Bekijk de Rondreis Oeganda, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/kampeerreis van Djoser

Rondreis Oeganda, Tanzania & Zanzibar 21 dagen hotel/kampeerreis

Berggorrila's zoeken in Virunga

Vanaf € 3.995,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

In Oeganda wordt het Queen Elisabeth park nog niet druk bezocht. Je komt er olifanten, leeuwen, buffels, krokodillen en veel vogels tegen. In het regenwoud van Kibale komen nog chimpansees in het wild voor, terwijl berggorilla’s zich schuil houden op de flanken van Virunga. Masaiherders groeten je op weg naar de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti en Afrika’s grootste krater; Ngorongoro. Op Zanzibar is veel te beleven, maar uitrusten aan de mooie stranden kan natuurlijk ook.

Daarom Djoser

 • Mogelijkheid om zeldzame berggorilla’s en chimpansees in het wild te ontdekken
 • Excursie per terreinwagen in Ngorongorokrater inbegrepen
 • Negen hotel overnachtingen inbegrepen
 • Maaltijden tijdens kampeerovernachtingen en entreegelden t.w.v. € 625,- inclusief
 • Afsluiting aan de paradijselijke stranden van Zanzibar
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht
 • Enthousiaste crew die je het echte Afrika laten zien!
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Oeganda, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/kampeerreis
 1. Amsterdam - Entebbe
 2. Aankomst Entebbe - Kampala
 3. Kampala - Kibale Forest
 4. Kibale Forest
 5. Kibale Forest - Queen Elizabeth NP, gamedrive
 6. Queen Elizabeth NP, boottocht Kazingakanaal
 7. Queen Elizabeth NP - Lake Bunyoni
 8. Lake Bunyoni
 9. Lake Bunyoni
 10. Lake Bunyoni - Lake Mburu
 11. Lake Mburu - Bukoba
 12. Bukoba - Mwanza
 13. Mwanza - Serengeti nationaal park
 14. Serengeti NP
 15. Serengeti NP - Karatu
 16. Karatu - Moshi
 17. Moshi - vlucht naar Zanzibar (Stonetown)
 18. Zanzibar (strand)
 19. Zanzibar (strand)
 20. Zanzibar (strand)
 21. Zanzibar - vlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

Kampala, chaotische drukte op het minibusstation

Dag 1 Amsterdam - Entebbe - Kampala
Dag 2 aankomst Kampala

We vliegen naar Entebbe, de nationale luchthaven van Oeganda. Hier worden we opgewacht door onze safaritruck en crew die ons brengen naar het nabijgelegen Kampala. De Oegandese hoofdstad is gelegen op enkele heuvels. Het is steevast druk rond het minibusstation waarvandaan met rode modder besmeurde busjes, ‘matatu’s’, uitwaaieren over het hele land. De kleurrijke hindoetempel op Sikhstreet staat in schril contrast met de sobere bakstenen Namirembe-kathedraal. Dit is de grootste kathedraal in Oost-Afrika en hij heeft al voor veel belangrijke ceremonies het decor gevormd. De Nakasero-markt is zeker een bezoek waard en levert gegarandeerd nieuwsgierige blikken en brutale vragen op van de verkoopsters.

Op zoek naar chimpansees in Kibale forest

Dag 3 Kampala - Kibale forest nationaal park
Dag 4 Kibale forest NP

Kibale forrest aap Oegands We laten het drukke Kampala achter ons en reizen noordwaarts naar het Kibale Forest. Onze safaritruck komt goed van pas op de niet geasfalteerde weg. Dit nationale park bevat laagland, tropisch regenwoud, moerassen en grasland en beroemt zich om zijn hoge primaatdichtheid. Er komen hier maar liefst 13 verschillende primaten voor, waaronder chimpansees. Tijdens een optionele wandeling, waar een vergunning voor nodig is, speur je met een gids in het woud en heb je kans een familie rode colobusaapjes tegen te komen. Tevens kun je oog in oog komen te staan met een bosolifant. Maar echt bijzonder is een ontmoeting met de in het wild levende chimpansees.

Vogelliefhebbers, die niet willen deelnemen aan de optionele chimpanseewandeling kunnen aan hun trekken komen tijdens een mooie wandeling in het aangrenzende Bigodi Wetland-reservaat. Dit moeras bevat maar liefst 130 vogelsoorten. Ook van de zeven primatensoorten kom je er zeker een aantal tegen, zoals de schuwe maar mooie zwart-witte colobusapen.

