Bekijk de Sri Lanka, 20 dagen van Djoser

Sri Lanka 20 dagen

In 3 weken alle hoogtepunten van dit prachtige land

Vanaf € 2.995,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens het rondreizen op Sri Lanka krijg je een goede indruk van het dagelijks leven. Tuktuks volgeladen met koopwaar, kinderen die in schooluniform naar school lopen en ons vriendelijk toezwaaien en natuurlijk de prachtig versierde vrachtauto's. Omdat we met onze eigen bus rijden kunnen we regelmatig stoppen om een foto te maken, vers fruit te kopen of een praatje te maken met de lokale bevolking. Er is voldoende tijd om er zelf op uit te trekken of deel te nemen aan een jeepsafari of te snorkelen. Een kookles en informatie over de inheemse planten mogen natuurlijk niet ontbreken op onze reis. We wisselen de kustlijn af met de frissere hooglanden, kleine dorpjes met grotere steden en natuurparken met antieke steden.
 

Daarom Djoser

 • Hotels met zwembad inclusief ontbijt
 • Gratis diner in Trincomalee
 • Nederlandse reisbegeleider en lokale gids
 • Heerlijke stranden met wuivende palmbomen in Negombo, Trincomalee en Ahangama
 • Fietsen door de oude Singalese koningsstad Polonnaruwa
 • Bezoek UNESCO-werelderfgoed sites: Leeuwenrots Sigiriya, oude koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa, de grotten van Dambulla en tempel van de Tand in Kandy
 • Spectaculaire treinrit naar Ella
 • Bijzondere overnachting in een luxe camp site bij Udawalawe nationaal park, inclusief ontbijt en diner
 • Olifanten spotten tijdens een safari in Udawalawe en Yala nationaal park
 • Bezoek aan Galle, oude handelsstad in de VOC-tijd
   
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Sri Lanka, 20 dagen
 1. Amsterdam - Colombo
 2. aankomst Colombo - Negombo
 3. Negombo - Anuradhapura
 4. Anuradhapura - Trincomalee
 5. Trincomalee, optionele excursie Pigeon Island
 6. Trincomalee
 7. Trincomalee
 8. Trincomalee - Sigiriya - Polonnaruwa
 9. Polonnaruwa, fietstocht, optionele safari Minneriya nationaal park
 10. Polonnaruwa - Dambulla - Matale - Kandy
 11. Kandy
 12. Kandy - bezoek aan theefabriek - Nuwara Eliya
 13. Nuwara Eliya, optionele wandeling Horton Plains
 14. Nuwara Eliya - treinrit naar Ella - Udawalawe nationaal park
 15. Udawalawe NP, optionele jeepsafari
 16. Udawalawe NP - Tissamaharama, optionele jeepsafari Yala nationaal park
 17. Tissamaharama - Ahangama
 18. Ahangama, excursie Galle
 19. Ahangama - schildpaddenopvang - Colombo
 20. Colombo - Amsterdam

Reisbeschrijving

Een reis naar Sri Lanka is ideaal voor gezinnen door de korte reisafstanden. Er is volop afwisseling tussen mooie stranden, ruïnes die verscholen liggen in de jungle, groene theeplantages, oude VOC vestingen en nationale parken waar je een safari kunt maken op zoek naar olifanten en luipaarden maken.

Schilderachtig vissersplaatsje Negombo

Dag 1 Amsterdam - Colombo
Dag 2 aankomst Colombo - Negombo

vismarkt Negombo Sri Lanka DjoserWe verlaten Nederland en vliegen naar de luchthaven van Colombo. Als we aankomen, proeven we meteen een andere cultuur. De vriendelijke bevolking in fleurige kleding lacht je meteen toe. We rijden meteen door naar ons hotel in Negombo. Dit schilderachtige vissersplaatsje met zijn kleurrijke markten en brede zandstranden is een rustig begin van onze rondreis door Sri Lanka.

