• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Argentinië & Brazilië, 21 dagen

  Argentinië & Brazilië

  21 dagen

  Bruisend Buenos Aires & de highlights van Brazilië

  Argentinië en Brazilië zijn zo groot dat ze samen het grootste deel van Zuid-Amerika beslaan. Begin op de brede boulevards van wereldstad Buenos Aires en eindig op de stranden van Copacabana in het levendige Rio de Janeiro. In Argentinië & Brazilië ervaar je de tango en de samba in één reis! Naast deze twee metropolen bezoeken we ook het gezellige Portugees koloniale stadje Paraty. De natuurliefhebber geniet volop tijdens het bezoek aan de indrukwekkende Iguaçu-watervallen en het verblijf in het immense wetlands gebied Pantanal. Op het paradijselijke eiland Ilha Grande kun je genieten van prachtige stranden en grillige bergen. Dat maakt deze gevarieerde familiereis zo bijzonder en indrukwekkend.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Buenos Aires
  2. aankomst Buenos Aires
  3. Buenos Aires
  4. Buenos Aires - vlucht naar Puerto Iguaçu, bezoek watervallen Argentijnse kant - Foz do Iguaçu
  5. Foz do Iguaçu, bezoek watervallen Braziliaanse kant - nachtbus naar Bonito
  6. aankomst Bonito
  7. Bonito
  8. Bonito - Pantanal
  9. Pantanal
  10. Pantanal
  11. Pantanal - Campo Grande
  12. Campo Grande - vlucht naar São Paulo - Paraty
  13. Paraty
  14. Paraty - ferry naar Ilha Grande
  15. Ilha Grande
  16. Ilha Grande
  17. Ilha Grande - Rio de Janeiro
  18. Rio de Janeiro
  19. Rio de Janiero
  20. Rio de Janeiro - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Tijdens deze reis door Argentinië en Brazilië bezoeken we heel veel hoogtepunten. We beginnen in het bruisende Buenos Aires, bezoeken de watervallen van Iguaçu, trekken door spectaculaire natuurgebieden en relaxen op de hagelwitte zandstranden van een voormalig pirateneiland. Tot slot bezoeken we het reusachtige Christusbeeld en flaneren we over het wereldberoemde strand van Copacabana in Rio de Janeiro.

  Buenos Aires: geboortestad van de tango

  Dag 1 Amsterdam - Buenos Aires
  Dag 2 aankomst Buenos Aires
  Dag 3 Buenos Aires

  Djoser Argentinie Buenos Aires Plaza de Mayo Casa RosadaWe beginnen deze reis in de drukke, gezellige Argentijnse hoofdstad Buenos Aires de geboortestad van Koningin Máxima en voetballer Diego Maradona. Ken je de Argentijnse tango? Deze passionele dans is in de straten van Buenos Aires ontstaan en nog steeds zie je regelmatig op de hoek van de straat een koppel elegant bewegen op de mooie muziek. Buenos Aires is een moderne stad die door de stijl doet denken aan Parijs en door de brede boulevards en koloniale gebouwen aan Madrid. 

  Als je over de Avenida de Mayo van Plaza del Congreso naar Plaza de Mayo slentert, moet je jezelf echt even in de wang knijpen om te realiseren dat je in Argentinië bent en niet in een stad ergens in Europa. De Porteño’s, zoals de inwoners van Buenos Aires genoemd worden, zijn oprecht trots op hun stad. Neem vooral de tijd om het bruisende centrum en de kleurrijke barrio’s, ofwel wijken, te bezoeken.

  De adembenemende Iguaçu-watervallen

  Dag 4 Buenos Aires - vlucht naar Puerto Iguaçu, bezoek watervallen Argentijnse kant - Foz do Iguaçu
  Dag 5 Foz do Iguaçu, bezoek watervallen Braziliaanse kant - nachtbus naar Bonito

  Iguacu watervallen Brazilie Djoser We nemen een binnenlandse vlucht naar Puerto Iguaçu, een stad dicht bij het drielandenpunt van Paraguay, Argentinië en Brazilië. Vanuit hier bezoeken we de indrukwekkende Iguaçu-watervallen die deels in Brazilië en deels in Argentinië liggen. We durven wel te zeggen dat deze watervallen tot de allermooiste van de wereld behoren. Over een lengte van meer dan drie kilometer storten maar liefst 275 grote en kleine watervallen zo’n tachtig meter naar beneden. Nadat we alle tijd hebben genomen om dit natuurgeweld aan de Argentijnse kant te bewonderen, reizen we door naar Foz do Iguaçu, waar we overnachten. De volgende dag gaan we terug naar de watervallen om ze vanaf de Braziliaanse kant te bewonderen.

