Overzicht Madeira rondreizen van Djoser

Rondreis Madeira

Madeira is een uniek plekje in Europa. Vanwege het aangename klimaat en de weelderige natuur, vol prachtige bloemen, wordt het ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Zowel langs de kust als de karakteristieke irrigatiekanalen door de bergen kun je tijdens een groepsrondreis Madeira indrukwekkende wandelingen maken.

Reviews Madeira reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Alles is quasi zonder problemen verlopen, gelukkig hadden we een chauffeur met veel goede tips want de reisbegeleider wist niet zoveel over Madeira, jammer genoeg. Dat is natuurlijk het nadeel van een begeleider die geen local is. Het was een mooie reis!

  9,0

  Wandelreis Madeira - Portugal, 8 dagen

 • Het was een topreis. Reisbegeleider Wilfred was eveneens top. Enkele wandelingen konden niet doorgaan door omstandigheden. Wilfred heeft hiervoor een alternatieve wandeling voor ingepland die zeker de moeite waard waren.

  10,0

  Wandelreis Madeira - Portugal, 8 dagen

 • Begeleider Wilfrid heeft heel goed gedaan. Hij legt goed uit over de veiligheid en zo. Hij heeft ook goede tips over bezoek dorp. Landschap en uitzicht heel mooi. Bravo

  10,0

  Wandelreis Madeira - Portugal, 8 dagen

 • Weer een mooie wandelreis gemaakt op Madeira. Mooie en soms uitdagende routes, het prettige reisgezelschap, de omgeving en de uitstekende begeleiding van RB Ellen droegen daar enorm aan bij.

  9,0

  Wandelreis Madeira - Portugal, 8 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Madeira

Madeira is de ideale bestemming voor een prachtige wandelreis. Reis Madeira te voet door en ontdek de afwisselende landschappen van het eiland. Tijdens een Madeira rondreis maak je kennis met weelderige, groene natuur en de unieke cultuur van het eiland.

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens de groepsreizen Madeira overnachten we in comfortabele hotels in kleine, mooi gelegen kustplaatsjes. De nette kamers beschikken over een eigen douche en toilet. De hotels zijn gunstig gelegen ten opzichte van de mooiste wandelroutes. Zo krijgen we tijdens de groepsreis Madeira een goed beeld van het hele eiland en hoeven we maar korte stukjes met de touringcar te rijden. De groepsreis Madeira wordt begeleid door een enthousiaste, ervaren, Nederlandse reisbegeleider, die je het echte Madeira laat zien.

Waarom Djoser?
De groepsreizen naar Madeira zijn erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Madeira te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een groepsrondreis Madeira laat je de fantastische natuur van het bloemeneiland zien. Je bepaalt zelf welke excursies je tijdens je Madeira groepsreis de moeite waard vindt om bij te wonen.

Landinformatie Madeira

 • Hoofdstad: Funchal
 • Andere bekende steden: Santana, Porto Moniz
 • Inwoners: 268.000
 • Taal: Portugees
 • Munteenheid: euro
 • Beste reistijd Madeira rondreis: april tot en met september
 • Tijdsverschil: Het is op Madeira 1 uur vroeger dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 740 km²
 • Geografie: Madeira ligt in de Atlantische oceaan en is een vulkanisch eiland. Samen met het eiland Porto Santo en de onbewoonde eilanden Salvagens en Desertas, vormt het de Madeira archipel, dit is een autonome provincie van Portugal

Beste reistijd Madeira

Madeira heeft een gelijkmatig, zacht en vochtig subtropisch klimaat, met warme zomers en milde winters. In de zomer brengen passaatwinden koelte en de opstijgende winden doen een wolkenkroon boven het eiland ontstaan die de hete middagzon tempert. Ondanks de naam ‘eiland van de eeuwige lente’, regent het vaak op Madeira, met name in de periode oktober tot en met maart. Van april tot en met september, vallen de buien vaak ’s nachts, en is de temperatuur aangenaam, dit is dan ook de beste tijd om een rondreis Madeira te maken.


Bezienswaardigheden Madeira

Ieder deel van het eiland heeft zijn eigen charmes, dat ontdek je tijdens de groepsreizen naar Madeira. Van geweldige, groene landschappen tot steile, ruige kliffen, je komt het allemaal tegen op Madeira. Alvast lekker in de stemming komen? Lees hier enkele bezienswaardigheden van een reis Madeira.


Bloemeneiland

madeira rondreisMadeira staat bekend als het eiland van de eeuwige lente. Dankzij het subtropische klimaat, de regenbuien, een groot netwerk van levadas (irrigatiekanalen) en de vruchtbare vulkaangrond is het eiland namelijk het hele jaar groen gekleurd. Over het hele eiland kom je prachtige bloemen tegen, die van nature op Madeira groeien. Een rondreis Madeira is dus uitermate geschikt voor bloemenliefhebbers. Breng tijdens je Madeira rondreis ook een bezoek aan de botanische tuinen waar exotische bloemen van over de hele wereld te bewonderen zijn.


Funchal

De hoofdstad van Madeira, Funchal, werd door zeelui vroeger ook wel ‘Klein Lissabon’ genoemd vanwege de havengebouwen in typisch Portugese bouwstijl en de grandeur van de kathedraal ‘Sé do Funchal’. De stad is de perfecte plek om tijdens je Madeira reis kennis te maken met de culturele kant van het eiland, bezoek bijvoorbeeld een van de vele boorduurfabriekjes waar, prachtige tafelkleden worden gemaakt. Geniet ook van de lokale eetgewoonten en proef en ‘bolo’ (een broodje met allerlei smaken) en een ‘bica’ (een heel klein kopje sterke espresso) in een van de vele ‘pastelarias’ de je struinend door de smalle straatjes tegen komt.


São Lourenço

Tijdens een Madeira groepsreis ontdek je hoe afwisselend de landschappen van het eiland zijn. Aan het oostelijke uiteinde van Madeira vindt je São Lourenço, het eiland daalt hier niet gracieus af in zee, maar het land houdt hier abrupt op: een steile rotswand van minstens 180 meter hoog stort zich rechtstandig in zee. Je kan hier een mooie wandeling maken over een spectaculair klifpad dat mooie uitzichten op de zee biedt. Dit droge, ruige en verlaten oostelijk deel van Madeira staat in groot contrast tot de rest van het overwegend groene eiland en de wandelingen hier zijn een highlight van de rondreis Madeira.


Madeira wijn

Madeira is het thuis van de gelijknamige ‘madeira’ wijn. De wijn is het bekendste exportproduct van het eiland en staat bekend om zijn verfijnde afdronk. De typische smaak krijgt de wijn door ongeveer 15 jaar te rijpen op eikenhouten vaten. Het is een versterkte wijn met een alcoholpercentage van maar liefst 20 procent. In één van de mooi gelegen dorpjes van het eiland, genietend van het uitzicht over de oceaan en de ondergaande zon, sluit je met een glaasje madeira een dag van je Madeira reis extra goed af.

Enthousiast geworden over het bloemen eiland? Sluit aan bij een van de groepsreizen Madeira!