Anuradhapura

Dag 3 Negombo - Anuradhapura
Dag 4 Anuradhapura  - Trincomalee


stoepa Anuradhapura Sri Lanka DjoserWe rijden in een paar uur naar Anuradhapura. De stad was de eerste hoofdstad van Sri Lanka en daarmee ook de oudste stad. Van ruim voor onze jaartelling tot in de 11e eeuw was de stad het centrum van de handel en boeddhisme. De verschillende koningen die hier regeerden hebben imposante bouwwerken achtergelaten. Het lijkt wel een openluchtmuseum met paleisruïnes, tempels en dagobe’s. De volgende dag rijden we door naar onze overnachtingsplek in Trincomalee.

 

Zwemmen en relaxen in kustplaats Trincomalee

Dag 5 Trincomalee, optionele excursie Pigeon Island
Dag 6 Trincomalee
Dag 7 Trincomalee

strand sri lankaAls we aankomen in de havenstad Trincomalee bevinden we ons aan de noordoostkust van Sri Lanka. De stad ligt op een schiereiland en is de op vier na grootste natuurlijke haven ter wereld. Trincomalee was een belangrijkste handelspost en is bijna 150 jaar lang in bezit geweest van de Nederlanders. Op de toegangspoort kun je nog lezen hoe oud het fort Frederick is. Nog wat hoger dan het fort ligt de Hindoe tempel Koneswaram. De hindoepriesters en pelgrims werpen hier offers van bloemen in de oceaan. De stranden van Trincomalee behoren met hun witgele zandstranden tot de mooiste stranden van Sri Lanka. Liefhebbers kunnen hier heerlijk duiken of snorkelen, bijvoorbeeld bij het onbewoonde Pigeon Island, vlak voor de kust. Op het stand kun je ook zien hoe de vissers hun netten binnenhalen . Je kunt ook een kijkje nemen bij de zeven warmwaterbronnen van Kanniya. Deze plek is heilig voor de bevolking dus gepast gekleed wordt aangeraden.

De oude koningsstad Polonnaruwa

Dag 8 Trincomalee - Sigiriya - Polonnaruwa
Dag 9 Polonnaruwa, excursie met fietstocht, optionele safari Minneriya nationaal park

We moeten zorgen dat we goed uitgerust zijn voor de volgende dag want als je wil kun je hier een hele bijzondere rots beklimmen. We bezoeken namelijk het park met daarin het goed beveiligde paleis van koning Kassapa in Sigiriya. Deze koning had zijn vader van de troon gestoten en was bang voor de wraak van zijn broer. Daarom bouwde hij bovenop de 200 meter hoge rots een paleis. De koning had vandaar uit een goed zicht op de hele omgeving en kon een eventuele vijand meteen opmerken. Het is een wonder hoe ze dit paleis in 473 hebben kunnen bouwen.

Sri Lanka Djoser Junior SigiriyaNu zijn er ladders en wenteltrappen waarmee we redelijk makkelijk naar boven kunnen maar in die tijd waren er niet meer dan wat uithollingen in de muren waar je je voeten in kon zetten. Kijk maar goed, want je kunt ze nog steeds zien in de wanden. Van het paleis zelf niet meer zo veel te zien maar het uitzicht bovenop de rots maakt het zeker de moeite waard om toch de hele klim te maken. Op de route naar de top toe zijn hele beroemde fresco's te zien. Deze schaars geklede dames lijken je fruit aan te bieden.