  Niet ver van Foz, zoals het plaatsje door de plaatselijke bevolking wordt genoemd, kun je je laten rondleiden bij de Itaipudam, een van de grootste stuwdammen ter wereld. De bewoners hebben veel profijt van de stuwdam, want de dam voorziet een groot deel van Brazilië en bijna heel Paraguay van elektriciteit.

  's Avonds vertrekken we met onze eigen, comfortabele bus richting Bonito. Je zit écht comfortabel, want je kunt je stoel verstellen tot een soort halfbed en hopelijk kom je de volgende ochtend helemaal uitgerust aan!

  De helderblauwe onderwaterwereld van Bonito & de Pantanal

  Dag 6 aankomst Bonito
  Dag 7 Bonito
  Dag 8 Bonito - Pantanal
  Dag 9 Pantanal
  Dag 10 Pantanal

  Djoser Brazilie Bonito snorkelen Rio SucuriDe omgeving van het - de naam doet het al vermoeden - 'mooie' dorpje Bonito staat bekend om de bijzondere grotten met diepblauw, helder water. De rivieren Sucuri en Rio da Prata zijn zo helder dat het net lijkt alsof je rondzwemt in een aquarium. Er zwemmen wel duizenden vissen in het glasheldere water. Neem je snorkelsset maar mee, want het is een bijzondere ervaring om al snorkelend tussen al die vissen te zwemmen. Wie het liever droog houdt, kan de beschermde Lago Azul-grot bewonderen. De grot zelf is vanwege de druipsteenformaties al prachtig om te zien, maar het helderblauwe meer geeft de grot nog meer kleur en een mysterieuze uitstraling. In de Pantanal bezoeken wij ook de sinkholes van Rio da Prata. Dit is een broedplaats van de roodblauwe Ara's. Op de bodem van deze 124 meter diepe sinkhole bevindt zich een meertje vol met kaaimannen. Pas dus op dat je er niet in valt!

  Papegaaien Pantanal Brazilie Djoser Na het prachtige Bonito reizen we verder naar de Pantanal, misschien wel het meest verrassende deel van de reis. Pantanal is het Portugese woord voor moeras. Toch is het geen echt moeras, maar het grootste draslandgebied ter wereld. Volgens biologen komen er in dit ongerepte natuurgebied zo'n 600 vogelsoorten voor. Neem een notitieblok mee dan kun je goed bijhouden welke vogels je tegenkomt. Ga maar op zoek naar de ibissen, papegaaien, ijsvogels, ooievaars en de tuiuiu, een indrukwekkende ooievaar van ruim een meter hoog met zwarte kop en rode hals. Maar je kunt ook reuzenotters, gordeldieren en, als je mazzel hebt, een jaguar tegenkomen.

  Brazilie Djoser Pantanal CapibaraWe gaan er met de boot, te voet en te paard op uit om zoveel mogelijk te kunnen zien en ervaren. Tel maar eens hoeveel kaaimannen lekker liggen te zonnen op de rivierbeddingen en hoeveel apenfamilies en zeldzame hyacinth ara’s je tussen de bomen ziet. Misschien spot je ook nog een capibara, het grootste knaagdier ter wereld. Vergeet je verrekijker niet, dan kun je alle vogels en andere dieren goed bekijken. Een zaklamp mag eigenlijk ook niet ontbreken, want we kunnen er ook ’s avonds op uittrekken. In het donker spot je weer hele andere dieren. Het water in het natuurgebied zit vol met vissen, je ziet ze zo voorbij zwemmen en je kunt proberen je eigen avondmaal te vangen: smakelijke verse piranha! We verblijven op een zogenaamde fazenda, een soort boeren hoeve, en je kunt hier heerlijk luieren in een hangmat in de tuin. Blijf maar lekker luieren, want in dit afgelegen gebied wordt naast het ontbijt ook de lunch en avondeten verzorgd.

