• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
  Thailand, 15 dagen

  Thailand

  15 dagen

  In 2 weken langs de hoogtepunten van dit afwisselende land

  Thailand is een heerlijk land voor een avontuurlijke vakantie met de kinderen. In Bangkok maken we een boottocht langs de klongs en bekijken we de gouden paleizen en tempels. Op de bonte drijvende markt doe je de inkopen uit een bootje. Vanuit Chiang Mai kun je fietsen over het platteland en een jungle-excursie maken naar de bewoners in de bergen. De laatste dagen van de reis geniet je van de prachtige witte stranden van het eiland Koh Samed. Kortom, de ideale kennismaking met Azië.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Bangkok
  2. aankomst Bangkok
  3. Bangkok, boottocht over klongs
  4. Bangkok - drijvende markt Damnoen Saduak - River Kwai, overnachting drijvend hotel
  5. River Kwai, optionele excursie Erawan-watervallen
  6. River Kwai - Uthai Thani
  7. Uthai Thani - Sukhothai
  8. Sukhothai - Markt Talaat Thoen - Chiang Mai
  9. Chiang Mai, jungletocht
  10. Chiang Mai - nachttrein naar Bangkok
  11. aankomst Bangkok - Koh Samed
  12. Koh Samed
  13. Koh Samed
  14. Koh Samed - Bangkok - Amsterdam
  15. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Olifanten in de jungle, gouden Boeddhabeelden, monniken in feloranje gewaden, toeterende tuk-tuks, kleurrijk versierde tempelcomplexen, kruidige Thaise curries en wuivende palmbomen op tropische eilanden, dat is Thailand, het 'land van de glimlach'. Een heerlijke bestemming voor een avontuurlijke reis met de kinderen.

  Varend en fietsend door Bangkok

  Dag 1 Amsterdam - Bangkok
  Dag 2 aankomst Bangkok
  Dag 3 Bangkok, boottocht over de klongs

  Klong tour Bangkok ThailandBereid je maar voor, de Thaise hoofdstad Bangkok is een stad vol contrasten. Aan de ene kant race je mee in het moderne en jachtige bestaan van de inwoners van de stad. Aan de andere kant voel je je totaal zen tussen de monniken die rust en vrede uitstralen. Als je een beetje gewend bent aan de Aziatische hectiek, past Bangkok je als een heerlijke warme jas. Met een speciale longtailboot varen we over de zogenaamde klongs, smalle kanalen die de stad doorkruisen en leren we Bangkok van een andere kant kennen. Het klinkt cliché maar het lijkt of de tijd hier heeft stil gestaan. Trotse grootouders houden toezicht op hun spelende en zwemmende kleinkinderen, terwijl de ouders druk zijn met hun dagelijkse bezigheden. Dwars door de stad stroomt de Chao Phraya River die de stad in tweeën verdeelt. Vergeet de metro en de bus en laat je per de Chao Praya Express River Taxi van plek naar plek vervoeren. De hop-on hop-off taxi’s varen af en aan en stoppen bij de grootste bezienswaardigheden.

  Monniken BangkokDe belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok zijn de kleurrijke tempel Wat Phra Kaew en het naastgelegen Grand Palace. Zeker de Wat Phra Kaew is leuk om met kinderen te bezoeken, aangezien de tempel prachtig versierd is. Bij de ingang staan enorme beelden van poortwachters, de torens zijn van goud, overal zie je spiegeltjes, felgekleurde mozaïeken en anders versierseltjes. Het lijkt net of je in een Boeddhistische fantasiewereld bent. 

