Bekijk de Rondreis Zuid-Afrika, 15 dagen van Djoser

Rondreis Zuid-Afrika 15 dagen

Langs de Tuinroute en het Kruger park

Vanaf € 2.395,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Rondreis beginnend of eindigend in Kaapstad of Pretoria. Deze rondreis geeft een goed overzicht wat Zuid-Afrika te bieden heeft, zoals het Robbeneiland en Tafelberg, de schitterende tuinroute, de (wijn)cultuur rondom Swellendam en Oudtshoorn. We bezoeken ook het meest zuidwestelijke punt van Afrika: Kaap de Goede Hoop. We bekijken tevens de beroemde Cangogrotten. Deze grotten zijn fameus om hun mooie druipsteenformaties. Met een binnenlandse vlucht overbrug je de langste afstand, zodat je zowel van het mooie zuiden als het Krugerpark kunt genieten.

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Binnenlandse vlucht Port Elisabeth - Johannesburg
 • Combinatie van Tuinroute en Kruger nationaal park
 • Gamedrive transfer in open safarivoertuig in Kruger inclusief
 • Excursie naar Kaap de Goede Hoop inclusief
 • Lokale Engels sprekende of Nederlands/Afrikaans sprekende reisbegeleiding
 • Verlenging in Kaapstad of Pretoria mogelijk
 • Overnachtingen in goede hotels/chalets
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Zuid-Afrika, 15 dagen
 1. Amsterdam - Kaapstad
 2. Kaapstad, Kaap de Goede Hoop
 3. Kaapstad
 4. Kaapstad - Stellenbosch - Hermanus - Swellendam
 5. Swellendam - Oudtshoorn
 6. Oudtshoorn, Cangogrotten
 7. Oudtshoorn - George - Knysna - Plettenberg Bay
 8. Plettenberg Bay, Tsitsikamma nationaal park
 9. Plettenberg Bay - Addo Elephant nationaal park - Port Elizabeth
 10. Port Elizabeth - vlucht naar Johannesburg - Kruger nationaal park
 11. Greater Kruger NP, gamedrive transfer per jeep door Kruger NP
 12. Greater Kruger NP
 13. Kruger NP - Panorama Route - Pretoria
 14. Pretoria - Soweto - Johannesburg - Amsterdam
 15. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Onderstaand volgt eerst de beschrijving van de route van Kaapstad naar Pretoria, daarna volgt de omgekeerde route van Pretoria naar Kaapstad.


Van Kaapstad naar Pretoria


Kaapstad: Kaap de Goede Hoop en de iconische Tafelberg

Dag 1 Amsterdam - Kaapstad
Dag 2 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop
Dag 3 Kaapstad

Kaapstad waterfront Zuid AfrikaDe beroemde Tafelberg bepaalt het gezicht van Kaapstad. Waar je ook staat in de stad, altijd zie je de imposante steile bergwanden oprijzen. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg; een dun deken van wolken of mistflarden. Een makkelijke en leuke manier om je naar boven te laten vervoeren is per kabelbaan. Boven op de Tafelberg zijn mooie wandelingen uitgezet en de echte wandelaar loopt in drie uur naar beneden. In de stad is veel te zien. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de 17e eeuw, leidt naar het oude fort. Het is ook de plaats waar ooit grote anti-apartheidsdemonstraties werden gehouden en Nelson Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak.

Met een taxi, wandelend of met het openbaar vervoer kun je de Compagnies-tuinen en Kasteel de Goede Hoop bezoeken, overblijfselen uit de Nederlandse tijd. Op Loop en Kloof Street vind je vele gezellige antiekwinkeltjes en op Green Market Square is er elke werkdag een gezellige markt.

De boot naar Robbeneiland, lange tijd de gevangenis van Nelson Mandela, vertrekt vanuit de oude haven: het Victoria en Alfred Waterfront. De kleurige Victoriaanse huizen aan het water zijn gerestaureerd en bieden nu plaats aan talloze restaurants, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden. Met name in het weekend heerst hier een levendige sfeer.

Pinguin Boulders Beach Kaapstad Zuid-AfrikaDe reisbegeleiding organiseert een excursie naar Kaap de Goede Hoop. Natuurlijk rijden we een gedeelte via de Chapman’s Peak Drive, een route die langs baaien en rotspartijen voert en niet voor niets als één van de mooiste op aarde te boek staat. Een enkele keer is deze weg gesloten en volgen we een alternatieve route. Onderweg doen we enkele schilderachtige plaatsjes aan, zoals Houtbaai en Simon's Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns. Kaap de Goede Hoop zelf is een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde fynbos. Op het meest zuidwestelijke punt van Afrika zie je in het oosten de Indische Oceaan en westelijk de Atlantische. Neem je verrekijker mee! In de maanden augustus t/m oktober zie je hier walvissen voor de kust.

Zuid-Afrikaanse wijn en de beroemde Cangogrotten

Dag 4 Kaapstad - Stellenbosch - Hermanus - Swellendam
Dag 5 Swellendam - Oudtshoorn
Dag 6 Oudtshoorn, Cangogrotten en struisvogelfarm 

Zuid Afrika wijnboerderij DjoserOnderweg naar Swellendam brengen we eerst een bezoek aan het plaatsje Stellenbosch. We rijden langs de vele akkers met wijnranken. De wijnboerderijen in deze streek ontvangen graag bezoekers. Ze laten je zien hoe de wijn geproduceerd wordt en uiteraard kun je de huiswijn ook proeven. In deze stad, in 1679 gesticht door Simon van der Stel van de V.O.C., herinneren de Braak, het V.O.C.-kruithuis en de vele witte Kaap-Hollandse huizen aan de Hollandse tijd; de plaats is als het ware een openluchtmuseum. Daarna rijden we door naar het pittoreske dorpje Hermanus. Tijdens de maanden juni tot oktober is dit één van de betere plekken om walvissen te zien. Het vruchtbare landschap van de Kaapprovincie gaat vrij plotseling over in de Kleine Karoo-woestijn.

