Bekijk de Spanje, 18 dagen van Djoser

Spanje 18 dagen

Reis rond in het andere Spanje, Andalusië

Vanaf € 2.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

De rondreis brengt ons naar 'het andere' Andalusië. De dunst bevolkte provincie van Spanje, is een aaneenschakeling van witgepleisterde dorpjes, olijfboomgaarden en kurkeiken. De Moren, bewoners van het middeleeuwse Spanje, hebben hier veel sporen achter gelaten. Dit zie je terug in de rijke architectuur van de steden Ronda, Sevilla, Granada en Córdoba. Onderweg bezoeken we verschillende natuurparken, zoals het Ardales nationaal park, El Torcal nationaal park en de woestijn van Tabernas. Prachtige steden worden afgewisseld door hikes in de natuur, zwempartijen in mooie stuwmeren, een wolvenexcursie en een verblijf in grottendorp Guadix. Een bezoek aan de wereldberoemde Moorse paleisstad Alhambra en het prachtige tuincomplex Generalife is uiteraard een cultureel hoogtepunt tijdens de reis.

Daarom Djoser

 • Directe vlucht met KLM
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Inclusief het ontbijt in alle hotels
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels met vaak een zwembad
 • Verblijf binnen de muren van een Moors kasteel
 • Overnachting in een grothotel
 • Mooie combinatie van bergen, natuurparken, steden en strand
 • Bezoek aan de indrukwekkende steden Ronda, Sevilla, Córdoba en Granada
 • Excursie naar het prachtige Alhambra-paleis, inclusief gids en entree
 • Inclusief bezoek aan El Torcal NP
 • Volop watersportmogelijkheden in verschillende stuwmeren
 • Ontspannen afsluiting aan het strand
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Spanje, 18 dagen
 1. Amsterdam - Málaga - Ardales nationaal park
 2. Ardales, excursie Caminito del Rey
 3. Ardales, bezoek Antequera en El Torcal nationaal park en excursie Wolf Park
 4. Ardales - Ronda - Castillo de Castellar, overnachting binnen de muren van een Moors kasteel
 5. Castellar, excursie Gibraltar
 6. Castellar, bezoek aan Tarifa en optionele walvistocht
 7. Castellar - Cadiz - Sevilla
 8. Sevilla
 9. Sevilla - Córdoba - Zuheros
 10. Zuheros, hike Sierra Subbetica
 11. Zuheros - Guadix, bezoek grotmuseum en overnachting in grothotel
 12. Guadix, excursie Negratin reservoir
 13. Guadix, excursie Tabernas
 14. Guadix - Granada, bezoek Alhambra
 15. Granada - Nerja
 16. Nerja, optionele excursie grotten van Nerja
 17. Nerja
 18. Nerja - Malaga - Amsterdam

Reisbeschrijving

Het Spaanse Andalusië is een verrassende regio, waar zowel voor kinderen als ouders veel te beleven is. Iedereen kent wel de mooie steden met Moorse invloeden, wellicht minder bekend zijn de schitterende natuurgebieden, waar je kunt hiken, kayakken en zwemmen. Je kunt zelfs walvissen spotten aan de kust of op zoek naar wolven in het binnenland. Ook de overnachtingen zijn een belevenis, in grotwoningen, of binnen de muren van een oud Moors kasteel. Uiteraard sluit je af met een paar dagen aan één van de heerlijke stranden van Andalusië. Het beste in één reis!

Het Koningspad en op zoek naar de wolf

Dag 1 Amsterdam - Málaga - Ardales
Dag 2 Ardales, excursie Caminito del Rey
Dag 3 Ardales, bezoek Antequera en El Torcal nationaal park en excursie Wolf Park

Ardales family djoser AndalusieVanaf Amsterdam vliegen we naar de kustplaats Málaga. In het autovrije centrum maken we te voet kennis met deze stad, die de geboorteplaats is van de wereldberoemde schilder Picasso. Breng een bezoek aan het Alcazaba, een Arabisch fort dat is gebouwd door de Moren in de 11e eeuw. Of ga naar het kasteel Gibralfaro, gelegen op een berg. Het is een flinke wandeling omhoog, maar deze wordt zeker beloond met prachtig uitzicht over de stad. Je kunt de kustlijn, haven en de arena vanaf hier goed zien liggen.