  Het koloniale sfeervolle centrum van Paraty

  Dag 11 Pantanal - Campo Grande
  Dag 12 Campo Grande - vlucht naar São Paulo - Paraty
  Dag 13 Paraty
  Dag 14 Paraty - ferry naar Ilha Grande

  Brazilie Djoser Paraty kerkMet onze bus reizen we terug naar de bewoonde wereld en blijven een nachtje in Campo Grande. We nemen de volgende dag een binnenlandse vlucht naar São Paulo. Daar staat onze bus klaar om ons naar Paraty te rijden. Paraty is een sfeervolle, oude stad aan een prachtige baai en een koloniaal centrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is leuk om hier een schoenertocht te maken. Met een houten boot ga je de zee op en onderweg kun je bij prachtige eilandjes het onderwaterleven bekijken met je snorkelset. Vanuit de haven van Angra dos Reis gaan we met de ferry naar het paradijselijke bounty-eiland Ilha Grande.

  Het vroegere pirateneiland Ilha Grande

  Dag 15 Ilha Grande
  Dag 16 Ilha Grande
  Dag 17 Ilha Grande - Rio de Janeiro

  ilha Grande Eiland Brazilie Djoser Ilha Grande betekent 'groot eiland' en met 193 km2 is dit eiland zeker niet klein. Het gehele eiland is beschermd gebied en grotere oppervlakten behoren tot een nationaal park met tropische regenwouden en verlaten droomstranden.

  Misschien doet het eiland je denken aan die typische pirateneilanden die je in films voorbij ziet komen. En dat klopt helemaal. Lang geleden gebruikten piraten dit, toen nog dichtbegroeide eiland, graag als schuilplaats. Wie weet kom je tijdens een wandeling nog begraven schatten tegen! Vanuit het gezellige hoofdplaatsje Vila do Abrão kun je in ruim twee uur naar Praia Lopes Mendes lopen. Praia Lopes Mendes wordt door velen het mooiste strand van Brazilië genoemd. Je kunt je ook met een boot naar mooie baaitjes en afgelegen stranden laten brengen. Met een beetje geluk zie je pinguins voor de kust!

  Rio de Janeiro: het kleurrijke metropool van Brazilië

  Dag 18 Rio de Janeiro
  Dag 19 Rio de Janeiro
  Dag 20 Rio de Janeiro - Amsterdam
  Dag 21 aankomst Amsterdam

  Djoser Brazilie Rio de Janeiro Christusbeeld CorcovadoDe laatste dagen verblijven we in de indrukwekkende stad Rio de Janeiro. De stad ligt aan een schitterende baai en was tot 1960 de hoofdstad van Brazilië. Het herkenningspunt van de stad is het beroemde Christusbeeld dat boven op de Corcovadoberg staat. Het is een heel grappig gezicht hoe al die mensen voor het beeld op de grond gaan liggen om elkaar in dezelfde houding te fotograferen als Cristo Redentor, ofwel Christus de Verlosser. Vanaf de berg heb je een schitterend uitzicht over de stad en kun je de sociale ongelijkheden goed herkennen: dure villawijken en moderne wolkenkrabbers grenzen aan de sloppenwijken, de zogenoeme favela's.

  Brazilie Djoser Rio de Janeiro SuikerbroodbergEen andere belangrijke bezienswaardigheid en opvallend kenmerk in Rio de Janeiro is de 400 meter hoge Pão de Açúcar, oftewel de Suikerbroodberg. Je kunt met een kabelbaan de berg op en als je langzaam in je gondeltje omhoog glijdt, zie je de mooie stranden van Rio steeds kleiner worden. Het beroemdste strand van de stad is zonder meer Copacabana. Wat opvalt, is de ijdelheid van de Cariocas, de inwoners van Rio (hé, hoe zou Joe Carioca uit de Donald Duck aan zijn naam komen?). Je ziet altijd wel sporters op het strand die fanatiek fitnessen, voetballen en volleyballen. Leuk om een potje mee te doen!

