Bekijk de Verenigde Staten Westkust, 21 dagen van Djoser

Verenigde Staten Westkust 21 dagen

Ideale mix van wereldsteden en prachtige natuur

Vanaf € 4.595,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Een fantastische rondreis met een ideale mix tussen grote wereldsteden en prachtige natuurparken. De Golden Gate Bridge in San Francisco, zwarte beren in Yosemite, de woestijn van Death Valley, de glamour in Las Vegas, de bijzondere amphitheaters in Bryce Canyon en de grootste kloof ter wereld, de Grand Canyon, zijn zo maar een paar ingrediënten van deze avontuurlijke reis. In de steden slapen we in comfortabele hotels en bij de parken kamperen we in de prachtige natuur.

Daarom Djoser

 • Afwisselende reis met grote steden én natuurschoon
 • Vervoer per minivans
 • Reisbegeleider met veel kennis van het gebied
 • 11 nachten in sfeervolle hotels en cabins
 • 8 kampeerovernachtingen op prachtige locaties
 • Inclusief 10x ontbijt, 12x lunch en 9x diner
 • Bezoek aan de nationale parken Yosemite, Zion, Bryce Canyon, Arches en Grand Canyon
 • Inclusief entreegelden nationale parken
 • Bezoek aan Death Valley
 • Bezoek aan de beroemde steden San Francisco, Las Vegas en Los Angeles
 • Ontspannen strandverblijf in Los Angeles
 • Optioneel bezoek aan Disneyland en de Universal Studios
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Verenigde Staten Westkust, 21 dagen
 1. Amsterdam - San Francisco
 2. San Francisco, stadswandeling
 3. San Francisco
 4. San Francisco - Yosemite nationaal park
 5. Yosemite NP
 6. Yosemite NP - Bishop (Mono Lake)
 7. Bishop - Death Valley - Las Vegas
 8. Las Vegas
 9. Las Vegas - Zion nationaal park
 10. Zion NP - Bryce Canyon nationaal park
 11. Bryce Canyon NP - Moab, bezoek Arches nationaal park
 12. Moab
 13. Moab - Monument Valley, optionele excursie Navajo-reservaat
 14. Monument Valley - Grand Canyon nationaal park
 15. Grand Canyon NP, wandeling door de Grand Canyon
 16. Grand Canyon NP - Seligman (Route 66) - Laughlin
 17. Laughlin - Los Angeles, stadstour
 18. Los Angeles, optioneel bezoek Disneyland
 19. Los Angeles
 20. Los Angeles - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

San Francisco Tram Het westen van de Verenigde Staten is een gebied van uitersten. We doorkruisen vier staten met eigen 'minivans', zodat we onderweg kunnen stoppen waar we willen. Je overnacht in San Francisco, Las Vegas, Laughlin en Los Angeles in hotels. De overige nachten slapen we in een cabin en gaan we kamperen. Vlakbij de uitgestrekte natuurgebieden slaan we onze tenten op. Het is hier mooi wandelen en op verschillende plaatsen kun je ook paardrijden, fietsen of het water op.

De beroemde Golden Gate Bridge in San Francisco

Dag 1 Amsterdam - San Francisco
Dag 2 San Francisco, stadswandeling en optionele fietstour
Dag 3 San Francisco, optioneel bezoek Alcatraz
Dag 4 San Francisco - Yosemite nationaal park

San Francisco housesSan Francisco, is een stad die de gezelligheid uitstraalt van een groot dorp. De stad heeft veel meer sfeer dan de gemiddelde Amerikaanse metropool. De ouderwetse kabeltrammetjes brengen je moeiteloos door de steile straten. De gezellige oude haven, Fisherman’s Wharf, was vroeger de aanlegplek voor grote schepen. Na een grote brand is het herbouwd in authentieke staat en is er een winkelcentrum gekomen. Er zitten veel speciaalzaakjes zoals winkels voor chocolade, ijskastmagneten, speeldozen, kunst, noem maar op. We verkennen deze bruisende stad te voet of optioneel te fiets.

USA San Francisco Golden Gate BridgeKarakteristiek voor het aan een baai gelegen San Francisco is de Golden Gate Bridge. Er zijn verschillende uitzichtpunten waar vandaan je dit icoon het beste kunt bekijken. Ook al loopt er een voetpad over de brug, het blijft een heel karwei om de brug over te steken. Niet alleen is de brug 2,7 kilometer lang, maar het wandelpad ligt op maar liefst 67 meter boven de zee. Bij sterke wind kan de brug 7 meter heen en weer zwaaien, waardoor de brug minder last heeft van bijvoorbeeld aardbevingen.