Aan het einde van de middag rijden we via een mooie route naar het Ardales nationaal park. Ons hotel ligt bij een drietal grote stuwmeren, waar je heerlijk kunt zwemmen of kunt kiezen voor andere watersporten.

Caminito del Rey Djoser FamilyDe volgende dag staat een excursie naar Caminito del Rey gepland, het Koningspad. Hoewel dit ooit de bedenkelijke eer had het gevaarlijkste wandelpad van Europa te zijn, is het vandaag de dag door grondige renovatie goed toegankelijk en kun je een spectaculaire hike maken over een smal, grotendeels houten pad, dat je door een waanzinnig mooie kloof voert en langs metershoge kliffen. In totaal wandel je zo’n 7,7 kilometer, de wandeling zelf is relatief eenvoudig (let op: vanaf 8 jaar).

Hopelijk valt de spierpijn mee, want de volgende dag gaan we op zoek naar wolven in het Lobo Park. Eerst bezoeken we Antequera, een mooi wit stadje aan de voet van bergketen El Torcal. Je ziet overal de overblijfselen van de oude stadsmuren en op een overhangende rots torent een Moors kasteel uit over de stad. In El Torcal Nationaal Park klimmen en klauteren we over de bijzondere rotsformaties, terwijl je omringd wordt door de steenbokken. De rotsen danken hun bijzondere vorm aan de erosie door water en wind. Je kunt het nauwelijks voorstellen, maar ooit was dit hele park zeebodem. Misschien zie je onderweg nog roofvogels, vossen of reptielen die hier leven.

Lobo park wolf family djoser andalusieEn dan op zoek naar de wolf: in het Lobo Park (of Wolf Park) kun je onder leiding van een gids op zoek naar één van de drie wolvensoorten die hier voorkomen: de Alaskawolf en de Iberische en Europese wolf. Of adopteer er één!

Romeinen, Moren en Britten

Dag 4 Ardales - Ronda - Castillo de Castellar, overnachting in een Moors kasteel
Dag 5 Castellar, excursie Gibraltar
Dag 6 Castellar, bezoek aan Tarifa en optionele walvistocht

We vertrekken niet al te laat om op tijd in het mooie Ronda te zijn. Andalusië staat bekend vanwege haar mooie witte dorpen en Ronda is daar wellicht één van de mooiste van. De stad ligt op een plateau en is in tweeën gesplitst door de rivier Guadalevín, die door de mooie indrukwekkende Tajo-kloof stroomt. Het meest spectaculaire van deze stad is misschien wel het uitzicht dat je hebt vanaf de Puente Nuevo (nieuwe brug).

Ronda djoser familyRonda heeft een lange geschiedenis: de van oorsprong Keltische stad werd ingenomen door de Romeinen, die grote bloei brachten. Later kwamen de Moren en vanaf dat moment werd Ronda één van de belangrijkste Moorse steden. Dit zie je in historische gebouwen en monumenten nog goed terug. Na het slenteren door de smalle en steile straatjes kun je ervoor kiezen om te gaan lunchen op het Plaza del Socorro, een gezellig plein in het hart van het stadje. Of scoor een broodje en eet die op in de schaduw van het bomenrijke park Alameda del Tajo. Over de brede promenade loop je door naar een schitterend uitzichtspunt over de omgeving van Ronda.

Castillo de Castellar family Djoser AndalusieVannacht slapen we in Castillo de Castellar, Spanjes best bewaarde ommuurde Moorse kasteel. Het is hier wat koeler dan in bijvoorbeeld de stad, wat het een aangename plek maakt. Na alle activiteiten doen we het de volgende dag wat rustiger aan en kun je er zelf op uit trekken. Het kasteel is prachtig gelegen met uitzicht over een stuwmeer waar je kunt kajakken. In de omgeving zijn ook oude grotschilderingen te bewonderen.

