Overzicht Tanzania rondreizen van Djoser

Rondreis Tanzania

Tanzania is een land met veel natuurschoon. Onder andere in het Serengetipark en de Ngorongorokrater, bekend door de indrukwekkende documentaires die hier gemaakt werden, kunt u genieten van de prachtige omgeving. Echte liefhebbers kunnen het hoogste punt van Afrika beklimmen, de Kilimanjaro. Degene die graag rustig hun rondreis willen beëindigen kunnen kiezen voor de reis die ook Zanzibar aandoet.

Reviews Tanzania reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Een heel bijzondere en onvergetelijke reis. Soms vermoeiend door lange dagen in de truck. De big 5 gezien en nog veel meer natuurschoon. Spannend in de koepeltent waar ‘s nachts leeuwen en hyena’s rondliepen. Compleet veilig gevoeld tussen de vriendelijke Tanzanianen.

  9,0

  Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

 • Samen met mijn man deze geweldige groepsreis gemaakt. Het wild dat we gezien hebben in Tanzania was overweldigend. De overnachtingen zijn basic maar prima. Zeker in de tent beleef je het echte Afrika nog meer! Zeker een aanrader.

  9,0

  Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

 • Een avontuurlijke en intensieve reis met een goede afwisseling in safari's, landschappen en ontspanning in Zanzibar. De reisdagen zijn best pittig maar je ziet veel van het land. Onze kok Caroline bereidde voor ons de heerlijkste maaltijden. De gids Frederik kon ons veel vertellen over Tanzania.

  8,0

  Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

 • Een mooie, maar zeer intensieve reis. Door de vluchttijden en het vele reizen in twee weken tijd. Tenten tijdens kamperen zijn zeer ruim en netjes. Accomodaties zijn wat eenvoudig. Veel dieren gezien en fijne begeleiding vanuit de gids, chauffeur en kok gehad.

  7,0

  Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Tanzania

Het natuurschoon van Tanzania vind je onder andere in het Serengetipark en de Ngorongorokrater; befaamd door de indrukwekkende documentaires die hier zijn gemaakt. Liefhebbers kunnen pogen om Afrika’s hoogste punt te bereiken: de Kilimanjaro. Wil je wat meer rust, dan zijn de rondreizen die eindigen op Zanzibar ideaal.

Djoser biedt diverse rondreizen in Tanzania aan. Zo kun je bijvoorbeeld een combinatiereis Tanzania & Zanzibar boeken voor 15 dagen waarin je verblijft in hotels en lodges of een 21-daagse kampeer groepsreis Tanzania & Kenia. Iets voor de echte avonturiers. Zou je deze reis naar Tanzania graag met je gezin willen maken, dat kan met Djoser Family.


Landinformatie Tanzania

 • Hoofdstad: Dodoma
 • Andere bekende steden in Tanzania: Dar es Salaam, Arusha en Tabora
 • Inwoners: 59 miljoen
 • Taal: Swahili, Engels
 • Munteenheid: Tanzaniaanse shilling
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Tanzania 1 uur later, tijdens onze wintertijd is het in Tanzania 2 uur later.
 • Oppervlakte: 947.303 km2
 • Geografie: Tanzania ligt oostelijk op het continent Afrika en grenst aan Congo, Rwanda, Burundi, Oeganda, Kenia, Mozambique, Malawi en Zambia. Door vulkanisme vind je op de grens met Kenia de hoogste berg van Afrika: de Kilimanjaro (5895 meter). Verder wisselen hoogvlaktes en dalen elkaar af. Overheersend in Tanzania is het savannelandschap, grasland met hier en daar een boom. Verder vind je in Tanzania steppe en tropisch bos.


Beste reistijd Tanzania

Tanzania ligt dicht tegen de evenaar, hierdoor is het gedurende het hele jaar warm. Gemiddeld ligt de temperatuur tussen de 23 en 32 graden. Tanzania kent dan ook een tropisch savanneklimaat. Lees meer over de beste reistijd voor rondreizen in Tanzania.

Bezienswaardigheden in Tanzania

Op safari gaan is iets wat iedereen wel een keer wil doen. Er is een aantal landen waar dit kan en Tanzania is er een bij uitstek. Met de parken Serengeti en Ngorongorokrater heeft het land iets wonderbaarlijks in huis en dit ervaar he tijdens een groepsreis Tanzania. Enorme migraties van wilde dieren op zoek naar water waarbij ze honderden kilometers overbruggen. De ‘Big five’ lopen er ook zeker tussen; de olifant, de neushoorn, de leeuw, de buffel en het luipaard. Maar rondreizen in Tanzania heeft meer te bieden dan de ongekende steppes vol met groot wild: grote steden zoals Dar Es Salaam vormen een wereld op zich en het eiland Zanzibar met de parelwitte stranden en de Arabische cultuur maakt de variatie compleet. Ga mee op een groepsreis Tanzania om het zelf te ervaren.