Alcatraz, het nabijgelegen eiland waar in vroegere tijden beruchte misdadigers als Al Capone gevangen zaten, is per boot bereikbaar. Wanneer je Alcatraz wilt bezoeken, dan is het verstandig om voor vertrek van de reis al je kaartje te reserveren.

Spectaculaire natuur in Yosemite nationaal park

Dag 5 Yosemite National Park
Dag 6 Yosemite National Park - Bishop (Mono Lake)
Dag 7 Bishop - Death Valley - Las Vegas

yosemite Djoser FamilyVanuit San Francisco rijden we naar het prachtige Yosemite nationaal park. Voordat we hier aankomen kunnen we Columbia State Historic Park bezoeken; ook wel bekend als Columbia Historic District. Dit is een staatspark met bijna 30 huizen die zijn gebouwd tijdens de zogenoemde Californische goldrush. In de buurt van Yosemite zetten we voor het eerst onze tenten op. Yosemite werd in 1864 eerst aangewezen als natuurreservaat; daarna kregen deze unieke natuurgebieden in de Verenigde Staten de status van het nationaal park. Alleen in Yosemite groeit de reuzensequoia, een reusachtige boom met een omtrek van soms wel dertig meter, die tot 3.000 jaar oud kan worden. Uiteraard bezoeken we deze bomen ook en heb je een uurtje om hier rond te wandelen tussen de woudreuzen. Yosemite is ook bekend om de Yosemite Valley, een dal daterend uit de ijstijd met indrukwekkende granieten rotswanden, waarvan Half Dome en El Capitan de meest herkenbare zijn. Tunnel View is de naam van een uitkijkpunt over de Yosemite Valley, waarvandaan je een indrukwekkend uitzicht hebt over de groene vallei, omkaderd door de granieten rotsen van onder andere El Capitan. In de verte is ook Half Dome zichtbaar en op de rechterflank van de vallei zie je de Bridalveilwaterval zich naar beneden storten.

Grote kans dat je verschillende dieren tegenkomt in Yosemite. De zwarte beer houdt zich meestal schuil, maar als je goed kijkt ontdek je vast wel andere dieren. In het park zijn veel wandelmogelijkheden, ze staan duidelijk aangegeven met bordjes. Voor iedere wandelaar is er genoeg keuze, van een korte wandeling van 1 uur tot een dagvullende trip. Bij het uitgebreide informatiecentrum kun je wandelkaarten kopen en navragen welke wandeling voor jou mogelijk is.

USA Djoser Amerika Mono LakeWe verlaten het park en rijden naar Mono Lake. Dit schitterende meer is een paradijs voor vogelaars. Om het meer maken we een korte wandeling, om het maanachtig landschap met metershoge zoutpilaren langs de oever van het meer te bewonderen. We overnachten in het nabijgelegen Bishop. De volgende ochtend rijden we naar de spectaculaire gokstad Las Vegas. Onderweg stoppen we bij het laagste punt van Noord-Amerika: de zoutvlakte Badwater Basin in Death Valley. Death Valley is de heetste en droogste plek van de Verenigde Staten. De hoogste temperatuur hier ooit gemeten is 51 graden Celcius.

Viva Las Vegas!

Dag 8 Las Vegas
Dag 9 Las Vegas - Zion nationaal park
Dag 10 Zion National Park - Bryce Canyon nationaal park

las vegas sign Djoser Family Las Vegas is sinds de jaren '30 van de vorige eeuw het centrum van het gokspel. De hotels die je ziet zijn gigantisch groot en hebben allemaal gokhallen. Nergens vind je meer casino's, flikkerende neonreclames en kopieën van monumenten uit de 'oude wereld', van een Egyptische piramide tot de Eiffeltoren. Las Vegas is ook de plaats van de snelle bruiloft en kent daardoor veel trouwkapelletjes. Je kunt je hier ’s avonds goed vermaken. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele shows of maak een ritje met het hoogste reuzenrad ter wereld (168 meter) voor een prachtig uitzicht over de stad. 

Vanuit Las Vegas rijden we naar het tweede natuurpark van deze reis. Zion nationaal park ligt in de staat Utah. De Zion Canyon is een diep ravijn, uitgesleten door de Virginrivier. In de omgeving zijn veel verschillende wandelingen mogelijk, maar je kunt ook 'tuben' op een grote band over de rivier als het water hoog genoeg staat.