Op een klein uur rijden ligt het bekende Gibraltar. Dit is een stukje Groot-Brittannië in Zuid-Spanje, dus houd je paspoort bij de hand. Het heeft zelfs een eigen luchthaven en als je Gibraltar binnen wilt rijden, passeer je eerst de landingsbaan. De meeste bezoekers komen om de rots van Gibraltar te bezoeken, hier vind je ook de meeste highlights. De berberapen zorgen voor veel bekijks, maar op en onder de rotsen vind je ook hagedissen, gekko’s en slangen. Heb je nog energie, beklim dan de Mediterrane trappen: via de achterzijde van de Rots van Gibraltar klim je naar ruim 400 meter hoogte. Vergeet tenslotte je portemonnee niet, want in Gibraltar shop je belastingvrij!

walvis family djoser andalusieDe volgende dag rijden we naar Tarifa, gelegen op het meest zuidelijke puntje van Spanje. Bij goed weer kun je hier Marokko zien liggen. Je kunt er zelfs voor kiezen om de oversteek met de veerboot te maken en een dagje Tanger ‘te doen’. Tarifa ligt aan de Costa de la Luz, de witte stranden zijn hier nog relatief rustig dus neem je handdoek maar mee. Het is ook de plek waar je een walvistocht kunt maken. Omdat Tarifa in het gedeelte ligt waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee elkaar treffen, is dit dé plek om tussen april en oktober walvissen te zien!

Sevilla en Córdoba

Dag 7 Castellar - Cádiz - Sevilla
Dag 8 Sevilla 
Dag 9 Sevilla - Córdoba - Zuheros

We vervolgen onze weg naar Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, maar niet voordat we een stop maken in Cádiz. Deze havenstad wordt ook wel klein Havana genoemd en grootste blikvanger van de stad is toch wel de kathedraal.

sevilla giralda djoser familySevilla is een grote stad met een bijzonder verleden. Uit de Moorse tijd stamt de eeuwenoude minaret ‘La Giralda’, die nu deel uitmaakt van de kathedraal. Je kunt deze toren ook beklimmen voor een mooi uitzicht over de oude stad. Vlakbij de kathedraal ligt het regeringspaleis Alcazar met bijzondere azulejos, kleurrijke siertegeltjes. Het paleis wordt nog steeds gebruikt door de Spaanse koning. We komen in de namiddag aan zodat we de heetste uren mijden en toch de eerste highlights vast kunnen bekijken.

De pittoreske wijk Santa Cruz is opgebouwd uit vele smalle steegjes met gezellige tapas-barretjes en ontelbaar veel verschillende patio's. Overal zie je goed verzorgde stillevens van bloemen, terracotta potten in alle kleuren en maten en de meest uiteenlopende gietijzeren balkonnetjes.

sevilla djoser familyEen leuke manier om alle hoogtepunten te zien, is met een paardenkoets. Al rijdend verken je het mooie centrum van de stad. Of huur een fiets om de stad op een andere manier te ontdekken. Leer meer over Flamenco in het Flamenco museum. Op het terras kun je genieten van een heerlijke paella, rijstgerecht met vis en schaaldieren of probeer een lokaal gerecht uit de rijke Andalusische keuken.

mezquita cordoba family djoserOok de volgende ochtend hebben we nog even tijd in Sevilla, daarna rijden we door naar Córdoba. In de tijd van de Moorse overheersing was Córdoba een belangrijke metropool en het middelpunt van kunst en wetenschap. Uit die tijd zijn talrijke monumenten overgebleven. Vrijwel iedereen kent wel de Mezquita of grote moskee, die je echt gezien moet hebben. De moskee is wereldberoemd door zijn vele gestreepte kalkstenen zuilen en bogen. Deze vele bogen zorgen voor een magisch effect, die je zullen blijven verbazen. In het midden van de moskee hebben de katholieke koningen later een kathedraal gebouwd, wat het een heel typisch gebouw maakt. Vanaf de Mezquita loop je in een paar minuten naar de prachtige tuinen van het kasteel ‘Alcazar de los Reyes Catolicos’. Dit paleis stamt uit de 14e eeuw en had naast verblijfplaats van de Spaanse vorsten later ook een functie als rechtbank van de Spaanse Inquisitie en zelfs als gevangenis.

witte dorpjes djoser andalusie familyAl wandelend kom je al snel in de Juderia, de Joodse wijk, met smalle en kleurige straatjes. Heerlijk om even rond te struinen. Steek de Puente Romano de Córdoba over, de Romeinse brug, via de 16e-eeuwse stadspoort. Aan de overkant kom je uit bij de Torre de la Calahorra, een toren van Moorse oorsprong. Klim naar boven voor een mooi uitzicht over de stad. Córdoba is één van de plaatsen in Andalusië waar de flamenco is ontstaan. De beste bars en restaurants om de flamenco te zien vind je verscholen in de Calleja de las Flores. Strijk neer op één van de gezellige pleintjes voor een hapje en een drankje, voordat we verder rijden naar onze volgende bestemming, Zuheros. Hoewel wat onbekend, is het één van de mooiere witte dorpjes van Andalusië. We verblijven aan de rand van natuurpark Sierra Subbetica, in een karakteristieke Hacienda.

