Overzicht Baltische Staten rondreizen van Djoser

Rondreis Baltische Staten

De Baltische Staten kenmerken zich door eeuwenoude steden, kastelen en uitgestrekte landschappen. Je vindt er veel cultureel-historisch erfgoed, iets waar de bewoners erg trots op zijn. Elk land heeft zijn eigen unieke karakter behouden. Een baltische staten rondreis heeft dus veel te bieden. Bij Djoser kun je een 8-daagse, 9-daagse, 12-daagse en 14-daagse groepsreis baltische staten boeken. 

Reviews Baltische Staten reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Aangename reis. Pracht van een formule “vrijheid blijheid”. Kijk uit naar een volgende reis.

  9,0

  Rondreis Litouwen, Letland & Estland, 8 dagen

 • Zeer interessante reis. Goede gidsen in elke hoofdstad. Vilnius en Talinn hadden een dag langer mogen zijn. De hotels waren in orde en schoon. De reisleider was heel goed, hulpvaardig, communicatief en vriendelijk. De groepsgrootte was precies goed. Al met al een aanrader.

  10,0

  Rondreis Litouwen, Letland & Estland, 8 dagen

 • Een leuke reis waarbij alle hoofdsteden van de Baltische staten worden bezocht. Gedurende de reis is er veel vrijheid en kan je op gelegenheid deze prachtige steden ontdekken. De hotels en vervoer is goed.

  9,0

  Rondreis Litouwen, Letland & Estland, 8 dagen

 • Een fijne reis met een goede, ervaren reisbegeleider.

  9,0

  Rondreis Litouwen, Letland & Estland, 8 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van de Baltische Staten

Tijdens de rondreis baltische staten bezoeken we de landen Estland, Letland en Litouwen. Mooie vakantielanden en dichtbij Nederland. Het zijn stuk voor stuk historische landen met gezellige en eeuwenoude steden. Daarnaast is er veel natuur waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Je kunt ook met het gezin een reis naar de Baltische Staten maken met onze familiereis.

Goed verzorgde rondreizen
We verblijven gedurende de rondreis door de Baltische Staten in goede middenklasse hotels waarvan de tweepersoonskamers voorzien zijn van eigen sanitair. De hotels liggen op loopafstand van de binnensteden. Het ontbijt is bij de overnachting inbegrepen. Tijdens de groepsreis baltische staten maken we gebruik van onze eigen bussen. Zo kunnen we zelf bepalen waar we willen stoppen om mooie foto’s te maken of een stadje te bezoeken. De wegen zijn goed begaanbaar en de reisdagen duren niet te lang.

Waarom Djoser
Met Djoser heb je de kans om een korte rondreis door de Baltische Staten te maken. Inclusief een bezoek aan kasteel Trakai en de indrukwekkende Heuvel der Kruizen in Litouwen. Er zal een Nederlandse reisbegeleider met ons meereizen. Zijn of haar ervaring en deskundigheid is een absolute meerwaarde tijdens de rondreis baltische staten. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Zo haal je alles uit je baltische staten rondreis. 

Landinformatie Baltische Staten

 • Hoofdstad: Tallinn, Riga en Vilnius
 • Andere bekende steden in de Baltische Staten: Kaunas, Klaipeda en Kuressaare
 • Inwoners: 6,2 miljoen
 • Taal: Ests, Lets en Litouws
 • Munteenheid: Euro
 • Tijdsverschil: Het is in de Baltische staten 1 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 175.000 km2
 • Geografie: De Baltische Staten bestaan uit drie landen: Estland, Letland en Litouwen. Deze drie liggen ingeklemd tussen Rusland en de Oostzee in Oost-Europa. Ze delen op geografisch gebied veel kenmerken: ze zijn allen erg vlak, hebben veel meren en een groot deel van het land is bedekt met bos.

Beste reistijd Baltische Staten

De reis door de Baltische Staten wordt uitgevoerd in de periode van april tot oktober. Estland is het meest Noordelijk gelegen. De Baltische Staten kent een zeeklimaat met koele winters en milde zomers. De winter begint er vroeg, namelijk al eind oktober en kan tot en met april duren. Er kan dan ook een langere periode sneeuw liggen. Doordat de winter zo lang duurt, is het voorjaar maar kort, van eind april tot half juni. Het is dan rond de 20 graden overdag en ’s nachts kun je te maken krijgen met nachtvorst. De zomer duurt tot en met september. Houd je niet van extreme warmte maar van een aangename temperatuur, dan is een rondreis baltische staten echt iets voor jou!

