Overzicht Afrika rondreizen van Djoser

Reisbegeleiders Afrika

Maak kennis met enkele van onze enthousiaste reisbegeleiders en ontdek aan welk Afrikaans land zij hun hart hebben verpand...

 

MaaikeMaaike
Bijna 30 jaar geleden ben ik smoorverliefd geworden op Afrika. Door de lieve mensen voelde ik mij er direct helemaal thuis. Gefascineerd door de chaos op straat. Een Afrikaanse massage dankzij de hobbelige wegen. Het meest verrast was ik door de overweldigende natuur. En na het zien van mijn eerste Big 5 wist ik het zeker. Afrika daar wil ik wonen! Voordat ik dat ging doen heb ik eerst wat serieuze banen gehad. Nadat ik mijn baan bij KWF Kankerbestrijding opgezegd had vertrok ik naar Kenia. Daar heb ik jaren gewoond als een local. Ik werkte bij een NGO en in mijn vrije tijd ging ik al het moois om de hoek ontdekken. Masai Mara, Samburu, de prachtige Rift Valley meren in Kenia en Tanzania. De jungle van Uganda, kleurrijk Ethiopië of afwisselend Zuid-Afrika.

Ik ben altijd al reisverslaafd geweest. Na mijn avontuurlijke jaren in Afrika voelde het alsof ik de jackpot gewonnen had toen ik reisbegeleider mocht worden bij Djoser. Wat fantastisch om als een nomaad de hele wereld over te mogen reizen. Samen met avontuurlijke mensen die ook de wereld willen ontdekken. Safari Njema - goede reis!


Geert Jan
Voor een echt avontuur zit je in Afrika altijd goed! De afwisseling tijdens de reizen door het zuidelijke gedeelte van Afrika is ongekend. In het oostelijke gedeelte ontelbare stammen met allemaal hun eigen tradities wat zo bijzonder en puur is om te zien en te ervaren. In het noorden kom je dan weer in de Arabische sferen met de kleurrijke en altijd drukke bazaars waar je ogen tekort komt. Het continent heeft zoveel te bieden en qua natuur en wildlife is het waanzinnig om doorheen te reizen. En naast dit alles is de bevolking zo vriendelijk en trots dat ze altijd wel zin hebben om te praten over de avonturen die je hebt meegemaakt op hun continent. De groep met enthousiasme op sleeptouw nemen om samen de avonturen aan te gaan voor waanzinnige ervaringen kan ik mijn werk noemen. Reden genoeg om reisbegeleider te zijn, want reizen is mijn passie en deelnemers meenemen op reis is iets waar ik energie van krijg! Dus hopelijk tot gauw, ergens in Afrika!


Wil

Rode zonsopkomsten. Wakker worden met een zebra en giraffe naast je tent. Kampvuren met mooie verhalen. Leeuwen naast en onder je jeep. Masaï ontmoeten. Een koude Kilimanjaro op de achtergrond en voor de liefhebber ook in de hand. Snorkelen met ontelbaar veel verschillende soorten vissen. Wit strand, helder blauw water, palmbomen. Wie wil er nou niet naar Tanzania en Zanzibar?


 

 
Alette
Afrikareizen zijn mijn favoriet. Afrika is een schitterend continent met een vriendelijke bevolking, prachtige natuur en veel wilde dieren. Op de "gamedrives" nemen we uitgebreid de tijd om wild te zoeken. Een aantal wildparken in Afrika zijn ook een waar vogelparadijs. Landen in Afrika zijn heel verschillend. Ook het bezoeken van lokale stammen en natuurverschijnselen maken de Afrikareizen een onvergetelijke ervaring.
 

 Paul
Het is nog donker wanneer we de campsite verlaten. Aangekomen op de plek van bestemming zien we "slechts" donkere silhouetten in een ogenschijnlijk kaal landschap. We stappen uit en klimmen een heuvel op. Het mulle zand schuift onder onze voeten. Op de top aangekomen begint het licht te worden, komt de omgeving in prachtige kleuren tevoorschijn en zitten we ademloos te kijken. Sossusvlei in Namibië, een absolute aanrader!


> Rondreizen Afrika