Bekijk de Rondreis Zuid-Afrika, Botswana & Zimbabwe, 21 dagen kampeer of hotel/lodge reis van Djoser

Rondreis Zuid-Afrika, Botswana & Zimbabwe 21 dagen kampeer of hotel/lodge reis

Vanaf € 4.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Oostelijk van de beroemde Okavangodelta in Botswana bevindt zich het Moremi wildreservaat dat bekendheid geniet als een van de mooiste wildparken van zuidelijk Afrika. Tijdens deze rondreis speur je met terreinwagens naar de Big Five in Chobe nationaal park, Hwange, Pilanesberg en Marakele. In Rhodes Matopos sta je oog in oog met neushoorns, die je te voet benadert. De ruïnes van Groot Zimbabwe en Mapungubwe zijn stille getuigen van de opkomst en verval van invloedrijke koninkrijken, die lang geleden al handel dreven met India en China.

Daarom Djoser

 • 3-daagse safari met terreinwagens in Moremi en dwars door Chobe nationaal park
 • Track neushoorns te voet in Rhodes Matopos nationaal park
 • Keuze uit kampeer of hotel/lodge variant.
 • Entreegelden nationale parken inbegrepen in de reissom
 • Veel 'gamedrives' met terreinwagens in o.a. Pilanesberg, Marakele, Hwange & Rhodes Matopos nationaal park
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Zuid-Afrika, Botswana & Zimbabwe, 21 dagen kampeer of hotel/lodge reis
 1. Amsterdam - Johannesburg
 2. Aankomst Johannesburg - Pilanesberg nationaal park, 'gamedrive'
 3. Pilanesberg NP - Marakele nationaal park, 'gamedrive'
 4. Marakele NP - Groblersbrug (grens Botswana)
 5. Groblersbrug - Nata / Elephants Sands
 6. Nata / Elephants Sands - Maun
 7. Maun - dagexcursie Okavangodelta
 8. Maun - Moremi wildreservaat
 9. Moremi wild reservaat
 10. Moremi - Chobe nationaal park (savuti)
 11. Chobe NP, Kasane, 'gamecruise'
 12. Chobe NP - Victoriawatervallen
 13. Victoriawatervallen
 14. Victoriawatervallen - Hwange nationaal park
 15. Hwange NP - Rhodes Matopos NP
 16. Rhodes Matopos NP, neushoorn tracking
 17. Rhodes Matopos NP - Masvingo, bezoek Groot Zimbabwe
 18. Masvingo - Mapungubwe nationaal park
 19. Mapungubwe NP - Polokwane
 20. Polokwane - Johannesburg - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Pilanesberg & Marakele nationaal park

Dag 1 Amsterdam - Johannesburg
Dag 2 aankomst Johannesburg - Pilanesberg nationaal park, 'gamedrive'
Dag 3 Pilanesberg NP - Marakele nationaal park, ‘gamedrive’
Dag 4 Marakele NP - Groblersbrug

Marakele Zuid-AfrikaIn de ochtend arriveren we in Johannesburg, waar we worden opgewacht door onze safaritruck en crew. Pilanesberg, het eerste wildpark, wordt door buitenlandse toeristen nauwlijks bezocht, maar is populair bij Zuid-Afrikanan. Het is qua omvang het vier na grootste reservaat van het land en kent verrassend veel verschillende landschappen. Graslanden, dichte bossen en een bergplateau vormen de thuisbasis van de 'Big Five'. We gaan er met open terreinwagens op uit om het park en zijn bewoners te verkennen.

De volgende ochtend reizen we naar Thabazimbi dat onze uitvalsbasis vormt voor Marakele nationaal park. Marakele, dat toevluchtsoord betekent, is het leefgebied van een aantal bedreigde diersoorten. Je vindt hier onder andere de bijzondere zwarte neushoorn en wilde honden.

