Overzicht Alaska rondreizen van Djoser

Rondreis Alaska

Tijdens deze avontuurlijke rondreis geniet je van de overweldigende natuur van Alaska. Je bezoekt o.a. Anchorage, Denali National Park en Summit Lake. Maak een rit met de hondenslee in Chena Hot Springs het hele jaar door of ga op zee vissen naar zalm of heilbot in Valdez.

Reviews Alaska reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Wat een geweldige reis! Ik koos voor mei vanwege minder muggen en droogste maand. Dat klopte. In mei zijn nog veel bergpassen gesloten en is er nog geen zalmtrek en heb je dus echt heel weinig kans om in het wild beren te spotten. Elanden zagen we wel redelijk veel. Onze gids Phil was geweldig.

  8,0

  Rondreis Alaska, 21 dagen hotel/cabinreis

 • Wat een geweldig land (nou ja, staat ….) is Alaska. Genoten van de eerste tot de laatste dag van de overweldigende natuur. En dat alles onder de uitmuntende (bege)leiding van “Captain Phil” onze chauffeur/reisleider met welhaast encyclopedische kennis van alles in en over Alaska.

  9,0

  Rondreis Alaska, 21 dagen hotel/cabinreis

 • Ondanks de regen in september (beetje pech gehad) een prachtige reis door het uitgestrekte Alaska! Zodra je Anchorage achter je laat zit je in de wildernis. Beren, elanden, walvissen, zeeotters en zeearenden gezien. Houd rekening met prijzige extra excursies, die echter zeker de moeite waard zijn.

  8,0

  Rondreis Alaska, 21 dagen hotel/cabinreis

 • Prachtige reis in september met de herfstkleuren. Mede dankzij chauffeur/gids Mike en de gezellige reisgenoten een onvergetelijke vakantie geworden. Genoten van de excursies o.a. helicoptervlucht naar de beren en vluchten boven Denali en wandeling op de gletsjer. Een aanrader!

  10,0

  Rondreis Alaska, 21 dagen hotel/cabinreis

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Alaska

Tijdens de Alaska reis geniet je optimaal van de ruige natuur van Alaska. Ga op beren- of walvissafari in Homer, wandel door de prachtige natuur van het Denali nationaal park, maak in Chena Hot Springs een ritje met een hondenslee (ook in de zomer!), bezoek de oude mijn van McCarthy en ga zeevissen op zalm of heilbot in Valdez. Deze avontuurlijke hotelreis laat je kennis maken met de overweldigende wildernis van Alaska. Bergen, uitgestrekte bossen, ontelbare gletsjers en een prachtige kustlijn zijn allemaal te vinden in Alaska. Kortom, een reis voor echte natuurliefhebbers!

Goed verzorgde rondreizen
In Alaska overnachten we in Anchorage, Healy, Valdez en Homer in goede middenklasse hotels die centraal gelegen zijn, op loopafstand van de restaurants en uitgaansgelegenheden. Tijdens de reis maken we gebruik van verschillende lokale overnachtingsplaatsen: lodges, inns en cabins midden in de natuur. De Alaska reizen worden begeleid door enthousiaste en ervaren reisbegeleiders die je het echte Alaska laten zien.

Waarom Djoser?
De reizen naar Alaska zijn erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Alaska te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Alaska rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.


Landinformatie Alaska

 • Hoofdstad: Juneau
 • Andere bekende steden: Anchorage, Fairbank en Homer
 • Inwoners: 710.000
 • Taal: Engels
 • Munteenheid: Amerikaanse dollar
 • Beste reistijd: mei tot en met september
 • Tijdsverschil: Het is in Alaska 10 uur vroeger dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 1,5 miljoen km²
 • Geografie: Alaska ligt in het noordwesten van het continent Noord-Amerika, en is onderdeel van de Verenigde Staten. De staat wordt door Canada gescheiden van de andere staten van de VS. In Alaska ligt de hoogste berg van Noord-Amerika, Mount McKinley (6190 meter hoog).

Beste reistijd Alaska

Alaska is een uitgestrekte staat met een hele lage bevolkingsdichtheid, die zich vooral concentreert langs de zuidkust. Ter vergelijking: als Manhattan net zo dunbevolkt was als Alaska, zouden er ongeveer acht mensen op het eiland wonen! De totale bevolking, ongeveer 550.000 inwoners, kenmerkt zich door diversiteit. Iets meer dan een kwart van de inwoners is ook in Alaska geboren. De rest is afkomstig van de Amerikaanse westkust, vooral jonge mensen op zoek naar avontuur.

