Overzicht Armenië rondreizen van Djoser

Rondreis Armenië

De vermeende bakermat van het christendom bevindt zich in Armenië, een aantrekkelijk land met bergen, hoogvlaktes en kolkende rivieren. De kloosters, imposante kastelen en eeuwenoude stenen kruizen herinneren aan een mysterieus en glorieus verleden.

Reviews Armenië reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Een aanrader voor wie eens iets anders wil. Prachtige berglandschappen in Georgië en Armenië, heerlijk eten, veel cultuur en goede gidsen. Kortom, een mooie reis!

  8,0

  Rondreis Armenië & Georgië, 15 dagen

 • Deze reis neemt je in een hoog tempo mee door de ongelofelijke Kaukasus van Armenië en het prachtige Georgië met haar rijke (Sovjet) geschiedenis. Telkens wanneer je denkt dat je het mooiste klooster hebt gehad komt er de volgende dag een nog mooier klooster.

  7,0

  Rondreis Armenië & Georgië, 15 dagen

 • Wist niet goed wat ik moest verwachten van Armenië en Georgië, maar het was een heel mooie reis naar 2 verrassend mooie veelzijdige landen met een vriendelijke bevolking, samen met een leuke groep mensen en onder begeleiding van onze heel enthousiaste en kundige reisbegeleidster Hoi-Shan.

  8,0

  Rondreis Armenië & Georgië, 15 dagen

 • Trip is mooi byzondere landen. In Armenië hebben we als groep zelf een gids geboekt paar dagen dit is eigenlijk wel de hele reis nodig om eea goed te duiden. Hotels zijn goed en een paar matig. Gids in Georgië was bij ons matig. Land eten en uitzichten zijn fantastisch.

  7,0

  Rondreis Armenië & Georgië, 15 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Armenië

Djoser biedt diverse reizen naar Armenië aan. Zo kun je een 15-daagse reis door Armenië & Georgië maken. Tijdens de reizen door Armenië laten we je de hoogtepunten van dit prachtige land zien.

Goed verzorgde reizen naar Armenië
Tijdens de groepsreis Armenië overnachten we in middenklasse hotels, inclusief ontbijt. Wanneer we overnachten in de steden zitten we op loopafstand van het centrum. In de dorpen zitten we in kleinschalige rustieke hotels die perfect in de omgeving passen. Onderweg maken we gebruik van eigen bussen. Nederlandse reisbegeleiding gaat mee om je het echte Armenië te laten zien.

Waarom Djoser?
De reizen naar Armenië zijn erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Armenië te laten leren kennen. We hebben de mooiste routes voor je uitgestippeld en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Tijdens een Armenië reis zie je fascinerende cultuur en indrukwekkende natuur. Je kunt zelf bepalen welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken.


Landinformatie Armenië

 • Hoofdstad: Jerevan
 • Andere bekende steden: Etsjmiadzin, Dilijan en Goris
 • Inwoners: 3 miljoen
 • Taal: Armeens
 • Munteenheid: Armeense dram
 • Beste reistijd: mei, juni, september en oktober
 • Tijdsverschil: Het is in Armenië 3 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 29.800 km²
 • Geografie: Armenië ligt in de Kaukasus, een gebergte op de grens van Europa en Azië. Het land grenst niet aan zee. Er ligt wel een groot meer, het Sevanmeer, dat 1400 km² groot is en 99 meter diep.

Beste reistijd Armenië

De beste periodes om te reizen naar Armenië zijn het voorjaar, de zomer en het najaar. In Armenië heerst over het algemeen een landklimaat, dat door de vaak grote hoogte niet tot al te hoge temperaturen leidt. De gemiddelde temperaturen in de zomermaanden liggen tussen de 25 en 30° C. In de nachten koelt het sterk af. Het is daarom verstandig om op een reis naar Armenië ook warme kleding mee te nemen. In het voor- en najaar moet je rekenen op temperaturen van gemiddeld 20° C.

Bezienswaardigheden Armenië

Armenië is een prachtig land dat nog niet door velen is ontdekt. Tijdens een Armenië reis ontdek je de perfecte afwisseling tussen natuur en geschiedenis die in het land te vinden is. Een aantal Zijderoutes lopen door deze regio en hebben een grote invloed gehad op de geschiedenis. Geografisch gezien hoort de stad bij Azië, maar qua culture aspecten is het meer Europees. Het land is nog puur en geweldig om te bezoeken.

Historische invloeden

Armenië kerk DjoserDe Zijderoute heeft een grote invloed gehad op de cultuur en de geschiedenis van Armenië en ook op hoe het land er vandaag de dag uitziet. In de tweede eeuw voor Christus was de Zijderoute een populaire handelsroute tussen het oude China en de westerse wereld. De Zijderoute zorgde er ook voor dat verschillende culturen met elkaar in contact kwamen. Daardoor werd er niet alleen gehandeld in goederen, maar werden er ook ideeën over religie en filosofie uitgewisseld. Daarnaast was Armenië het eerste land dat het christendom als officiële godsdienst erkende.

Kunstig Jerevan

Jeravan Armenië DjoserDe stad Jerevan werd in 782 voor Christus gesticht en is daardoor één van de oudste steden ter wereld. Aan het begin van de 20ste eeuw is de stad volledig herbouwd in Sovjetstijl. Het is fantastisch om te struinen en te dwalen door de smalle straatjes en op verborgen pleintjes terecht te komen. Mocht je een stadswandeling maken, breng dan zeker een bezoekje aan het vrijheidspark. Hier vind je het beeld van ‘Moeder Armenië’ en heb je een een prachtig uitzicht over de stad. Ook het Republieksplein, het operagebouw en de Cascade, een beeldenpark, zijn de moeite waard. De kunstliefhebber is in Jerevan aan het goede adres. In de weekeinden zijn er verschillende leuke ‘vintage’ rommelmarkten, waar schilderspullen, antiek, edelstenen, sieraden en nog vele andere tweedehands producten te vinden zijn.

Klooster Khor Virap

Het kloostercomplex Khor Virap ligt vlakbij de Turks-Armeense grens. De heilige berg Ararat ligt prominent op de achtergrond. Khor Virap betekent diepe put in het Armeens. De naam is erg toepasselijk omdat de kerk is gebouwd bovenop een put, waar de Verlichter St. Gregorius, die het Christendom in Armenië introduceerde, 13 jaar gevangen werd gehouden door Koning Tiridatus. De put van St Gregorius vind je links achter in het kapelletje als je het complex binnen komt. Via een steile ijzeren trap kom je op de bodem van de put. Toen de koning ziek werd en niemand hem kon helpen vroeg hij St. Gregorius om hulp. St. Gregorius genas hem en als dank bekeerde de koning zijn land in 301 n. Chr. tot het christendom.

Prachtige natuur

Natuur Armenië DjoserDe wegen in Armenië voeren je door de uitgestrekte hoogvlakten van de op Turks grondgebied gelegen berg Ararat. Af en toe is er een glimp te zien van de prachtig besneeuwde bergtop. Maar Armenië bevat meer dan dat, namelijk snelstromende rivieren, watervallen en meren. Het Sevanmeer is het grootste meer van Armenië en ligt op 1914 meter hoogte. Onder invloed van het zonlicht lijkt het water continue van kleur te veranderen. Dit geeft een fascinerend schouwspel.

Reisblog Armenië

Bekijk alle reisblogs over Armenië