Terug naar het wilde westen: Bryce Canyon National Park & Moab

Dag 11 Bryce Canyon National Park - Moab, bezoek Arches nationaal park
Dag 12 Moab
Dag 13 Moab - Monument Valley, optionele excursie Navajo-reservaat
Dag 14 Monument Valley - Grand Canyon nationaal park

USA Djoser Family Bryce CanyonIn Bryce Canyon nationaal park bezichtigen we de roze en oranje gekleurde rotsformaties, de zogenaamde hoodoo’s, die volgens de inheemse bevolking versteende mensen moeten voorstellen. Deze puntige rotsen geven het landschap een ruig uiterlijk. De wanden bestaan uit minstens 60 lagen zand-, kalk, en leisteen. Van bovenaf lijkt het alsof je een immens amfitheater inkijkt. Het dieprode zonlicht bij zonsondergang kan een onvergetelijke kleurenpracht op de rotsen werpen. We overnachten geheel in stijl, namelijk in een tipi.

We rijden vervolgens naar het land van de cowboys. Moab is een typisch dorp waar je een grote stap terug in de tijd maakt. We bezoeken de rotsformaties in Arches nationaal park. Dit park is beroemd vanwege de vele indrukwekkende rotsformaties en balancerende rotsen zoals de Courthouse Towers, Windows Section, Fiery Furnace, Devils Garden en de Balanced Rock. Er zijn meer dan 2.000 natuurlijke bogen, waaronder de Landscape Arch, Double Arch en Delicate Arch. De kleinste bogen hebben een opening van amper één meter, terwijl de afstand tussen de steunpunten van de grootste boog (de Landscape Arch) ruim 88 meter is. 

USA Djoser Amerika Monument ValleyMonument Valley ligt op de grens van de staten Utah en Arizona. Meerdere western films en documentaires over het Wilde Westen zijn hier opgenomen. Monument Valley is een onderdeel van de Navajo Reservation. Je kunt hier, tegen een decor van hoge plateaus en door de wind uitgesleten rotsen, een optionele excursie maken in een jeep door hun reservaat. 

De imposante Grand Canyon & Route 66

Dag 15 Grand Canyon National Park, wandeling door de Grand Canyon
Dag 16 Grand Canyon National Park - Seligman (Route 66) - Laughlin

Grand Canyon USA Djoser Je bent tijdens deze reis al een paar flinke kloven tegengekomen, maar de Grand Canyon slaat alles! Met een lengte van 466 kilometer en een gemiddelde breedte van 16 kilometer, is dit de grootste en meest imposante kloof ter wereld. De enorme kloof is uitgeslepen door de woeste Colorado-rivier. Doordat de bron van de rivier erg hoog ligt, stroomt het water sneller dan andere rivieren. Het wordt dan ook terecht tot een van de wereldwonderen der natuur gerekend. Aan de rand van de Grand Canyon liggen verschillende uitkijkpunten en vanaf daar heb je een fascinerend uitzicht over het gebied. We maken gezamelijk een wandeling door een gedeelte van deze indrukwekkende kloof. Een spectaculaire manier om de canyon te ontdekken is per helikopter.

We rijden naar het plaatsje Laughlin en rijden onderweg een stuk over Route 66. Deze oude snelweg loopt helemaal van Chicago naar Los Angeles, door acht staten en is 3.940 kilometer lang. Onderweg doen we Seligman aan, dat sinds de aanleg van de legendarische Route 66 in de jaren '20 van de vorige eeuw een toeristische trekpleister is. Seligman ademt een nostalgische sfeer uit die je vast wel herkent uit films.

City of Angels: Los Angeles

Dag 17 Laughlin - Los Angeles, stadstour
Dag 18 Los Angeles, optioneel bezoek Disneyland
Dag 19 Los Angeles
Dag 20 Los Angeles - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

USA Los Angeles Venice BeachNa een aantal highlights van LA te hebben bezocht, verblijven we in de buurt van Venice, vlakbij het beroemde Venice Beach. Hier vertrekt onze reisleider, maar er zijn nog genoeg mogelijkheden om Los Angeles te beleven tijdens de laatste dagen van je reis. Hier heb je nog twee dagen om van het heerlijke strand te genieten. Huur fietsen en rijd langs 'The Strand', een fietspad langs de oceaan door Venice Beach en Santa Monica, waar je langs de boulevard kunt manoeuvreren tussen de dansende straatartiesten en joggende locals. Vergeet niet de beroemde pier van Santa Monica te bezoeken. Opzoek naar meer avontuur? Voor sportievelingen, 'The Strand', strekt zich helemaal tot Hermosa beach en manhattan beach, ook hele populaire stranden! 

Je kunt de omgeving en Los Angeles nog verder ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de 'Walk of fame' en spot de sterren van beroemdheden zoals Tom Cruise en Jennifer Lopez. In de Universal Studios waan je jezelf midden in de film, en kun je zien wat er bij opnamen achter de schermen gebeurt. Of misschien zoek je liever Mickey Mouse op in zijn eerste Disneyland, buiten de stad. Kortom, vol van alle indrukken vlieg je vanuit Los Angeles weer naar Nederland.

