Bekijk de Tanzania & Zanzibar, 15 dagen van Djoser

Tanzania & Zanzibar 15 dagen

Op zoek naar de Big 5 & genieten op Zanzibar

Vanaf € 3.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij vlieg je naar de luchthaven van Kilimanjaro in Tanzania. Tijdens deze afwisselende vakantie voor ouders met kinderen maken we ‘gamedrives’ in de prachtige nationale parken Serengeti en Lake Manyara. Een letterlijk hoogtepunt onderweg is de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. We sluiten de reis af op het exotische specerijeneiland Zanzibar met prachtige stranden en een blauwe zee. Je ontdek hier een bijzondere mix van Afrikaanse charme en de sprookjesachtige sfeer van het Midden-Oosten.

Daarom Djoser

 • Vluchten met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Meereizende campcourier die voor inkopen en maaltijden zorgt.
 • Entreegelden NP en wildreservaten t.w.v. € 495,- inbegrepen
 • Alle maaltijden vanaf dag 2 t/m 11 inbegrepen 
 • Verblijf van twee dagen in de Serengeti NP
 • Jeepsafari Ngorogorokrater inclusief.
 • Verblijf aan het mooie strand van Zanzibar inclusief ontbijt
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Tanzania & Zanzibar, 15 dagen
 1. Amsterdam - Kilimanjaro - Arusha
 2. Arusha
 3. Arusha - Mto wa Mbu
 4. Mto wa Mbu
 5. Mto wa Mbu - Serengeti nationaal park
 6. Serengeti NP (ochtend en middag gamedrive)
 7. Serengeti NP - jeepsafari Ngorongoro krater - Karatu
 8. Karatu - Tarangire nationaal park (middag gamedrive)
 9. Tarangire NP (ochtend gamedrive) - Arusha
 10. Arusha - Moshi
 11. Moshi
 12. Moshi - vlucht naar Zanzibar
 13. Zanzibar, strand
 14. Zanzibar - Dar es Salaam (ferry) - Amsterdam
 15. Aankomst - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens deze reis kom je oog in oog te staan met het grote wild. Je kampeert midden in Serengeti nationaal park waar de enorme kuddes grote dieren aan je voorbij trekken. Je spot bijzondere roofvogels in Tarangire nationaal park en sluit de reis af op de heerlijke, witte stranden van het eiland Zanzibar.

Maak kennis met de Afrikaanse cultuur

Dag 1 Amsterdam - Aankomst Kilimanjaro - Arusha
Dag 2 Arusha 
Dag 3 Arusha - Mto wa Mbu

Apen Arusha TanzaniaWe vliegen naar Kilimanjaro waar we de volgende ochtend aankomen. Het is niet ver rijden naar Arusha waar we lekker kunnen uitrusten, ontbijten en een plons kunnen nemen in het zwembad. 's Middags maak je een stadswandeling in Arusha om in Afrikaanse sferen te komen. De volgende ochtend staat onze eigen safaritruck klaar en kan de reis echt beginnen! We rijden naar het kleine dorp Mto wa Mbu. Hier kunnen we onthaasten op het kampeerterrein, over een markt struinen of voetballen met de kinderen uit het dorp. De safari-fanaten kunnen hier een optionele excursie naar Lake Manyara doen. Aan de rand van de oprijzende kliffen van de Riftvallei ligt het reusachtige Manyarameer.  Het uitzicht is echt prachtig en de grillige apenbroodbomen die je hier veel ziet, doen het goed op de foto. Op weg naar de oevers van het meer zullen troepen bavianen die in de omringende bossen leven, krijsend onze komst verraden. De randen van het meer worden omzoomd door stekelige acacia’s. De schuwe hertachtige Kirk dik-diks zullen angstig voor je wegschieten en als je geluk hebt zie je leeuwen die in de bomen een uitkijkpost hebben ingenomen. In het meer is wonen nijlpaarden en verschillende vogelsoorten. De oevers kleuren bijna roze van de vele flamingo's die hier staan uit te rusten.

