Kirgizie

Rondreis Kirgizië

Kirgizië heeft veel verborgen schatten. Het is een bergachtig land waar we ons tijdens de rondreis op de Zijderoute bijna voordurend op een hoogte van meer dan 1700 meter bevinden. Je kunt er genieten van de natuur, de rust en de ruimte. De belangrijkste bezienswaardigheid is het gebied rond het Issyk-Kul-meer waar je een grote variatie aan ecosystemen terug kunt vinden.

Één van de plaatsen die zeker een bezoekje waard is is Karakol, een stadje dat dankzij de lage houten huizen en enkele Russisch-Orthodoxe kerken een typisch Russische uitstraling heeft. Maar ook in de Barskoon vallei is er veel te beleven. In deze schitterende vallei kun je bijvoorbeeld heerlijke wandelingen maken, het monument van de eerste Russische kosmonaut, Joeri Gagarin bezoeken en de watervallen verkennen.

Lees meer

Alle hoogtepunten van Kirgizië

Bekijk alle hoogtepunten van Kirgizië

Kirgizië biedt een veelheid aan fraaie natuur, rust en ruimte. Het is een bergachtig land waar we ons bijna voortdurend op een hoogte van meer dan 1700 meter bevinden. De grootste attractie is het gebied rond het Issyk-Kul-meer dat een grote variatie in ecosystemen herbergt.

De Barskoon vallei is een schitterende vallei waar je een heerlijke wandeling kunt maken, watervallen kunt bezoeken en een monument van de eerste Russische kosmonaut, Joeri Gagarin, kunt bezichtigen. Karakol, met haar typisch Russische uitstraling in de vorm van lage houten huizen en enkele Russisch-orthodoxe kerken is een bezoek meer dan waard. We bezoeken Kirgizië op de Zijderoute.

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens de reis overnachten we in goede middenklasse hotels, waar kamers geboekt zijn met een badkamer. In de meeste steden maken we gebruik van centraal gelegen hotels, waardoor je makkelijk naar de bezienswaardigheden loopt. In de meer afgelegen gebieden verblijven we op bijzondere locaties, waarbij je in een aantal gevallen kunt genieten van een mooie fruittuin.
Een enkele keer overnachten we in authentieke Sovjet stijl. In Djeti Oghuz slapen we zoals echte Kirgiezen slapen, in een traditionele yurt. Je overnacht samen met een deel van de groep en deelt de sanitaire voorzieningen. Ook in Tamga is er gedeeld sanitair.

Waarom Djoser?
De rondreis langs de zijde route is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Centrale Azië te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een rondreis langs de zijderoute laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.
 

Terug naar boven

Klantwaardering

8,9

De landschappen in centraal-Azië zijn werkelijk prachtig. Go...
De landschappen in centraal-Azië zijn werkelijk prachtig. Goede reisbegeleider die Frederik.

Sylvia A. - 8,0
Terug naar boven