Als je langs de gladgewreven muur loopt, kun kijken of je jezelf kunt zien want het lijkt net een spiegel. Heb je geen zin in de grote klim naar boven dan kun je genieten van de mooie tuin met veel verkoelende vijvers.
In Polonnaruwa kun je mee op excursie om te helpen, kijken en proeven van heerlijke Sri Lankaanse gerechten, bereid bij een gezin thuis. Onderweg doe je zelf de boodschappen op de lokale markt en afdingen hoort daar natuurlijk bij. Als we de hele markt hebben afgestruind op zoek naar lekkere ingrediënten voor deze lunch rijden we naar het rustige dorpje Ginidamana. De lokale gids stelt ons voor aan een aantal mensen uit het dorp en van hun kunnen we de geheimen van de Sri Lankaanse keuken leren. Voordat we de lunch mogen opeten gaan we eerst een offer brengen aan de tempel in het dorp. We bieden eten aan aan de boeddhistische monniken volgens een ritueel en worden daarna door hun gezegend. Dan pas mogen we genieten van onze maaltijd.

Polonnaruwa sri lankaDe volgende dag hebben we een gevarieerd programma. In de ochtend gaan we op excursies naar de overgebleven resten van de oude koningsstad Polonnaruwa. We rijden met de bus naar de fietsverhuur en na enig passen en meten vindt je vast wel een fiets die past. We hoeven niet lang te fietsen voordat we bij de uitgestrekte vlaktes van de oude stad komen. Daar geven de ruïnes van de tempels en paleizen een indruk van hoe groot de stad vroeger moet zijn geweest. Doe makkelijke schoenen aan want deze plek is nog steeds heilig voor de Srilankanen. De schoenen moet je regelmatig uit doen voordat je een tempel mag betreden.

In de middag kun je mee met een jeepsafari door het Minneriya nationaal park. We doorkruisen deze 'wetlands' over smalle weggetjes op zoek naar wilde olifanten. Met een beetje geluk kunnen we heel dichtbij komen om deze machtige dieren te bekijken. De gids zal je ook wijzen op de vele vogels, vlinders en reptielen die er te zien zijn in dit park.

De tand van Buddha in cultureel Kandy

Dag 10 Polonnaruwa - Dambulla - Matale - Kandy
Dag 11 Kandy

Dambulla Boeddha Sri Lanka JuniorLekker uitgerust vervolgen we de reis richting Kandy. Uiteraard stoppen we onderweg bij de beroemde rotstempels van Dambulla. Als je de klim waagt, vergeet dan niet af en toe te stoppen om te genieten van het mooie uitzicht en de spelende apen. Boven aangekomen zijn vijf grotten te bezichtigen met daarin zittende, staande en liggende Boeddha beelden. Elk beeld is weer anders en betekent ook iets anders. Let goed op de stand van de handen van een beeld en je zult zien dat die elke keer anders is.

Een bezoek aan de kruidentuin van Matale staat ook op het programma. We lopen langs de tropische bomen en planten. We zien de lange pepers, smalle rietsuiker bladeren, de klimmende vanilleplant en ruiken de citrusachtige 'curry-leaves'. Behalve natuurlijke medicijnen maken ze hier ook schoonheidsproducten. Van de Aloë Vera wordt je huid heel zacht en je leert hoe je tanden kunt poetsen zonder tandpasta.

Kandytempel tand kandy is na Colombo de belangrijkste stad van het land. De beroemde tempel van de tand, de Dalada Maligawa trekt vele bezoekers. Een bezoek aan de tempel neemt wel enige tijd in beslag. Eerst moet natuurlijk je schoenen achterlaten en dan volg je de rij pelgrims naar het heiligdom. Je loopt langs trommelaars en rijk versierde tempels totdat je aan de beurt bent om een blik te werpen op de schrijn waarin 7 kleine kistjes zitten met daarin Boeddha's linker bovenhoektand.

Iets buiten de stad liggen de botanische tuinen van Peradeniya. De tuinen hebben prachtige lanen omzoomd met planten en bloemen en is vooral bij orchidee liefhebbers populair. Er zijn statige palmbomen, charmante kromgegroeide bomen te zien maar de bijzonderste boom is de 'oude boom'. Deze boom kan eigenlijk zijn taken niet meer dragen en ze strekken zich meterslang uit vlak boven de grond her en der ondersteund door stokken.