  Op weg met Djoser

  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisbegeleider biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Binnen de steden is het in Brazilië niet moeilijk om zelf op pad te gaan. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 deelnemers.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2022

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  10 jul - 30 jul
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 2.995,-
  € 2.795,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  17 jul - 06 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.995,-
  € 2.795,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 jul - 13 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.995,-
  € 2.795,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  31 jul - 20 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.995,-
  € 2.795,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis met Lufthansa
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Binnenlandse vlucht Buenos Aires - Puerto Iguaçu
  • Binnenlandse vlucht Campo Grande - São Paulo
  • Nachtbus Foz do Iguaçu - Bonito
  • Ferry van en naar Ilha Grande
  • Stadswandeling in Buenos Aires
  • Excursie naar de Sinkholes van Rio da Prata in de Pantanal
  • Excursie in koloniale Paraty
  • City tour Rio de Janeiro
  • Hotelovernachtingen met vaak een zwembad
  • Ontbijt
  • Maaltijden tijdens verblijf in de Pantanal
  • Excursie naar de Iguaçu-watervallen, zowel de Argentijnse als de Braziliaanse zijde
  • Paardrijden, varen en wandelen in de Pantanal

  Exclusief

  Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.045,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.245,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie in Buenos Aires bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 50,- per persoon per nacht.

  Een verlenging van de reis met accommodatie in Rio de Janeiro is ook bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 50,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Tijdens deze reis overnachten we in sfeervolle hotels met een eigen douche en toilet. De meeste hotels hebben airconditioning en vaak een zwembad. Op een aantal plaatsen verblijven we in zogenoemde pousada's: authentieke lokale accommodaties met een eigen karakter.

  In Buenos Aires verblijven we in een prachtig koloniaal hotel. Het hotel is centraal gelegen en op loopafstand van vele bezienswaardigheden, zoals Plaza de Mayo.

  In Bonito, Paraty en Ilha Grande verblijven we in een kleinschalige pousada, waarbij voornamelijk de pousada's in Paraty en Ilha Grande erg centraal liggen. De pousada in Bonito ligt midden in de natuur en wordt omgeven door veel planten, bloemen, aapjes en vogels en heeft daarnaast een zwembad.

  In de Pantanal kan je heerlijk ontspannen in je hangmat of een duik nemen in het zwembad. Er zijn speel- en sportveldjes waar de kinderen zich kunnen vermaken. Alle maaltijden zijn hier inclusief. Vanuit hier maken we verschillende excursies in de Pantanal.

  In Rio de Janeiro verblijven we in een hotel op loopafstand van het wereldberoemde strand van Copacabana. Maar ook leuke winkels en restaurants bevinden zich in de directe omgeving van het hotel. Met de lokale bus kun je gemakkelijk de Suikerbroodberg bezoeken, één van de bekendste bezienswaardigheden van Rio de Janeiro. 

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Buenos Aires Hotel Castelar
  Foz do Iguaçu Tarobá Hotel
  Bonito Pousada Moinho de Vento
  Pantanal Fazenda Santa Clara
  Campo Grande Turis Hotel
  Paraty Pousada do Principe
  Ilha Grande Pousada Pedacinho de Ceu
  Ilha Grande Pousada Farol dos Borbas
  Rio de Janeiro Acapulco Copacabana

  Deze selectie geeft een goed beeld van de mogelijke hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet en zijn voorzien van airconditioning of een ventilator

  Ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

  In de Pantanal zijn de maaltijden inbegrepen

  De hotels hebben vaak een uitgebreid ontbijtbuffet met fruit, vruchtensappen, broodjes, cake, thee en koffie

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet en zijn voorzien van airconditioning of een ventilator

  Ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

  In de Pantanal zijn de maaltijden inbegrepen

  De hotels hebben vaak een uitgebreid ontbijtbuffet met fruit, vruchtensappen, broodjes, cake, thee en koffie

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet en zijn voorzien van airconditioning of een ventilator

  Ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

  In de Pantanal zijn de maaltijden inbegrepen

  De hotels hebben vaak een uitgebreid ontbijtbuffet met fruit, vruchtensappen, broodjes, cake, thee en koffie

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet en zijn voorzien van airconditioning of een ventilator

  Ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

  In de Pantanal zijn de maaltijden inbegrepen

  De hotels hebben vaak een uitgebreid ontbijtbuffet met fruit, vruchtensappen, broodjes, cake, thee en koffie

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

  Vliegreis

  Lufthansa

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Amsterdam - Frankfurt

   Vertrek

   18:30

   Aankomst

   19:35

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Frankfurt - Buenos Aires

   Vertrek

   21:55

   Aankomst

   06:40*

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Rio de Janeiro - Frankfurt

   Vertrek

   21:35

   Aankomst

   14:30*

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Frankfurt - Amsterdam

   Vertrek

   16:10

   Aankomst

   17:20

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: ’s zomers is het aan de kust vier uur vroeger dan bij ons.

  Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Aan boord is een uitgebreid inflight entertainment systeem boordevol films, series en games voor het hele gezin. Uiteraard ontvang je ook een warme maaltijd en een drankje. Op intercontinentale vluchten kan voor kinderen een speciale kindermaaltijd besteld worden. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

  Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

  Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

  Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.045,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.245,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Brazilië reizen we in bussen die voorzien zijn van airconditioning. De kwaliteit van de bussen is vergelijkbaar met die van Europese bussen. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen. In Argentinië doen we alles te voet of met lokaal vervoer.

  Vanuit Foz do Iguaçu nemen we de nachtbus naar Bonito. De nachtbussen in Brazilië zijn uitstekend. Ze zijn comfortabel en uitgerust met verstelbare stoelen, airco, toilet en tv.

  In Argentinië vliegen we van Buenos Aires naar Puerto Iguaçu en in Brazilië wordt van Campo Grande naar São Paulo gevlogen.

  Het eiland Ilha Grande bereiken we per ferry. 

  We reizen in comfortabele bussen met airconditioning

  We reizen met de nachtbus naar Bonito

  We reizen in comfortabele bussen met airconditioning

  We reizen met de nachtbus naar Bonito

  We reizen in comfortabele bussen met airconditioning

  We reizen met de nachtbus naar Bonito

  We reizen in comfortabele bussen met airconditioning

  We reizen met de nachtbus naar Bonito

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis met Lufthansa
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Binnenlandse vlucht Buenos Aires - Puerto Iguaçu
  • Binnenlandse vlucht Campo Grande - São Paulo
  • Nachtbus Foz do Iguaçu - Bonito
  • Ferry van en naar Ilha Grande
  • Stadswandeling in Buenos Aires
  • Excursie naar de Sinkholes van Rio da Prata in de Pantanal
  • Excursie in koloniale Paraty
  • City tour Rio de Janeiro
  • Hotelovernachtingen met vaak een zwembad
  • Ontbijt
  • Maaltijden tijdens verblijf in de Pantanal
  • Excursie naar de Iguaçu-watervallen, zowel de Argentijnse als de Braziliaanse zijde
  • Paardrijden, varen en wandelen in de Pantanal

  Excursies

  Brazilie Djoser groepsreis Family Christusbeeld CorcovadoBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Iedere plek heeft zijn eigen bijzonderheden. De een wil graag voetballen op het strand van Copacabana, de ander zet zijn snorkel op en gaat in Bonito op zoek naar de mooiste dieren onderwater. Sommige reizigers willen lekker luieren op het strand, terwijl anderen liever een actieve wandeling maken. In de meeste gevallen kun je met je gezin of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar het entreegeld is exclusief.

