Trefwoorden Djoser Family

Aanbetaling

De aanbetaling bedraagt 20% van de totale reissom plus de reserveringskosten, plus de volledige premie voor een eventuele annuleringsverzekering. Dit bedrag dient na boeking per ommegaande te worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL48INGB0683095757 en BIC: INGBNL2A t.n.v. Djoser, Leiden.

Je kunt de aanbetaling meteen online voldoen bij het boeken op de website. Het restant van de reissom betaal je uiterlijk tien weken voor vertrek. Bij boekingen binnen drie weken voor vertrek moet het totale bedrag direct na boeking per iDEAL of online overschrijving te  worden overgemaakt.

Aanmelding

Wil je zeker zijn van plaatsen op de reis van je keuze, wacht dan niet te lang met boeken. Djoser Familyreizen zijn eenvoudig en snel te boeken op deze website, dan krijg je meteen een bevestiging.

Voor diverse bestemmingen en vertrekdata is de belangstelling groot en die zijn dan ook snel volgeboekt. Bij de bestemming van je keuze kun je op de pagina vertrekdata en prijs zien op welke reizen nog plaatsen beschikbaar zijn.

De reserveringskosten bedragen € 40,- per boeking.

Boek je binnen zes weken voor vertrek, dan moeten we je reservering eerst bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij aanvragen. De boeking is dan onder voorbehoud van beschikbare plaatsen in het vliegtuig. Voor een dergelijke aanvraag brengt Djoser geen extra kosten in rekening. Eventuele meerkosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt, berekenen we, na overleg, wel aan je door.

Accommodatie

Alle overnachtingsadressen zijn zorgvuldig geselecteerd. We verblijven in overwegend centraal gelegen toeristenklasse hotels met schone kamers, voorzien van eigen douche en toilet. Het zijn vaak hotels met een leuke sfeer, die meestal extra faciliteiten voor kinderen bieden, zoals een zwembad. Waar nodig is airconditioning of ventilator aanwezig. Reis je met z’n tweeën of drieën, dan deel je een kamer. Met vier of vijf personen krijg je, indien mogelijk, twee aangrenzende kamers.

Sfeervol overnachten
Hotels met een typisch lokaal karakter tref je bijvoorbeeld in Afrika waar je overnacht in comfortabele lodges. Kenmerkend voor veel landen in Latijns-Amerika zijn de hotelkamers die uitkomen op een sfeervolle patio.

Een overnachting kan uitdraaien op een bijzondere belevenis. In Kenia kampeer je in de wildparken, in Jordanië in een Bedoeïenentent in de woestijn en in Mongolië in een typische ger.

Agent

In alle landen werken we samen met een lokale agent. Deze behartigt onze zaken ter plaatse en regelt lang van tevoren hotel- en busreserveringen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Onze lokale agent kent het land op zijn duimpje en weet daardoor altijd iets speciaals aan een reis toe te voegen. Daarnaast houdt de lokale agent contact met de reisbegeleider, zodat wij je in geval van nood altijd snel met raad en daad kunnen bijstaan.

Andere manier van reizen

'De andere manier van reizen' met Djoser Family combineert de voordelen van een groepsreis met individuele vrijheid en extra aandacht voor de jonge reizigers. De reisbegeleiding is enthousiast en deskundig en beschikt over ruime reiservaring.

De accommodaties, vaak met zwembad, zijn comfortabel en het vervoer is goed geregeld. Zo beperk je de verassingen tot alleen de aangename.

Laat je graag wegwijs maken door de reisbegeleiding, deze kan spannende activiteiten organiseren. Wat te denken van een geheimzinnige tocht naar het binnenste van een piramide of een speurtocht in de oude tempelcomplexen? Of het spotten van walvissen voor de kust van Vancouver? Natuurlijk kun je er ook regelmatig zelf met je gezin op uit te trekken.

Dat de cultuur, het klimaat en de levensomstandigheden in de landen die wij bezoeken anders zijn dan bij ons, bepaalt een groot deel van de charme van het reizen. Op reis met Djoser Family maak je zoveel mogelijk kennis met deze aspecten. Houd er wel rekening mee dat je de verschillen met thuis wel eens als minder aantrekkelijk kunt ervaren. Ook is niet altijd alles van tevoren te voorspellen.

'De andere manier van reizen' met Djoser Family is de beste manier om een land écht te ontdekken.

Annuleren

Een reis bespreek je meestal maanden van tevoren en je betaalt dan ook al een deel van de reissom. Soms komt het voor dat je een reis moet annuleren wegens bepaalde omstandigheden. Dit moet je altijd schriftelijk (info@djoser.nl) aan ons doorgeven, Je krijgt dan na enkele dagen een annuleringsfactuur van ons binnen. Op deze factuur staat of en welk bedrag je van Djoser terugkrijgt. Het resterende bedrag kun je, wanneer mogelijk, bij je annuleringsverzekering terug vragen.

Klik hier voor onze annuleringsvoorwaarden.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering blijkt in de praktijk onmisbaar. Djoser werkt samen met a.s.r., dé specialist in het verzekeren van reizen. Een annuleringsverzekering kun je tot uiterlijk zeven dagen na factuurdatum afsluiten.

Kijk voor meer informatie over onze verzekeringen op onze verzekeringspagina.

Een prettige bijkomstigheid van het afsluiten van een annuleringsverzekering via Djoser is dat reisgenoten ten opzichte van elkaar verzekerd zijn als familieleden, ook als je geen familie van elkaar bent. Dit geldt voor maximaal vier gezinnen en alleen wanneer je je als samenreizend bij Djoser hebt aangemeld. We zetten hieronder de voordelen van verzekeringen bij de Europeesche op een rijtje.

Voor alle verzekeringen geldt: raadpleeg voor details de polisvoorwaarden. Die ontvang je na het afsluiten van een verzekering, maar je kunt ze natuurlijk ook van tevoren vinden op onze website.

Een reis bespreek je meestal maanden van tevoren en je betaalt dan ook al een deel van de reissom. Als er dan iets gebeurt dat je plannen in de war stuurt, kan dat een financiële strop betekenen. Met een goede annuleringskostenverzekering kun je dat veelal voorkomen. Deze verzekering dekt annulering als gevolg van onder andere:

- ernstige ziekte of overlijden van de verzekerde, familieleden in de eerste of tweede graad of huisgenoten;
- echtscheiding of het ontbinden van een samenlevingscontract;
- zwangerschap van verzekerde of partner;
- ernstige schade aan huis of bedrijf;
- onvrijwillige werkloosheid.

Annuleringsvoorwaarden

De annuleringsvoorwaarden die Djoser in overeenstemming met artikel 9, lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden hanteert, zijn als volgt:

1 - De reiziger heeft het recht de geboekte reis schriftelijk (info@djoser.nl) te annuleren. Per reiziger zijn hiervoor de volgende bedragen verschuldigd:

a) bij annulering tot 56 dagen voor vertrek de aanbetaling (20% van de reissom);
b) bij annulering van 56 tot 28 dagen voor vertrek 50% van de reissom;
c) bij annulering van 28 tot 14 dagen voor vertrek 75% van de reissom;
e) bij annulering vanaf 14 dagen voor vertrek de volledige reissom.

Een goede annuleringsverzekering dekt deze kosten in de meeste gevallen. Djoser werkt samen met a.s.r.. Meer informatie over wat precies gedekt is, vind je in de voorwaarden die wij je bij boeking meesturen.

Het is mogelijk je vertrekdatum of bestemming te wijzigen. Dit kan binnen 30 dagen na boeking, mits de huidige vertrekdatum minimaal vier maanden later is. Hiervoor brengen we € 50,- administratiekosten per persoon in rekening. Eventuele meerkosten worden - uiteraard na overleg - ook doorberekend. Heb je een vluchtwijziging aangevraagd, dan is omboeken niet mogelijk.

2 - Djoser behoudt zich het recht voor de reis bij onvoldoende deelname tot uiterlijk 21 dagen voor vertrek te annuleren. Wij stellen je alternatieve mogelijkheden voor. Uiteraard is volledige restitutie van de reissom ook mogelijk, met uitzondering van eventuele kosten voor visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven.

ANVR reisvoorwaarden

Djoser is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). Op alle Djoserreizen zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing. Uiteraard kun je deze voorwaarden bij ons opvragen of kijk op de website.

ANVR en avontuurlijke reizen

Djoser is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR), dat strenge selectiecriteria hanteert voor het lidmaatschap. Je kunt het ANVR-lidmaatschap dan ook zien als een kwaliteitskenmerk.

Op alle Djoserreizen zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing. Daarin zijn de rechten en plichten vastgelegd van zowel de reisorganisator als de reiziger. Djoser dient de reizen conform de verwachting uit te voeren. Op reis met Djoser kom je, vergeleken met thuis, verschillen tegen in cultuur, klimaat en levensomstandigheden. Wij willen je zoveel mogelijk laten kennismaken met deze aspecten, want ze bepalen voor een groot deel de charme van het reizen. Maar houd er wel rekening mee dat je sommige verschillen met thuis ook wel eens als minder aantrekkelijk kunt ervaren.

Ook is niet altijd alles van tevoren te voorspellen. De wet en de ANVR-reisvoorwaarden spreken in dit verband van "verwachtingen, die de reiziger op grond van de overeenkomst redelijkerwijs mag hebben".

Boek je een Djoserreis dan kies je voor een avontuurlijke reis met een bepaald risico. Het is daarom belangrijk dat je goed nota neemt van alle beschikbare informatie over de reis, hierbij hoort ook de uitgebreide reisinformatie, die je bij elke reis vindt onder de 'Print Reisinformatie'.

Heb je vragen over onze (manier van) reizen, neem dan altijd even contact met ons op.

Bankrekeningnummer

Het bankrekeningnummer waarop je de reissom kan overmaken van Djoser in Nederland is: NL48INGB0683095757.

Als je in België woont kun je het bedrag overmaken op het bankrekeningnummer van ING te Brussel met IBAN-nummer BE19 3101 6045 9712 (BBRU BEBB).

Indien je geen rekening hebt in Nederland kun je de betaling vanuit het buitenland overmaken op de volgende rekening: ING Bank, Weena 501, Rotterdam. Rekeningnummer NL48INGB0683095757 (INGBNL2A). Deze betaling kan worden uitgevoerd met een internationale overschrijvingskaart verkrijgbaar bij je bank. Deze betaling is binnen de EU gratis.

Betaalmiddelen op reis

Bij iedere reis is aangegeven welke kosten bij de reissom zijn inbegrepen. Voor je verdere uitgaven - zoals (overige) maaltijden, entreegelden en facultatieve excursies - vind je op de website een bedrag als indicatie van de kosten waarmee je tijdens de reis minimaal rekening moet houden. Bedenk dat deze bedragen kunnen veranderen, bijvoorbeeld onder invloed van de wisselkoers.

Voor informatie over betaalmiddelen en wat je het beste mee kunt nemen, per reisbestemming, kijk je onder de praktische informatie bij de Geldzaken van de reis van je keuze.

Op steeds meer plaatsen in de gehele wereld kun je met een pinpas terecht om geld te pinnen. Neem dus in ieder geval je pinpas mee op reis. Neem daarnaast altijd wat contant geld mee. Ook met een creditcard kun je vaak geld opnemen, maar dan zijn de kosten meestal hoger. Betalen met een creditcard in een restaurant of winkel wordt ook in steeds meer landen mogelijk. Neem voor verdere informatie contact op met je bank.

Betaling

Na boeking ontvang je de factuur. Deze factuur is je bevestiging van de boeking en eventueel de polis voor de verzekering. Na boeking dien je per ommegaande een aanbetaling van 20% + reserveringskosten + de volledige premie van een eventuele annuleringsverzekering te voldoen.

Op je Mijn Djoser-pagina kunt u eenvoudig de betaling voldoen via iDEAL. Maak je het bedrag zelf over via internetbankieren, dan kun je de reissom overmaken op NL48INGB0683095757 onder vermelding van je factuurnummer en klantnummer. Het is niet mogelijk contant te betalen op ons kantoor in Leiden.

Woon je in België, dan kun je middels de Mijn Djoser-pagina de betaling per Bancontact doen, of zelf de betaling door middel van internet bankieren naar ons over maken op onze Belgische ING-rekening BE19310160459712 onder vermelding van je factuur en klantnummer. Het is niet mogelijk contant te betalen op ons kantoor in Gent.

Betaling via Internet

Boek je op onze website dan is het mogelijk om de aanbetaling direct te voldoen via IDeal of Bancontact.

Je kunt er ook voor kiezen om na boeking via je Mijn Djoser pagina de aanbetaling en/of het resterende bedrag te betalen via Internet.
 

Betalingstermijn

Na aanmelding ontvang je binnen enkele dagen je factuur. Wanneer je binnen 10 weken voor vertrek boekt, dien je het gehele bedrag in een keer te betalen.

De aanbetaling bedraagt 20% van de totale reissom, plus de volledige premie voor een eventuele annuleringsverzekering. Dit bedrag moet binnen drie dagen na ontvangst van de factuur worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL48INGB0683095757 en BIC: INGBNL2A t.n.v. Djoser, Leiden.

Het restant van de reissom moet uiterlijk twee maanden voor vertrek overgemaakt zijn.

Bij boekingen binnen drie weken voor vertrek moet het totale bedrag als spoedbetaling worden overgemaakt.