Boottocht op Kazingakanaal in Elizabeth nationaal park

Dag 5 Kibale NP - Queen Elisabeth nationaal park, gamedrive
Dag 6 Queen Elisabeth NP, ochtend gamedrive & middag boottocht op Kazinga kanaal

We reizen verder richting het Queen Elisabeth nationaal park. Dit is het bekendste en grootste nationale park van Oeganda en is door UNESCO uitgeroepen tot een biosfeer-reservaat. Maar liefst 568 van Oeganda’s 1017 vogelsoorten vind je binnen de grenzen van het park. Het park is schitterend gelegen tegen de achtergrond van het ruige Ruwenzori gebergte. Tijdens het bewind van Idi Amin heeft de wildstand hier ernstig te lijden gehad, maar dankzij de inspanningen van de afgelopen decennia kan men hier nu weer volop genieten van flinke kuddes olifanten, buffels en verschillende antilopensoorten. We maken hier in de middag een ‘gamedrive’. Houd je camera en verrekijker in de aanslag!

Queen Elisabeth NP - olifant OegandaDe volgende ochtend maken we een ‘gamedrive’ in het park waarbij we op zoek gaan naar olifanten en verschillende antilopensoorten. Het park is bekend vanwege een troep leeuwen, waarvan de leden heel behendig in bomen kunnen klimmen. Daarna maken we een boottocht op het Kazingakanaal, dat Lake George met Lake Edward verbindt. In het kanaal bevinden zich grote groepen nijlpaarden en langs de oevers zie je hier vaak krokodillen, buffels en veel watervogels.

Oog in oog met zeldzame berggorilla’s

Dag 7 Queen Elisabeth NP - Lake Bunyonyi
Dag 8 Lake Bunyonyi, optionele gorillatrekking
Dag 9 Lake Bunyonyi 

De weg naar het Bunyonyimeer in het zuiden van Oeganda voert langs verschillende dorpen. We passeren fietsers die flinke vrachten houtskool of bananen vervoeren. Lake Bunyoni, gelegen ten westen van Kabale, ligt op ongeveer 2000 meter in een heuvelachtige groene omgeving. Het kratermeer dat zo’n 25 km lang is en 7 km breed behoort tot de diepste van Afrika. Schattingen over de diepte variëren van 44 tot 900 meter. In het meer liggen 29 eilandjes waarvan slechts enkele zijn bewoond.

De rustige omgeving met spectaculaire vergezichten op vulkanen en de aanwezigheid van meer dan 200 verschillende vogelsoorten hebben het tot een populaire bestemming gemaakt. Het is mogelijk in een eenvoudige houten kano een facultatieve tocht op het meer te maken waarbij je het rijke vogelleven voor je verrekijker kunt krijgen.

Gorillatrekking

Gorilla Oeganda Vanuit Lake Bunyoni kun je een optioneel bezoek brengen aan de berggorilla's die in het grensgebied van Oeganda leven. Het opsporen van de gorilla's op de glibberige hellingen vereist geduld en doorzettingsvermogen, maar wanneer je door het dichte bladerdek op een groep berggorilla's stuit, doet deze unieke ervaring je alle inspanningen op slag vergeten.


Indien je op zoek wilt gaan naar de berggorilla's dien je een redelijke tot goede conditie te hebben. Om de zeldzame berggorilla’s goed te beschermen, is een bezoek gebonden aan strenge regels en dien je in het bezit te zijn van een vergunning. Deze vergunningen worden door ons vooraf aangevraagd. De kosten zijn inclusief vervoer naar en van Bwindi nationaal park of andere parken in Virunga en transactiekosten. Tijdens de (online) boeking van de reis kan je aangeven of je wil deelnemen aan deze excursie.

Deelname en aanmelding is aan voorwaarden verbonden. Zo dienen we je aanmelding voor de trekking 6 weken voor aanvang van je reis in ons bezit te hebben om de permit te garanderen. Kort voor vertrek dienen we een voorbehoud te maken voor de beschikbaarheid. Aan personen jonger dan zestien jaar worden geen permits verstrekt. Geef direct bij boeking je paspoortgegevens door, anders kunnen we de vergunning niet op naam zetten. Mocht je voor vertrek een nieuw paspoort krijgen geef dan ook je nieuwe paspoortgegevens aan ons door en neem beide paspoorten mee op reis. Tevens dien je een gele koorts certificaat te kunnen voorleggen. Neem dus je inentingsboekje mee. Bij een vruchteloze trekking krijg je de volgende dag nog een kans om op zoek te gaan naar de gorilla’s. Mocht je ze dan niet zien, kun je geen aanspraak maken op geldteruggave. Overigens is de kans dat je ze ziet zo’n 99%. Afhankelijk van de beschikbaarheid van vergunningen voor de trekking, bezoeken we Magahinga of Bwindi Nationaal Park in Oeganda, het Virunga nationaal park in de Democratische Republiek Congo of de Ruhengeri nationaal park in Rwanda.

