Bekijk de Rondreis Guatemala & Belize, 19 dagen van Djoser

Rondreis Guatemala & Belize 19 dagen

Vanaf € 3.245,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Welkom in het betoverende Guatemala, waar we deze onvergetelijke rondreis door Guatemala en Belize start. Je begint in het historische Antigua, waar koloniale architectuur en weelderige tuinen je omringen. Geniet van een stadswandeling of waag je aan een vulkaanbeklimming. Het meer van Atitlán wordt omringd door majestueuze vulkanen. Verken kleurrijke indianendorpjes of maak een boottocht. Laat je betoveren door de kleurrijke Chichicastenango-markt en duik diep in de Mayacultuur. In Lanquín wachten de natuurlijke wonderen van Semuc Champey en de mysterieuze Candelaria-grotten op je. Een bezoekje aan de oude Mayastad Tikal en ontdek de grootsheid van deze oude beschaving zal natuurlijk niet ontbreken. De reis sluit af op het paradijselijke Caye Caulker, waar zon, zee en strand op je wachten.

Daarom Djoser

 • Enthousiaste Nederlandse reisbegeleiding
 • Uitzicht over fantastische vulkanen en het meer van Atitlán
 • Overnachtingen bij de bijzondere markt in Chichicastenango
 • Bezoek nationaal park Semuc Champey met de beroemde vleermuisgrotten
 • Bezoek aan de beroemde Incastad Tikal
 • Heerlijk tot rust komen op het idyllische eiland Cauye Caulker
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Guatemala & Belize, 19 dagen
 1. Amsterdam - Guatemala City - Antigua
 2. Antigua
 3. Antigua, koffie tour of vulkaan beklimmen
 4. Antigua - Panajachel
 5. Panajachel
 6. Panajachel - Chichicastenango
 7. Chichicastenango - Lanquín
 8. Lanquín, excursie Semuc Champey
 9. Lanquín - bezoek aan Candelaria grotten - boottocht van Sayaxché naar Petexbatun
 10. Petexbatun, boottocht naar Aguateca
 11. Petexbatun - boottocht naar Sayaxché - Flores
 12. Flores, bezoek aan Tikal
 13. Flores - San Ignacio
 14. San Ignacio - Caye Caulker
 15. Caye Caulker
 16. Caye Caulker
 17. Caye Caulker - Belize City - vlucht naar Guatemala City
 18. Guatemala City - Amsterdam
 19. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Cultuur, vulkanen en koffie in Antigua

Dag 1 Amsterdam - Guatemala City - Antigua
Dag 2 Antigua
Dag 3 Antigua, koffie tour of vulkaan beklimmen

Antigua GuatemalaNa aankomst op de luchthaven van Guatemala City rijden we direct door naar het landelijke Antigua. Daar ligt ons oude koloniale hotel in het historische centrum. Aardbevingen hebben de stad de afgelopen eeuwen regelmatig verwoest en na 1773 bouwde men een nieuwe hoofdstad, Guatemala City. Onder auspiciën van Unesco wordt Antigua nu langzaam weer in oude glorie hersteld. Er resteren nog tientallen kerken en kloosters, welvarende landgoederen en andere monumenten uit de Spaans-koloniale tijd. Achter de fraai besneden houten poortjes van de huizen liggen idyllische tuinen met colonnades en bougainville.

Guatemala dames klederdrachtJe kunt een stadswandeling maken langs bijvoorbeeld het stadhuis, het Koloniaal museum, de San José-kathedraal en het Santa Clara-klooster. Belangstellenden kunnen eventueel ook een jadefabriek gaan bekijken. Met een collectivo, - een openbaar minibusje,- zijn de schilderachtige stadjes San Juan del Obispo of het op de helling van de Agua-vulkaan gelegen Santa Maria de Jesús bereikbaar. Let hier ook op de felgekleurde bussen van het openbaar vervoer. Na een heerlijk acclimatiserend dagje staan er de volgende dag activiteiten op het programma.

Je kan kiezen voor een meeslepende koffietour waarbij je zult leren over de kunst van het koffiezetten en proeven. Of je gaat voor een avontuurlijke vulkaanbeklimming omringd door de prachtige omgeving van Antigua.