  Tijdens deze reis door Argentinie & Brazilië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Stadswandeling door Buenos Aires met bezoek de beroemde wijk Recoleta, Plaza de mayo met de fameuse casa Rosada, el caminito en La Boca stadion
  • Excursie naar de beroemde Iguaçu-watervallen. We bezoeken de Argentijnse én Braziliaanse zijde van dit immense natuurfenomeen
  • Tijdens het verblijf in de Pantanal zijn verschillende excursies inbegrepen, zoals paardrijden, een boottocht en een wandeling. Alle excursies zijn onder begeleiding van ervaren gidsen
  • Excursie naar de mooiste koloniale stad van Brazilië, Paraty
  • Citytour door Rio de Janeiro, met bezoek aan Christus de Verlosser beeld, de botanische stadstuin en het befaamde Copacabana strand


  Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies:

  • In Buenos Aires kun je een fietstocht maken om de stad goed te ontdekken. Bezoek op deze manier de leukste pleinen en wijken van de stad, zoals Plaza del Congreso, Plaza de Mayo en La Boca
  • Je kunt een spectaculaire boottocht maken bij de Iguaçu-watervallen. Daarnaast kun je hier een jeepsafari maken, waarbij je door de bossen rondom de watervallen rijd. Een gids vertelt onderweg over de flora en fauna van dit gebied
  • Vanuit Foz do Iguaçu kun je deelnemen aan een excursie naar de Itaipudam. Dit is een van de grootste stuwdammen ter wereld
  • In Bonito kun je snorkelen in de extreem heldere Rio Sucuri. Je kunt ook vletvaren op de Rio Formoso
  • In Paraty kun je een boottocht maken. Met een schoener ga je de zee op, naar tropische eilandjes waar je heerlijk kunt snorkelen
  • Op het eiland Ilha Grande kun je verschillende wandelingen maken. Ga je liever het water op, dan kun je ook gaan kayakken
  • In Rio de Janeiro kun je naar de Suikerbroodberg en het Christusbeeld, twee van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad. Daarnaast is het ook leuk om Rio per fiets te verkennen

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen internationale reispas voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) die bij vertrek uit Brazilië nog minimaal een half jaar geldig is.

  Geldzaken

  In Argentinië wordt er betaald met de Peso en in Brazilië met de Braziliaanse real. Kijk voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

  Geld afhalen: in de grote steden zijn veel bankautomaten. Belangrijk is dat uw bankkaart een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij uw bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen (omgerekend ca. 100 Euro) die u kunt afhalen beduidend lager zijn dan in Nederland en België.


  Contant: Euro. De lokale omwisselkoers is beter dan de vaste koers die banken hanteren. Het is dus iets voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld af te halen.


  Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd. Soms is het nodig om hierbij uw reispas te tonen.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 300,- per persoon per week.

  Maaltijden

  Brazilie Rio de Janeiro Hotel Copa Sul ontbijt.Het ontbijt is tijdens de reis inbegrepen en de maaltijden in de Pantanal. De hotels hebben vaak een uitgebreid ontbijtbuffet, met fruit, vruchtensappen, broodjes, cake en natuurlijk sterke maar heerlijke Braziliaanse koffie. Verder ben je vrij om te kiezen waar je wilt eten; de reisbegeleiding geeft je vanzelfsprekend graag tips.

  In Argentinië is vlees het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Toch zijn er ook steeds meer vegetarische restaurants. De menukaarten lijken op de Europese, maar je ziet ook vaak lokale gerechten. De Cordero, het alom aanwezige lamsvlees, wordt op vele verschillende manieren bereid. Dankzij de Italiaanse immigranten is de Italiaanse keuken in Buenos Aires ook zeker de moeite waard. Het ontbijt bestaat uit toast en croissantjes.

  Voor de lunch heb je vele mogelijkheden, van sandwich en salades tot een warme maaltijd. De lunch is in Latijns-Amerika veelal de hoofdmaaltijd en zo ook in Argentinië. Het drinken van mate doen Argentijnen de hele dag door. Hier zit veel cafeïne in en houdt de Argentijn dan ook de hele dag goed wakker.

  Djoser brazilie eten visDe Zuid-Braziliaanse keuken is erg uitgebreid en heeft veel Europese invloeden. Visliefhebbers kunnen in de jungle en aan de kust hun hart ophalen. Populair zijn ook de vaak gezellige ‘kilo’-restaurantjes waar je zelf opschept en het gewicht van wat op je bord ligt, afrekent.