Betalen vanuit buitenland

Als je in België woont kun je het bedrag overmaken op het bankrekeningnummer van ING te Brussel met IBAN-nummer BE19 3101 6045 9712 (BBRU BEBB).

Indien je geen rekening hebt in Nederland kun je de betaling vanuit het buitenland overmaken op de volgende rekening: ING Bank, Weena 501, Rotterdam. Rekeningnummer 68.30.95.757, IBAN-nummer NL48INGB0683095757 (INGBNL2A). Deze betaling kan worden uitgevoerd met een internationale overschrijvingskaart verkrijgbaar bij je bank. Deze betaling is binnen de EU gratis.

Beschikbaarheid

Wil je weten of er nog plaatsen beschikbaar zijn voor de reis van jouw keuze:

Bij elke bestemming kun je op de pagina “vertrekdata / prijs” zien welke reizen nog beschikbaar zijn en welke reizen al volgeboekt zijn.

Voor meer informatie kun je telefonisch contact met ons opnemen of een mail sturen naar informatie@djoserfamily.nl.

Beste reistijd

Bij elke bestemming vind je onder het kopje "praktische informatie" meer informatie over het klimaat. Het regenseizoen is niet per definitie een tijd om te mijden. De natuur is dan vaak op zijn mooist en de regen blijft meestal beperkt tot korte hevige buien aan het eind van de dag. In sommige landen kan tijdens de moessonperiode de kwaliteit van de infrastructuur weliswaar verslechteren, maar de temperatuur is dan over het algemeen een stuk aangenamer.

Hoe dan ook: op al onze vertrekdata kun je normaliter goed rondreizen in de betreffende landen.

Bevestiging

Na aanmelding ontvang je binnen enkele dagen de factuur. Deze factuur is tevens je bevestiging van de boeking en eventueel de polis voor de verzekering. Controleer of de boeking juist is en of de namen van de deelnemers en hun eerste voorletter exact overeenkomen met het paspoort. Klopt er iets niet, laat het ons dan meteen weten.

Eventuele toeslagen of extra kosten vind je ook op de factuur. Als we wijzigingen in dergelijke kosten moeten doorberekenen, krijg je een herziene factuur.

Boeken

Een reis boeken kan natuurlijk, 24 uur per dag, via deze website onder 'Reis Boeken'. Tijdens kantooruren kun je ook telefonisch boeken via het nummer 071-5166169.

Belgen kunnen terecht in ons kantoor in Gent op het telefoonnummer 09-2230069.

Op de pagina 'vertrekdata/prijs', kun je bij elke bestemming zien op welke reizen er nog plaatsen beschikbaar zijn. Je boekt direct in het systeem en ontvangt meteen een bevestiging per e-mail, waardoor je zeker bent van je plaats op de reis van je keuze. Tot 60 dagen voor vertrek is het ook mogelijk om een optie te boeken.

Telefonisch boeken of even langskomen op het kantoor in Leiden is natuurlijk ook mogelijk.

Wil je zeker zijn van plaatsen op de reis van je keuze, wacht dan niet te lang met boeken. Voor diverse bestemmingen en vertrekdata is de belangstelling groot en die zijn dan ook snel volgeboekt. Bij vertrekdata en prijs kun je zien op welke reizen nog plaatsen beschikbaar zijn. Je kunt je reis boeken via deze website, dan krijg je meteen een bevestiging. De reserveringskosten bedragen € 40,- per boeking.

Boek je binnen acht weken voor vertrek, dan moeten we je reservering eerst bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij aanvragen. De boeking is dan onder voorbehoud van beschikbare plaatsen in het vliegtuig. Een enkele keer kan dit ook al eerder het geval zijn. Voor een dergelijke aanvraag brengt Djoser geen extra kosten in rekening. Eventuele meerkosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt, berekenen we, na overleg, wel aan je door.

Boeken binnen 8 weken voor vertrek

Het is aan te raden niet te lang te wachten met boeken als je een keuze hebt gemaakt, want veel reizen zijn snel volgeboekt. Wanneer je korter dan acht weken voor vertrek boekt, houd er dan rekening mee dat we je reservering eerst bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij moeten aanvragen. Wij nemen je boeking dan aan onder voorbehoud van beschikbare plaatsen in het vliegtuig en kunnen hem dus niet onmiddellijk bevestigen. Voor dergelijke aanvragen brengt Djoser geen extra kosten in rekening. Eventuele meerkosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt, berekenen we, na overleg, wel aan je door.

Het kan voorkomen dat plaatsen in het vliegtuig al in een eerder stadium onder voorbehoud van beschikbaarheid zijn op verzoek van een luchtvaartmaatschappij.

Boeken vanuit België

Djoser is een Nederlandse reisorganisatie uit Leiden, gespecialiseerd in actieve groepsrondreizen wereldwijd. Sinds 2006 is Djoser vertegenwoordigd in Gent, België.

Contact met Djoser
Als je vragen hebt, neem dan contact op met Djoser in België. Je kunt ons telefonisch bereiken op 09 223 00 69 of per mail op info@djoser.be.

Djoser - lic. A1641
Bagattenstraat 176
9000 Gent

Een reis boeken
Het boeken van een reis gaat het gemakkelijkste via onze website. Of je belt op 09 223 00 69 voor meer informatie.

Boekingsvoorwaarden

Djoser is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen. Op onze reizen zijn dan ook de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing. Deze kan je vinden op je Mijn Djoser pagina. Daarnaast gelden specifieke Djoser-reisvoorwaarden. Die staan in het voorste en achterste gedeelte van onze brochure.

Een overzicht van een aantal belangrijke voorwaarden vind je op onze website onder het kopje “Over Djoser / reisvoorwaarden”.
 

Boten

Bij sommige reizen hóórt gewoon een boot. Bij verschillende Family-reizen is een tochtje met een boot dan ook een leuk onderdeel van de reis. In Egypte zakken we bijvoorbeeld een stuk van de Nijl af in een authentieke felucca. Tijdens de reizen in Vietnam overnacht je op een boot in Ha Long-baai. En wel eens geslapen in een 'floating hotel': een drijvend hotel op de Kwai-rivier in Thailand.

Bussen

Djoser regelt van tevoren al het vervoer in het land van bestemming. We trekken met onze eigen bus van plaats naar plaats. Zo kunnen we onderweg stoppen bij een levendige markt of authentiek dorpje om de benen te strekken en rond te kijken. Door de raampjes van een bus ervaar je een land immers niet écht. Een gemiddelde reisdag duurt vier tot zes uur. Bij het kiezen van de tussenstops houden we zoveel mogelijk rekening met de kids. We reizen met goede bussen, waar nodig voorzien van airconditioning.

De gemiddelde reistijden verschillen van land tot land. Soms zijn afstanden zo groot dat we trajecten per vliegtuig of (nacht)trein afleggen. Zoals in Thailand, waar we van het noorden per nachttrein terug naar Bangkok reizen. Vluchten en treintickets reserveren we van tevoren en zijn bij de reissom inbegrepen.

Calamiteitenfonds

Djoser (KvK nr. 28045957) is aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of volledig kunnen uitvoeren;

- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Het calamiteitenfonds bepaalt wanneer er sprake is van een calamiteit.

Op de factuur staat de consumentenbijdrage van € 2,50 die Djoser afdraagt aan het Calamiteitenfonds.

Dag-tot-dag programma

Bij onze reizen is er geen sprake van een strak dag tot dag excursieschema. De reisroute voor de verschillende reizen staat vast, maar de beschreven excursies worden uitgevoerd in overleg met de groep en zijn afhankelijk van de belangstelling.

Op deze website vind je bij iedere reis een uitgebreide dag-tot-dag beschrijving onder 'reisbeschrijving'. Hierin staan de mogelijke bezienswaardigheden, excursies en activiteiten per reis vermeldt. Verder vind je er praktische informatie: heb je voor je reis een visum of vaccinaties nodig of moet je paspoort na terugkomst nog een bepaalde periode geldig zijn.

Lees deze belangrijke informatie onder 'print reisinformatie' goed door, ze vormt namelijk een onderdeel van de reisovereenkomst. Je kunt de informatie makkelijk uitprinten en hebt dan alles bij elkaar. Deze uitgebreide reisinformatie wordt je niet automatisch toegestuurd; je kunt het wel bij Djoser aanvragen.

Deelnemerslijst

Ongeveer drie weken voor vertrek van de reis vind je op je Mijn Djoser pagina een deelnemerslijst van jouw reisgezelschap. We bieden op Mijn Djoser ook de mogelijkheid om je e-mailadres kenbaar te maken aan de andere reisgenoten, zo kan je voorafgaand van de reis al contact met elkaar zoeken.

Het minimum aantal deelnemers bij de Family reizen is meestal tien, het maximum zesentwintig. Onze reizen hebben gemiddeld twintig deelnemers en bestaan uit zowel twee- als eenoudergezinnen.

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is meestal tien, het maximum zesentwintig. Onze reizen hebben gemiddeld twintig deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. De praktijk wijst uit dat je snel contacten maakt en aansluiting vindt in de groep. Eenmaal ter plaatse, ben je nooit verplicht met de groep mee te gaan. Trek je er liever met je gezin op uit, is dat geen probleem. De meeste bezienswaardigheden kun je prima op eigen gelegenheid bezoeken. Iedereen die beschikt over een normale conditie en gezondheid is in principe in staat onze reizen te maken. Wel verwachten wij een sportieve instelling en een gezonde dosis aanpassingsvermogen.

In de landen waar we reizen, is niet altijd alles vooraf te voorzien. Af en toe improviseren maakt het reizen juist ook uitdagend. Je kunt je eigen tempo bepalen en deelt de dag naar eigen interesse in. Natuurlijk bieden we mogelijkheden om met de reisbegeleiding mee te gaan of om een facultatieve excursie te maken.

Duurzaam toerisme

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor (n)u bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen. Lees er hier meer over.

Entree gelden

Entreegelden van bezienswaardigheden zijn over het algemeen bij de Djoser reizen niet inbegrepen. Uitzondering zijn de nationale parken waar je doorheen rijdt of overnacht. Wanneer deze inclusief in de reissom zijn staat dit apart bij de betreffende reis vermeldt.

Bij vrijwel elke reis is een aantal Djoser excursies inbegrepen. Deze kun je inzien onder het kopje 'praktische informatie' bij de reis. Het is vaak handig om een bezienswaardigheid die een flink stuk uit de route ligt of waar we op een reisdag juist langskomen, in het programma op te nemen.

In Egypte bijvoorbeeld is een excursie naar de piramides en Thebe inbegrepen en in Zuid-Afrika bezoek je onder andere Kaap de Goede Hoop. Eventuele entreegelden zijn daarbij niet inbegrepen, zodat je altijd de vrijheid hebt om te bepalen of je iets al dan niet wilt bekijken.

De meeste bezienswaardigheden kun je ook prima zelf bezoeken. Hiernaast kun je ervoor kiezen deel te nemen aan facultatieve excursies. Hierbij geldt eveneens dat entreegelden niet zijn inbegrepen. Zo kun je naar eigen tempo en inzicht je dag invullen. Uiteraard kan de reisbegeleider hierbij helpen.

E-ticket

Voor alle bestemmingen reis je vanuit Schiphol met een elektronisch ticket: het zogenaamde e-ticket.

Dit is een 'elektronische versie' van het papieren ticket. Voordeel is dat je je ticket niet kwijt kunt raken. Met je paspoort kun je op Schiphol inchecken omdat jouw paspoortgegevens bij de juiste vlucht in het systeem van de luchtvaartmaatschappij staat. Ongeveer twee weken voor vertrek ontvang je op je Mijn Djoser-pagina meer informatie over de vluchtgegevens en je ticketnummer.

Excursies

Bij de meeste reizen is een aantal Djoserexcursies inbegrepen, deze worden dan expliciet genoemd in de routekolom en onder 'praktische informatie' > 'excursies'. Het gaat om plaatsen die een flink stuk uit de route liggen of juist bezienswaardigheden waar we op een reisdag langskomen, dus in beide gevallen handig om in het programma op te nemen. Uiteraard zijn veel van onze excursies toegespitst op kinderen. In Egypte ondernemen we bijvoorbeeld een geheimzinnige tocht naar het binnenste van een van de piramides van Gizeh en in Vietnam maken we een leuke boottocht in de Mekongdelta.

Excursies die worden genoemd zijn voorbeelden van wat er ter plaatse te bezoeken of te doen is. De entreegelden hiervoor zijn nergens inbegrepen. Met Djoser kies je voor vrijheid blijheid, dus je kunt altijd besluiten iets anders te ondernemen. Ook als we een stop onderweg maken, kun je zelf bepalen wat je gaat doen.

Bij Djoser zie je direct wat je reis kost want de prijzen zijn inclusief ‘onvermijdelijke’ toeslagen zoals luchthavenbelastingen, seizoenstoeslagen, brandstof- en veiligheidstoeslagen, overnachtingen en vervoer.

Extra kosten

Bij iedere reis is aangegeven welke kosten bij de reissom zijn inbegrepen. Deze reissom is inclusief luchthavenbelasting en eventuele toeslagen. Voor je verdere uitgaven - zoals (overige) maaltijden, entreegelden en facultatieve excursies - vind je in de praktische informatie en de 'print reisinformatie' een bedrag als indicatie van de kosten waarmee je tijdens de reis minimaal rekening moet houden. Bedenk dat deze bedragen kunnen veranderen onder invloed van de wisselkoers.