Betoverend door het prachtige meer van Atilán

Dag 4 Antigua - Panajachel
Dag 5 Panajachel
Dag 6 Panajachel - Chichicastenango
Dag 7 Chichicastenango - Lanquín

Vanuit Antigua rijden we via een bochtige weg door het groene landschap, terwijl de kleurrijke busjes richting Panajachel,overladen met Guatemalteken, voorbijrazen.

Meer van Atitlan - GuatemalaWe rijden vervolgens door naar het meer van Atitlán in Panajachel, ongeveer anderhalf uur rijden. Wil je het eens rustig aan doen, dan is Panajachel daar een uitgelezen plek voor. Vanuit Panajachel kun je een boottocht maken over het door drie enorme vulkanen omringde meer van Atitlán. De indianendorpjes rond dit meer, zoals San Pablo en Santiago Atitlán, zijn met een bootje of wandelend over de koffieplantages te bereiken. Actievelingen kunnen (facultatief) oversteken naar de indianendorpjes, waar je met wat geluk een ceremonie voor de lokale godheid Maximón kunt meemaken. Liefhebbers kunnen wandelen door de prachtige omgeving met onder meer koffieplantages.

Chichicastenango GuatemalaVanuit Panajachel zetten we de reis voor naar Chichicastenango. Op zondag en donderdag is de Chichicastenango markt een groot en oogverblindend kleurenfestijn. Onderweg zie je al talloze bepakte en bezakte, fleurig en traditioneel geklede indianenfamilies. Hier komen duizenden Quiche-indianen uit de hele streek samen om op de markt hun groenten, vlees, bloemen en handgeweven stoffen te verkopen. Het hele centrum is een imponerend verkoopspektakel waar je urenlang je ogen uitkijkt en de meest schitterende foto’s maakt. Vers geslachte kippen en varkens, keramiek, bloemen en groente of een handgemaakte kleurrijke tas, trui of deken, je kunt er alles krijgen. Terwijl er druk wordt gehandeld lopen Indianen voortdurend de kerk in en uit om kaarsjes te branden, te bidden, hun baby’s te dopen of te trouwen.

Na een eerste kennismaking met de Mayacultuur worden we overweldigd door de rijke flora en fauna die dit land te bieden heeft. We rijden door het spectaculaire berglandschap naar Lanquin.


Semuc Champey en de adembenemende boottocht van Sayaxché naar Petexbatun

Dag 8 Lanquín, excursie Semuc Champey
Dag 9 Lanquín - bezoek aan Candelaria grotten - boottocht van Sayaxché naar Petexbatun
Dag 10 Petexbatun, boottocht naar Aguateca
Dag 11 Petexbatun - boottocht naar Sayaxché - Flores

Watervallen Semuc Champey GuatemalaLanquín is een authentiek dorpje in een mooie, groene omgeving. Dit is de ideale uitvalsbasis voor een aantal bijzondere excursies. We rijden op z’n Guatemalteeks achter in de pick-up naar het natuurpark Semuc Champey. Hier vormt een 300 meter kalkstenen terrassenlandschap een dal van natuurlijke baden met turkooizen water tussen steile rotswanden en tropisch woud. Je hebt hier de mogelijkheid om te zwemmen, wandelingen te maken, vogels te spotten of gewoon te genieten van de idyllische flora en fauna. Laat je overweldigen door de rijkdom van dit natuurgebied met onder andere 90 verschillende vogelsoorten, 34 zoogdieren, 25 reptielen en amfibieën, tien vissoorten en meer dan 120 soorten struiken en bomen.

De dichtbij gelegen grotten van Lanquín staan bekend om de duizenden vleermuizen die tijdens de schemering als een wolk uit de grot trekken. In Verapáz liggen ook de nóg overweldigender Candelaria-grotten, die door de Maya’s ook wel de ‘buik van de aarde’ werden genoemd.

Waterval Semuc Champey GuatemalaNa deze overweldigende natuurverschijnselen rijden we naar Sayaxché, van waaruit we een boot naar Petexbatun nemen. Bij dit meer ligt, op een 90 meter hoge kalkstenen rots, ligt het eeuwenoude Mayastadje Aguateca. Deze oude Mayastad floreerde in de Klassieke periode en de overblijfselen zijn nog steeds van grote waarde voor onderzoek naar de oude leefgewoontes van de Maya’s. Deze goed beschermde ligging in combinatie met de bijna 5 kilometer lange muur hebben er waarschijnlijk voor gezorgd dat deze Mayaruïnes tot de best bewaarde van Guatemala behoren.


