Trefwoorden Djoser

Trefwoorden Djoser

Aanbetaling

De aanbetaling bedraagt 20% van de totale reissom plus de reserveringskosten, plus de volledige premie voor een eventuele annuleringsverzekering. Dit bedrag dient na boeking per ommegaande te worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL48INGB0683095757 en BIC: INGBNL2A t.n.v. Djoser, Leiden. 

Je kunt de aanbetaling meteen online voldoen bij het boeken op de website. Het restant van de reissom betaal je uiterlijk tien weken voor vertrek. Bij boekingen binnen drie weken voor vertrek moet het totale bedrag direct na boeking per iDEAL of online overschrijving te worden overgemaakt. 

Aanmelding

Wil je zeker zijn van plaatsen op de reis van je keuze, wacht dan niet te lang met boeken. Voor diverse bestemmingen en vertrekdata is de belangstelling groot en die zijn dan ook snel volgeboekt. Bij vertrekdata en prijs kun je zien op welke reizen nog plaatsen beschikbaar zijn. Je kunt je reis boeken via deze website, dan krijg je meteen een bevestiging. De reserveringskosten bedragen € 25,- per persoon met een maximum van € 40,- per boeking.

Boek je binnen zes weken voor vertrek, dan moeten we je reservering eerst bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij aanvragen. De boeking is dan onder voorbehoud van beschikbare plaatsen in het vliegtuig. Voor een dergelijke aanvraag brengt Djoser geen extra kosten in rekening. Eventuele meerkosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt, berekenen we, na overleg, wel aan je door.

Accommodatie

Onze overnachtingsadressen zijn zorgvuldig uitgekozen. We verblijven in overwegend centraal gelegen toeristenklasse hotels met schone kamers, voorzien van eigen douche en toilet. Met hun gunstige ligging, leuke sfeer of extra voorzieningen, bijvoorbeeld een zwembad, voegen ze iets extra’s toe aan de reis.

Waar nodig heb je airconditioning of een ventilator in je kamer. Sommige hotels hebben een eigen zwembad en in noordelijke landen ook wel sauna of ‘hot tub’.

Sfeervol overnachten

Hotels met een typisch lokaal karakter tref je bijvoorbeeld in India, waar we verschillende voormalige paleisjes uit de tijd van de maharadja’s hebben geselecteerd. In Afrika overnacht je nu en dan in comfortabele lodges. Kenmerkend voor veel landen in Latijns-Amerika zijn de hotelkamers die uitkomen op een sfeervolle patio.

Een overnachting kan uitdraaien op een bijzondere belevenis. In Kenia kampeer je in de wildparken, in Vietnam slaap je een keer in een heuse paalwoning. In Jordanië in een Bedoeïenentent in de woestijn en in Mongolië in een typische ger.

Alleenreizenden

Reis je alleen, dan ben je bij Djoser aan het juiste adres. Boek je een kamer op indeling, dan deel je een tweepersoonskamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Komt het vanwege de groepssamenstelling zo uit dat je in een eenpersoonskamer wordt ingedeeld, dan hoef je daarvoor nooit extra te betalen. Wil je verzekerd zijn van een eigen kamer of tent, dan kunnen we die, indien beschikbaar, voor je boeken. De eenpersoonskamertoeslag kun je vinden bij de bestemming van je keuze op deze website. Wie wil, kan al voor vertrek in contact komen met medereizigers, dat gaat heel gemakkelijk via ´Mijn Djoser´.

Op deze website vind je een impressie van onze hotels bij de reizen.

Agent

In alle landen werken we samen met een lokale agent/partner. Deze behartigt onze zaken ter plaatse en regelt lang van tevoren hotel- en vervoer, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Onze lokale agent kent het land op zijn duimpje en weet daardoor altijd iets speciaals aan een reis toe te voegen. Daarnaast houdt de lokale agent contact met de reisbegeleider, zodat wij je in geval van nood altijd snel met raad en daad kunnen bijstaan.

Alleenreizende

Als alleenreizende ben je bij Djoser aan het juiste adres. In onze gemengde groepen vind je snel aansluiting en voor vertrek kan je via Mijn Djoser al in contact komen met je medereizigers.

Je deelt standaard een tweepersoonskamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Komt het vanwege de groepssamenstelling zo uit dat je in een eenpersoonskamer wordt ingedeeld, dan hoef je daar nooit extra voor te betalen!

Wil je verzekerd zijn van een eigen kamer, dan kunnen we die voor je boeken. De toeslag vind je bij een reis onder 'accommodatie' bij de praktische informatie.

- Bekijk hier alle reizen met minimaal één alleenreizende.
       
- Klik hier om onze aanbiedingen te zien.

Je ziet: ook alleen boeken is bij Djoser heel aantrekkelijk.

Andere manier van reizen

‘De andere manier van reizen’ is er voor iedereen die veel individuele vrijheid wil combineren met het gemak van een groepsreis. Djoserreizigers zijn nieuwsgierig naar het dagelijks leven in andere culturen, genieten van eeuwenoude kunstschatten en willen zich laten overrompelen door de schoonheid van ongerepte natuur. Je proeft van het dagelijks leven in andere culturen, bekijkt bijzondere monumenten en geniet van ongerepte natuur, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vervoer of verblijf.

De vlucht, het vervoer ter plaatse en je overnachtingen zijn door Djoser van tevoren al goed geregeld. Laat je je graag wegwijs maken door de reisbegeleider, dan kun je deelnemen aan allerlei boeiende trips en excursies die op veel dagen worden aangeboden. Dat aanbod is overigens flexibel en kan in overleg met de groep worden ingevuld en aangepast. Trek je er liever zelf op uit, dan heb je daartoe alle vrijheid. Iedereen heeft tenslotte andere interessen: de een bekijkt graag alle tempels in de omgeving, de ander gaat liever wandelen door mooie natuur.

Dat de cultuur, het klimaat en de levensomstandigheden in de landen die wij bezoeken anders zijn dan bij ons, bepaalt een groot deel van de charme van het reizen. Op reis met Djoser maak je zoveel mogelijk kennis met deze aspecten. Houd er wel rekening mee dat je de verschillen met thuis wel eens als minder aantrekkelijk kunt ervaren. Ook is niet altijd alles van tevoren te voorspellen.

Annuleren

Een reis bespreek je meestal maanden van tevoren en je betaalt dan ook al een deel van de reissom. Soms komt het voor dat je een reis moet annuleren wegens bepaalde omstandigheden. Dit moet je altijd schriftelijk/per e-mail (info@djoser.nl) aan ons doorgeven, Je krijgt dan na enkele dagen een annuleringsfactuur van ons binnen. Op deze factuur staat of en welk bedrag je van Djoser terugkrijgt. Het resterende bedrag kun je, wanneer mogelijk, bij je annuleringsverzekering terug vragen.

Klik hier voor onze annuleringsvoorwaarden.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering blijkt in de praktijk onmisbaar. Djoser werkt samen met a.s.r., dé specialist in het verzekeren van reizen. Een annuleringsverzekering kun je tot uiterlijk zeven dagen na factuurdatum afsluiten.

Kijk voor meer informatie over onze verzekeringen op djoser.nl/verzekeringen.

Een prettige bijkomstigheid van het afsluiten van een annuleringsverzekering via Djoser is dat reisgenoten ten opzichte van elkaar verzekerd zijn als familieleden, ook als je geen familie van elkaar bent. Dit geldt voor maximaal vier gezinnen en alleen wanneer je je als samenreizenden bij Djoser hebt aangemeld.

Heb je elders al een annuleringsverzekering afgesloten? Ook dan kun je deze extra zekerheid afsluiten tegen 2% van de reissom! Zo profiteer jij ook van de voordelen die deze verzekering biedt.

Voor alle verzekeringen geldt: raadpleeg voor details de polisvoorwaarden. Die ontvang je na het afsluiten van een verzekering, maar je kunt ze natuurlijk ook van tevoren vinden op onze website.

Annuleringsvoorwaarden

De annuleringsvoorwaarden die Djoser in overeenstemming met artikel 9, lid 2. van de ANVR-reisvoorwaarden hanteert, zijn als volgt:

1 - De reiziger heeft het recht de geboekte reis schriftelijk (info@djoser.nl) te annuleren. Per reiziger zijn hiervoor de volgende bedragen verschuldigd:

a) bij annulering tot 56 dagen voor vertrek de aanbetaling (20% van de reissom);
b) bij annulering van 56 tot 28 dagen voor vertrek 50% van de reissom;
c) bij annulering van 28 tot 14 dagen voor vertrek 75% van de reissom;
d) bij annulering vanaf 14 dagen voor vertrek de volledige reissom.

De premie van de annuleringsverzekering, poliskosten, assurantiebelasting, SGR en reserveringskosten zijn onderdelen van de reissom die bij annulering van uw reis niet voor restitutie in aanmerking komen.

Een goede annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten in de meeste gevallen. Djoser werkt samen met a.s.r.. Meer informatie over wat precies gedekt is, vind je in de voorwaarden die wij je bij boeking meesturen.

Het is mogelijk je vertrekdatum of bestemming te wijzigen. Dit kan binnen 30 dagen na boeking, mits de huidige vertrekdatum minimaal vier maanden later is. Hiervoor brengen we € 50,- administratiekosten per persoon in rekening. Eventuele meerkosten worden - uiteraard na overleg - ook doorberekend. Heb je een vluchtwijziging aangevraagd, dan is omboeken niet mogelijk.

2 - Djoser behoudt zich het recht voor de reis bij onvoldoende deelname tot uiterlijk 21 dagen voor vertrek te annuleren. Wij stellen je alternatieve mogelijkheden voor. Uiteraard is volledige restitutie van de reissom ook mogelijk, met uitzondering van eventuele kosten voor visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven.

ANVR reisvoorwaarden


 

Djoser is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). Op alle Djoserreizen zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing, mits je in Nederland woont en/of de Nederlandse nationaliteit hebt.  Kijk voor de voorwaarden op de website van de ANVR.

Klik hier voor meer informatie over de ANVR.

ANVR en avontuurlijke reizen


Djoser is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), dat strenge selectiecriteria hanteert voor het lidmaatschap. Je kunt het ANVR-lidmaatschap dan ook zien als een kwaliteitskenmerk. Op alle Djoserreizen zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing. Daarin zijn de rechten en plichten vastgelegd van zowel de reisorganisator als de reiziger. Djoser dient de reizen conform de verwachting uit te voeren. Op reis met Djoser kom je, vergeleken met thuis, verschillen tegen in cultuur, klimaat en levensomstandigheden. Wij willen je zoveel mogelijk laten kennismaken met deze aspecten, want ze bepalen voor een groot deel de charme van het reizen. Maar houd er wel rekening mee dat je sommige verschillen met thuis ook wel eens als minder aantrekkelijk kunt ervaren. Ook is niet altijd alles van tevoren te voorspellen. De wet en de ANVR-reisvoorwaarden spreken in dit verband van "verwachtingen, die de reiziger op grond van de overeenkomst redelijkerwijs mag hebben".

Boek je een Djoserreis dan kies je voor een avontuurlijke reis met een bepaald risico. Het is daarom belangrijk dat je goed nota neemt van alle beschikbare informatie over de reis. Heb je vragen over onze (manier van) reizen, neem dan altijd even contact met ons op.

Voor het bekijken van de voorwaarden van de ANVR, klik hier.

Klik hier voor meer informatie over de ANVR.

Bagage

Gezien de vaak beperkte bagageruimte in de bussen verzoeken we om de bagage te beperken tot zo’n 12-15 kg per persoon. We verzoeken daarnaast om een weekendtas of frameloze rugzak mee te nemen. Deze zijn gemakkelijker op te bergen in de verschillende vervoermiddelen.

Bankrekeningnummer

Het bankrekeningnummer waarop je de reissom kan overmaken van Djoser in Nederland is: NL48INGB0683095757.

Als je in België woont kun je het bedrag overmaken op het bankrekeningnummer van ING te Brussel met IBAN-nummer BE19 3101 6045 9712 (BBRU BEBB).

Indien je geen rekening hebt in Nederland of België kun je de betaling vanuit het buitenland overmaken op de volgende rekening: ING Bank, Weena 501, Rotterdam. Rekeningnummer NL48INGB0683095757 (INGBNL2A). Deze betaling kan worden uitgevoerd met een internationale overschrijvingskaart verkrijgbaar bij je bank. Deze betaling is binnen de EU gratis.

Betaalmiddelen op reis

Bij iedere reis is aangegeven welke kosten bij de reissom zijn inbegrepen. Voor je verdere uitgaven - zoals (overige) maaltijden, entreegelden en facultatieve excursies - vind je op de website een bedrag als indicatie van de kosten waarmee je tijdens de reis minimaal rekening moet houden. Bedenk dat deze bedragen kunnen veranderen, bijvoorbeeld onder invloed van de wisselkoers.

Voor informatie over betaalmiddelen en wat je het beste mee kunt nemen, per reisbestemming, kijk je onder de praktische informatie bij de Geldzaken van de reis van je keuze.

Op steeds meer plaatsen in de gehele wereld kun je met een pinpas terecht om geld te pinnen. Neem dus in ieder geval je pinpas mee op reis. Neem daarnaast altijd wat contant geld mee. Ook met een creditcard kun je vaak geld opnemen, maar dan zijn de kosten meestal hoger. Betalen met een creditcard in een restaurant of winkel wordt ook in steeds meer landen mogelijk. Neem voor verdere informatie contact op met je bank.

Betaling

Na boeking ontvang je de factuur. Deze factuur is je bevestiging van de boeking en eventueel de polis voor de verzekering. Na boeking dien je per ommegaande een aanbetaling van 20% + reserveringskosten + de volledige premie van een eventuele annuleringsverzekering te voldoen.

Op je Mijn Djoser-pagina kunt u eenvoudig de betaling voldoen via iDEAL. Maak je het bedrag zelf over via internetbankieren, dan kun je de reissom overmaken op NL48INGB0683095757 onder vermelding van je factuurnummer en klantnummer. Het is niet mogelijk contant te betalen op ons kantoor in Leiden.

Woon je in België, dan kun je middels de Mijn Djoser-pagina de betaling per Bancontact doen, of zelf de betaling door middel van internet bankieren naar ons over maken op onze Belgische ING-rekening BE19310160459712 onder vermelding van je factuur en klantnummer. Het is niet mogelijk contant te betalen op ons kantoor in Gent.

Betaling vanuit buitenland

Als je in België woont kun je het bedrag overmaken op het bankrekeningnummer van ING te Brussel met IBAN-nummer BE19 3101 6045 9712 (BBRU BEBB).

Indien je geen rekening hebt in Nederland kun je de betaling vanuit het buitenland overmaken op de volgende rekening: ING Bank, Weena 501, Rotterdam. Rekeningnummer 68.30.95.757, IBAN-nummer NL48INGB0683095757 (INGBNL2A).