Op safari in Serengeti nationaal park!

Dag 4 Mto wa Mbu
Dag 5 Mto wa Mbu - Serengeti NP

We rijden we naar  Serengeti nationaal park waar we overnachten op een goed uitgeruste camping midden in het park. Vanuit hier maken we verschillende gamedrives, ofwel speurtochten naar wild. We trekken vooral 's ochtendsvroeg en later in de middag er op uit omdat de dieren dan het actiefst zijn en de kans groot is dat we veel wild zullen zien.
 
Kinderen Serengeti Tanzania Serengeti nationaal park is met een oppervlakte van 14.500 km² het grootste en bekendste park van Tanzania. Het aantal dieren dat hier leeft is spectaculair. Ben je een vogelliefhebber? Dan kun je hier ook je hart ophalen. De Serengeti bestaat uit uitgestrekte open grasvlakten met hier en daar een meertje, typische acaciabomen en speciale rotspartijen, die ook wel 'kopjes' worden genoemd. Langs de oevers vind je moerasgebieden en dichtbeboste gebieden, de zogenaamde Savanne woodlands. Je zult hier de bekende kuddes gnoes, zebra's en gazelles voorbij zien trekken en het is geen uitzondering als je op een dag meerdere malen leeuwen en cheeta's tegenkomt, inclusief de zwart gemaande oude mannelijke exemplaren. Rond de 'kopjes' wonen relatief veel luipaarden die overdag vooral in bomen liggen te rusten.

Je hebt vast wel eens een documentaire gezien over de spectaculaire jaarlijkse trektocht van de gnoes, zebra’s en gazellen. De kans is heel groot dat die beelden in Serengeti zijn opgenomen. Een bekende film is de Serengeti Symphony van de Nederlandse natuurfilmer Hugo van Lawick. De spectaculaire jaarlijkse trek van de gnoes en de zebra's verloopt in een grote cirkel, waar ook de Masai Mara in Kenia onderdeel van uitmaakt. In december en januari is de grote kudde in het uiterste zuiden van de Serengeti te vinden en vanaf maart verplaatsen de dieren zich naar het noorden.

Gnoe wildebeest Serengeti Tanzania DjoserTussen mei en juli bevinden de meeste dieren zich in het noorden en westen van het park. Rond september zijn de kuddes in de Masai Mara en vanaf oktober trekken ze weer naar het zuiden. Het is niet zo dat alle dieren zich strikt aan deze richtlijn houden. De hoeveelheid regen en de plek waar de regen valt, is bepalend. Het kan dus ook goed zijn dat de kudde in september al weer in het midden van de Serengeti te vinden is.

Spectaculaire natuur en de immense Ngorongoro krater

Dag 6 Serengeti NP (ochtend- en middag gamedrive)
Dag 7 Serengeti NP - Jeepsafari Ngorongoro krater - Karatu

We gaan in de ochtend op weg naar de spectaculaire Ngorongoro krater. De Ngorongoro Conservation Area is één van Afrika's meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootste kraters van de wereld is (264 km²) maar zeker ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de zogenaamde ‘big five’ (olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en buffel). Ook voor de liefhebber van vogels heeft de Ngorongoro krater veel te bieden. Nijlpaarden delen de poelen soms met flamingo’s en met enig geluk zien we hier de zwarte neushoorn. Vervolgens rijden we door naar onze camping bij het plaatsje Karatu.

Tarangire is het laatste nationaal park dat we bezoeken. De gelijknamige rivier zorgt ervoor dat er altijd water beschikbaar is en daarom is dit één van de weinige parken in Tanzania waar je het hele jaar door grote kudden olifanten kunt spotten zijn. De grote rovers als de cheeta’s, luipaarden, leeuwen en hyena’s houden de buffels, zebra’s, giraffen en antilopen goed in de gaten en de moerasgebieden zijn een paradijs voor de honderden vogels. Houd je camera dus gereed, de kans is groot dat je het perfecte plaatje van een pelikaan kunt maken. Aan de randen van de uitgestrekte graslanden staan duizend jaar oude baobab bomen. We maken hier een uitgebreide gamedrive zodat je alle tijd hebt om al dit moois goed te bekijken. Hierna reizen we terug naar Arusha en verblijven we deze nacht in een comfortabel hotel.