Struisvogels Oudtshoorn Zuid AfrikaVia schitterende bergpassen rijden we naar Oudtshoorn. Onderweg kun je duidelijk zien hoe bergen het klimaat beïnvloeden: de hoge bergruggen houden alle regenwolken tegen. Tussen de taaie struiken scharrelen duizenden struisvogels hun kostje bij elkaar. Onderweg zie je grote boerderijen waar de struisvogels gefokt worden die Oudtshoorn naam en faam gaven. De reisbegeleider neemt je mee naar zo'n farm waarbij we een complete uitleg krijgen en de dieren en hun leefomstandigheden van dichtbij bekijken. De liefhebbers kunnen hier ook de lokale wijn proeven en een echt struisvogelbuffet nuttigen.

We bekijken tevens de beroemde Cangogrotten. Deze grotten zijn fameus om hun mooie druipsteenformaties. Een gids leidt je door verrassend grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten.

De indrukwekkende Tuinroute, Tsitsikamma en olifanten in Addo

Dag 7 Oudtshoorn - Swartvlei Beach - Protea tour - Plettenberg Bay/Knysna
Dag 8 Plettenberg Bay/Knysna, Tsitsikamma nationaal park
Dag 9 Plettenberg Bay/Knysna - Addo Elephant nationaal park - Port Elizabeth

Vanuit Oudtshoorn volgen we een mooie weg door de bergen en rijden we in de richting van de kust. Via een deel van de beroemde Tuinroute bereiken we Plettenberg Bay/Knysna, vanwege zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee ook bij Zuid-Afrikanen zelf een geliefd vakantieoord is. Onderweg stoppen we bij Swartvlei Beach waar we meer uitleg krijgen over het strand en de kust. Daarna stoppen we bij Simbavati Fynbos in Sedgefield voor een optionele Protea tour (+ lunch) om meer te leren over Zuid-Afrika's nationale bloem.

Zuid-Afrika Tsitsikamma nationaal park DjoserHiervandaan maken we een excursie naar het Tsitsikamma nationaal park. Dit nationale park beschermt de 100 kilometer lange kustlijn tussen Plettenberg Bay en Humansdorp. Wandelaars kunnen een stuk van de beroemde 'Otter Trail' volgen die schitterende uitzichten biedt over de steile klippen en bossen. Ook is het mogelijk te wandelen naar de monding van de Stormrivier, die door een metalen hangbrug wordt overspannen. Het pad na de hangbrug gaat stijl omhoog via slingerpaadjes naar een uitzichtpunt, waar je een fantastisch uitzicht hebt op de Indische Oceaan.

Zuid Afrika Addo Elephant nationaal park DjoserIn de middag of vroeg in de ochtend is er de mogelijkheid om te ontspannen of om deel te nemen aan een facultatieve walvissentocht (juni-oktober), waar je met enig geluk een blik kunt werpen op de grootste zoogdieren ter wereld.

In het Addo Elephant nationaal park kun je naast de Afrikaanse olifant ook antilopensoorten en zebra's bekijken. Met onze eigen bus kunnen we een gamedrive maken op zoek naar het Afrikaanse wild. Houd verrekijker en fotocamera in de aanslag, want voor je het weet sta je oog in oog met de fameuze olifant. We overnachten vervolgens in Port Elizabeth

Op safari in het Kruger nationaal park

Dag 10 Port Elizabeth, vlucht Johannesburg - omgeving Kruger nationaal park 
Dag 11 Omgeving Kruger NP, gamedrive per jeep door het Kruger NP - Greater Kruger NP
Dag 12 Greater Kruger NP - omgeving Kruger NP

Een binnenlandse vlucht brengt je vanuit Port Elizabeth naar Johannesburg. Vanaf hier gaan we op weg naar de omgeving van het wereldberoemde Krugerpark.

De volgende dag ontmoeten we het open game drive voertuig aan de poort van het Kruger National Park en verplaatsen we ons per open voertuig door het park naar onze overnachtingsplaats, terwijl we onderweg het wild bekijken, op zoek naar de Big 5. Deze transfer is inbegrepen in de tourprijs. Je krijgt vast de gelegenheid om wild te zien wanneer we langzaam naar onze accommodatie rijden. Het park is uniek door de omvang, opzet en grote verscheidenheid aan dieren die hier leven.

Zuid Afrika Krugerpark gamewalk DjoserWe maken deze ochtend een optionele gamedrive waarbij giraffen, zebra's, buffels, talloze impala's en vele kleurrijke vogels je pad kruisen en we proberen de plaatsen te vinden waar olifanten en leeuwen zich ophouden. Er zijn afgebakende observatieposten, waar je de jeep uit kunt stappen en rustig kunt blijven kijken. Opvallend is dat de dieren in het park nauwelijks schuw zijn; ze hebben de auto nooit als hun natuurlijke vijand leren kennen. Uitstappen is echter absoluut onmogelijk.

Later op de dag is het ook mogelijk om een optionele sunsetdrive te maken. Tijdens deze drive heb je de kans om weer heel andere dieren te spotten. 