  Je hebt al heel veel cultuur gezien, maar loop zeker nog even door naar de tempel Wat Pho. Die mag je echt niet missen. Hier kun je namelijk de enorme liggende Boeddha bewonderen. Dit grote liggende beeld is maar liefst 46 meter lang, 15 meter hoog en helemaal bedekt met bladgoud! Spring nog maar een keer in de watertaxi, want Chinatown mag je ook echt niet overslaan als je in Bangkok bent. Tussen Chinese opschriften en lampionnetjes betreed je een wereld van levendige, geurige straatmarkten, winkeltjes en eethuisjes. Elk cliché is waar, ook hier kom je oren en ogen tekort! 

  tuktukAan de overkant van de rivier ligt Wat Arun, de mooie, witte tempel die helemaal met porselein is belegd. In het museum Royal Barges kun je de versierde oude boten van de koning bekijken. Alle bezienswaardigheden in Bangkok zijn overigens ook gemakkelijk met gewone taxi en openbaar vervoer te bereiken en uiteraard brengt de ludieke tuk-tuk je overal waar je wilt zijn. Spreek wel van te voren een prijs af! Anders kun je voor rare verrassingen komen te staan.  

  Misschien is het wel het leukste om Bangkok op de fiets te ontdekken. Tijdens een leuke, vrijblijvende excursie fietsen we door de smalle stegen en langs verborgen tempels die de stad zo interessant maken. We pakken ook een ‘longtail’ naar de andere kant van de rivier en ontdekken dat Bangkok niet alleen uit drukke straten en wolkenkrabbers bestaat. We stoppen bij mooie tempels en nemen even de tijd voor een lokale markt.

  Eten Thailand Djoser Shop-till-you-drop in de vele warenhuizen en vooral ook op de beroemde en drukke Nightmarkets. De prijzen zijn te mooi om waar te zijn dus… kijk uit wat je koopt. ‘s Avonds wordt op de populaire straat Khao San Road een gezellige markt opgezet. Maak strikte afspraken met jezelf, want hier kun je alvast al je souvenirs van de hele reis vergaren. In de verschillende restaurantjes zijn Thaise, maar ook westerse gerechten te verkrijgen. Een must do: Eet een heerlijke Pad Thai die in stalletjes op straat vers voor je neus worden gewokt.

  De brug over River Kwai

  Dag 4 Bangkok - drijvende markt Damnoen Saduak - River Kwai
  Dag 5 River Kwai, optionele excursie Erawan-watervallen
  Dag 6 River Kwai - Uthai Thani 

  We vertrekken al vroeg met bus uit Bangkok en kunnen eventueel een bezoek brengen aan de chedi (stoepa) van Nakhon Pathom. Dit is het hoogste boeddhistische bouwwerk ter wereld en de oudste chedi van Thailand. De lokale bevolking brengt hier dagelijks offers aan Boeddha. Ze geven bloemen en rijst en laten wierookstokjes branden, zodat hun wensen met de rook naar boven stijgen en zo gehoord kunnen worden door de goden. Als je zelf ook een wierookstokje wilt branden in de tempel, mag dat. Vergeet alleen niet om je schoenen uit te trekken voordat je de tempel binnen treedt, want dat is niet netjes tegenover Boeddha.

  Damnoen Sduak Drijvende Markt River Kwai Thailand Junior Djoser Vervolgens rijden we naar de drijvende markt van Damnoen Saduak. Uit de verre, waterrijke omtrek komen boeren hier hun groenten, fruit, vlees en andere producten verhandelen, een kleurrijk schouwspel. Honderden bootjes drijven met koopwaar op de rivier. We stappen zelf ook in een bootje en al snel zijn we omgeven door varende kooplui met hun kleurrijke koopwaar. Let wel op dat je wat van de prijs afdingt, dat is gebruikelijk in Azië!

  Vanaf hier vertrekken we naar Kanchanaburi. De sporen van de Tweede Wereldoorlog en de restanten van de beruchte Birma-spoorlijn vertellen veel over de WOII in Thailand. Als we in Kanchanaburi aankomen kunnen we, als het lokale boemeltje op tijd is, op de trein stappen die ons over de 'Bridge on the River Kwai' brengt. We maken een spectaculaire rit over het spoor en langs de rivier naar het plaatsje Nam Tok. Dan reizen we verder naar ons speciale verblijf voor de komende nachten. We verblijven namelijk in avontuurlijke, eenvoudige maar comfortabele op bamboevlotten gebouwde bungalows die midden in de jungle op de rivier drijven. Tijd voor waterpret en een verfrissende duik. 