Verrekijkers in de aanslag in Lake Mburo

Dag 10 Lake Bunyoni - Lake Mburo nationaal park

Lake Mburo zwijn OegandaLake Mburo nationaal park is Oeganda’s kleinste park en makkelijk met onze safaritruck bereikbaar. Het Mburomeer maakt samen met nog 13 andere meren in de omgeving deel uit van een 50 kilometer lang wetland ecosysteem verbonden door een moeras. Een waar vogelparadijs! Door de afwezigheid van olifanten is hier het savanne landschap aan het veranderen. We maken ’s middags onze eerste ‘gamedrive’ waarbij we uitkijken naar impala’s, buffels, zebra’s, topi’s en de zeldzame Roan-antilope. Nijlpaarden en krokodillen zijn vaste bewoners in het meer. Vanaf een hoog gelegen punt kijk je uit over de omliggende met acacia’s begroeide heuvels rond het meer.

Bedrijvigheid in Mwanza aan Lake Victoria

Dag 11 Lake Mburo NP - Bukoba
Dag 12 Bukoba - Mwanza

Melkverkoper Tanzania We reizen zuidwaarts naar de grens tussen Oeganda en Tanzania. Deze volgt de Kagerarivier die uitmondt in Lake Victoria. Afhankelijk van de tijd die we doorbrengen aan de grens is er in de namiddag nog tijd om in Bukoba rond te kijken. In het centrum bevinden zich enkele Duits koloniale gebouwen en winkeltjes die gerund worden door Indiërs. Op de markt, bij de visafslag en bij de haven gelegen aan Lake Victoria, is er altijd veel bedrijvigheid. We overnachten hier in een hotel.

De volgende dag rijden we onder Lake Victoria door naar de op twee na grootste stad van Tanzania; Mwanza. Hier overnachten we in een hotel. Bij de haven is hier van alles te zien en word je aangesproken door verbaasde vissers.

Uitgestrekte grasvlaktes van de Serengeti

Dag 13 Mwanza - Serengeti nationaal park, 'gamedrive'
Dag 14 Serengeti nationaal park, 'gamedrive'

Vervolgens reizen we via de Western Corridor Tanzania’s bekendste park binnen; Serengeti nationaal park. We overnachten op een kampeerterrein midden in het park. Van hieruit maken we verschillende ’game-drives’, wildspeurtochten. Vanwege de omvang van het park, gaan we hier een volle dag op pad om wild te observeren en te fotograferen. Dit grootste en beroemdste park van Tanzania beslaat een oppervlakte van maar liefst 14.500 km² en kent een ongekende dichtheid en diversiteit aan wild.

Buffels Serengeti TanzaniaHet merendeel van de Serengeti bestaat uit uitgestrekte open grasvlakten met hier en daar karakteristieke rotspartijen, 'kopjes' genaamd. Maar ook komen er acacia en savanne woodlands, beboste gebieden langs rivieren en zo hier en daar moerasgebieden voor. Naast kuddes gnoes, zebra's, giraffen en gazelles is de Serengeti ook bekend om haar roofdierenpopulatie. Zo is het geen uitzondering als je op een dag meerdere keren leeuwen en cheeta's ziet, inclusief de zwart gemaande oude mannelijke exemplaren. Ook het luipaard komt hier relatief veel voor en is overdag rustend in bomen of op de ‘kopjes’’ te vinden.

De spectaculaire jaarlijkse trek van de gnoes en de zebra's verloopt in een grote cirkel, waarbij ook de Masai Mara in Kenia wordt betrokken. In de periode december-januari bevindt de grote kudde zich in het uiterste zuiden van de Serengeti. Vanaf maart beginnen de dieren zich in noordelijke richting te verplaatsen. Tussen mei en juli bevinden de meeste dieren zich in het noorden en westen van het park. Gedurende de periode augustus-september zijn de kuddes in de Masai Mara, waarna ze vanaf oktober weer naar het zuiden trekken.

Het is natuurlijk wel zo dat de dieren zich niet houden aan deze richtlijn. Alles bepalend is de hoeveelheid neerslag die er valt en vooral de locatie waar die neerslag valt. Het kan dus heel goed voor komen dat de kudde in september al weer in het midden van de Serengeti te vinden is.

