Bekijk de Rondreis Armenië & Georgië, 15 dagen van Djoser

Rondreis Armenië & Georgië 15 dagen

Beleef in twee weken het beste van de Kaukasus

Vanaf € 2.395,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Het begin van deze rondreis is de Armeense hoofdstad Jerevan. De stad combineert statige Sovjet-gebouwen met oude smalle straatjes. Vanuit deze stad bezoeken we o.a. Echmiadzin, de Romeinse tempel in Garni en het klooster in Geghard. Tijdens de rondreis staan verder nog bezoeken aan het spectaculaire Amberdfort, de grottenstad Vardzia en het Haghpat klooster op de planning. In Georgië reizen we naar Tbilisi en de indrukwekkende Kaukasus. De geschiedenis, cultuur en levenswijze van de Georgiërs is verbonden met het wijn maken. We kunnen overheerlijke wijnen proeven in een van de vele restaurants in Tbilisi en in de knusse accommodatie in de bergen.

Daarom Djoser

 • Nederlandse Djoser-reisbegeleiding
 • Bezoek aan wijnregio Kakheti
 • Bezoek Amberd-fort ofwel 'Fort in de wolken'
 • Overnachtingen in comfortabele en karakteristieke hotels
 • Bezoek aan de grottenstad Vardzia
 • Overnachting bij Sevan-meer
 • Indrukwekkende uitzichten vanaf de Georgian Military Highway
 • Vervoer met comfortabele moderne bus 
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt, mét twee diners inbegrepen
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Armenië & Georgië, 15 dagen
 1. Amsterdam - Jerevan
 2. aankomst Jerevan
 3. Jerevan, excursie Garni en Geghardklooster
 4. Jerevan - excursie naar fort Amberd - Ashtarak - Echmiadzin
 5. Jerevan - Khor Virap - Noravank - Goris
 6. Goris - Tatev klooster - Selimpas - Sevanmeer
 7. Sevanmeer - Dilijan - Alaverdi
 8. Alaverdi - Haghpat - Tbilisi
 9. Tbilisi - Gergeti kerk - Gudauri
 10. Gudauri - Gori - Achaltsiche
 11. Achaltsiche, excursie naar Vardzia
 12. Achaltsiche - Mtshketa - Tbilisi
 13. Tbilisi
 14. Tbilisi, excursie Kakheti & Signagi
 15. Tbilisi - Amsterdam

Reisbeschrijving

Jerevan, de roze stad

Dag 1. Amsterdam - Jerevan
Dag 2. aankomst Jerevan
Dag 3. Jerevan, excursie Garni en Geghard-klooster
Dag 4. Jerevan, excursie naar fort Amberd en Echmiadzin

jerevan, centrale plein, fontijn, armenie, djoserVanaf Amsterdam vliegen we naar de Armeense hoofdstad Jerevan, waar we de volgende dag aankomen. Alhoewel dit een bijna drieduizend jaar oude stad is, zie je daar vandaag de dag weinig meer van terug. Het centrale plein Hanrapetutyan en de brede lommerrijke boulevards worden geflankeerd door statige gebouwen uit de Sovjetperiode. Jerevan wordt ook wel de 'roze stad' genoemd: bijna alle gebouwen in het centrum zijn gebouwd met een roze natuursteen. Samen met de vele parken en terrasjes krijgt de stad zo een erg gezellige sfeer. Over de voor auto's afgesloten 'Noordelijke Avenue' slenter je gemakkelijke naar het grote Operaplein, omgeven door tientallen levendige restaurants en koffiezaakjes. Van hier is het een paar minuten lopen naar de 'Cascade': een gigantisch publiek kunstwerk. Deze lange trappen stijgen op naar het hoogste punt in het centrum, voor een prachtig panorama, terwijl je in de gewelven van het gebouw vele galerieën kunt bezoeken. Je vindt hier bijvoorbeeld een kostbaar beeld van de Colombiaanse beeldhouwer Botero, vrij te zien voor iedereen.


ararat, jervan, uitzicht, berg, mythe, armenie, djoserIn het nationale kunst- en cultuurmuseum Matenadaran vind je ‘s werelds grootste collectie Armeense manuscripten. Het museum voor de Armeense genocide beschrijft de vervolgingen van het Ottomaanse leger op de Armeniërs van rond 1915. Vanuit een groot deel van het land én de stad zie je trouwens de besneeuwde top van de Ararat liggen, een voor de Armeniërs heilige berg, die met zijn ligging op Turks gebied treffend de deling van hun stamland illustreert.

