• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Zuid-Afrika & Swaziland, 21 dagen

  Zuid-Afrika & Swaziland

  21 dagen

  Hoogtepunten van Zuid-Afrika & Swaziland

  Tijdens deze gevarieerde vakantie voor het gehele gezin naar Zuid-Afrika en Swaziland reis je van hoogtepunt naar hoogtepunt. We verkennen de mooie omgeving van Kaapstad en Kaap de Goede Hoop, relaxen op het strand van KwaZoeloe-Natal en speuren naar wilde dieren in Kruger nationaal park. We sluiten de reis af met een tocht over de Panoramaroute en een bezoek aan Soweto.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Kaapstad
  2. Kaapstad, optioneel bezoek Robbeneiland
  3. Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach
  4. Kaapstad - Hermanus - Swellendam
  5. Swellendam - Knysna - Plettenberg Bay
  6. Plettenberg Bay, excursie Tsitsikamma nationaal park
  7. Plettenberg Bay - Oudtshoorn
  8. Oudtshoorn
  9. Oudtshoorn - Stellenbosch
  10. Stellenbosch - Kaapstad - vlucht naar Durban - KwaZoeloe-Natal
  11. KwaZoeloe-Natal
  12. KwaZoeloe-Natal - St. Lucia
  13. St. Lucia
  14. St. Lucia - Mlilwane (Swaziland)
  15. Mlilwane (Swaziland)
  16. Mlilwane (Swaziland) - Kruger nationaal park
  17. Kruger NP, gamedrive met eigen bus
  18. Kruger NP, optione gamedrive per jeep
  19. Kruger NP - Pretoria
  20. Pretoria - Johannesburg, Soweto tour - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Beklim de Tafelberg, sta oog in oog met een olifant, kruip door de Cangoo-grotten en val van de ene verbazing in de andere tijdens de prachtige rit over de Panoramaroute. Er is ook tijd om te relaxen op het strand en om kennis te maken met de lokale bevolking. Zuid-Afrika is voor ouders en voor kinderen één grote, spannende speeltuin. 

  Beklim de tafelberg in Kaapstad

  Dag 1 Amsterdam - Kaapstad
  Dag 2 Kaapstad, optioneel bezoek Robbeneiland
  Dag 3 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach 

  Tafelberg Zuid-Afrika Djoser

  We vliegen van Amsterdam naar het veelzijdige Kaapstad. Kaapstad is een sympathieke wereldstad met aangename straten, leuke winkels en hippe eettentjes. De beroemde Tafelberg torent overal boven uit en de steile bergwanden geven het bruisende, stadse leven een bijzonder karakter. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg; een dunne deken van wolken of mistflarden. Je kunt je met een kabelbaan naar boven laten brengen. Dat is nog eens een makkelijke en leuke manier om de berg op te gaan. Op de Tafelberg zijn mooie wandelingen uitgezet en de ervaren wandelaar loopt in drie uur naar beneden.

  In Kaapstad is van alles te doen. De oude haven, het Victoria & Alfred Waterfront, is hét uitgaanscentrum van de stad. Hier vertrekken bootjes naar Robbeneiland, de beruchte gevangenis waar Nelson Mandela bijna 20 jaar gevangen heeft gezeten. Het Two Oceans aquarium ligt vlak bij en als het je niet lukt om van een beeldscherm af te ‘kicken’, er is een mega Imax theater om de hoek. Je kunt een taxi of bus pakken naar de Compagniestuinen en het Kasteel de Goede Hoop om de overblijfselen uit de Nederlandse tijd bezichtigen. In Loop en Kloof Street vind je veel gezellige winkels en op Green Market Square is er elke werkdag een kleurrijke markt.

  We maken een excursie naar het Kaapse Schiereiland. Vanaf Kaap de Goede Hoop, de meest zuidwestelijke punt van het continent, heb je een oneindig uitzicht. In bepaalde periodes van het jaar zwemmen walvissen voor de kust. Onderweg doen we Houtbaai en Simon's Town aan. De laatste plaat staat bekend om de kolonie pinguïns bij Boulders Beach. Je hebt vast nog nooit zoveel pinguïns bij elkaar gezien.

