Overzicht Kirgizie rondreizen van Djoser

Rondreis Kirgizië

Kirgizië heeft veel verborgen schatten. Het is een bergachtig land waar we ons tijdens de rondreis op de Zijderoute bijna voordurend op een hoogte van meer dan 1700 meter bevinden. Je kunt er genieten van de natuur, de rust en de ruimte. De belangrijkste bezienswaardigheid is het gebied rond het Issyk-Kul-meer waar je een grote variatie aan ecosystemen terug kunt vinden.

Één van de plaatsen die zeker een bezoekje waard is is Karakol, een stadje dat dankzij de lage houten huizen en enkele Russisch-Orthodoxe kerken een typisch Russische uitstraling heeft. Maar ook in de Barskoon vallei is er veel te beleven. In deze schitterende vallei kun je bijvoorbeeld heerlijke wandelingen maken, het monument van de eerste Russische kosmonaut, Joeri Gagarin bezoeken en de watervallen verkennen.

Reviews Kirgizie reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Was een mooie reis, maar er waren wel een paar lange reisdagen in. Ik vond Turkmenistan in verhouding van prijs kwaliteit wel erg duur nl visa en corona test (130 dollar). En de reisbegeleidster was goed maar iemand die de reis vaker had gedaan zou een pre zijn

  8,0

  Zijderoute, 22 dagen

 • Een succesvolle reis, veel moois gezien, prachtige indrukken gekregen. En dat allemaal onder "leiding" van Karin, een geweldige gids. Niets was haar te veel en ze loste problemen op voordat het echte problemen zouden worden. Door het mooie programma en Karin is het een geweldige reis geworden.

  9,0

  Zijderoute, 22 dagen

 • Grandioze culturele steden die je vol bewondering laten staan en indrukwekkende landschappen van droge woestijnen, golvende steppes tot aan groene alpine landschappen, wisselen elkaar in deze reis af. Je maakt bovendien kennis met eeuwenoude wereldgeschiedenissen. Een reis die je nog lang bijblijft.

  8,0

  Zijderoute, 22 dagen

 • Voor alle twijfelaars: gaan! Het doemscenario van woestijnen en vervuild water bestaat niet. Wat een prachtig land met elke dag een avontuur. De grootste twijfelaar was ik! Uren lopen door woestijnen, uren in de bus, wat een onzin! Land met oude steden, prachtige natuur. Kazachstan is compleet!

  9,0

  Zijderoute, 22 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Kirgizië

Een Kirgizië rondreis biedt een veelheid aan fraaie natuur, rust en ruimte. Het is een bergachtig land waar we ons bijna voortdurend op een hoogte van meer dan 1700 meter bevinden. De grootste attractie is het gebied rond het Issyk-Kul-meer dat een grote variatie in ecosystemen herbergt.

De Barskoon vallei is een schitterende vallei waar je een heerlijke wandeling kunt maken, watervallen kunt bezoeken en een monument van de eerste Russische kosmonaut, Joeri Gagarin, kunt bezichtigen. Karakol, met haar typisch Russische uitstraling in de vorm van lage houten huizen en enkele Russisch-orthodoxe kerken is een bezoek meer dan waard. We bezoeken Kirgizië op de Zijderoute.

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens een Kirgizië reis overnachten we in goede middenklasse hotels, waar kamers geboekt zijn met een badkamer. In de meeste steden maken we gebruik van centraal gelegen hotels, waardoor je makkelijk naar de bezienswaardigheden loopt. In de meer afgelegen gebieden verblijven we op bijzondere locaties, waarbij je in een aantal gevallen kunt genieten van een mooie fruittuin.
Een enkele keer overnachten we in authentieke Sovjet stijl. In Djeti Oghuz slapen we zoals echte Kirgiezen slapen, in een traditionele yurt. Je overnacht samen met een deel van de groep en deelt de sanitaire voorzieningen. Ook in Tamga is er gedeeld sanitair.