Nuwara Eliya: de theeplantages van Ceylon

Dag 12 Kandy - bezoek aan theefabriek - Nuwara Eliya
Dag 13 Nuwara Eliya, optionele wandeling Horton Plains

horton plains sri lankaWe gaan de hooglanden in waar kleurig geklede theepluksters met manden op hun rug op de groene theeplantages werken. We bezoeken de theefabriek en zien het vele werk wat er nog moet gebeuren voordat wij de Ceylonthee in een zakje kunnen kopen. Als we aankomen in Nuwara Eliya zie je duidelijk de Engelse invloeden. Strakke gazons, statige landhuizen en een groot rood/roze postkantoor. De Engelsen vluchtten tijdens de warme periodes hier naartoe om polo te spelen en thee te drinken in hun keurige tuinen. De temperatuur is hier namelijk een stuk frisser dus neem een warme trui mee. Er zijn nog steeds paarden en als je wilt kun je een ritje maken.

Je kunt vanuit Nuwara Eliya een wandeling maken over de Horton Plains, een hoogvlakte die abrupt ophoudt bij World's End, waar je langs een steile rotswand loodrecht naar beneden kijkt.

Olifanten spotten in Udawalawe

Dag 14 Nuwara Eliya - treinrit naar Ella - Udawalawe nationaal park
Dag 15 Udawalawe NP, optionele jeepsafari

Een ritje met de lokale trein mag niet ontbreken. We rijden met de trein van Nanu Oya naar Ella. Deze trein is niet veel veranderd sinds de tijden van de Engelse overheersing. Neem een kijkje in het huisje van de conducteur en je waant je terug in de tijd. In de trein kom je snel aan de praat met de bevolking die graag alles van je wilt weten. Onderweg kunnen we volop genieten van de theeplantages.

In Ella staat de bus weer op ons te wachten en rijden we verder naar Udawalawe. Hier overnachten we op een camping. In onze eigen tent/huisje slaap je op een gewoon bed en heb je je eigen badkamer. In het stadje Udawalawe draait alles om het olifantenweeshuis. In het weeshuis, dat aangeduid wordt als Transit Home, zien we hoe hier, meestal jonge olifanten, worden opgevangen die afgescheiden zijn van hun kudde. Ze worden hier verzorgd en gekeken of ze weer terug de natuur in kunnen. Een jeep safari in het nationaal park, waar kuddes olifanten leven, mag hier ook zeker niet ontbreken. Naast de vele olifanten, vind je hier ook allerlei verschillende vogels.

De beroemde paalvissers in Ahangama

Dag 16 Udawalawe - Tissamaharama, optionele jeepsafari Yala nationaal park
Dag 17 Tissamaharama - Ahangama
Dag 18 Ahangama, excursie Galle

Een korte tocht brengt ons naar Tissamaharama, gelegen aan het stuwmeer Tissa Wewa. De stad dankt zijn bekendheid aan de Maha Stupa. Deze 50 meter hoge dagoba wordt druk bezocht en maakt deel uit van een kloostercomplex. Tissamaharama is ook de uitvalplaats voor een jeepsafari naar Yala nationaal park. Dit park wordt bezocht door de echte natuurliefhebbers maar vooral door diegene die hopen een blik te kunnen werpen op een luipaard. Dit park schijnt de hoogste concentratie luipaarden te hebben maar ze weten zich vaak goed te verstoppen. Ook al kom je misschien geen luipaard tegen dan nog kijk je je ogen uit. Olifanten, varanen, krokodillen en talrijke vogels zijn er te fotograferen. Het landschap is alleen al de moeite waard met veel variatie tussen moerassen, wouden, open vlaktes en rode zandwegen.