  Walvissen spotten bij Hermanus

  Dag 4 Kaapstad - Hermanus - Swellendam
  Dag 5 Swellendam - Knysna - Plettenberg Bay
  Dag 6 Plettenberg Bay, excursie Tsitsikamma nationaal park
  Dag 7 Plettenberg Bay - Oudtshoorn

  In de ochtend verlaten we Kaapstad en rijden we langs de kust naar Hermanus. Hier maken we een mooi wandeling en cross-fingers… misschien spotten we wel walvissen. We vervolgen onze weg naar Swellendam. Hier verblijven we in een van de oudste boerderijen van Swellendam. 

  Vervolgens rijden we richting naar Plettenberg Bay. De volgende dag bezoeken we het nationaal park Tsitsikamma waar je mooie wandelingen kunt maken. Op een van de wandelroutes passeren we een reusachtige, wiebelende hangbrug over de monding van de Stormrivier. Durf jij de oversteek te maken? Held! Plettenberg Bay is door zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee ook bij Zuid-Afrikanen zelf een geliefd vakantieoord..

  Via spectaculaire bergpassen naar Oudtshoorn

  Dag 8 Oudtshoorn
  Dag 9 Oudtshoorn - Stellenbosch
  Dag 10 Stellenbosch - Kaapstad - vlucht naar Durban - KwaZoeloe-Natal
  Dag 11 KwaZoeloe-Natal
  Dag 12 KwaZoeloe-Natal - St. Lucia

  National park Tsitsikamma Plettenberg Bay Zuid-Afrika Djoser

  Via spectaculaire bergpassen rijden we verder naar Oudtshoorn. Onderweg kun je duidelijk zien hoe bergen het klimaat beïnvloeden: de hoge bergruggen houden alle regenwolken tegen. De vergezichten zijn verbluffend. Tussen de taaie struiken scharrelen duizenden struisvogels hun kostje bij elkaar. We rijden langs grote boerderijen waar de struisvogels gefokt worden en bezoeken zo’n arm waar we alles te weten komen over de reuzenvogels en hun leefomstandigheden. Een struisvogel ei is enorm sterk. Als je niet al te groot bent mag je een poging wagen om op een broedsel te balanceren. Wil je een kijkje onder de grond nemen? Je kunt een tocht maken door de geheimzinnige Cangoo-grotten, beroemd om de mooie druipsteenformaties. Een gids leidt je door verrassend grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten.

  Leeuw Safari Zuid-Afrika Djoser Vanaf Kaapstad vliegen we in no-time naar Durban, aan de kust van de KwaZoeloe-Natal provincie. Het klimaat is hier mild en ook in de winter zeer aangenaam. Zululand was vroeger een klein koninkrijkje en werd geregeerd door Shaka Zulu. Het culturele centrum in het binnenland is voor de cultuurliefhebbers een must. Je maakt kennis met de energieke Zulu's.


   

  St. Lucia en klein koninkrijk Swaziland

  Dag 13 St. Lucia
  Dag 14 St. Lucia - Mlilwane (Swaziland)
  Dag 15 Mlilwane (Swaziland)
  Dag 16 Mlilwane (Swaziland) - Kruger nationaal park

  We rijden langs de kust richting het noorden. Het St. Lucia-moerassenreservaat is in feite een lagune, gevormd door een brede riviermonding van maar liefst 65 kilometer lang. Het meer is niet diep en blijkt een uitstekende leefomgeving voor nijlpaarden en krokodillen. Als je een boottochtje maakt over het meer, kun je deze logge en enigszins luide dieren van dichtbij bekijken. De gids wijst je precies waar de krokodillen zich schuilhouden en waar de nijlpaarden dobberen. Het meer wordt omringd door dichte bossen en moerassen met mangroven, waar heel veel vogels leven. Dit is een van die momenten dat je je verrekijker NIET moet vergeten, want je wilt vast niets missen! 

  Tijdens de reis door Zuid-Afrika maken we ook een uitstapje naar het kleinste koninkrijk van Afrika: Swaziland. We rijden in ongeveer vijf uur naar Manzini, de tweede stad van dit kleine landje. Onderweg stoppen we in Hluhluwe en nemen een kijkje bij Ilala Weavers. Lokale kunstenaars laten ons graag zien hoe traditionele Zulu armbanden gemaakt worden. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel en de volgende dag kun je helemaal zelf invullen. Je kunt hier paardrijden, mountainbiken, geweldig hiken en toffe gamedrives maken.