Bij Djoser heb je alle vrijheid om je eigen plan te trekken. Het zakgeld dat je nodig hebt is dan ook afhankelijk van je uitgavenpatroon. Je bepaalt immers zelf waar je eet; in een luxe restaurant of in de open lucht bij een typisch lokaal stalletje, welke bezienswaardigheden je bezoekt en aan welke excursies je deelneemt. Voor in de routekolom opgenomen excursies geldt dan ook, dat je ter plekke alleen nog eventueel entreegeld betaalt als je besluit er aan deel te nemen.

Extra reizen

Verschillende Family-reizen zijn erg populair. Het komt dan ook regelmatig voor dat we een extra reis inlassen als een bepaalde vertrekdatum zeer snel volgeboekt raakt. Houd de vertrekdata en prijs pagina dan ook goed in de gaten of neem even contact met ons op.

Extra reizen worden ook bekend gemaakt in de Djoser Family Nieuwsbrief. Je kan je hier opgeven om de Family Nieuwsbrief te ontvangen.

Factuur

Na aanmelding ontvang je binnen enkele dagen de factuur. Deze factuur is tevens je bevestiging van de boeking en eventueel de polis voor de verzekering. Controleer of de boeking juist is en of de namen van de deelnemers goed gespeld zijn zoals vermeld in het paspoort. Klopt er iets niet, laat het ons dan meteen weten. Eventuele toeslagen of extra kosten vind je ook op de factuur.

Garantieverzekering (Belgische reizigers)

Als deelnemer aan een Djoserreis ben je als Belgische reiziger volledig beschermd voor een eventuele garantieregeling. In België is Djoser een bedrijf naar Belgisch recht, onder de naam: Djoser-Divantoura bvba, Bagattenstraat 176, 9000 Gent - licentie A 1641. Tevens is Djoser-Divantoura bvba aangesloten bij de VVRO (Vereniging van Vlaamse Reisorganisatoren) en Toerisme Vlaanderen. Conform art.36 van de reiscontractenwet is Djoser-Divantoura verzekerd door de Europese Goederen- en Reisverzekeringsmaatschappij n.v., Tweekerkenstraat 14, 1000 Brussel, om in geval van financieel onvermogen, zijn verplichtingen jegens de reiziger na de komen. 

Gezondheid

Voor enkele bestemmingen gelden aanbevolen vaccinaties. Bij elke bestemming kun je onder de praktische informatie meer vinden over eventueel aanbevolen vaccinaties en profylaxe.

Raadpleeg echter altijd de plaatselijke GGD om te controleren of deze informatie nog steeds klopt. Je kunt ook terecht op de website www.lcr.nl of bij de Informatielijn Reizigers: 0900-9584.

Voor onze bestemmingen en manier van reizen geldt overigens dat Djoser niet kan beoordelen of een deelnemer met gezondheidsbeperkingen in staat is zonder problemen zelfstandig een bepaalde reis te maken. Leg die vraag, in geval van twijfel, dus altijd voor aan een medicus.

Gidsen / reisbegeleiding

Bij de meeste Djoser Family-reizen reist een enthousiaste, Nederlandssprekende reisbegeleiding mee die over ruime reiservaring beschikt. In sommige landen gaat bovendien een deskundige lokale gids mee. In de Verenigde Staten en in Canada is de reisbegeleiding Engelstalig.

Op het vliegveld in het land van bestemming wacht de reisbegeleiding je op. Hij/zij zorgt er - samen met de lokale agent - voor dat de reis organisatorisch soepel verloopt, maar ze zijn géén gidsen. Bereid je zelf dus ook goed voor en schaf bijvoorbeeld een goede reisgids aan. Hoe je het land uiteindelijk ervaart, bepaal je zelf!

Uiteraard kun je voor advies en hulp bij de reisbegeleiding terecht. De reisbegeleiding neemt echter nooit het toezicht op de kinderen van je over. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk. Mocht iets niet helemaal aan je verwachting voldoen, meld het dan bij de reisbegeleiding.

Groepsgrootte

De groepen bestaan maximaal uit zesentwintig deelnemers, het minimum aantal is meestal tien personen. Onze reizen hebben gemiddeld twintig deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen.

De praktijk wijst uit dat je snel contacten maakt en aansluiting vindt in de groep. Eenmaal ter plaatse, ben je nooit verplicht met de groep mee te gaan. Trek je er liever met je gezin op uit, is dat geen probleem. De meeste bezienswaardigheden kun je prima op eigen gelegenheid bezoeken. Iedereen die beschikt over een normale conditie en gezondheid is in principe in staat onze reizen te maken. Wel verwachten wij een sportieve instelling en een gezonde dosis aanpassingsvermogen.

Groepssamenstelling

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 5126400) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en geslacht van de kinderen en de gezinnen die meegaan. Belgische geinteresseerden kunnen contact opnemen met Djoser Belgie (09 223 00 69).

Groepsreizen op maat

Behalve de reisprogramma's in onze brochures organiseert Djoser ook reizen op maat voor groepen van tien personen of meer. Dankzij onze jarenlange ervaring en contacten zijn wij in staat om een reis naar je wensen samen te stellen.
Wil je bijvoorbeeld met een eigen groep vrienden een rondreis maken in Zuid-Afrika? Djoser organiseert voor jullie een reis die aan jullie wensen voldoet.
Ook studiereizen (scholen en universiteiten), reizen met je jaarclub, je collega’s en een familiereis zijn mogelijke gelegenheden voor een reis op maat.
Onze mogelijkheden zijn groot!

Kijk voor de mogelijkheden op onze speciale Djoser op maat website.

Hotels

Alle overnachtingsadressen zijn zorgvuldig geselecteerd. We verblijven in overwegend centraal gelegen toeristenklasse hotels met schone kamers, voorzien van eigen douche en toilet. Het zijn vaak hotels met een leuke sfeer, die meestal extra faciliteiten voor kinderen bieden, zoals een zwembad. Waar nodig is airconditioning of ventilator aanwezig. Reis je met z’n tweeën of drieën, dan deel je een kamer. Met vier of vijf personen krijg je, indien mogelijk, twee aangrenzende kamers.

Een overnachting kan uitdraaien op een bijzondere belevenis. In Kenia kampeer je in de wildparken, in Vietnam slaap je een keer op een boot. In India logeren we in een voormalig maharadjapaleis en in Jordanië in een Bedoeïenentent in de woestijn.

Hotel en/of vluchtverlenging

Het is mogelijk om de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen. In principe tot 8 weken voor vertrek, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Dit moet worden aangevraagd bij de luchtvaartmaatschappij, wat betekent dat het onder voorbehoud is van beschikbaarheid op de betreffende vlucht is.

Om dit aan te vragen dien je eerst je boeking te maken. Indien je een optie hebt geboekt worden er nog geen afwijkende vluchten aangevraagd. Zodra de boeking definitief is, zal de afwijkende vlucht worden aangevraagd. Het wijzigen van de vluchtdata kost € 50,- per persoon, exclusief een eventuele toeslag van de luchtvaartmaatschappij op de gekozen data. Daarnaast berekenen Lufthansa en Garuda standaard € 25,-, TAP Air Portugal € 30,- en Emirates € 75,- wijzigingskosten per persoon.

Bij een aantal bestemmingen kun je bij Djoser extra hotelovernachtingen boeken aan het begin of eind van je reis. In de landeninformatie op de website kun je zien of dat kan voor jouw bestemming en hoe het werkt. De prijs van de hotelovernachtingen vind je onder 'vertrekdata/prijs'. Je dient zelf ter plaatse te zorgen voor transfers.

iDeal

Bij Djoser kun je ook betalen via iDeal.

Boek je op onze website dan is het mogelijk om de aanbetaling direct te voldoen via iDeal; een zeer gebruikersvriendelijke manier om makkelijk en veilig je betaling te doen met een internetbankier procedure van je eigen bank.

Ook het restantbedrag kun je later online via je Mijn Djoser-pagina online voldoen.

Wanneer je via iDeal wilt betalen zet je hierbij een vinkje. Je selecteert daarna je bank en om te autoriseren vul je een aantal gegevens in die je normaal ook nodig hebt bij het internetbankieren. Op deze manier wordt het bedrag direct van je bankrekening afgeschreven.

Inchecken via internet

Voor een groot aantal luchtvaartmaatschappijen is het voor individuele reserveringen al enige tijd mogelijk om een aantal uur voor vertrek via internet in te checken. Een voordeel hiervan is dat de reiziger voor vertrek een specifieke stoelreservering kan maken. Aan de hand van een plattegrond van het toestel kan een stoel gereserveerd worden en de instapkaart worden geprint. Dit heeft als gevolg dat op de dag van vertrek alleen de bagage nog moet worden ingecheckt.

Voor groepsreserveringen kunnen Djoser-reizigers voor een aantal bestemmingen via internet inchecken.

Reist u met de KLM/Air France, Lufthansa of Finnair dan is internet check in mogelijk:

KLM/Air France (vanaf 30 uur voor vertrek; bestemming VS vanaf 24 uur voor vertrek). Kijk op www.klm.com

Kies de keuze Online inchecken. Achter “E-ticker nummer” vult u het 13 cijferige ticketnummer in wat u kunt opvragen via www.checkmytrip.com Hierover heeft u al bericht van ons ontvangen. Ook kunt u kiezen voor boekingscode. U vult dan uw vluchtreserveringsnummer in.

Stap 1: Uw gegevens
Na het inloggen heeft u toegang tot uw gegevens. Het systeem herkent dat u met een groep reist en zal waarschijnlijk de melding geven dat u met meer dan 9 personen reist. Heeft u een reisgenoot en wilt u daarvoor ook inchecken dan kunt u hem/ haar toevoegen door op de button hiervoor te klikken. U vult dan in het volgende scherm de achternaam van uw reisgenoot in op dezelfde manier zoals u dat moest doen op www.checkmytrip.com. Daarna gaat u weer terug naar uw reisgegevens. U ziet voor welke vluchten u kunt inchecken. Mocht u een Frequent Flyernummer hebben van KLM en staat deze nog niet geregistreerd dan kunt u deze alsnog toevoegen. Selecteer vervolgens de vluchten en eventueel de medepassagiers die u wilt inchecken.

Stap 2: Stoel en bagage
U kunt een stoel reserveren door gebruik te maken van de functie ‘Wijzig uw stoel hier’.
Als u bij het boeken van uw reis al een stoelvoorkeur heeft doorgegeven, kunt u hier uw stoel controleren of wijzigen.
Seat Choice:
Tijdens online inchecken kunt u uw eigen stoel kiezen. Had u bij boeking al een preferentie aan ons doorgegeven, dan kan het zijn al er al bepaalde stoelen staan gereserveerd. Deze kunt u op dit moment eventueel nog wijzigen. Let op: na stap 2 is het wijzigen van uw stoel niet meer mogelijk.

Stap 3: Print documenten
U bent nu ingecheckt en u kunt uw instapkaart printen. Ook wanneer u niet de mogelijkheid heeft om te printen, bent u toch ingecheckt. In dat geval kunt u uw instapkaart printen op een ander moment, bij een selfservice incheckautomaat of incheckbalie op de luchthaven. U hoeft dus niet nogmaals in te checken op de luchthaven. Wel dient u uw bagage af te geven bij een KLM-bagage drop-off punt. Deze balie bevindt zich tegenover de incheckbalies en bij de incheckzuilen.
Op sommige luchthavens wordt niet toegestaan dat u uw instapkaart zelf print. Wanneer dit het geval is op de luchthaven waarvandaan u vertrekt, krijgt u de mogelijkheid een bevestigingsdocument te printen. Met het bevestigingsdocument kunt u uw instapkaart ophalen bij een incheckbalie van KLM op de luchthaven.

Afgifte van ruimbagage op de luchthaven:
Als u bent ingecheckt hoeft u alleen nog voor vertrek uw ruimbagage af te geven bij een bagageafgiftepunt op de luchthaven. Voor Europese vluchten kunt u uw bagage tot uiterlijk 30 minuten voor vertrek afgeven op de luchthaven. Voor intercontinentale vluchten kan dit tot uiterlijk 60 minuten voor vertrek. Houd wel rekening met evt drukte op de luchthaven. Het kan zijn dat er lange rijen zijn voor de bagage drop-off balie en rijen voor de paspoortcontrole. Djoser adviseert daarom toch tijdig (mimimaal 2,5uur voor vertrek en in het hoogseizoen 3uur) op de luchthaven aanwezig te zijn.

Lufthansa (vanaf 23 uur voor vertrek)

Ga naar de website van Lufthansa. Kies vervolgens bij Identification voor de optie ‘booking reference’.
Vul bij ‘booking code’ uw vluchtreserveringsnummer in.

Vul bij ‘last name’ uw achternaam (aan elkaar), en bij ‘first name’ uw eerste officiële voornaam in (met daaraan vast MR voor mijnheer, MRS voor mevrouw) in.

Indien Flash Plugin niet is geïnstalleerd verschijnt nu daarvoor een key om dat te installeren.
Heeft u als wel Flash op uw computer, dan krijgt u 4 stappen  te zien: u zit dan in stap 1.

Stap 1 Flight selection, hierin selecteert u uw vlucht
De eerste vlucht aanvinken (is het enige hokje wat je kan aanvinken), daarna confirm selection. Heeft u nog vragen hierover dan vindt u meer uitleg onder het vraagtekentje rechts.