Panoramische uitzichten onderweg naar Pretoria

Dag 13 Greater Kruger nationaal park - Panorama Route- Pretoria
Dag 14 Pretoria -  Pretoria stadstour - Soweto - Amsterdam
Dag 15 Aankomst Amsterdam

Blyde River Canyon Zuid AfrikaDe laatste bestemming van de reis is Pretoria. We doen er bijna een hele dag over om bij onze accommodatie te komen omdat we via de Panoramaroute rijden. Onderweg zijn hier zoveel prachtige plaatsen om even bij te stoppen. Door 'God's Window' een blik werpen op Zuid-Afrika’s prachtige landschap is al net zo adembenemend als de uitzichten op de Blyde River Canyon. In Pretoria kun je een kijkje nemen bij het beroemde Voortrekkermonument, waar de geschiedenis van de Afrikaner boer in zandsteen is uitgehouwen.

Een bezoek aan de Union Buildings, de Zuid-Afrikaanse regeringsgebouwen alsmede Church Square zijn een bezoek waard.

Een bezoek aan Soweto, de township in het Zuid-Westen van Johannesburg is eveneens intrigerend. Hier zijn verschillende bezienswaardigheden die bezocht kunnen worden. De reisbegeleider informeert je graag over de mogelijkheden. 's Avonds vertrek je weer naar Nederland.

N.B. Het kan voorkomen dat we tijdens het hoogseizoen in Plettenberg Bay (van oktober tot februari) uit moeten wijken naar Knysna of Wilderness, twee andere mooie kustplaatsen. Het Tsitsikamma nationaal park is vanuit deze plaatsen ook goed te bereiken en er is ook altijd de mogelijkheid om met de bus Plettenberg Bay te bezoeken.


Van Pretoria naar Kaapstad

Een stukje historie in Pretoria

Dag 1 Amsterdam - Pretoria
Dag 2 Pretoria/Middelburg

Voortrekker monument Pretoria Zuid AfrikaOnze reis begint in Pretoria. In Pretoria kun je een kijkje nemen bij het beroemde Voortrekkermonument, waar de geschiedenis van de Afrikaner boer in zandsteen is uitgehouwen. Een bezoek aan de Union Buildings, de Zuid-Afrikaanse regeringsgebouwen alsmede Church Square zijn een bezoek waard. Een bezoek aan Soweto, de township in het Zuid-Westen van Johannesburg is eveneens intrigerend. Hier zijn verschillende bezienswaardigheden en musea die bezocht kunnen worden, zoals het Mandela familiehuis. De reisbegeleider informeert je graag over de mogelijkheden.

Panoramische uitzichten en op safari in het Kruger nationaal park

Dag 3 Pretoria/Middelburg - Panorama Route - Omgeving Greater Kruger nationaal park
Dag 4 Greater Kruger NP
Dag 5 Greater Kruger NP, game drive per jeep door het Kruger NP - Kruger NP gebied

We doen er bijna een hele dag over om bij onze accommodatie te komen omdat we via de Panoramaroute rijden. Onderweg zijn hier zoveel prachtige plaatsen om even te stoppen. Door 'Gods Window' een blik werpen op Zuid-Afrika’s prachtige landschap is al net zo adembenemend als de uitzichten op de Blyde River Canyon.

Uiteindelijk bereiken we de omgeving van het Kruger nationaal park, is uniek door de omvang, opzet en grote verscheidenheid aan dieren die hier leven. We verblijven 3 nachten aan de rand van het Krugerpark.

Zuid Afrika Krugerpark olifant DjoserIn het reservaat, onderdeel van het Greater Kruger nationaal park, is er een optie om een ochtendexcursie te maken, waarbij giraffen, zebra's, buffels, talloze impala's en vele kleurrijke vogels je pad kruisen en we proberen de plaatsen te vinden waar olifanten en leeuwen zich ophouden. Opvallend is dat de dieren in het park nauwelijks schuw zijn, ze hebben de auto nooit als hun natuurlijke vijand leren kennen. Uitstappen is echter absoluut onmogelijk. 

Later op de dag is het ook mogelijk om een optionele sunsetdrive te maken. Tijdens deze drive heb je de kans om weer heel andere dieren te spotten. 

Op dag 5 ontmoeten we de open game drive wagen aan de poort van het Kruger National Park en verplaatsen we ons per open voertuig door het park naar onze overnachtingsplaats, terwijl we onderweg het wild bekijken, op zoek naar de Big 5. Deze transfer is inbegrepen in de tourprijs.

Olifanten in Addo, Tsitsikamma en de indrukwekkende Tuinroute

Dag 6 Omgeving Kruger NP - Johannesburg, vlucht Port Elizabeth
Dag 7 Port Elizabeth - Addo Elephant nationaal park - Plettenberg Bay/Knysna
Dag 8 Plettenberg Bay/Knysna, Tsitsikamma nationaal park

We verlaten het Krugerpark en rijden terug naar Johannesburg. Een binnenlandse vlucht brengt je vanuit Johannesburg naar Port Elizabeth. Vanaf hier gaan we op weg naar het Addo Elephant nationaal park. In het Addo Elephant nationaal park kun je naast de Afrikaanse olifant ook antilopensoorten en zebra's aantreffen. Met onze eigen bus kunnen we een gamedrive maken op zoek naar het Afrikaanse wild. Houd verrekijker en fotocamera in de aanslag, want voor je het weet sta je oog in oog met de fameuze olifant.

Tsitsikamma brug over het water Zuid AfrikaPlettenberg Bay/Knysna is vanwege zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee bij Zuid-Afrikanen zelf een geliefd vakantieoord. Hiervandaan maken we een excursie naar het Tsitsikamma nationaal park. Dit nationale park beschermt de 100 km lange kustlijn tussen Plettenberg Bay en Humansdorp. Hier kunnen wandelaars een stuk van de beroemde 'Otter Trail' volgen, die schitterende uitzichten biedt over de steile klippen en bossen. Ook is het mogelijk te wandelen naar de monding van de Stormrivier, die door een metalen hangbrug wordt overspannen. Het pad na de hangbrug gaat stijl omhoog via slingerpaadjes naar een uitzichtpunt, waar je een fantastisch gezicht hebt op de Indische Oceaan.