  Op safari in Kruger nationaal park

  Dag 17 Kruger NP, gamedrive met eigen bus
  Dag 18 Kruger NP, optionele gamedrive per jeep
  Dag 19 Kruger NP - Pretoria

  De komen de nachten overnachten in de buurt van het Kruger nationaal park. Dit is absoluut  een van de hoogtepunten van de reis door Zuid-Afrika. Hier kun je volop ‘gamedrives’ maken en speuren naar olifanten, leeuwen, giraffes, neushoorns en vele antilopensoorten. Met een beetje geluk zie je de ‘big five’. Neem vooral je safari-bucketlist mee, want dit wordt zeker weten flink strepen. Wil je nog dichterbij? Op een aantal speciaal afgezette observatiepunten, mag je uit het voertuig stappen en een stapje dichter komen om in alle rust het wild te kunnen bekijken. Weet je wat zo opvallend is? De meeste dieren in het park zijn helemaal niet schuw. Dat komt omdat de auto nooit als hun natuurlijke vijand hebben leren kennen.    Je kunt kiezen uit verschillende safari's. Populaire zijn de safari’s vroeg in de ochtend voordat de zon op komt of aan het einde van de dag, voor de zonsondergang. Dit zijn de momenten dat de dieren het actiefst zijn. Het leukste is om op pad te gaan met een ervaren ranger, Hij of zij kan je aan de hand van sporen precies vertellen welke dieren zich in de buurt ophouden. Je kunt ook mooie bushwalks maken, dan ga je te voet het park in. Na een paar indrukwekkende dagen vol wild, safari en nieuwe ontdekkingen, rijden we naar Pretoria, de hoofdstad van Zuid Afrika.    Maak je op voor de mooiste rit die je waarschijnlijk ooit gemaakt hebt. De route voert langs de 26 kilometer lange Blyde River Canyon, een van de natuurlijke wonderen van Zuid-Afrika. We stoppen onderweg bij spectaculaire uitkijkpunten en bezoeken ‘Drie Rondavels’ en ‘God’s Window’. Het indrukwekkende  Bourke’s Luck Potholes met rotsformaties en kleine watervallen zul je niet snel vergeten. Die komt zeker weten te staan op je top 10 mooiste landschappen ooit. En dat is Zuid-Afrika! De omgeving is zo divers en zo adembenemend mooi, daar krijg je nooit genoeg van.  

  Bestuurlijke hoofdstad Pretoria

  Dag 20 Pretoria - Johannesburg, Soweto tour - Amsterdam
  Dag 21 aankomst Amsterdam

  Blyderiviercanyon Zuid-Afrika Djoser Die nacht overnachten we in Pretoria, de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika. Liefhebbers van geschiedenis en politiek zullen zich hier goed vermaken. We starten bij Church Square, het historische centrum van de stad met prachtige gebouwen uit eind 19e eeuw. Daarna bezoeken we de Union Buildings, de regeringsgebouwen van Zuid-Afrika. Ken je de geschiedenis van Zuid-Afrika een beetje? Je komt hier veel meer over te weten tijdens ons bezoek aan het Voortrekkermonument, een granieten bouwwerk waarin de bewogen geschiedenis van de Afrikaner in zandsteen is uitgehouwen. Het monument is ooit gebouwd ter herinnering aan de omstreden trek van de blanke pioniers. Het is tijd om terug te keren naar Johannesburg waar we een bezoek brengen aan Soweto, het grootste en bekendste ‘township’ in Zuid-Afrika. Leuk weetje: Soweto staat voor SOuth-WEst-TOwnship en is nu een creatief bolwerk van kleurrijk Zuid-Afrika met een wrang verleden. Veel bekende Zuid-Afrikaners zijn hier opgegroeid. Tijdens de rondrit passeren we Vilikazi Street waar voormalig president Nelson Mandela en de oud-bisschop Desmond Tutu hebben gewoond. We bezoeken het Mandela Huis, het Hector Pieterson Memorial, de Regina Mundi-kerk en Freedom Square. In de avond vlieg je vanuit Johannesburg rechtstreeks terug naar Nederland.  