Betalingstermijn

Na aanmelding ontvang je binnen enkele dagen je factuur. Wanneer je binnen 10 weken voor vertrek boekt, dien je het gehele bedrag in een keer te betalen.

De aanbetaling bedraagt 20% van de totale reissom, plus de volledige premie voor een eventuele annuleringsverzekering. Dit bedrag moet binnen drie dagen na ontvangst van de factuur worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL48INGB0683095757 t.n.v. Djoser, Leiden.

Het restant van de reissom moet uiterlijk twee maanden voor vertrek overgemaakt zijn.

Bij boekingen binnen drie weken voor vertrek moet het totale bedrag direct via iDEAL of online overschrijving worden overgemaakt.

Beste reistijd

Bij elke bestemming vind je onder het kopje "praktische info" meer informatie over het klimaat. Klik je bij de bestemming van je voorkeur op "weerbericht", dan krijg je naast het actuele weer ook statistieken over het klimaat te zien. Het regenseizoen is niet per definitie een tijd om te mijden. De natuur is dan vaak op zijn mooist en de regen blijft meestal beperkt tot korte hevige buien aan het eind van de dag. In sommige landen kan tijdens de moessonperiode de kwaliteit van de infrastructuur weliswaar verslechteren, maar de temperatuur is dan over het algemeen een stuk aangenamer.

Hoe dan ook: op al onze vertrekdata kun je normaliter goed rondreizen in de betreffende landen.

Bevestiging

Na aanmelding ontvang je binnen enkele dagen de factuur. Deze factuur is tevens je bevestiging van de boeking en eventueel de polis voor de verzekering. Controleer of de boeking juist is en of de namen van de deelnemers en hun eerste voorletter exact overeenkomen met het paspoort. Klopt er iets niet, laat het ons dan meteen weten.

Eventuele toeslagen of extra kosten vind je ook op de factuur. Als we wijzigingen in dergelijke kosten moeten doorberekenen, krijg je een herziene factuur.

Boeken

Een reis boeken kan natuurlijk, 24 uur per dag, via deze website onder 'Reis Boeken', maar ook telefonisch 071-5126400.

Belgen kunnen terecht in ons kantoor in Gent op het telefoonnummer 09-2230069.

Op de pagina 'vertrekdata/prijs', kun je bij elke bestemming zien op welke reizen er nog plaatsen beschikbaar zijn. Je boekt direct in het systeem en ontvangt meteen een bevestiging per e-mail, waardoor je zeker bent van je plaats op de reis van je keuze. Tot 60 dagen voor vertrek is het ook mogelijk om een optie te boeken.

Telefonisch boeken of even langskomen op het kantoor in Leiden is natuurlijk ook mogelijk.

Wil je zeker zijn van plaatsen op de reis van je keuze, wacht dan niet te lang met boeken. Voor diverse bestemmingen en vertrekdata is de belangstelling groot en die zijn dan ook snel volgeboekt. Bij vertrekdata en prijs kun je zien op welke reizen nog plaatsen beschikbaar zijn. Je kunt je reis boeken via deze website, dan krijg je meteen een bevestiging. De reserveringskosten bedragen € 25,- per persoon met een maximum van € 40,- per boeking.

Boek je binnen acht weken voor vertrek, dan moeten we je reservering eerst bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij aanvragen. De boeking is dan onder voorbehoud van beschikbare plaatsen in het vliegtuig. Een enkele keer kan dit ook al eerder het geval zijn. Voor een dergelijke aanvraag brengt Djoser geen extra kosten in rekening. Eventuele meerkosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt, berekenen we, na overleg, wel aan je door.

Boeken binnen 8 weken voor vertrek

Het is aan te raden niet te lang te wachten met boeken als je een keuze hebt gemaakt, want veel reizen zijn snel volgeboekt. Wanneer je korter dan acht weken voor vertrek boekt, houd er dan rekening mee dat we je reservering eerst bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij moeten aanvragen. Een enkele keer kan dit ook al eerder het geval zijn. Wij nemen je boeking dan aan onder voorbehoud van beschikbare plaatsen in het vliegtuig en kunnen hem dus niet onmiddellijk bevestigen. Voor dergelijke aanvragen brengt Djoser geen extra kosten in rekening. Eventuele meerkosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt, berekenen we, na overleg, wel aan je door.

Het kan voorkomen dat plaatsen in het vliegtuig al in een eerder stadium onder voorbehoud van beschikbaarheid zijn op verzoek van een luchtvaartmaatschappij.

Boeken vanuit België

Djoser is een Nederlandse reisorganisatie uit Leiden, gespecialiseerd in actieve groepsrondreizen wereldwijd. Sinds 2006 is Djoser vertegenwoordigd in Gent, België.

Contact met Djoser
Als je vragen hebt, neem dan contact op met Djoser in België. Je kunt ons telefonisch bereiken op 09 223 00 69 of per mail op info@djoser.be.

Djoser - lic. A1641
Bagattenstraat 176
9000 Gent

Een reis boeken
Het boeken van een reis gaat het gemakkelijkste via onze website. Of je belt op 09 223 00 69 voor meer informatie.

Boekingsvoorwaarden

Djoser is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen. Op onze reizen zijn dan ook de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing. Deze krijg je met de nota toegestuurd. Daarnaast gelden specifieke Djoser-reisvoorwaarden. Die staan in het voorste en achterste gedeelte van onze brochure.

Een overzicht van een aantal belangrijke voorwaarden vind je op onze website onder het kopje “Over Djoser / reisvoorwaarden”.

Brandstoftoeslag

De luchthavenbelasting, die al in de reissom is opgenomen, iseen combinatie van heffingen van de betrokken overheden, de luchtvaartmaatschappij, brandstoftoeslagen en luchthavenbelastingen. Luchtvaartmaatschappijen rekenen de prijsstijgingen van de vliegtuigbrandstof door in de ticketprijzen. In uitzonderlijke gevallen kunnen tussentijdse verhogingen van de toeslagen, conform ANVR-voorwaarden, aan de reizigers na boeking doorberekend worden.

Bus

Djoser regelt van tevoren al het vervoer in het land van bestemming. We trekken met onze eigen bus van plaats naar plaats. Zo kunnen we onderweg stoppen bij een levendige markt of authentiek dorpje om de benen te strekken en rond te kijken. Door de raampjes van een bus ervaar je een land immers niet écht. Een gemiddelde reisdag duurt vier tot zes uur. We reizen met goede bussen, waar nodig voorzien van airconditioning.

De gemiddelde reistijden verschillen van land tot land. Soms zijn afstanden zo groot dat we trajecten per vliegtuig of (nacht)trein afleggen. Zoals bijvoorbeeld in Thailand, waar we van het noorden per nachttrein terug naar Bangkok reizen. Vluchten en treintickets reserveren we van tevoren en zijn bij de reissom inbegrepen.

Kijk voor een impressie van onze bussen bij praktische informatie bij de reizen.

Calamiteitenfonds

Djoser (KvK nr. 28045957) is aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of volledig kunnen uitvoeren;

- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Het calamiteitenfonds bepaalt wanneer er sprake is van een calamiteit.

Op de factuur staat de consumentenbijdrage van € 2,50 die Djoser afdraagt aan het Calamiteitenfonds.

Campcourier

Wordt er tijdens een reis veel gekampeerd, dan gaat er een kok mee die voor de maaltijden zorgt, of een ‘camp courier’ die samen met de deelnemers de maaltijden bereidt. Je zult zeker kennis kunnen maken met typische lokale gerechten. Voor de kosten van het eten, de kok en het materiaal betaal je vooraf een vastgesteld bedrag, via je factuur. Vegetarisch eten is tijdens kampeerreizen vrijwel altijd mogelijk. Geef dit wel duidelijk aan wanneer je boekt, dan geven wij het door aan de lokale vertegenwoordiger.

Conditie

Djoserreizen zijn geschikt voor iedereen die houdt van een actieve manier van reizen en die graag wat meer ziet van de cultuur en natuur dan alleen de gebaande paden. Het minimum aantal deelnemers is meestal acht, het maximum twintig, bij sommige reizen kunnen echter tweeëntwintig reizigers mee, dit staat dan bij de betreffende reis in de kolom ‘Reisgegevens’. Er zijn geen leeftijdgrenzen. Iedereen die beschikt over een normale conditie en gezondheid is in principe in staat onze reizen te maken. Wel verwachten we een sportieve instelling en een gezonde dosis aanpassingsvermogen; in de landen waar wij reizen is niet altijd alles vooraf te voorzien. Af en toe improviseren kan het reizen juist verrassender maken.

Dag-tot-dag programma/uitgebreide reisbeschrijving

Bij onze reizen is er geen sprake van een strak van dag tot dag gepland excursieschema. De reisroute voor de verschillende reizen staat vast, maar de beschreven excursies worden uitgevoerd in overleg met de groep en zijn afhankelijk van de belangstelling.

Op deze website vind je bij iedere reis een uitgebreide dag-tot-dag beschrijving onder 'reisbeschrijving'. Hierin staan de mogelijke bezienswaardigheden, excursies en activiteiten per reis vermeldt. Verder vind je er praktische informatie: heb je voor je reis een visum of vaccinaties nodig of moet je paspoort na terugkomst nog een bepaalde periode geldig zijn.

Lees deze belangrijke informatie onder 'print reisinformatie' goed door, ze vormt namelijk een onderdeel van de reisovereenkomst. Je kunt de informatie makkelijk uitprinten en hebt dan alles bij elkaar. Deze uitgebreide reisinformatie wordt je niet automatisch toegestuurd; je kunt het wel bij Djoser aanvragen.

Deelnemers

Djoserreizen zijn geschikt voor iedereen die houdt van een actieve manier van reizen en die graag wat meer ziet van de cultuur en natuur dan alleen de gebaande paden in een land. Het minimum aantal deelnemers is meestal acht, soms tien, het maximum meestal twintig in Europa en Indonesië tweeëntwintig.

Vrijheid, blijheid staat bij ons hoog in het vaandel. De meeste bezienswaardigheden kun je prima op eigen gelegenheid bezoeken. Je bent nooit verplicht met de groep mee te gaan; trek je er op een goed moment liever alleen op uit, dan is dat ook prima. Er zijn geen leeftijdsgrenzen. Iedereen die beschikt over een normale conditie en gezondheid is in principe in staat onze reizen te maken. Wel verwachten we een sportieve instelling en een gezonde dosis aanpassingsvermogen; in de landen waar wij reizen is niet altijd alles vooraf te voorzien. Af en toe improviseren kan het reizen juist ook spannender maken. De praktijk wijst uit dat je snel contacten maakt en aansluiting vindt in de groep.

Deelnemerslijst

Ongeveer drie weken voor vertrek van de reis vind je op je Mijn Djoser pagina een deelnemerslijst van jouw reisgezelschap. We bieden op Mijn Djoser ook de mogelijkheid om je e-mailadres kenbaar te maken aan de andere reisgenoten, zo kan je voorafgaand van de reis al contact met elkaar zoeken.

Wanneer je nieuwsgierig bent naar de deelnemers van een bepaalde reis kan je telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Onze medewerkers kunnen dan doorgeven hoe de groepssamenstelling voor een bepaalde reis is.

Djoser Family (reizen met de kinderen)

Veel van onze reizen zijn zonder meer geschikt voor kinderen, maar we organiseren ook Djoser Family-reizen. Deze reizen zijn afgestemd op gezinnen met kinderen tussen 6 en 20 jaar, met extra activiteiten voor de jongste deelnemers.

Bovendien houden we een rustiger reistempo aan, zijn de reisafstanden korter en hebben de hotels vaker een zwembad. Enkele vertrekdata zijn speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar en vanaf 16 jaar.  We sturen je graag onze aparte Djoser Family-gids toe en ook op djoser.nl/family lees je er meer over.

Djoser Magazine

Iedereen die al eens met Djoser heeft gereisd krijgt automatisch enkele malen per jaar het Djoser magazine thuisgestuurd. In dit magazine vind je achtergrondverhalen over cultuur, religie en natuur, maar ook speciaal voor Djoser geschreven reisverhalen, van bekende en minder bekende auteurs. Daarnaast maakt dit magazine melding van speciale reizen die je niet terugvindt in de brochure, deze 'specials' vind je wel terug op onze website. Artikelen uit oudere magazines vind je op deze site in het magazine archief of bij de reisbestemming van je keuze.

Heb je interesse in het laatste magazine dan kun je deze online aanvragen.

Djoser Wandel & Fiets

Wandelen is dé manier om te genieten van mooie landschappen en om in aanraking te komen met andere culturen. In onze afzonderlijke Djoser Wandelgids staan niet alleen wandelreizen voor de doorgewinterde wandelaar, ook wie van eenvoudige wandelingen houdt, vindt bij ons een geschikte reis. De reizen lopen zeer uiteen in zwaarte en het karakter varieert van verschillende dagwandelingen vanuit een overnachtingsplaats tot meerdaagse trekkingen. Djoser Wandelreizen zijn geschikt voor iedereen die houdt van een actieve manier van reizen. Kijk voor meer informatie op djoserwandelenfiets.nl.

Duurzaam toerisme

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor (n)u bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen. Lees er hier meer over.

Eenpersoonskamer

Reis je alleen, ook dan ben je bij Djoser aan het juiste adres!

Boek je een kamer op indeling, dan deel je een tweepersoonskamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Komt het vanwege de groepssamenstelling zo uit dat je in een eenpersoonskamer wordt ingedeeld, dan hoef je daarvoor nooit extra te betalen. Wil je verzekerd zijn van een eigen kamer of tent, dan kunnen we die, indien beschikbaar, voor je boeken.

De eenpersoonskamertoeslag kun je vinden bij de bestemming van je keuze op deze website onder de knop "praktische info"- accommodatie.

Wie wil, kan al voor vertrek in contact komen met medereizigers, dat gaat heel gemakkelijk via ´Mijn Djoser´. Je ziet: alleen boeken is bij Djoser heel aantrekkelijk.

Entreegelden

Entreegelden van bezienswaardigheden zijn over het algemeen bij de Djoser reizen niet inbegrepen. Uitzondering zijn de nationale parken waar je doorheen rijdt of overnacht. Wanneer deze inclusief in de reissom zijn staat dit apart bij de betreffende reis vermeldt.

Bij vrijwel elke reis is een aantal Djoser excursies inbegrepen. Dit zijn de plaatsen en excursies die genoemd worden in de routekolom. Het is vaak handig om een bezienswaardigheid die een flink stuk uit de route ligt of waar we op een reisdag juist langskomen, in het programma op te nemen.

In Egypte bijvoorbeeld is een excursie naar de piramides en Thebe inbegrepen en in Zuid-Afrika bezoek je onder andere Kaap de Goede Hoop. Eventuele entreegelden zijn daarbij niet inbegrepen, zodat je altijd de vrijheid hebt om te bepalen of je iets al dan niet wilt bekijken.