In de middag of vroeg in de ochtend is er de mogelijkheid om te ontspannen of om deel te nemen aan een facultatieve walvissentocht (juni-oktober), waar je met enig geluk een blik kunt werpen op de grootste zoogdieren ter wereld.

Zuid-Afrikaanse wijn en de beroemde Cangorotten

Dag 9 Plettenberg Bay/Knysna - Swartvlei Beach - Protea tour - Oudtshoorn
Dag 10 Oudtshoorn, Cangogrotten en struisvogelfarm
Dag 11 Oudtshoorn - Swellendam
Dag 12 Swellendam - Hermanus - Stellenbosch - Kaapstad

Zuid Afrika Oudtshoorn struisvogel DjoserWe verlaten Plettenberg Bay/Knysna en via een mooie weg door de bergen rijden we het binnenland in.

We vertrekken uit Plettenberg Bay/Knysna en stoppen aan Swartvlei Beach waar we meer uitleg krijgen over het strand en de kust. Daarna stoppen we bij Simbavati Fynbos in Sedgefield voor een optionele Protea tour (+ lunch) om meer te leren over Zuid-Afrika's nationale bloem voordat we naar Oudtshoorn vertrekken.

Onderweg naar Oudtshoorn zie je grote boerderijen waar de struisvogels gefokt worden die Oudtshoorn naam en faam gaven. De reisbegeleider neemt je mee naar zo'n farm waarbij we een complete uitleg krijgen en de dieren en hun leefomstandigheden van dichtbij kunnen bekijken. De liefhebbers kunnen hier ook de lokale wijn proeven en een echt struisvogelbuffet nuttigen.

We brengen tevens een bezoek aan de beroemde Cangogrotten. Deze grotten zijn fameus om hun mooie druipsteenformaties. Een gids leidt je door verrassend grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten.

Ome Samie se Winkel Stellenbosch Zuid AfrikaVia schitterende bergpassen rijden we naar Swellendam. De kleine Karoo-woestijn gaat vrij plotseling over in het vruchtbare landschap van de Kaapprovincie. Na het bezoek aan Swellendam brengen we eerst een bezoek aan het pittorekse dorpje Hermanus. Tijdens de maanden juni tot oktober is dit één van de betere plekken om walvissen te zien. Voordat we onze weg naar Kaapstad vervolgen, maken we eerst een stop in het kleine dorp Stellenbosch. Onderweg rijden we langs de vele akkers met wijnranken. De wijnboerderijen in deze streek ontvangen graag bezoekers. Ze laten je zien hoe de wijn geproduceerd wordt en uiteraard kun je de huiswijn ook proeven. In deze stad, in 1679 gesticht door Simon van der Stel van de V.O.C., herinneren de Braak, het V.O.C.-kruithuis en de vele witte Kaap-Hollandse huizen aan de Hollandse tijd; de plaats is als het ware een openluchtmuseum. Na een bezoek aan Stellenbosch rijden we door naar Kaapstad. 

Kaapstad: Kaap de Goede Hoop en de iconische Tafelberg

Dag 13 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop
Dag 14 Kaapstad - Amsterdam
Dag 15 aankomst Amsterdam

De beroemde Tafelberg bepaalt het gezicht van Kaapstad. Waar je ook staat in de stad, altijd zie je de imposante steile bergwanden oprijzen. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg; een dun deken van wolken of mistflarden. Een makkelijke en leuke manier om je naar boven te laten vervoeren is per kabelbaan. Boven op de Tafelberg zijn mooie wandelingen uitgezet en de echte wandelaar loopt in drie uur naar beneden.

Zuid Afrika Kaapstad DjoserIn de stad zelf wemelt het van de historisch interessante plaatsen. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de 17e eeuw, leidt naar het oude fort. Het is ook de plaats waar ooit grote anti-apartheidsdemonstraties werden gehouden en Nelson Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Met een taxi, wandelend of met het openbaar vervoer kun je de Compagniestuinen en Kasteel de Goede Hoop bezoeken, overblijfselen uit de Nederlandse tijd. Op Loop en Kloof Street vind je vele gezellige antiekwinkeltjes en op Green Market Square is er elke werkdag een gezellige markt.

De boot naar Robbeneiland, lange tijd de gevangenis van Nelson Mandela, vertrekt vanuit de oude haven: het Victoria en Alfred Waterfront. De kleurige Victoriaanse huizen aan het water zijn gerestaureerd en bieden nu plaats aan talloze restaurants, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden. Met name in het weekend heerst er hier een levendige sfeer.

Kaap de goede hoop Kaapstad Zuid Afrika De reisbegeleiding organiseert een excursie naar Kaap de Goede Hoop. Natuurlijk rijden we een gedeelte via de Chapman’s Peak Drive, een route die langs baaien en rotspartijen voert en niet voor niets als één van de mooiste op aarde te boek staat. Een enkele keer is deze weg afgesloten en volgen we een alternatieve route. Onderweg doen we enkele schilderachtige plaatsjes aan, zoals Houtbaai en Simon's Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns. Kaap de Goede Hoop zelf is een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde fynbos.

Op het meest zuidwestelijke punt van Afrika zie je in het oosten de Indische Oceaan en westelijk de Atlantische. Neem je verrekijker mee! In de maanden augustus t/m oktober zie je hier meestal walvissen voor de kust.