  Op reis met Djoser
  De reisdagen staan vast, maar in overleg met de groep en de reisbegeleiding wordt het programma ter plaatse ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Op de bestemming Zuid-Afrika is onze 'vrijheid blijheid' formule minder goed uitvoerbaar. De focus ligt bij deze reis ook op bezienswaardigheden onderweg of bezienswaardigheden die niet bij de steden of dorpen liggen en daardoor minder goed bereikbaar zijn.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2022

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  10 jul - 30 jul
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  13 jul - 02 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Meer informatie

  Info

  Vluchten met Lufthansa
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  16 jul - 05 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  8 plaatsen vrij
  Prijs
  € 2.795,-
  € 2.595,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  17 jul - 06 aug
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 2.695,-
  € 2.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  19 jul - 08 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Meer informatie

  Info

  Vluchten met Lufthansa
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  20 jul - 09 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.695,-
  € 2.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  22 jul - 11 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  Vol
  Prijs
  € 2.795,-
   
  Start - einde
  23 jul - 12 aug
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 2.695,-
  € 2.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  26 jul - 15 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Meer informatie

  Info

  Vluchten met Lufthansa
  Prijs
  € 2.495,-
  Start - einde
  27 jul - 16 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  6 plaatsen vrij
  Prijs
  € 2.895,-
  € 2.695,- (kind t/m 11 jr)
   
  Boek nu
  Start - einde
  28 jul - 17 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.695,-
  € 2.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  29 jul - 18 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.795,-
  Start - einde
  30 jul - 19 aug
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.695,-
  € 2.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  31 jul - 20 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  02 aug - 22 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.695,-
  € 2.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  06 aug - 26 aug
  Beschikbaarheid
  9 plaatsen vrij
  Prijs
  € 2.895,-
  € 2.695,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Binnenlandse vlucht van Kaapstad - Durban
  • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels-/chalet met soms een zwembad
  • Bezoek aan het prachtige Swaziland
  • Unieke route langs de schitterende zuidkust (Tuinroute)
  • Excursie naar pinguïnkolonie bij Boulders Beach
  • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
  • Excursie naar het Tsitsikamma nationaal park

  Exclusief

  Maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.595,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Kaapstad is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Pretoria te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We maken tijdens deze reis gebruik van verschillende vormen van accommodatie zoals een appartement/chalet, soms 'rondavels' genoemd. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde kleine huisjes, waarin je een eigen slaapkamer hebt, maar waar je de zitkamer en sanitaire voorzieningen deelt met reisgenoten uit de andere slaapkamer. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio met een zitje.

  We verblijven regelmatig midden in de natuur met een prachtige tuin en een indrukwekkende uitzicht. Hier kun je heerlijk genieten van de rust met een drankje en een lekkere maaltijd.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Kaapstad Cape Town Lodge Hotel
  Swellendam De Wagenhuis
  Plettenberg Bay Bayview Hotel
  Oudtshoorn Kleinplaas
  Stellenbosch Hawksmoor House
  Ballito Mini Villas
  St. Lucia Shonalanga Lodge
  Swaziland Mlilwane
  Omgeving Krugerpark Muluwa Lodge
  Pretoria Court Classique Hotel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  KLM

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - Kaapstad

   Vertrek

   10:00

   Aankomst

   21:15

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Johannesburg - Amsterdam

   Vertrek

   23:10

   Aankomst

   10:20*

  * aankomst volgende dag


  Tijdens de  zomer is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika.

  KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets. Op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. Voor de kids onder ons kunnen speciale kindermaaltijden vooraf gereserveerd worden. Door het persoonlijk in-flight entertainment systeem, dat op intercontinentale vluchten aangeboden wordt, voorzien van talloze films, series en games, zullen zowel kinderen als ouders zich zeker niet vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

  Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

  Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

  Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.595,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Zuid-Afrika zelf reizen we met onze bus van plaats naar plaats zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. We hebben de trajecten zo kort mogelijk gemaakt, zodat je niet al te lang in de bus hoeft te zitten. Voor het traject van Kaapstad naar Durban maken we gebruik van een binnenlandse vlucht.
   

