Overzicht Letland rondreizen van Djoser

Rondreis Letland

Het bosrijke Letland is een paradijs voor natuurliefhebbers. In het Gaujas nationaal park ontdek je behalve eindeloze loofbossen ook bijzondere zandstenen rotsformaties. De hoofdstad Riga is de grootste stad van de Baltische staten en een gezellige mix van bouwstijlen. Vooral de vele gebouwen in Art Deco-stijl zijn wereldberoemd.

Reviews Letland reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Een mooie reis door landen met een complexe geschiedenis. Van de Middeleeuwen tot het heden: iedere periode liet zijn sporen na. Dat maakt deze bestemmingen extra interessant en afwisselend. De prima reisbegeleiding zorgde ervoor dat alles op rolletjes verliep.

  8,0

  Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Finland, 14 dagen

 • Prachtige reis door nog niet door het massapubliek ontdekte landen. Het accent lag voornamelijk op de grote steden, elk met hun eigen stijl en cultuur. De reis werd begeleid door een top reisleidster!

  9,0

  Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Finland, 14 dagen

 • Deze Baltische Statenreis incl. Finland is een prachtige reis! Er is voldoende tijd in de hoofdsteden en er wordt mooi afgewisseld met natuur en uitstapjes. De hotels zijn prima en het vervoer is goed geregeld. En zeker een compliment voor de reisbegeleiding, die duidelijk alle opties aangeeft.

  9,0

  Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Finland, 14 dagen

 • Een prachtige reis met een slopend einde!

  9,0

  Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Finland, 14 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Letland

Djoser biedt diverse rondreizen naar de Baltische Staten aan. Zo kun je een 8-daagse rondreis door de Baltische Staten maken, een 14 daagse rondreis Baltische Staten met St. Petersburg erin en een 18-daagse rondreis Baltische Staten en Rusland. Beide rondreizen starten in de Litouwse hoofdstad Vilinius. Tijdens deze rondreizen naar de Baltische Staten laten we je de hoogtepunten van deze prachtige landen zien. Daarnaast zijn er fietsreizen en familiereizen.

Goed verzorgde rondreizen
We overnachten tijdens de rondreizen door de Baltische Staten in middenklasse hotels. Het ontbijt is in alle hotels tijdens de reis inclusief. Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Onze Nederlandse reisbegeleiders zullen je alles vertellen over de Baltische Staten. We maken onderweg gebruik van eigen bussen.

Waarom Djoser?
De rondreizen naar de Baltische Staten is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Estland, Letland en Litouwen te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een rondreis door de Baltische Staten laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.
 

Landinformatie Letland

 • Hoofdstad: Riga
 • Andere bekende locaties: Sigulda en Gaujas Nationaal Park
 • Inwoners: 2 miljoen
 • Taal: Lets
 • Munteenheid: euro
 • Beste reistijd: juni tot en met augustus
 • Tijdsverschil: Het is in Letland 1 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 64.500 km²
 • Geografie: Letland is de middelste van de drie Baltische staten. Het ligt ingeklemd tussen Estland, Litouwen, Rusland en Wit-Rusland, in het noorden van Oost-Europa. In het noorden van het land ligt het Gaujas Nationaal Park, dat grotendeels bedekt is met bos. Daar zijn langs de rivier de Gauja bijzondere kalksteenformaties te zien.

Beste reistijd Letland

In Noordoost Europa heerst net als in Nederland een gematigd zeeklimaat. De reizen vinden plaats in de periode van april tot oktober, de beste  reisperiode is ook tijdens deze periode. In het voor- en najaar moet je  rekening houden met koele dagen en koude nachten, in de zomer is de  temperatuur meestal aangenaam. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 20 en 25 graden.

Bezienswaardigheden Letland

De Baltische Staten te weten Litouwen, Letland en Estland zijn zeer rijke handelsgebieden geweest en hebben daardoor prachtige steden. Het zijn kleine bereisbare landen en alle drie toch weer heel anders. Naast de steden zijn er ook prachtige natuurgebieden zoals de vogelparadijzen aan de kust. De zee is de reden van al het moois wat deze landen te bieden hebben; van de handelsschepen die de pakhuizen vulden wat weer de inkomsten waren van de kooplieden zodat zij vervolgens weer de prachtige gebouwen konden bouwen, tot de duingebieden die de zee tegenhouden zodat het land wordt beschermd en prachtige natuurgebieden zijn ontstaan.