Tijdens je eerste ‘gamedrive’ met een open terreinwagen, maak je grote kans om al vast enkele leden van de Big Five te spotten. Het park bevat bovendien een aantal antilopensoorten als de Tsessebe, elanden, rietbokken en koedoe's, soorten die in andere parken weinig voorkomen. We kruisen de volgende dag de grens met Botswana. We overnachten hier aan de oevers van de machtige Limpoporivier.

Okavangodelta

Dag 5 Groblersbrug - Nata / Elephant Sands
Dag 6 Nata / Elephant Sands - Maun 
Dag 7 Maun, dagexcursie in de Okavangodelta

Okavangodelta BotswanaWe rijden dwars door Botswana noordwaarst en verblijven ten noorden van Nata op een plek waar olifanten de regels bepalen. Nabij de lodge wordt de drinkwaterplaats frequent door deze reuzen bezocht en enkelen zijn zeer vertrouwd met de eigenaren van de lodge en hun bezoekers. De dag daarop rijden we naar Maun, onze uitvalsbasis voor de beroemde Okavangodelta.

We rijden de delta in om bij een plek te komen waar we overstappen in mokoro’s, kano’s van uitgeholde boomstammen. We worden geboomd door een labyrint van waterwegen waar lelies, papyrus en soms nijlpaarden de doorgang bijna versperren, een magische ervaring!

De volgende dag maken we kennis met onze professionele crew die ons de komende dagen met terreinwagens door het Moremi wildreservaat en Chobe nationaal park zullen leiden. Deze mobiele kampeersafari dwars door Botswana’s mooiste wildparken vormt wellicht de spectaculairste safaribeleving van onze reis. Professionele gidsen attenderen je op grote en kleine diersoorten, vogels en andere boeiende aspecten van de Afrikaanse wildernis. Een meereizende kok bereid smakelijke maaltijden in de ‘bush’. Deze maaltijden zijn voor iedereen bij de reissom inbegrepen. Alle deelnemers overnachten tijdens dit deel van de reis in stevige kanvas tenten, die je zelf opzet en afbreekt.

Moremi wild reservaat

Dag 8 Maun - Moremi wild reservaat
Dag 9 Moremi wild reservaat

Leeuw Moremi wild reservaat BotswanaHet Moremi wildreservaat ligt aan de oostelijk kant van de Okavangodelta en is het enige officieel beschermde gebied in deze regio. Mopane, acacia’s en verdronken land vormen hier het leefgebied van een enorme diversiteit aan wild, dat goed wordt beschermd. We maken met onze open Landrovers hier verschillende ‘gamedrives’ waarbij we op zoek gaan naar antilopen, zebra's, giraffen, olifanten, leeuwen, neushoorns, luipaarden, buffels en (met enige geluk) wilde honden. In de avond is het goed toeven bij ons kampvuur, waarbij we onder het genot van een drankje luisteren naar de geluiden uit de omringende wildernis.

Chobe nationaal park

Dag 10 Moremi wild reservaat - Chobe nationaal park (Savuti)
Dag 11 Savuti - Chobe nationaal park (Kasane), 'gamecruise'

Olifanten Chobe nationaal park BotswanaAl ‘gamedrivend’ bereiken we na een lange dag met zanderige wegen Chobe nationaal park. Dit park is vooral bekend van de natuurfilms die de National Geographic Society hier liet maken. We kamperen op de grasvlaktes rond Savuti, eens een flinke rivier die in de prehistorie een meer van water voorzag. Tegenwoordig voert de bedding in het droge seizoen naar een grasvlakte, die in het regenseizoen deels verandert in een moeras. Tijdens onze ’gamedrives’ met onze Landrovers ontmoeten we hier olifanten, zebra’s, gnoes en de roofdieren die op ze jagen. ’s Nachts klinkt vaak het gebrul van leeuwen of het gehuil van hyena’s. We breken samen ons kamp op en rijden in noordoostelijke richting verder het park in. In de namiddag bereiken we Kasane al waar we een boottocht op de Choberivier maken waarbij je, met een drankje onder handbereik, het wild van dichtbij kunt observeren.