Hoogste berg van Afrika: de Kilimanjaro

Dag 8 Karatu - Tarangire nationaal park (middag gamedrive)
Dag 9 Tarangire (ochtend gamedrive) - Arusha
Dag 10 Arusha - Moshi

Via Arusha rijden we naar Moshi, wat ligt aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Op deze vrije dag is het mogelijk om een wandeling naar de Chaggagrotten maken en vervolgens een duik te nemen bij de Maranguwatervallen. Vanuit Moshi brengt een binnenlandse vlucht ons naar het eiland Zanzibar.

Exotisch specerijeneiland Zanzibar

Dag 11  Moshi
Dag 12  Moshi - vlucht naar Zanzibar
Dag 13  Zanzibar, strand
Dag 14  Zanzibar - Dar es Salaam - Amsterdam
Dag 15  Aankomst Amsterdam

Tanzania Zanzibar JuniorOp Zanzibar vind je een unieke mengeling van Swahilicultuur en invloeden vanuit de Arabische wereld. Dit is een erfenis uit de periode dat de sultan van Oman hier zijn zetel had. De handel in slaven en specerijen waren eeuwenlang een belangrijke bron van inkomsten voor de sultans. We overnachten in bungalows niet ver van het mooie, witte zandstrand van Nungwi. Vanuit hier kun je uitstapjes maken naar Zanzibar stad. In het historische centrum ’Stone Town’ kun je dwalen door de nauwe straatjes, langs huizen met mooi versierde houten deuren, kleine moskeeën en koranschooltjes waar kinderen op houten leitjes het Arabische schrift oefenen.

Heb je wel eens gehoord van de bekende ontdekkingsreiziger David Livingstone? Hij leefde rond 1885 op Zanzibar en keerde vanuit hier na jaren lange rondreizen door Afrika weer terug naar Engeland. Je kunt zijn woning bezoeken. Ook de oude slavenkerkers zijn een indrukwekkende bezienswaardigheid. Je kunt een uitstapje maken naar de specerijenplantages of naar het eiland Changuu waar je reuzenschildpadden kunt spotten. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon luieren op het strand en lekker snorkelen of duiken boven de prachtige koraalriffen. Helemaal uitgerust en vol nieuwe ervaringen vlieg je vanuit Zanzibar terug naar Amsterdam.

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is over het algemeen geen sprake van een strak gepland reisschema. Houd er echter rekening mee dat tijdens een reis als deze waar het grootste deel wordt gekampeerd, minder individuele vrijheid is. Je overnacht immers in de nationale parken en reservaten binnen de poort. Op Zanzibar kan het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding worden ingevuld maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Gemiddeld bestaan de groepen uit 18 personen. De maximale groepsgrootte is 24 deelnemers. Alle 'gamedrives' om wild te observeren en de entreegelden van de nationale parken zijn bij de reissom inbegrepen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
13 jul - 27 jul
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

€ 3.695,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
20 jul - 03 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

€ 4.095,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
23 jul - 05 aug
i

Dit is een 14-daagse reis

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.895,-

€ 4.495,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
27 jul - 10 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
voldoende

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

€ 3.795,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
30 jul - 12 aug
i

Dit is een 14-daagse reis

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

€ 4.395,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
21 dec - 04 jan
Beschikbaarheid
voldoende

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

€ 3.895,- (kind t/m 11 jr)

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
19 apr - 03 mei
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.695,-