Stap 2: Check-in for selected flights
Rechts onderaan de keuze ‘continue with seat selection’. Als u de andere regel kiest kunt u geen voorkeur voor uw stoelreservering aangeven.

Stap 3: Seat selection
Er verschijnt een  plattegrond van het toestel voor de eerste vlucht Amsterdam – Frankfurt of Amsterdam – Munchen. Deze is onder nr 1 geel geacceerd. Is er al een stoel voor u gereserveerd, dan verschijnt deze geel in de plattegrond. Wanneer u op een groene (=vrije) stoel klikt dan kunt u de stoel wijzigen. De rode stoelen zijn al bezet. Is er voor u nog geen stoel gereserveerd, dan kunt u direct klikken op een groene stoel.
Is de stoelreservering goed dan kunt u een stoel voor de 2e vlucht reserveren door te klikken op ‘next flight’ of 2x te klikken op de 2e vlucht in het scherm. Deze wordt dan geel. Voor de 2e vlucht herhaalt u de procedure. Als alles gereserveerd is, kunt u uw stoelreservering bevestigen door rechtsonder te klikken op “Complete seat selection for above flights”.

Stap 4: Check-in confirmation
Hier kunt u uw instapkaart uitprinten.

Bij de incheck op Schiphol kunt u met de uitdraai van uw instapkaart naar de ‘bagagedrop-off counter’ bij Lufthansa om uw bagage af te geven.
 
Finnair (vanaf 24 uur voor vertrek)
www.finnair.nl Kies de button Check-in in de linker kolom.
U krijgt nu een pagina te zien waarin u onderaan bij ‘bookings reference’ uw vluchtreserveringsnummer in kunt vullen en bij ‘last name’ uw achternaam.

In het volgende scherm komt u bij stap 1 van de internet incheck:
Stap 1 Flight selection
Op het scherm verschijnen de vluchten waarvoor u via internet kunt inchecken. Daarnaast kunt u hier ook kiezen voor de keuze om uw stoel te wijzigen, indien deze al voor u is gereserveerd of direct uw instapkaart uit te printen. Is er nog niets voor u gereserveerd dan selecteert u de vluchten waarvoor u een stoel wilt vastleggen. Hierna gaat u door naar stap 2.

Stap 2 Seat reservation
De vlucht waarvoor u een stoel gaat vastleggen verschijnt links op de pagina. Daarnaast ziet u een plattegrond van het toestel. Door te klikken op een stoel kunt u uw keuze maken. Voor vluchten binnen Finland kunt u geen stoel vastleggen. De stoelkeuze bepaalt u op het moment dat u het toestel in loopt. Heeft u een stoel voor uzelf gereserveerd, dan gaat u door naar stap 3.

Stap 3 Travel information
Hierin ziet u de officiële regels van Finnair over bagage, paspoortgeldigheid en uiterste inchecktijden. Wij willen u erop wijzen dat wij in eerder informatie al meer hebben geïnformeerd over uw bagage en de tijd die wij adviseren voor het het inchecken of afgeven van de bagage op Schiphol.

Stap 4 Confirmation
Bij stap 4 kunt u uw incheck bevestigen en uw instapkaart uitprinten. U kunt er ook voor kiezen om uw incheck-gegevens via uw email nogmaals te ontvangen.

Inentingen

Voor enkele bestemmingen gelden aanbevolen vaccinaties. Bij elke bestemming kun je onder de praktische informatie/gezondheid meer vinden over eventueel aanbevolen vaccinaties en profylaxe.

Raadpleeg echter altijd de plaatselijke GGD om te controleren of deze informatie nog steeds klopt. Je kunt ook terecht op de website www.lcr.nl of bij de Informatielijn Reizigers: 0900-9584.

Voor onze bestemmingen en manier van reizen geldt overigens dat Djoser niet kan beoordelen of een deelnemer met gezondheidsbeperkingen in staat is zonder problemen zelfstandig een bepaalde reis te maken. Leg die vraag, in geval van twijfel, dus altijd voor aan een medicus.

Informatiedagen

Wil je meer informatie over een Djoser Family-reis of ideeën opdoen voor een volgende vakantie? Dan ben je van harte welkom op een van onze informatiedagen. Meestal in ons kantoor in Leiden, maar je kunt ook terecht in verschillende andere Nederlandse en enkele Vlaamse steden. Op deze dagen vertonen we dvd-presentaties per regio en kun je al je vragen stellen. Aan Djoser Family is een aparte presentatie gewijd.

Daarnaast kun je fotoalbums en reisverslagen van een groot aantal Djoserreizen inzien en natuurlijk al je vragen stellen aan onze ervaren reisbegeleiders en medewerkers van kantoor.

Hier vind je een compleet overzicht en kun je je aanmelden. Op onze website kun je ook thuis op je gemak een fotopresentatie van je reis bekijken; soms gemaakt door andere reizigers. Kijk hiervoor bij de bestemming onder Foto's.

Informatie, uitgebreide

Op deze website vind je bij iedere reis een uitgebreide dag-tot-dag beschrijving onder reisbeschrijving. Hierin staan de mogelijke bezienswaardigheden, excursies en activiteiten per reis vermeldt. Verder vind je er praktische informatie: heb je voor je reis een visum of vaccinaties nodig of moet je paspoort na terugkomst nog een bepaalde periode geldig zijn.

Bij onze reizen is er geen sprake van een strak van dag tot dag gepland excursieschema. De reisroute voor de verschillende reizen staat vast, maar de beschreven excursies worden uitgevoerd in overleg met de groep en zijn afhankelijk van de belangstelling.

Lees deze belangrijke informatie onder 'print reisinformatie' goed door, ze vormt namelijk een onderdeel van de reisovereenkomst. Je kunt de informatie makkelijk uitprinten en hebt dan alles bij elkaar. Deze uitgebreide reisinformatie wordt je niet automatisch toegestuurd; je kunt het wel bij Djoser aanvragen.

Na het boeken krijg je bovendien een Mijn Djoser pagina, hier komt alle aanvullende informatie over de reis op te staan.

Informatie voor vertrek

Na je boekingsbevestiging/factuur informeren wij je op gezette tijden via e-mail en je eigen webpagina op ‘mijn Djoser’ over je reis. Geef daarom altijd bij boeking je e-mailadres aan ons door en gebruik vervolgens je ‘mijn Djoser’-pagina. Via ‘mijn Djoser’ kunnen wij je beter en vollediger informeren dan via de post. Vanaf ongeveer zes weken voor vertrek ontvang je per e-mail informatie over vaccinaties, eventuele visa, tips voor bagage, geldzaken, reisdocumenten en je vluchtschema. Zo'n twee à drie weken voor vertrek sturen we je de deelnemers- en eventuele hotellijst.

Heb je geen e-mailadres, dan sturen we je op aanvraag de noodzakelijke informatie per post.

Heb je wel een factuur ontvangen, maar daarna niets meer? Bel ons dan 071-5126400!

Kamerindeling

Reis je met z’n tweeën of drieën, dan deel je een kamer. Met vier of vijf personen krijg je, indien mogelijk, twee aangrenzende kamers. We proberen families altijd zo dicht mogelijk bij elkaar te plaatsen

Kantoor Leiden

Het kantoor van Djoser ligt in het centrum van Leiden. In de buurt is voldoende parkeergelegenheid en je kunt ons vanaf het station te voet in 15 minuten bereiken. Vanaf het Centraal Station loop je rechtdoor de Stationsweg in. Deze richting blijf je volgen over de bruggen tot het einde van het Kort Rapenburg. Dan loop je linksaf de Breestraat in. Na ongeveer 700 meter vind je ons pand op nummer 125 aan de rechterzijde van de Breestraat in 'Het Gulden Vlies', een monumentaal gebouw tegenover het stadhuis.

Zie voor verdere informatie de routebeschrijving.

Via de website kun je ook een rondleiding door ons kantoor krijgen.

Kamperen

Tijdens de reizen door Kenia, het Westen van de Verenigde Staten, Canada en IJsland overnachten we merendeels in tenten. In Jordanië slapen we één nacht in een bedouïnenkamp. Er is geen betere en spannende manier om de ongereptheid en uitgestrektheid van de nationale parken, de omgeving en de woestijn te ervaren dan met alleen een tentdoek tussen jezelf en de wijde wereld in. De kampeerterreinen beschikken over goede faciliteiten, je hoeft zelf alleen een slaapzak mee te nemen. In Kenia en Jordanië zijn de voorzieningen eenvoudig.

Klachten

Iets niet in orde?

Laat de reisbegeleiding direct ter plaatse weten wanneer iets niet in orde is, zodat we een oplossing kunnen zoeken. Achteraf kunnen we een eventuele tegenvaller immers niet meer goedmaken. Wordt het probleem ter plaatse niet naar tevredenheid opgelost, neem dan altijd contact op met het Djoserkantoor in Leiden: in de reisvoorwaarden wordt bepaald dat indien een klacht niet zo snel mogelijk bij de reisorganisator wordt gemeld, eventueel recht op schadevergoeding wordt beperkt of uitgesloten. Je kunt, om dit te voorkomen, een e-mail sturen naar klantenservice@djoser.nl.

Klimaat

Het weer verschilt nogal per reisbestemming, de tropische jungle van Costa Rica heeft een heel ander klimaat dan de woestijn in Egypte of de Rocky Mountains in Canada. Zelfs in één land kan het weer van gebied tot gebied erg verschillen. Het ene jaar valt er natuurlijk minder regen dan in het andere. Het regenseizoen is niet per definitie een tijd om te vermijden. De natuur is dan vaak op z'n mooist en de regen blijft meestal beperkt tot korte, hevige buien aan het eind van de dag. Elk seizoen heeft zo z'n voor- en nadelen.

Bij elke bestemming vind je onder het kopje "praktische info/klimaat" meer informatie over het weer en het klimaat van de bestemming in jouw reisperiode.

Kinderen

Kinderen zijn enthousiaste reizigers, door hun onbevangenheid gaan deuren open die voor ouderen gesloten zouden blijven.

Bij het selecteren van de Djoser Family-bestemmingen houden we natuurlijk rekening met de jonge reizigers. Alle bestemmingen van Djoser Family zijn prima met de kinderen te bereizen. Wel verwachten wij een sportieve instelling en een gezonde dosis aanpassingsvermogen. In de landen waar we reizen, is niet altijd alles vooraf te voorzien. Een aantal bestemmingen ligt buiten de 'westerse wereld', zodat je in contact komt met andere gebruiken, culturen en mentaliteiten. Houd er dus rekening mee dat sommige zaken anders zijn dan thuis. Eten, hotels, vervoermiddelen en infrastructuur verschillen in nogal wat landen van wat wij in Nederland gewend zijn. Als je hier van tevoren rekening mee houdt en je kinderen hierover informeert, dan zal eventueel oponthoud of ongemak niet vervelend zijn.

Kinderkorting

Voor alle bestemmingen geldt voor kinderen tot en met 11 jaar (gedurende de reis) een kinderkorting. Deze informatie en de specifieke prijzen vind je in onze Djoser Family-brochure en bij de bestemmingen op deze website op de pagina 'Vertrekdata & Prijs'.

Kok

Wordt er tijdens een reis veel gekampeerd, dan gaat er een kok mee die voor de maaltijden zorgt, of een ‘camp courier’ die samen met de deelnemers de maaltijden bereidt. Je zult zeker kennis kunnen maken met typische lokale gerechten. De kosten van het eten, de kok en het materiaal is inbegrepen in de reissom. Vegetarisch eten is tijdens kampeerreizen vrijwel altijd mogelijk. Geef dit wel duidelijk aan wanneer je boekt, dan geven wij het door aan de lokale vertegenwoordiger. Natuurlijk wordt er ook met de wensen van de kinderen rekening gehouden.

Landarrangement

Soms komt het je misschien beter uit om langer op de plaats van bestemming te blijven, of wil je daarna nog ergens anders heen. Daarom heb je bij ons op de meeste reizen de mogelijkheid om de reis zonder internationale vlucht te boeken. De kosten van zo'n landarrangement kun je bij de betreffende bestemming terugvinden. Dit kan ook van pas komen als je kort voor vertrek boekt en wij je niet meer direct een vlucht kunnen aanbieden. Wanneer je korter dan zes weken voor vertrek boekt, is het namelijk mogelijk dat er geen plaatsen meer beschikbaar zijn op de vlucht. Natuurlijk doen wij in zo'n geval onze uiterste best om alsnog plaatsen te bemachtigen.

Wanneer je het landarrangement boekt en je komt op een andere tijd dan de groep aan en/of vertrekt op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar de hotels c.q. luchthavens te regelen.

Last minute korting

Voor sommige reizen worden een aantal maanden/weken voor vertrek ter promotie van de reis een last-minute korting ingezet, ter herkennen aan een groen €-teken bij de vertrekdatum. Deze korting is van toepassing op het landprogramma. Het kan daardoor voorkomen dat bij boeking alsnog een toeslag van toepassing kan zijn als gevolg van een hogere ticket-prijs, omdat de boekingsklasse waarop de reissom is gebaseerd kort voor vertrek niet meer beschikbaar kan zijn. Indien dit het geval is wordt er contact opgenomen voor overleg.