Victoria watervallen

Dag 12 Chobe NP - Victoriawatervallen
Dag 13 Victoriawatervallen

Victoria watervallenWe kruisen de grens met Zimbabwe en overnachten in het plaatsje Victoria Falls. Niet ver van je bed stort de Zambezirivier zich over een breedte van zo’n twee kilometer in een diepe kloof en vormt zo Afrika’s machtigste waterval; de Victoria watervallen. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'. Je kunt vanaf de uitkijkpunten, die op loopafstand van onze accommodatie zijn, het donderend geraas aanhoren en de waterdruppels op je gezicht voelen. 

Om een goed beeld van de watervallen te krijgen kun je hier ook een rondvlucht maken, de 'Flight of the Angels'. Als je zelf wilt vliegen kan dat ook! Probeer dat eens tijdens 's werelds op één na hoogste bungeejump van de Zambezibrug!

Hwange en Rhodes Matopos nationaal park


Dag 14 Victoriawatervallen - Hwange nationaal park, ‘gamedrive’
Dag 15 Hwange NP - Bulawayo, Rhodes Matopos nationaal park
Dag 16 Rhodes Matopos NP, ‘rhinotracking’

Hwange staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan wilde diersoorten, waaronder duizenden olifanten en zeldzame antilopesoorten zoals de sabel- en Roan-antilope. We maken in dit enorme park een ‘gamedrive’ in de wildernis om zoveel mogelijk verschillende dieren te observeren.

Rhodes Matopos nationaal parkWe reizen verder naar Bulawayo, de tweede stad van het land. Bulawayo is bekend om zijn uitzonderlijk brede straten. Deze waren oorspronkelijk bedoeld om ruimte te bieden aan volledig gespannen tegemoetkomende ossenwagens. Nabij de stad ligt Rhodes Matopos nationaal park, dat naast veel diersoorten ook bijzondere grillige rotsformaties en prachtige rotsschilderingen van San Bosjesmannen kent. Hier bevindt zich ook het mooi gelegen graf van Cecil Rhodes. We maken hier een spannende ‘gamedrive’ en benaderen neushoorns te voet, onder begeleiding van een gids.

Ruïnes van Groot Zimbabwe 

Dag 17 Rhodes Matopos NP - Masvingo, ruïnes van Groot Zimbabwe
Dag 18 Masvingo - Mapungubwe nationaal park

Ruines Groot ZimbabweNabij Masvingo bevinden zich de ruïnes van Groot-Zimbabwe. Groot-Zimbabwe is hét nationale monument van het land en de grootste stenen stad die ooit ten zuiden van de Sahara is gebouwd. De ruïnes zijn waarschijnlijk de overblijfselen van het machtige Monomotapa-rijk. De meest opmerkelijke artefacten zijn acht stenen beelden van vogels, gesneden uit speksteen. We dwalen onder leiding van een gids rond bij deze verbazingwekkende ruïnes, voordat we overnachten in onze chalets die uitkijken op het mooie lake Kyle.

Mapungubwe nationaal park


Dag 19 Mapungubwe NP - Polokwane
Dag 20 Polokwane - Johannesburg - Amsterdam
Dag 21 Aankomst Amsterdam

We rijden zuidwaarts en passeren bij Beitbridge de drukke grens met Zuid-Afrika. Mapungubwe nationaal park bevindt zich in het noordenwesten van het land, waar de machtige Limpoporivier de scheidslijn vormt met Zimbabwe. Het prachtige park staat op de Werelderfgoedlijst vanwege het mooie landschap en culturele belang van de verschillende bijzondere archeologische vindplaatsen.