Ngorongorokrater met terreinwagens verkennen

Dag 15 Serengeti NP - bezoek Ngorongoro krater - Karatu
Dag 16 Karatu - Moshi

Ngorongoro krater TanzaniaAl ‘gamedrivend’ verlaten we de Serengeti en rijden we naar de rand van de spectaculaire Ngorongorokrater welke we 's middags gaan verkennen met vierwielaangedreven auto’s.  De Ngorongoro Conservation Area is één van Afrika's meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootste kraters ter wereld is (264 km²), maar zeker ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de zogenaamde ‘big five’ (olifant, leeuw, zwarte neushoorn, luipaard en buffel). Ook voor de liefhebber van vogels heeft de krater veel te bieden.

Na ons bezoek aan de krater 'dalen' we af naar Karatu waar we in het zwembad van de campsite het stof van de afgelopen dagen kunnen afspoelen. De volgende dag rijden we via een mooie route richting Mto wa Mbu, een prachtige rit. Grillig gevormde apenbroodbomen en het uitzicht op Lake Manyara leveren fotogenieke beelden op. Vervolgens overnachten we in het levendige Moshi, waarbij je met enig geluk nog een glimp kan opvangen van de top van de Kilimanjaro. We vliegen de dag erna naar Zanzibar.

Tropische stranden op specerijeneiland Zanzibar

Dag 17 Moshi - vlucht naar Zanzibar, verblijf Zanzibarstad
Dag 18 Zanzibar (strand)
Dag 19 Zanzibar (strand)
Dag 20 Zanzibar (strand)
Dag 21 Zanzibar - Amsterdam

Stone Town Zanzibar marktOp dag 16 rijden we naar de luchthaven voor een korte vlucht naar Zanzibar-stad. Het tropische specerijeneiland vormt een mooie afsluiting van onze reis. Het eiland is een compleet andere wereld dan het vasteland van Afrika. Zanzibar heeft witte stranden, een helderblauwe zee en palmbomen, wat in contrast staat met de savannes en de wildparken in Tanzania en Oeganda. De eerste nacht verblijven we in het historische stadscentrum van Stonetown. Je kunt hier uren ronddwalen door het labyrint van smalle straatjes met kleine winkeltjes en langs oude huizen met prachtig bewerkte houten deuren. Bekijk ook eens de woning van David Livingstone of de oude slavenkerkers.

Zanzibar boot zeeDe laatste drie nachten slaap je aan het strand bij Nungwi in bungalows of appartementen, waar je heerlijk bij kunt komen van alle indrukken die je deze reis hebt opgedaan. Je kunt natuurlijk ook het eiland verder verkennen. Je kunt de kruidenplantages bezoeken of de onderwaterwereld ontdekken door te snorkelen of te duiken. Helemaal uitgerust vliegen we vanaf Zanzibar terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
18 jul - 07 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
08 aug - 28 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Afwijkende terugvlucht uit Dar es Salaam

Beschikbaarheid
nog 2 deelnemers nodig

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
05 sep - 25 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
09 jan - 29 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde
13 feb - 05 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.995,-

Start - einde
06 mrt - 26 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Moshi - Zanzibar
 • Vervoer per safaritruck
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Alle maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen
 • Diensten meereizende campcourier/kok
 • Kampeer- en 8 hotel/guesthouse/lodge-overnachtingen
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • ‘Gamedrives’ volgens programma
 • Bezoek aan Kibale Forest nationaal park
 • Bezoek aan Queen Elisabeth nationaal park
 • Gamecruise op het Kazingakanaal in Queen Elisabeth nationaal park
 • Bezoek Lake Mburo nationaal park
 • Bezoek aan Serengeti nationaal park
 • Bezoek Ngorongorokrater met terreinwagens
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens kampeersafari t.w.v. € 625,- inclusief
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 575,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis op Zanzibar te verlengen. Je verblijft in bungalows aan het strand van Kendwa Beach. De prijs is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,-. Verlengingsprijzen in het hoogseizoen (juli/augustus/december) zijn op aanvraag. Voor meer informatie over de strandverlenging, zie veelgestelde vragen.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer naar de luchthaven op Zanzibar.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn overwegend Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep op de vertrekdatum van jouw keuze dan informeren we je graag telefonisch over bijvoorbeeld leeftijden, geslacht en samenstelling (Nederland: 071-5126400 en België: 09 2230069).

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Oeganda, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/kampeerreis

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Super mooie reis. Veel gezien en gedaan. Reisdagen waren wel erg lang. Op sommige plekken kwamen we begin van de avond aan en vertrokken we al zeer vroeg in de ochtend. Dat was af en toe wel jammer. Lokale gids/kok en chauffeur waren top!