De volgende dag maken we een dagtrip vanuit de Armeense hoofdstad en bekijken we in Garni een Romeinse tempel. In een afgelegen streek op een rotsplateau staat deze tempel uit de 1e eeuw bijna ongeschonden overeind. De Korinthische zuilen en de reliëfs hebben de tand des tijds goed doorstaan. Enkele eeuwen later heeft de koninklijke familie de tempel als zomerresidentie gebruikt.

geghard, armenie, geghard klooster, klooster, djoserEven verderop in het steeds nauwer wordende dal ligt het gedeeltelijk in de rotsen uitgehakte klooster van Geghard, vol bijzondere reliëfs. Volgens de overlevering werd de speer die Jezus doodstak hier bewaard. ’s Avonds is er een mogelijkheid tot een niet te missen folkloreshow in een theater in Jerevan.

De volgende dag staat een bezoek aan het Amberdfort op het programma. Het fort ligt aan de flanken van de Aragats-berg, op een klif waar twee rivieren samenkomen. Ook onderweg genieten we van mooie uitzichten. Soms stoppen we voor een overstekende schaapskudde met herder. Later op de ochtend bezoeken we de 'Vaticaanstad' van Armenië, tevens een van de oudste en gezelligste plaatsjes van Armenië: Echmiadzin. Al eeuwenlang worden hier de belangrijkste rituelen van de Armeense kerk uitgevoerd. De Armeniërs noemen het de oudste kerk van de christelijke wereld, ook al zijn er in de vele jaren behoorlijk wat verbouwingen en restauraties geweest. Onderweg terug naar Jerevan hebben we nog een fantastisch uitzicht op beide bergen van Armenië: de Ararat en de Aragats. Midden in dit landschap passeren we plotseling de 36 letters van het Armeense alfabet, dat in 405 n. Chr. is ontwikkeld.

Middeleeuwse kloosters in het Zuiden

Dag 5. Jerevan - Khor Virap - Noravank - Goris
Dag 6. Goris - Tatev-klooster - Selim - Sevanmeer
Dag 7. Sevanmeer - Dilijan - Alaverdi

In het zuiden neemt de woestheid en verlatenheid van het landschap toe, met hoge kale bergen en smalle groene dalen langs snelstromende rivieren. In de ochtend rijden we vlak langs de Turkse grens, nog altijd een “no go area”. In de verte hebben we altijd uitzicht op de Ararat. Het verhaal gaat dat de Ark van Noah op deze berg aan de grond gelopen zou zijn. Het is de reden waarom deze berg voor veel Armeniërs heilig is.

Khor Virap, armenie, klooster, djoserVervolgens zien we in een breed dal de kerk Khor Virap liggen, die vanwege zijn afgelegen ligging lang als gevangenis is gebruikt. Verder naar het zuiden passeren we het dorpje Areni, al eeuwen een centrum van wijnproductie. Veel Iraanse vrachtwagenchauffeurs stoppen hier voor inkopen. Het Noravank-klooster uit de 13e eeuw ligt in een verlaten bergkloof naast een riviertje in een prachtig gekleurd landschap. Na het bezoeken van het Noravank-klooster komen we langs Zorat Karer, dat ook wel ook wel het Armeense Stonehenge genoemd.