Zebra Mapungubwe nationaal park Zuid-AfrikaOp een top van een heuvel vonden hier in 1932 archeologen een graf waarin verschillende gouden voorwerpen waren meegegeven. Uit onderzoek is gebleken dat in de 8e en 9e eeuw hier een florerend koninkrijk bestond dat handel dreef met China, Egypte en India. We maken met onze truck een ‘gamedrive’ waarbij we niet alleen uitkijken naar wild, maar ook een wandeling over plankiers door de boomtoppen kunnen maken en kunnen genieten van de zonsondergang bij de “Confluence’, het drie landenpunt waar de Shahe en Limpoporivier samenkomen.

In de ochtend nemen we de tijd om rond te kijken in Mapungubwe. Daarna nemen we de snelweg naar het zuiden. Onze prachtige safari zit er bijna op. We onderbreken de lange rit naar Johannesburg in Polokwane. Hier kan je het stof afspoelen voordat we de volgende dag het vliegtuig terug naar Amsterdam nemen.

Lufthansa

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
17 jul - 06 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde
07 aug - 27 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Geen eenpersoonskamers meer beschikbaar

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde
02 okt - 22 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
23 apr - 13 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.295,-

Start - einde
14 mei - 03 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.295,-

Start - einde
04 jun - 24 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Inclusief

Bij kampeerreis:

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
 • 2 overnachtingen in hotels/lodges & 16 tentovernachtingen
 • Maaltijden; 18 x ontbijt, 14 x lunch & 14 x diner
 • Gebruik kampeeruitrusting
 • Diensten meereizende campcourier
 • Engelssprekende chauffeur/gids
 • Professionele wildlife gidsen tijdens safari in Moremi & Chobe
 • Entreegelden nationale parken inbegrepen
 • Pilanesberg, ‘gamedrive’ met terreinwagen
 • Marakele, ‘gamedrive’ met terreinwagen
 • Excursie in de Okavangodelta, mokorotocht
 • Moremi wildreservaat, ‘gamedrives; met terreinwagen
 • Chobe nationaal park, ‘gamedrives’ met terreinwagen
 • Gamecruise op de Chobe-rivier
 • Hwange nationaal park, ‘gamedrive’ met terreinwagen
 • Rhodes Matopos Nationaal park, bezoek graf Cecil Rhodes & rhinotracking
 • Mapungubwe nationaal park, ‘gamedrive’ met onze eigen safaritruck


Bij hotel/lodge reis (upgrade met toeslag van € 725,-):

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
 • Overnachtingen in hotels/lodges & 3 tentovernachtingen
 • Maaltijden; 18 x ontbijt, 11 x lunch & 3 x diner (Moremi & Savuti)
 • Diensten meereizende campcourier (voor lunch)
 • Engelssprekende chauffeur/gids
 • Professionele wildlife gidsen tijdens safari in Moremi & Chobe
 • Entreegelden nationale parken inbegrepen
 • Pilanesberg, ‘gamedrive’ met terreinwagen
 • Marakele, ‘gamedrive’ met terreinwagen
 • Excursie in de Okavangodelta, mokorotocht
 • Moremi wildreservaat, ‘gamedrives; met terreinwagen
 • Chobe nationaal park, ‘gamedrives’ met terreinwagen
 • Gamecruise op de Chobe-rivier
 • Hwange nationaal park, ‘gamedrive’ met terreinwagen
 • Rhodes Matopos Nationaal park, bezoek graf Cecil Rhodes & rhinotracking
 • Mapungubwe nationaal park, ‘gamedrive’ met onze eigen safaritruck

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Zuid-Afrika, Botswana & Zimbabwe, 21 dagen kampeer of hotel/lodge reis

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • 2 perfecte reisbegeleiders, Michek en de chauffeur Justice. Beiden een bron van kennis en heel goed in organiseren. Dankzij hen is onze reis probleemloos verlopen. De reis was meer dan prachtig, we hebben veel gezien en beleefd, vooral de bushcamps in de Okavango waren een hoogtepunt wat mij betreft

  9,0

 • Heel veel wild gezien, incl de Big 5. Soms iets te lange ritten, maar dat is onvermijdelijk als je veel wilt zien. Leuke reis!!!