Een reis door de tijd: Flores en de mystieke pracht van Tikal

Dag 12 Flores, bezoek aan Tikal
Dag 13 Flores - San Ignacio

Tikal GuatemalaEén van de hoogtepunten van deze reis door Guatemala is het bezoek aan Tikal. Deze indrukwekkende stad was in de Klassieke periode de grootste en machtigste Mayastad en kende haar hoogtepunt tussen 300 en 850. Maar het waren niet enkel gouden tijden voor Tikal, want er zijn ook verschillende nederlagen geleden. Totdat in 682 de nieuwe bewindsman Jasaw Chan K’awiil de stad wederom omtoverde tot een machtig imperium. De laatste inscripties zouden in 889 zijn aangebracht en deze stad werd later, in 1848, pas herontdekt door ontdekkingsreizigers uit Guatemala. In 1979 is dit door Unesco toegevoegd aan de werelderfgoederenlijst. Van het betoverende Flores reizen we naar het levendige San Ignacio, op zoek naar een nieuw avontuur.


Paradijselijk gevoel op Caye Caulker: de ultieme eilandbestemming

Dag 14 San Ignacio - Caye Caulker
Dag 15 Caye Caulker
Dag 16 Caye Caulker
Dag 17 Caye Caulker - Belize City - vlucht naar Guatemala City
Dag 18 Guatemala City - Amsterdam
Dag 19 aankomst Amsterdam

Waterval Semuc Champey GuatemalaNa een dag vol ontdekkingen in San Ignacio, laten we de wereld van de Maya's achter ons. De volgende halte is de hemelse Caye Caulker, waar de zon altijd schijnt en de zee een azuurblauwe oase is. Op Caye Caulker wachten drie heerlijke nachten op ons, gevuld met zorgeloze dagen op het strand, het verkennen van kleurrijke koraalriffen en het proeven van verse zeevruchten in lokale eetgelegenheden. De ontspannen eilandsfeer zal ons omarmen terwijl we genieten van deze tropische schuilplaats. En dan, als de tijd daar is om afscheid te nemen van dit paradijs.

Vanuit Belize City vliegen we terug naar Guatemala City om vervolgens de volgende vroeg aan de terugreis te beginnen naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
08 nov - 26 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
07 dec - 25 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.495,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
11 jan - 29 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
15 feb - 05 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
08 mrt - 26 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.245,-

Start - einde
19 apr - 07 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Inclusief

 • Vluchten
 • Nationale vlucht tussen Belize en Guatemale
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • vervoer van en naar luchthaven
 • Bezoek een koffie plantage of beklimmen van vulkaan
 • Bezoek aan Chichicastenango markt
 • Bezoek aan Candelaria grotten
 • Boottocht van Sayaxché aar Petexbatun
 • Boottocht naar Aguateca
 • Boottocht naar Sayaxché
 • Bezoek aan Mayastad Tikal
 • 3 dagen heerlijk genieten op Caye Caulker

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 26,50 bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet worden ingedeeld met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag, vanaf € 625,-.

In Petexbatun is een eenpersoonskamer helaas niet mogelijk, hier moeten de kamers worden gedeeld.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Guatemala & Belize, 19 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Een prachtige reis met een goede afwisseling van natuur en cultuur. Het absolute hoogtepunt was voor mij de trail naar de vulkaan. Het was magisch! Onze reisbegeleider Lindsey was fantastisch. Zeer attent, behulpzaam, vrolijk, gezellig en zeer professioneel. Echt een aanrader!

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

De gereserveerde hotels en pensions zijn meestal centraal gelegen. Waar mogelijk is gekozen voor sfeervolle oude koloniale hotels, zoals in Antigua. Regelmatig kun je een verkwikkende duik in een hotelzwembad nemen. Er zijn comfortabele kamers gereserveerd met eigen douche en toilet, al zijn ze vaak niet voorzien van luxe extra’s. Waar nodig zijn de kamers voorzien van een fan.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Antigua Hotel Carmen
Panajachel Hotel K'amol B'ey
Panajachel Dos Mundos
Petexbatun Chimino Lodge
Flores Casona de la Isla
San Ignacio Midas
Caye Caulker Anchorage

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet worden ingedeeld met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag, vanaf € 625,-.

