Overzicht Thailand rondreizen van Djoser

Rondreis Thailand

Op de rondreizen door Thailand bezoek je o.a. bijzondere steden als Bangkok, Ayutthaya en Chiang Mai. Je maakt kennis met de intrigerende hoofdstad Bangkok en de tempels van de oude hoofdsteden Ayutthaya en Sukothai. Het verblijf op de ‘River Kwai’ dompelt je onder in de natuur.

Op de 21-daagse reis maak je een 2-daagse trekking in de heuvels rond Chiang Mai of kun je deelnemen aan een alternatief programma. De reizen eindigen met enkele dagen op het strand van het eiland Koh Samed. 

Reviews Thailand reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • De reis was prima. Heel goed georganiseerd, prima reisleidster die perfect met de Thaise gids een eenheid vormde. En 24x7 beschikbaar! Wel waren er wat veel tempels en stupa's. En mss te veel senioren, al dan niet met beperkingen. Mss is hier vooraf wat meer te sturen dat het geen 65+ reis wordt.

  8,0

  Rondreis Thailand, 21 dagen

 • Wij kijken terug op een zeer geslaagde rondreis door Thailand onder begeleiding van twee zeer enthousiaste, deskundige reisleidsters; Desiree (NL) en Ter (Thais). Het was een bomvol programma en juist daardoor hebben we van elk uur kunnen genieten zonder ons zorgen te hoeven maken over de logistiek.

  8,0

  Rondreis Thailand, 21 dagen

 • Voorbereiding: goed met een kanttekening: pas late melding delen kamer. Contactpersoon vooraf dus niet goed mogelijk. Organisatie en begeleiding: goed en professioneel. Lange busritten zonder activiteit goedgemaakt door onvergetelijke avonturen. Positief en alternatieven. sportief ook voor 74 jarigen!

  8,0

  Rondreis Thailand, 21 dagen

 • We hadden een fantastische reis dankzij de Nederlandse gids Sophie en vooral dankzij de Thaise gids Peter. Alles liep op rolletjes, iedere kleine ergernis werd onmiddellijk opgelost. Een min puntje was het hotel in Chiang Saen, slechte ligging in vergelijking met de andere hotels.

  9,0

  Rondreis Thailand, 21 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Thailand

Djoser biedt diverse rondreizen door Thailand aan. Op de rondreis Thailand 3 weken in het noorden van het land trek je rond in de heuvels rond Chiang Mai of neem je deel aan een alternatief programma. De rondreis Thailand 2 weken laat je vele Thaise hoogtepunten zien. De reizen eindigen op het prachtige strand van het eiland Koh Samed. Ook kun je een reis naar Thailand combineren met Maleisië en Singapore. Ook voor gezinnen met kinderen zijn er reizen naar Thailand.

Een Thailand rondreis maakt het mogelijk om de highlights van Thailand in een comfortabel tempo te ontdekken. Je vliegt op de hoofdstad Bangkok, waar je direct in aanraking komt met de bijzondere Thaise sfeer. In Bangkok zie je sterke westerse invloeden, maar ook de Aziatische sfeer is nog goed te proeven. Dat maakt Bangkok een zeer interessante stad.

Ten noorden van Bangkok bevinden zich prachtige berg- en heuvellandschappen. De grootste stad in het noorden van Thailand is Chiang Mai. Het westen van Thailand staat bekend om z’n ruige geografie en wilde jungles.

Een goed verzorgde reis

We overnachten tijdens de groepsreizen Thailand in comfortabele accommodaties en maken onderweg gebruik van eigen bussen. Er is Nederlandse reisbegeleiding aanwezig en ook worden lokale gidsen ingezet om je het echte Thailand te laten zien.

Daarom met Djoser naar Thailand

Waarom kies je voor Djoser? Tijdens een Thailand rondreis laten we je optimaal genieten en leer je het echte Thailand kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Djoser Thailand reis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien.

Landinformatie Thailand

 • Hoofdstad: Bangkok
 • Andere bekende steden in Thailand: Chiang Mai, Sukothai en Ayutthaya
 • Inwoners: 68 miljoen
 • Taal: Thai
 • Munteenheid: Baht
 • Beste reistijd: november t/m maart
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Thailand 5 uur later, tijdens onze wintertijd 6 uur.
 • Oppervlakte: 513.120 km2
 • Geografie: Thailand ligt in Zuidoost-Azië, tussen Maleisië, Cambodja, Birma en Laos. Het zuiden van het land ligt aan de Andaman Zee en de Golf van Thailand. Hier liggen honderden eilanden waarvan er vele bewoond zijn. Het binnenland van Thailand is erg divers. Je vindt er uitgestrekte vlaktes, bergen, rivieren, watervallen en regenwoud.