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

Bij boeking kan de keuze worden gemaakt om tijdens deze reis te overnachten in tenten of te overnachten in comfortabele hotels, chalets, lodges of tented camps. Op alle plekken overnachten de kampeerders op dezelfde locatie als de deelnemers die voor de accommodatievariant hebben gekozen. Er zijn twee uitzonderingen. In Marakele en Hwange nationaal park zijn er geen kampeermogelijkheden. Deelnemers die gekozen hebben voor de kampeervariant overnachten hier ook in de lodge.

Tijdens de mobiele kampeersafari op dag 8, 9 & 10 door Moremi en Chobe nationaal park overnachten alle deelnemers (de kampeerders en ook deelnemers die gekozen hebben voor de accommodatievariant) in eenvoudige koepeltenten, die voorzien zijn van stretchers met beddengoed. Voor zowel de kampeerders als de hotel/lodge deelnemers zijn tijdens deze dagen alle maaltijden in de reissom inbegrepen. Sanitaire faciliteiten op deze kampeerterreinen midden in de wildernis zijn eenvoudig.

De toeslag voor de accommodatievariant bedraagt € 725,- en dient in het boekingsformulier te worden aangevinkt.

Het verblijft voor de hotel/lodgevariant is op basis van ontbijt en lunch. De contrasten tussen de accommodaties zijn soms groot. De meeste accommodaties zijn karakteristiek voor de regio en liggen veelal midden in de natuur op de mooiste plekjes. Chalets hebben meestal een eigen terras, een ingebouwde keuken en barbecuefaciliteiten buiten. Sommige accommodaties zijn voorzien van een zwembad.

Deelnemers die kiezen voor de kampeervariant overnachten uitsluitend in Marakele en Hwange nationaal park in een hotel/lodge. Op alle andere locaties wordt overnacht in ruime, makkelijk zelf op te zetten koepeltentjes, die bij de ingang voorzien zijn van muskietengaas. Wij zorgen voor alle kampeerspullen, behalve voor je (warme) slaapzak, ook slaapmatjes zijn aanwezig. Het meenemen van je eigen tent is niet toegestaan.

De sanitaire voorzieningen op de kampeerterreinen in Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe zijn van goede kwaliteit. Af en toe zijn er zelfs heerlijk warme douches en kun je een verkoelende duik nemen in het zwembad! Vaak tref je er ook een bar met koude drankjes.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Pilanesberg  Manyane Resort
Marakele  Africa Lodges
Grobler brug  Kwa Nokeng
Nata  Elephant Sands
Kasane  Thebe river lodge
Victoria Falls  Explorer Village
Hwange  Ganda lodge
Bulawayo  N1 hotel Bulawayo
Rhodes Matopos  Farmhouse
Masvingo  Clever's Lakeview Resort
Mapungubwe  Tshipise Forever SA
Polokwane  Destiny Inn

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven en is onder voorbehoud van wijzigingen.

Eenpersoonskamer/tent

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer in de hotels/lodges en eigen tent (dag 8-10) boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 595,-

Deelnemers aan de kampeerreis kunnen beschikken over een eigen tent en een eenpersoonskamer in Marakele en Hwange nationaal park. De toeslag hiervoor bedraagt vanaf € 295,-.

 • Tijdens de meerdaagse safari in Botswana kamperenwe op de mooiste plekjes.

 • Accommodaties zijn voorzien van een fan of AC en daar waar nodig hangt er muskietengaas boven je bed.

 • Onze accommodaties bij de Victoriawatervallen beschikken over een heerlijk zwembad.

 • Bij Norman Jean waan je je in vervlogen koloniale tijden.

 • Overnacht je in een tented camp dat is je safaritent voorzien van een comfortabel bed.

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  18:20 - 19:30

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Johannesburg

  Vertrek

  22:05 - 08:30*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Johannesburg - Frankfurt

  Vertrek

  19:00 - 05:35*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  09:25 - 10:35

* aankomst volgende dag


Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika maar in de wintertijd is het er één uur later.