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Binnenlandse vlucht van Kaapstad - Durban
  • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels-/chalet met soms een zwembad
  • Bezoek aan het prachtige Swaziland
  • Unieke route langs de schitterende zuidkust (Tuinroute)
  • Excursie naar pinguïnkolonie bij Boulders Beach
  • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
  • Excursie naar het Tsitsikamma nationaal park

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag met de kabelbaan de Tafelberg op (meestal gesloten van half juli tot half augustus wegens onderhoud),  de ander gaat met z'n verrekijker walvissen spotten. Echte avonturiers beklimmen de berg Lion's Head, na een klim van een uurtje heb je een spectaculair 360 graden uitzicht over de hele stad.

  Sommige reizigers brengen een bezoek aan Robbeneiland (gevangenis waar Nelson Mandela heeft vast gezeten). Deze excursie is alleen mogelijk als je twee hele dagen verblijft in Kaapstad.

  Tijdens deze reis kom je ook oog in oog te staan met het grote wild zoals de leeuw en de olifant. Uiteraard kun je ook heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. We brengen ook een bezoek aan Swaziland. In Durban kun je kitesurfen en paardrijden. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen.

  Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Tijdens deze reis door Zuid-Afrika zijn is het vervoer naar de volgende excursies (excl. entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:

  • Bezoek aan het Kaaps Schiereiland met Kaap de Goede Hoop als einddoel. Je bezoekt het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Onderweg stoppen we in Houtbaai en Simon's Town waar je bij Boulders Beach een kolonie pinguïns treft. We rijden via de Chapman's Peak Drive.
  • De Cango-grotten, bekend om de druipsteenformaties en een struisvogelboerderij waar je meer te weten komt over de struisvogels en de lokale wijn kunt proeven.
  • Tuinroute. We rijden een prachtige route langs de Zuidkust en stoppen regelmatig voor mooie uitzichten.
  • Vanuit Plettenberg Bay rijden we naar het Tsitsikamma nationaal park. Hier kun je een korte of iets langere wandeltocht maken.


  Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider.
   

  • In Plettenberg Bay kun je een walvissen- of dolfijnentocht maken of je kunt zeekajakken.
  • In het Krugerpark kun je in een jeep op zoek naar het grote wild.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Internationale reispas die nog minimaal 6 maanden na binnenkomst in Swaziland geldig is.
  • Het ministerie van Binnenlandse zaken in Zuid Afrika heeft de immigratiewetten voor het inreizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) aangepast. Wanneer het kind niet met beide biologische ouders reist, dien je in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF een internationaal uittreksel uit het geboorteregister. De geboorteakte vraag je aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd bij de gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure.

  Geldzaken

  In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Geld afhalen: overal zijn geldautomaten.
  Contant: euro’s, dollars.
  Creditcards: veelvuldig te gebruiken.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

  Het is in Zuid-Afrika gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De eventuele fooi voor de lokale reisbegeleider valt hierbuiten.
   

  Maaltijden

  De maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele hotels/chalets die midden in de natuur liggen, is een restaurant aanwezig waar je kunt eten. Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of 'boereworst', broodjes met jam of kaas en de traditionele miliepap, gemaakt van maïsmeel.

  Zuid-Afrika is een westers land, waardoor de keuken grotendeels overeenkomt met de Europese keuken. Restaurants van verschillende westerse ketens zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Sommige gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart, zoals bobotie en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

  Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het houden van een 'braai', onze barbecue. Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed, dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen zijn dan ook overal te krijgen. De Zuid-Afrikaan zelf eet ook graag 'rusks': een specialiteit die zich nog het best laat omschrijven als een brok muesli, die in de thee of koffie gedoopt dient te worden.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A


  Deze (algemene) richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

  Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

  Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Kaapstad is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Pretoria te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen in Zuid-Afrika tegengesteld aan de Nederlandse.  Het land kent een gematigd klimaat. In de maanden juli en augustus is de temperatuur in de omgeving van Kaapstad en de tuinroute ongeveer 15 graden. Zodra we meer naar het Noorden gaan (vanaf Durban) zal de temperatuur stijgen. Hou er rekening mee dat het in juli hier winter is en dat het flink kan afkoelen. De weersituatie in het zuiden langs de kust is wisselvallig. Het ene moment is het door een bries fris of koud te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Deze Family-reis wordt begeleid door een enthousiaste lokaal Afrikaanssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Veelgestelde vragen