Litouwen

Koerse Schoorwal duingebied Litouwen DjoserDe hoofdstad Vilnius is idyllisch gelegen stad met een boeiende geschiedenis. Deze stad telt meer dan 40 kerken en is daarnaast in het bezit van vele Gotische, Renaissance en Barokke gebouwen en straatjes. Een vrij onbekende Europese stad en ten onrechte, het heeft het grootste winkelcentrum van Europa en een erg gezellig centrum. Ten westen van Vilnius ligt Traika, een prachtig historisch dorp met houten huizen en een burcht. Aan de kust ligt de Koerse Schoorwal, een bijzonder duin gebied en een vogelparadijs. Heerlijk om te wandelen of te fietsen door de witte duinen.

Letland

Turaida kasteel Letland DjoserLetland staat bekend om zijn lange historie. Door het hele land vind je oude kastelen en kerken uit verschillende tijdperken. De eerste bewoning was er al in 9000 voor Christus. Het land heeft ook een lange kustlijn die bestaat uit zandstranden, duinen en rotsformaties. Letland bestaat voor maar liefst 40% uit ongerepte natuur, met name ongerepte naaldbossen. Letland heeft daardoor maar liefst  4 nationale parken. Het Gaujas nationaal park is het grootste en oudste nationale park van Letland met een ongekende variatie in flora en fauna. Het kasteel Turaida kijkt romantisch uit over alle omringende beboste  heuvels. Het is gedeeltelijk ingestort doordat in de 17de eeuw de bliksem insloeg, precies in de kruitkamer.

Riga

Historische binnenstad Riga Letland DjoserDe hoofdstad van Letland is een Jugendstil pareltje. Meer dan 800 jaar geschiedenis ademt deze Duitse handelsstad met inmiddels meer dan een miljoen inwoners. Een prachtige mengelmoes van stijlen en indrukwekkende gevels. Het heeft een compact centrum, maar wel met enorm veel prachtige gebouwen per m2. Alles is hierdoor goed te belopen. Jurmala, wat vlak naast Riga ligt, is een kuuroord met chique villa’s en badhuizen.


Estland

Molens Saaremaa Estland DjoserEstland staat bekend om de vele universiteiten, oude stadjes, kuuroorden, het Peipsi Meer en langlaufen. Ook op natuurgebied heeft het land veel te bieden. Er zijn nationale parken, er leven nog wasberen in het wild en er trekken elk jaar veel vogels naar het land. Daarnaast zijn er nog veel stranden zowel op het vaste land als op de eilandjes. Het grootste eiland is Saaremaa, beroemd vanwege de krater van Kaali, een in de eerste eeuw na Chr. door een meteorietinslag gecreëerde krater, van maar liefst 110 meter in doorsnede. Een prachtig rustig eiland is het met uitgestrekte weilanden, houten boerderijen en windmolens.

Tallinn

Panorama centrum Talinn Estland DjoserTallinn heeft een heel sterk eigen karakter en een lange geschiedenis. Het prachtige middeleeuwse stadscentrum staat zelfs in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst. De grootste trekpleister van Tallinn is de oude binnenstad Vanalinn, het historische stadscentrum dat uit de 14de eeuw stamt. Op de prominent aanwezige Domberg zijn te vinden; de Domkerk en de Russisch-orthodoxe Kathedraal. Verder zijn historische bezienswaardigheden als Kiek in de Kok en de Dikke Margareta zeker de moeite waard. Tegenwoordig is Tallinn ook steeds moderner aan het worden en trekken veel kunstenaars naar de stad om hier hun kunsten te laten zien. Een frisse duik nemen vanaf een van de prachtige stranden zoals Pikakari Beach, even buiten de stad, is ook zeker een aanrader.

Reisblog Letland

Bekijk alle reisblogs over Letland