De vluchten worden verzorg door Lufthansa of haar partner Eurowings. Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed! Eurowings is de prijs-kwaliteitsverhouding luchtvaartmaatschappij van het Lufthansa-concern en is gespecialiseerd in voordelige rechtstreekse vluchten binnen en buiten Europa.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We maken gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste voertuigen. Je reist per safaritruck met bergruimte voor bagage en voorraden. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen en we kunnen in de meeste parken ons voertuig gebruiken voor de ‘gamedrives’.

Vanaf dag 8 t/m dag 10 laten we de truck achter in Maun (Botswana). De komende 3 dagen word je vervoerd met terreinwagens voor de safari in het Moremi wildreservaat en dwars door Chobe nationaal park.
 

 • Moremi en Chobe nationaal park doorkruisen we met Landrovers.

 • We reizen met een safaritruck voorzien van comfortabele stoelen

 • De manier om de nauwe waterwegen van de Okavangodelta te doorkruisen, is per mokoro.

 • Tijdens de mokorotocht versperren nijlpaarden soms de nauwe doorgangen en worden we door olifanten verbaast aangekeken.

 • Onze open Landrovers bieden goed zicht op de omgeving en het wild.

Bij de reis inbegrepen

Bij kampeerreis:

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
 • 2 overnachtingen in hotels/lodges & 16 tentovernachtingen
 • Maaltijden; 18 x ontbijt, 14 x lunch & 14 x diner
 • Gebruik kampeeruitrusting
 • Diensten meereizende campcourier
 • Engelssprekende chauffeur/gids
 • Professionele wildlife gidsen tijdens safari in Moremi & Chobe
 • Entreegelden nationale parken inbegrepen
 • Pilanesberg, ‘gamedrive’ met terreinwagen
 • Marakele, ‘gamedrive’ met terreinwagen
 • Excursie in de Okavangodelta, mokorotocht
 • Moremi wildreservaat, ‘gamedrives; met terreinwagen
 • Chobe nationaal park, ‘gamedrives’ met terreinwagen
 • Gamecruise op de Chobe-rivier
 • Hwange nationaal park, ‘gamedrive’ met terreinwagen
 • Rhodes Matopos Nationaal park, bezoek graf Cecil Rhodes & rhinotracking
 • Mapungubwe nationaal park, ‘gamedrive’ met onze eigen safaritruck


Bij hotel/lodge reis (upgrade met toeslag van € 725,-):

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
 • Overnachtingen in hotels/lodges & 3 tentovernachtingen
 • Maaltijden; 18 x ontbijt, 11 x lunch & 3 x diner (Moremi & Savuti)
 • Diensten meereizende campcourier (voor lunch)
 • Engelssprekende chauffeur/gids
 • Professionele wildlife gidsen tijdens safari in Moremi & Chobe
 • Entreegelden nationale parken inbegrepen
 • Pilanesberg, ‘gamedrive’ met terreinwagen
 • Marakele, ‘gamedrive’ met terreinwagen
 • Excursie in de Okavangodelta, mokorotocht
 • Moremi wildreservaat, ‘gamedrives; met terreinwagen
 • Chobe nationaal park, ‘gamedrives’ met terreinwagen
 • Gamecruise op de Chobe-rivier
 • Hwange nationaal park, ‘gamedrive’ met terreinwagen
 • Rhodes Matopos Nationaal park, bezoek graf Cecil Rhodes & rhinotracking
 • Mapungubwe nationaal park, ‘gamedrive’ met onze eigen safaritruck

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt op eigen gelegenheid de Victoria watervallen de ander wil op zijn gemak ergens rondkijken of strijkt neer op een terras om onder het genot van een drankje het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe zijn de volgende excursies én de entreegelden van de nationale parken in het reisprogramma inbegrepen:

 • In Pilanesberg nationaal park maken we in de namiddag een 'gamedrive' met een open terreinwagens. Tijdens je eerste 'gamdrive' stuit je ongetwijfeld op olifanten.
 • In Marakele nationaal park gelegen in het hart van de Waterbergen, maken we hier in de namiddag een 'gamedrive' met een open terreinwagen. We speuren hier naar bruine hyena’s, leeuwen, luipaarden, kudu, reedbuck, Tsessebe en Kaapse gieren. 
 • We rijden de Okavangodelta in waar we vervolgens een tocht met kano’s in het labyrinth van waterwegen.
 • Vanuit Maun maken we een driedaagse tocht met terreinwagens door Moremi en Chobe nationaal park onder leiding van professionele gidsen.
 • Op dag 7 & 8 maken we in het Moremi reservaat twee ‘gamedrives’ met terreinwagens.
 • Op dag 10 rijden we van Savuti (midden in Chobe nationaal park) naar Kasane. In de namiddag maken we een boottocht op de Chobe rivier om wild gade te slaan.
 • In Hwange nationaal park maken we met een open terreinwagen een middag ‘gamedrive’. Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild.
 • Op dag 15 maken we met terreinwagens een tocht door Rhodes Matopos nationaal park. We speuren naar wild, maar stoppen ook bij schilderingen van Bosjesmannen en het spectaculair gelegen graf van Cecil Rhodes. In het park proberen we te voet neushoorns te benaderen. Een spannend avontuur!
 • De ruïnes van Groot Zimbabwe worden beschouwd als het grootste stenen bouwwerk ten zuiden van de Sahara. We maken hier onder leiding van een gids een rondleiding.
 • Mapungubwe nationaal park, geplaatst op de Wereld Erfgoed Lijst van UNESCO, is rijk aan flora en fauna en belangrijk vanwege een archeologische vindplaats en schilderingen van San Bosjesmannen. We maken hier met onze safaritruck een ‘gamedrive’ door het park. We stoppen daarbij bij het belangrijke viewpoint de “confluence’ het drielanden punt tussen Zuid-Afrika, Botswana en de Zimbabwe. 

Voor onderstaande excursies/bezienswaardigheden dien je nog uitsluitend het entree te betalen.

 • Victoriawatervallen, deze zijn makkelijk te voet vanuit onze accommodatie te bewonderen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die na vertrek uit Zimbabwe of Zuid-Afrika nog zes maanden geldig is.
 • Voor Zimbabwe dient er ter plaatse aan de grens een single entry visum gekocht te worden. De kosten hiervoor bedragen US$ 30,- per persoon.
 • Het ministerie van Binnenlandse zaken in Zuid Afrika heeft de immigratiewetten voor het inreizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) aangepast. Wanneer het kind niet met beide biologische ouders reist, dien je in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF een internationaal uittreksel uit het geboorteregister. De geboorteakte vraag je aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd bij de gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure.
 

Geldzaken

In Zuid-Afrika hanteert men de Zuid-Afrikaanse rand. In Botswana de Pula en in Zimbabwe wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: mogelijk in de steden van Zuid-Afrika, Botswana & Zimbabwe
Contant: Amerikaanse dollars
Creditcards: uitsluitend bij banken te gebruiken voor geldopname en voor betaling optionele excursie bij de Victoria watervallen. Visacard is (met name in Zimbabwe) de meest geaccepteerde kaart. 
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week. 
 
Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 75,-.

Maaltijden

Voor deelnemers, die kiezen voor de accommodatievariant, zijn tijdens alle overnachtingen het ontbijt inbegrepen in de reissom. Het ontbijt is in het restaurant van de accommodatie, meestal in buffetvorm. Alle lunches, behalve tijdens het verblijf in Victoria Falls, zijn tevens inbegrepen in de reissom en worden verzorgd door de meereizende kok. Op sommige lange reisdagen maken we gebruik van een lunchbox of maakt de meereizend campcouries een lunch, die we nuttigen op een prachtig gelegen picknickplek. Uitzondering vormt het verblijf bij Victoria watervallen. Hier is uitsluitend het ontbijt inbegrepen en ook de lunch exclusief. Het diner is op alle overnachtingsplaatsen exclusief.