N.B. Het kan voorkomen dat we tijdens het hoogseizoen in Plettenberg Bay (van oktober tot februari) uit moeten wijken naar Knysna of Wilderness, twee andere mooie kustplaatsen. Het Tsitsikamma nationaal park is vanuit deze plaatsen ook goed te bereiken en er is ook altijd de mogelijkheid om met de bus Plettenberg Bay te bezoeken. 

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
15 jun - 29 jun
i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
18 jul - 01 aug
i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
26 jul - 09 aug
i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
03 aug - 17 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
06 sep - 20 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
13 sep - 27 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
20 sep - 04 okt
i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
27 sep - 11 okt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
04 okt - 18 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
11 okt - 25 okt
i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
18 okt - 01 nov
i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
26 okt - 09 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
01 nov - 15 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
09 nov - 23 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
22 nov - 06 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
06 dec - 20 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
20 dec - 03 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
20 dec - 03 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
03 jan - 17 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde. Vluchten met Lufthansa.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
10 jan - 24 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
17 jan - 31 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
24 jan - 07 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
31 jan - 14 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.545,-

Start - einde
07 feb - 21 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
14 feb - 28 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
21 feb - 07 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
28 feb - 14 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
15 mrt - 29 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
21 mrt - 04 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
28 mrt - 11 apr
i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
11 apr - 25 apr
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
18 apr - 02 mei
i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
25 apr - 09 mei
i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
02 mei - 16 mei
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
09 mei - 23 mei
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
16 mei - 30 mei
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
23 mei - 06 jun
i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
06 jun - 20 jun
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
13 jun - 27 jun
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
20 jun - 04 jul
i

Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Port Elizabeth - Johannesburg
 • Nederlands/Afrikaanssprekende sprekende reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Hotel/chalet overnachtingen
 • Excursie Kaap de Goede Hoop
 • Een rit over de Chapman's Peak Drive
 • Bezoek aan Simon's Town en de pinguïnkolonie op Boulders Beach
 • Bezoek aan de wijnstreek Stellenbosch
 • Excursie naar Tsitsikamma nationaal park
 • Bezoek Addo Elephant nationaal park
 • Excursie naar de Cangogrotten
 • Bezoek aan een struisvogelfarm
 • Rit over de Panoramaroute langs prachtige uitzichten zoals God's Window en de Blyde River Canyon
 • Gamedrive (wildspeurtocht) een transfer met open voertuig door het Kruger nationaal park

Exclusief

Maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

Houd er rekening mee dat je in de chalets wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer, maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer deelt met andere reizigers.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kaapstad en Pretoria is bij te boeken. In beide steden verblijf je voorafgaand aan je reis, en/of aan het einde, in een centraal gelegen accommodatie. De prijs voor Kaapstad is vanaf € 35,- en in Pretoria is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer in Kaapstad bedraagt € 55,- per nacht en in Pretoria € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Zuid-Afrika, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • De reis is een mix van prachtige landschappen, Zuid Afrikaanse cultuur en geschiedenis, wilde dieren en volop mogelijkheden om lokaal eten/drinken te proeven. Precies wat bij mij past. Met onze geweldige groep hebben wij van dit land mogen genieten onder plezierige begeleiding van reisleider Susanne

  10,0

 • Schitterende reis in een schitterend land! Heel afwisselend met alle ingrediënten voor een fantastische reis: culinair, flora & fauna, cultureel. Een aanrader voor het hele gezin!

  8,0

 • Geweldige reisleidster Suzanne en chauffeur Leroy. Alles strak geregeld.De accommodaties waren prima alleen in Kaapstad was de ligging niet veilig genoeg om naar buiten te gaan. Shalati Safari camp kan meer doen aan het comfort. Wanneer je niet mee gaat met de wandeling kan je nergens lekker zitten.

  8,0

 • Wat een prachtige reis hebben we gehad! Op 20 april stapten we in het vliegtuig met bestemming Kaapstad, veel idee hadden wij er niet van. Geland stond onze zuid Afrikaanse reisleidster bij de kofferafhaalband op ons te wachten; Susanne een vriendelijke verschijning…..

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

We maken in Zuid-Afrika gebruik van verschillende vormen van accommodatie. In de grote plaatsen slapen we in goede middenklasse hotels. Daarnaast overnachten we op sommige locaties in authentieke appartementen en chalets, ook wel rondavels genoemd. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde huisjes. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio of terras met eigen zitje en braai.

Bekijk hotelreviews op

Kaapstad Mowbray/ Breakwater Lodge/Durbanville/ Innscape on Castle
Swellendam Rotterdam Guest Farm
Plettenberg Bay Knysna Chalets/Bayview Hotel
Port Elizabeth Town Lodge Port Elizabeth
Oudtshoorn Kleinplaas Holiday Resort
Kruger Park area Muluwa Lodge
Manyeleti Shalati Safari Camp/Timbavati Safari Lodge 
Pretoria Town Lodge Menlo


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

Houd er rekening mee dat je in de chalets wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer, maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer deelt met andere reizigers.

 • Shalati Adventure Lodge tent Kruger Zuid-Afrika2

  Overnachtingen in tented camps midden in de natuur

 • Shalati Adventure Lodge kamer Kruger Zuid-Afrika
 • Shalati Adventure Lodge badkamer Kruger Zuid-Afrika
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser

  Meerdere accommodaties hebben een zwembad

 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bayview hotel kamer Plettenberg Bay Zuid-Afrika
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser

  Verblijf in typisch Zuid-Afrikaanse rondavels

 • Muluwa lodge accomodatie Zuid-Afrika
 • Muluwa lodge hertjes Zuid-Afrika

  Soms spot je de dieren vanuit je lodge!