€ 3.295,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht van Moshi naar Zanzibar.
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Aankomst dag 2, early check-in + ontbijt
 • Alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 3 t/m ontbijt op dag 12 zijn inbegrepen
 • Meereizende campcourier
 • Vervoer per safaritruck
 • Overtocht per veerboot van Zanzibar naar Dar es Salaam (alleen met KLM)
 • Entreegelden nationale parken, wildreservaten en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 495,- 
 • Bezoek aan een authentiek Masaidorp
 • Gamedrive in het beroemde Serengeti Nationaal park
 • Bezoek aan het Magadi meer bij de Ngorongoro krater
 • Gamedrive in het Tarangire national park
 • Overnachtingen in hotels/lodge (5 nachten) met eigen sanitair, meestal een zwembad
 • Kampeerovernachtingen (8 nachten) vaak met zwembad en incl. alle maaltijden
 • Jeepsafari door de Ngorongorokrater.

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.495,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelverlenging

Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Arusha is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 63,50 per persoon per nacht.
Ook is het mogelijk een verlenging op Zanzibar te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 53,- per persoon per nacht.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 24.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Tanzania & Zanzibar, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,3

 • Wat een mooie, indrukwekkende rondreis door Tanzania! Veel dieren gezien, het bezoek aan het Masai-dorp, het slapen in tentjes op bijzondere plekken. Het samenzijn met de andere families was heel gezellig. De begeleiding door Alette, chauffeur Ben en koks Innocence en Elia was fantastisch!

  10

 • Een mooie, avontuurlijke reis waar je veel wilde dieren ziet, het bijzondere Afrika leert kennen en er voldoende momenten voor rust en ontspanning zijn. Kamperen in Serengeti en Tarangire National Park is zeer bijzonder, het kampvuur maakt de ervaring compleet. Stone Town was een mooie afsluiting.

  9

 • Wat een bijzondere, prachtige reis hebben wij beleefd met de familiereis Tanzania-Zanzibar! Het is niet voor te stellen hoe mooi het is om de wilde dieren in hun natuurlijke habitat te zien leven! Daarbij de vriendelijke bevolking, gezelligheid van een groep en fantastische gids Paul, TOPvakantie!

  9

 • Tanzania heeft ons alles gebracht wat we gehoopt hadden en nog veel meer. Wat een genot om te kamperen tussen hyena's en gazelles en 's nachts wakker te worden van een brullende leeuw. En dankzij de cursussen van onze ervaren reisleider spreken we nu een aardig woordje Swahili. Asante sana!

  9

Masaï 

Doe een wedstrijdje met je reisgenoten en spring net zo hoog als de Masaï!

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze avontuurlijke safari overnacht je acht nachten in comfortabele driepersoons tentjes, die voorzien zijn van muskietengaas. Zo sta je het dichtst bij de natuur en leer je de Afrikaanse 'bush' het beste kennen. Je zet zelf je tent op. Vergeet niet voor deze reis een slaapzak mee te nemen. In slaap vallen met het gebrul van een leeuw op de achtergrond is een unieke ervaring.

De campsites zijn prachtig gelegen in de natuur waardoor je 's nachts de geluiden van de dieren goed kunt horen. Er zijn toiletten/ douches aanwezig en vaak wordt er een kampvuur gemaakt.

We slapen totaal 5 nachten in sfeervolle lodges/hotels met eigen douche en toilet.

In Arusha slaap je in een centraal gelegen hotel voorzien van douche en toilet op de kamer.

Aan het eind van de reis overnacht je aan de kust van Zanzibar in lokale stijl gebouwde bungalows met veranda op loopafstand van het prachtig witte zandstrand van Nungwi. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Arusha Gold Crest Hotel
Serengeti Seronera campsite
Karatu Kudu campsite
Moshi Weru Weru lodge campsite
Zanzibar Amaan Beach Bungalows

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer/in één tent. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer/extra tent bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