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de lokale reisbegeleiding ingevuld. De lokale reisbegeleider/chauffeur biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 20 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
17 jul - 06 aug
16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

€ 4.595,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
20 jul - 09 aug
i

U vliegt met Lufthansa

10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

€ 4.495,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
24 jul - 13 aug
Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

€ 4.395,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
27 jul - 16 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

€ 4.395,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
31 jul - 20 aug
i

U vliegt met Lufthansa

16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

€ 4.495,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
05 aug - 25 aug
Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

€ 4.395,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per minivans
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels en cabins
 • Overnachtingen op gezellige campings
 • Gebruik kampeermateriaal, excl. slaapzak en kussen
 • Inclusief 10x ontbijt, 12x lunch en 9x diner
 • Entreegelden nationale parken
 • Stadswandeling door San Francisco
 • Wandeling door Yosemite nationaal park
 • Bezoek aan Mono Lake
 • Stop bij het Badwater Basin in Death Valley
 • Wandeling door Zion nationaal park
 • Bezoek aan de amphitheaters in Bryce Canyon nationaal park
 • Excursie naar Arches nationaal park
 • Bezoek aan Monument Valley
 • Wandeling door de Grand Canyon
 • Stadstour door Los Angeles
 • Strandverblijf in Los Angeles

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 3.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 3.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in San Francisco te vervroegen en eventueel accommodatie bij te boeken. De prijs is vanaf € 157,50 per persoon per nacht op basis van logies.

Het is ook mogelijk om je reis in Los Angeles te verlengen. In Los Angeles is de prijs vanaf € 165,- per persoon per nacht op basis van logies.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Verenigde Staten Westkust, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Over het algemeen was de reis goed georganiseerd en hebben we prachtige plekken gezien. Verbeterpunten: betere informatie over intensiteit van de wandelingen en het regelmatig zeer vroeg moeten opstaan. Verder vinden wij dat Djoser moet zorgen dat de tip voor de gidsen in de reissom wordt verwerkt.

  6

 • Dankzij de lokale gidsen was de reis een succes. Amerika was prachtig! De door Djoser gehuurde accommodaties hadden beter uitgezocht kunnen worden. De reis zou ik niet aanraden voor families met kinderen onder de 15, vanwege het vroege opstaan en het anticiperen in de gezamenlijke werkzaamheden.

  9

 • Fantastische reis met een fantastische groep mensen! Onze hoogtepunten: Las Vegas, The Narrows in Zion, sunrise in Bryce, stargazing in Arches, de jeeptocht door Monument Valley onder begeleiding van de Navajo’s, helikoptervlucht van een uur over de Grand Canyon en de mooie stranden in LA.

  8

 • Voor ons en onze 6 kids echt een geweldige reis geweest! Wat een onvoorstelbaar mooi land en wat een prachtige ervaring mede dankzij onze zeer kundige maar ook gezellige gidsen Rachel en Jane. En bij twijfel over een helikoptervlucht over de Grand Canyon....gewoon doen! Onvergetelijk!

  10

WIST JE DAT? 

toen Christoffel Columbus Amerika ontdekte in 1492 hij dacht dat hij Indië had bereikt?

Praktische informatie

Accommodatie

USA Monument Valley Goulding's CampgroundIn San Francisco, Las Vegas, Laughlin en Los Angeles slapen we in totaal 9 nachten in sfeervolle centraal gelegen hotels. De kamers hebben een eigen douche en toilet. Enkele hotels beschikken over een zwembad. In Los Angeles verblijven we dichtbij het strand. Daarnaast overnachten we 2 nachten in een cabin. De driepersoonskamers in de Verenigde Staten bevatten standaard 2 queensize bedden.

De overige 8 nachten gaan we kamperen. We verblijven op mooi gelegen kampeerterreinen. Het leuke van deze reis is dat je in je tent in slaap valt onder de sterrenhemel en de volgende ochtend wakker wordt door het fluiten van de vogels. Midden in de natuur dus! De campings hebben beperkte faciliteiten, maar beschikken wel over de basisbenodigdheden zoals een douche en toilet. Tijdens de kampeernachten slaap je in een tent die je zelf op moet zetten. Natuurlijk helpt de reisbegeleider graag mee met het opzetten van de koepeltentjes. De tenten zijn voorzien van muskietengaas. Slaapmatjes (zelfopblaasbare matjes van ongeveer 4 centimeter dik) zijn aanwezig, zodat je zelf slechts een slaapzak en een kussen(sloop) hoeft mee te nemen. 