De meeste bezienswaardigheden kun je ook prima zelf bezoeken. Hiernaast kun je ervoor kiezen deel te nemen aan facultatieve excursies. Hierbij geldt eveneens dat entreegelden niet zijn inbegrepen. Zo kun je naar eigen tempo en inzicht je dag invullen. Uiteraard is de reisbegeleider hierbij graag behulpzaam.

E-ticket

Voor alle bestemmingen reis je vanuit Schiphol met een elektronisch ticket: het zogenaamde e-ticket.

Dit is een 'elektronische versie' van het papieren ticket. Voordeel is dat je je ticket niet kwijt kunt raken. Met je paspoort kun je op Schiphol inchecken omdat jouw paspoortgegevens bij de juiste vlucht in het systeem van de luchtvaartmaatschappij staat. Ongeveer twee weken voor vertrek ontvang je op je Mijn djoser pagina meer informatie over de vluchtgegevens en je ticketnummer.

Meer over e-tickets vind je hier.

Excursies

Bij vrijwel elke reis is een aantal Djoserexcursies inbegrepen. Eventuele entreegelden zijn niet inbegrepen, zodat je altijd de vrijheid hebt om te bepalen of je iets al dan niet wil bekijken. Je vindt ze in het reisschema. Bij Djoser staat ‘vrijheid blijheid’ hoog in het vaandel. Ook stoppen we onderweg regelmatig bij mooie bezienswaardigheden of een leuke markt. Veel bezienswaardigheden zijn gemakkelijk zelf te bezoeken. Bovendien kun je ervoor kiezen deel te nemen aan optionele excursies. Zo kun je naar eigen inzicht en tempo je dag invullen. Uiteraard is de reisbegeleider hierbij graag behulpzaam.

Extra reizen

Verschillende Djoser-reizen zijn erg populair, met name ook in populaire reisseizoenen. Het komt dan ook regelmatig voor dat we een extra reis inlassen als een bepaalde vertrekdatum zeer snel volgeboekt raakt. Kijk hiervoor bij de diverse bestemmingen onder het nieuws.

Extra reizen worden ook vaak bekend gemaakt in de digitale Djoser Nieuwsbrief. Je kan je hier opgeven om deze Nieuwsbrief per e-mail te ontvangen.

Garantieverzekering (Belgische reizigers)

Als deelnemer aan een Djoserreis ben je als Belgische reiziger volledig beschermd voor een eventuele garantieregeling. In België is Djoser een bedrijf naar Belgisch recht, onder de naam: Djoser-Divantoura bvba, Bagattenstraat 176, 9000 Gent - licentie A 1641. Tevens is Djoser-Divantoura bvba aangesloten bij de VVRO (Vereniging van Vlaamse Reisorganisatoren) en Toerisme Vlaanderen. Conform art.36 van de reiscontractenwet is Djoser-Divantoura verzekerd door de Europese Goederen- en Reisverzekeringsmaatschappij n.v., Tweekerkenstraat 14, 1000 Brussel, om in geval van financieel onvermogen, zijn verplichtingen jegens de reiziger na de komen. 

Gezondheid

Voor enkele bestemmingen gelden aanbevolen vaccinaties. Bij elke bestemming kun je onder de praktische informatie meer vinden over eventueel aanbevolen vaccinaties en profylaxe.

Raadpleeg echter altijd de plaatselijke GGD om te controleren of deze informatie nog steeds klopt. Je kunt ook terecht op de website lcr.nl of bij de Informatielijn Reizigers: 0900-9584.

Tijdens reizen naar bestemmingen als Argentinië & Chili, Bolivia & Peru, de Kilimanjaro, de Zijderoute of Tibet kom je in gebieden die hoger dan 3000 meter boven zeeniveau liggen. Ben je bijvoorbeeld hart- of carapatiënt of heb je andere gezondheidsproblemen, raadpleeg dan vóór boeking je arts.

Ook voor andere bestemmingen geldt overigens dat Djoser niet kan beoordelen of een deelnemer met gezondheidsbeperkingen in staat is zonder problemen een bepaalde reis te maken. Leg de vraag, in geval van twijfel, dus altijd voor aan een medicus.

GGD

Bij elke bestemming staat een overzichtje met aanbevolen vaccinaties en profylaxe. Deze zijn meestal niet verplicht, maar worden wel sterk aangeraden. Raadpleeg echter altijd de plaatselijke GGD om te controleren of deze informatie nog steeds klopt. Je kunt ook terecht op de website lcr.nl of bij de Informatielijn Reizigers: 0900-9584.

Wij raden aan om een afspraak te maken om je te laten informeren over de benodigde vaccinaties. Djoser werkt samen met Meditel. Je kunt hier heel gemakkelijk online een afspraak maken en ben je aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis, Avéro of Interpolis, dan worden de kosten bij Meditel geheel vergoed. Meditel dient de rekening voor je in bij je zorgverzekeraar, dus je hoeft het bedrag niet voor te schieten. Bovendien ontvangt elke Djoser-reiziger een leuk presentje bij Meditel! Lees er meer over op de website van Meditel.
 

Tijdens reizen naar bestemmingen als Argentinië & Chili, Bolivia & Peru of Tibet kom je in gebieden die hoger dan 3000 meter boven zeeniveau liggen. Ben je bijvoorbeeld hart- of carapatiënt of heb je andere gezondheidsproblemen, raadpleeg dan vóór boeking je arts.

Ook voor andere bestemmingen geldt overigens dat Djoser niet kan beoordelen of een deelnemer met gezondheidsbeperkingen in staat is zonder problemen een bepaalde reis te maken. Leg de vraag, in geval van twijfel, dus altijd voor aan een medicus.

Gidsen / reisbegeleiding

De meeste reizen worden begeleid door Nederlandssprekende reisbegeleiders die enthousiast zijn en beschikken over ruime reiservaring. Bij elke bestemming staat vermeldt of er een lokale reisbegeleider meegaat of een Nederlandse.

Nieuwe reisbegeleiders volgen bij Djoser eerst een opleidingsprogramma. Samen met de lokale agent is de reisbegeleider verantwoordelijk voor de technische aspecten en een soepel verloop van de reis. Verder kun je voor advies en - indien nodig - hulp bij de reisbegeleider terecht. De reisbegeleider wijst je natuurlijk de mooiste markten en de leukste eethuisjes, maar is géén gids.

In de meeste landen is rondleidingen geven voorbehouden aan de plaatselijke bevolking en in veel landen reist ook een ervaren lokale gids mee, die je alles over het eigen land kan vertellen. Hoe je uiteindelijk het land ervaart, bepaal je zelf! Bereid je terdege voor en neem een goede reisgids mee.

Groepsgrootte

Bij de meeste reizen gaan minimaal acht en maximaal twintig deelnemers mee. Is de maximale groepsgrootte kleiner of groter, dan is dit aangegeven bij de reisgegevens (bijvoorbeeld bij verschillende reizen in Europa die 22 deelnemers kennen). 

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval kun je omboeken naar een andere reis of vertrekdatum, waarbij je per persoon € 50,- korting krijgt. Restitutie van de reissom is natuurlijk ook mogelijk.

Groepsreizen op maat

Behalve de reisprogramma's in onze brochures organiseert Djoser ook reizen op maat voor groepen van tien personen of meer. Dankzij onze jarenlange ervaring en contacten zijn wij in staat om een reis naar je wensen samen te stellen.
Wil je bijvoorbeeld met een eigen groep vrienden een rondreis maken in Zuid-Afrika? Djoser organiseert voor jullie een reis die aan jullie wensen voldoet.
Ook studiereizen (scholen en universiteiten), reizen met je jaarclub, je collega’s en een familiereis zijn mogelijke gelegenheden voor een reis op maat.
Onze mogelijkheden zijn groot!

Kijk voor de mogelijkheden op onze speciale Djoser op maat website.

Wil je met een groep van zeven of meer personen een van de reizen uit de brochure boeken, dan bieden we je een korting aan. Voorwaarde is wel dat de gehele groep op één factuur komt te staan en dat de deelnemers zich gelijktijdig aanmelden.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit een goede mix van samenreizenden en alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.
Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is meestal 8, het maximum 20. Bij de reizen binnen Europa en in Indonesië is de maximale groepsgrootte 22 personen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en geslacht van reizigers of het aantal alleengaande reizigers. Belgische geinteresseerden kunnen contact opnemen met Djoser te Gent (09 223 00 69).

Hotels

Onze overnachtingsadressen zijn zorgvuldig uitgekozen. Met hun gunstige ligging, leuke sfeer of extra voorzieningen, bijvoorbeeld een zwembad, voegen ze iets extra’s toe aan de reis. Hotels met een typisch lokaal karakter tref je bijvoorbeeld in India, waar we verschillende voormalige paleizen uit de tijd van de maharadja’s hebben geselecteerd. In Afrika overnacht je nu en dan in sfeervolle lodges, in Jemen is de funduq de traditionele overnachtingvorm.

In ieder land zijn de hotelkamers in onze toeristenklasse hotels schoon en vrijwel allemaal voorzien van eigen douche en toilet. Waar nodig heb je airconditioning of een ventilator in je kamer, maar verwacht geen luxe als minibar of haardroger.

Bij de betreffende bestemmingen vind je gedetailleerde informatie over de accommodaties waar we gebruik van maken.

Hotel en/of vluchtverlenging

Het is mogelijk om de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen. In principe tot 8 weken voor vertrek, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Dit moet worden aangevraagd bij de luchtvaartmaatschappij, wat betekent dat het onder voorbehoud is van beschikbaarheid op de betreffende vlucht is.

Om dit aan te vragen dien je eerst je boeking te maken. Indien je een optie hebt geboekt worden er nog geen afwijkende vluchten aangevraagd. Zodra de boeking definitief is, zal de afwijkende vlucht worden aangevraagd. Het wijzigen van de vluchtdata kost € 50,- per persoon, exclusief een eventuele toeslag van de luchtvaartmaatschappij op de gekozen data. Daarnaast berekenen Lufthansa en Garuda standaard € 25,-, TAP Air Portugal € 30,- en Iberia € 50,- wijzigingskosten per persoon.

Bij een aantal bestemmingen kun je bij Djoser extra hotelovernachtingen boeken aan het begin of eind van je reis. In de landeninformatie op de website kun je zien of dat kan voor jouw bestemming en hoe het werkt. De prijs van de hotelovernachtingen vind je onder 'vertrekdata/prijs'. Je dient zelf ter plaatse te zorgen voor transfers.

Inchecken via internet

Voor een groot aantal luchtvaartmaatschappijen is het voor individuele reserveringen al enige tijd mogelijk om een aantal uur voor vertrek via internet in te checken. Een voordeel hiervan is dat de reiziger voor vertrek een specifieke stoelreservering kan maken. Aan de hand van een plattegrond van het toestel kan een stoel gereserveerd worden en de instapkaart worden geprint. Dit heeft als gevolg dat op de dag van vertrek alleen de bagage nog moet worden ingecheckt.

Voor groepsreserveringen was inchecken via internet tot voor kort bij geen enkele luchtvaartmaatschappij mogelijk. Sinds voorjaar 2008 zijn echter de eerste luchtvaartsystemen aangepast en kunnen ook Djoser-reizigers voor een aantal bestemmingen via internet inchecken.

Reist u met de KLM/Air France, Lufthansa, Transavia, Iceland Air, Iberia, Garuda en Finnair dan is internet check in mogelijk:

KLM/Air France (vanaf 30 uur voor vertrek; bestemming VS vanaf 24 uur voor vertrek). Kijk op klm.nl.

Kies de keuze Online inchecken. Achter 'E-ticker nummer' vult u het 13 cijferige ticketnummer in wat u kunt opvragen via checkmytrip.com Hierover heeft u al bericht van ons ontvangen. Ook kunt u kiezen voor boekingscode. U vult dan uw vluchtreserveringsnummer in.

Stap 1: Uw gegevens
Na het inloggen heeft u toegang tot uw gegevens. Het systeem herkent dat u met een groep reist en zal waarschijnlijk de melding geven dat u met meer dan 9 personen reist. Heeft u een reisgenoot en wilt u daarvoor ook inchecken dan kunt u hem/ haar toevoegen door op de button hiervoor te klikken. U vult dan in het volgende scherm de achternaam van uw reisgenoot in op dezelfde manier zoals u dat moest doen op checkmytrip.com. Daarna gaat u weer terug naar uw reisgegevens. U ziet voor welke vluchten u kunt inchecken. Mocht u een Frequent Flyernummer hebben van KLM en staat deze nog niet geregistreerd dan kunt u deze alsnog toevoegen. Selecteer vervolgens de vluchten en eventueel de medepassagiers die u wilt inchecken.

Stap 2: Stoel en bagage
U kunt een stoel reserveren door gebruik te maken van de functie ‘Wijzig uw stoel hier’.
Als u bij het boeken van uw reis al een stoelvoorkeur heeft doorgegeven, kunt u hier uw stoel controleren of wijzigen.
Seat Choice:
Tijdens online inchecken kunt u uw eigen stoel kiezen. Had u bij boeking al een preferentie aan ons doorgegeven, dan kan het zijn al er al bepaalde stoelen staan gereserveerd. Deze kunt u op dit moment eventueel nog wijzigen. Let op: na stap 2 is het wijzigen van uw stoel niet meer mogelijk.

Stap 3: Print documenten
U bent nu ingecheckt en u kunt uw instapkaart printen. Ook wanneer u niet de mogelijkheid heeft om te printen, bent u toch ingecheckt. In dat geval kunt u uw instapkaart printen op een ander moment, bij een selfservice incheckautomaat of incheckbalie op de luchthaven. U hoeft dus niet nogmaals in te checken op de luchthaven. Wel dient u uw bagage af te geven bij een KLM-bagage drop-off punt. Deze balie bevindt zich tegenover de incheckbalies en bij de incheckzuilen.
Op sommige luchthavens wordt niet toegestaan dat u uw instapkaart zelf print. Wanneer dit het geval is op de luchthaven waarvandaan u vertrekt, krijgt u de mogelijkheid een bevestigingsdocument te printen. Met het bevestigingsdocument kunt u uw instapkaart ophalen bij een incheckbalie van KLM op de luchthaven.

Afgifte van ruimbagage op de luchthaven:
Als u bent ingecheckt hoeft u alleen nog voor vertrek uw ruimbagage af te geven bij een bagageafgiftepunt op de luchthaven. Voor Europese vluchten kunt u uw bagage tot uiterlijk 30 minuten voor vertrek afgeven op de luchthaven. Voor intercontinentale vluchten kan dit tot uiterlijk 60 minuten voor vertrek. Houd wel rekening met evt drukte op de luchthaven. Het kan zijn dat er lange rijen zijn voor de bagage drop-off balie en rijen voor de paspoortcontrole. Djoser adviseert daarom toch tijdig (mimimaal 2,5uur voor vertrek en in het hoogseizoen 3uur) op de luchthaven aanwezig te zijn.
 