 • Tanzania Zanzibar tentenkamp accommodatie overnachtign DJoser Family
 • Tanzania en Zanzibar tentenkamp rondreis Djoser Family
 • Tanzania en zanzibar zwembad hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Tanzania Zanzibar avondeten kinderen rondreis Djoser Family
 • Tanzania Zanzibar diner kok rondreis Djoser Family
 • Tanzania Zanzibar hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Tanzania zanzibar hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Tanzania en Zanzibar accommodatie restaurant overnachting Djoser Family
 • Tanzania Zanzibar hotel zwembad accommodatie overnachting rondreis djoser Family
 • Tanzania Zanzibar hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  14:40 - 15:50

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Kilimanjaro

  Vertrek

  19:00 - 06:45

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Zanzibar - Frankfurt

  Vertrek

  08:40 - 19:25

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  21:05 - 22:15


Tijdsverschil: ’s zomers een uur later, in de winter twee uur later.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.495,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens deze safari door Tanzania maken we gebruik van een truck die de onverharde wegen goed aan kan. Op de meeste trajecten zijn de wegen inmiddels geasfalteerd. Sommige trajecten, zoals in de wildparken, zijn onverhard waardoor de reisafstand iets langer kan zijn maar waar onderweg genoeg te zien valt.

Vanuit Moshi naar Zanzibar maken we gebruik van een binnenlandse vlucht.  We nemen terug de ferry vanuit Zanzibar naar Dar es Salaam.

 • Vliegtuig Lufthansa
 • Tanzania en Zanzibar bus vervoersmiddel rondreis djoser Family

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht van Moshi naar Zanzibar.
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Aankomst dag 2, early check-in + ontbijt
 • Alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 3 t/m ontbijt op dag 12 zijn inbegrepen
 • Meereizende campcourier
 • Vervoer per safaritruck
 • Overtocht per veerboot van Zanzibar naar Dar es Salaam (alleen met KLM)
 • Entreegelden nationale parken, wildreservaten en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 495,- 
 • Bezoek aan een authentiek Masaidorp
 • Gamedrive in het beroemde Serengeti Nationaal park
 • Bezoek aan het Magadi meer bij de Ngorongoro krater
 • Gamedrive in het Tarangire national park
 • Overnachtingen in hotels/lodge (5 nachten) met eigen sanitair, meestal een zwembad
 • Kampeerovernachtingen (8 nachten) vaak met zwembad en incl. alle maaltijden
 • Jeepsafari door de Ngorongorokrater.

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag op pad met een ranger op zoek naar het grote wild, de ander gaat met z'n verrekijker op zoek naar de mooiste vogels. Tijdens deze reis kom je ook in contact met de lokale bevolking zoals de Masai. Uiteraard kun je ook op de camping een potje voetballen of heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze 15-daagse reis door Tanzania zijn de volgende excursies, gamedrives én de entreegelden van de nationale parken in het reisprogramma inbegrepen:

 • Entreegeld en hele dag ’game-driven’ in Serengeti nationaal park. We nemen een picknicklunch mee.
 • Entreegeld en een gamedrive met vier wiel aangedreven auto’s in Ngorongorokrater
 • Entreegeld en game-drive in Tarangire nationaal park


Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk, zoals:

 • Mountainbike tour in Mto Wa  Mbu
 • Bezoek Masai dorp
 • Excursie naar Chagga grotten en de Marangu watervalllen in Moshi
 • Bezoek aan Stonetown op Zanzibar
 • Snorkelen op Zanzibar

Reisdocumenten

 • E-ticket: ongeveer 10 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket. Deze dien je uit te printen en mee te nemen in je handbagage.
 • Internationale reispas die minimaal nog 6 maanden geldig is bij aanvraag van het visum.
 • Visum: voor Tanzania heb je een e-visum nodig. Dit e-visum vraag je vooraf online aan en kost $ 50 (wijzigingen voorbehouden).

