Overzicht Guatemala rondreizen van Djoser

Rondreis Guatemala

De machtige Maya- en Garifunacultuur ontdek je in Guatemala, een land dat veel hoogtepunten te bieden heeft. De mythes van de Maya’s, de tropische regenwouden, de kleurrijke stadjes en de uitgedoofde vulkanen zijn enkele van de bijzonderheden tijdens de rondreis door Guatemala.

Reviews Guatemala reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Reis opzicht is best zwaar. De natuur en omgeving is wel mooi, veel te zien en ook veel te doen. Maar de temperatuur is erg warm, 42c. De mensen zeggen dat nog nooit zo warm is geweest.

  8,0

  Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras, 24 dagen

 • Hele fijne reisbegeleidster, Sophie! Beschikbare tijd bij excursies was krap. In Djoser gids staat verouderde info (het bezoeken van bepaalde sites wat niet gebeurt, dat je tempels kan beklimmen wat niet kan) wat zorgde voor teleurstelling. Genoten van de boottochten, apen, vogels, cenotes, opgravingen!

  7,0

  Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras, 24 dagen

 • Een prachtige, intense reis langs de highlights van Mexico, Guatemala en Honduras. Kleurrijke steden, indrukwekkende ruïnes en prachtige, gevarieerde natuur (bergen, jungle, meren, rivieren, vulkanen). Elke dag keek ik mijn ogen uit! Ook heel veel dank aan onze fantastische reisbegeleidster Sophie.

  9,0

  Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras, 24 dagen

 • Ik vond de reis uitermate interessant omdat het de mogelijkheid bood de vele aspecten van verschillende delen, steden en bevolkingsgroepen van zowel Mexico als Guatemala te bekijken. Daar ik vele jaren in Spanje heb gewoond kon ik ook met de bevolking communiceren. Zo werd het nog leuker !!

  10,0

  Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras, 24 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Guatemala

De roemruchte mythes van de Maya’s, reusachtige uitgedoofde vulkanen, tropisch regenwoud en kleurrijke stadjes zijn slechts enkele hoogtepunten die Guatemala te bieden heeft. Een groepsreis door dit land staat garant voor een kennismaking met de machtige Maya- en Garifuna cultuur.
Met Djoser kun je een 21-daagse rondreis van Guatemala-stad naar San Jose boeken. Of maak een rondreis door Guatemala en Mexico in 24 dagen.

Reistijd Guatemala
Guatemala kent een tropisch klimaat met temperaturen tussen de 27 en 32 graden. De meeste regen valt er in de maanden mei tot en met oktober. Het kan na zo’n regenbui vochtig aanvoelen, maar de natuur is op haar mooist. De nachten zijn aangenaam, het is er dan rond de 20 graden. Wil je het regenseizoen vermijden, dan kun je het beste een rondreis door Guatemala maken in onze wintermaanden.

Goed verzorgde rondreizen

Tijdens de groepsreis door Guatemala overnachten we in middenklasse hotels. De tweepersoonskamers zijn voorzien van eigen sanitair. Deze accommodaties zijn geselecteerd op hun gunstige ligging en karakter. Wanneer we in een dorp of stad zullen overnachten, verblijven we in hotels en pensions die centraal gelegen zijn. We reizen met een lokaal gehuurde bus. Deze bus is voorzien van airconditioning. De bus zal stops maken op de mooiste plekjes, hier krijg je gelijk de gelegenheid om foto’s te maken. Ook zullen we ons per boot gaan vervoeren.

Waarom Djoser?

Gedurende de groepsreis door Guatemala reist er een ervaren reisbegeleider mets ons mee. De rondreis naar Guatemala is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Guatemala te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Tijdens de groepsreis door Guatemala laten we je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Guatemala en Mexico je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Landinformatie Guatemala

 • Hoofdstad: Guatemala City
 • Andere bekende steden: Antigua en Flores
 • Inwoners: 15,8 miljoen
 • Taal: Spaans
 • Munteenheid: Guatemalteekse quetzal
 • Beste reistijd: november tot en met april
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Guatemala 7 uur vroeger dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 8 uur later.
 • Oppervlakte: 109.000 km²
 • Geografie: Guatemala is een van de 7 kleine landjes die samen Centraal-Amerika vormen. Het land grenst aan zowel de Stille Oceaan als de Caribische Zee. Hoewel het land een tropisch klimaat heeft, zijn er plaatsen waar, door de grote hoogte, het weleens vriest.

Reistijd Guatemala

Guatemala kent een tropisch klimaat met temperaturen tussen de 27 en 32 graden. De meeste regen valt er in de maanden mei tot en met oktober. Het kan na zo’n regenbui vochtig aanvoelen, maar de natuur is op haar mooist. De nachten zijn aangenaam, het is er dan rond de 20 graden. Wil je het regenseizoen vermijden, dan kun je het beste een rondreis door Guatemala maken in onze wintermaanden.

Bezienswaardigheden Guatemala

Guatemala, een mysterieus Mayaland wat de Chocoladereep heeft ontdekt, deze Maya cultuur zie je in het hele land terug ziet. Een groot deel van de bevolking is van Maya of een andere inheemse afkomst en leeft voor een deel nog volgens traditionele gewoontes. Ook zijn er nog veel oude tempels en ruïnes te vinden. Het landschap wordt gekenmerkt door oerwoud in het noordelijk deel en wel 33 vulkanen meer naar het westen. Een aantal van deze vulkanen is nog actief. In het land worden veel exotische gewassen verbouwd, bananen, kokos, cacao- en koffiebonen zijn er in overvloed. Daarnaast heeft Guatemala de chocoladereep uitgevonden. Guatemala’s heeft veel stranden, de oostelijke stranden kunt je vergelijken met Caribische stranden: helderblauw water, witte zandstranden en palmbomen. In de bossen en aan de kust komen bedreigde diersoorten zoals jaguars, schildpadden en krokodillen voor.