Lufthansa (vanaf 23 uur voor vertrek)

Ga naar de website van Lufthansa. Kies vervolgens bij Identification voor de optie ‘booking reference’.
Vul bij ‘booking code’ uw vluchtreserveringsnummer in.

Vul bij ‘last name’ uw achternaam (aan elkaar), en bij ‘first name’ uw eerste officiële voornaam in (met daaraan vast MR voor mijnheer, MRS voor mevrouw) in.

Indien Flash Plugin niet is geïnstalleerd verschijnt nu daarvoor een key om dat te installeren.
Heeft u als wel Flash op uw computer, dan krijgt u 4 stappen  te zien: u zit dan in stap 1.

Stap 1 Flight selection, hierin selecteert u uw vlucht
De eerste vlucht aanvinken (is het enige hokje wat je kan aanvinken), daarna confirm selection. Heeft u nog vragen hierover dan vindt u meer uitleg onder het vraagtekentje rechts.

Stap 2: Check-in for selected flights
Rechts onderaan de keuze ‘continue with seat selection’. Als u de andere regel kiest kunt u geen voorkeur voor uw stoelreservering aangeven.

Stap 3: Seat selection
Er verschijnt een  plattegrond van het toestel voor de eerste vlucht Amsterdam – Frankfurt of Amsterdam – Munchen. Deze is onder nr 1 geel geacceerd. Is er al een stoel voor u gereserveerd, dan verschijnt deze geel in de plattegrond. Wanneer u op een groene (=vrije) stoel klikt dan kunt u de stoel wijzigen. De rode stoelen zijn al bezet. Is er voor u nog geen stoel gereserveerd, dan kunt u direct klikken op een groene stoel.
Is de stoelreservering goed dan kunt u een stoel voor de 2e vlucht reserveren door te klikken op ‘next flight’ of 2x te klikken op de 2e vlucht in het scherm. Deze wordt dan geel. Voor de 2e vlucht herhaalt u de procedure. Als alles gereserveerd is, kunt u uw stoelreservering bevestigen door rechtsonder te klikken op “Complete seat selection for above flights”.

Stap 4: Check-in confirmation
Hier kunt u uw instapkaart uitprinten.

Bij de incheck op Schiphol kunt u met de uitdraai van uw instapkaart naar de ‘bagagedrop-off counter’ bij Lufthansa om uw bagage af te geven.
 
Finnair (vanaf 24 uur voor vertrek)
finnair.nl Kies de button Check-in in de linker kolom.
U krijgt nu een pagina te zien waarin u onderaan bij ‘bookings reference’ uw vluchtreserveringsnummer in kunt vullen en bij ‘last name’ uw achternaam.

In het volgende scherm komt u bij stap 1 van de internet incheck:
Stap 1 Flight selection
Op het scherm verschijnen de vluchten waarvoor u via internet kunt inchecken. Daarnaast kunt u hier ook kiezen voor de keuze om uw stoel te wijzigen, indien deze al voor u is gereserveerd of direct uw instapkaart uit te printen. Is er nog niets voor u gereserveerd dan selecteert u de vluchten waarvoor u een stoel wilt vastleggen. Hierna gaat u door naar stap 2.

Stap 2 Seat reservation
De vlucht waarvoor u een stoel gaat vastleggen verschijnt links op de pagina. Daarnaast ziet u een plattegrond van het toestel. Door te klikken op een stoel kunt u uw keuze maken. Voor vluchten binnen Finland kunt u geen stoel vastleggen. De stoelkeuze bepaalt u op het moment dat u het toestel in loopt. Heeft u een stoel voor uzelf gereserveerd, dan gaat u door naar stap 3.

Stap 3 Travel information
Hierin ziet u de officiële regels van Finnair over bagage, paspoortgeldigheid en uiterste inchecktijden. Wij willen u erop wijzen dat wij in eerder informatie al meer hebben geïnformeerd over uw bagage en de tijd die wij adviseren voor het het inchecken of afgeven van de bagage op Schiphol.

Stap 4 Confirmation
Bij stap 4 kunt u uw incheck bevestigen en uw instapkaart uitprinten. U kunt er ook voor kiezen om uw incheck-gegevens via uw email nogmaals te ontvangen.

Inentingen op reis

Voor enkele bestemmingen gelden aanbevolen vaccinaties. Bij elke reis kun je onder de praktische informatie/gezondheid meer vinden over eventueel aanbevolen vaccinaties en profylaxe.

Informeer in elk geval bij je huisarts, de plaatselijke GGD of Thuisvaccinatie, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Je kunt ook terecht op de website lcr.nl of bij de Informatielijn Reizigers: 0900-9584. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. De kosten voor een bezoek aan huis zijn altijd €35,- , ongeacht het aantal personen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken.

Voor onze bestemmingen en manier van reizen geldt overigens dat Djoser niet kan beoordelen of een deelnemer met gezondheidsbeperkingen in staat is zonder problemen zelfstandig een bepaalde reis te maken. Leg die vraag, in geval van twijfel, dus altijd voor aan een medicus.

Informatiedagen

Wil je meer informatie over een Djoserreis of ideeën opdoen voor een volgende vakantie? Dan ben je van harte welkom op een van onze informatiedagen. Meestal in ons kantoor in Leiden, maar in de eerste maanden van het jaar kun je bovendien terecht in nog tien andere Nederlandse en drie Vlaamse steden. Op deze dagen vertonen we dvd-presentaties per regio en kun je al je vragen stellen. De toegang is gratis.

Daarnaast kun je fotoalbums en reisverslagen van een groot aantal Djoserreizen inzien en natuurlijk al je vragen stellen aan onze ervaren reisbegeleiders en medewerkers van kantoor.

Op onze site vind je hier een compleet overzicht en kun je je aanmelden

Je kan thuis bijvoorbeeld ook op je gemak een fotopresentatie van je reis bekijken of fotoalbums van andere reizigers inzien. Kijk hiervor bij de bestemming onder Foto's.

Ook in België komen we met onze informatiedagen, kijk hiervoor op www.djoser.be.

Informatie, uitgebreide

Op deze website vind je bij iedere reis een uitgebreide dag-tot-dag beschrijving onder reisbeschrijving. Hierin staan de mogelijke bezienswaardigheden, excursies en activiteiten per reis vermeldt. Verder vind je er praktische informatie: heb je voor je reis een visum of vaccinaties nodig of moet je paspoort na terugkomst nog een bepaalde periode geldig zijn.

Bij onze reizen is er geen sprake van een strak van dag tot dag gepland excursieschema. De reisroute voor de verschillende reizen staat vast, maar de beschreven excursies worden uitgevoerd in overleg met de groep en zijn afhankelijk van de belangstelling.

Lees deze belangrijke informatie goed door, ze vormt namelijk een onderdeel van de reisovereenkomst.

Informatie voor vertrek

Na je boekingsbevestiging/factuur informeren wij je op gezette tijden via e-mail en je eigen webpagina op ‘Mijn Djoser’ over je reis. Geef daarom altijd bij boeking je e-mailadres aan ons door en gebruik vervolgens je ‘mijn Djoser’-pagina. Via ‘Mijn Djoser’ kunnen wij je beter en vollediger informeren dan via de post. Vanaf ongeveer zes weken voor vertrek ontvang je per e-mail informatie over vaccinaties, eventuele visa, tips voor bagage, geldzaken, reisdocumenten en je vluchtschema. Zo'n twee à drie weken voor vertrek sturen we je de deelnemers- en eventuele hotellijst.

Heb je geen e-mailadres, dan sturen we je de noodzakelijke informatie natuurlijk per post.

Kamerindeling

Reis je met z'n tweeën dan deel je samen een kamer.

Reis je alleen, dan ben je bij Djoser ook aan het juiste adres. Boek je een kamer op indeling, dan deel je een tweepersoonskamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Komt het vanwege de groepssamenstelling zo uit dat je in een eenpersoonskamer wordt ingedeeld, dan hoef je daarvoor nooit extra te betalen.

Wil je verzekerd zijn van een eigen kamer of tent, dan kunnen we die, indien beschikbaar, voor je boeken. De eenpersoonskamertoeslag kun je vinden bij de bestemming van je keuze op deze website onder de knop "praktische info"- accommodatie.

Boek je met drie personen, dan krijg je een tweepersoonskamer en een kamer op indeling. Een eenpersoonskamer aanvragen is dan ook mogelijk. Op sommige reizen is het mogelijk om een driepersoonskamer aan te vragen.

Wie wil, kan al voor vertrek in contact komen met medereizigers, dat gaat heel gemakkelijk via ´Mijn Djoser´. Je ziet: ook alleen boeken is bij Djoser heel aantrekkelijk.

Kampeeruitrusting

Voor de meeste kampeerreizen in Afrika zetten we speciaal voor dit doel gebouwde safaritrucks in. Het zijn grote, degelijke trucks die prima opgewassen zijn tegen de vaak onverharde wegen. Ze hebben comfortabele stoelen en je zit hoog dus je hebt altijd goed zicht. Aan boord hebben alle onderdelen van de kampeeruitrusting hun vaste plaats: de ruime koepeltentjes, slaapmatjes en alle kookgerei plus eettafel en stoelen. Je rugzak of reistas en slaapzak passen in een afsluitbaar vak aan de zijkant van de truck.

Kamperen

Tijdens enkele reizen overnachten we in tenten: geen betere manier om de ongereptheid en uitgestrektheid van de nationale parken in Alaska, Mongolië of Tanzania te ervaren dan met alleen een tentdoek tussen jezelf en de wijde wereld. Ook een safari in zuidelijk Afrika beleef je nog net iets intenser als je ‘s nachts de dieren rond je tent hoort snuffelen. Natuurlijk zijn de kampeerterreinen die we selecteren, uitgerust met van alles en nog wat. Je hoeft zelf alleen een slaapzak mee te nemen. Op sommige plaatsen zijn echter geen kampeerplaatsen beschikbaar en slaan we onze tenten op in de ‘bush’. Uiteraard zijn hier geen voorzieningen aanwezig!

Kantoor

Het kantoor van Djoser ligt in het centrum van Leiden. In de buurt is voldoende parkeergelegenheid en je kunt ons vanaf het station te voet in 15 minuten bereiken. Vanaf het Centraal Station loop je rechtdoor de Stationsweg in. Deze richting blijf je volgen over de bruggen tot het einde van het Kort Rapenburg. Dan loop je linksaf de Breestraat in. Na ongeveer 700 meter vind je ons pand op nummer 125 aan de rechterzijde van de Breestraat in 'Het Gulden Vlies', een monumentaal gebouw tegenover het stadhuis.

Zie voor verdere informatie de routebeschrijving.

Via de website kun je ook een rondleiding door ons kantoor krijgen.

Kinderen

Veel van onze reizen zijn zonder meer geschikt voor kinderen, maar we organiseren ook Djoser Familyreizen. Deze reizen zijn afgestemd op gezinnen met kinderen tussen 6 en 18 jaar. Daarnaast zijn er verschillende vertrekdata speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 10 en vanaf 16 jaar.

We houden tijdens de Family reizen een rustiger reistempo aan en bij de hotels is vaker een zwembad aanwezig. We sturen je graag onze aparte Djoser Family-gids toe.  Ook op djoser.nl/familiereizen lees je er meer over het reizen met kinderen.

Klachten

Iets niet in orde?

Laat de reisbegeleiding direct ter plaatse weten wanneer iets niet in orde is, zodat we een oplossing kunnen zoeken. Achteraf kunnen we een eventuele tegenvaller immers niet meer goedmaken. Wordt het probleem ter plaatse niet naar tevredenheid opgelost, neem dan altijd contact op met het Djoserkantoor in Leiden: in de reisvoorwaarden wordt bepaald dat indien een klacht niet zo snel mogelijk bij de reisorganisator wordt gemeld, eventueel recht op schadevergoeding wordt beperkt of uitgesloten. Je kunt, om dit te voorkomen, in een dergelijk geval een e-mail sturen naar klantenservice@djoser.nl.

Klimaat

Het weer verschilt nogal per reisbestemming, de tropische jungle van Costa Rica heeft een heel ander klimaat dan de woestijn in Egypte of de Rocky Mountains in Canada. Zelfs in één land kan het weer van gebied tot gebied erg verschillen. Het ene jaar valt er natuurlijk minder regen dan in het andere. Het regenseizoen is niet per definitie een tijd om te vermijden. De natuur is dan vaak op z'n mooist en de regen blijft meestal beperkt tot korte, hevige buien aan het eind van de dag. Elk seizoen heeft zo z'n voor- en nadelen.

Bij elke bestemming vind je onder het kopje "praktische info/klimaat" meer informatie over het weer en het klimaat van de bestemming in jouw reisperiode.

Klik je bij de bestemming van je voorkeur op "weerbericht", dan krijg je naast het actuele weer ook statistieken over het klimaat te zien. Klik de naam van een plaats aan om specifieke informatie over temperaturen en neerslag in een terugblik te zien.

Kok

Wordt er tijdens een reis veel gekampeerd, dan gaat er een kok mee die voor de maaltijden zorgt, of een ‘camp courier’ die samen met de deelnemers de maaltijden bereidt. Je zult zeker kennis kunnen maken met typische lokale gerechten. De kosten van het eten, de kok en het materiaal is inbegrepen in de reissom. Vegetarisch eten is tijdens kampeerreizen vrijwel altijd mogelijk. Geef dit wel duidelijk aan wanneer je boekt, dan geven wij het door aan de lokale vertegenwoordiger.

Landarrangement

Soms komt het je misschien beter uit om langer op de plaats van bestemming te blijven, of wil je daarna nog ergens anders heen. Daarom heb je bij ons op de meeste reizen de mogelijkheid om de reis zonder internationale vlucht te boeken. De vanaf prijs van het landarrangement kun je bij de betreffende bestemming terugvinden. Neem contact met ons op voor de prijs van een specifieke datum.

Een landarrangement kan ook van pas komen als je kort voor vertrek boekt en wij je niet meer direct een vlucht kunnen aanbieden. Wanneer je korter dan zes weken voor vertrek boekt, is het namelijk mogelijk dat er geen plaatsen meer beschikbaar zijn op de vlucht. Natuurlijk doen wij in zo'n geval onze uiterste best om alsnog plaatsen te bemachtigen.

Wanneer je het landarrangement boekt en je komt op een andere tijd dan de groep aan en/of vertrekt op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar de hotels c.q. luchthavens te regelen.