 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser

  's Avonds gezellig rondom het kampvuur bij de lodge

 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Kaapstad

  Vertrek

  10:10 - 21:25

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Johannesburg - Amsterdam

  Vertrek

  23:59 - 10:10*

* aankomst volgende dag

Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika, maar in de wintertijd is het er één uur later.


KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

In Zuid-Afrika reizen we met een eigen bus zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De wegen zijn in uitstekende staat. Meestal rijd je in vier tot zeven uur naar de volgende plaats, maar als er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over. De uitzichten vanaf de bergpassen maken tijdens de langere reisdagen veel goed!

Een binnenlandse vlucht brengt ons van Port Elizabeth naar Johannesburg en of andersom.

 • KLM vliegtuig
 • Bus Zuid-Afrika
 • Bus buitenkant Zuid-Afrika

  De comfortabele bus is voorzien van airconditioning

 • Bus binnenkant stoelen Zuid-Afrika
 • Bus stoelen Zuid-Afrika
 • Bus binnenkant Zuid-Afrika
 • Zuid-Afrika safari bus vervoersmiddel Djoser

  Met een gamedrive in open voertuig maak je prachtige safari's!

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Port Elizabeth - Johannesburg
 • Nederlands/Afrikaanssprekende sprekende reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Hotel/chalet overnachtingen
 • Excursie Kaap de Goede Hoop
 • Een rit over de Chapman's Peak Drive
 • Bezoek aan Simon's Town en de pinguïnkolonie op Boulders Beach
 • Bezoek aan de wijnstreek Stellenbosch
 • Excursie naar Tsitsikamma nationaal park
 • Bezoek Addo Elephant nationaal park
 • Excursie naar de Cangogrotten
 • Bezoek aan een struisvogelfarm
 • Rit over de Panoramaroute langs prachtige uitzichten zoals God's Window en de Blyde River Canyon
 • Gamedrive (wildspeurtocht) een transfer met open voertuig door het Kruger nationaal park

Excursies

Cape Town, South AfricaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één wil graag de Tafelberg op wandelend of met de kabelbaan (in de zomer vaak enkele weken gesloten voor onderhoud, voor meer informatie kijk hier) en de ander gaat liever eerst naar Robbeneiland en daarna naar de Tafelberg. De één wil graag een walvissentocht maken vanuit Plettenberg Bay en de ander wil daar gaan kajakken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Zuid-Afrika zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Gedurende de dag word je rondgereden op het Kaaps Schiereiland met Kaap de Goede Hoop als einddoel. Je bezoekt het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Onderweg stoppen we onder andere in Houtbaai en Simon's Town waar je bij Boulders Beach een kolonie pinguïns treft. We rijden via de Chapman's Peak Drive.
 • Een bezoek aan de Cangogrotten, een stelsel van grotten bekend om de bijzondere druipsteenformaties. Ook vind je hier oude San-tekeningen, de grotten werden in het verleden gebruikt als schuilplaats door de San, een lokale bevolkingsgroep in Zuid-Afrika.
 • Bezoek een struisvogelboerderij waar je meer te weten komt over de struisvogels.
 • Bij een bezoek aan de wijnstreek Stellenbosch heb je de mogelijkheid om de beroemde lokale wijnen van Zuid-Afrika te proeven.
 • Vanuit Plettenberg kun je een bezoek brengen aan het Tsitsikamma nationaal park, hier maak je een korte of iets langere wandeltocht, maar je kan ook andere activiteiten plannen.
 • In het Addo Elephant nationaal park kunnen we met onze eigen bus een gamedrive maken.
 • Een gamedrive transfer met jeeps door het Kruger nationaal park. Je speurt samen met de lokale gids naar het wild en wie weet kom je de big five tegen!
 • We rijden via de beroemde Panoramaroute van het Krugerpark naar Johannesburg. Onderweg stoppen we bij de bekende uitkijkpunten als God's Window en Drie Rondavels.


Ter plaatse zijn er veel andere excursies mogelijk.

 • Bezoek in Kaapstad het bekende Robbeneiland, op dit eiland zat Nelson Mandela jarenlang gevangen.
 • Met een kabelbaan kun je de Tafelberg op, de iconische berg met de kenmerkende platte bovenkant is vanuit de hele stad en wijde omgeving te zien.
 • Maak bij Plettenberg Bay een walvissen- of dolfijnentocht of ga zeekajakken.
 • In het Addo Elephant nationaal park is het mogelijk een gamedrive maken met jeeps op zoek naar wild.
 • In het Krugerpark kun je, naast de gamedrive, extra gamedrives boeken. Bijvoorbeeld een gamedrive aan het einde van de dag/begin van de avond, waarbij je weer hele andere dieren kunt tegenkomen in het donker. 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die nog minimaal een maand na vertrek uit Zuid-Afrika geldig is.
 • Het ministerie van Binnenlandse zaken in Zuid Afrika heeft de immigratiewetten voor het inreizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) aangepast. Wanneer het kind niet met beide biologische ouders reist, dien je in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF een internationaal uittreksel uit het geboorteregister. De geboorteakte vraag je aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd bij de gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure.
 

Geldzaken

In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: Overal zijn bankautomaten.
Contant: Je kunt ter plaatse de lokale valuta afhalen. Het is niet aangeraden om contante euro's mee te nemen. Er is weinig tot geen gelegenheid om geld te wisselen.
Creditcards: veelvuldig te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals toegang tot wildparken, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt voor deze reis minimaal € 450,- per persoon per week. 