Leeftijden

Djoser Familyreizen zijn bedoeld voor ouders met kinderen vanaf 6 jaar tot maximaal 20. Is een kind jonger dan 6 of ouder dan 20 jaar, overleg dan vóór boeking even met Djoser. De reizen zijn geschikt voor gezinnen die houden van een actieve manier van reizen. Met veel natuur en cultuur, zoals een wandeling door het regenwoud van Costa Rica, een kamelentocht in de woestijn van India of een uitstapje naar Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika. Het minimum aantal deelnemers is 10, het maximum 26. Onze reizen hebben gemiddeld 20 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. De praktijk wijst uit dat iedereen snel contacten maakt en aansluiting vindt in de groep. De kinderen trekken al snel met elkaar op, en na een excursie vermaken ze zich prima samen in het zwembad.

Uit ervaring weten we dat jongens en meisjes graag met leeftijdgenootjes reizen. Daarom hebben we bij de meeste bestemmingen vertrekken geselecteerd voor de wat oudere kinderen (eventuele jongere broertjes of zusjes mogen uiteraard ook mee). We bieden reizen aan voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar, vanaf 16 jaar en voor alle leeftijden.

Bij de vertrekdata van de reizen kun je op de website zien hoeveel jongens en meisjes er al meegaan en hoe oud ze zijn.

Lokale keuken

Ieder land heeft zijn eigen culinaire specialiteiten, maar in de hotels zijn vaak ook westerse maaltijden verkrijgbaar. Vegetarisch eten is vrijwel overal mogelijk. Wil je een speciale maaltijd in het vliegtuig dan kun je dit bij boeking aangeven. Bij 'praktische informatie'/'maaltijden' zie je of het ontbijt is inbegrepen. Is dit niet het geval, dan kun je kiezen tussen een ontbijt in het hotel of een leuk restaurantje in de buurt. 'Vrijheid blijheid' luidt het motto, daarom zijn de overige maaltijden in ieder geval niet bij de reissom inbegrepen.

Laat je in een ver land eens verrassen! Bestel iets dat je nog niet kent: een van de onuitputtelijke curryvariaties in India bijvoorbeeld of gevulde cavia in Latijns Amerika. Met een paar mensen in een Egyptisch eethuisje een gevulde duif bestellen, of met een aantal Chinezen een 'hot pot' delen kan een leuke manier zijn om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Ben je een minder avontuurlijke eter, houd er dan rekening mee dat sommige dingen op reis anders zijn dan thuis, ook op je bord. Vegetarisch eten is in bijna alle landen prima mogelijk. Maar de meeste andere diëten zijn in veel landen volkomen onbekend.

Lokale gids

In sommige landen is het verplicht dat groepen begeleidt worden door een gids. Dan gaat, naast de reisbegeleiding, derhalve ook een deskundige lokale gids mee. In de Verenigde Staten en in Canada is de reisbegeleider Engelstalig. Op het vliegveld in het land van bestemming wacht de reisbegeleider en de gids je op. Zij zorgen er dan - samen met de lokale agent - voor dat de reis organisatorisch soepel verloopt.

Uiteraard kun je voor advies en hulp bij de begeleiding terecht. De reisbegeleider neemt nooit het toezicht op de kinderen van je over. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk. Mocht iets niet helemaal aan je verwachting voldoen, meld het dan bij de reisbegeleider.

Lokale vertegenwoordiger

In alle landen werken we samen met een lokale agent. Deze behartigt onze zaken ter plaatse en regelt lang van tevoren hotel- en busreserveringen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Onze lokale agent kent het land op zijn duimpje en weet daardoor altijd iets speciaals aan een reis toe te voegen. Daarnaast houdt de lokale agent contact met de reisbegeleider, zodat wij je in geval van nood altijd snel met raad en daad kunnen bijstaan.

Luchtvaartmaatschappijen

Vakantie begint al in het vliegtuig dus je vluchten moeten goed geregeld zijn, zeker als je met kinderen reist. Djoser werkt dan ook samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen die een uitstekende reputatie hebben op het vlak van betrouwbaarheid, veiligheid en service. We zijn aangesloten bij de IATA, de internationale organisatie van luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties. Veel luchtvaartmaatschappijen zijn een onderling samenwerkingsverband aangegaan, zodat je soms op een bepaalde vlucht of traject met een partnermaatschappij vliegt.

Toeslagen die de luchtvaartmaatschappij van tevoren in rekening brengt, zoals luchthavenbelastingen, seizoenstoeslagen, brandstof- en veiligheidstoeslagen zijn bij Djoser in de reissom inbegrepen. In uitzonderlijk gevallen kunnen tussentijdse verhogingen van de toeslagen, conform ANVR-voorwaarden, aan de reizigers na boeking doorberekend worden.

Boek je binnen zes weken voor vertrek, dan kan het voorkomen dat er geen plaatsen meer beschikbaar zijn op de vlucht. Natuurlijk doen wij in zo’n geval (zonder extra aanvraagkosten) onze uiterste best om alsnog plaatsen te bemachtigen. Eventuele meerkosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt, berekenen we wel aan je door.

Je kunt de meeste reizen overigens ook zonder vliegticket boeken, bijvoorbeeld als je al in het land van bestemming bent. De kosten van zo’n landarrangement vind je op de website.

Maaltijden

'Vrijheid blijheid' luidt het motto van onze reizen, en daarom zijn de maaltijden vaak niet bij de reissom inbegrepen. Je bepaalt zelf wanneer en waar je gaat eten, met of zonder (een deel van) de groep. De reisbegeleider kan je altijd een goed restaurantje aanraden.

Op de pagina 'Vertrekdata & Prijs' zie je bij inclusief/exclusief welke maaltijden zijn inbegrepen in de reissom. Bij de meeste bestemmingen is het ontbijt exlusief. Zo geven je de ruimte om te kiezen tussen een ontbijt in het hotel of een leuk restaurantje dat altijd wel in de buurt te vinden is waar je een Europees of lokaal ontbijt kunt nuttigen.

Er zijn bestemmingen waar geen restaurants aanwezig zijn, bijvoorbeeld tijdens de selfdrive Namibie of de kampeerreis naar IJsland, in dit geval worden er samen met de reisbegeleider maaltijden bereidt. De kosten voor deze maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen. Wil je een vegetarische maaltijd, geef dit dan bij de boeking direct aan.

Maaltijden tijdens kamperen

Wordt er tijdens een reis veel gekampeerd, dan gaat er een kok en kookuitrusting mee, of een ‘camp courier’ die de inkopen doet en samen met de deelnemers de maaltijden bereid. Ook tijdens een meerdaagse boot- of trektocht zorgt Djoser voor je maaltijd. De kosten hiervoor zijn in deze gevallen inbegrepen in de reissom. Je zult zeker kennis kunnen maken met typisch lokale gerechten, al worden er ook veel westerse maaltijden bereid. Vegetarisch eten is tijdens deze reizen vrijwel altijd mogelijk. Van belang is dat je het bij boeking vermeld als je dat wilt, dan geven wij het door aan de lokale vertegenwoordiger.

Maatwerk

Behalve de reisprogramma's in onze brochures organiseert Djoser ook reizen op maat voor groepen van tien personen of meer. Dankzij onze jarenlange ervaring en contacten zijn wij in staat om een reis naar je wensen samen te stellen.
Wil je bijvoorbeeld met een eigen groep vrienden een rondreis maken in Zuid-Afrika? Djoser organiseert voor jullie een reis die aan jullie wensen voldoet.
Ook studiereizen (scholen en universiteiten), reizen met je jaarclub, je collega’s en een familiereis zijn mogelijke gelegenheden voor een reis op maat.
Onze mogelijkheden zijn groot!

Kijk voor de mogelijkheden op onze speciale Djoser op maat website

Magazine

Iedereen die al eens met Djoser heeft gereisd krijgt automatisch enkele malen per jaar het Djoser magazine thuisgestuurd. In dit magazine vind je achtergrondverhalen over cultuur, religie en natuur, maar ook speciaal voor Djoser geschreven reisverhalen, van bekende en minder bekende auteurs. Daarnaast maakt dit magazine melding van speciale reizen die je niet terugvindt in de brochure, deze 'specials' vind je wel terug op onze website. Artikelen uit oudere magazines vind je op deze site in het magazine archief of bij de reisbestemming van je keuze.

Heb je interesse in het laatste magazine dan kun je dit telefonisch aanvragen. Ook kan je een abonnement op het magazine nemen bij aanmelding op deze pagina.

Met kinderen op reis

Kinderen zijn enthousiaste ontdekingsreizgers. Bij het selecteren van de Djoser Family-bestemmingen houden we dan ook vooral rekening met de jonge reizigers. Alle bestemmingen van Djoser Family zijn prima met de kinderen te bereizen. Wel verwachten we dat je je voor je boekt goed inleest, zodat je weet of een specifieke reis geschikt is voor je gezin. Denk daarbij aan persoonlijke eigenschappen en gezondheidstoestand. Ook verwachten wij een sportieve instelling en een gezonde dosis aanpassingsvermogen. In de landen waar we reizen, is niet altijd alles vooraf te voorzien.

Een groot aantal bestemmingen ligt buiten de 'westerse wereld', zodat je in contact komt met andere gebruiken, culturen en mentaliteiten. Houd er dus rekening mee dat sommige zaken anders zijn dan thuis. Eten, hotels, vervoermiddelen en infrastructuur verschillen in nogal wat landen van wat wij in Nederland gewend zijn. Een bus in Vietnam heeft nu eenmaal een minder goede vering en het wegdek is er slechter dan in Noord-Europa. Als je hier van tevoren rekening mee houdt en je kinderen hierover informeert, dan zal eventueel oponthoud of ongemak niet vervelend zijn.

Mijn Djoser

Boek je een reis bij Djoser, geef dan altijd je e-mailadres door. Daarmee wordt automatisch je persoonlijke Mijn Djoser-pagina gemaakt. Daarop staat alle relevante informatie over de reis die je hebt geboekt. Zo heb je niet alleen snel toegang tot deze informatie, maar je ontvangt ook extra informatie die we alleen via deze wijze beschikbaar stellen. Je kunt voor vertrek al bijvoorbeeld in contact komen met je reisgenoten. Daarnaast stellen we op je Mijn Djoser-pagina de reisbegeleider aan je voor. Mijn Djoser is ook beschikbaar als app.

Meer informatie over Mijn Djoser vind je hier.

Milieuzorg

Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat reizen ook in de toekomst goed mogelijk blijft. De reisbranche voelt zich hierbij betrokken. ANVR-reisorganisaties hebben zich in ANVR-verband verplicht om een milieuprogramma met praktische maatregelen op te stellen. In dit programma beschrijven de reisorganisaties hoe zij nu en in de toekomst de zorg voor het milieu toepassen in de bedrijfsvoering en in de aangeboden reizen. Ook is een daartoe opgeleide milieucoördinator actief. Djoser voldoet aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de Stichting Milieuzorg ANVR Reisorganisatoren. Je kunt onze milieubeleidsverklaring en milieuprogramma nalezen op de website. Maar duurzaam toerisme is niet alleen een zaak van reisondernemingen: ook als reiziger ben je daarin een onmisbare schakel.

Djoser biedt je de gelegenheid de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren. Kijk hiervoor op www.greenseat.com.

Minimale groepsgrootte en doorgang

De Family-groepen bestaan meestal uit minimaal 10 en maximaal 26 deelnemers; uitzonderingen vind je bij de betreffende reis onder Vertrekdata/prijs onder het kopje ‘Groepssamenstelling’. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kun je een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij de betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

 Hou hiermee rekening indien je een landarrangement boekt (je zorgt zelf voor de internationale vlucht). Bij zelf geboekte vliegtickets in combinatie met een landarrangement vindt er geen vergoeding van vliegtickets plaats bij de annulering van een reis.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmachtsituaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

Minimum en maximum aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is meestal tien, het maximum zesentwintig. Onze reizen hebben gemiddeld twintig deelnemers. De groepen bestaan uit zowel twee- als eenoudergezinnen. De praktijk wijst uit dat je snel contacten maakt en aansluiting vindt in de groep.

Moessonperiode

In sommige Family bestemmingen kan tijdens een moessonperiode de kwaliteit van de infrastructuur weliswaar verslechteren, maar de temperatuur is dan over het algemeen een stuk aangenamer. Het regenseizoen is niet per definitie een tijd om te mijden. De natuur is dan vaak op zijn mooist en de regen blijft meestal beperkt tot korte hevige buien aan het eind van de dag. Hoe dan ook: op alle vertrekdata die in deze brochure staan, kun je normaliter in de desbetreffende landen rondreizen.

Niet-westerse landen

Een aantal van onze reisbestemmingen liggen buiten de 'westerse wereld', zodat je in contact komt met andere gebruiken, culturen en mentaliteiten. Dit maakt een Djoserreis extra interessant, maar houd er wel rekening mee dat sommige dingen anders zijn dan thuis. Eten, hotels, vervoermiddelen en de infrastructuur verschillen in nogal wat landen van wat wij in Nederland gewend zijn. Je kunt een driesterrenhotel in Thailand of China niet vergelijken met een Nederlands driesterrenhotel. Als je van tevoren rekening houdt met dit soort zaken, dan zal eventueel oponthoud of ongemak niet vervelend zijn.

Omboeken

Het is mogelijk je vertrekdatum of bestemming te wijzigen. Dit kan binnen 30 dagen na boeking, mits de huidige vertrekdatum minimaal vier maanden later is. Hiervoor brengen we € 50,- administratiekosten per persoon in rekening. Eventuele meerkosten worden - uiteraard na overleg - ook doorberekend. Heb je een vluchtwijziging aangevraagd, dan is omboeken niet mogelijk.