Last minute korting

Voor sommige reizen worden een aantal maanden/weken voor vertrek ter promotie van de reis een last-minute korting ingezet, ter herkennen aan een groen €-teken bij de vertrekdatum. Deze korting is van toepassing op het landprogramma. Het kan daardoor voorkomen dat bij boeking alsnog een toeslag van toepassing kan zijn als gevolg van een hogere ticket-prijs, omdat de boekingsklasse waarop de reissom is gebaseerd kort voor vertrek niet meer beschikbaar kan zijn. Indien dit het geval is wordt er contact opgenomen voor overleg.

Leeftijdsgrenzen

De meeste reizigers vallen binnen de leeftijdsgroep van 35 tot 60 jaar, maar een hogere of lagere leeftijd hoeft zeker geen bezwaar te zijn. De minimum leeftijd voor alleenreizenden is 18 jaar. Reis je met twee of meer personen, dan moet ten minste één van de reizigers 21 jaar of ouder zijn zijn als er medereizigers onder de 18 jaar zijn, de minimum leeftijd is dan 14. De Djoser Familyreizen zijn geschikt voor ouders met kinderen van zes tot en met twintig jaar.

Djoserreizen zijn geschikt voor iedereen die van een actieve manier van reizen houdt en graag de cultuur en natuur van een land wil ontdekken. Er zijn geen maximum leeftijden. Iedereen met een normale conditie en gezondheid is in principe in staat onze reizen te maken. Je hebt wel een sportieve instelling en een gezonde dosis aanpassingsvermogen nodig. In de landen waar we reizen is namelijk niet altijd alles vooraf te voorzien. Af en toe improviseren kan het reizen juist verrassender maken.

De Djoser Familyreizen zijn geschikt voor ouders met kinderen van zes tot en met twintig jaar.

Lokale keuken

Ieder land heeft zijn eigen culinaire specialiteiten, maar in de hotels zijn vaak ook westerse maaltijden verkrijgbaar. Vegetarisch eten is vrijwel overal mogelijk. Wil je een speciale maaltijd in het vliegtuig dan kun je dit bij boeking aangeven. In de kolom 'reisschema' zie je of het ontbijt is inbegrepen. Is dit niet het geval, dan kun je kiezen tussen een ontbijt in het hotel of een leuk restaurantje in de buurt. 'Vrijheid blijheid' luidt het motto, daarom zijn de overige maaltijden in ieder geval niet bij de reissom inbegrepen.

Laat je in een ver land eens verrassen! Bestel iets dat je nog niet kent: een van de onuitputtelijke curryvariaties in India bijvoorbeeld of gevulde cavia in Latijns Amerika. Met een paar mensen in een Egyptisch eethuisje een gevulde duif bestellen, of met een aantal Chinezen een 'hot pot' delen kan een leuke manier zijn om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Ben je een minder avontuurlijke eter, houd er dan rekening mee dat sommige dingen op reis anders zijn dan thuis, ook op je bord. Vegetarisch eten is in bijna alle landen prima mogelijk. Maar de meeste andere diëten zijn in veel landen volkomen onbekend.

Lokale gids

In sommige landen is het verplicht dat groepen begeleidt worden door een gids. Dan gaat, naast de reisbegeleiding, derhalve ook een deskundige lokale gids mee. Deze gids spreekt over het algemeen Engels.

In Noord-Amerika en op verschillende reizen in Afrika is de reisbegeleider Engelstalig. Op het vliegveld in het land van bestemming wachten de reisbegeleiding en (eventueel) de gids je op. Zij zorgen er dan - samen met de lokale agent - voor dat de reis organisatorisch soepel verloopt.

Uiteraard kun je voor advies en hulp bij de begeleiding terecht. De reisbegeleider neemt nooit het toezicht op de kinderen van je over. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk. Mocht iets niet helemaal aan je verwachting voldoen, meld het dan bij de reisbegeleider.

Lokale vertegenwoordiger

In alle landen werken we samen met een lokale agent. Die kent zijn eigen land vanzelfsprekend op z’n duimpje en weet daardoor altijd iets speciaals aan een reis toe te voegen. Daarnaast regelt hij lang van tevoren hotel- en busreserveringen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De lokale agent behartigt tevens de zaken van Djoser ter plaatse en houdt contact met de reisbegeleider, zodat wij je in geval van nood altijd snel met raad en daad kunnen bijstaan.

Luchtvaartmaatschappijen

Vakantie begint al in het vliegtuig dus je vluchten moeten goed geregeld zijn, zeker als je met kinderen reist. Djoser werkt dan ook samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen die een uitstekende reputatie hebben op het vlak van betrouwbaarheid, veiligheid en service. We zijn aangesloten bij de IATA, de internationale organisatie van luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties. Veel luchtvaartmaatschappijen zijn een onderling samenwerkingsverband aangegaan, zodat je soms op een bepaalde vlucht of traject met een partnermaatschappij vliegt.

Op veel bestemmingen bieden wij je directe vluchten of een goede, snelle doorverbinding. Bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen zijn de vluchten rookvrij.

Boek je binnen acht weken voor vertrek, dan kan het voorkomen dat er geen plaatsen meer beschikbaar zijn op de vlucht. Natuurlijk doen wij in zo’n geval (zonder extra aanvraagkosten) onze uiterste best om alsnog plaatsen te bemachtigen. Eventuele meerkosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt, berekenen we wel aan je door.

Je kunt de meeste reizen overigens ook zonder vliegticket boeken, bijvoorbeeld als je al in het land van bestemming bent. De kosten van zo’n landarrangement vind je op de website.

Luchthavenbelasting

De verplichte luchthavenbelasting, veiligheidstoeslagen en brandstoftoeslagen zijn inbegrepen in de reissom. Deze toeslagen zijn onderhevig aan veranderingen. In uitzonderlijke gevallen kunnen tussentijdse verhogingen van de toeslagen, conform ANVR-voorwaarden, aan de reizigers na boeking doorberekend worden.

Maaltijden

Bij veel van onze reizen is het ontbijt inbegrepen, je vindt dit terug onder het kopje ‘inclusief’ van de betreffende reis. 'Vrijheid blijheid' luidt het motto van onze reizen, en daarom zijn (overige) maaltijden vaak niet bij de reissom inbegrepen. Je bepaalt zelf wanneer en waar je gaat eten, met of zonder (een deel van) de groep. De reisbegeleiding kan je altijd een goed restaurantje aanraden.

Wordt er tijdens een reis veel gekampeerd, dan gaat er een kok en kookuitrusting mee, of een ‘camp courier’ die de inkopen doet en samen met de deelnemers de maaltijden bereid. Ook tijdens een meerdaagse boot- of trektocht zorgt Djoser voor je maaltijd. De kosten hiervoor zijn in deze gevallen inbegrepen in de reissom (een zgn. maaltijdpot). 

Je zult zeker kennis kunnen maken met typisch lokale gerechten, al worden er ook veel westerse maaltijden bereid. Ook vegetarisch eten is tijdens deze reizen vrijwel altijd mogelijk. Van belang is dat je het bij boeking vermeld als je dat wilt, dan geven wij het door aan de lokale vertegenwoordiger.

Voor alle overige maaltijden geldt dat deze niet zijn inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten.

Maatwerk

Behalve de reisprogramma's in onze brochures organiseert Djoser ook reizen op maat voor groepen van tien personen of meer. Dankzij onze jarenlange ervaring en contacten zijn wij in staat om een reis naar je wensen samen te stellen.
Wil je bijvoorbeeld met een eigen groep vrienden een rondreis maken in Zuid-Afrika? Djoser organiseert voor jullie een reis die aan jullie wensen voldoet.
Ook studiereizen (scholen en universiteiten), reizen met je jaarclub, je collega’s en een familiereis zijn mogelijke gelegenheden voor een reis op maat.
Onze mogelijkheden zijn groot!

Wij adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden.
Zet je wensen op een rij en stuur een mail naar reizenopmaat@djoser.nl of vraag hier meer informatie aan.

Wil je met een groep van zeven of meer personen een van de reizen uit de brochure boeken, dan bieden we je een korting aan. Voorwaarde is wel dat de gehele groep op één factuur komt te staan en dat de deelnemers zich gelijktijdig aanmelden.

Maaltijden tijdens kamperen, boot- en trektochten

Wordt er tijdens een reis veel gekampeerd, dan gaat er een kok en kookuitrusting mee, of een ‘camp courier’ die de inkopen doet en samen met de deelnemers de maaltijden bereid. Ook tijdens een meerdaagse boot- of trektocht zorgt Djoser voor je maaltijd. De kosten hiervoor zijn in deze gevallen inbegrepen in de reissom. Je zult zeker kennis kunnen maken met typisch lokale gerechten, al worden er ook veel westerse maaltijden bereid. Vegetarisch eten is tijdens deze reizen vrijwel altijd mogelijk. Van belang is dat je het bij boeking vermeld als je dat wilt, dan geven wij het door aan de lokale vertegenwoordiger.

Magazine

Iedereen die al eens met Djoser heeft gereisd krijgt automatisch enkele malen per jaar het Djoser magazine thuisgestuurd. In dit magazine vind je achtergrondverhalen over cultuur, religie en natuur, maar ook speciaal voor Djoser geschreven reisverhalen, van bekende auteurs. Daarnaast maakt dit magazine melding van speciale reizen die je niet terugvindt in de brochure, deze 'specials' vind je wel terug op onze website. Artikelen uit oudere magazines vind je op deze site in het magazine archief of bij de reisbestemming van je keuze.

Heb je interesse in het laatste magazine dan kun je dit telefonisch aanvragen.

Met kinderen op reis

Veel van onze reizen zijn zonder meer geschikt voor kinderen, maar we organiseren ook Djoser Familyreizen. Deze reizen zijn afgestemd op gezinnen met kinderen tussen 6 en 18 jaar. Daarnaast zijn er verschillende vertrekdata speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 10 en vanaf 16 jaar.

We houden tijdens de Junior reizen een rustiger reistempo aan en bij de hotels is vaker een zwembad aanwezig. We sturen je graag onze aparte Djoser Family-gids toe.  Ook op djoser.nl/familiereizen lees je er meer over het reizen met kinderen.

Mijn Djoser

Boek je een reis bij Djoser, geef dan altijd je e-mailadres door. Daarmee wordt automatisch je persoonlijke Mijn Djoser-pagina gemaakt. Daarop staat alle relevante informatie over de reis die je hebt geboekt. Zo heb je niet alleen snel toegang tot deze informatie, maar je ontvangt ook extra informatie die we alleen via deze wijze beschikbaar stellen. Je kunt voor vertrek al bijvoorbeeld in contact komen met je reisgenoten. Daarnaast stellen we op je Mijn Djoser-pagina de reisbegeleider aan je voor. Mijn Djoser is ook beschikbaar als app.

Meer informatie over Mijn Djoser vind je hier.

Milieuzorg

Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat reizen ook in de toekomst goed mogelijk blijft. De reisbranche voelt zich hierbij betrokken. ANVR-reisorganisaties hebben zich in ANVR-verband verplicht om een milieuprogramma met praktische maatregelen op te stellen. In dit programma beschrijven de reisorganisaties hoe zij nu en in de toekomst de zorg voor het milieu toepassen in de bedrijfsvoering en in de aangeboden reizen. Ook is een daartoe opgeleide milieucoördinator actief. Djoser voldoet aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de Stichting Milieuzorg ANVR Reisorganisatoren. Je kunt onze milieubeleidsverklaring en milieuprogramma nalezen op de website. Maar duurzaam toerisme is niet alleen een zaak van reisondernemingen: ook als reiziger ben je daarin een onmisbare schakel.

Djoser biedt je de gelegenheid de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Kijk hiervoor op greenseat.nl.

Minimum en maximum aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is meestal acht, het maximum twintig. Bij enkele reizen (met name binnen Europa) kunnen echter maximaal tweeëntwintig reizigers mee, dit staat dan vermeld bij de betreffende bestemming onder de knop prijs/route/vertrekdata.

Onze reizen hebben gemiddeld zestien deelnemers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Moessonperiode

In sommige landen kan tijdens een moessonperiode de kwaliteit van de infrastructuur weliswaar verslechteren, maar de temperatuur is dan over het algemeen een stuk aangenamer. Het regenseizoen is niet per definitie een tijd om te mijden. De natuur is dan vaak op zijn mooist en de regen blijft meestal beperkt tot korte hevige buien aan het eind van de dag. Hoe dan ook: op alle vertrekdata die in deze brochure staan, kun je normaliter in de desbetreffende landen rondreizen.

Kijk voor meer gegevens over temperaturen en neerslag bijvoorbeeld bij 'het weerbericht' bij de verschillende bestemmingen.

Niet-westerse landen

De meeste van onze reisbestemmingen liggen buiten de 'westerse wereld', zodat je in contact komt met andere gebruiken, culturen en mentaliteiten. Dit maakt een Djoserreis extra interessant, maar houd er wel rekening mee dat sommige dingen anders zijn dan thuis. Eten, hotels, vervoermiddelen en de infrastructuur verschillen in nogal wat landen van wat wij in Nederland gewend zijn. Je kunt een driesterrenhotel in India niet vergelijken met een Nederlands driesterrenhotel, en een bus in Vietnam biedt minder beenruimte dan een Europese touringcar. Als je van tevoren rekening houdt met dit soort zaken, dan zal eventueel oponthoud of ongemak niet vervelend zijn.
 

Bekijk onze reizen.

Omboeken

Het is mogelijk je vertrekdatum of bestemming te wijzigen. Dit kan binnen 30 dagen na boeking, mits de huidige vertrekdatum minimaal vier maanden later is. Hiervoor brengen we € 50,- administratiekosten per persoon in rekening. Eventuele meerkosten worden - uiteraard na overleg - ook doorberekend. Heb je een vluchtwijziging aangevraagd, dan is omboeken niet mogelijk.

Online betalen

Boek je via onze website dan kun je de aanbetaling direct voldoen via iDeal of Bancontact. Op je eigen Mijn Djoser-pagina staat een overzicht van je betalingen. Hier kun je ook het restbedrag online voldoen.

Ontbijt

Bij veel van onze reizen is het ontbijt inbegrepen. Of dit voor jouw reis ook geldt, vind je terug onder het kopje ‘inclusief’ van de betreffende reis.

Tijdens kampeerreizen in b.v. Afrika en Noord-Amerika kamperen we een aantal nachten in nationale parken. Samen met de reisbegeleiding bereidt je dan de eigen maaltijden, waaronder ook het ontbijt. De kosten hiervan zijn bij de reissom inbegrepen. Wil je een vegetarische maaltijd, geef dit dan bij aankomst aan bij de reisbegeleider.

Onvoldoende deelname

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald, kun je omboeken naar een andere reis of vertrekdatum, waarbij je per persoon € 100,- korting krijgt. Uiteraard is terugbetaling van de reissom ook mogelijk, met uitzondering van eventuele kosten voor visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven.