Waarom Djoser?
De rondreis langs de zijde route is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Centrale Azië te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een rondreis langs de zijderoute laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.
 

Landinformatie Kirgizië

 • Hoofdstad: Bishkek
 • Andere bekende plaatsen: Osh en Achiktash
 • Inwoners: 6 miljoen
 • Taal: Kirgizisch en Russisch
 • Munteenheid: Kirgizische som
 • Beste reistijd: april, mei, september en oktober
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Kirgizië 5 uur later dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 4 uur later.
 • Oppervlakte: 200.000 km²
 • Geografie: Kirgizië is een zeer bergachtig land in Centraal-Azië. Het Tien Shangebergte beslaat ongeveer 80 procent van het hele land, en daardoor heeft het land de bijnaam ‘het Zwitserland van Centraal-Azië’ gekregen. De hoogste bergen liggen op de grens met China. Het hoogste punt van het land, de Jengish Chokusu (7439 meter) is de meest noordelijke berg van boven de 7000 meter ter wereld.

Beste reistijd Kirgizië

De landen van Centraal-Azië kennen een landklimaat met enorme temperatuurverschillen tussen de zomer- en wintermaanden. Daarnaast zijn er uiteraard ook grote verschillen in klimaat tussen de woestijn- en berggebieden. ’s Zomers kunnen de temperaturen in alle landen oplopen tot boven de 35°C. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid in de meeste gebieden. Voornamelijk in Kirgizië en Kazachstan hangen de temperaturen af van de hoogte waar je verblijft. In de hoger gelegen gebieden zijn de temperaturen in de zomer bijzonder aangenaam, rond 25°C.

De beste periode om Centraal-Azië te bezoeken is het voorjaar en de maand september. De zomermaanden zijn gunstig om in de berggebieden wandelingen te maken.

Zonder dat er sprake is van een regenperiode valt in het voor- en najaar de meeste neerslag, maar ook in de zomermaanden kun je hier en daar op een bui rekenen. De regen kan invloed hebben op de gesteldheid van de wegen. Het kan betekenen dat wegen tijdelijk geblokkeerd kunnen zijn. Vanwege de koude temperaturen en de onbegaanbare passen wordt de reis niet in de wintermaanden uitgevoerd.


Bezienswaardigheden Kirgizië

In Kirgizië ontdek je prachtige natuurgebieden en steden met een unieke sfeer. Alvast lekker in de stemming komen? Lees hier enkele bezienswaardigheden van een Kirgizië rondreis.


Issyk-Kul-meer

Kirgizië rondreisOp 1700 meter hoogte vinden we middenin de prachtige natuur het grote Issyk-Kul-meer. Deze naam vertaalt zich naar ‘warm meer’. Ondanks dat het meer omringd is door besneeuwde bergtoppen, bevriest het vanwege haar thermale water namelijk nooit. In Tamga, wat gelegen is aan het meer, kan er fantastisch worden gewandeld of een duik worden genomen in het warme water.


Bishkek

De hoofdstad van Kirgizië, Bishkek, is een vrij nieuwe stad. Bishkek is te herkennen aan haar grote pleinen en brede boulevards maar ook aan haar groene parken en aan gezellige terrassen, welke contrasteren met de Sovjetarchitectuur. Cultuur liefhebbers kunnen de geschiedenis in duiken door in Bishkek een bezoek brengen aan het museum over Lenin.


Yurts

Het is een sereen plaatje; uitgestrekte vlaktes, met in de verte bergen met wit besneeuwde toppen. Midden in deze schitterende natuur brengen we tijdens de reis door Kirgizië één nacht door, in traditionele yurts. Deze ronde tenten zijn een essentieel deel van de Kirgizische cultuur, deze huizen staan symbool voor, familie, de aarde en alles tussen de geboorte en de dood. Het nachtje in de yurt biedt dus een unieke inkijk in het lokale, Kirgizische leven en is een echte highlight van de Kirgizië rondreis.

Reisblog Kirgizie

Bekijk alle reisblogs over Kirgizie