Vanuit Goris is het een paar uur rijden naar het dorpje Tatev, waar in 2010 de langste kabelbaan ter wereld is geopend. Deze kabelbaan gaat naar het prachtige en eeuwenoude Tatev-klooster, en brengt de bezoekers in 11 minuten naar boven. Op de Selimpas, die al sinds de Zijderoute in gebruik is, stoppen we bij de goed bewaarde Selim-karavanserai uit de 14e eeuw. We overnachten aan het hooggelegen Sevanmeer, gevuld met ijskoud smeltwater. De tinten blauw van het water veranderen met de minuut. We eten met een mooi uitzicht over het meer.

We vervolgen onze reis door een glooiende vallei omringd door de bergen van de Kleine Kaukasus. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in  geschiedenis en middeleeuwse architectuur biedt Dilijan een goede inkijk in het dagelijks leven van weleer. Staande in de verlaten refter van het kleine klooster Goshavank komen diezelfde middeleeuwen tot leven. In de middag kunnen we bij een familie in Diljian thuis eten. We rijden door richting de Georgische grens en overnachten in de omgeving van Alaverdi.

Eeuwige sneeuw in de Hoge Kaukasus

Dag 8 Alaverdi - Haghpat - Tbilisi
Dag 9 Tbilisi - Kazbegi - Gergeti kerk - Gudauri
Dag 10 Gudauri - Gori - Akhaltsikhe


De diepe kloof waardoor we reizen brengt ons dichter bij Georgië. Voordat we de grens oversteken naar Tbilisi, hoofdstad van Georgië, brengen we een bezoek aan Haghpat. Hier bezoeken we het gelijknamige klooster, de laatste rustplaats voor verschillende beroemde Armeense dichters, historici en filosofen. Het klooster is op de werelderfgoedlijst geplaatst vanwege zijn unieke architectuur. Na de grensovergang met Georgië bij Sadakhlo wordt er gewisseld van bus en chauffeur.

We rijden over de historische 'Georgian Military Highway' richting het bergachtige noorden. Dit is de hoofdweg die Rusland met Georgië verbindt. We hebben hier spectaculaire uitzichten op de bergen en bergweiden. Onderweg stoppen we bij Ananuri, een 16e eeuws kasteelcomplex, fraai gelegen aan het Zhinvalireservoir. Verder noordwaarts hebben we een prachtig uitzicht op de zeer fotogeniek gelegen Gergetikerk, met de ruim 5050 meter hoge Kazbegi op de achtergrond. Het is mogelijk om de fikse wandeling (2 uur) naar boven te maken maar je kunt ook instappen in één van de vele busjes. De gastvrijheid in het berggebied is verbazingwekkend groot, hoewel je met handen en voeten moet communiceren. We overnachten in Gudauri.

Onderweg van Gudauri naar Achaltsiche komen we langs Gori, de geboorteplaats van de Sovjetleider Stalin. We bezoeken het museum dat aan hem is geweid, dat op een kleine tentoonstelling in de kelder na een bijzonder rooskleurig beeld schept van de dictator.

Grottensteden en kleurrijke fresco's in Vardzia en Mtskheta

Dag 11 Achaltsiche, excursie naar Vardzia
Dag 12 Achaltsiche- Mtskheta - Tbilisi

Georgië is korte tijd onderdeel geweest van het Ottomaanse rijk. Zo kort zelfs, dat eigenlijk alleen in Achaltsiche hun invloed merkbaar is. Midden in de stad, boven op een heuvel, staat het Rabati-fort - dat nog in een prachtige staat verkeert. Eén van de hoogtepunten van het complex is de moskee, die bedekt wordt met een indrukwekkende gouden koepel.


Vanuit Achaltsiche reizen we in de richting van Vardzia. We stoppen bij het beroemde 10e-eeuwse fort Khertvisi, dat beschouwd wordt als een van de oudste van het land. De holenstad Vardzia is een van Georgië's bekendste bezienswaardigheden. De plek is onlosmakelijk verbonden met de eerste koningin Tamar. Zij regeerde in de 12e eeuw en in de uitgehakte ruimten kunnen we haar bewonderen op enkele goed bewaard gebleven fresco’s.