Serengeti

Chaetas Serengeti nationaal park Tanzania DjoserHet beroemdste en grootste wildpark is Serengeti wat Tanzania deelt met Kenia. Het is de migratie die Serengeti het beroemdst heeft gemaakt. Meer dan een miljoen Gnoes en meer dan 200.000 Zebra’s die van de noordelijke heuvels naar de zuidelijke steppen voor het korte regen seizoen dat elke oktober en november plaats vind. Vervolgens gaan de kuddes weer naar het westen en noorden in april, mei en juni voor het grote regenseizoen. Hun instinkt is zo groot om deze verplaatsing van 1000 km elk jaar te maken dat niks ze tegen kan houden, geen droogte, kloven of krokodillen. In dit park heb je tijdens je groepsreis Tanzania gegarandeerd goed zicht op zebra’s, gnoes, giraffen en regelmatig zien we leeuwen, olifanten, impala’s, gazellen en ander wild tussen de open grasvlakten, rotspartijen, savanne en beboste gebieden. De overnachtingen in het park zijn ook onvergetelijk.

Ngorongoro krater

Ngorongoro krater Tanzania DjoserHet populairste park van Tanzania is de Ngorongoro krater, ’s werelds grootste krater met een doorsnee van maar liefst 20 km. Door de kraterwand is het gebied afgeschermd van de hoogvlaktes eromheen en trekken er maar een zeer beperkt aantal dieren, zoals de gnoe,  in en uit de krater, de meeste blijven er het gehele jaar in. De leeuwenpopulatie vertoont daardoor bijvoorbeeld een sterke inteelt. In de krater leven permanent naar schatting 25.000 grotere zoogdieren en op het hoogtepunt 500.000. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. Al het grote wild komt in de krater voor behalve de giraffe. een bijzondere ervaring tijdens het rondreizen in Tanzania.

Tarnagire nationaal park

Leeuwin Tarangire nationaal park Tanzania DjoserTarangire nationaal park is een park met een bijzonder karakter in het noordwesten van Tanzania. De Tarangire rivier, een zandrivier waarnaar het park is vernoemd, heeft een grote aantrekkingskracht op grote groepen olifanten en diverse antilopesoorten op hun constante zoektocht naar water. Het verse verkoelende water van de Tarangire rivier dat zich een weg baant door het park, zorgt voor een grote diversiteit aan wilde dieren. Tarangire nationaal park is ongeveer 2600 vierkante kilometer groot en bestaat uit droge vegetatiezones, diepe kloven en een moeraszone waar talloze vogelsoorten voorkomen. Het landschap wordt voornamelijk gedomineerd door de grote majestueuze Baobabbomen welke honderden jaren oud zijn, de steppes met verdwaalde acaciabomen met grote paraplu gevormde takken en langs de rivier palmbomen, vijgenbomen, tamarinden en de grote worstenbomen. De bomen worden beklommen door de python maar ook door leeuwen en luipaarden die heerlijk liggen te luieren op de brede takken.

Dar Es Salaam

Skyline Dar Es Salaam Tanzania DjoserDar es Salaam ligt in het oosten van Tanzania en heeft meer dan 4 miljoen inwoners. Het is daarmee ook de grootste stad van het land. Deze 'booming' stad was vroeger ook de hoofdstad. Letterlijk betekent de naam: 'huis van vrede'. Kariakoo in Dar es Salaam is de grootste overdekte markt in heel Afrika, het Kariakoo-marktgebouw is een voorbeeld van een gebouw waarin zowel traditionele Afrikaanse kenmerken als westerse invloeden te herkennen zijn. In het Village Museum in Dar es Salaam wordt de geschiedenis van de 18 inheemse stammen belicht. In het museum zijn ook 16 hutten nagebouwd waar voorstellingen worden gegeven over de traditionele levenswijze. We komen in Dar Es Salaam aan het eind van de reis naar Tanzania voor de oversteek naar Zanzibar.

Zanzibar

Kust met bootje Zanzibar tanzania DjoserZanzibar, het eiland is net zo exotisch als dat het klinkt. Dit 1554 vierkante meter grote eilandje ligt aan de oostkust van Afrika. Zeer de moeite waard is om de bezoeken is het historische centrum van Zanzibar, Stone Town. Als je op Zanzibar bent, dan móet je gaan kijken bij de noordelijke stranden, mooie dorpen, het interessante slaven verleden en natuurlijk het zeewater, wat altijd prettig warm is. Tevens zijn hier prachtige locaties om te duiken. Een mooie afsluiting van je Tanzania rondreis.


Reis Tanzania door voor een unieke ervaring vol wild, landschappen en cultuur.

Reisblog Tanzania

Bekijk alle reisblogs over Tanzania