Mocht je zeker willen zijn van een éénpersoonstent dan is dit (op basis van beschikbaarheid) mogelijk tegen een toeslag van € 200,-. Dit kan na boeking per e-mail worden doorgegeven, en essentieel dit niet kort van te voren door te geven op meer kans. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

San Francisco Hotel Caza 
Yosemite Yosemite Pines
Bishop Brown's Town
Las Vegas Golden Nugget
Zion nationaal park Zion Canyon
Bryce Canyon nationaal park Ruby's RV Park
Laughlin Tropicana
Monument Valley Gouldings
Los Angeles The Kinney Hotel 


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels en campings waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer, maar in twee tenten. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan proberen we kamers te reserveren met aan elkaar grenzende kamers.

 • USA San Francisco Adante Hotel kamer

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • USA Yosemite Pines cabin
 • USA Yosemite kamperen

  Wakker worden in de stilte van de natuurparken

 • USA San Francisco La Luna Inn kamer
 • USA Bishop Brown's Town Campground winkel
 • USA Bishop Brown's Town Campground kamperen
 • USA Bishop Brown's Town Campground laundry
 • USA Yosemite Pines cabines

  We slapen twee nachten in een cabin

 • USA Las Vegas Golden Nugget kamer
 • USA Las Vegas Golden Nugget restaurant
 • USA Las Vegas Golden Nugget zwembad
 • USA Zion Canyon Campground

  Iedereen helpt een handje mee tijdens het kamperen

 • USA Moab KOA Campground tent
 • USA Monument Valley Goulding's Campground
 • USA Laughlin Tropicana Hotel kamer
 • USA Laughlin Tropicana Hotel zwembad

  Een aantal hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • USA Los Angeles Marina del Rey Marriott restaurant
 • USA Los Angeles Marina del Rey Marriott kamer
 • USA Los Angeles Marina del Rey Marriott zwembad

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - San Francisco

  Vertrek

  09:50 - 11:45

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Los Angeles - Amsterdam

  Vertrek

  19:20 - 14:45*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in het westen van de VS is het negen uur vroeger dan in Nederland en België.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 3.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 3.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We reizen met onze eigen minivans. Er kunnen 13 personen in één minivan. De reisbegeleider/chauffeur kent de route goed en weet de leukste plekjes om te stoppen. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet al te groot. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht.

In de steden kun je er gemakkelijk te voet of met openbaar vervoer op uit.

 • Verenigde Staten Family Ford Van
 • Verenigde Staten Family Bus foto berg

  De bagage en kampeerspullen gaan mee in de aanhangers

 • Djoser VS Amerika San Francisco cable car tram

  Maak in San Francisco een ritje in de kabeltram

 • Verenigde staten west bus vervoersmiddel minivan Djoser
 • VS Amerika Monument valley open truck

  Maak in Monument Valley een optionele excursie met open truck

Bij de reis inbegrepen

 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per minivans
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels en cabins
 • Overnachtingen op gezellige campings
 • Gebruik kampeermateriaal, excl. slaapzak en kussen
 • Inclusief 10x ontbijt, 12x lunch en 9x diner
 • Entreegelden nationale parken
 • Stadswandeling door San Francisco
 • Wandeling door Yosemite nationaal park
 • Bezoek aan Mono Lake
 • Stop bij het Badwater Basin in Death Valley
 • Wandeling door Zion nationaal park
 • Bezoek aan de amphitheaters in Bryce Canyon nationaal park
 • Excursie naar Arches nationaal park
 • Bezoek aan Monument Valley
 • Wandeling door de Grand Canyon
 • Stadstour door Los Angeles
 • Strandverblijf in Los Angeles

Excursies

Djoser Amerika USA Grand CanyonBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een maakt graag een ritje in de kabeltram in San Francisco, de ander wil graag een show in Las Vegas bezoeken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of dat je bezoekt, is het toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit toegangsgeld exclusief.

Tijdens deze reis door de Verenigde Staten zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • In San Francisco maken we een stadswandeling, zodat je alvast een aantal hoogtepunten van de stad ziet.
 • We maken een wandeling door het prachtige nationale park Yosemite. In dit park groeit de reuzensequoia, een reusachtige boom met een omtrek van soms wel dertig meter, die tot 3000 jaar oud kan worden.
 • We brengen een bezoek aan Mono Lake. Dit schitterende meer is een paradijs voor vogelaars.
 • Op weg van Bishop naar Las Vegas stoppen we in Death Valley bij het laagste punt van Noord-Amerika, het Badwater Basin.
 • In Utah bezoeken we het prachtige park Zion. In dit nationale park maken we een wandeling waarbij je je ogen uitkijkt vanwege de adembenemende natuur.
 • In Bryce Canyon zijn in een hoefijzervormige kom grillige rotspieken uitgesleten. De wanden bestaan uit minstens 60 lagen zand-, kalk, en leisteen. Van bovenaf lijkt het alsof je een immens amfitheater inkijkt.
 • Vanuit Moab bezoeken we Arches nationaal park, bekend vanwege de meer dan 2000 natuurlijke bogen.
 • Met een lengte van 466 kilometer en een gemiddelde breedte van 16 kilometer, is de Grand Canyon de grootste en meest imposante kloof ter wereld. We maken een wandeling door de indrukwekkende kloof.
 • In Los Angeles maken we een stadstour waarbij we de meeste hoogtepunten van de stad zien.


Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies:

 • In San Francisco kun je het wereldberoemde gevangeniseiland Alcatraz bezoeken. Bekende criminelen, zoals Al Capone, hebben op dit eiland gevangen gezeten.
 • Fietsthuur in San Francisco
 • Djoser Amerika VS Yosemite El CapitanIn Yosemite nationaal park heb je een vrije dag om mooie wandelingen door het park te maken. Bezoek bijvoorbeeld Yosemite Valley. Dit is een glaciale vallei met indrukwekkende granieten rotswanden, waarvan Half Dome en El Capitan de meest herkenbare zijn.
 • Bezoek in Las Vegas een van de vele spectaculaire shows of entertainers.
 • Ga raften bij Maob. 
 • Monument Valley kenmerkt zich door de afgeplatte bergtoppen in een verder leeg landschap. Je kunt helemaal goed genieten van dit landschap wanneer je een optionele tour in een open truck boekt.
 • Monument Valley is wellicht een van de meest gefotografeerde gebieden van de Verenigde Staten. In dit decor van rode rotsformaties en omringende woestijn zijn al meerdere western films en documentaires over het Wilde Westen opgenomen.
 • Jeep excursie naar het Navajo reservaat bij Monument Valley
 • Een spectaculaire manier om de Grand Canyon te bewonderen is per helikopter.
 • In Los Angeles kun je een bezoek brengen aan de Universal Studios. Kunstliefhebbers kunnen het gratis toegankelijke Getty Museum bezoeken.
 • Vanuit Los Angeles kun je een dagtrip maken naar Disneyland in Anaheim. Je kunt een uber nemen om daar te komen, of een auto huren voor een dag. 

Reisdocumenten

 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 10 dagen voor vertrek.
 • Geldigde internationale reispas
 • Een ESTA-formulier*: dit is een document dat toestemming geeft om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Via de website van de Amerikaanse overheid dien je dit formulier aan te vragen. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost $21,-. Dit bedrag kan betaald worden met een creditcard van MasterCard, VISA, American Express of via Paypal. Na boeking ontvang je meer gegevens over hoe je precies het formulier aan kunt vragen. Meer informatie is ook te vinden op deze website.
 • Na 11 mei veranderen de inreisvoorwaarden om de Verenigde Staten in te reizen omtrent Corona en worden deze opgeheven. Om de Verenigde Staten in te kunnen reizen dien je volledig gevaccineerd te zijn tegen covid-19 (14 dagen na de laatste vaccinatie, 1 prik van Janssen of 2 prikken voor de andere merken). Dit geldt niet voor kinderen onder 18 jaar. Print je vaccinatiebewijs voor de zekerheid ook uit. 


*Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest of op of na 12 januari 2021 in Cuba, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aan te vragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd bij de Amerikaanse ambassade. De wachttijd hiervoor is lang. Meer informatie vind je op de website van de Amerikaanse ambassade.

Voor éénoudergezinnen willen wij erop attenderen dat er bij de grensformaliteiten bij vertrek uit Nederland of België, maar ook bij aankomst op de bestemming, gevraagd kan worden naar toestemming van de niet meereizende ouder.

Geldzaken

In de Verenigde Staten wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: is overal mogelijk
Contant: euro's of dollars. Euro's in kleine coupures kun je ter plaatse op verschillende plekken wisselen naar de Amerikaanse dollar
Creditcards: kun je op heel veel plaatsen, in onder meer restaurants en winkels, gebruiken

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 450,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk in de Verenigde Staten om een fooi te geven voor verleende diensten. Dit geldt ook voor je reisleider aan het einde van een reis. Fooien worden beschouwd als erkenning van goed uitgevoerd werk en als een manier om dankjewel te zeggen, maar zijn ook een belangrijk deel van het inkomen van werknemers in de dienstensector in de VS. De gemiddelde fooi voor service in een restaurant ligt over het algemeen tussen 18-20% van het totale bedrag op de rekening. De gemiddelde fooi voor gidsdiensten (inclusief je reisleider) ligt tussen $8 en $12 USD per persoon per dag.