We rijden langs de kust naar Ahangama. Hier overnachten we in een mooi hotel. Langs de kust zijn de beroemde paalvissers vaak te zien. Het brede witte strand nodigt uit tot een lange wandeling en misschien kun je surfers hun kunsten zien vertonen. Natuurlijk kun je ook een lekkere frisse duik in het zwembad nemen.

galle sri lankaVanuit Ahangama maken we een excursie naar Galle. In het rustieke stadje zijn de voetsporen van de Nederlanders makkelijk terug te vinden. In de Nederlands hervormde kerk lees je de namen van de Nederlanders die in de 16de eeuw meegevaren waren met de grote VOC schepen. Ook de straatnamen zijn achtergelaten door de Nederlanders en zo kan het gebeuren dat je in Galle door de Leynbaanstreet kunt lopen. Het oude centrum van Galle lijkt wel een openluchtmuseum. Met zijn wapendepot, het grote fort en prachtig gelegen vuurtoren kun je hier uren ronddwalen.

De hoofdstad van Sri Lanka: Colombo

Dag 19 Ahangama - schildpaddenopvang - Colombo
Dag 20 Colombo - Amsterdam

We zijn bijna aan het einde van onze rondreis. We maken nog een stop bij een schildpaddenopvang. Hier worden de eieren van het strand gehaald en goed beschermd opnieuw ingegraven met de datum en aantal eieren erbij. Als de eieren uitkomen, mogen de jonge schildpadden nog ongeveer drie dagen blijven totdat ze sterk genoeg zijn om uit gezet te worden in zee. Op deze manier kan 75% van de schildpadjes overleven tegen 25% als ze niet geholpen zouden worden.

Onze rondreis eindigt in de hoofdstad Colombo. Deze levendige stad geeft ons nog de mogelijkheid om de laatste inkopen te doen of lekker te luieren. Je kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen met een tuktuk. De verschillende culturen en overheersingen komen in Colombo bijeen. De hindoe Gangaramaya tempel en de islamitische Jami-ul-Alfar moskee vormen een mooi contrast met de Nederlandse Wolvendaalkerk. De straatnamen vermelden nog oude Engelse namen. Van het Portugees/Nederlandse fort zijn alleen nog de kanonnen overgebleven.

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
17 jul - 05 aug
Beschikbaarheid
9 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

€ 3.195,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
18 jul - 06 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

€ 3.095,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
22 jul - 10 aug
16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

€ 2.895,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
25 jul - 13 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

€ 3.095,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
02 aug - 20 aug
i

19-daagse reis

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

€ 3.095,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelstalige gids
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Treinrit naar Ella
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt gedurende de hele reis
 • Twee overnachtingen in een luxe safarikamp
 • Twee diners tijdens safarikamp
 • Bezoek aan de koningsstad Anuradhapura
 • Bezoek aan de leeuwenrots Sigirya
 • Excursie met fietstocht naar de koningsstad Polonnaruwa
 • Bezoek aan de rotstempels van Dambulla
 • Bezoek aan een theefabriek
 • Excursie naar Galle
 • Bezoek aan een schildpaddenopvang

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven,  verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.895,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is bij te boeken in Ahangama. In Ahangama kun je je reis verlengen aan het strand. Je verblijft in Insight Resort (of gelijkwaardig). De prijs incl. ontbijt bedraagt vanaf € 58,50 per persoon per nacht in een 2- of 3-persoonskamer.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht. Houd er bovendien rekening mee dat je zelf een transfer dient te regelen naar de luchthaven van Colombo.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Sri Lanka, 20 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Sri Lanka is zo'n divers land.De balans van de reis was perfect. Er was balans tussen cultuur en natuur. Tussen warm en wat frisser. Tussen druk en rustig. De reisleider dacht echt met ons mee en de gids heeft ons ontzettend veel verteld over het land. Ze waren een goed team! Onze reis was fanatisch.

  9

 • Veel, gevarieerd, gezellig, genoten en geleerd dat diversiteit mooi kan samenvloeien.