  8,0

 • Wij hebben een fantastische vakantie gehad. Hele mooie dingen gezien. Eten was goed geregeld. Het enige minpuntje vonden wij dat drie lange reisdagen achterelkaar te lang is (van Oeganda naar de Serengeti). Wat echt gemeld moet worden is onze gids Mozes. Wat een fantastische man.

  8,0

 • Oeganda heeft mij zeker verrast! De natuur, de wildparken, de chimpansees zijn fantastisch maar natuurlijk als hoogtepunt de gorilla trekking! Tanzania is ook prachtig en kamperen was goed geregeld! Zanzibar is even heerlijk om bij te komen na alle indrukken!!

  9,0

 • Geweldige reis met een heel goede crew op de safaritruck. We hebben veel gezien en goede informatie gehad van de gids. Crew was heel sociaal en hulpvaardig. Jammer dat sprake van een groep in de groep en een individu. Daar kan Djoser niets aan doen, maar bepaalde wel voor een deel de sfeer.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

Bij aankomst in Kampala, in Bukoba, Mwanza en tijdens het verblijf op Zanzibar overnacht je in een hotel of guesthouse. Het ontbijt is hierbij inbegrepen. De andere overnachtingen zijn in ruime degelijke tweepersoonstenten, welke zijn voorzien van muskietengaas. Je zet zelf je tent op. Als dit je eerste ervaring is met kamperen is dat geen enkel probleem. De tenten zijn eenvoudig en snel op te zetten . Onze crew zal je dit de eerste dag demonstreren. Door te kamperen sta je dicht bij de natuur en leer je de Afrikaanse 'bush' het beste kennen. In slaap vallen met het gebrul van een leeuw op de achtergrond is een unieke ervaring!

We overnachten op officiële kampeerterreinen. De sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig, maar er zijn altijd toiletten en soms mogelijkheden om je te douchen. De meeste kampeerterreinen hebben een receptie voor het opladen van accu’s en een levendige bar voor een drankje in de avond.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kampala Apricot Guesthouse
Bukoka Kolping hotel
Mwanza Vicoria Palace Hotel
Zanzibar Al Minar hotel
Zanzibar Safari Lodge
Zanzibar Amman Beach bungalows


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 575,-.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Accommodatie overnachting Djoser

  Op Zanzibar overnachten we de laatste dagen aan het strand.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Accommodatie overnachting Djoser

  Hotelkamers zijn voorzien van eigen sanitair. Waar noodzakelijk hangt er een klamboe boven je bed.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Accommodatie overnachting Djoser
 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Accommodatie overnachting Djoser

  Wij verzorgen alle kampeeruitrusting. Neem alleen je eigen slaapzak mee!

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Accommodatie overnachting Djoser

  Voorzieningen op de kampeerterreinen zijn eenvoudig.

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:30 - 15:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Entebbe

  Vertrek

  18:50 - 03:15*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Dar es Salaam - Istanbul

  Vertrek

  03:05 - 10:40

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:10 - 16:45

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ’s zomers een uur later, in de winter twee uur later.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de reis maken wij gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste trucks. Dit zijn praktisch uitgeruste vrachtauto’s met bergruimte voor je bagage. De trucks zijn voorzien van comfortabele stoelen, die in de rijrichting zijn geplaatst. Door de hoge zit heb je een goed zicht op de omgeving.

Tijdens de 'gamedrive' in Ngorongoro krater hebben we Landcruisers tot onze beschikking. Hierin is ruimte voor 6 deelnemers. Enkele stukken weg tijdens deze reis zijn onverhard, met name in het noorden van Oeganda en Tanzania. Ook in de wildparken tref je uiteraard geen geasfalteerde wegen aan. In grote steden als Kampala en op Zanzibar staat ons vervoer niet tot je beschikking en kun je kennis maken met het lokale vervoer: matatu's en taxi's.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Truck vervoer Djoser
 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Truck vervoer Djoser

  Onze safaritrucks zijn voorzien van opbergcompartimenten.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Truck vervoer Djoser
 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Truck vervoer Djoser

  In de rijrichting geplaatste stoelen bieden comfort op het vaak slechte wegdek.