Bezienswaardigheden in de Baltische Staten

De Baltische Staten te weten Litouwen, Letland en Estland zijn zeer rijke handelsgebieden geweest en hebben daardoor prachtige steden. Het zijn kleine bereisbare landen en alle drie toch weer heel anders. Naast de steden zijn er ook prachtige natuurgebieden zoals de vogelparadijzen aan de kust. De zee is de reden van al het moois wat deze landen te bieden hebben; van de handelsschepen die de pakhuizen vulden wat weer de inkomsten waren van de kooplieden zodat zij vervolgens weer de prachtige gebouwen konden bouwen, tot de duingebieden die de zee tegenhouden zodat het land wordt beschermd en prachtige natuurgebieden zijn ontstaan. De Baltische Staten hebben dus veel variatie te bieden!

Litouwen

Koerse Schoorwal duingebied Litouwen DjoserDe hoofdstad Vilnius is idyllisch gelegen stad met een boeiende geschiedenis. Deze stad telt meer dan 40 kerken en is daarnaast in het bezit van vele Gotische, Renaissance en Barokke gebouwen en straatjes. Een vrij onbekende Europese stad en ten onrechte, het heeft het grootste winkelcentrum van Europa en een erg gezellig centrum. Ten westen van Vilnius ligt Traika, een prachtig historisch dorp met houten huizen en een burcht. Aan de kust ligt de Koerse Schoorwal, een bijzonder duin gebied en een vogelparadijs. Heerlijk om te wandelen of te fietsen door de witte duinen.

Letland

Turaida kasteel Letland DjoserLetland staat bekend om zijn lange historie. Door het hele land vind je oude kastelen en kerken uit verschillende tijdperken. De eerste bewoning was er al in 9000 voor Christus. Het land heeft ook een lange kustlijn die bestaat uit zandstranden, duinen en rotsformaties. Letland bestaat voor maar liefst 40% uit ongerepte natuur, met name ongerepte naaldbossen. Letland heeft daardoor maar liefst  4 nationale parken. Het Gaujas nationaal park is het grootste en oudste nationale park van Letland met een ongekende variatie in flora en fauna. Het kasteel Turaida kijkt romantisch uit over alle omringende beboste  heuvels. Het is gedeeltelijk ingestort doordat in de 17de eeuw de bliksem insloeg, precies in de kruitkamer.

Riga

Historische binnenstad Riga Letland DjoserDe hoofdstad van Letland is een Jugendstil pareltje. Meer dan 800 jaar geschiedenis ademt deze Duitse handelsstad met inmiddels meer dan een miljoen inwoners. Een prachtige mengelmoes van stijlen en indrukwekkende gevels. Het heeft een compact centrum, maar wel met enorm veel prachtige gebouwen per m2. Alles is hierdoor goed te belopen. Jurmala, wat vlak naast Riga ligt, is een kuuroord met chique villa’s en badhuizen.

Estland

Molens Saaremaa Estland DjoserEstland staat bekend om de vele universiteiten, oude stadjes, kuuroorden, het Peipsi Meer en langlaufen. Ook op natuurgebied heeft het land veel te bieden. Er zijn nationale parken, er leven nog wasberen in het wild en er trekken elk jaar veel vogels naar het land. Daarnaast zijn er nog veel stranden zowel op het vaste land als op de eilandjes. Het grootste eiland is Saaremaa, beroemd vanwege de krater van Kaali, een in de eerste eeuw na Chr. door een meteorietinslag gecreëerde krater, van maar liefst 110 meter in doorsnede. Een prachtig rustig eiland is het met uitgestrekte weilanden, houten boerderijen en windmolens.

Tallinn

Panorama centrum Talinn Estland DjoserTallinn heeft een heel sterk eigen karakter en een lange geschiedenis. Het prachtige middeleeuwse stadscentrum staat zelfs in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst. De grootste trekpleister van Tallinn is de oude binnenstad Vanalinn, het historische stadscentrum dat uit de 14de eeuw stamt. Op de prominent aanwezige Domberg zijn te vinden; de Domkerk en de Russisch-orthodoxe Kathedraal. Verder zijn historische bezienswaardigheden als Kiek in de Kok en de Dikke Margareta zeker de moeite waard. Tegenwoordig is Tallinn ook steeds moderner aan het worden en trekken veel kunstenaars naar de stad om hier hun kunsten te laten zien. Een frisse duik nemen vanaf een van de prachtige stranden zoals Pikakari Beach, even buiten de stad, is ook zeker een aanrader.

Reisblog Baltische Staten

Bekijk alle reisblogs over Baltische Staten