  Waarom met Djoser Family naar Zuid-Afrika?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Tijdens deze reis komt alles aan bod, van cultuur tot natuur. Voor de kinderen zijn de gamedrives meestal het grootste avontuur. De reis wordt begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Deze reis is qua vervoer erg comfortabel. We maken gebruik van onze eigen bus en de wegen zijn erg goed. Daarnaast zijn de trajecten zo kort mogelijk gemaakt. Voor het traject van Kaapstad naar Durvan maken we gebruik van een binnenlandse vlucht.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Het klimaat in Zuid-Afrika is tegenover gesteld van het Nederlandse klimaat. De winters zijn mild en de zomers warm. De maanden april en december zijn warme maanden waarbij de temperatuur boven de 25 graden komt. In de avond kan het flink afkoelen en ook aan de kust kan een frisse bries waaien.

  Hebben we een visum nodig?
  Voor Zuid-Afrika is geen visum nodig. Voor kinderen tot 18 jaar is het belangrijk om in het bezit te zijn van een orginele geboorteakte of internationaal uittreksel uit het geboorteregister.
   
  Volgens immigratiewet 6(12)(a) moeten ouders die met hun minderjarige kinderen willen reizen in het bezit zijn van een geboortecertificaat van hun kind, waarop de gegevens van de ouders zijn vermeld.

  Een gecertificeerd kopie van het origineel voldoet ook. Deze is verkrijgbaar bij de gemeente waarin iemand is geboren. Wel is een internationale versie van belang, ook deze kan bij de gemeente worden opgevraagd.

  In het kort omvat de nieuwe regelgeving het volgende:
  •    Ouders die met kinderen reizen moeten naast hun paspoorten en tickets ook een geboortecertificaat van het reizende kind(eren) kunnen tonen (vertaald in het Engels);
  •    Wanneer kinderen zonder hun ouders reizen (maar met een familielid, kennis of andere begeleider), dan moeten zij een officiële verklaring bij zich hebben waarin beide ouders toezeggen dat het kind toestemming heeft om te reizen, evenals kopieën van de paspoorten van de ouders of de wettelijke voogd van het reizende kind;
  •    Als slechts een van de ouders met het kind meereist, dan moet hij/zij naast het geldige geboortecertificaat een schriftelijke verklaring van de andere ouder hebben, die het kind toestemming geeft om te reizen;
  •    Indien nodig een officieel bewijs dat deze alleenstaande ouder volledige voogdij en ouderlijke zeggenschap over het reizende kind heeft, dan wel een officiële overlijdensakte van de andere ouder van het kind.

  Je vraag het certificaat aan in de gemeente van geboorte. Om het geboortecertificaat aan te vragen heb je een geldig legitimatiebewijs van zowel jezelf als het kind nodig. Het geboortecertificaat moet niet alleen de gegevens van het kind maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met je gemeente voor de procedure.

  Met dit initiatief hoopt Zuid-Afrika kinderhandel en ontvoeringen sterk te verminderen.


   

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Sommige accommodaties tijdens deze reis beschikken over een zwembad.
   

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Vaak zal de Wifi echter alleen in de lobby aanwezig zijn en soms tegen betaling.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Voor deze reis gelden geen speciale kledingvoorschriften. Als je in de maanden juli/augustus reist is het winter in Zuid-Afrika en daarom is het aan te raden om warme kleding mee te nemen voor de verschillende weertypen. Daarnaast zal er redelijk veel gelopen worden en komen schoenen met een goed profiel goed van pas.

  We hebben geboekt! En nu?

  Wat leuk! Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker een bevestiging per e-mail. Ook ontvangt de hoofdboeker de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser vind je alle informatie over de reis en kun je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen. 

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat het weer erg kan veranderen en dat het in juli/augustus winter is, het is dus raadzaam om een winterjas mee te nemen. Daarnaast is het slim om een muggen werend middel mee te nemen en een wereldstekker. In Zuid-Afrika gebruiken ze driepotige stekkers met ronde pinnen. Vind je het leuk om dieren te spotten? Vergeet dan vooral je verrekijker niet!

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,6
  • Wat een geweldige reis was dit! Ik heb een goed beeld gekregen van het land Zuid-Afrika en heb genoten van de prachtige natuur, het avontuur en de prachtige safari's (game drives). Ook de kinderen hebben genoten van al het moois dat we gezien hebben, maar ook hoe gezellig het met elkaar was! Topper!