Beste reistijd Thailand

Een Thailand rondreis is het gehele jaar door goed doen. In de zomermaanden vindt de moesson plaats, oftewel de regentijd. Dit zorgt voor een frisse, groene natuur en wat verkoeling tijdens de warmere dagen. Over het algemeen regent het niet de hele dag in het regenseizoen, maar heb je een flinke bui in de avond. Het voor- en najaar zijn relatief droog en minder warm dan de zomermaanden.
 

 • Van maart tot half juni: heet en droog, temperatuur overdag ongeveer 30-35°C.
 • Midden juni tot en met september: heet en vochtig, temperatuur overdag ongeveer 28-32°C.
 • Van oktober tot en met februari: betrekkelijk koel en tamelijk droog, temperatuur overdag ongeveer 18-32°C.


Bezienswaardigheden in Thailand

Het land van tempels, natuurparken en een ontzettend vriendelijke bevolking. Thailand heeft het allemaal. Er is zoveel te zien, doen en beleven. De ene dag loop je tijdens je Thailand reis over een kleurrijke markt de volgende dag sta je tussen de olifanten. Een aantal bezienswaardigheden van dit veelzijdige Aziatische land op een rij.

Floating Market

Floating Market Bangkok Thailand DjoserEen typisch Thais fenomeen tijdens een Thailand rondreis: de drijvende markt. Rondom Bangkok vind je er velen. Je vaart over een klein kanaal en komt langs tal van boten die van alles verkopen. Van groenten, fruit, kruiden, smoothies en kokosnoten tot hoeden, tassen en sieraden. Je vindt het allemaal op de tegenwoordig toeristische, maar ‘must see’ drijvende markten.

Thaise keuken

Thaise keuken Thailand DjoserWaar we in Nederland een restaurant mede uitkiezen op design en uitstraling, kan je dat criterium in Thailand beter loslaten. De beste gerechten haal je bij straatverkopers of eet je op een terras van plastic stoelen. Verse producten worden voor je neus bereidt en samen met de Thai zit je aan een tafeltje te genieten van een heerlijke maaltijd tijdens je rondreis Thailand.

Fietstour Bangkok

Fietsen Bangkok Thailand DjoserBangkok bezoeken we op je Thailand reis en is een stad van uitersten. Enerzijds dure hotels en skyhigh wolkenkrabbers, anderzijds krotten die voor huizen door moeten gaan. Fascinerend zijn de contrasten tussen arm en rijk. Met een fietstour kom je door kleine straatjes en zie je het échte Bangkok. We fietsen door bochtige nauwe steegjes, afgewisseld door overdekte markten, loodsen, winkeltjes, en ateliers.

Avondmarkt Chiang Mai

Night bazar Thailand DjoserZeg je Chiang Mai, dan zeg je Night Bazaar. Een bezoek aan deze stad betekent automatisch een avondje struinen over de populaire en drukbezochte markt. Je kunt je o.a. vergapen aan kleding, sieraden en handgemaakte kunstwerken. Vroeg in de middag beginnen marktlieden met de opbouw van hun kraam. In de avondschemering is het een feestelijk verlicht geheel. De smalle paden zorgen voor een gezellig drukke sfeer. Neem de tijd om alle snuisterijen te bekijken, je kunt je er een paar uur vermaken.

Thaise massage

Massage Thailand DjoserOp iedere hoek vind je een massagesalon, als het er niet meer zijn. De ene wat comfortabelere dan de ander, maar je kan het land eigenlijk niet verlaten zonder een massage. De echte diehards kiezen een traditionele Thaise massage, je voelt je gegarandeerd als herboren. Een wat meer ontspannen variant is de olie massage of ga voor een manicure of pedicure behandeling. Een heerlijke 'activiteit' tijdens je Thailand rondreis!

Erawan nationaal park

Erawan nationaal park Thailand (Internet)Vanaf Kanchannaburi is het meer dan de moeite waard om het nationaal park Erawan te bezoeken. Het hoogtepunt van het park is de Erawan waterval, vernoemd naar de driekoppige witte Olifant uit de Hindoeïstische mythologie. Je kunt er wandelen, maar een mooi tocht met een vlot over de rivier is ook een optie. Op je rondreis Thailand kom je op de mooiste plaatsen.
 

Reisblog Thailand

Bekijk alle reisblogs over Thailand