Geldzaken

In Tanzania wordt er betaald met de Tanzaniaanse shilling. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: mogelijk bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro. Verder in Arusha, Dar es Salaam en Zanzibar-stad.
Contant: dollars
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 150,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken en maaltijden tijdens de safari zijn inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 t/m ontbijt op dag 12 zijn inbegrepen tijdens het kamperen. De meereizende kok zorgt driemaal daags voor een heerlijke maaltijd. Van de deelnemers wordt een helpende hand verwacht.  Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met zoet beleg en vleeswaren, salades, koffie en thee. Het avondeten bestaat uit een gevarieerde westerse maaltijd. 

De enige maaltijden die je nog moet betalen zijn tijdens het verblijf in Arusha, Dar es Salaam en op Zanzibar. Hier is het ontbijt wel inbegrepen. De lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt hier alle vrijheid in de keuze van een restaurant. Op sommige plekken wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd. Verder zijn er veel Indiase restaurants en tegenwoordig ook Chinese en Italiaanse.  

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en eventueel gele koorts
 • Malariatabletten
 
In Tanzania is een vaccinatie tegen gele koorts alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je het land binnenkomt in een ander land bent geweest waar gele koorts voorkomt.
 
De hygiënische omstandigheden in Tanzania zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Arusha is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 63,50 per persoon per nacht.
Ook is het mogelijk een verlenging op Zanzibar te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 53,- per persoon per nacht.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Tanzania heeft een aangenaam warm klimaat met maximum temperaturen van rond de 35°C.De seizoenen zijn tegenovergesteld aan die van ons. Vroeg in de ochtend en in de avonden en in de hoger gelegen gebieden kan het soms fris zijn. Het kustgebied heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Tevens gaat er een Engelssprekende chauffeur mee en een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt en een camphulp.

Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Tanzania & Zanzibar?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De gamedrives die tijdens deze reis gemaakt worden zijn een prachtige ervaring voor de kinderen. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.
 

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

Tijdens de safari door Tanzania maken we gebruik van een truck voor onverharde wegen. De meeste wegen zijn ondertussen geasfalteerd. Sommige trajecten, zoals in de nationale parken zijn nog onverhard waardoor de reistijd wat langer kan zijn.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Tanzania heeft een warm klimaat met maximum temperaturen van rond de 33°C. Zanzibar heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. Het is dus aan te bevelen warme kleding mee te nemen voor de avonden.

De regen valt in de 'lange regentijd' van maart tot mei en in de ‘korte regentijd’ tussen medio oktober en december. Regenbuien vallen meestal tegen de avond, zijn kort en hevig en vormen zeker geen belemmering om in deze periode te reizen.

Hebben we een visum nodig?

Voor Tanzania is een visum nodig dat € 50,- kost. Je kunt de visumaanvraag voor Tanzania zelf voor vertrek regelen bij de betreffende ambassade, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser en de Visum Centrale. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar de Visum Centrale. In beide gevallen ontvang je ongeveer 6 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Tijdens deze reis overnacht je 11 nachten in comfortabele driepersoons tentjes en 8 nachten in sfeervolle lodges/hotels. Het hotel in Zanzibar is aan het strand. Verder beschikken de hotels niet over een zwembad.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De dekking voor mobiele telefonie is beperkt, de mogelijkheden zijn bovendien sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer daar dus even voor vertrek. Op enkele plaatsen kun je tegen betaling gebruik maken van wifi.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Tijdens deze reis is het aan te raden om kleding mee te nemen die vies mag worden in niet te felle kleuren.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Veel reizigers willen graag iets zien van de grote migratie, één van de meest spectaculaire gebeurtenissen in het dierenrijk, waarbij grote kuddes wildebeesten, zebra’s en nog enkele antilopensoorten op weg zijn naar groene weidegronden van de glooiende heuvels van de Masai Mara. Vanaf november tot april bevinden de gnoe’s en zebra’s zich in het zuiden van de Serengeti. Vervolgens trekken ze in mei/juni noordwaarts naar de noordelijke parkgrens van de Serengeti. Tussen juli en oktober zijn de grootste kuddes te vinden in de Masai Mara waar vandaan ze eind oktober de grens oversteken naar Tanzania.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video