Maaltijden

Tijdens de reis is 10 x het ontbijt, 12 x de lunch en 9 x het diner inbegrepen. De lokale reisbegeleider/chauffeur, is tevens kamphulp en zorgt tijdens de kampeerovernachtingen voor de inkopen. Samen met hem of haar maak je de (eenvoudige) maaltijden klaar. Het ontbijt en de lunch bestaan meestal uit een broodmaaltijd met vleeswaren, eventueel salades, koffie en thee. Het avondeten bestaat gewoonlijk uit een gevarieerde westerse maaltijd, zoals pasta of rijst met groente en vlees. Met dieetwensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden, maar geef dit wel door aan de chauffeur/reisbegeleider. Van iedere reiziger wordt enkele keren tijdens de reis een actieve bijdrage verwacht aan het koken en andere huishoudelijke activiteiten, zoals de afwas.

Tijdens de kampeerovernachtingen is het niet overal toegestaan 's nachts eten in je tent te houden: dit in verband met het gevaar voor beren. Etenswaren voor de groep worden opgeborgen in speciale containers in de bus. Houd je goed aan de adviezen van de reisbegeleiding om ongenode gasten te vermijden.

In Amerika kun je in de steden erg goed ‘buiten de deur’ ontbijten. Ook is het mogelijk om een ontbijt in het hotel te nemen. Enkele hotels hebben bij de receptie een klein ontbijt klaarstaan in de vorm van muffins en bagels geserveerd met koffie, anderen hebben een heel ontbijtbuffet. Het gemiddelde Amerikaanse ontbijt is een stuk uitgebreider dan wat we in Europa gewend zijn. Zo is je bord al snel overladen met pancakes, gebakken eieren met spek, tomaten, donuts of muffins. Je kopje koffie wordt steeds weer bijgeschonken.

In de buurt van de accommodaties waar we overnachten, bevinden zich ook restaurants waar je kunt eten. Vooral in het centrum van de steden zijn de mogelijkheden ruim. Je kunt hier kiezen uit verschillende keukens van eenvoudig tot luxe. Natuurlijk zijn er ook de bekende restaurants van grote Amerikaanse ketens, zoals Denny's, McDonald’s, Pizzahut en Burger King. De lokale reisbegeleider zal je natuurlijk graag advies geven.

Gezondheid

Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België.

We raden je echter aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziektekostenverzekering dekt dit vaak niet voldoende.

We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. verbandmiddelen, pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen, een glucose-zoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddel en middelen tegen insectenbeten en zonnebrand.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in San Francisco te vervroegen en eventueel accommodatie bij te boeken. De prijs is vanaf € 157,50 per persoon per nacht op basis van logies.

Het is ook mogelijk om je reis in Los Angeles te verlengen. In Los Angeles is de prijs vanaf € 165,- per persoon per nacht op basis van logies.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Amerika VS Djoser Grand Canyon uitzichtHet zuidwesten van de Verenigde Staten heeft grotendeels een landklimaat. Hoewel het op grote hoogtes ook in de zomer fris kan zijn, vind je hier ook de droge hitte van Death Valley. Aan de kust zorgt een frisse zeewind 's avonds voor verkoeling. De temperatuur kan in de zomermaanden aardig oplopen, met name in de grote steden als Los Angeles (gemiddeld 28°C) en Las Vegas (gemiddeld 35°C) kan het tropisch warm zijn. In San Francisco ligt de temperatuur altijd wat lager, daar is het in juli en augustus gemiddeld zo'n 24°C.

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een lokale Engelssprekende reisbegeleider, die tevens de chauffeur is. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Samen met onze lokale vertegenwoordiger is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis. De reisbegeleider reist mee tot het hotel in Los Angeles, waarna hij/zij de groep gedag zegt en waar je de laatste dagen op eigen gelegenheid de stad kan verkennen of heerlijk kunt ontspannen aan het strand.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar de Verenigde Staten?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. We doorkruizen vier staten en verblijven op mooi gelegen kampeerterreinen. De reis langs de westkust is erg geschikt voor kinderen door de diversiteit van cultuur en natuur. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft. Dit geeft onze Familyreizen een belangrijke meerwaarde.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