  8

 • Een super reis georganiseerd door jullie. Als eerste wil ik onze fantastische gids bedanken voor zijn tomeloze enthousiasme en parate kennis. een wandelende Lonly Planet! Hij heeft in belangrijke mate bijgedragen aan het succes van de reis. De reisleidster was eveneens top!

  9

 • Prima afwisseling van natuur, safari’s, snorkelen, golfsurfen, boottochten en cultuur: bezoeken van de belangrijkste tempels van Sri Lanka. Begeleiding van reisbegeleidster en lokale en gepassioneerde gids waren uitstekend. Gedurende de hele dag en soms ‘s avonds namen ze ons mee op verkenning.

  9

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in mooie resorts, gemoedelijke resthouses en koloniale hotels die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun geschiktheid voor gezinnen met (jonge) kinderen. De hotelkamers hebben altijd eigen douche en toilet en waar nodig airconditioning. Alle hotels, met uitzondering van het hotel in Nuwara Eliya, beschikken over een zwembad.

Aangekomen in Sri Lanka rijden we in een half uurtje naar ons hotel in Negombo, dat direct aan het strand is gelegen. In de tuin van het hotel heb je ook de mogelijkheid om te zwemmen in het buitenbad en in de omgeving zijn tal van leuke restaurants en kleine winkeltjes te vinden.

In Trincomalee ligt ons hotel met moderne kamers wederom direct aan het strand, maar er is ook een zwembad aanwezig in de binnentuin. Je kunt je hier ook laten verwennen met massages en diverse beautybehandelingen in het Wellness Center.

Ons hotel in Kandy bevindt zich op een mooie locatie, met volop groen. Het hotel beschikt over nette kamers met een schitterend uitzicht over het meer van Kandy. In het heerlijke zwembad in de tuin, kun je een een verfrissende duik nemen of even bijkomen van de indrukken van de reis tot dusver.

In Udawalawe brengen we de nacht door in een luxe tentenkamp, idyllisch gelegen aan een riviertje. Je hebt hier je eigen tent met bedden en ook eigen sanitaire voorzieningen. 's Avonds verzorgt het vriendelijke personeel een heerlijke maaltijd voor de groep.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Negombo Amagi Aria
Anuradhapura The Lakeside Hotel
Polonnaruwa Sudu Araliya Hotel
Trincomalee Anantamaa Resort
Kandy  Thilanka Hotel
Nuwara Eliya  Windsor Hotel
Udawalawe NP Athgira River Camp
Tissamaharama Magampura Eco Village
Ahangama  Insight Resort
Colombo  Granbell Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Wij raden aan voor meer comfort voor oudere kinderen, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. De meeste accommodaties in Sri Lanka hebben namelijk geen triple kamers, waardoor er vaak een 'snoozer' bijzetbedje of alleen een matras op de kamer geplaatst wordt. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

 • Paradise Beach Hotel Negombo Sri Lanka
 • Sri Lanka zwembad hotel accommodatie overnachting rondreis DJoser Family
 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family

  Hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Family Sri Lanka Udawalawe Athegira River badminton
 • Family Sri Lanka Udawalawe Athegira River zwembad en tenten
 • Family Sri Lanka Udawalawe Athegira River Tent

  We overnachten in mooie safaritenten in de jungle

 • sri lanka insight ahangama zwembad

  Vrijwel elk hotel beschikt over een heerlijk zwembad

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:20 - 15:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Colombo

  Vertrek

  18:35 - 05:20*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Colombo - Istanbul

  Vertrek

  06:50 - 12:45

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:05 - 16:40

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: 's zomers is het 3,5 uur later

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.895,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

De comfortabele bus die we in Sri Lanka de gehele reis ter beschikking hebben is voorzien van airconditioning. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet groot, zodat je niet lang in de bus hoeft te zitten. Het voordeel van een eigen bus is dat we kunnen stoppen wanneer we willen, voor bijvoorbeeld een mooie foto of een bezoek aan een lokale markt. Op de meeste reisdagen ben je niet meer dan zes uur onderweg, maar omdat er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over.