  Erawan waterval djoser familyJe kunt hier heerlijk uitrusten of een bezoek brengen aan de Erawan-watervallen. Deze indrukwekkende watervallen liggen midden in de jungle en bestaan uit zeven trappen. Na een wandeling door de jungle bereik je de eerste trap waar je heerlijk kunt ‘douchen’ onder de waterval of een verfrissende duik kunt nemen in het blauwe water. Echte avonturiers lopen nog even verder naar de volgende trappen. 's Avonds kun je in je hangmat op de veranda de stilte van de omgeving in je opnemen en genieten van het voorbij stromende water.

  Stap terug in de tijd in Sukhothai 

  Dag 7 Uthai Thani - Sukhothai
  Dag 8 Sukhothai - markt Talaat Thoen - Chiang Mai

  We rijden via Uthai Thani door het mooie, groene landschap naar het noordelijker gelegen Sukhothai, de vroegere hoofdstad van het oude Siam. Onderweg kunnen we stoppen in Phitsanulok voor een bezoek aan een fabriekje waar Boeddhabeeldjes gemaakt worden.

  Boeddha's Thailand Djoser Sukhothai was van 1238 tot 1350 de hoofdstad van Thailand en je kunt je aan de hand van de vele ruïnes, Thaise kunst en de goed bewaarde gebouwen goed voorstellen hoe Thailand in vroege tijden er uit heeft gezien. In en rondom de tempels en pagodes zitten, liggen of staan kleine en grote Boeddhabeelden. Mocht er voldoende tijd zijn, pak dan de fiets. Dat is de ideale manier om de tempels in het historische park en de omgeving van Sukhothai te bewonderen. Er is hier niet veel verkeer.

  Ja, je ziet het goed en ga vooral niet gillen! Op weg naar Chiang Mai stoppen we bij een ‘enge-beestenmarkt’ waar de lokale bevolking in grote getale van alles en nog wat inslaat en zich te goed doet aan gefrituurde sprinkhanen en gepopte maden.

  Natuur en cultuur in Chiang Mai

  Dag 9 Chiang Mai, jungletocht
  Dag 10 Chiang Mai - nachttrein naar Bangkok
  Dag 11 aankomst Bangkok - Koh Samed

  De oude koningsstad Chiang Mai heeft een bijzondere sfeer met een eigen taal, keuken en tradities. De stad ligt aan de rivier de Ping aan de voet van de berg Doi Suthep (1685m hoog) en is volledig ommuurd. Waar je ook staat in de stad, je kijkt altijd uit op het intrigerende gouden Wat Phrathat Doi Suthep boven op de berg. Je staat vast en zeker te trappelen om een taxi of tuk-tuk naar boven te nemen om het prachtige complex te bewonderen. Een klein dingetje, je moet wel 309 treden beklimmen voor je helemaal boven bent. Ben je slecht ter been? Geen probleem, er is ook een lift. Vergeet niet om bedekkende kleding mee te nemen. Dit geldt trouwens voor alle tempel bezoeken in Thailand.
   
  parasols markt chiang mai family djoserBezoek ’s avonds vooral de gezellige avondmarkt. Hier vind je de meest uiteenlopende, met de hand gemaakte voorwerpen, gemaakt door de zilversmeden, houtbewerkers, parasolmakers en zijdewevers uit de omliggende dorpen. Hopelijk heb je nog niet te veel gegeten, want je kunt je bij de stalletjes op straat voor een paar euro tegoed doen aan overheerlijke Thaise gerechten en snacks die vers voor je klaar gemaakt worden.

  Chiang Mai wandelen omgevinf Family Thailand DjoserVanuit Chiang Mai maken we een bijzondere excursie. We rijden de bergen in, waar we onder leiding van een gids een mooie wandeling maken door de rijstvelden en de jungle. Geniet van de mooie uitzichten en de schitterende omgeving. De tocht voert naar een waterval, waar je een frisse duik kunt nemen. We bezoeken een authentiek Thais dorpje waar de bewoners nog altijd in bamboe en houten huisjes wonen en we kunnen zien hoe hier rijst verbouwd wordt. Na deze lokale ontmoeting maken we op een bamboe vlot een tocht over een rivier voor we terugkeren naar Chiang Mai.