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 60,-. De eventuele fooi voor de lokale reisbegeleider en chauffeur valt hierbuiten.

Maaltijden

De maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele afgelegen overnachtingsplaatsen is er bij de accommodatie een restaurant. Dit is dan ook de enige mogelijkheid om te eten.

Lokaal restaurant in Zuid-AfrikaVeel gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart, bijvoorbeeld bobotie, mieliepap en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het houden van een braai, onze barbecue. Tijdens de overnachtingen in een chalet kun je je eigen braaivleis bereiden: een braai ontbreekt namelijk nooit.

Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen zijn dan ook overal te krijgen.

Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of boerewors, broodjes met jam of kaas en de traditionele mieliepap, gemaakt van maïsmeel.

Wat betreft alcohol zijn niet alleen de lokale biersoorten zeker aan te raden, ook Zuid-Afrikaanse wijnen zijn van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • malariatabletten. In de periode september tot en met mei is alleen het Krugerpark malariagebied.


Zuid-Afrika is op medisch gebied een modern land met uitstekende voorzieningen. Het kraanwater is overal drinkbaar en restaurants zijn goed en schoon. Het blijft echter aan te bevelen om water uit flessen te drinken. Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kaapstad en Pretoria is bij te boeken. In beide steden verblijf je voorafgaand aan je reis, en/of aan het einde, in een centraal gelegen accommodatie. De prijs voor Kaapstad is vanaf € 35,- en in Pretoria is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer in Kaapstad bedraagt € 55,- per nacht en in Pretoria € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Je kunt het hele jaar door goed rondreizen in Zuid-Afrika. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld: juli is de koudste maand, januari de warmste. Het land kent een gematigd klimaat: de winters zijn mild, de zomers warm. In de berggebieden kan het wel flink afkoelen. In de wintermaanden van juni tot augustus kan het overdag in het noorden zo'n 20°C en zonnig zijn, terwijl het in hoger gelegen gebieden als Lesotho en de Drakensbergen met name 's nachts koud kan worden.

In het zuiden langs de kust is de weerssituatie grilliger. Het ene moment is het door een bries buitengewoon fris te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn. 's Nachts daalt de temperatuur echter niet noemenswaardig. Het voor- en najaar heeft aangename temperaturen, vergelijkbaar met onze zomer. De zomer zelf is lang en heerlijk warm, met strakblauwe lucht en temperaturen die meestal variëren tussen de 25°C en 35°C. Ook in de zomerperiode kan het wel vrij fris worden in plaatsen die meer landinwaarts en hoger liggen. Er is geen duidelijke regenperiode aan te wijzen, elk gebied kent zijn eigen nattere en drogere seizoenen.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een lokale Engels sprekende of Nederlands/Afrikaans sprekende reisbegeleider, in dienst van ons agentschap in Zuid-Afrika. Deze wacht de groep bij aankomst op de luchthaven in Kaapstad of Johannesburg op en gaat de gehele reis met de groep mee.

De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Omdat ze woonachtig zijn in Zuid-Afrika kunnen ze meer vertellen over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht.
 

Veelgestelde vragen

Van welk vervoer maken wij gebruik in Zuid-Afrika?

We beschikken over eigen comfortabele bussen, zodat we onderweg altijd kunnen stoppen waar we willen. De bussen hebben airconditioning en de wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. Meestal rijden we in vier tot zeven uur naar de volgende plaats, maar als er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over.
 

Waar overnachten we in Zuid-Afrika?

We overnachten in diverse sfeervolle accommodaties. In Kaapstad, Plettenberg Bay en Pretoria verblijven we bijvoorbeeld in comfortabele middenklasse hotels. De overigen nachten verblijven we in lodges, appartementen of chalets, soms 'rondavels' genoemd. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde kleine huisjes met eigen sanitair. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Bij het Krugerpark overnachten we twee nachten in een tented camp in een ruime tweepersoonstent, voorzien van normale bedden en eigen sanitaire voorzieningen.

Welke excursies zijn bij de reis inbegrepen?

De excursie naar Kaap de Goede Hoop en Stellenbosch, bezoek aan Tsitsikamma Nationaal Park, bezoek aan Cangogrotten en struisvogelboerderij in Oudtshoorn, gamedrive met eigen bus in Addo Elephant Nationaal Park, gamedrive transfer per jeep door het Kruger Nationaal Park. Bij deze excursies zijn de entreegelden niet inbegrepen en dienen ter plaatse betaald te worden.

Maakt het iets uit of de reis begint in Kaapstad of in Johannesburg?

De reisvolgorde maakt geen verschil. We bezoeken dezelfde plaatsen en bezienswaardigheden. Op deze website kun je bij Reisbeschrijving/route een routekolom op maat en in omgekeerde volgorde bekijken. Ook de dag-tot-dag beschrijvingen staat in beide richtingen vermeld.

Kan ik mijn kleren wassen tijdens de reis?

Het is mogelijk om gedurende de reis je was te doen. In verschillende accommodaties is het mogelijk om je was te laten doen of gebruik te maken van een wasserette in de buurt van chalet/lodge.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Gezien de vaak beperkte bagageruimte in de bussen verzoeken wij u vriendelijk om de bagage te beperken tot zo’n 12-15 kg per persoon. We verzoeken daarnaast om een weekendtas, rugzak of kleine koffer mee te nemen. Deze zijn gemakkelijker op te bergen in onze bussen.

Moet ik een klamboe meenemen?

Je hoeft geen klamboe mee te nemen. De accommodaties hebben - waar nodig - airconditioning of een ventilator.

Moet ik een handdoek meenemen op reis?