  Overal in Brazilië kun je pizza eten en andere gerechten uit de hele wereld. Doorgaans is één gerecht voldoende voor twee personen. Probeer zeker ook de vele sucos (vruchtensappen), die in talloze variaties te krijgen zijn en accepteer na de maaltijden de wereldberoemde Braziliaanse koffie van de zaak. Die wordt traditioneel gedronken in kleine kopjes met veel suiker. Een bezoek aan Brazilië is niet compleet als je geen ‘caipirinha’ geproefd hebt, de nationale cocktail van cachaça (suikerrietjenever), limoen, suiker en ijs.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
  • Voor de Pantanal wordt soms malaria-profylaxe aangeraden


  Het is verstandig om enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

  Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

  Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Hotelverlenging

  Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie in Buenos Aires bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 50,- per persoon per nacht.

  Een verlenging van de reis met accommodatie in Rio de Janeiro is ook bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 50,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Djoser Brazilie rondreis Paraty natuurBuenos Aires ligt, zoals het grootste deel van Argentinië, in de gematigde zone van het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn gespiegeld aan de Nederlandse seizoenen. Het gematigde klimaat van Buenos Aires zorgt er voor dat het nooit echt koud wordt gedurende het jaar.

  Het grootste deel van Brazilië ligt in de tropen. In Rio de Janeiro en Foz do Iguaçu verschillen de temperaturen in zomer en winter aanzienlijk, maar toch is de temperatuur in de winter (onze zomer) overdag altijd nog aangenaam. Het weer is dan te vergelijken met Noord-Europa in de zomer. De Pantanal is het hele jaar warm en vochtig. Echter kan het in juli en augustus in de avond afkoelen. Dus hou er rekening mee dat je ook warme kleding mee moet nemen.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  

  Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.
   

  Veelgestelde vragen

  Waarom met Djoser Family naar Argentinië en Brazilië?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De reis naar Argentinië en Brazilië is voor kinderen een mooie combinatie van cultuur, spectaculaire natuurfenomenen en genieten van prachtige stranden! Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Familyreizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Familyreis?

  Tijdens deze reis wordt er, vanwege de afstanden, twee keer gebruik gemaakt van een korte binnenlandse vlucht. De rest van de afstanden worden afgelegd per bus, waarvan één maal een nachtbus van Foz do Iguaçu naar Bonito. Dit is een comfortabele bus met verstelbare stoelen, airco, televisie en een toilet.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  De Braziliaanse winter vindt plaats in onze zomermaanden. De Braziliaanse winter is echter zacht en te vergelijken met de Noord-Europese zomer. 's Avonds kan het echter afkoelen. In de Pantanal is het hele jaar door warm en vochtig. Buenos Aires ligt in de gematigde zone van het zuidelijk halfrond en het is er nooit echt koud, in juli en augustus ligt de temperatuur rond de 15 graden. Het kan echter frisser aanvoelen door de wind.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor Argentinië en Brazilië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Brazilië.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Veel hotels op deze reis beschikken over een zwembad. Daarnaast is er in Bonita de mogelijkheid om te zwemmen en te snorkelen en kun je op Ilha Grande en in Rio de Janeiro genieten op het strand.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  Ja, vrijwel alle hotels hebben gratis Wifi.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar houd er rekening mee dat het 's avonds kan afkoelen. Als je kleding in laagjes draagt, zit je altijd goed. Het is verstandig om voor je verblijf in de Pantanal luchtige kleding met lange mouwen/pijpen mee te nemen, in verband met de aanwezigheid van muggen.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  In verband met de muggen in de Pantanal is het verstandig om deet mee te nemen en een zaklamp kan van pas komen als je 's avonds op pad gaat om dieren te ontdekken. Tevens kan een verrekijker leuk zijn om mooie vogels te spotten!

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggevens voor een eigen Mijn Djoser-pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,0
  • Een afwisselende reis, met twee wereldsteden, bijzondere natuur en strand. De watervallen van Iguacu zijn een bezienswaardigheid uit de buitencategorie. De eerste helft van de reis bood iets minder individuele vrijheid dan we hadden verwacht.

   Bekijk alle reviews
   Go to top