  Blijf je liever in Chiang Mai? Dat kan natuurlijk. Als je wilt, kun je een fietstocht maken door de mooie omgeving en in alle rust het platteland rond Chiang Mai ontdekken. Je fietst langs boeren die tot hun enkels in de rijstvelden staan en in de straten van kleine dorpjes struikel je bijna over de loslopende kippen en waterbuffels.

  Zin in een beetje meer spanning en avontuur? Je kunt, als je durft, aan een Zipline van boom tot boom door de jungle slingeren. Een ware belevenis voor groot en klein.

  Bamboe raft Chiang MaiSchroom vooral niet om je in Chiang Mai te laten rondrijden in een fietsriksja. Dit is een win-win situatie: de fietstaxichauffeur verdient zijn geld en jij kunt de vele tempels, zoals Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang, op een relaxte manier bezoeken. Vanuit de stad kun je ook een tocht op een bamboevlot over de rivier maken.

  Met de nachttrein reizen we weer terug naar Bangkok. Dit is echt een leuke ervaring. Je slaapt met de hele groep in meerdere couchettes en je hebt alle tijd om medereizigers en de lokale bevolking te leren kennen. Voor het slapengaan worden de bedden comfortabel voor je opgemaakt en kun je je met een boekje of koptelefoon verschuilen achter de gordijntjes.

  Als we de volgende ochtend in Bangkok aankomen, staat de bus voor ons klaar die ons in drie uur naar de kustplaats Ban Phe brengt. Vanuit daar pakken we de veerboot naar het laatste hoogtepunt van de reis, het tropische eiland Koh Samed.

  Relaxen op paradijselijk Koh Samed

  Dag 12 Koh Samed
  Dag 13 Koh Samed
  Dag 14 Koh Samed - Bangkok - Amsterdam
  Dag 15 aankomst Amsterdam

  Koh Samed Thailand strand Djoser De laatste dagen van de reis kun je heerlijk uitrusten op het strand van dit tropische eilandje in de Golf van Thailand. Een prachtige plek om de enerverende belevenissen van de afgelopen dagen goed op je in te laten werken. Je kunt je prima vermaken op dit paradijselijke eiland met palmbomen en witte stranden. De zee is hier erg rustig, een prima plek dus om een frisse duik in zee te nemen. Nou ja fris, de zee is doorgaans heerlijk warm. Je hebt twee dagen om te genieten van de rust.

  Als je nog energie over hebt, zijn er volop mogelijkheden voor wandelingen over het eiland. Het is absoluut de moeite waard om een boottocht te maken naar de omringende eilandjes en al snorkelend de mooie onderwaterwereld te bekijken vol koralen en kleurige vissen.

  Dan is het tijd om terug te keren naar Bangkok. Vanuit daar vliegen we terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2021

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  26 dec - 09 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Meer informatie

  Info

  Vluchten met Qatar Airways
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.245,- (kind t/m 11 jr)
   
  Boek nu

  2022

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  23 apr - 07 mei
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 1.895,-
  € 1.745,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  30 apr - 14 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.795,-
  € 1.645,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  09 jul - 23 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.995,-
  € 1.845,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  16 jul - 30 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.995,-
  € 1.845,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  23 jul - 06 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.995,-
  € 1.845,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  27 jul - 10 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.095,-
  Start - einde
  30 jul - 13 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.095,-
  € 1.945,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  06 aug - 20 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.995,-
  € 1.845,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 dec - 07 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.345,- (kind t/m 11 jr)

  2023

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  22 apr - 06 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.895,-
  € 1.745,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  29 apr - 13 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.895,-
  € 1.745,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Intercontinentale vluchten
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Lokale Engelstalige gids
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok
  • Overtocht naar River Kwai per longtailboot v.v.
  • Overtocht naar Koh Samed v.v.
  • Overnachting in Bangkok op loopafstand van centrum
  • Overnachtingen in hotels met eigen douche en toilet
  • Overnachtingen in een drijvend hotel aan de River Kwai
  • 9x ontbijt
  • Boottocht over de Klongs in Bangkok
  • Bezoek aan een drijvende markt
  • Bezoek aan de Birma Spoorlijn en beroemde brug
  • Bekijk het oorlogskerkhof en het oorlogsmuseum in Kanchanaburi
  • Jungletocht bij Chiang Mai
  • Entreegeld Koh Samed nationaal park

  Exclusief

  Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.145,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.295,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Verlenging met accommodatie is op Koh Samed bij te boeken. Hier verblijf je in een accommodatie aan het strand. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 60,- op basis van logies en ontbijt per persoon per nacht. Voor een driepersoonskamer zijn de kosten vanaf € 40,- per persoon per nacht. 