We reizen met onze eigen 'minivans'. De ervaren reisbegeleider/chauffeur kent de route goed en weet de leuke plaatsen om te stoppen. Amerika is een groot land, en we verplaatsen ons over grote afstanden, daarom zullen de reisdagen soms lang zijn. Natuurlijk houden we onderweg rekening met de jongere deelnemers, en stoppen we tijdens de rit op mooie plekken. Tijdens de reis wordt van iedereen een actieve bijdrage verwacht voor het opzetten en afbreken van de tenten en het bereiden van de maaltijden.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Het zuidwesten van de Verenigde Staten heeft grotendeels een landklimaat. Hoewel het op grote hoogtes ook in de zomer fris kan zijn, vind je hier ook de droge hitte van Death Valley. Aan de kust zorgt een frisse zeewind 's avonds voor verkoeling. De temperatuur kan in de zomermaanden aardig oplopen, met name in de grote steden als Los Angeles (gemiddeld 27°C) en Las Vegas (gemiddeld 34°C) kan het tropisch warm zijn. In San Francisco ligt de temperatuur altijd wat lager, daar is het in juli en augstus gemiddeld zo'n 20°C.

Hebben we een visum nodig?

Voor een reis naar de Verenigde Staten heb je een ESTA-verklaring nodig. Dit geeft toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen: via de website van de Amerikaanse overheid dien je toestemming te krijgen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Je dient dit uiterlijk een week voor vertrek te regelen. Je ontvangt zo'n 4 weken voor vertrek meer informatie over de aanvraag.

Houd er rekening mee dat reizigers die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak, Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het online aanvragen van een ESTA. Deze reizigers moeten een regulier toeristenvisum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. Voor éénoudergezinnen willen wij u erop attenderen dat er bij de grensformaliteiten bij vertrek uit Nederland, maar ook bij aankomst op de bestemming, gevraagd kan worden naar toestemming van de niet meereizende ouder.

Waar overnachten we tijdens deze reis?

In San Francisco, Las Vegas, Laughlin en Los Angeles slapen we in totaal 9 nachten in sfeervolle centraal gelegen hotels. De kamers hebben een eigen douche en toilet. Daarnaast slapen we 2 nachten in een cabin.

Tijdens de 8 kampeerovernachtingen slaap je in een tent die je zelf op moet zetten. Natuurlijk helpt de reisbegeleider graag mee met het opzetten van de koepeltentjes. Ook wordt er gezamenlijk gekookt en afgewassen. Van de reizigers wordt verwacht dat iedereen een handje meehelpt.

Omdat we een groot deel van de reis kamperen, kun je echt genieten van de overweldigende natuur. We overnachten op officiële kampeerterreinen in de buurt van de prachtige nationale parken. De sanitaire voorzieningen op deze kampeerterreinen zijn eenvoudig. Dit wordt door het ruige natuurschoon echter ruimschoots gecompenseerd! Voor het kamperen dien je een warme slaapzak en een hoofdkussen mee te nemen. Slaapmatjes (van ongeveer 4 centimeter dik) zijn aanwezig. Het meenemen van een eigen tent is niet toegestaan, een klein extra slaapmatje mag je wel meenemen.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In Amerika geldt vrijwel in alle hotels dat in een 3-persoonskamer 2 Queensize bedden aanwezig zijn, er wordt dus geen derde bed bijgeplaatst. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren. De tentjes zijn geschikt voor 2 personen. Kleinere kinderen kunnen eventueel als derde persoon in een tent.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Enkele hotels beschikken over een zwembad. Daarnaast verblijven we in Los Angeles dichtbij het strand. 

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels beschikken over Wifi (soms tegen betaling). Meestal op je kamer, soms in de lobby. Op de campings is de Wifi niet overal even sterk, omdat de meeste zich bevinden in afgelegen gebieden middenin de natuur. 

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Wij raden je aan om kleding met laagjes mee te nemen. In de zomer liggen de temperaturen vrij hoog, maar 's avonds kan het flink afkoelen.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Op deze reis heb je voor de kampeerovernachtingen een warme slaapzak en een (opblaas)kussen nodig. Voor slaapmatjes en tenten wordt gezorgd. Slippers en een zaklantaarn zijn handig voor op de kampeerterreinen. Ook is het handig om een draagbare powerbank mee te nemen, zodat je er zeker van bent genoeg batterij te hebben om alles vast te leggen. Let wel op dat de capaciteit van de powerbank minder is dan 27.000 mAh. Doe altijd je powerbank in je handbagage. 

Het is raadzaam om voldoende kleding voor de verschillende weertypes in te pakken. Luchtige katoenen kleding voor hete dagen en daarnaast warme kleding (bv. een fleecejack, een jas of dikke trui en een lange broek ed.) voor frisse avonden. Natuurlijk mogen lekker zittende, dichte wandel- of sportschoenen niet ontbreken in je bagage. Verder is het is aan te raden om een klein rugzakje mee te nemen om je camera, waterfles, verrekijker e.d. in op te bergen voor dagexcursies.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser-pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video