Van grotten tot woestijn

Dag 10 Zuheros, hike Sierra Subbetica
Dag 11 Zuheros - Guadix, bezoek grotmuseum en overnachting in grothotel
Dag 12 Guadix, excursie Negratin reservoir
Dag 13 Guadix, excursie Tabernas
Dag 14 Guadix - Granada, bezoek Alhambra 

In de ochtend trekken we er te voet op uit voor een kennismaking met het mooie natuurpark Sierra Subbetica. Het is een gebied met bergen en valleien en je wordt omringd door olijfbomen. Wellicht spotten we onderweg vossen, wilde zwijnen of de waterspitsmuis. Ook is het een leefgebied van verschillende roofvogelsoorten. In de middag kun je Zuheros verkennen, de vleermuizengrot bezoeken of gewoon lekker ontspannen aan het zwembad van je hotel.

negratin family spanje djoserOp tijd vertrekken we de volgende dag naar het grottendorp Guadix. Dit historische stadje bestaat voor een groot deel uit grotwoningen. Nog steeds wonen daar zo’n 2000 tot 3000 mensen. En wat is er nu leuker, dan zelf te overnachten in een heus grothotel! Eerst bezoeken we het grottenmuseum Cueva Museo. Het geeft je een kijkje in de manier van leven van de inwoners en hoe de grotten zijn gebouwd.

Vanuit Guadix maken we een excursie naar het Negratin Reservoir. Dit is het grootste stuwmeer van Andalusië en ligt in een prachtig natuurgebied. Ben je een waterrat, dan kom je hier zeker aan je trekken! Je kunt hier zwemmen, waterfietsen, kanoën of windsurfen.

Ook maken we een dagtocht naar Tabernas. Houd je van films? En wist je dat Spanje een woestijn heeft? Midden in de woestijn van Tabernas vind je het Mini Hollywood, oftwel themapark Oasys. Er is een wildwestdorp, waar verschillende films zijn opgenomen, zoals ‘Indiana Jones’ en ‘Gods and Kings’.

Alhambra family djoser andalusieVanuit Guadix rijden we naar Granada. Een bezoek aan de wereldberoemde Moorse paleisstad Alhambra met de prachtige tuinen ‘de Generalife’ is uiteraard het hoogtepunt van deze dag. Wat ooit begon als een simpel fort, werd midden 13e eeuw opgeknapt en uitgebouwd door de Moorse heersers. Inmiddels vormen een tweetal paleizen het hoogtepunt van een bezoek.

In de kathedraal van Granada liggen de prachtig bewerkte graven van het beroemde koningspaar Fernando en Isabel, dat in de 15e eeuw de eenwording van Spanje en de uitbreiding naar Amerika tot stand bracht. Een wandeling door de op een heuvel gebouwde Moorse stadswijk Albaicín, met zijn doolhof aan straatjes en authentieke Moorse huizen en gebouwen, is ook zeer aan te raden. Vanuit deze wijk heb je een prachtig uitzicht op het Alhambra met de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada en de Alpujarras op de achtergrond.

De zonnige zuidkust

Dag 15 Granada - Nerja
Dag 16 Nerja, optionele excursie grotten van Nerja
Dag 17 Nerja
Dag 18 Nerja - Malaga - Amsterdam

nerja family djoser andalusieDe laatste dagen verblijven we aan de Andalusische kust, waar je kunt zwemmen, waterskiën of gewoon lekker kunt bijkomen van alle indrukken van deze mooie rondreis. Bezoek het waterpark in Torre del Mar of ga zeekajakken bij de kliffen van Maro-Cerro Gordo. Heb je nog niet genoeg van al het moois, bezoek dan zeker de grotten van Nerja, een indrukwekkend ondergronds complex met een lengte van meer dan 4 km lang. Vanuit Malaga vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
23 jul - 09 aug
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