Op een deel van het traject van Nuwara Eliya naar Ella rijden we per trein door theeplantages naar een hoogte van 2.000 meter. Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, dat kan variëren van fiets tot tuk tuk.

 • Etihad vliegtuig
 • trein sri lanka

  Met de lokale trein rijden we door prachtige heuvels en langs theeplantages.

 • Sri lanka binnenkant trein rondreis Djoser Family

  In de trein maak je snel contact

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelstalige gids
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Treinrit naar Ella
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt gedurende de hele reis
 • Twee overnachtingen in een luxe safarikamp
 • Twee diners tijdens safarikamp
 • Bezoek aan de koningsstad Anuradhapura
 • Bezoek aan de leeuwenrots Sigirya
 • Excursie met fietstocht naar de koningsstad Polonnaruwa
 • Bezoek aan de rotstempels van Dambulla
 • Bezoek aan een theefabriek
 • Excursie naar Galle
 • Bezoek aan een schildpaddenopvang

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een houdt van lekker luieren op het strand, de ander wil juist graag duiken, snorkelen en zwemmen. Of je nu graag boeddhistische tempels bezoekt, of liever een museum of neerstrijkt op een terras, je kunt zelf je programma indelen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies en stops onderweg die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Sri Lanka zijn de volgende excursies in het reisprogramma opgenomen:

 • Bezoek aan de oude koningsstad Anuradhapura
 • We bezoeken de beroemde leeuwenrots Sigirya, de oude rotsvesting
 • We maken een excursie met fietstocht naar de antieke koningsstad Polonnaruwa
 • Op weg naar Trincomalee stoppen we bij Somawathiya Viharaya, een fel witte, metershoge stupa
 • Vanuit Trincomalee naar Kandy maken we eerst een stop bij de rotstempels van Dambulla en vervolgens brengen we een bezoek aan een specerijentuin in Matale, waar o.a. kruidnagel, peper en nootmuskaat wordt verbouwd
 • Op weg van Kandy naar Nuwara Eliya brengen we een bezoek aan een theefabriek, waar het hele productieproces van de beroemde Ceylonthee wordt uitgelegd
 • Vanuit Ahangama maken we een excursie naar Galle, waar je heerlijk door de straatjes van de wijk 'Fort', vol met monumenten uit de VOC-periode, kunt struinen
 • Op weg naar Colombo bezoeken we een schildpaddenopvang

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

Ter plaatse zijn nog meer excursies mogelijk. Zo kun je in Negombo een boottocht maken door de Dutch Canals. Vanuit Giritale kun je mee met een jeep safari op zoek naar wilde olifanten in Minneriya nationaal park. In Trincomalee zijn er verschillende boottochten te maken naar bijvoorbeeld Pigeon Island. Ook kun je in Tricomalee een optionele dolfijnen- of walvissafari maken. Daar kun je ook naar de heilige warmwaterbronnen in Kanniya bezoeken. Vanuit Nuwara Eliya is bij goed weer een wandeling over de Horton Plains de moeite waard, maak een mooie tocht naar World's End. Olifanten en andere dieren in het wild spotten doe je tijdens een safari in Udawalawe nationaal park of in Yala nationaal park.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Eigen internationale reispas voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) die bij vertrek uit Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig is. 
 • Visum: Vanaf 1 augustus 2019 is het visum voor Sri Lanka gratis bij een verblijf van 30 dagen of korter. Je dient dit visum wel voor vertrek online aan te vragen via deze website
 • Voor het reserveren van treintickets dienen wij uiterlijk 2 maanden voor vertrek in het bezit te zijn van de op reis geldende reispasgegevens.