Het is niet noodzakelijk om handdoeken mee te nemen op reis. Deze zijn in de hotels/chalets/lodges aanwezig. Wij adviseren wel om in ieder geval één strand/zwem handdoek mee te nemen.

Heb ik malariapillen nodig?

Malariapillen zijn alleen nodig in de periode september - mei, voor het verblijf in/bij het Krugerpark. Raadpleeg voor de meest actuele informatie de plaatselijke GGD of je huisarts.

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen?

In Zuid-Afrika kun je overal pinnen. Daarnaast is het handig om je creditcard mee te nemen. Verder kun je ook contante euro’s wisselen tegen Zuid-Afrikaanse rands.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

De Djoser groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 16 personen. De maximale groepsgrootte is 20.

Wat zijn de extra kosten voor facultatieve excursies?

In Zuid-Afrika zijn veel excursiemogelijkheden. Om je een enig idee te geven van de prijzen noemen we hier een aantal mogelijkheden. Alle deze prijzen zijn in Zuidafrikaanse Rand en onderhevig aan verandering :


* Kabelbaan naar de Tafelberg - 420 rand volwassenen (retour ticket ochtend)/210 rand kinderen
* Excursie Robbeneiland - 600 rand / 310 rand kinderen
* Entree Cangogrotten in Oudtshoorn  - 174 rand volwassenen/100 kinderen;
* Entree + tour struisvogelboerderij - ca. 130 rand
* Plettenberg Bay Walvistocht - 850 rand / 450 kinderen
* Plettenberg Bay Dolfijnentocht - 680 rand / 290 kinderen
* Krugerpark sunset gamedrive Manyeleti - 1810 rand (excl entree 310 rand)
* Krugerpark Fullday gamedrive Krugerpark - 1810 rand (excl entree 500 rand)


De entreegelden zijn niet inbegrepen. Deze zijn voor de belangrijkste (nationale) parken als volgt:

- Kaap de Goede Hoop - 414 rand volwassenen/180 kinderen;
- Pinguïns bij Boulders Beach - 200 rand volwassenen/85 kinderen
- Tsitsikamma Nationaal Park - 316 rand volwassenen/136 kinderen
- Addo Elephan Nationaal Park - 360 rand volwassenen/180 rand kinderen
- Kruger Nationaal Park - 440 rand (per dag) volwassenen/220 rand kinderen
- Panoramaroute entrees - 200 rand (Three Rondavels = 35, Bourkes Luck = 65, God's Window = 20) / 60 rand kinderen


Alle hierboven genoemde bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor overige uitgaven tijdens de reis moet je rekenen op minimaal € 400,- per week. Als je aan de meeste excursies deelneemt en uit eten gaat, kan het oplopen tot ca. € 500,- per week. Uiteraard kun je het zo duur maken als je zelf wilt.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Zuid-Afrika?

De netspanning is 220 Volt, voor de stopcontacten heb je driepolige stekkers met ronde pinnen nodig. Deze zijn in Nederland moeilijk verkrijgbaar, dus je kunt ze het beste in Zuid-Afrika aanschaffen.

Welke regels mbt reisdocumenten gelden voor minderjarige kinderen?

Voor Zuid-Afrika is geen visum nodig. Alleenreizende ouders of samengestelde gezinnen die met kinderen onder de 18 jaar reizen, moeten naast hun paspoorten en tickets ook in het bezit te zijn van een meertalig uittreksel van de geboorteakte (bewijs van inschrijving van geboorte bij de burgerlijke stand) met hierop de namen van de gezaghebbende ouder(s)Dit vraagt u op bij de gemeente waar het kind is geboren.

Middels deze regelgeving probeert de Zuid-Afrikaanse regering kinderhandel en ontvoeringen sterk te verminderen. In het kort omvat de regelgeving omtrent reizen met minderjarigen naar Zuid-Afrika het volgende:

 • Biologische ouders die met kinderen reizen hoeven sinds 2019 geen geboorteakte te overleggen.
 • Als slechts een van de ouders met gezag met het kind meereist moet u meenemen:
  • Internationale geboorteakte;
  • een schriftelijke verklaring van de andere gezaghebbende ouder, die het kind toestemming geeft om te reizen met de andere ouder. Dit formulier vind u op de website van de rijksoverheid (gebruik bij voorkeur het Engelse formulier);
  • een kopie van het paspoort van de ouder die het toestemmingsformulier tekent.
 • Indien bovenstaande niet mogelijk is dan heeft u in plaats van de schriftelijke verklaring een officieel bewijs nodig dat u als alleenstaande ouder volledige voogdij en ouderlijke zeggenschap over het reizende kind heeft, of een officiële overlijdensakte van de andere ouder van het kind.
 • Wanneer kinderen zonder hun ouders reizen met een andere volwassene, dan moeten zij naast de geboorteakte, een officiële verklaring bij zich hebben waarin beide ouders toezeggen dat het kind toestemming heeft om te reizen, evenals kopieën van de paspoorten van de ouders of de wettelijke voogd van het reizende kind.

Het uittreksel geboorteakte moet niet alleen de gegevens van het kind maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met je gemeente voor de procedure of het centrum internationale kinderontvoering, specialist in reizen met minderjarigen. 

Is het mogelijk om een driepersoonskamer te boeken?

Het is tijdens de reis niet mogelijk om gebruik te maken van een driepersoonskamer indien de kamer gebruikt wordt door drie volwassenen. In zo’n geval zal de derde persoon op een kamer ingedeeld worden met iemand anders uit de groep van hetzelfde geslacht. Tegen betaling is het ook mogelijk om een 1-persoons kamer te reserveren. 

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Zuid-Afrika

Bekijk alle reisblogs over Zuid-Afrika