We laten Achaltsiche achter ons en rijden weer terug naar de hoofdstad Tbilisi. Voordat we de hoofdstad ingaan stoppen we in Mtskheta. Dit is de voormalige hoofdstad van Oost-Georgië en wordt verondersteld als de bakermat van het Georgische geloof. Niet voor niets staat heir de belangrijkste kerk van het land: de Svetitskhoveli, die van binnen prachtig versierd is. De gebouwen van Mtskheta zijn in 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO bijgeschreven.

Oud en nieuw in Tbilisi

Dag 13 Tbilisi
Dag 14 Tbilisi, excursie Kakheti & Signagi
Dag 15 Tbilisi - Amsterdam

Tbilisi is de bruisende hoofdstad van Georgië. Overal vind je sporen van vele verschillende periodes uit de geschiedenis. Van kerken, synagogen en moskeeën tot typische Sovjetarchitectuur. Het leven op straat maakt met vele druk bezette terrasjes, eetstalletjes en overhangende balkonnen een mediterrane indruk. Tbilisi heeft een zeer heterogene bevolking. Azeri’s, Joden, Koerden en Armeniërs lopen hier allemaal door elkaar. Net als in Jerevan torent een immens beeld uit de Sovjetperiode uit over de stad: de Moeder Georgië.

Door de ligging in een smal dal langs de rivier Mtkvari heb je van vele kanten een leuk uitzicht op de stad, waarin opvallend veel groen aanwezig is. Aan de rivier vind je het oude stadsdeel met veel houten huizen, de Sioni-kathedraal en een oude karavanserai. In het nieuwe stadsdeel is het goed toeven op de immens brede Rustaveli-boulevard, waar de imposante parlements- en het operagebouwen uit de Sovjetperiode liggen.

De volgende dag maken we een excursie naar de wijnregio van Georgië; Kakheti. In deze mooie omgeving komen verschillende endemische druivensoort voor die de typische Georgische wijnen karakteriseren. Deze regio is nog steeds de wijnleverancier voor Rusland. Veel particulieren produceren hier hun eigen wijn en hebben de wijnvaten in hun tuin staan. We vervolgen de route en bezoeken we het stadje Signagi met zijn fraaie huizen, nauwe steegjes en imposante vestingmuren. Buiten de stad trekt het Bodve nonnenklooster, waar Sint Nino ligt begraven pelgrims uit de weide omgeving. Vanuit Tbilisi vliegen we weer terug naar Nederland.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 22 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
06 jun - 20 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

2.395,-

Start - einde
08 aug - 22 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
05 sep - 19 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
19 sep - 03 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
17 apr - 01 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
15 mei - 29 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
05 jun - 19 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
19 jun - 03 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Kamers met eigen douche en toilet
 • 1x diner in Gudauri
 • Bezoek aan Tatev-klooster
 • Overnachting aan het Sevan-meer

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging met accommodatie is in Jerevan of in Tbilisi bij te boeken. In deze steden verblijf je vooraf of achteraf in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht in Jerevan en Tbilisi. Een éénpersoonskamer in Jerevan kost € 75,- per nacht, een éénpersoonskamer in Tbilisi € 80,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Armenië & Georgië, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,4

 • Een aanrader voor wie eens iets anders wil. Prachtige berglandschappen in Georgië en Armenië, heerlijk eten, veel cultuur en goede gidsen. Kortom, een mooie reis!

  8,0

 • Deze reis neemt je in een hoog tempo mee door de ongelofelijke Kaukasus van Armenië en het prachtige Georgië met haar rijke (Sovjet) geschiedenis. Telkens wanneer je denkt dat je het mooiste klooster hebt gehad komt er de volgende dag een nog mooier klooster.

  7,0

 • Wist niet goed wat ik moest verwachten van Armenië en Georgië, maar het was een heel mooie reis naar 2 verrassend mooie veelzijdige landen met een vriendelijke bevolking, samen met een leuke groep mensen en onder begeleiding van onze heel enthousiaste en kundige reisbegeleidster Hoi-Shan.