Voor deelnemers aan de kampeervariant zijn tijdens de reis 3 maaltijden per dag bij de prijs inbegrepen. Het ontbijt en de lunch wordt door de meereizende campcourier verzorgt bij onze safaritruck. Ook voor deze kampeerreizigers is de lunch en het diner tijdens het verblijf bij de Victoriawatervallen exclusief. Dit heeft als voordeel dat je op die plekken vrij bent om te bepalen waar je (al dan niet met anderen) gaat eten. Een meereizende kok/campcourier draagt zorg voor de inkopen en geeft aanwijzingen bij de bereiding. Van iedere deelnemer wordt enkele keren tijdens de reis een helpende hand verwacht bij het koken en andere huishoudelijke activiteiten zoals het in- en uitladen van de truck.

Op de meest plaatsen wordt frisdrank als Cola, Fanta en Sprite verkocht. Ook mineraalwater is overal, al dan niet gekoeld, verkrijgbaar. Wat betreft alcohol zijn niet alleen de lokale biersoorten zeker aan te raden, ook de meestal uit Zuid-Afrika geïmporteerde wijnen zijn van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • Malariatabletten


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Het hele jaar kun je prima rondreizen door Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen tegengesteld aan die van Nederland. In de periode tussen april en september liggen de temperaturen tussen de 25-30 graden. Er valt in deze winterperiode nauwelijks neerslag. In wat hoger gelegen delen in Zimbabwe kunnen de nachten soms fris zijn. In onze wintermaanden van november tot eind maart reikt het kwik over de dertig graden en valt er regelmatig een verkoelende bui.

Zimbabwe bestaat grotendeels uit vruchtbare grond. Niet verwonderlijk dat Boeren uit de Kaap zich hier kwamen vestigen. De enorme landerijen zijn de laatste decennia opgedeeld onder de lokale bevolking. In het oosten en het zuiden wordt je verrast door spectaculaire rotspartijen. Soms lijkt het als of deze door mensenhanden op elkaar zijn gestapeld. Eeuwenoude baobabbomen domineren het landschap en bieden een welkome schaduwplaats voor reizigers.

Botswana bestaat grotendeels uit de immense Kalahariwoestijn. Er zijn hier nauwelijks bergen. In het noorden met de grens van Angola heeft de Okavangorivier een groene oase gecreëerd. De spectaculaire Okavangodelta kent een rijke flora en fauna en is de plek waar we ons tijdens deze reis op focussen. 
 

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een lokale Engels/Afrikaanssprekende reisbegeleider, in dienst van ons agentschap in Zuid-Afrika. Deze wacht je bij aankomst op de luchthaven in Johannesburg op en reist de hele trip met de groep mee. Vanaf dag 8 t/m 10 begeleiden professionele gidsen de safari’s in de Okavangodelta, Moremi en Chobe nationaal park.

De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht.
 

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser naar Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana?

 • Ruime ervaring in het organiseren van het reizen in Botswana en Zimbabwe. Djoser organiseert al meer dan 35 jaar verre avontuurlijke reizen.
 • Keuze uit een kampeer of comfortable hotel/lodge variant.
 • Bijzonder programma in Botswana met meerdaags bezoek aan Moremi en Chobe nationaal park olv. professionele gidsen.
 • Alle entreegelden van de nationale parken inbegrepen.
 • Alle ‘gamedrives’ tijdens de reis inbegrepen
 • Op alle vertrekken enthousiaste ervaren engels sprekende reisbegeleiding
   

Met welk vervoer reizen we?

Ter plekke reizen we over land reizen we met een safaritruck, toegerust voor het Afrikaanse wegdek. Vanaf Maun, dag 8 tot Kasane (dag 10) reizen we gedurende drie dagen met Landrovers door de Okavangodelta, Moremi reservaat en he wereldberoemde Chobe national park.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video