Online betalen

Boek je via onze website dan kun je er ook voor kiezen de aanbetaling direct te voldoen via iDeal. Op je eigen Mijn Djoser-pagina staat een overzicht van je betalingen. Hier kun je ook het restbedrag online voldoen.

Ontbijt

Op de pagina 'Vertrekdata & Prijs' zie je bij inclusief/exclusief of het ontbijt is inbegrepen in de reissom. Bij de meeste bestemmingen is het ontbijt exlusief. Zo geven je de ruimte om te kiezen tussen een ontbijt in het hotel of een leuk restaurantje dat altijd wel in de buurt te vinden is waar je een Europees of lokaal ontbijt kunt nuttigen.

Openingstijden Djoser Leiden

Openingstijden kantoor:

maandag t/m vrijdag: 09:30 - 17:00 uur

zaterdag: 09:30 - 13:30 uur


Djoser                       
Breestraat 125                      
2311 CM Leiden 
Tel: 071-5126400
e-mail: informatie@djoserfamily.nl

Optie

Heb je bedenktijd nodig? Wil je zeker zijn van plaatsen op een bepaalde reis maar moet je eerst nog overleggen met je gezin of werkgever? Neem dan een optie.

Wil je een optie nemen via de website dan ga je hiervoor naar de reis van je keuze en klik je op 'reis boeken' bij de betreffende datum. Volg de verschillende stappen van het boekingsproces. Op het einde kies je voor ‘optie’ in plaats van je boeking definitief te maken met de opdracht ‘boeken’. Wij houden dan je boekingsgegevens 5 dagen vast.

Je kunt deze optie binnen 5 dagen zelf bevestigen of annuleren. Doe je dat niet, dan wordt je optie, nadat de 5 dagen voorbij zijn, automatisch omgezet in een definitieve boeking.

Overnachten

Alle overnachtingsadressen zijn zorgvuldig geselecteerd. We verblijven in overwegend centraal gelegen toeristenklasse hotels met schone kamers, voorzien van eigen douche en toilet. Het zijn vaak hotels met een leuke sfeer, die meestal extra faciliteiten voor kinderen bieden, zoals een zwembad. Waar nodig is airconditioning of ventilator aanwezig. Reis je met z'n tweeën of drieën, dan deel je een kamer. Met vier of vijf personen krijg je, indien mogelijk, twee aangrenzende kamers.

Een overnachting kan uitdraaien op een bijzondere belevenis. In Kenia kampeer je in de wildparken en in Jordanië in een Bedoeïenentent in de woestijn.

Prijsvoorbehoud / Prijswijzigingen

Djoser behoudt zich het recht voor om reissommen van elke willekeurige reis op elk gewenst moment aan te passen. De actuele verkoopprijzen staan op onze website gepubliceerd. Het kan dus voorkomen dat medereizigers een andere reissom hebben betaald. Prijzen verschillen naar gelang bezetting en tijdstip van boeking. Op geen enkel moment kan Djoser overgaan tot restitutie van het verschil in reissommen.

Voor de reizen met vertrek in het volgende kalenderjaar behouden wij ons het recht voor om routes en prijzen aan te passen en door te berekenen. De prijzen van reizen buiten de EU zijn op dit moment vrij van BTW. Indien de BTW-voorschriften worden gewijzigd, passen wij de prijzen aan. Dit geldt ook voor wijzigingen in luchthavenbelasting en vluchttoeslagen.

Privacy

Deze website wordt beheerd door Djoser. Alle (persoonlijke) gegevens die je via deze website aan ons verstrekt worden door ons strikt vertrouwelijk behandeld en worden alleen gebruikt voor het doel waarvoor ze beschikbaar zijn gesteld. De gegevens worden nooit aan derden verstrekt of zonder meer openbaar gemaakt. Djoser voldoet daarmee aan de Wet bescherming persoonsgegevens.

Als een geïnteresseerde op de hoogte wil blijven van het laatste Djoser-nieuws en zich aanmeldt om de Djoser nieuwsbrief te ontvangen zal het e-mail adres van deze bezoeker worden opgeslagen in ons bestand. Het e-mailadres wordt gebruikt om je te informeren over de Djoser-reizen en andere aanbiedingen. Andere abonnees van de e-mailing hebben geen inzage in de door jou aan ons verschafte informatie.

In het geval je niet langer de e-mailing wenst te ontvangen, kan je je e-mailadres via de knop 'afmelden', onderaan in elke mailing, laten verwijderen van de e-mailinglijst. 

Voor vragen over het Privacy beleid of de wijze waarop Djoser met jouw gegevens omgaat kan je een email sturen naar info@djoser.nl.

Regenseizoen

In sommige landen kan tijdens een regenseizoen de kwaliteit van de infrastructuur weliswaar verslechteren, maar de temperatuur is dan over het algemeen een stuk aangenamer. Het regenseizoen is niet per definitie een tijd om te mijden. De natuur is dan vaak op zijn mooist en de regen blijft meestal beperkt tot korte hevige buien aan het eind van de dag. Hoe dan ook: op alle vertrekdata die in deze brochure staan, kun je normaliter in de desbetreffende landen rondreizen.

Reis boeken

Wil je zeker zijn van een plaats op de reis die je kiest, wacht dan niet te lang met boeken. Voor diverse bestemmingen en vertrekdata is de belangstelling groot en die zijn dan ook snel volgeboekt. Zeker in bepaalde vakantieperiodes (zomer en Kerst) zijn bepaalde vertrekdata snel vol. Je kunt je reis boeken via deze website, onder de knoppen 'Reis boeken', of telefonisch. Na boeking krijg je je meteen een bevestiging.

Reisbegeleiding

Bij de meeste Djoser Family-reizen reist een enthousiaste, Nederlandssprekende reisbegeleider mee die over ruime reiservaring beschikt. In sommige landen gaat bovendien een deskundige lokale gids mee. In de Verenigde Staten en in Canada is de reisbegeleider Engelstalig. Op het vliegveld in het land van bestemming wacht de reisbegeleider je op. De reisbegeleider zorgt er - samen met de lokale agent - voor dat de reis organisatorisch soepel verloopt, maar is géén gids. Bereid je dus goed voor en schaf een goede reisgids aan. Hoe je het land uiteindelijk ervaart, bepaal je zelf!

Uiteraard kun je voor advies en hulp bij de reisbegeleiding terecht. De reisbegeleider neemt nooit het toezicht op de kinderen van je over. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk. Mocht iets niet helemaal aan je verwachting voldoen, meld het dan bij de reisbegeleider.

Reisdocumenten en Visa

Djoser verstrekt vooraf en bij boeking algemene informatie over de vereiste reisdocumenten en visa. Op de website lees je, bij je bestemming onder de praktische informatie / reisdocumenten, of je paspoort aan specifieke eisen moet voldoen en of een visum noodzakelijk is.

Via je ‘Mijn Djoser’-pagina kun je de benodigde aanvraagformulieren en uitleg vinden. Heb je geen internet dan sturen we je de eventuele formulieren per post.

Visumkosten zijn niet bij de reissom inbegrepen. Soms is een groepsvisum of een special permit vereist, wij brengen dan de kosten op de factuur in rekening. Bij andere bestemmingen ben je zelf verantwoordelijk voor de visumaanvraag. Wil je die aanvraag, via Djoser, door Het Visumburo laten afwikkelen, dan kun je dit bij je boeking (en later tot uiterlijk drie weken voor vertrek) aangeven. De administratiekosten bedragen (naast de visumkosten) € 30,- per visum, of € 60,- indien de betreffende ambassade in het buitenland is gevestigd. In dit geval krijg je (afhankelijk van de reis) 6 - 8 weken voor vertrek een mail met een persoonlijke link naar de website van het Viusmburo. Daar vul je de gegevens in en vervolgens stuur je je paspoort, pasfoto's en vaak nog een kopie van je factuur, plus eventuele andere benodigdheden naar het Visumburo. We adviseren om de spullen aangetekend op te sturen of langs te brengen bij het Visumburo. Doe er een voldoende gefrankeerde envelop bij, zodat het Visumburo de spullen weer reetour kan sturen.

Regel je je visum zelf, controleer dan tijdig bij de desbetreffende ambassade of de verkregen informatie nog correct is.

Je bent er altijd zelf voor verantwoordelijk dat je bij vertrek en tijdens de reis in het bezit bent van de benodigde documenten (zie hiervoor artikel 5 van de ANVR-reisvoorwaarden).

Heb je niet de Nederlandse nationaliteit en/of paspoort dan dien je zelf na te gaan of andere regels van toepassing zijn. Ga dit ook na voor de landen waar eventueel tijdens de vlucht een overstap wordt gemaakt.

In België hebben baby's, kinderen én volwassenen allemaal een aparte identiteitskaart nodig om te reizen binnen Europa en/of een aparte internationale reispas buiten Europa. Deze reisdocumenten zijn te verkrijgen in de gemeente/stad waar je woont.

Reisdatum veranderen

Het is mogelijk je vertrekdatum of bestemming te wijzigen. Dit kan binnen 30 dagen na boeking, mits de huidige vertrekdatum minimaal vier maanden later is. Hiervoor brengen we € 50,- administratiekosten per persoon in rekening. Eventuele meerkosten worden - uiteraard na overleg - ook doorberekend. Heb je een vluchtwijziging aangevraagd, dan is omboeken niet mogelijk.

Het is tevens mogelijk om de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen. In principe tot 8 weken voor vertrek, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Dit moet worden aangevraagd bij de luchtvaartmaatschappij, wat betekent dat het onder voorbehoud is van beschikbaarheid op de betreffende vlucht is.

Om dit aan te vragen dien je eerst je boeking te maken. Indien je een optie hebt geboekt worden er nog geen afwijkende vluchten aangevraagd. Zodra de boeking definitief is, zal de afwijkende vlucht worden aangevraagd. Het wijzigen van de vluchtdata kost € 50,- per persoon, exclusief een eventuele toeslag van de luchtvaartmaatschappij op de gekozen data. Daarnaast berekenen Lufthansa en Garuda standaard € 25,-, TAP Air Portugal € 30,- en Iberia € 50,- wijzigingskosten per persoon.

Bij een aantal bestemmingen kun je bij Djoser extra hotelovernachtingen boeken aan het begin of eind van je reis. In de landeninformatie op de website kun je zien of dat kan voor jouw bestemming en hoe het werkt. De prijs van de hotelovernachtingen vind je onder 'vertrekdata/prijs'. Je dient zelf ter plaatse te zorgen voor transfers.

Reisinformatie

Op deze website vind je bij iedere reis een uitgebreide dag-tot-dag beschrijving. Hierin staan de mogelijke bezienswaardigheden, excursies en activiteiten per reis vermeldt. Verder vind je er praktische informatie: heb je voor je reis een visum of vaccinaties nodig of moet je paspoort na terugkomst nog een bepaalde periode geldig zijn.

Lees deze belangrijke informatie onder 'print reisinformatie' goed door, ze vormt namelijk een onderdeel van de reisovereenkomst. Je kunt de informatie makkelijk uitprinten en hebt dan alles bij elkaar. Deze uitgebreide reisinformatie wordt je niet automatisch toegestuurd; je kunt het wel bij Djoser aanvragen.

Reissom

Bij de reissom inbegrepen

Bij Djoser zie je direct wat je reis kost want de prijzen zijn inclusief ‘onvermijdelijke’ toeslagen en bijkomende kosten waar je misschien niet direct bij stilstaat. Hieronder een kort overzichtje van wat zoal in de reissom is inbegrepen.

vluchttoeslagen
In de reissom zijn de kosten van vluchten en de bijbehorende toeslagen zoals luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen inbegrepen. Voor veel reizen kan dit oplopen tot ruim tweehonderd euro. In uitzonderlijk gevallen kunnen tussentijdse verhogingen van de toeslagen, conform ANVR-voorwaarden, aan de reizigers na boeking doorberekend worden.

maaltijden
Bij prijs/route/vertrekdata zie je of het ontbijt wel of niet is inbegrepen in de reissom. In verschillende landen is het ontbijt inclusief. In de overige landen kun je kiezen tussen een ontbijt in het hotel of een leuk restaurantje dat altijd wel in de buurt te vinden is en waar je een Europees of lokaal ontbijt kunt nuttigen. 'Vrijheid blijheid' luidt het motto, en daarom zijn de overige maaltijden in ieder geval niet bij de reissom inbegrepen. Je bepaalt zelf wanneer en waar je gaat eten, met of zonder (een deel van) de groep. De reisbegeleider kan je altijd een goed restaurantje aanraden.

