Kirgizie

Rondreis Kirgizië

Kirgizië heeft veel verborgen schatten. Het is een bergachtig land waar we ons tijdens de rondreis op de Zijderoute bijna voordurend op een hoogte van meer dan 1700 meter bevinden. Je kunt er genieten van de natuur, de rust en de ruimte. De belangrijkste bezienswaardigheid is het gebied rond het Issyk-Kul-meer waar je een grote variatie aan ecosystemen terug kunt vinden.

Één van de plaatsen die zeker een bezoekje waard is is Karakol, een stadje dat dankzij de lage houten huizen en enkele Russisch-Orthodoxe kerken een typisch Russische uitstraling heeft. Maar ook in de Barskoon vallei is er veel te beleven. In deze schitterende vallei kun je bijvoorbeeld heerlijke wandelingen maken, het monument van de eerste Russische kosmonaut, Joeri Gagarin bezoeken en de watervallen verkennen.

Lees meer

Meer over Kirgizie

Alle hoogtepunten van Kirgizië

Bekijk alle hoogtepunten van Kirgizië

Kirgizië biedt een veelheid aan fraaie natuur, rust en ruimte. Het is een bergachtig land waar we ons bijna voortdurend op een hoogte van meer dan 1700 meter bevinden. De grootste attractie is het gebied rond het Issyk-Kul-meer dat een grote variatie in ecosystemen herbergt.

De Barskoon vallei is een schitterende vallei waar je een heerlijke wandeling kunt maken, watervallen kunt bezoeken en een monument van de eerste Russische kosmonaut, Joeri Gagarin, kunt bezichtigen. Karakol, met haar typisch Russische uitstraling in de vorm van lage houten huizen en enkele Russisch-orthodoxe kerken is een bezoek meer dan waard. We bezoeken Kirgizië op de Zijderoute.

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens de reis overnachten we in goede middenklasse hotels, waar kamers geboekt zijn met een badkamer. In de meeste steden maken we gebruik van centraal gelegen hotels, waardoor je makkelijk naar de bezienswaardigheden loopt. In de meer afgelegen gebieden verblijven we op bijzondere locaties, waarbij je in een aantal gevallen kunt genieten van een mooie fruittuin.
Een enkele keer overnachten we in authentieke Sovjet stijl. In Djeti Oghuz slapen we zoals echte Kirgiezen slapen, in een traditionele yurt. Je overnacht samen met een deel van de groep en deelt de sanitaire voorzieningen. Ook in Tamga is er gedeeld sanitair.

Waarom Djoser?
De rondreis langs de zijde route is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Centrale Azië te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een rondreis langs de zijderoute laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.
 

Terug naar boven

Landinformatie Kirgizië

Landinformatie Kirgizië

  • Hoofdstad: Bishkek
  • Andere bekende plaatsen: Osh en Achiktash
  • Inwoners: 6 miljoen
  • Taal: Kirgizisch en Russisch
  • Munteenheid: Kirgizische som
  • Beste reistijd: april, mei, september en oktober
  • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Kirgizië 5 uur later dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 4 uur later.
  • Oppervlakte: 200.000 km²
  • Geografie: Kirgizië is een zeer bergachtig land in Centraal-Azië. Het Tien Shangebergte beslaat ongeveer 80 procent van het hele land, en daardoor heeft het land de bijnaam ‘het Zwitserland van Centraal-Azië’ gekregen. De hoogste bergen liggen op de grens met China. Het hoogste punt van het land, de Jengish Chokusu (7439 meter) is de meest noordelijke berg van boven de 7000 meter ter wereld.

Terug naar boven

Beste reistijd Kirgizië

Beste reistijd Kirgizië

De landen van Centraal-Azië kennen een landklimaat met enorme temperatuurverschillen tussen de zomer- en wintermaanden. Daarnaast zijn er uiteraard ook grote verschillen in klimaat tussen de woestijn- en berggebieden. ’s Zomers kunnen de temperaturen in alle landen oplopen tot boven de 35°C. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid in de meeste gebieden. Voornamelijk in Kirgizië en Kazachstan hangen de temperaturen af van de hoogte waar je verblijft. In de hoger gelegen gebieden zijn de temperaturen in de zomer bijzonder aangenaam, rond 25°C.
De beste periode om Centraal-Azië te bezoeken is het voorjaar en de maand september. De zomermaanden zijn gunstig om in de berggebieden wandelingen te maken.
Zonder dat er sprake is van een regenperiode valt in het voor- en najaar de meeste neerslag, maar ook in de zomermaanden kun je hier en daar op een bui rekenen. De regen kan invloed hebben op de gesteldheid van de wegen. Het kan betekenen dat wegen tijdelijk geblokkeerd kunnen zijn. Vanwege de koude temperaturen en de onbegaanbare passen wordt de reis niet in de wintermaanden uitgevoerd.

Terug naar boven

Klantwaardering

8,5

Een bijzondere ervaring enerzijds om de prachtige blauwe teg...
Een bijzondere ervaring enerzijds om de prachtige blauwe tegelmozaieken van moskeeen, koranscholen en mausoleum te aanschouwen en anderzijds het leven in de Turkmeense hoofdstad met zijn pronkerige luxe en onvrijheid en het leven en de natuur in Kirgizië en Kazachstan.

Josanne G. - 9,0
Terug naar boven
Chat met Djoser