  Zowel vervroeging als verlenging met accommodatie is ook in Bangkok bij te boeken. De prijs is vanaf € 42,50 op basis van logies en ontbijt per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in goede middenklasse hotels. De kamers hebben altijd eigen douche en toilet en airconditioning of beschikken over een klamboe. Vrijwel al onze hotels bieden een mogelijkheid tot zwemmen. Dit kan een mooi zwembad zijn, maar ook de zee of zoals bij de River Kwai, de rivier. Daarnaast is tegenwoordig in veel hotels al dan niet tegen betaling wifi aanwezig.

  In Bangkok verblijven we in een modern boutique hotel met een heerlijk zwembad op het dak dat gelegen is nabij het bruisende centrum van de stad. Vanuit het hotel wandel je in nog geen 10 minuten naar het alom bekende Khaosan Road en verschillende tempels in de directe omgeving. Aan winkeltjes, stalletjes en supermarkten geen gebrek; de 7eleven zit zelfs om de hoek.

  We overnachten aan de River Kwai in een bijzondere accommodatie: een karakteristieke houten bungalow, die drijft op de rivier. Je kunt dus vanuit je bed een frisse duik in het water maken. De bungalows zijn eenvoudig ingericht en een klamboe is aanwezig. De olielampen die 's avonds voor de verlichting zorgen, maken het verblijf extra sfeervol.

  We sluiten de reis af op Koh Samed, een tropisch eiland in de Golf van Thailand. We verblijven, in verschillende accommodaties, allen gelegen in de rustige en sfeervolle Vongdeuan baai.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
   

  Bangkok Nouvo City Hotel
  River Kwai River Kwai Jungle Rafts
  Uthai Thani Country Lake Nature Lodge
  Sukothai Sukothai Treasure Resort
  Chang Mai The Park Hotel
  Koh Samed La Lune Beach Resort

  Deze selectie geeft een goed beeld van de mogelijke hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor extra comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Bij River Kwai overnachten we op drijvende bamboevlotten: een unieke ervaring!

  De comfortabele kamers beschikken over eigen douche en toilet.

  Een aantal hotels beschikt over een zwembad.

  Op het eiland Koh Samed loop je vanuit je hotel zo het strand op.

  Bij River Kwai overnachten we op drijvende bamboevlotten: een unieke ervaring!

  De comfortabele kamers beschikken over eigen douche en toilet.

  Een aantal hotels beschikt over een zwembad.

  Op het eiland Koh Samed loop je vanuit je hotel zo het strand op.

  Bij River Kwai overnachten we op drijvende bamboevlotten: een unieke ervaring!

  De comfortabele kamers beschikken over eigen douche en toilet.

  Een aantal hotels beschikt over een zwembad.

  Op het eiland Koh Samed loop je vanuit je hotel zo het strand op.

  Bij River Kwai overnachten we op drijvende bamboevlotten: een unieke ervaring!

  De comfortabele kamers beschikken over eigen douche en toilet.

  Een aantal hotels beschikt over een zwembad.

  Op het eiland Koh Samed loop je vanuit je hotel zo het strand op.

  Vliegreis

  Austrian Airlines

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Amsterdam - Frankfurt

   Vertrek

   18:30

   Aankomst

   19:35

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Frankfurt - Bangkok

   Vertrek

   22:00

   Aankomst

   14:10*

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Bangkok - Frankfurt

   Vertrek

   23:00

   Aankomst

   06:00*

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Frankfurt - Amsterdam

   Vertrek

   09:10

   Aankomst

   10:25

  * aankomst volgende dag

  Het tijdsverschil met Thailand is in de zomer vijf uur, in de winter komt daar nog een uur bij en is het dus zes uur.