Openingstijden

Openingstijden Djoser Leiden

maandag t/m vrijdag: 09:30 - 17:00 uur

zaterdag: 09:30 - 13:30 uur


Djoser                          
Breestraat 125                      
2311 CM Leiden 
Tel: 071-5126400        
e-mail: info@djoser.nl  

Optie

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een aantal maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is 5 dagen geldig en wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je de optie tijdig annuleert. Voor de allerlaatste plaatsen van de reis kan geen optie meer genomen worden; er moeten nog minimaal 7 plaatsen beschikbaar zijn om een optie te kunnen nemen. Bij de vertrekdata van de reizen kun je zien of het nog mogelijk is om een optie te nemen, of dat er alleen nog definitief geboekt kan worden.

Overnachten

Een overnachting kan uitdraaien op een bijzondere belevenis. In Kenia kampeer je in de wildparken, in Vietnam slaap je een keer in een heuse paalwoning. In India logeren we in een voormalig maharadjapaleis en in Jordanië in een Bedoeïenentent in de woestijn. 

Alle overnachtingsadressen zijn zorgvuldig geselecteerd. We verblijven in overwegend centraal gelegen toeristenklasse hotels met schone kamers, voorzien van eigen douche en toilet. Het zijn vaak hotels met een leuke sfeer of centrale ligging t.o.v. bezienswaardigheden. Waar nodig is airconditioning of ventilator aanwezig. Reis je met z'n tweeën dan deel je een kamer.

Reis je alleen, ook dan ben je bij Djoser aan het juiste adres. Boek je een kamer op indeling, dan deel je een tweepersoonskamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Komt het vanwege de groepssamenstelling zo uit dat je in een eenpersoonskamer wordt ingedeeld, dan hoef je daarvoor nooit extra te betalen. Wil je verzekerd zijn van een eigen kamer of tent, dan kunnen we die, indien beschikbaar, voor je boeken. De eenpersoonskamertoeslag kun je vinden bij de bestemming van je keuze op deze website.  

Fotoimpressies kun je bekijken op djoser.nl/accommodatie.

Prijsvoorbehoud / prijswijzigingen

Djoser behoudt zich het recht voor om reissommen van elke willekeurige reis op elk gewenst moment aan te passen. De actuele verkoopprijzen staan op onze website gepubliceerd. Het kan dus voorkomen dat medereizigers een andere reissom hebben betaald. Prijzen verschillen naar gelang bezetting en tijdstip van boeking. Op geen enkel moment kan Djoser overgaan tot restitutie van het verschil in reissommen.

Voor de reizen met vertrek in het volgende kalenderjaar behouden wij ons het recht voor om routes en prijzen aan te passen en door te berekenen. De prijzen van reizen buiten de EU zijn op dit moment vrij van BTW. Indien de BTW-voorschriften worden gewijzigd, passen wij de prijzen aan. Dit geldt ook voor wijzigingen in luchthavenbelasting en vluchttoeslagen.

Privacy

Deze website wordt beheerd door Djoser. Alle (persoonlijke) gegevens die je via deze website aan ons verstrekt worden door ons strikt vertrouwelijk behandeld en worden alleen gebruikt voor het doel waarvoor ze beschikbaar zijn gesteld. De gegevens worden nooit aan derden verstrekt of zonder meer openbaar gemaakt. Djoser voldoet daarmee aan de Wet bescherming persoonsgegevens.

Als een geïnteresseerde op de hoogte wil blijven van het laatste Djoser-nieuws en zich aanmeldt om de Djoser e-mailing te ontvangen zal het e-mail adres van deze bezoeker worden opgeslagen in ons bestand. Het e-mailadres wordt gebruikt om je te informeren over de Djoser-reizen en andere aanbiedingen. Andere abonnees van de e-mailing hebben geen inzage in de door jou aan ons verschafte informatie.

In het geval je niet langer de e-mailing wenst te ontvangen, kan je je e-mailadres via de knop 'afmelden', bovenaan in elke mailing, laten verwijderen van de e-mailinglijst. Je kan hiervoor ook een e-mail sturen naar info@djoser.nl. Berichten die je verstuurt naar anderen via onze website, bijvoorbeeld via E-cards of Mijn Djoser bevatten het door jouw opgegeven e-mail adres en deze zal zichtbaar zijn voor de ontvanger van het bericht.

Voor vragen over het Privacy beleid of de wijze waarop Djoser met jouw gegevens omgaat kan je een email sturen naar info@djoser.nl.

Regenseizoen

In sommige landen kan tijdens een regenseizoen de kwaliteit van de infrastructuur weliswaar verslechteren, maar de temperatuur is dan over het algemeen een stuk aangenamer. Het regenseizoen is derhalve niet per definitie een tijd om te mijden. De natuur is dan vaak op zijn mooist en de regen blijft meestal beperkt tot korte hevige buien aan het eind van de dag. Hoe dan ook: op alle vertrekdata die in deze brochure staan, kun je normaliter in de desbetreffende landen rondreizen.

Kijk voor meer gegevens over temperaturen en neerslag bijvoorbeeld bij 'het weerbericht' bij de verschillende bestemmingen.

Reis boeken

Wil je zeker zijn van een plaats op de reis die je kiest, wacht dan niet te lang met boeken. Voor diverse bestemmingen en vertrekdata is de belangstelling groot en die zijn dan ook snel volgeboekt. Zeker in bepaalde vakantieperiodes (zomer en Kerst) zijn bepaalde vertrekdata snel vol. Je kunt je reis boeken via deze website, onder de knoppen 'Reis boeken'. Na boeking krijg je je meteen een bevestiging.

Reisbegeleiding

De meeste Djoser reizen worden begeleid door Nederlandse reisbegeleiding. Sommige reizen en de meeste kampeerreizen worden door lokale Engelssprekende reisbegeleiders begeleid. Bij de betreffende bestemming is het aangegeven onder 'inclusief' op de pagina vertrekdata & prijs.

De reisbegeleiders beschikken over het algemeen over ruime reiservaring. Nieuwe reisbegeleiders volgen bij Djoser eerst een opleidingsprogramma. Samen met de lokale agent is de reisbegeleider verantwoordelijk voor de technische aspecten en een soepel verloop van de reis. Verder kun je voor advies en - indien nodig - hulp bij de reisbegeleider terecht. De reisbegeleider wijst je natuurlijk de mooiste markten en de leukste eethuisjes, maar is géén gids. In de meeste landen is rondleidingen geven voorbehouden aan de plaatselijke bevolking en in veel landen reist ook een ervaren lokale gids mee, die je alles over het eigen land kan vertellen. Hoe je uiteindelijk het land ervaart, bepaal je zelf! Bereid je terdege voor en neem een goede reisgids mee.

Reisdatum veranderen

Het is mogelijk je vertrekdatum of bestemming te wijzigen. Dit kan binnen 30 dagen na boeking, mits de huidige vertrekdatum minimaal vier maanden later is. Hiervoor brengen we € 50,- administratiekosten per persoon in rekening. Eventuele meerkosten worden - uiteraard na overleg - ook doorberekend. Heb je een vluchtwijziging aangevraagd, dan is omboeken niet mogelijk.

Reisdocumenten en Visa

Djoser verstrekt vooraf en bij boeking algemene informatie over de vereiste reisdocumenten en visa. Op de website lees je, bij je bestemming onder de praktische informatie / reisdocumenten, of je paspoort aan specifieke eisen moet voldoen en of een visum noodzakelijk is.

Via je ‘mijn Djoser’-pagina kun je de benodigde aanvraagformulieren afdrukken. Heb je geen internet dan sturen we je de eventuele formulieren per post.

Visumkosten zijn niet bij de reissom inbegrepen. Soms is een groepsvisum of een special permit vereist, wij brengen dan de kosten op de factuur in rekening. Bij andere bestemmingen ben je zelf verantwoordelijk voor de visumaanvraag. Wil je die aanvraag, via Djoser, door het Visumburo/CIBT laten afwikkelen, dan kun je dit bij je boeking (en later tot uiterlijk drie weken voor vertrek) aangeven. De administratiekosten bedragen (naast de visumkosten) € 30,- per visum, of € 60,- indien de betreffende ambassade in het buitenland is gevestigd. Behalve de vereiste visumformulieren ontvang je dan  bij de factuur een visumvoucher. In dit geval krijg je (afhankelijk van de reis) 6 - 8 weken voor vertrek een mail met een persoonlijke link naar de website van het Visumburo. Daar vul je de gegevens in en vervolgens stuur je je paspoort, pasfoto's en vaak nog een kopie van je factuur, plus eventuele andere benodigdheden naar het Visumburo. We adviseren om de spullen aangetekend op te sturen of langs te brengen bij het Visumburo. Doe er een voldoende gefrankeerde envelop bij, zodat het Visumburo de spullen weer retour kan sturen.

Regel je je visum zelf, controleer dan tijdig bij de desbetreffende ambassade of de verkregen informatie nog correct is.

Je bent er altijd zelf voor verantwoordelijk dat je bij vertrek en tijdens de reis in het bezit bent van de benodigde documenten (zie hiervoor artikel 5 van de ANVR-reisvoorwaarden).

Heb je niet de Nederlandse nationaliteit en/of paspoort dan dien je zelf na te gaan of andere regels van toepassing zijn. Ga dit ook na voor de landen waar eventueel tijdens de vlucht een overstap wordt gemaakt.

In België hebben baby's, kinderen én volwassenen allemaal een aparte identiteitskaart nodig om te reizen binnen Europa en/of een aparte internationale reispas buiten Europa. Deze reisdocumenten zijn te verkrijgen in de gemeente/stad waar je woont.

Let op, vanaf 1 juni 2012 dient ook iedereen in Nederland een eigen paspoort/identiteitskaart te hebben. Kinderen mogen dan ook niet meer bijgeschreven staan bij de ouders.
 

Reisinformatie

Op deze website vind je bij iedere reis een uitgebreide dag-tot-dag beschrijving. Hierin staan de mogelijke bezienswaardigheden, excursies en activiteiten per reis vermeldt. Verder vind je er praktische informatie: heb je voor je reis een visum of vaccinaties nodig of moet je paspoort na terugkomst nog een bepaalde periode geldig zijn.

Lees deze belangrijke informatie onder 'print reisinformatie' goed door, ze vormt namelijk een onderdeel van de reisovereenkomst. Je kunt de informatie makkelijk uitprinten en hebt dan alles bij elkaar. Deze uitgebreide reisinformatie wordt je niet automatisch toegestuurd; je kunt het wel bij Djoser aanvragen.

Reissom

Bij de reissom inbegrepen

Bij Djoser zie je direct wat je reis kost want de prijzen in deze brochure zijn inclusief ‘onvermijdelijke’ toeslagen en bijkomende kosten waar je misschien niet direct bij stilstaat. Hieronder een kort overzichtje van wat zoal in de reissom is inbegrepen.

Vluchttoeslagen
In de reissom zijn de kosten van vluchten en de bijbehorende toeslagen zoals luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen inbegrepen. Voor veel reizen kan dit oplopen tot ruim tweehonderd euro. Deze toeslagen zijn onderhevig aan veranderingen. In uitzonderlijke gevallen kunnen tussentijdse verhogingen van de toeslagen, conform ANVR-voorwaarden, aan de reizigers na boeking doorberekend worden.

Maaltijden
Bij veel van onze reizen is het ontbijt inbegrepen, je vindt dit terug onder het kopje ‘inclusief’ van de betreffende reis. Wordt er tijdens een reis veel gekampeerd, dan gaat er een kok en kookuitrusting mee, of een ‘camp courier’ die de inkopen doet en samen met de deelnemers de maaltijden bereid. Ook tijdens een meerdaagse boot- of trektocht zorgt Djoser voor je maaltijd. De kosten hiervoor zijn in deze gevallen inbegrepen in de reissom. Je zult zeker kennis kunnen maken met typisch lokale gerechten, al worden er ook veel westerse maaltijden bereid. Vegetarisch eten is tijdens deze reizen vrijwel altijd mogelijk. Van belang is dat je het bij boeking vermeld als je dat wilt, dan geven wij het door aan de lokale vertegenwoordiger.

Excursies
Bij elke reis is een aantal Djoser excursies inbegrepen. Dit zijn plaatsen en excursies die genoemd worden in de routekolom. Het is vaak handig om een bezienswaardigheid die een flink stuk uit de route ligt of waar we op een reisdag juist langskomen, in het programma op te nemen. In Egypte bijvoorbeeld is een excursie naar de piramides en Thebe inbegrepen en in Zuid-Afrika bezoek je onder andere Kaap de Goede Hoop. Eventuele entreegelden zijn niet inbegrepen, zodat je altijd de vrijheid hebt om te bepalen of je iets al dan niet wilt bekijken.

De meeste bezienswaardigheden kun je echter prima zelf bezoeken. Hiernaast kun je ervoor kiezen deel te nemen aan facultatieve excursies. Hierbij geldt eveneens dat entreegelden niet zijn niet inbegrepen. Zo kun je naar eigen tempo en inzicht je dag invullen. Uiteraard is de reisbegeleider hierbij graag behulpzaam.

En verder…
Bij verschillende reizen zijn specifieke kosten opgenomen in de reissom. Zoals entreegelden voor de Afrikaanse nationale parken waar we binnen de poort overnachten of doorheen rijden.

Reisverzekering

Bij een onbezorgde vakantie hoort een goede reisverzekering. Een ongelukje zit immers, ook op vakantie, vaak in een klein hoekje. Omdat de kosten in een dergelijk geval soms flink oplopen, is een reisverzekering verplicht als je deelneemt aan een Djoserreis. 

Wil je nog een reisverzekering afsluiten?

Djoser werkt samen met Europeesche Verzekeringen, dé specialist in het verzekeren van reizen. Je kunt een reisverzekering bij de Europeesche tot vier weken voor vertrek via Djoser afsluiten, op voorwaarde dat je in Nederland woont. 

Voor meer informatie kijk onder verzekeringen of neem telefonisch contact met ons op.

Reisvoorwaarden

Na boeking staat er op je Mijn Djoser-pagina een link naar de ANVR-reisvoorwaarden, de garantieregeling van het Calamiteitenfonds, de voorwaarden van het Garantiefonds en andere belangrijke informatie. Je kunt de voorwaarden ook bij ons aanvragen voordat je boekt. De ANVR-reisvoorwaarden vormen de basis van de reisovereenkomst en we raden je aan deze goed door te lezen. Reisorganisatoren van onder andere rondreizen, avontuurlijke reizen en reizen buiten Europa mogen, volgens artikel 1, lid 4, afwijkingen hanteren met betrekking tot annuleringsbepalingen en wijzigingen in de reis. Onze annuleringsvoorwaarden vind je hierboven onder het kopje annulering.