In Kenia, de Verenigde Staten (west) en IJsland kamperen we een aantal nachten in nationale parken. We bereiden dan samen met de reisbegeleider onze eigen maaltijden. De kosten voor deze maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen. Wil je een vegetarische maaltijd, geef dit dan bij aankomst aan bij de reisbegeleider.

excursies
Bij elke reis is een aantal excursies inbegrepen. Het is vaak handig om een bezienswaardigheid die een flink stuk uit de route ligt of waar we op een reisdag juist langs komen, in het programma op te nemen. Deze plaatsen en excursies worden expliciet genoemd in de routekolom en onder 'praktische informatie'/'excursies'. De meeste bezienswaardigheden kun je prima zelf bezoeken. Je kunt er altijd met je gezin op uit trekken om in je eigen tempo en naar eigen inzicht je dag in te vullen. Daarnaast zijn er altijd mogelijkheden om met de reisbegeleider mee te gaan of een facultatieve excursie te maken. De entreegelden zijn nooit inbegrepen, zodat je altijd de vrijheid hebt om te bepalen of je iets al dan niet wilt bekijken.

en verder….
Bij verschillende reizen zijn specifieke kosten opgenomen in de reissom. Zoals de entreegelden voor de nationale parken. In dit geval wordt dit bij 'Inclusief' genoemd.

Reisverzekering

Bij een onbezorgde vakantie hoort een goede reisverzekering. Een ongelukje zit immers, ook op vakantie, vaak in een klein hoekje. Omdat de kosten in een dergelijk geval soms flink oplopen, is een reisverzekering verplicht als je deelneemt aan een Djoserreis. 

Wil je nog een reisverzekering afsluiten?

Djoser werkt samen met Europeesche Verzekeringen, dé specialist in het verzekeren van reizen. Je kunt een reisverzekering bij de Europeesche tot vier weken voor vertrek via Djoser afsluiten, op voorwaarde dat je in Nederland woont. 

Voor meer informatie kijk onder verzekeringen.

Reisvoorwaarden

Na boeking staat er op je Mijn Djoser pagina een link naar de ANVR-reisvoorwaarden, de garantieregeling van het Calamiteitenfonds, de voorwaarden van het Garantiefonds en andere belangrijke informatie. Je kunt de voorwaarden ook bij ons aanvragen voordat je boekt. De ANVR-reisvoorwaarden vormen de basis van de reisovereenkomst en we raden je aan deze goed door te lezen. Reisorganisatoren van onder andere rondreizen, avontuurlijke reizen en reizen buiten Europa mogen, volgens artikel 1, lid 4, afwijkingen hanteren met betrekking tot annuleringsbepalingen en wijzigingen in de reis. Onze annuleringsvoorwaarden vind je hierboven onder het kopje annulering.

In artikel 12 vind je de definitie van een overmachtsituatie: omstandigheden die abnormaal en onvoorzien zijn en waarvan de gevolgen, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, niet konden worden vermeden, zoals stakingen of de gevolgen van bepaalde weersomstandigheden. In geval van overmacht komen eventuele extra kosten voor rekening van de reiziger. Djoser is verplicht de reiziger hulp en bijstand te verlenen. In extreme gevallen kan het Calamiteitenfonds besluiten dat er sprake is van een calamiteit. Alleen dan kan Djoser bij dit fonds een claim voor je indienen.

Meer informatie over de reisvoorwaarden vind je hier.

Reizen met Djoser Family

'De andere manier van reizen' met Djoser Family combineert de voordelen van een groepsreis met individuele vrijheid en extra aandacht voor de jonge reizigers. De reisbegeleiding is enthousiast en deskundig en beschikt over ruime reiservaring. De accommodaties, vaak met zwembad, zijn comfortabel en het vervoer is goed geregeld. Zo beperk je de verassingen tot alleen de aangename. Laat je graag wegwijs maken door de reisbegeleiding, deze kan spannende activiteiten organiseren. Wat te denken van een geheimzinnige tocht naar het binnenste van een piramide of een speurtocht in de oude tempelcomplexen? Of het spotten van Walvissen voor de kust van Vancouver? Natuurlijk kun je er ook regelmatig zelf met je gezin op uit te trekken: de beste manier om een land écht te ontdekken.

Dat de cultuur, het klimaat en de levensomstandigheden in de landen die wij bezoeken anders zijn dan bij ons, bepaalt een groot deel van de charme van het reizen. Op reis met Djoser Family maak je zoveel mogelijk kennis met deze aspecten. Houd er wel rekening mee dat je de verschillen met thuis wel eens als minder aantrekkelijk kunt ervaren. Ook is niet altijd alles van tevoren te voorspellen.

Lees hier meer over Djoser Family en onze manier van reizen.

Reizen op maat

Behalve de reisprogramma's in onze brochures organiseert Djoser ook reizen op maat voor groepen van tien personen of meer. Dankzij onze jarenlange ervaring en contacten zijn wij in staat om een reis naar je wensen samen te stellen.
Wil je bijvoorbeeld met een eigen groep vrienden een rondreis maken in Zuid-Afrika? Djoser organiseert voor jullie een reis die aan jullie wensen voldoet.
Ook studiereizen (scholen en universiteiten), reizen met je jaarclub, je collega’s en een familiereis zijn mogelijke gelegenheden voor een reis op maat.
Onze mogelijkheden zijn groot!

Kijk voor de mogelijkheden op onze speciale Djoser op maat website

Reizen in verre landen

Een aantal van onze reisbestemmingen liggen buiten de 'westerse wereld', zodat je in contact komt met andere gebruiken, culturen en mentaliteiten. Dit maakt een Djoserreis extra interessant, maar houd er wel rekening mee dat sommige dingen anders zijn dan thuis. Eten, hotels, vervoermiddelen en de infrastructuur verschillen in nogal wat landen van wat wij in Nederland gewend zijn. Je kunt een driesterrenhotel in Thailand niet vergelijken met een Nederlands driesterrenhotel. Als je van tevoren rekening houdt met dit soort zaken, dan zal eventueel oponthoud of ongemak niet vervelend zijn.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen € 40,- per boeking. Dit geldt voor zowel telefonische boekingen als boekingen via internet en als je bij ons langskomt om te boeken.

Routebeschrijvingen

Op deze website vind je bij iedere reis een uitgebreide routebeschrijving (dag-tot-dag). Hierin staan de mogelijke bezienswaardigheden, excursies en activiteiten per reis vermeldt. Verder vind je er praktische informatie: heb je voor je reis een visum of vaccinaties nodig of moet je paspoort na terugkomst nog een bepaalde periode geldig zijn.

Lees deze belangrijke informatie onder 'print reisinformatie' goed door, ze vormt namelijk een onderdeel van de reisovereenkomst. Je kunt de informatie makkelijk uitprinten en hebt dan alles bij elkaar. Deze uitgebreide reisinformatie wordt je niet automatisch toegestuurd; je kunt het wel bij Djoser aanvragen.

Routebeschrijving naar Djoser Leiden

Het kantoor van Djoser ligt in het centrum van Leiden. In de buurt is voldoende parkeergelegenheid en je kunt ons vanaf het station te voet in 15 minuten bereiken. Vanaf het Centraal Station loop je rechtdoor de Stationsweg in. Deze richting blijf je volgen over de bruggen tot het einde van het Kort Rapenburg. Dan loop je linksaf de Breestraat in. Na ongeveer 700 meter vind je ons pand op nummer 125 aan de rechterzijde van de Breestraat in 'Het Gulden Vlies', een monumentaal gebouw tegenover het stadhuis.

Zie voor verdere informatie de routebeschrijving.

Ruimbagage

Bij de meeste reizen is ruimbagage inbegrepen in de reissom. De hoeveelheid kan per luchtvaartmaatschappij verschillen. Uitzondering is KLM/Air France binnen Europa, waarbij alleen handbagage is inbegrepen. In dit geval dien je zelf voor vertrek ruimbagage bij te boeken, hierover kun je na boeking in Mijn Djoser de informatie lezen.

Safaritruck

Voor de Family-reizen door Kenia zetten we speciaal voor dit doel gebouwde safaritrucks in. Het zijn grote, degelijke trucks die prima opgewassen zijn tegen de vaak onverharde wegen. Ze hebben comfortabele stoelen en je zit hoog dus je hebt altijd goed zicht. Aan boord hebben alle onderdelen van de kampeeruitrusting hun vaste plaats: de ruime koepeltentjes, slaapmatjes en alle kookgerei plus eettafel en stoelen. Je rugzak of reistas en slaapzak passen in een afsluitbaar vak aan de zijkant van de truck.

Seizoenstoeslag

De Family-reizen worden met name uitgevoerd in populaire vakantieperiodes. Luchtvaartmaatschappijen rekenen dan vaak hogere tarieven. Voor het overgrote deel van de Family-reizen zijn deze hogere tarieven (de hoogseizoenstoeslag) al berekend in de reissom.

Voor een aantal data (met name in de Kerstperiode) berekenen wij een toeslag door vanwege de (nog) hogere luchtvaarttarieven in die periode. Op de pagina 'vertrekdata & prijs' vind je per vertrekdata de reissom van de reizen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Djoser (KvK nr. 28045957) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Vanaf boekdatum 1 februari 2021 wordt er een verplichte bijdrage in rekening gebracht. Op de factuur staat de consumentenbijdrage van € 5,- per persoon die Djoser afdraagt aan het SGR.

Telefoonnummer België

Je kunt ons bellen op het telefoonnummer 09 223 00 69 of een mail sturen naar: info@djoser.be.

Tenten

Tijdens enkele reizen overnachten we in tenten: geen betere manier om de ongereptheid en uitgestrektheid van de nationale parken in de Verenigde Staten te ervaren of de bijzondere natuur van IJsland te beleven dan met alleen een tentdoek tussen jezelf en de wijde wereld. Ook een safari in Kenia en Tanzania beleef je nog net iets intenser als je ‘s nachts de dieren rond je tent hoort snuffelen. Natuurlijk zijn de kampeerterreinen die we selecteerden, uitgerust met van alles en nog wat. Je hoeft zelf alleen een slaapzak mee te nemen.

Thuisblijvers

Wil je dat we thuisblijvers tijdens je vakantie via e-mail informeren over je reis, geef dan hun e-mail adressen door via 'mijn Djoser'. Zij ontvangen dan verschillende automatische berichten over de reis, het weer ter plaatse en het vluchtschema van je terugreis.

Op je Mijn Djoser pagina staat onderaan het bericht met de hotellijst een noodnummer. Dit nummer kan je (of een thuisblijver) buiten kantooruren bellen in geval van dringende noodgevallen en het is 24 uur per dag bereikbaar.

Tickets

Op de Mijn Djoser-pagina staat ongeveer twee weken voor vertrek het vluchtschema voor jouw reis. Met deze informatie ontvang je tegelijkertijd informatie over het reizen met een e-ticket. Op vertoon van alleen je paspoort kun je inchecken op Schiphol, maar wanneer je het e-ticket uitprint verloopt de incheckprocedure (met name op de terugreis) een stuk sneller en soepeler.

Meer informatie over tickets vind je hier.

Uitgebreide reisinformatie

Op deze website vind je bij iedere reis een uitgebreide dag-tot-dag beschrijving. Hierin staan de mogelijke bezienswaardigheden, excursies en activiteiten per reis vermeldt. Verder vind je er praktische informatie: heb je voor je reis een visum of vaccinaties nodig of moet je paspoort na terugkomst nog een bepaalde periode geldig zijn.

Lees deze belangrijke informatie onder 'print reisinformatie' goed door, ze vormt namelijk een onderdeel van de reisovereenkomst. Je kunt de informatie makkelijk uitprinten en hebt dan alles bij elkaar. Deze uitgebreide reisinformatie wordt je niet automatisch toegestuurd; je kunt het wel bij Djoser aanvragen.

Unicef

Djoser heeft sinds 1993 een samenwerkingsverband met Unicef, de Kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Sinds de oprichting in 1946 zet Unicef zich wereldwijd in om de levensomstandigheden van kinderen blijvend te verbeteren. De belangrijkste actieterreinen zijn veilig drinkwater, basisonderwijs, gezonde voeding, gezondheidszorg en hulp aan kinderen die speciale zorg of bescherming nodig hebben. Unicef richt zich daarnaast ook op noodhulp.

Op reis zijn het de kinderen die het eerste contact met de bezoekers maken. Soms met een verzoek: ‘bon bon’, ‘pencil’ maar ook om hun engels te oefenen. Djoser krijgt vaak de vraag van reizigers of ze wat kunnen meenemen voor de kinderen in de landen die ze bezoeken. In plaats van het geven van ballonnen, pennen of snoepjes vraagt Djoser haar reizigers Unicef te steunen. Doelstelling van Djoser is om met de hulp van Unicef een betere toekomst te realiseren voor kinderen in landen waar Djoser reist.
Als Djoser-reiziger kun je écht het verschil betekenen voor kinderen die het minder goed hebben getroffen. Iedereen die Family-een reis boekt bij Djoser, kan € 10,- doneren aan UNICEF. Aan het einde van het jaar verdubbelt Djoser het totaalbedrag. Op die manier steunt Djoser al meer dan 20 jaar UNICEF-programma’s voor kinderen op onze reisbestemmingen. Dit jaar gaat het geld naar onderwijsprojecten in Myanmar. 


Graag danken we onze reizigers voor hun bijdragen.

Voor meer informatie over het werk van Unicef: www.unicef.nl

Vaccinaties

Voor veel bestemmingen gelden aanbevolen vaccinaties. Bij elke reis kun je onder de praktische informatie/gezondheid meer vinden over eventueel aanbevolen vaccinaties en profylaxe.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken.Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Tijdens reizen naar bestemmingen als Peru kom je in gebieden die hoger dan 3000 meter boven zeeniveau liggen. Ben je bijvoorbeeld hart- of carapatiënt of heb je andere gezondheidsproblemen, raadpleeg dan vóór boeking je arts.