  8,0

 • Trip is mooi byzondere landen. In Armenië hebben we als groep zelf een gids geboekt paar dagen dit is eigenlijk wel de hele reis nodig om eea goed te duiden. Hotels zijn goed en een paar matig. Gids in Georgië was bij ons matig. Land eten en uitzichten zijn fantastisch.

  7,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels in kamers voorzien van eigen douche en toilet. Sommige hotels hebben een typisch authentiek Russische uitstraling, andere accommodaties zijn wat moderner. In de steden liggen de hotels vrijwel allemaal op loopafstand van het centrum.  In Goris en Alaverdi verblijven we in kleinschalige rustieke hotels die perfect in de omgeving passen en goede service bieden, zeker een meerwaarde tijdens deze reis.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Jerevan Hotel Imperial Palace
Sevanmeer Blue Sevan Resort Centre
Goris Mina Hotel
Haghpat Hotel Qefilyan
Tbilisi Address Boutique Hotel
Gudauri Hotel Gudauri Hut


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

 • Hotel Blue sevan in Armenia

  Hotel Blue Sevan is een beroemd sanatorium uit de Sovjettijd

 • Basement of hotel in Gudauri and bakuriani

  In Gudauri genieten we van een echt Georgisch diner: een supra

 • Veel hotels zijn recent gerenoveerd zijn voorzien van alle moderne comforts

 • Armenie en Georgie hotel kamer accommodatie Djoser
 • Armenie en Georgie hotel kamer accommodatie Djoser
 • Armenie en Georgie hotel lobbyaccommodatie Djoser

  Enkele van de hotels stammen nog uit de Sovjettijd

 • Armenie Georgie hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Armenie en Georgie hotel kamer accommodatie Djoser
 • Armenie en Georgie hotel lobby accommodatie Djoser
 • Armenie en Georgie hotel kamer accommodatie Djoser
 • Armenie en Georgie hotel kamer accommodatie Djoser

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  17:45 - 19:40

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Jerevan

  Vertrek

  22:35 - 03:50

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Tbilisi - München

  Vertrek

  05:05 - 07:10

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Amsterdam

  Vertrek

  09:00 - 10:35

In Armenië en Georgië is het in de zomer 2 uur later. In de winter is het tijdverschil van beide landen 3 uur.

Austrian is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk met Wenen als thuisbasis. Ze is lid van de Lufthansa Groep en Star Alliance en werkt onder andere nauw samen met andere gerenommeerde airlines zoals Lufthansa, Swiss en Emirates. Aan boord word je verwelkomd door vriendelijk cabinepersoneel. De stoelen zijn comfortabel en ergonomisch, voorzien van alle gemakken, zoals voldoende beenruimte en een uitstekend inflight entertainment systeem. Er wordt maar liefst 400 uur aan films, series en tv aangeboden! Zo hoef je je op een lange vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Bij de rondreis reizen we met een eigen comfortabele bus die gewisseld wordt bij de grens. De bussen zijn comfortabel en beschikken over ventilatie en verwarming. Onderweg is vaak veel te zien en omdat we ons eigen vervoer hebben, kunnen we overal waar we maar willen even stoppen om bijvoorbeeld de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken.

 • Austrian Airlines vluchtmaatschappij Djoser
 • tourbus in Armenië

  We maken gebruik van comfortabele, moderne bussen

 • tourbus Armenië interieur

  Vanuit de bus heb je een goed zicht op de omgeving

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Kamers met eigen douche en toilet
 • 1x diner in Gudauri
 • Bezoek aan Tatev-klooster
 • Overnachting aan het Sevan-meer