 • |Oeganda Tanzania Zanzibar Truck vervoer Djoser

  Een meereizende kok bereid tijdens de kampeerovernachtingen smakelijke maaltijden.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Moshi - Zanzibar
 • Vervoer per safaritruck
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Alle maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen
 • Diensten meereizende campcourier/kok
 • Kampeer- en 8 hotel/guesthouse/lodge-overnachtingen
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • ‘Gamedrives’ volgens programma
 • Bezoek aan Kibale Forest nationaal park
 • Bezoek aan Queen Elisabeth nationaal park
 • Gamecruise op het Kazingakanaal in Queen Elisabeth nationaal park
 • Bezoek Lake Mburo nationaal park
 • Bezoek aan Serengeti nationaal park
 • Bezoek Ngorongorokrater met terreinwagens
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens kampeersafari t.w.v. € 625,- inclusief
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een heeft veel aandacht voor flora en fauna terwijl de ander graag in contact treedt met de vriendelijke bevolking. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.
 
Sommige bezienswaardigheden mag je echter niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat entreegeld wel inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.
 
Tijdens deze reis zijn de volgende excursies én de entreegelden in het reisprogramma inbegrepen.

 • Kibale Forest nationaal park; wandeling in Bigodimoeras; Entree voor een dag is inbegrepen.
 • Queen Elisabeth nationaal park, twee ’gamedrives’ met onze safaritruck. Het entreegeld is inbegrepen.
 • Queen Elisabeth nationaal park, boottocht om vogels, nijlpaarden en krokodillen te observeren op het Kazingakanaal.
 • Lake Mburo nationaal park, we maken hier een ’gamedrives’ met onze safaritruck. Het entreegeld is inbegrepen.
 • Serengeti nationaal park, we maken hier drie ’gamedrives’ met onze safaritruck; het entreegeld is inbegrepen.
 • Ngorongoro Krater, ‘gamedrive’ met Landrovers om deze wildrijke krater te verkennen. Het entreegeld is inbegrepen.

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

 • Oog in oog met berggorilla’s

  Vanuit Lake Bunyoni ga je onder leiding van een ranger op zoek naar zeldzame berggorilla’s in het grensgebied van Oeganda. Het opsporen van de gorilla's op de glibberige hellingen in het dichte woud vereist geduld en doorzettingsvermogen, maar wanneer je door het bladerdek op een groep berggorilla's stuit, doet deze unieke ervaring je alle inspanningen op slag vergeten.

  Inbegrepen; vervoer, entreegeld nationaal park, vergunning en gidsen.

  Bijzonderheden: deelname is onder strikt voorbehoud van beschikbare vergunningen en lokale regelgeving. Meld je aan direct bij boeking of uiterlijk 6 weken voor aanvang van je reis. Het aantal permits is beperkt. Aan personen jonger dan zestien jaar worden geen permits verstrekt. Een goede conditie is vereist. Geef direct bij boeking je volledige correcte paspoortgegevens door, anders kunnen we de vergunning niet op je naam zetten. Er gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden (deze zijn voor de vergunning altijd 100%). Bewijs van Gele koorts vaccinatie is verplicht, neem je inentingsboekje mee op reis.

  Prijs € 885,- p.p.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Chimpansee wandeling in Kibale forest USD 180,- (excl.vervoerskosten). Entreegeld inbegrepen
 • Zanzibar, vanuit de historische Stonetown kan je deelnemen aan een tocht naar de specerijenplantages.
 • Zanzibar, snorkeltocht per boot vanuit Nungwi

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die bij aankomst nog minimaal een half jaar geldig is.
 • Visum voor Tanzania. Het visum kost USD. 50,-. Dit kan je zelf vooraf online aanvragen.
 • Een single entry visum voor Oeganda. Het visum kost USD. 50,- en dient vooraf online te worden aangevraagd.
 • Bewijs van Gele Koorts vaccinatie, vaccinatieboekje meenemen op reis.

Geldzaken

In Oeganda wordt er betaald met de Oegandese shilling. In Tanzania hanteert men de Tanzaniaanse Shilling. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com.  

Bij aankomst op het vliegveld in Entebbe is er een mogelijkheid om af te halen en/of geld te wisselen. Tevens is het noodzakelijk om Amerikaanse dollars in contanten mee te nemen voor de gorillatrekking en eventuele optionele excursies. 
 
Geld afhalen: mogelijk in Kampala, Fort Portal, Mwanza, Arusha en Zanzibarstad
Contant: Amerikaanse dollars in onbeschadigde kleine coupures, niet ouder dan 2003.
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals drankjes, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week. Houdt er rekening mee dat de meeste optionele excursies tevens in Amerikaanse dollars betaald dienen te worden. Alle maaltijden tijdens de safari en de entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen in de reissom.
 
Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 35,-.