In artikel 12 vind je de definitie van een overmachtsituatie: omstandigheden die abnormaal en onvoorzien zijn en waarvan de gevolgen, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, niet konden worden vermeden, zoals stakingen of de gevolgen van bepaalde weersomstandigheden. In geval van overmacht komen eventuele extra kosten voor rekening van de reiziger. Djoser is verplicht de reiziger hulp en bijstand te verlenen. In extreme gevallen kan het Calamiteitenfonds besluiten dat er sprake is van een calamiteit. Alleen dan kan Djoser bij dit fonds een claim voor je indienen.

Voor de voorwaarden van de ANVR, klik hier

Meer informatie over de reisvoorwaarden vind je hier.

Reizen met de kinderen

Veel van onze reizen zijn zonder meer geschikt voor kinderen, maar we organiseren ook Djoser Familyreizen. Deze reizen zijn afgestemd op gezinnen met kinderen tussen 6 en 18 jaar. Daarnaast zijn er verschillende vertrekdata speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 10 en vanaf 16 jaar.

We houden tijdens de Junior reizen een rustiger reistempo aan en bij de hotels is vaker een zwembad aanwezig. We sturen je graag onze aparte Djoser Family-gids toe.  Ook op djoser.nl/familiereizen lees je er meer over het reizen met kinderen.

Reizen met Djoser

‘De andere manier van reizen’ is er voor iedereen die veel individuele vrijheid wil combineren met het gemak van een groepsreis. Djoserreizigers zijn nieuwsgierig naar het dagelijks leven in andere culturen, genieten van eeuwenoude kunstschatten en willen zich laten overrompelen door de schoonheid van ongerepte natuur. Je proeft van het dagelijks leven in andere culturen, bekijkt bijzondere monumenten en geniet van ongerepte natuur, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vervoer of verblijf. De vlucht, het vervoer ter plaatse en je overnachtingen zijn door Djoser van tevoren al goed geregeld.

Laat je je graag wegwijs maken door de reisbegeleider, dan kun je deelnemen aan allerlei boeiende trips en excursies die op veel dagen worden aangeboden. Dat aanbod is overigens flexibel en kan in overleg met de groep worden ingevuld en aangepast. Trek je er liever zelf op uit, dan heb je daartoe alle vrijheid. Iedereen heeft tenslotte andere interessen: de een bekijkt graag alle tempels in de omgeving, de ander gaat liever wandelen door mooie natuur.

Dat de cultuur, het klimaat en de levensomstandigheden in de landen die wij bezoeken anders zijn dan bij ons, bepaalt een groot deel van de charme van het reizen. Op reis met Djoser maak je zoveel mogelijk kennis met deze aspecten. Houd er wel rekening mee dat je de verschillen met thuis wel eens als minder aantrekkelijk kunt ervaren. Ook is niet altijd alles van tevoren te voorspellen.

Kijk hier voor meer informatie

Reizen in verre landen

De meeste van onze reisbestemmingen liggen buiten de 'westerse wereld', zodat je in contact komt met andere gebruiken, culturen en mentaliteiten. Dit maakt een Djoserreis extra interessant, maar houd er wel rekening mee dat sommige dingen anders zijn dan thuis. Eten, hotels, vervoermiddelen en de infrastructuur verschillen in nogal wat landen van wat wij in Nederland gewend zijn. Je kunt een driesterrenhotel in India niet vergelijken met een Nederlands driesterrenhotel, en een bus in Vietnam biedt minder beenruimte dan een Europese touringcar. Als je van tevoren rekening houdt met dit soort zaken, dan zal eventueel oponthoud of ongemak niet vervelend zijn.

Reizen op maat

Behalve de reisprogramma's in onze brochures organiseert Djoser ook reizen op maat voor groepen van tien personen of meer. Dankzij onze jarenlange ervaring en contacten zijn wij in staat om een reis naar je wensen samen te stellen.

Wil je bijvoorbeeld met een eigen groep vrienden een rondreis maken in Zuid-Afrika? Djoser organiseert voor jullie een reis die aan jullie wensen voldoet.

Ook studiereizen (scholen en universiteiten), reizen met je jaarclub, je collega’s en een familiereis zijn mogelijke gelegenheden voor een reis op maat. Onze mogelijkheden zijn groot!

Kijk voor de mogelijkheden op de Djoser op maat website.

Wil je met een groep van zeven of meer personen een van de reizen uit de brochure boeken, dan bieden we je een korting aan. Voorwaarde is wel dat de gehele groep op één factuur komt te staan en dat de deelnemers zich gelijktijdig aanmelden.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen € 25,- per persoon met een maximum van € 40,- per boeking. Dit geldt voor zowel telefonische boekingen als boekingen via internet en als je bij ons langskomt om een reis te boeken.

Routebeschrijvingen

Op deze website vind je bij iedere reis een uitgebreide routebeschrijving (dag-tot-dag). Hierin staan de mogelijke bezienswaardigheden, excursies en activiteiten per reis vermeldt. Verder vind je er praktische informatie: heb je voor je reis een visum of vaccinaties nodig of moet je paspoort na terugkomst nog een bepaalde periode geldig zijn.

Lees deze belangrijke informatie onder 'print reisinformatie' goed door, ze vormt namelijk een onderdeel van de reisovereenkomst. Je kunt de informatie makkelijk uitprinten en hebt dan alles bij elkaar. Deze uitgebreide reisinformatie wordt je niet automatisch toegestuurd; je kunt het wel bij Djoser aanvragen.

Routebeschrijving naar Djoser

Het kantoor van Djoser ligt in het centrum van Leiden. In de buurt is voldoende parkeergelegenheid en je kunt ons vanaf het station te voet in 15 minuten bereiken. Vanaf het Centraal Station loop je rechtdoor de Stationsweg in. Deze richting blijf je volgen over de bruggen tot het einde van het Kort Rapenburg. Dan loop je linksaf de Breestraat in. Na ongeveer 700 meter vind je ons pand op nummer 125 aan de rechterzijde van de Breestraat in 'Het Gulden Vlies', een monumentaal gebouw tegenover het stadhuis.

Download de routebeschrijving als PDF.

Ruimbagage

Bij de meeste reizen is ruimbagage inbegrepen in de reissom. De hoeveelheid kan per luchtvaartmaatschappij verschillen. Uitzondering is KLM/Air France binnen Europa, waarbij alleen handbagage is inbegrepen. In dit geval dien je zelf voor vertrek ruimbagage bij te boeken, hierover kun je na boeking in Mijn Djoser de informatie lezen.

Safaritruck

Voor de meeste kampeerreizen in Afrika zetten we speciaal voor dit doel gebouwde safaritrucks in. Het zijn grote, degelijke trucks die prima opgewassen zijn tegen de vaak onverharde wegen. Ze hebben comfortabele stoelen en je zit hoog dus je hebt altijd goed zicht. Aan boord hebben alle onderdelen van de kampeeruitrusting hun vaste plaats: de ruime koepeltentjes, slaapmatjes en alle kookgerei plus eettafel en stoelen. Je rugzak of reistas en slaapzak passen in een afsluitbaar vak aan de zijkant van de truck.

Samengestelde reis

Wil je graag de vrijheid hebben om je eigen reis samen te stellen, bijvoorbeeld door voor of na de Djoserreis te verlengen en hiervoor een eigen vlucht en hotel te regelen, dan biedt de uitbreiding 'Samengestelde Reis' uitkomst. Bij annulering van één van de onderdelen kun je, als je de annuleringsverzekering via Djoser afsluit, de andere onderdelen ook afzeggen en worden de annuleringskosten hiervoor vergoed.

Single

Als single (alleenreizende) ben je bij Djoser aan het juiste adres. In onze gemengde groepen vind je snel aansluiting en voor vertrek kan je via Mijn Djoser al in contact komen met je medereizigers.

Je deelt standaard een tweepersoonskamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Komt het vanwege de groepssamenstelling zo uit dat je in een eenpersoonskamer wordt ingedeeld, dan hoef je als single reiziger daar nooit extra voor te betalen!

Wil je verzekerd zijn van een eigen kamer, dan kunnen we die voor je boeken. De toeslag vind je bij een reis onder 'accommodatie' bij de praktische informatie.
 

  • Bekijk hier alle reizen met minimaal één alleenreizende.
     
  • Bekijk hier al onze reizen die de komende 12 maanden vertrekken.
     
  • Klik hier om onze aanbiedingen te zien.


Je ziet: ook alleen boeken is bij Djoser heel aantrekkelijk!

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Djoser (KvK nr. 28045957) is aangesloten bij SGR. Je kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Vanaf boekdatum 1 februari 2021 wordt er een verplichte bijdrage in rekening gebracht. Op de factuur staat de consumentenbijdrage van € 5,- per persoon die Djoser afdraagt aan het SGR.

Telefoonnummer België

Djoser in België is te bereiken via het telefoonnummer 09 223 00 69 of per mail: info@djoser.be.

Tenten

Tijdens enkele reizen overnachten we in tenten: geen betere manier om de ongereptheid en uitgestrektheid van de nationale parken in Alaska, Mongolië of Tanzania te ervaren dan met alleen een tentdoek tussen jezelf en de wijde wereld. Ook een safari in zuidelijk Afrika beleef je nog net iets intenser als je ‘s nachts de dieren rond je tent hoort snuffelen. Natuurlijk zijn de kampeerterreinen die we selecteerden, uitgerust met van alles en nog wat. Je hoeft zelf alleen een slaapzak mee te nemen. Op sommige plaatsen zijn echter geen kampeerplaatsen beschikbaar en slaan we onze tenten op in de ‘bush’. Uiteraard zijn hier geen voorzieningen aanwezig!

Thuisblijvers

Op je Mijn Djoser pagina staat onderaan het bericht met de hotellijst (beschikbaar vanaf 10 dagen voor vertrek) een noodnummer. Dit nummer kan je (of een thuisblijver) buiten kantooruren bellen in geval van dringende noodgevallen; het nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Tickets

Op de Mijn Djoser pagina staat ongeveer twee weken voor vertrek het vluchtschema voor jouw reis. Met deze informatie ontvang je tegelijkertijd informatie over het reizen met een e-ticket. Daarnaast ontvang je informatie over het uitprinten van het e-ticket via de website checkmytrip.com. Op vertoon van alleen uw paspoort kunt u inchecken op Schiphol, maar wanneer u het e-ticket uitprint verloopt de incheckprocedure (met name op de terugreis) een stuk sneller en soepeler.

Meer informatie over tickets vind je hier.
 

Treinen

In verschillende landen reizen we, een of meerdere keren, met een nachttrein. Je brengt dan de nacht door in een slaapcoupé, een ideale manier om op comfortabele wijze grote afstanden af te leggen.

De opvallendste treinreizen in het Djoserprogramma zijn natuurlijk de reizen per Transsiberië expres. In China staat de trein regelmatig op het programma en vormt een uitstekende manier om met de lokale bevolking in contact te komen. Ook in Oekraïne en Aziatische landen, zoals bijvoorbeeld India, Vietnam en Thailand, kun je een treinreis in het programma tegenkomen. In Peru is de treinreis naar Machu Picchu spectaculair en dat geldt ook voor de rit over de Duivelsneus in Ecuador.

Uitgebreide reisinformatie

Op deze website vind je bij iedere reis een uitgebreide dag-tot-dag beschrijving. Hierin staan de mogelijke bezienswaardigheden, excursies en activiteiten per reis vermeldt. Verder vind je er praktische informatie: heb je voor je reis een visum of vaccinaties nodig of moet je paspoort na terugkomst nog een bepaalde periode geldig zijn.

Lees deze belangrijke informatie onder 'print reisinformatie' goed door, ze vormt namelijk een onderdeel van de reisovereenkomst. Je kunt de informatie makkelijk uitprinten en hebt dan alles bij elkaar. Deze uitgebreide reisinformatie wordt je niet automatisch toegestuurd; je kunt het wel bij Djoser aanvragen.

Unicef

Djoser werkt sinds 1993 samen met UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de VN. UNICEF zet zich wereldwijd in om de levensomstandigheden van kinderen te verbeteren. Daarbij is ze volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen van regeringen, particulieren en bedrijven zoals Djoser. Samen met UNICEF wil Djoser een betere toekomst realiseren voor kinderen in landen waar we reizen.

3+3=6 euro voor UNICEF!

Op reis zijn het de kinderen die het eerste contact met de bezoekers maken. Soms met het verzoek om een bon bon of een pencil, maar ook om hun Engels te oefenen. Djoser krijgt vaak de vraag van reizigers of ze wat kunnen meenemen voor de kinderen in de landen die ze bezoeken. In plaats van het geven van ballonnen, pennen of snoepjes vraagt Djoser zijn reizigers bij de boeking om 3 of 5 euro (voor Family 10 euro) aan UNICEF te doneren. Djoser verdubbelt deze bijdrage. Zo helpen we allemaal mee aan een betere toekomst voor kinderen in de landen waar we naartoe reizen!

Meer over de samenwerking tussen Djoser en UNICEF.


 

Vaccinaties

Voor veel bestemmingen gelden aanbevolen vaccinaties. Bij elke reis kun je onder de praktische informatie/gezondheid meer vinden over eventueel aanbevolen vaccinaties en profylaxe.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. De kosten voor een bezoek aan huis zijn altijd €35,- , ongeacht het aantal personen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken.Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Tijdens reizen naar bestemmingen als Argentinië & Chili, Bolivia & Peru of Tibet kom je in gebieden die hoger dan 3000 meter boven zeeniveau liggen. Ben je bijvoorbeeld hart- of carapatiënt of heb je andere gezondheidsproblemen, raadpleeg dan vóór boeking je arts.

Vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kun je een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vervoer ter plekke

In de plaatsen waar we verblijven maken we vrijwel nooit gebruik van onze eigen bus. Alleen bij de betreffende Djoser-excursies is het vervoer inclusief (entree normaliter niet).

Liggen de bezienswaardigheden niet op loopafstand van het hotel, dan kun je altijd wel een fiets huren, een taxi aanhouden of een typisch lokaal vervoermiddel nemen. De een laat zich graag met een Egyptische felucca over de Nijl varen, de ander verkent de stad te voet of waagt een bloedstollend snelle taxirit. Neem je een riksja of openbare bus dan kom je zonder twijfel in contact met de lokale bevolking.

Natuurlijk hoef je niet steeds zelf uit te vinden hoe alles werkt, voor een goed advies kun je terecht bij de reisbegeleider.

Verzekeringen

Bij een onbezorgde vakantie hoort een goede reisverzekering. Een ongelukje zit immers, ook op vakantie, vaak in een klein hoekje. Omdat de kosten in een dergelijk geval soms flink oplopen, is een reisverzekering verplicht als je deelneemt aan een Djoserreis.

Djoser werkt samen met a.s.r. Je kunt via ons een aflopende reisverzekering en aflopende annuleringsverzekering afsluiten. Op deze verzekeringspagina vind je alle informatie over de verzekeringen. Ook kun je de verzekeringen online afsluiten en allerlei informatie downloaden.