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Tijdens deze reis zijn er volop mogelijkheden om kloosters, kerken en forten te bezoeken. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om te voet de natuur in te trekken of gewoon door een van de dorpjes slenteren en contact te maken met de lokale bevolking. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze 15-daagse reis door Armenië en Georgië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Oriënterende stadswandeling door Jerevan langs de mooiste plekken van de Armeense hoofdstad.
 • Spectaculaire wandeling door een kloof naar de heidense Garni-tempel en het uit de rotsen gehakte Geghard-klooster.
 • Stop bij het Armeens Alfabet en bij de ruïnes van Zvartnots (UNESCO).
 • Wandeling naar het Amberd-fort, pittoresk en hooggelegen gelegen aan de voet van de hoogste berg op Armeens grondgebied, de Aragat. Niet voor niets wordt dit het “fort in de wolken” genoemd.
 • Areni, deze plaats is beroemd vanwege zijn lokaal geproduceerde droge rode wijn. We hebben de mogelijkheid om een glaasje te proeven. De wijn uit Areni wordt al vanaf de 5de eeuw geroemd.
 • Tatev-klooster, de langste kabelbaan ter wereld gaat naar dit imposante en belangrijke klooster uit de 9de eeuw van Armenië. Tijdens de 11 minuten durende rit heb je uitzicht op een spectaculaire kloof.
 • Karavanserai van Selim, een karavanserai werd ten tijde van de Zijderoute gebruikt als overnachtingsplaats voor de handelaren.
 • Mtskheta, de voormalige hoofdstad van Georgië, al sinds het begin van de jaartelling.
 • Reizen over de beroemde Georgian Military Highway naar Kazbegi.
 • Bezoek aan de grottenstad Vardzia. Dit klooster is nog bewoond. Tegen een rotswand aangebouwd ligt deze stad met zijn grotten, gaten en spelonken.
 • Bezoek aan de wijnregio Kakheti, Signagi en het Bodve nonnenklooster.


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen: 

 • Het Stalin-museum in Goris, de geboorteplaats van deze Russische overheerser.
 • Met bus of te voet naar het hooggelegen Gergeti-kerkje met de imposante Kazbeg-berg, een van de hoogste pieken van de Caucasus, op de achtergrond.

Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies geregeld worden, b.v. een folkloreshow in Jerevan, een wijnproeverij of een picknick onderweg.
 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Tbilisi. 

Geldzaken

Op deze reis krijg je te maken met twee verschillende munten. In Armenië wordt er betaald met de dram en in Georgië wordt er betaald met de lari. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Hoewel op veel plaatsen geld kan worden afgehaald is het aan te raden om als zakgeld ook enkele contante euro’s mee te nemen. Creditcards zijn inmiddels ook op enkele plaatsen te gebruiken en ook betalen met je bankkaart wordt steeds meer mogelijk, zoals in restaurants.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week. 
 
Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.
 

Maaltijden

Bij de reis zijn alle ontbijten inbegrepen. In een aantal hotels is er een ontbijtbuffet. Verder kun je zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. Er is in de grotere steden inmiddels een flink aantal restaurants gekomen. In de kleinere plaatsen is de keuze beperkt. De reisbegeleider kan je wel altijd aanraden waar het eten lekker en goed is.

Georgië en Armenië hebben alle twee een unieke keuken, die op een paar gerechten na niet met elkaar te vergelijken zijn.

De Armeense keuken laat zich het beste vergelijken met de Turkse keuken: er wordt hier vaak gegrild vlees gegeten, aangevuld met dolma (gevulde wijnbladeren), lavas (platbrood) en verschillende verse soepen. Er wordt ook veel yoghurt gegeten, bijvoorbeeld bij het ontbijt.

De Georgische keuken staat vooral bekend om zijn ingewikkelde stoofgerechten, met vaak unieke kruidenmengsels. Bijvoorbeeld rundvlees in een stoof van witte saus, op basis van venkelzaad, kurkuma en peterselie. Het is even wennen, maar het valt bij veel reizigers erg in de smaak. Lees meer over het eten in Georgië.

In alle twee de landen worden veel dumplings gegeten, die vaak met de Georgische naam 'khinkali' op de kaart staan. Deze grote noedels zijn gevuld met gehakt en bouillon, en de etiketten schrijven voor dat deze met de hand worden gegeten. Ook kaasbroden worden in beide landen veel verkocht: een lekkere snack voor onderweg!