In Petexbatun is een eenpersoonskamer helaas niet mogelijk, hier moeten de kamers worden gedeeld.

 • Antigua Hotel Carmen Guatemala
 • Antigua Hotel Carmen kamer Guatemala
 • Dos Mundas Panajachel Zwembad Guatemala
 • Dos Mundas Panajachel kamer Guatemala
 • Chimino lodge kamer Petexbatun Guatemala
 • Casona de la Isla Flores Guatemala
 • Casona de la Isla Flores zwembad Guatemala
 • Casona de la Isla Flores kamer Guatemala
 • Midas San Ignacio huisjes Belize
 • Midas San Ignacio zwembad Belize
 • Midas San Ignacio kamer Belize
 • Anchorage Beach Resort Caye Caulker strand Belize
 • Anchorage Beach Resort Caye Caulker kamer Belize
 • Anchorage Beach Resort Caye Caulker palmbomen Belize

Vliegreis

United Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Amsterdam - Houston

  Vertrek

  10:20 - 14:15

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Houston - Guatemala

  Vertrek

  16:50 - 19:40

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Guatemala - Houston

  Vertrek

  07:00 - 10:00

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Houston - Amsterdam

  Vertrek

  16:20 - 08:35*

* aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in Belize en Guatemala is het in de winter 7 uur vroeger, en in de  zomer 8 uur.

United Airlines is één van de grootste luchtvaartmaatschappijen van de VS en is aangesloten bij  Star Alliance, samen met bijvoorbeeld Lufthansa. Aan boord zit je in comfortabele stoelen, uiteraard voorzien van een inflight entertainment systeem boordevol films, series, games en muziek. WiFi is tegen betaling beschikbaar: zo hoef je nooit meer een mail of appje te missen. De luchtvaartmaatschappij biedt aan boord een driegangen menu met daarbij een brede selectie aan dranken, waaronder ook alcoholische dranken als bier en wijn.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de reizen in Guatemala reizen we per bus, een hino of coaster model,  voorzien van airconditioning. Voor diverse excursies maken we gebruik van een boot.

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Nationale vlucht tussen Belize en Guatemale
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • vervoer van en naar luchthaven
 • Bezoek een koffie plantage of beklimmen van vulkaan
 • Bezoek aan Chichicastenango markt
 • Bezoek aan Candelaria grotten
 • Boottocht van Sayaxché aar Petexbatun
 • Boottocht naar Aguateca
 • Boottocht naar Sayaxché
 • Bezoek aan Mayastad Tikal
 • 3 dagen heerlijk genieten op Caye Caulker

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. In veel steden plannen wij vrije dagen in zodat je genoeg tijd heb ik de bijzondere bezienswaardigheden te kunnen bezoeken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Guatemala en Belize zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Vanuit het prachtige Antigua is er de optie om op een koffie tour te gaan. Of je kan er voor kiezen om één van de omringende vulkanen te beklimmen.
 • Een bezoek aan kleurrijke markt Chichicastenango
 • Naar de Semuc Champey. Semuc Champey is een betoverend natuurlijk wonder in Guatemala, beroemd om zijn kristalheldere turquoise poelen die verscholen liggen in weelderige jungle, een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers
 • Een bezoek aan de Candelaria-grotten is een betoverende reis door ondergrondse kamers vol prachtige stalactieten en stalagmieten, waar de geschiedenis van deze natuurlijke wonderen wordt onthuld.
 • Een bezoek aan Tikal. Tikal was ooit de grootste van de klassieke Mayasteden. Slechts een klein deel van de stad is bevrijd van de oerwoudvegetatie en gerestaureerd. Pas als je een van de piramides beklimt, zie je de grootsheid van het gebied!


Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk, zoals:

 • Boottocht over Atitlan. De boottocht over het prachtige Atitlán-meer in Guatemala is een onvergetelijke ervaring. Het meer wordt vaak beschouwd als een van de mooiste ter wereld vanwege zijn schilderachtige omgeving, omringd door weelderige bergen en pittoreske dorpen. Tijdens de boottocht kun je genieten van adembenemende uitzichten op de vulkanen die het meer omringen. Er zijn verschillende eilandjes en dorpen langs de oevers van het meer die je kunt bezoeken, zoals Panajachel, San Pedro La Laguna en Santiago Atitlán. Elke locatie heeft zijn eigen unieke charme en cultuur. Deze excursie biedt de kans om de lokale Maya-cultuur te ervaren en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied.
 • Snorkelen of duiken in Caye Caulker. Caye Caulker is een klein eiland voor de kust van Belize en staat bekend om zijn prachtige koraalriffen en kristalheldere wateren. Het is een populaire bestemming voor snorkelaars en duikers van over de hele wereld. De riffen hier zijn de thuisbasis van een overvloed aan zeeleven, waaronder kleurrijke vissen, schildpadden, haaien en roggen. Er zijn verschillende duik- en snorkelbedrijven op het eiland die excursies aanbieden voor duikers van alle niveaus. Als je geen duikervaring hebt, kun je nog steeds genieten van het prachtige onderwaterleven door te snorkelen. Bovendien staat Caye Caulker bekend om zijn relaxte sfeer, zodat je na je wateravonturen kunt ontspannen op het witte zandstrand en genieten van de lokale keuken.

Reisdocumenten

 • Paspoort: dat bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • E-ticket: Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Indien je met United of Delta Airlines vliegt: Toestemming om zonder visum via de Verenigde Staten te reizen, de zgn ESTA-verklaring. Hierover ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie over. Meer informatie hierover is te vinden op deze website. Bij enkele data worden de vluchten uitgevoerd door een andere luchtvaartmaatschappij waarbij er niet via de V.S. wordt gevlogen. Een ESTA-verklaring is dan niet noodzakelijk.


*Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aanvragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd.

Geldzaken

In Guatemala wordt er betaald de quetzal en in Belize met de Belizaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

In Guatemala zijn veel geldautomaten, waar je soms zowel lokale valuta als dollars kunt pinnen.

In Belize zijn ook voldoende geld automaten die bankpassen of creditcards accepteren. 

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 400,- per persoon per week.

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met (een deel van) de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Dit heeft als voordeel dat je vrij bent om te bepalen waar je, al dan niet met anderen, gaat eten. In de meeste hotels heb je wel ontbijtgelegenheid. De reisbegeleiding kan je ook tips voor leuke restaurantjes voor lunch en diner geven. De eenvoudige, maar wat hygiëne betreft doorgaans betrouwbare restaurantjes doen in kwaliteit vaak niet onder voor de meer luxe restaurants. De kosten van een ontbijt liggen tussen € 6,- en € 8,-. De kosten van een maaltijd liggen tussen € 9,- en € 12,-.

Eenmaal in Guatemala ontdek je de enorme variëteit aan meestal pittige, gekruide (streek)gerechten. Als ontbijt kun je kiezen uit toast met jam en allerlei eierengerechten, eventueel uitgebreid met spek of worst en frijoles (op diverse manieren klaargemaakte bonen), cornflakes of muesli met yoghurt. La comida, het meest uitgebreide maal van de dag, wordt tussen 1 en 4 uur geserveerd en is vergelijkbaar met ons avondeten, met een keuze uit (maaltijd)soepen, vlees of vis, rijst en groenten. La cena, het avondeten, is een zeer bescheiden versie van het middagmaal. Daarnaast bestaan er natuurlijk (de ons meest bekende) kleine gerechten, zoals taco’s en tortilla’s (knapperige of zachte pannenkoekjes) gevuld met een pittig bereide combinatie van bonen, kaas, vlees of kip. Probeer ook eens enchiladas, vergelijkbaar met een gevulde tortilla maar dan gebakken in een saus, en quesadillas, een tortilla bedekt of gevuld met gesmolten kaas.
 

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.
 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Het klimaat in Guatemala & Belize wisselt nogal per gebied. Het land ligt in een tropische klimaatzone, maar kent door de invloed van twee oceanen en de hoogteverschillen van de bergen, op korte afstand van elkaar grote verschillen in het weer. Overwegend kent Guatemala warm en zonnig weer. De streek van Panajachel en Antigua kenmerkt zich door vulkanisch gebergte.

De regentijd is van juni tot en met september. Deze periode hoeft geenszins een belemmering voor het reizen te vormen, want in deze periode vallen er meestal alleen aan het einde van de dag en ‘s nachts korte en hevige buien. De natuur is dan juist op haar mooist.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Foto's en video