Maaltijden

Er zijn drie maaltijden per dag tijdens de kampeerovernachtingen bij de prijs inbegrepen. Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met gebakken eieren, salades, vleeswaren, koffie/thee of juice. Het avondeten bestaat uit een gevarieerde westerse maaltijd. Tijdens de hotelovernachtingen op Zanzibar, Kampala, Bukoba en Mwanza is uitsluitend het ontbijt inbegrepen.

Een meereizende kok is verantwoordelijk voor het inkopen en de bereiding van de maaltijden. We vragen van onze deelnemers een helpende hand bij de bereiding van de maaltijden en de afwas. In Kampala en tijdens de hotelovernachtingen in Bukoba, Mwanza en op Zanzibar zijn lunches en diners niet inbegrepen, maar je kunt hier heerlijk eten in het restaurant van de accommodatie, of zelf op zoek gaan naar een restaurantje. De reisbegeleider wijst je graag de weg. Op sommige plekken op Zanzibar wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd, zoals bijvoorbeeld op de avondmarkt aan de kade. In het historische centrum worden ook westerse maaltijden geserveerd in de hotels en restaurants. Je kunt hier ook kiezen voor de Chinese, Indiase en zelfs Italiaanse keuken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:
 • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en Gele Koorts
 • Malariatabletten
 
In Tanzania is een vaccinatie tegen gele koorts alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je het land binnenkomt in een ander land bent geweest waar gele koorts voorkomt. 
 
Voor eventuele darmstoornissen is het handig om een middel hiervoor mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. Onze safaritrucks zijn voorzien van een EHBO set met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis op Zanzibar te verlengen. Je verblijft in bungalows aan het strand van Kendwa Beach. De prijs is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,-. Verlengingsprijzen in het hoogseizoen (juli/augustus/december) zijn op aanvraag. Voor meer informatie over de strandverlenging, zie veelgestelde vragen.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer naar de luchthaven op Zanzibar.

Klimaat en geografie

Oeganda heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. De temperatuur ligt gemiddeld rond 25°C. In hoger gelegen gebieden is het wel frisser. Met name ’s nachts kan het hier flink afkoelen. Van april t/m mei en van oktober t/m november vindt het regenseizoen plaats. Meestal regent het 's nachts of valt er overdag gedurende korte tijd een fikse bui en is het daarna weer droog. In deze tijd is de natuur op zijn mooist, maar de wegen en nationale parken zijn moeilijker toegankelijk.

Door de geografische verscheidenheid in Tanzania zijn er ook grote klimatologische verschillen. In Arusha bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 18°C.  In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. Het is dus aan te bevelen warme kleding mee te nemen voor de avonden.

Het kustgebied en Zanzibar hebben een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. Hoewel het traditionele safariseizoen in december/januari valt, is het gehele jaar mogelijk door Tanzania te reizen.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende crew. Deze crew bestaat uit een ervaren chauffeur en een reisbegeleider/‘campcourier’ die verantwoordelijk is voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreis. De reisbegeleider/campcourier verzorgt tevens de boodschappen en de maaltijden.

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan voor de excursie naar de berggorilla's?

Indien je op zoek wilt gaan naar de berggorilla's dien je te beschikken over een redelijk tot goede conditie. Om de zeldzame berggorilla’s goed te beschermen, is een bezoek gebonden aan strenge regels, en dien je in het bezit te zijn van een vergunning. Deze permit wordt door Djoser van te voren voor je aangevraagd en kost momenteel €.885,-. Deze kosten zijn inclusief vervoer van/naar Bwindi nationaal park en transactiekosten.

Je aanmelding is onder strikt voorbehoud van beschikbaarheid van de vergunningen. Per dag worden er een beperkt aantal personen bij de gorilla’s toegelaten.

Aanmelden voor de excursie kan direct bij boeking of uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis. We dienen voor de aanvraag te beschikken over je volledige paspoortgegevens. Vermeld bij aanmelding je naam en de vertrekdatum van je reis. Vul vervolgens je paspoortgegevens aan bij je persoonsgegevens op je Mijn Djoserpagina.

Je ontvangt een aangepaste bevestiging met de aanvullende kosten voor de trekking op je Mijn Djoserpagina, zodra de permit akkoord is. Houd er rekening mee dat aan personen jonger dan zestien jaar geen permits worden verstrekt en dat bij annulering van uw reis de annuleringskosten voor uw vergunning 100% bedragen. Ter plekke dien je een geldig gele koorts certificaat te kunnen overleggen. Neem je vaccinatie boekje dus mee op reis.

Hoe groot is de kans dat we de berggorilla’s daadwerkelijk zien?