Verlengen/vervroegen

Het is tijdellijk niet mogelijk om je vluchten te wijizgen. Wil je graag op andere dagen vliegen dan de groep dan adviseren we om alleen het landarrangement te boeoen en zelf de internatinale vluchten te boeken. Hou hierbij er wel rekening mee dat onze groepen een minimale groepsgrootte hebben van 10 deelnemers om door te gaan.

Vervoer ter plekke

In de plaatsen waar we verblijven maken we zoveel mogelijk gebruik van het lokale vervoer, zoals een busje, taxi of een Thaise tuk-tuk. Stap in een openbare bus en je komt geheid in contact met de ‘locals’. Soms is een huurfiets ideaal om de omgeving te verkennen, andere keren kies je voor een typisch lokaal vervoermiddel. Natuurlijk hoef je niet steeds zelf uit te puzzelen hoe alles werkt; voor advies kun je terecht bij de reisbegeleiding.

Verzekeringen

Djoser werkt samen met a.s.r. Je kunt via ons een aflopende reisverzekering en een aflopende annuleringsverzekering afsluiten. Op de verzekeringspagina vind je alle informatie over de verzekeringen. Ook kun je de verzekeringen online afsluiten en allerlei informatie downloaden.

Verzekeringen voor Belgen

Djoser werkt in België samen met Allianz. Allianz staat dag en nacht klaar om u bij te staan, snel en efficiënt, wereldwijd! Lees meer over onze verzekeringen voor Belgische reizigers. Voor het afsluiten van een reisverzekering contacteer Djoser in Gent op info@djoser.be of 09/223 00 69.

Visa

Djoser verstrekt vooraf en bij boeking algemene informatie over de vereiste reisdocumenten en visa. Op de website lees je, bij je bestemming onder de praktische informatie / reisdocumenten, of je paspoort aan specifieke eisen moet voldoen en of een visum noodzakelijk is.

Via je ‘Mijn Djoser’-pagina kun je de benodigde aanvraagformulieren en uitleg vinden. Heb je geen internet dan sturen we je de eventuele formulieren per post.

Visumkosten zijn niet bij de reissom inbegrepen. Soms is een groepsvisum of een special permit vereist, wij brengen dan de kosten op de factuur in rekening. Bij andere bestemmingen ben je zelf verantwoordelijk voor de visumaanvraag. Wil je die aanvraag, via Djoser, door Het Visumburo laten afwikkelen, dan kun je dit bij je boeking (en later tot uiterlijk drie weken voor vertrek) aangeven. De administratiekosten bedragen (naast de visumkosten) € 30,- per visum, of € 60,- indien de betreffende ambassade in het buitenland is gevestigd. In dit geval krijg je (afhankelijk van de reis) 6 - 8 weken voor vertrek een mail met een persoonlijke link naar de website van het Viusmburo. Daar vul je de gegevens in en vervolgens stuur je je paspoort, pasfoto's en vaak nog een kopie van je factuur, plus eventuele andere benodigdheden naar het Visumburo. We adviseren om de spullen aangetekend op te sturen of langs te brengen bij het Visumburo. Doe er een voldoende gefrankeerde envelop bij, zodat het Visumburo de spullen weer reetour kan sturen.

Regel je je visum zelf, controleer dan tijdig bij de desbetreffende ambassade of de verkregen informatie nog correct is.

Je bent er altijd zelf voor verantwoordelijk dat je bij vertrek en tijdens de reis in het bezit bent van de benodigde documenten (zie hiervoor artikel 5 van de ANVR-reisvoorwaarden).

Heb je niet de Nederlandse nationaliteit en/of paspoort dan dien je zelf na te gaan of andere regels van toepassing zijn. Ga dit ook na voor de landen waar eventueel tijdens de vlucht een overstap wordt gemaakt.

In België hebben baby's, kinderen én volwassenen allemaal een aparte identiteitskaart nodig om te reizen binnen Europa en/of een aparte internationale reispas buiten Europa. Deze reisdocumenten zijn te verkrijgen in de gemeente/stad waar je woont.

Visum via het Visumburo

Heb je voor je reis een visum of meerdere visa nodig en heb je zelf geen tijd om bij de betreffende ambassades langs te gaan, dan kun je de visa via Djoser in samenwerking met het Visumburo laten regelen. Dit kun je bij je boeking aangeven. De administratiekosten bedragen (naast de visumkosten) € 30,- per visum, of € 60,- indien de betreffende ambassade in het buitenland is gevestigd.

Wanneer je kiest voor het visum via Djoser dan ontvang je, afhankelijk van de reis, 6 tot 8 weken voor vertrek per e-mail meer informatie over de visumaanvraag mét een persoonlijke link naar de website van het Visumburo voor de digitale aanvraag van het visum / de visa.

Je dient daarna zelf je paspoort, benodigd aantal pasfoto's en in veel gevallen een kopie van de boekingsbevestiging/factuur op te sturen naar het Visumburo. Het Visumburo gaat dan voor jou naar de betreffende ambassade(s) of consulaat. We adviseren om het paspoort met de formulieren aangetekend op te sturen of langs te brengen bij het Visumburo. Doe er een voldoende gefrankeerde (voor aangetekende retourverzending) envelop bij, zodat het Visumburo het paspoort, mét visum, weer retour kan sturen.

NB Je bent er altijd zelf voor verantwoordelijk dat je bij vertrek en tijdens de reis in het bezit bent van de benodigde documenten (zie hiervoor artikel 5 van de ANVR-reisvoorwaarden).

Voor meer informatie over het visumburo kun je terecht op visum.nl.
Belgen vinden de informatie op visum.be.

Vluchten

Vakantie begint al in het vliegtuig dus je vluchten moeten goed geregeld zijn, zeker als je met kinderen reist. Djoser werkt dan ook samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen die een uitstekende reputatie hebben op het vlak van betrouwbaarheid, veiligheid en service. We zijn aangesloten bij de IATA, de internationale organisatie van luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties. Veel luchtvaartmaatschappijen zijn een onderling samenwerkingsverband aangegaan, zodat je soms op een bepaalde vlucht of traject met een partnermaatschappij vliegt.

Voor onze Family-bestemmingen bieden wij je zoveel mogelijk directe vluchten aan. Soms is een korte overstap op de moderne luchthavens van bijvoorbeeld Miami, Singapore of Frankfurt echter onvermijdelijk. De luchtvaartmaatschappij zorgt voor een zo gunstig mogelijk reisschema.

Toeslagen die de luchtvaartmaatschappij van tevoren in rekening brengt, zoals luchthavenbelastingen, seizoenstoeslagen, brandstof- en veiligheidstoeslagen zijn bij Djoser in de reissom inbegrepen. In uitzonderlijk gevallen kunnen tussentijdse verhogingen van de toeslagen, conform ANVR-voorwaarden, aan de reizigers na boeking doorberekend worden.

Boek je binnen zes weken voor vertrek, dan kan het voorkomen dat er geen plaatsen meer beschikbaar zijn op de vlucht. Natuurlijk doen wij in zo’n geval (zonder extra aanvraagkosten) onze uiterste best om alsnog plaatsen te bemachtigen. Eventuele meerkosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt, berekenen we wel aan je door.

Je kunt de meeste reizen overigens ook zonder vliegticket boeken, bijvoorbeeld als je al in het land van bestemming bent. De kosten van zo’n landarrangement vind je op de website.

Vlucht op aanvraag

Boek je binnen acht weken voor vertrek, dan moeten we je reservering eerst bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij aanvragen omdat we geen stoelen meer op voorraad hebben. Een enkele keer kan dit ook al eerder het geval zijn. De boeking is dan onder voorbehoud van beschikbare plaatsen in het vliegtuig. Voor een dergelijke aanvraag brengt Djoser geen extra kosten in rekening. Eventuele meerkosten indien in een hogere boekingsklasse geboekt moet worden, berekenen we, na overleg, wel aan je door. In het geval de vlucht aangevraagd dient te worden door Djoser dan wordt dit vermeld nadat je de boeking hebt bevestigd.

Vlucht verlengen/wijzigen

Het is tijdellijk niet mogelijk om je vluchten te wijizgen. Wil je graag op andere dagen vliegen dan de groep dan adviseren we om alleen het landarrangement te boeoen en zelf de internatinale vluchten te boeken. Hou hierbij er wel rekening mee dat onze groepen een minimale groepsgrootte hebben van 10 deelnemers om door te gaan.

Vluchtschema

Ongeveer twee weken voor vertrek ontvang je het vluchtschema, informatie over je vliegticket, de deelnemerslijst en de eventuele hotellijst. Een voorlopig vluchtschema (onder voorbehoud van laatste wijzigingen) vind je bij de betreffende bestemming onder de 'praktische informatie / vervoer'

Vluchttoeslagen

De verplichte luchthavenbelasting, veiligheidstoeslagen en brandstoftoeslagen zijn inbegrepen in de reissom. Deze toeslagen zijn onderhevig aan veranderingen (onder invloed van olieprijzen, veiligheidsrichtlijnen e.d.). In uitzonderlijke gevallen kunnen tussentijdse verhogingen van de toeslagen, conform ANVR-voorwaarden, aan de reizigers na boeking doorberekend worden.

Voor meer informatie, zie het kopje vluchttoeslagen op de pagina 'Vertrekdata / prijs' van de specifieke reis.

Voorbehoud (prijsvoorbehoud)

Wij behouden ons het recht voor de routes en, indien noodzakelijk, de prijzen aan te passen en door te berekenen. De prijzen van buitenlandse reizen zijn op dit moment vrij van BTW. Indien de BTW-voorschriften worden gewijzigd, dan worden de prijzen aangepast. Voor overige voorbehouden en condities verwijzen wij naar de reisvoorwaarden van de ANVR, die op alle Djoserreizen van toepassing zijn. Wij sturen je deze voorwaarden automatisch na boeking of, op verzoek, van tevoren.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Wil je meer informatie over een Djoserreis of ideeën opdoen voor een volgende vakantie? Dan ben je van harte welkom op een van onze informatiedagen. Meestal in ons kantoor in Leiden, daarnaast kun je terecht in verschillende Nederlandse en Vlaamse steden. Op deze dagen vertonen we dvd-presentaties per regio en kun je al je vragen stellen. Aan Djoser Family is een aparte presentatie gewijd en in november en december organiseren we een speciale Family-informatiedag in Leiden. De toegang is gratis.

Daarnaast kun je fotoalbums en reisverslagen van een groot aantal Djoserreizen inzien en natuurlijk al je vragen stellen aan onze ervaren reisbegeleiders en medewerkers van kantoor.

Op onze site vind je hier een compleet overzicht en kun je je aanmelden. Op onze website kun je ook thuis op je gemak een fotopresentatie van je reis bekijken; soms gemaakt door andere reizigers. Kijk hiervoor bij de bestemming onder Foto's.

Ook in België komen we met onze informatiedagen, kijk hiervoor op www.djoser.be.

Wie reist er mee?

Het minimum aantal deelnemers is meestal tien, het maximum zesentwintig. Onze reizen hebben gemiddeld twintig deelnemers. De groepen bestaan uit zowel twee- als eenoudergezinnen.

De praktijk wijst uit dat je snel contacten maakt en aansluiting vindt in de groep. Eenmaal ter plaatse, ben je nooit verplicht met de groep mee te gaan. Trek je er liever met je gezin op uit, is dat geen probleem. De meeste bezienswaardigheden kun je prima op eigen gelegenheid bezoeken. Iedereen die beschikt over een normale conditie en gezondheid is in principe in staat onze reizen te maken. Wel verwachten wij een sportieve instelling en een gezonde dosis aanpassingsvermogen.

Wijzigingen door Djoser

Djoser organiseert reizen met een avontuurlijk karakter in vaak niet-westerse landen. Daarbij kunnen zich bepaalde (overmachts)omstandigheden voordoen die ons noodzaken, ter plaatse of voor vertrek, wijzigingen in route, accommodatie of vervoer door te voeren. De reisbegeleiding, de lokale agent en Djoser bekijken in deze gevallen gezamenlijk wat de beste oplossing is voor een reisgezelschap. In extreme gevallen van calamiteiten kan het Calamiteitenfonds meespreken.

In uitzonderlijke gevallen kan het helaas voorkomen dat een luchtvaartmaatschappij haar vluchtschema verandert. Wij kunnen (bijvoorbeeld daardoor) genoodzaakt zijn met een andere maatschappij te vliegen of de reis aan te passen.

Zakgeld

Bij iedere reis is aangegeven welke kosten bij de reissom zijn inbegrepen (inclusief/exclusief op de pagina 'vertrekdata & prijs'. Tevens geldt voor de in de routekolom opgenomen excursies, dat Djoser deze regelt (entreegelden zijn dan niet inclusief).

Voor verdere uitgaven vind je bij de 'praktische informatie / geldzaken' bij je bestemming een indicatief bedrag dat je als zakgeld tijdens de reis minimaal per week nodig zult hebben. Bij Djoser heb je alle vrijheid om je eigen plan te trekken. Het zakgeld dat je nodig hebt is dan ook afhankelijk van je uitgavenpatroon. Je bepaalt immers zelf waar je eet; in een luxe restaurant of in de open lucht bij een typisch lokaal stalletje, welke bezienswaardigheden je bezoekt en aan welke excursies je deelneemt. Voor in de routekolom opgenomen excursies geldt dan ook, dat je ter plekke alleen nog eventueel entreegeld betaalt als je besluit er aan deel te nemen.