Slechts 15% van de bevolking bestaat uit Inuit (Eskimo's) en andere inheemse bevolkingsgroepen. Met de cultuur van deze bevolkingsgroepen maken we tijdens de reis oppervlakkig kennis: de grootste dorpen waar de Inuit en de Athabascans wonen, liggen noordelijker dan waar deze Djoserreis komt. Vanwege de noordelijke ligging van de staat en de aanwezigheid van de poolcirkel in het noordelijke gedeelte van de staat is het in de zomer heel lang licht. Zo komen in de stad Fairbanks nachten korter dan vier uur voor. Dit betekent dat je in het begin wellicht even moet wennen aan naar bed gaan en ook weer opstaan terwijl het volop licht is! Voordeel van de noordelijke ligging is dat we in de nazomer misschien het bekende noorderlicht te zien krijgen.

Ondanks de aanwezigheid van vele gletsjers, bergen en permafrost bodem, kan het in de zomer toch een aangename 25°C worden, zeker in het binnenland. ’s Nachts kan de temperatuur echter sterk dalen: we raden je daarom aan zeker warme kleding mee te nemen op je Alaska reis.

Bezienswaardigheden Alaska

Gelegen in het meest noordwestelijke deel van het Noord-Amerikaanse vasteland ligt Alaska. Alaska is een land van uitersten: je vindt er tal van blauwe gletsjers, vulkanen, eilanden, kolkende rivieren en meren. Ruim 12.000 jaar geleden waren de Indianen en de Eskimo’s/Inuit de eerste bewoners van het land. Tegenwoordig wonen er nog steeds kleine groepen Eskimo’s/Inuit in Alaska.

In de ongerepte natuur leeft een grote verscheidenheid aan diersoorten, waaronder grizzly beren, walvissen en elanden. Alaska is de best denkbare reis voor mensen die van natuur houden. Hieronder een overzicht van interessante bezienswaardigheden tijdens de groepsreizen Alaska.

Denali nationaal park

Alaska reisDe hoogste berg van de Verenigde Staten ‘Mount McKinley’ is te vinden in het meest populaire nationale park in Alaska. Het is heel bijzonder als je de hele berg te zien krijgt, omdat de top van de berg meestal schuilt achter zware bewolking. De vele gletsjers zijn te vinden in het hoogste deel van het nationaal park. Door het hele park komen veel wilde dieren voor, zoals elanden, vossen, grizzly- en zwarte beren, Dall-schapen en kariboes. Ook heb je de unieke kans om de Golden Eagle te spotten. Het nationaal park Denali staat daarom ook bekend om de gevarieerde vogelpopulatie.

Oud mijnstadje McCarthy

In McCarthy lijkt het alsof de stad jarenlang stil heeft gestaan. De mijnstad is gebouwd rond 1900, speciaal voor de mijnwerkers van de Kennicott Mines. Een gedachte aan een wildwestfilm is de beste manier om dit oude dorpje te omschrijven: een plaats van sterke drank, vrouwen en muziek. De sporen van diverse bars en restaurants zijn hier nog duidelijk zichtbaar. Vlakbij de stad ligt een oude verlaten kopermijn waar in het jaar 1900 koper werd gevonden door twee jonge onderzoekers. Zij vonden een glimmend groen veld verscholen tussen de gletsjers. Achteraf bleek dit een van de rijkste vindplaatsen van kopererts ooit.

Homer

Alaska haven van HomerDe lokale bewoners noemen deze stad ook wel de ‘Halibut capital of the world’. En dat is niet voor niets: dagelijks vertrekken hier de schepen richting zee om vis te vangen. Vaak komen de schepen terug met een enorme vangst Halibut. De grootste Halibut ooit gevangen woog wel bijna 160 kilo! Vanuit Homer heb je de mogelijkheid om zelf je eigen reusachtige platvis te vangen. Homer is de ideale plek om kennis te maken met de natuur en schoonheid van Alaska. In het binnenland leven namelijk bruine beren. Aangezien bruine beren vaak verscholen zitten, is de beste manier om deze dieren te aanschouwen door middel van een vlucht in een watervliegtuig. Naast vissen en het zoeken naar bruine beren zijn er voldoende andere activiteiten te doen in Homer. Zo kun je het meer ontdekken door te kajakken, raften, wandelen of deelnemen aan bijvoorbeeld een excursie walvis en orka spotten. Deze zoogdieren komen veelvuldig voor vlak voor de kust van Homer.

Hatcher Pass

Hatcher Pass is bekend geworden door de goudkoorts die ontstond nadat er goud ontdekt werd in 1886. Al snel ontstond er de Independence Mine en volgde er een bijbehorend dorpje. Deze mijn was enorm succesvol in 1941; maar liefst 17 miljoen dollar aan goud werd er uit de grond gehaald! Ongeveer 12 jaar later ging de mijn failliet en verlieten de arbeiders het gebied. Tegenwoordig is er een museum en een informatiecentrum waar je de geschiedenis van toentertijd kunt herleven. Of volg een rondleiding door de mijnschachten waar je op zoek kan gaan naar het goud.
Daarnaast zijn er een aantal wandelpaden in de bergen te belopen, waar je prachtig uitzicht hebt over mooie meren waar het ijs nog opdrijft.

Reisblog Alaska

Bekijk alle reisblogs over Alaska