  Austrian is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk met Wenen als thuisbasis. Ze is lid van de Lufthansa Groep en Star Alliance en werkt onder andere nauw samen met andere gerenommeerde airlines zoals Lufthansa, Swiss en Emirates. Aan boord word je verwelkomt door vriendelijk cabinepersoneel. De stoelen zijn comfortabel en ergonomisch, voorzien van alle gemakken, zoals voldoende beenruimte en een uitstekend inflight entertainment systeem. Er wordt maarliefst 400 uur aan films, series en tv aangeboden! Zo hoef je je op een lange vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

  Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

  Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

  Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.145,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.295,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Thailand reizen we in onze eigen, ruime bus, voorzien van airconditioning. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet te groot, zodat je niet te lang in de bus hoeft te zitten. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt.

  Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer. In de plaatsen die we bezoeken kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk. In sommige plaatsen is het mogelijk om een fiets te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

  Van Chiang Mai naar Bangkok reizen we per nachttrein waarin slaapplaatsen zijn gereserveerd. Van de ruime zitplaatsen worden ’s avonds door het treinpersoneel comfortabele slaapplaatsen gemaakt. Voor elk bed kan een gordijntje geschoven worden. Beddengoed is aanwezig in de trein.

  Onze comfortabele bus is voorzien van airconditioning.

  Met de boot varen we naar onze overnachtingsplek bij River Kwai.

  Met de trein reizen we van Chiang Mai terug naar Bangkok.

  De zitplaatsen worden in de avond omgezet naar slaapplaatsen.

  Onze comfortabele bus is voorzien van airconditioning.

  Met de boot varen we naar onze overnachtingsplek bij River Kwai.

  Met de trein reizen we van Chiang Mai terug naar Bangkok.

  De zitplaatsen worden in de avond omgezet naar slaapplaatsen.

  Onze comfortabele bus is voorzien van airconditioning.

  Met de boot varen we naar onze overnachtingsplek bij River Kwai.

  Met de trein reizen we van Chiang Mai terug naar Bangkok.

  De zitplaatsen worden in de avond omgezet naar slaapplaatsen.

  Onze comfortabele bus is voorzien van airconditioning.

  Met de boot varen we naar onze overnachtingsplek bij River Kwai.

  Met de trein reizen we van Chiang Mai terug naar Bangkok.

  De zitplaatsen worden in de avond omgezet naar slaapplaatsen.

  Bij de reis inbegrepen

  • Intercontinentale vluchten
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Lokale Engelstalige gids
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok
  • Overtocht naar River Kwai per longtailboot v.v.
  • Overtocht naar Koh Samed v.v.
  • Overnachting in Bangkok op loopafstand van centrum
  • Overnachtingen in hotels met eigen douche en toilet
  • Overnachtingen in een drijvend hotel aan de River Kwai
  • 9x ontbijt
  • Boottocht over de Klongs in Bangkok
  • Bezoek aan een drijvende markt
  • Bezoek aan de Birma Spoorlijn en beroemde brug
  • Bekijk het oorlogskerkhof en het oorlogsmuseum in Kanchanaburi
  • Jungletocht bij Chiang Mai
  • Entreegeld Koh Samed nationaal park

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil eindeloos shoppen op de night bazaar, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een Boeddhistische tempel of een klooster. Sommige reizigers willen lekker luieren op het strand, terwijl anderen liever een actieve wandeling maken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

  Tijdens deze reis door Thailand zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
   

  • Per longtailboot vaar je over de klongs (kanalen) van Bangkok en kun je zien hoe de bevolking langs en op het water leeft. Je komt op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen.
  • Op weg naar de River Kwai stop je bij Damnoen Saduak, de drijvende markt. Hier krijg je een goed beeld van een traditionele markt op het water.
  • Vanuit Chiang Mai trek je ook een dagje de jungle in. De wandeling voert langs rijstvelden en authentieke dorpjes en je kunt zelfs olifanten tegen komen!