Verzekeringen voor Belgen

Bij een onbezorgde vakantie hoort een goede reisverzekering. Een ongelukje zit immers, ook op vakantie, vaak in een klein hoekje. Omdat de kosten in een dergelijk geval soms flink oplopen, is een reisverzekering verplicht als je deelneemt aan een Djoserreis.

Djoser werkt in België samen met Allianz. Allianz staat dag en nacht klaar om u bij te staan, snel en efficiënt, wereldwijd! Lees meer over onze verzekeringen voor Belgische reizigers. Voor het afsluiten van een reisverzekering contacteer Djoser in Gent op info@djoser.be of 09/223 00 69.

Visum door de VisumCentrale/CIBT

Heb je voor je reis een visum of meerdere visa nodig en heb je geen tijd om bij de betreffende ambassade(s) langs te gaan, dan kun je het visum/de visa door de VisumCentrale/CIBT laten regelen. Dit kun je bij je boeking aangeven. De bemiddelingskosten bedragen (naast de visumkosten) € 70,- per visum (inclusief retour sturen). Indien de betreffende ambassade in het buitenland is gevestigd kunnen de kosten hoger liggen.

Wanneer je kiest voor het visum via de VisumCentrale dan ontvang je voor vertrek per e-mail meer informatie over de visumaanvraag.

Je dient daarna zelf de benodigdheden (waaronder je paspoort) op te sturen naar de VisumCentrale. Zij controleren alle documenten en gaan dan voor jou naar de betreffende ambassade(s). We adviseren om de benodigdheden aangetekend op te sturen of langs te brengen bij de VisumCentrale.

Contactgegevens
Johanna Westerdijkplein 1
HS building – 4de verdieping
2521 EN Den Haag
Tel. 070-3150212
Leisure@visumcentrale.nl

NB Je bent er zelf voor verantwoordelijk dat je bij vertrek én tijdens de reis in het bezit bent van de benodigde documenten (zie hiervoor artikel 6 van de ANVR-reisvoorwaarden).

Voor meer informatie over de VisumCentrale kun je terecht op visum.nl.
Belgen vinden deze informatie op visum.be.

Vliegen met KLM

Op een groot deel van de bestemmingen vliegt Djoser met KLM. Daardoor kun je vaak rekenen op een directe vlucht. Samen met Air France en de partners in SkyTeam, bestrijkt KLM een uitgebreid netwerk naar veel bestemmingen.

KLM investeert fors in extra comfort, met nieuwe vliegtuigen die voldoen aan hoge kwaliteitseisen. De nieuwe toestellen hebben een groot bereik zodat steeds meer bestemmingen non-stop bereikbaar worden. De jongste aanwinsten, van het type Airbus A330-200 en Boeing 777-200, zijn vriendelijker voor het milieu, zuiniger en stiller.

Entertainment
Natuurlijk bieden de Airbus A330-200 en Boeing 777-200, evenals de vernieuwde MD-11, een interactief audio/videosysteem. Zo kun je onbeperkt genieten van films, populaire series, documentaires, muziek in steeds meer genres en interactieve spelletjes.
KLM breidt de keuze aan entertainment voortdurend uit, bovendien kun je je tijd aan boord nu ook nuttig besteden aan bijvoorbeeld een van de 23 talencursussen. Verdiep je je liever in een goed boek? Dat kan nu zelfs in het donker: met luisterboeken. Dat wordt nog lastig kiezen.

Smullen op hoog niveau
Op een aantal intercontinentale vluchten kun je letterlijk proeven van het land waar je naartoe gaat. KLM introduceert de maaltijd die het reisdoel weerspiegelt. Op de vlucht naar China bijvoorbeeld is het genieten van typisch Chinese gerechten. Je kunt ook blijven kiezen voor een westerse maaltijd als je daar meer trek in hebt.
Ook met speciale dieetwensen kun je prima eten op de intercontinentale vluchten. KLM biedt een keuze uit 14 verschillende speciaal samengestelde maaltijden, variërend van vegetarisch en cholesterolbeperkt tot kosjer en zoutarm. Geef je wensen wel tijdig (liefst bij boeking) door.
Voor de kleintjes zijn er natuurlijk lekkere en gezonde kindermaaltijden.

Let op het KLM-oor
Wie volop wil genieten van een welverdiende vakantie, let op de belangrijke details. Zoals het KLM-oor dat je in deze gids bij veel reizen in de bovenhoek ziet. Zo weet je dat KLM en/of een van de partners de vlucht van de betreffende reis uitvoert. Houd dus, voor een ontspannen reis, het KLM-oor in de gaten.

Vliegtuigmaatschappijen

Vakantie begint al in het vliegtuig dus je vluchten moeten goed geregeld zijn, zeker als je met kinderen reist. Djoser werkt dan ook samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen die een uitstekende reputatie hebben op het vlak van betrouwbaarheid, veiligheid en service. We zijn aangesloten bij de IATA, de internationale organisatie van luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties. Veel luchtvaartmaatschappijen zijn een onderling samenwerkingsverband aangegaan, zodat je soms op een bepaalde vlucht of traject met een partnermaatschappij vliegt.

Toeslagen die de luchtvaartmaatschappij van tevoren in rekening brengt, zoals luchthavenbelastingen, seizoenstoeslagen, brandstof- en veiligheidstoeslagen zijn bij Djoser in de reissom inbegrepen. In uitzonderlijk gevallen kunnen tussentijdse verhogingen van de toeslagen, conform ANVR-voorwaarden, aan de reizigers na boeking doorberekend worden.

Boek je binnen acht weken voor vertrek, dan kan het voorkomen dat er geen plaatsen meer beschikbaar zijn op de vlucht. Natuurlijk doen wij in zo’n geval (zonder extra aanvraagkosten) onze uiterste best om alsnog plaatsen te bemachtigen. Eventuele meerkosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt, berekenen we wel aan je door.

Je kunt de meeste reizen overigens ook zonder vliegticket boeken, bijvoorbeeld als je al in het land van bestemming bent. De kosten van zo’n landarrangement vind je op de website.

Vluchten

Vakantie begint al in het vliegtuig dus je vluchten moeten goed geregeld zijn, zeker als je met kinderen reist. Djoser werkt dan ook samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen die een uitstekende reputatie hebben op het vlak van betrouwbaarheid, veiligheid en service. We zijn aangesloten bij de IATA, de internationale organisatie van luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties. Veel luchtvaartmaatschappijen zijn een onderling samenwerkingsverband aangegaan, zodat je soms op een bepaalde vlucht of traject met een partnermaatschappij vliegt.

Op veel bestemmingen bieden wij je directe vluchten of een goede, snelle doorverbinding.

Toeslagen die de luchtvaartmaatschappij van tevoren in rekening brengt, zoals luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen zijn bij Djoser in de reissom inbegrepen. In uitzonderlijk gevallen kunnen tussentijdse verhogingen van de toeslagen, conform ANVR-voorwaarden, aan de reizigers na boeking doorberekend worden.

Boek je binnen tien weken voor vertrek, dan kan het voorkomen dat er geen plaatsen meer beschikbaar zijn op de vlucht. Natuurlijk doen wij in zo’n geval (zonder extra aanvraagkosten) onze uiterste best om alsnog plaatsen te bemachtigen. Eventuele meerkosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt, berekenen we wel aan je door.

Je kunt de meeste reizen overigens ook zonder vliegticket boeken, bijvoorbeeld als je al in het land van bestemming bent. De kosten van zo’n landarrangement vind je op de website.

Vlucht op aanvraag

Boek je binnen acht weken voor vertrek, dan moeten we je reservering eerst bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij aanvragen omdat we geen stoelen meer op voorraad hebben. Een enkele keer kan dit ook al eerder het geval zijn. De boeking is dan onder voorbehoud van beschikbare plaatsen in het vliegtuig. Voor een dergelijke aanvraag brengt Djoser geen extra kosten in rekening. Eventuele meerkosten indien in een hogere boekingsklasse geboekt moet worden, berekenen we, na overleg, wel aan je door. In het geval de vlucht aangevraagd dient te worden door Djoser dan wordt dit vermeld nadat je de boeking hebt bevestigd.

Vluchtschema

Ongeveer twee weken voor vertrek ontvang je het vluchtschema, informatie over je vliegticket, de deelnemerslijst en de eventuele hotellijst via uw Mijn Djoser-pagina. Een voorlopig vluchtschema (onder voorbehoud van laatste wijzigingen) vind je bij de betreffende bestemming onder de 'praktische informatie / vervoer'

Vluchttoeslagen

De luchthavenbelasting, die al in de reissom is opgenomen, is meestal een combinatie van

heffingen van de betrokken overheden, de luchtvaartmaatschappij en de luchthavens

waarop je vliegt. Luchtvaartmaatschappijen rekenen de prijsstijgingen van de vliegtuigbrandstof door in de

ticketprijzen.

Vlucht verlengen/wijzigen

Het is mogelijk om de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen (met uitzondering van Djoser Family-reizen) In principe tot 8 weken voor vertrek, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Dit moet worden aangevraagd bij de luchtvaartmaatschappij, wat betekent dat het onder voorbehoud is van beschikbaarheid op de betreffende vlucht is.

Om dit aan te vragen dien je eerst je boeking te maken. Indien je een optie hebt geboekt worden er nog geen afwijkende vluchten aangevraagd. Zodra de boeking definitief is, zal de afwijkende vlucht worden aangevraagd. Het wijzigen van de vluchtdata kost € 50,- per persoon, exclusief een eventuele toeslag van de luchtvaartmaatschappij op de gekozen data. Daarnaast berekenen Lufthansa en Garuda standaard € 25,-, TAP Air Portugal € 30,- en Iberia € 50,- wijzigingskosten per persoon.

Bij een aantal bestemmingen kun je bij Djoser extra hotelovernachtingen boeken aan het begin of eind van je reis. In de landeninformatie op de website kun je zien of dat kan voor jouw bestemming en hoe het werkt. De prijs van de hotelovernachtingen vind je onder 'vertrekdata/prijs'. Je dient zelf ter plaatse te zorgen voor transfers.

Voorbehoud (prijsvoorbehoud)

Djoser behoudt zich het recht voor om reissommen van elke willekeurige reis op elk gewenst moment aan te passen. De actuele verkoopprijzen staan op onze website gepubliceerd. Het kan dus voorkomen dat medereizigers een andere reissom hebben betaald. Prijzen verschillen naar gelang bezetting en tijdstip van boeking. Op geen enkel moment kan Djoser overgaan tot restitutie van het verschil in reissommen.

Voor de reizen met vertrek in het volgende kalenderjaar behouden wij ons het recht voor om routes en prijzen aan te passen en door te berekenen. De prijzen van reizen buiten de EU zijn op dit moment vrij van BTW. Indien de BTW-voorschriften worden gewijzigd, passen wij de prijzen aan. Dit geldt ook voor wijzigingen in luchthavenbelasting en vluchttoeslagen.

Voorlichtingsbijeenkomsten / infodagen

Wil je meer informatie over een Djoserreis of ideeën opdoen voor een volgende vakantie? Dan ben je van harte welkom op een van onze informatiedagen. Meestal in ons kantoor in Leiden, maar in de eerste maanden van het jaar kun je bovendien terecht in nog tien andere Nederlandse en drie Vlaamse steden. Op deze dagen vertonen we film-presentaties per regio en kun je al je vragen stellen. Aan Djoser Junior en onze wandel & fiets-reizen is een aparte presentatie gewijd. De toegang is gratis.

Daarnaast kun je fotoalbums en reisverslagen van een groot aantal Djoserreizen inzien en natuurlijk al je vragen stellen aan onze ervaren reisbegeleiders en medewerkers van kantoor.

Op onze site vind je hier een compleet overzicht en kun je je aanmelden. Op onze website kun je ook thuis op je gemak een fotopresentatie van je reis bekijken; soms gemaakt door andere reizigers. Kijk hiervoor bij de bestemming onder Foto's.

Ook in België organiseren we informatiedagen, kijk hiervoor op djoser.be.
 

Wie reist er mee?

Djoserreizen zijn geschikt voor iedereen die houdt van een actieve manier van reizen en die graag wat meer ziet van de cultuur en natuur dan alleen de gebaande paden in een land. Het minimum aantal deelnemers is meestal acht, soms tien, het maximum meestal twintig in Europa en Indonesië tweeëntwintig.

Vrijheid, blijheid staat bij ons hoog in het vaandel. De meeste bezienswaardigheden kun je prima op eigen gelegenheid bezoeken. Je bent nooit verplicht met de groep mee te gaan; trek je er op een goed moment liever alleen op uit, dan is dat ook prima. Er zijn geen leeftijdsgrenzen. Iedereen die beschikt over een normale conditie en gezondheid is in principe in staat onze reizen te maken. Wel verwachten we een sportieve instelling en een gezonde dosis aanpassingsvermogen; in de landen waar wij reizen is niet altijd alles vooraf te voorzien. Af en toe improviseren kan het reizen juist ook spannender maken. De praktijk wijst uit dat je snel contacten maakt en aansluiting vindt in de groep.

Wijzigingen door Djoser

Djoser organiseert reizen met een avontuurlijk karakter in vaak niet-westerse landen. Daarbij kunnen zich bepaalde (overmachts)omstandigheden voordoen die ons noodzaken, ter plaatse of voor vertrek, wijzigingen in route, accommodatie of vervoer door te voeren. De reisbegeleiding, de lokale agent en Djoser bekijken in deze gevallen gezamenlijk wat de beste oplossing is voor een reisgezelschap. In extreme gevallen van calamiteiten kan het Calamiteitenfonds meespreken.

In uitzonderlijke gevallen kan het helaas voorkomen dat een luchtvaartmaatschappij haar vluchtschema verandert. Wij kunnen (bijvoorbeeld daardoor) genoodzaakt zijn met een andere maatschappij te vliegen of de reis aan te passen.

Zakgeld

Bij iedere reis is aangegeven welke kosten bij de reissom zijn inbegrepen (inclusief/exclusief op de pagina 'vertrekdata & prijs'. Tevens geldt voor de in de routekolom opgenomen excursies, dat Djoser deze regelt (entreegelden zijn dan niet inclusief).

Voor verdere uitgaven vind je bij de 'praktische informatie / geldzaken' bij je bestemming een indicatief bedrag dat je als zakgeld tijdens de reis minimaal per week nodig zult hebben. Bij Djoser heb je alle vrijheid om je eigen plan te trekken. Het zakgeld dat je nodig hebt is dan ook afhankelijk van je uitgavenpatroon. Je bepaalt immers zelf waar je eet; in een luxe restaurant of in de open lucht bij een typisch lokaal stalletje, welke bezienswaardigheden je bezoekt en aan welke excursies je deelneemt. Voor in de routekolom opgenomen excursies geldt dan ook, dat je ter plekke alleen nog eventueel entreegeld betaalt als je besluit er aan deel te nemen.