€ 2.595,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen met vaak een zwembad
 • Unieke overnachting binnen de muren van een Moors kasteel
 • Overnachting in een grothotel
 • Het ontbijt in alle hotels
 • Stadswandeling Malaga
 • Excursie Caminito del Rey (toegankelijk vanaf 8 jaar)
 • Bezoek El Torcal nationaal park en Antequera
 • Op zoek naar wolven in het Lobo Park
 • Stadswandeling Ronda
 • Excursie Gibraltar
 • Bezoek Tarifa, het zuidelijkste puntje van Spanje
 • Stadswandeling Sevilla
 • Hike Sierra Subbetica nationaal park
 • Bezoek grotmuseum in Guadix
 • Excursie Negratin reservoir
 • Bezoek Alhambra, incl. entreegeld en een gids
 • Bezoek Mini Hollywood in Tabernas woestijn

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.245,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Cuevas Guadix family djoser andalusieWe overnachten in sfeervolle middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. In Castillo de Castellar overnacht je binnen de muren van een Moors kasteel, in casas rurales; zonder twijfel een unieke ervaring. De indeling per appartement verschilt. De meeste appartementen hebben twee of drie slaapkamers, een aantal heeft een slaapkamer en een sofabed in de woonkamer.

Bij Guadix slaap je in een heus grothotel, waar je als familie verblijft in een één-of tweekamerappartement met gezamenlijke faciliteiten per appartement.*

De hotels liggen op mooie locaties in de natuur, op loopafstand van bezienswaardigheden, hebben een zwembad of bieden een unieke ambiance, zoals het verblijf binnen kasteelmuren of in een grothotel. Ontbijt is bij deze reis inbegrepen in de reissom. Een aantal hotels beschikt over een zwembad. 

Reis je met een familie van 3 personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend (dit geldt voor de hotels).
*Reis je met twee of drie personen, dan kan het voorkomen dat je in Castillo de Castellar en Guadix je appartement deelt met een ander gezin. Uiteraard heeft ieder wel een eigen kamer, alleen de faciliteiten zijn dan gedeeld.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Ardales Hotel Posada del Conde
Castillo Hotel Castillo de Castellar
Sevilla Silken Al-Andalus Palace Hotel
Zuheros Hacienda Minerva
Guadix Cuevas La Granja
Granada  Hotel Los Angeles & Spa
Nerja Nerja Club & Spa


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • hotel posada del conde ardales family djoser

  Onze sfeervolle hotels liggen op mooie locaties.

 • hotel posada del conde andalusie djoser family
 • hotel posada del conde restaurant family djoser andalusie
 • Castillo de castellar family djoser andalusie

  In Castillo de Castellar overnachten we binnen de muren van een oud Moors kasteel...

 • castillo de castellar casas family andalusie djoser

  ... in casas rurales.

 • castillo de castellar kamer casas family djoser
 • Hotel castillo de castellar kamer family djoser
 • hotel castillo de castellar restaurant family djoser andalusie

  Ontbijt is inbegrepen tijdens de reis.

 • hotel kamer sevilla family djoser
 • hacienda minerva family djoser andalusie

  Tijdens de rondreis overnachten we op een sfeervolle haciënda.

 • hacienda minerva zwembad family djoser andalusie
 • hacienda minerva restaurant andalusie djoser family
 • hacienda minerva family djoser andalusie kamer

  De kamers zijn comfortabel en beschikken over de nodige faciliteiten.

 • grothotel family djoser andalusie

  Bij Guadix overnachten we in een grothotel voor een unieke ervaring.

 • grothotel family djoser andalusie
 • grothotel zwembad family djoser

  Een aantal hotels beschikt over een zwembad.

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Malaga

  Vertrek

  12:40 - 15:40

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Malaga - Amsterdam

  Vertrek

  13:20 - 16:25


Spanje kent geen tijdsverschil met Nederland.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.245,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We maken gebruik van een eigen, comfortabele en ruime bus. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, zodat in het algemeen de reistijden niet langer zijn dan twee tot drie uur, waardoor er ter plaatse veel tijd is. Het principe vrijheid/blijheid in optima forma.

Spanje kent uitstekende wegen, waardoor er in relatief korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. Natuurlijk maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bezoeken. De grotere steden en plaatsen kun je prima te voet verkennen; de bus staat daarom dan ook niet tot beschikking van de groep.