  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen:

  • Je bezoekt in Kanchanaburi de Birma spoorlijn waar je natuurlijk de beruchte 'Bridge on the River Kwai' zult zien. Vanaf hier kun je met de trein een rit maken over deze brug, met als eindbestemming Nam Tok.
  • Er wordt een stop gemaakt bij Talaat Thoen, een markt waar je bijvoorbeeld sprinkhanen of spinnen kunt eten. Ook bij het dorpje Bo Sang maken we een stop. Hier worden o.a. prachtige paraplu's nog traditioneel gemaakt.


  Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld. In Bangkok zijn er vele mogelijkheden zoals een bezoek aan het indrukwekkende Grand Palace. Tijdens het verblijf op de River Kwai kun je een excursie maken naar een prachtige waterval. In Chiang Mai zijn er diverse activiteiten te ondernemen zoals een kookworkshop, Thaiboxen, ziplinen of een fietstocht in de omgeving. Op Koh Samet kun je een excursie boeken naar verschillende eilandjes waar je goed kunt snorkelen of duiken.

  Reisdocumenten

  •  E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  •  Eigen internationale reispas voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) die bij aankomst in Thailand nog minimaal 6 maanden geldig is.
  •  Binnenlandse vlucht: voor het boeken van de binnenlandse vlucht hebben wij ruim (3 maanden) van tevoren de geldige reispasgegevens nodig.
  • Visum: bij een verblijf van 30 dagen of korter is er geen visum nodig.
    

  Geldzaken

  In Thailand wordt er betaald met de Thaise Bath (THB). Kijk vor de actuele koersen op oanda.com.

  Geld afhalen: in vrijwel alle plaatsen in Thailand zijn bankautomaten te vinden.
  Contant: euro’s
  Creditcards: worden in de grote steden en bij luxewinkels geaccepteerd.

  Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

  Het is in Thailand gebruikelijk om voor verleende diensten een fooi te geven. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft geld af te halen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

  Maaltijden

  In Bangkok, River Kwai, Chiang Mai en op Koh Samed (totaal 9x) is het ontbijt inbegrepen. Andere maaltijden zijn niet inbegrepen zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken. In de grotere plaatsen zijn er naast lokale restaurants, ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden.

  eten thailand djoserDe Thaise keuken is zeer gevarieerd, al is de basis van de Thaise maaltijd veelal rijst of mie. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd. De milde gerechten zullen bij jong en oud in de smaak vallen. Soms zijn Thaise gerechten scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember. Aan de kust wordt veel verse vis bereid. Restaurants van verschillende westerse ketens zijn in de meeste plaatsen aanwezig.

  NB: Veel hotels in Thailand organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag is circa 2700 bath per persoon.

  Gezondheid

  Voor Thailand zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen buiktyfus, DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms ook gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP.
   
  De hygiënische omstandigheden in Thailand zijn over het algemeen redelijk tot goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

  Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

  Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

  Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Hotelverlenging

  Verlenging met accommodatie is op Koh Samed bij te boeken. Hier verblijf je in een accommodatie aan het strand. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 60,- op basis van logies en ontbijt per persoon per nacht. Voor een driepersoonskamer zijn de kosten vanaf € 40,- per persoon per nacht. 

  Zowel vervroeging als verlenging met accommodatie is ook in Bangkok bij te boeken. De prijs is vanaf € 42,50 op basis van logies en ontbijt per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Thailand kent een tropisch klimaat. Er zijn drie jaargetijden te onderscheiden:
   

  • Van maart tot half juni: In deze periode is het warm en droog. De temperaturen kunnen oplopen tot 32°C. Ideaal dus voor een verfrissende duik in het zwembad of in de zee. In deze periode valt er niet veel regen.
  • Midden juni tot en met september: het is lekker warm maar ook vochtig. De temperatuur overdag is ongeveer 28-32°C. Gedurende de dag kan er een korte, soms hevige tropische regenbui vallen. Meestal gebeurt dit 1 tot 2 keer per dag, aan het einde van de middag.
  • Van november tot en met februari: in deze periode is het betrekkelijk koel en tamelijk droog, met een temperatuur overdag van ongeveer 18-32°C en aan het einde van de middag kan er een buitje vallen.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Een meereizende lokale gids vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Samen met de reisbegeleider zorgt de gids voor een soepel verloopt van de reis. De lokale gids gaat overigens niet mee naar Koh Samed.