   Prachtige reis met Djoser family in Zuid-Afrika. Land en excursies zijn geweldig. Accommodaties erg wisselend van kwaliteit.

   Mooie indrukwekkende reis! We hebben heel veel gezien en we hadden ook een leuke groep. Soms wel hele lange dagen in de bus; het vele zitten en weinig bewegen vond ik een nadeel van deze reis. Maar het was het zeker waard; we hebben een koffer vol mooie herinneringen en indrukken mee terug genomen.

  • We hebben een heerlijke tijd gehad, zeker omdat de groep heel leuk was. Een herinnering voor het leven. De perfecte verre bestemming om voor de eerste keer met je kinderen te doen, zeker als ze gek op dieren zijn.

   Geweldige rondreis! Veel gezien en gedaan met een gids die helemaal ingesteld was op de pubers! De afsluiter in het Kruger park was fenomenaal! De big five en nog veel andere prachtige dieren gezien! Een absolute aanrader!

   Onbeschrijfelijke reis. Zuid Afrika is een grote dierentuin. Het was super leuk!

  • Het is echt waar... de hele wereld in één land! Wat hebben we veel mooie dingen gezien en mogen ervaren; prachtige afwisselende landschappen, bijzondere dieren, spannende excursies, vriendelijke mensen, fijne reisgenoten en een fantastische reisbegeleidster. Eén groot avontuur voor de kinderen!

   Wij hebben een prachtige reis gemaakt. Geweldige Reisleider (Deon) Hij wist alle prachtige maar ook mindere kanten van het land te vertellen. Voor kinderen een geweldige reis om te maken. Er wordt rekening mee gehouden, heel fijn. Al met al PRACHTIG!!! Voor herhaling vatbaar.

   We hebben met ons gezin (6 personen) een heel mooie reis beleefd. In Zuid Afrika vind je alles ineen wat je in alle andere wereld delen apart moet bezoeken. We hebben genoten van de prachtige vergezichten, de vriendelijke bevolking, de prachtige natuurreservaten, uitstekende begeleiding enzovoorts.

  • Bijzonder afwisselende reis. Verschillende landschappen, activiteiten en hotels. Uitstekende kwaliteit van het eten in de restaurants. Enige nadeel: de Iets te lange reisdagen in het begin van de reis.

   Een prachtige reis met veel hoogtepunten. Reisleider Chris is daar debet aan vanwege zijn enthousiaste en zorgzame begeleiding. Veel gezien, maar ook veel gereisd. Soms wel iets te veel. Zodat het voetballen en zwemmen in het gedrang komen en er niet veel rustpunten zijn.

   Leuke reis waarbij je heel veel verschillende dieren ziet in hun natuurlijke habitat in heel wisselende landschappen!

  • Een hele mooie reis, veel bezienswaardigheden van Zuid-Afrika gezien!

   Een fantastische reis, door een zeer afwisselend land. Alle verwachtingen zijn uitgekomen. Zowel een herinnering voor het leven voor kleine kinderen als volwassenen. Prima (reis) klimaat ook voor de allerkleinste reizigers onder ons.

   Een heerlijke vakantie met het gezin achter de rug. Reizen door Zuid-Afrika/Swaziland: een ontmoeting met mooie natuur, cultuur, (wilde) dieren en mensen. Een aanrader!

  • Het was voor mij al de vierde reis met Djoser deze vond ik geweldig veel gezien, veel foto's gemaakt alles zoveel mogelijk gedaan goede reis begeleidster die goed deed de groep was geweldig een leeftijd van de jeugd van 16 tot 21 dat ging goed deze reis heb met mijn zoon gedaan ...

   Leef je droom en maak deze geweldige reis met een mix van cultuur, natuur en avontuur!

   Zuid Afrika biedt een geweldige mix van cultuur en natuur. Een vriendelijke bevolking en indrukwekkende dieren, we zagen ze allemaal: de giraf, de olifant, de buffel, de neushoorn, de leeuw en zelfs de panter. De geweldige Afrikaanse gids Helma wist onze vragen te beantwoorden en voegde zelf veel toe.

  • Geweldige vakantie gehad. Zullen wij niet snel vergeten!

   Bekijk alle reviews
   Go to top