De kans dat je berggorilla’s ziet is zo’n 95%. Bij een vruchteloze trekking krijg je de volgende dag, als je de gorilla’s nog niet hebt gezien, nog een 2e kans om op zoek naar ze te gaan.

Wie begeleidt de reis?

De reis wordt begeleid door ervaren Engelssprekende chauffeur/gids. Hij/zij kent Oeganda en Tanzania goed en weet je alles te vertellen over de boeiende flora en fauna. Met vragen en/of problemen kan je altijd bij hem/haar terecht. Deze chauffeur/gids wordt vergezeld van een meereizende kok/campcourier. Hij/zij is verantwoordelijk voor het inkopen en de bereiding van de maaltijden. Enige hulp bij snijwerk en de afwas wordt zeer gewaardeerd.

Hoe is de groepssamenstelling?

Je reist in een groep van minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De groep bestaat uit overwegend Nederlandse en Belgische deelnemers. Het kan echter ook voorkomen dat belangstellenden uit de Verenigde Staten, Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland zich voor deze reis hebben aangemeld.

Kan ik de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen tijdens deze reis?

Op de meeste plaatsen waar je overnacht kan je bij de receptie van de camping (tegen betaling) accu’s en batterijen opladen. Houd er rekening mee dat er vaak stroomstoringen zijn in Oeganda. Neem derhalve zeker ook reserve materiaal mee.

De stopcontacten in Oeganda wijken af van die in Nederland. Hier wordt gebruik gemaakt van de ''British 3-pin rectangular blade plug''. Zie voor details deze website.

Is verlenging op Zanzibar mogelijk?

Het is mogelijk om de reis op Zanzibar aan het strand te verlengen. De prijs is vanaf € 45,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer is vanaf € 95,-. Verlengingsprijzen in het hoogseizoen (juli/augustus en rond kerst) zijn op aanvraag.

Transfers naar de luchthaven van Zanzibar zijn voor eigen organisatie en kosten.

Wanneer is de trek van de gnoe's?

Het exacte tijdstip van de jaarlijkse wildebeest migratie is zeer onvoorspelbaar en blijft een spontane natuurlijke gebeurtenis. In de loop van juni beginnen de dieren de westelijke corridor van de Serengeti (Tanzania) te verlaten om de weg te vervolgen naar de noordelijke vlakten en bossen. De verse, mineraalrijke, sappige weiden aan de andere kant van de menselijke grens, in de Masai Mara, zijn onweerstaanbaar voor de dieren en uiteindelijk dringen zij massaal op naar Masai Mara in Kenia.

Het wonderlijke evenement begint gewoonlijk rond eind juli. De kuddes trekken vanuit het zuiden en ontmoeten hier een andere migratie: de vaste kuddes gnoes en inwoners van de Mara regio. Deze dieren verblijven in de Loita Plains en Hills, ten noordoosten van de Mara, totdat het droge seizoen aanbreekt en het tijd is om te zoeken naar de altijd groene Mara bekken.

Gedurende de gehele maand augustus, steken de kuddes de Sand River over, een meestal droge zijrivier van de Mara River, die ruwweg de grens tussen Kenia en Tanzania volgt. De parade trekt door de oostelijke sector van de Masai Mara, Keekorok. Waarna de kuddes verder gaan naar de grootste uitdaging van hun zoektocht naar voedsel: de oversteek van de Mara-rivier en vaak ook haar zijrivier, de Talek.

Tegen die tijd regent het op de Mau Escarpment, en het rivier water stijgt snel. De stroming kan zeer sterk zijn en de zijkanten steil, maar de grootste obstakels zijn de enorme Nijl krokodillen! Meer dan een miljoen wildebeesten en tweehonderdduizend zebra’s zijn op deze eindeloze zoektocht naar verse graslanden. De kuddes gaan meestal zo rond november weer terug naar de Serengeti om daar de tocht voort te zetten, maar dit is afhankelijk van regenval.

Dien ik een klamboe mee te nemen?

Een klamboe meenemen is niet nodig. In de hotels hangt er een klamboe boven je bed. Onze tenten zijn voorzien van vensters met muskietengaas.

Is het mogelijk om te duiken op Zanzibar?

Zanzibar is een eiland met prachtige stranden en mooie koraalriffen. Wij verblijven drie nachten aan het strand van Kendwa. Bij de accommodatie is een duikschool die duiken verzorgt. Informatie kunt u vinden op www.scuba-do-zanzibar.com. Het is raadzaam vooraf contact met hen op te nemen over de mogelijkheden.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video