In Georgië en Armenië kunnen we de lokale wijnen proeven bij de maaltijden. Georgië kent een wijnhistorie die zo'n 8000 jaar teruggaat in de tijd en is daarmee het oudste wijn producerende land ter wereld.

De grote hotels en restaurants serveren gewone Europese gerechten: soep, vlees/vis met rijst of aardappels. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar. Het dessert blijft meestal beperkt tot ijs of yoghurt, in ieder geval thee en koffie.
 

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

We raden je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Veel van de bezienswaardigheden in beide landen liggen prachtig en uniek, maar zijn vaak alleen maar te bereiken via een trap of een weg naar boven. Dat maakt dat deze reis niet geschikt is voor mensen die wat slechter ter been zijn.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging met accommodatie is in Jerevan of in Tbilisi bij te boeken. In deze steden verblijf je vooraf of achteraf in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht in Jerevan en Tbilisi. Een éénpersoonskamer in Jerevan kost € 75,- per nacht, een éénpersoonskamer in Tbilisi € 80,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Armenië en Georgië horen bij de Kaukasuslanden. Het Kaukasusgebergte bestaat uit de Grote Kaukasus in het noorden en in het zuiden de Kleine Kaukasus. Tevens bezit de Kaukasus na de val van het IJzeren Gordijn over de hoogste bergtoppen van Europa. In beide landen heerst over het algemeen een landklimaat, dat door de vaak grote hoogte niet tot te hoge temperaturen leidt. De gemiddelde temperaturen in de zomermaanden liggen tussen de 25 - 30° C. In het voor- en najaar moet je rekenen op temperaturen van gemiddeld 20° C. In de nachten koelt het uiteraard flink af.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar overnacht je met Djoser in Armenië en Georgië?

Djoser maakt gebruik van een goede, sfeervolle middenklasse hotels in zowel Armenië als Georgië voorzien van eigen douche en wc. De locaties zijn centraal in de steden of op mooie plekken in de natuur.

Hoe is het vervoer in Armenië en Georgië?

Bij de rondreis reizen we met een eigen comfortabele, geriefelijke bus die bij de grens wordt gewisseld. Ondanks de flinke afstanden zijn er geen lange ritten. Onderweg is vaak veel te zien en omdat de bus volledig tot onze beschikking staat kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje te bezoeken.

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Ja, de gehele reis word je begeleidt door Nederlandstalige reisbegeleiding. De reisbegeleiding geeft je tips over de bezienswaardigheden en restaurants en zorgt samen met onze deskundige lokale partner voor een soepel verloop van de reis.
 

Zijn er speciale kledingvoorschriften?

Er zijn geen speciale voorschriften, wel is het handig kleding mee te nemen dat gedragen kan worden tijdens de bezoeken aan heilige plaatsen/kerken/kloosters. Bijvoorbeeld een lange rok (voor vrouwen) of broek en een shirt/blouse met lange mouwen.

In Armenië is een hoofddoek niet verplicht, in Georgië is dat wel tijdens het bezoeken van religieuze gebouwen.

Wat is de beste reistijd?

Armenië en Georgië horen bij de Kaukasus-landen. Het Kaukasus gebergte bestaat uit de Grote Kaukasus in het noorden en in het zuiden is de Kleine Kaukasus. Tevens bezit de Kaukasus na de val van het IJzeren Gordijn over de hoogste bergtoppen van Europa. In beide landen heerst over het algemeen een landklimaat, dat door de vaak grote hoogte niet tot te hoge temperaturen leidt. De gemiddelde temperaturen in de zomermaanden liggen tussen de 25 - 30° C. In het voor- en najaar moet je rekenen op temperaturen van gemiddeld 20° C. In de nachten koelt het uiteraard flink af.

Wat is het voltage in Armenië en Georgië?

In Armenië en Georgië is het voltage 220 Volt, de Nederlandse stekkers passen in de stopcontacten.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Armenië & Georgië

Bekijk alle reisblogs over Armenië & Georgië