Geldzaken

In Sri Lanka wordt er betaald met de rupee (LKR). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: euro’s of dollars.
Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is in Sri Lanka gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

 

Maaltijden

Tijdens de reis in Sri Lanka is het ontbijt inbegrepen. In Udawalawe zijn in het tentenkamp ook de diners inbegrepen. Verder kun je zelf bepalen wanneer en waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. De reisbegeleider kan je altijd een restaurant aanraden waar het eten lekker en goed is.

Sri Lanka etenHet eten in Sri Lanka heeft als hoofdbestanddeel rijst. Een traditionele Singalese maaltijd bestaat naast de rijst uit zogenaamde 'curries', bakjes met zeer verschillende inhoud: van zeer pittige 'pickles' tot hitte verzachtend kokosschraapsel. Er zijn viscurries, vleescurries en natuurlijk veel vegetarische curries. Probeer zeker éénmaal een uitgebreide curry maaltijd. In bijna alle plaatsen kun je restaurants vinden met een gevarieerd menu zodat iedereen kan eten wat hij of zij wil. Sri Lanka staat ook bekend om de heerlijke en diverse visgerechten, variërend van garnalen tot haai!
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is bij te boeken in Ahangama. In Ahangama kun je je reis verlengen aan het strand. Je verblijft in Insight Resort (of gelijkwaardig). De prijs incl. ontbijt bedraagt vanaf € 58,50 per persoon per nacht in een 2- of 3-persoonskamer.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht. Houd er bovendien rekening mee dat je zelf een transfer dient te regelen naar de luchthaven van Colombo.

Klimaat en geografie

Omdat Sri Lanka dicht bij de evenaar ligt zijn de temperatuurverschillen tussen winter en zomer in de lager gelegen gebieden niet heel groot. Vanwege de hoge ligging koelt het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk af, ook in de zomer. Tijdens een reis kunnen de temperaturen overdag uiteenlopen van bijvoorbeeld 11° tot 35° in respectievelijk Nuwara Eliya en Colombo.

Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. De regenbuien zijn kort maar krachtig en vallen meestal aan het einde van de dag. Een bui frist de lucht lekker op en zorgt voor de prachtige flora. Het regent nooit de hele dag, op Sri Lanka wordt een tropische regenbui snel afgewisseld met stralend weer. De temperatuur van het zeewater is altijd aangenaam, circa 25° C.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Samen met de reisbegeleider zorgt hij voor een soepel verloop van de reis.
 

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Sri Lanka?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Deze reis is de perfecte combinatie van de prachtige natuur en de interessante cultuur. Je bezoekt er tempels en gaat op avontuur tijdens de safari's. Tevens wordt de reis begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Die weet als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kan haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

In Sri Lanka reizen we met onze eigen bus. Over het algemeen zijn de afstanden niet groot en hoef je dus niet lang in de bus te zitten. Daarnaast zal de bus regelmatig stoppen voor een fotostop, een excursie of een lunch. Van Nuwara Eliya naar Ella gaan we met de trein door de theeplantages.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

In Sri Lanka is het verschil tussen zomer en winter niet heel groot. Het kan wel behoorlijk afkoelen op sommige locaties door de liggen in het centrale bergland.

Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot en met september, van oktober tot en met januari regent het in het noorden en oosten. Deze buien zijn vaak kort en krachtig op het einde van de dag.


 

Hebben we een visum nodig?

Visum: Vanaf 1 augustus 2022 is het e-visum voor Sri Lanka USD 50 bij een verblijf van 30 dagen of korter. Je dient dit visum wel voor vertrek online aan te vragen via deze website. Kinderen onder 12 jaar zijn gratis.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Tijdens deze reis beschikken bijna alle hotels over een buitenzwembad.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het hele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Tijdens deze reis is er de mogelijkheid om te snorkelen, het is daarom aan te raden om een eigen snorkel, duikbril en eventueel flippers mee te nemen. Tijdens het bezoek aan een tempel is het verplicht om kleren met lange mouwen en pijpen mee te nemen, het kan daarom handig zijn om een sarong of andere omslagdoek bij je te dragen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video