  Veelgestelde vragen

  Waarom met Djoser Family naar Thailand?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. De reis in Thailand is een heerlijke en avontuurlijke reis voor kinderen. Tijdens deze 15 dagen krijg je een goed beeld van het land. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  In Thailand reizen we met onze eigen bus. Over het algemeen zijn de afstanden niet groot en hoef je dus niet lang in de bus te zitten. Daarnaast zal de bus regelmatig stoppen voor een fotostop, een excursie of een lunch. Eenmaal op de bestemming maken we met name gebruik van lokaal vervoer, zoals de tuk-tuk. Van Chiang Mai naar Bangkok zullen we gebruik maken van een nachttrein.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Van maart tot en met half juni is het warm en droog in Thailand. Van juni tot en met september is het warm, maar er is wel een grotere kans dat er een tropische regenbui valt. Meestal betreft dit een korte hevige bui aan het einde van de dag. Van november tot en met februari is het wat koeler in Thailand en zal de temperatuur variëren van 18-32°C.

  Hebben we een visum nodig?

  In Thailand ontvang je na aankomst een gratis visum op de luchthaven.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer.

  Voor extra comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Een aantal hotels op deze reis beschikken over een zwembad, waaronder Bangkok, Sukothai en Chiang Mai. In Koh Samed verblijf je aan het strand en aan de River Kwai is de gelegenheid om een duik te nemen in de rivier.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het hele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

  Bij een bezoek aan het Grand Palace in Bangkok gelden wel strenge kledingvoorschriften. Zowel voor volwassenen als kinderen, man of vrouw, geldt dat benen en bovenarmen bedekt dienen te zijn. Leggings of andere strak zittende kleding is ook niet toegestaan.

  We hebben geboekt! En nu?

  Wat leuk! Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Voor het verblijf op de River Kwai is het aan te raden om een zaklamp mee te nemen. Daarnaast is er een aantal keer de mogelijkheid om te zwemmen tijdens een jungletocht, in de River Kwai of in watervallen. Het is daarom aan te raden om waterschoenen of sandalen mee te nemen.

  Djoser reviews

  9,1
  • Wij kijken met zeer veel plezier terug op onze 15-daagse reis door Thailand. Het programma is afwisselend: steden, cultuur, natuur, actie en strand komen allemaal aan bod. En dat allemaal onder de plezierige en professionele begeleiding van de reisbegeleider van Djoser en de lokale gids. Aanrader!

   Hele mooie reis waarbij je heel veel ziet in korte tijd. Wees wel voorbereid op vroeg opstaan en veel onderweg zijn maar dat laatste kan ook bijna niet anders in zo een groot land. Daardoor zie je wel dus heel veel en zijn er vele excursies die de moeite waard zijn.

   Het was geweldig om Thailand te zien en te beleven, maar de vakantie is onvergetelijk geworden door de families die mee waren en de reisleider. Bedankt Djoser dat jullie ons samen in een groep geplaatst hebben!

  • Prachtige avontuurlijke kennismaking met dit veelzijdig land en zijn aangename bevolking.

   Fantastisch georganiseerde reis naar een fantastisch land!

   Super, belevenis, strak geregeld, super, gids, matige accommodaties, super voor de kids, ofwel geweldige rondreis

  • Geweldige reis! Wat een ervaring om zo met je kind een vreemd land te verkennen. Mede door onze geweldige lokale gids en reisbegeleidster hebben we een fantastische reis gehad. De reisroute zit goed in elkaar met cultuur, natuur en eindigen op het prachtige strand van Koh Samed. Een aanrader zeker!

   'n geweldige vakantie gehad in Thailand. Met een super gids en een even zo'n goede reisleidster. Niets was het teveel en mijn zoon en ik hebben enorm genoten. Veel indrukken op gedaan en veel wijzer geworden over het land en cultuur. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een super vakantie was!!

   Bekijk alle reviews
   Go to top