Antigua

straatje antigua guatamalaLa Antigua betekent 'de Oude'. La Antigua Guatemala is namelijk de oude hoofdstad van het land. Antigua werd gevestigd door de Spanjaarden in 1543 en fungeerde als hoofdstad voor heel Midden-Amerika. Het centrum van de kleurrijke stad staat op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. Antigua is beroemd vanwege haar koloniale bouwstijlen, tallozen kerken, kloosters, ruïnes en een aangename sfeer. Het oude straatbeeld wordt zoveel mogelijk in stand gehouden. Alle straten zijn nog met oude keien bestraat, de huizen hebben maximaal 2 verdiepingen en grote neo-uithangborden zijn verboden. Grote kans dat verlieft word op de kleurrijke huizen, weelderige tuinen, bougainville die het jaar rond bloeit, de parkjes en de aanblik van de vulkanen.

Tikal

Tikal GuatamalaIn de Klassieke Periode van de Maya beschaving (250-900 na Chr.) was Tikal het grootste en machtigste centrum in de regio: een geweldige stad die in hoogtijdagen waarschijnlijk meer dan 200.000 inwoners telde. De stad heeft in deze lange periode vele diepte- en hoogtepunten gekend en meer dan 30 leiders. De kern van de stad was een heilig centrum, waar majestueuze tempelcomplexen werden gebouwd. Maya tekens op de tempels en stellas (grote staande stenen) vertellen over de heldendaden van de grote leiders van Tikal. Naast ceremoniële centra waren de tempels ook astrologische bakens. Over de neergang van Tikal lopen de meningen tot op de dag van vandaag uiteen. Waarschijnlijk was er sprake van een lange periode van droogte en uitputting van natuurlijke bronnen, met honger, sociale onrust, oorlog en het verwerpen van de adellijke en geestelijke leiders als gevolg en massaal vertrek naar voedzamere streken. Grootschalige archeologische opgravingen zijn begonnen in de jaren 50 van de vorige eeuw. Nog steeds worden nieuwe ontdekkingen gedaan en zie je in het park het archeologische werk in uitvoering.

Omgeving Atitlán meer

atitlan meer guatamalaHet meer van Atitlán is een kratermeer, een op 1500 meter hoogte door twaalf vulkanen omringd meer in Guatemala. De vulkanen zijn vernoemd naar de twaalf apostelen. Het meer wordt vaak bestempeld als het mooiste meer ter wereld en dat is niet voor niks. Een van de charmes van Lago de Atitlán is het hoppen per boot van de ene plaats naar de andere waarbij je de nodige variatie kunt verwachten. Wil je relaxen? Zet dan koers richting San Pedro de Laguna. Iets rustiger en spiritueler? Dan moet je juist weer zijn in San Marcos la Laguna. Ben je op zoek naar een onvervalste Mayastad? Dan moet je zijn bij het zuidelijk gelegen Santiago Atitlán. Ook is er nog het commerciële en bruisende Panajachel, waar je op je plaats bent als je houdt van stappen en winkelen.

Chichicastenango

Chichicastenango markt guatamalaDe markt van Chichicastenango is een feest van kleur en bedrijvigheid. Bijzonder is ook de kerk Santo Tomás waar katholieke en Maya tradities hand in hand gaan. Chichi, zoals de Guatemalteken zeggen, is een van de grootste trekpleisters van het land. Dit stadje in de Guatemalteekse hooglanden (op 1.965m) heeft dan ook de grootste en beroemdste indiaanse markt van Midden-Amerika. Niet alleen de Maya K'iche uit de regio maar handelaren uit het heel Guatemala komen naar deze markt om hun waren aan de man te brengen. Donderdag en zondag zijn de grote marktdagen in Chichicastenango. Naast de gewone markt met onder andere groente, fruit, bloemen en dieren vind je er ook de grootste souvenirmarkt van het land. Je koopt er prachtige stoffen, huipiles (traditionele jurken), artikelen van leer en kleurrijk houtsnijwerk. Ook worden er medicinale planten, wierook (pom en copal) en kaarsen verkocht die in de Maya rituelen worden gebruikt.

Lokaal eten

mais guatemalaIn de keuken van Guatemala speelt mais de hoofdrol. Hombres de Maiz (Mensen van Mais), zo noemen Guatemalteken zichzelf. In het scheppingsverhaal van de Maya's (Popol Vuh) kneedt de Schepper de eerste mensen van mais. Veel traditionele gerechten uit de Guatemalteekse keuken worden al eeuwen op dezelfde wijze bereid door de Maya's. Van oudsher bestaat de dagelijkse voeding van de Maya's hoofdzakelijk uit tortillas y frijoles, maispannekoekjes en bonen. Mais is ook de basis van tamales en chuchitos (maispakketjes), tostadas (gefrituurde tortillas), tacos en atol (warme maisdrank). Bonen worden op allerlei soorten manieren bereid (volteados, fritos, enteros; bruine, rode of witte bonen in tomatensaus). Bonenpuree op een tortilla, tostada of broodje met brokjes zoute kaas is een geliefde snack. Tortillas vergezellen alle maaltijden. Een bordje op een deur met 'Tortillas los 3 Tiempos' betekent dat daar vrouwen 3x per dag tortillas maken om af te halen. Tortillas maken is een arbeidsintensief proces maar het resultaat mag er zijn.

Reisblog Guatemala

Bekijk alle reisblogs over Guatemala