 • Spanje Bus Djoser Family
 • Spanje bus djoser family

  Onze comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen met vaak een zwembad
 • Unieke overnachting binnen de muren van een Moors kasteel
 • Overnachting in een grothotel
 • Het ontbijt in alle hotels
 • Stadswandeling Malaga
 • Excursie Caminito del Rey (toegankelijk vanaf 8 jaar)
 • Bezoek El Torcal nationaal park en Antequera
 • Op zoek naar wolven in het Lobo Park
 • Stadswandeling Ronda
 • Excursie Gibraltar
 • Bezoek Tarifa, het zuidelijkste puntje van Spanje
 • Stadswandeling Sevilla
 • Hike Sierra Subbetica nationaal park
 • Bezoek grotmuseum in Guadix
 • Excursie Negratin reservoir
 • Bezoek Alhambra, incl. entreegeld en een gids
 • Bezoek Mini Hollywood in Tabernas woestijn

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze 18-daagse reis door Spanje zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadswandeling door de steden Malaga, Ronda, Sevilla en Cordoba. Deze interessante steden zijn belangrijke hoogtepunten in Andalusië en staan bol van de Moorse invloeden.
 • Een wandeling over de Caminito del Rey voert je langs een adembenemende kloof; ooit was dit het gevaarlijkste pad van Europa, vandaag is het goed toegankelijk, mits je geen hoogtevrees hebt. Let op: alleen toegankelijk vanaf 8 jaar.
 • El Torcal nationaal, park in 1929 uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. In de afgelopen miljoenen jaren hebben de kalksteen rotsen rare en bijzondere vormen aangenomen.
 • Excursie Lobo (=Wolf) Park. Hier kun je onder leiding van een gids op zoek naar de wolven die hier leven.
 • Excursie Gibraltar, een Brits overzees gebied. Met name de rots van Gibraltar is bekend.
 • Bezoek aan Tarifa, het meest zuidelijke puntje van Spanje.
 • Onderweg naar Sevilla bezoeken we Cádiz, een havenstad aan de baai
 • Hike in Sierra Subbetica nationaal park. Dit park kenmerkt zich door bergen, valleien en volop olijfbomen.
 • Bezoek aan grotmuseum in Guadix. In Guadix leven nog ruim 2000 mensen in grotwoningen.
 • Excursie naar Negratin reservoir. Hier kun je zwemmen, kanoën of kiezen voor andere watersporten.
 • Het Alhambra kunnen we niet overslaan. De entree is hier inbegrepen, evenals een gids.
 • In de Tabernas woestijn ligt Mini Hollywood, het decor van verschillende (western)films.
   

Ter plaatse kunnen nog meer excursies worden geregeld, zoals:

 • In Ardales NP en Castillo de Castellar kun je bij het nabijgelegen stuwmeer terecht om te zwemmen of te kanoën.
 • Vanuit Tarifa kun je een optionele walvistocht maken. Het is de ideale plek om deze imposante dieren te spotten.
 • Neem een flamenco les of bezoek een flamenco show in bijvoorbeeld Sevilla. Leer typisch Spaans dansen.
 • Op één van de laatste dagen is een excursie mogeiljk naar de beroemde grotten van Nerja. Ken jij het verschil tussen stalactieten en stalagmieten?

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

 • Wandeling Caminito del Rey

  Maak een mooie wandeling over het Koningspad, 'el Caminito del Rey’. Ooit het gevaarlijkste wandelpad van Europa, vandaag de dag een spectaculaire hike over een smal, grotendeels houten pad. Het goed toegankelijke wandelpad voert je door een waanzinnig mooie kloof en langs metershoge kliffen. De totale lengte is 7,7 kilometer.

  Inbegrepen: entree en shuttlebus terug naar het beginpunt
  Duur: halve dag
  Bijzonderheden: dichte schoenen verplicht; toegankelijk vanaf 8 jaar en ouder.

  Prijs € 14,- p.p.

Reisdocumenten

 • Geldige identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 

Geldzaken

 In Spanje is de euro het betaalmiddel.

 
Geld afhalen: overal mogelijk.
Creditcards worden ruim geaccepteerd.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.
 
Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
 

Maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen in de reissom. Het is meestal vrij licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De overige maaltijden zijn op deze reizen niet inbegrepen. Dit heeft als voordeel, dat je altijd zelf kunt bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten.

paella spanje djoser familyDe spaanse keuken is heel gevarieerd en vooral de tapas en paella zijn bij ons bekend. Tapas zijn kleine hapjes, populair zijn o.a. calamaris (gefrituurde inktvisringen) en chorizo (pittige worst).

In de warme zomermaanden is de gazpacho een aanrader, een verfrissende koude tomatensoep. En wie kent niet de tortilla de patatas, een spaanse aardappel-omelet. Erg bekend is ook de spaanse paella, een gerecht met rijst, zeevruchten en groenten.

Het eetgedrag van de Spanjaarden wijkt veel af van dat van ons. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond ongeveer 14:00 uur. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan. Een menú del día bestaat meestal uit een voorgerecht (primero), een hoofdgerecht (segundo), een toetje (postre) en wijn of fris.

Tussen 18:00 en 21:00 uur is de tijd voor borrels en tapas, kleine hapjes zoals koude aardappelsalade of allerlei soorten vis met knoflook, olijfjes, etc. Vervolgens eet men de avondmaaltijd. Het avondeten is in de regel wat lichter en begint vrij laat, pas om 21:00 uur gaan de meeste restaurants open.

Het water uit de kraan is prima te drinken, maar niet altijd even lekker. Flessen water zijn overal makkelijk te koop. Spanjaarden zien maaltijden als een sociale gebeurtenis, zodat het op etenstijden extra gezellig is in de restaurantjes, daarom wordt is een rondreis in Spanje ook absoluut een culinaire reis vanwege het gevarieerde aanbod.

Gezondheid

Het verstandig enigszins op te letten met wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en een middel tegen darmstoornissen.

Klimaat en geografie

Spanje kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het Spaanse klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers in Zuid-Spanje zijn over het algemeen warm.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Spanje?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Spanje is een heerlijk vakantieland. Je kunt oneindig cultuur opsnuiven, de schitterende natuur bewonderen en van het goede leven genieten. De reis is een perfecte mix van inspanning en ontspanning. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

Tijdens de gehele reis maken we gebruik van een ruime comfortabele bus met airconditioning. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, zodat in het algemeen de reistijden nooit langer dan een halve dag in beslag nemen (excl. tussenstops). Andalusië heeft een goed wegenstelsel, waardoor er in relatief korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. Wel is het zo dat in het berggebied de wegen haarspeldbochten bevatten, wat af en toe voor extra reistijd zorgt.
Tijdens de reis maken af en toe een wandeling in de natuurgebieden. Voor iedereen met een gemiddelde conditie zijn deze hikes goed te doen.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

In Spanje vind je verschillende klimaatgebieden. Zo hebben de eilanden een ander weertype dan het vaste land en verschilt het ook of je in het noorden of het zuiden verblijft. Andalusië kenmerkt zich door warme zonnige zomers, bewust verblijven we zoveel mogelijk buiten de steden, omdat het daar aangenamer is in de zomermaanden.

Kunnen we met een ID-kaart reizen?

Je dient in het bezit te zijn van een paspoort of een Europeesche identiteitskaart die nog geldig is bij terugkomst in Nederland. Indien je Gibraltar wilt bezoeken volstaat op dit moment (2021) een ID-kaart, dit gaat mogelijk veranderen.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Een aantal hotels tijdens deze reis beschikt over een zwembad. In een aantal plaatsen ligt er een stuwmeer op loopafstand, waar gezwommen kan worden.

Is er Wifi aanwezig tijdens deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Tevens betaal je binnen de Europese Unie tegenwoordig geen extra kosten meer voor bellen en internetten op je telefoon, naast je gewone abonnementskosten. Je betaalt hetzelfde als wanneer je in Nederland zou bellen of sms'en. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met je telefoonprovider.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften. In de zomer kun je het beste luchtige kleding meenemen. Om kerken binnen te mogen, vraagt men vaak om schouders en knieën te bedekken. Hier kun je rekening mee houden door bijvoorbeeld een sjaal mee te nemen.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn-Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Zonnebrandcréme en een hoofddeksel tegen de zon kunnen goed van pas komen! Tevens is het aan te raden om een paar goede schoenen mee te nemen voor de wandelingen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video