Overzicht Bhutan rondreizen van Djoser

Rondreis Bhutan

De rondreis door Bhutan, Sikkim en Darjeerling begint en eindigt in de stad Kolkata te India. We reizen naar Darjeerling en Gangtok en bezoeken de hoofstad Thimpu, de mooie Bumthang vallei, Gangtok en de belangrijke kloosterforten in Trongsa en Punakha.

Reviews Bhutan reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Je kijkt je ogen uit op deze reis! Darjeeling en Sikkim zijn zeker de moeite waard maar Bhutan was voor mij de kers op de taart. Prachtige natuur, serene rust, mooie indrukwekkende kloosters, vriendelijke mensen en nog veel traditie. Bezoek Bhutan gauw want de "vooruitgang" verandert alles snel.

  9,0

  Rondreis Bhutan, Sikkim & Darjeeling, 20 dagen

 • Dank je wel voor deze mooie en bijzondere ervaring. Een super mooie reis met veel variatie en informatie. India was leuk maar Bhutan was FANTASTISCH. Petra de reisleiding en alle gidsen mijn complimenten. Petra een super organisator en gaat door het vuur voor haar gasten.

  10,0

  Rondreis Bhutan, Sikkim & Darjeeling, 20 dagen

 • Goed uitgevoerde reis, vooral in logistiek opzicht, gidsen, busjes, chauffeurs en reisleiding !

  8,0

  Rondreis Bhutan, Sikkim & Darjeeling, 20 dagen

 • Een reis uit duizenden!!! Via Noord India: Darjeeling, Sikkim naar Bhutan is een uitdagende combinatie. Bij aankomst te Kolkata begint de adrenaline te vloeien…wat een drukte, geuren, kleuren! De rust keert weer tussen de theevelden van Darjeeling! Love at First Sight in Bhutan!

  10,0

  Rondreis Bhutan, Sikkim & Darjeeling, 20 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Bhutan, Sikkim & Darjeeling

We reizen over land vanuit Kolkata via Darjeeling en Sikkim naar het onontdekte Bhutan. Dit koninkrijkje ligt middenin de Himalaya en heeft een heel bijzondere sfeer. Een Bhutaanse gids vertelt graag over zijn land en laat je de mooiste plekjes van Thimpu, Punakha, het in de Bhumthang-vallei gelegen Jakar en Paro zien. Uiteraard mag een bezoek aan het Tijgernest niet ontbreken tijdens een groepsreis Bhutan.

Goed verzorgde rondreizen
We overnachten tijdens de groepsreis Bhutan, Sikkim & Darjeeling in comfortabele en sfeervolle accommodaties met vaak een mooi uitzicht. Reis Bhutan door met onze eigen bus. Tijdens de Bhutan reizen is er Nederlandse reisbegeleiding aanwezig en worden er ook lokale gidsen ingezet om je het echte Bhutan te laten zien.

Waarom Djoser?
De groepsreis Bhutan is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Bhutan te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Bhutan groepsreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken tijdens de Bhutan reizen.

Landinformatie Bhutan

 • Hoofdstad: Thimphu
 • Andere bekende steden in Bhutan: Paro en Punakha
 • Inwoners: 750.000
 • Taal: Dzongkha
 • Munteenheid: Bhutaanse ngultrum en Indiase roepie
 • Beste reistijd: mei, september en oktober
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Bhutan 4 uur later, tijdens onze wintertijd 5 uur.
 • Oppervlakte: 39.000 km2
 • Geografie: Bhutan grenst in het noorden en noordwesten aan Tibet en wordt verder omsloten door India. Het land ligt in de Himalaya, en heeft daardoor een aantal zeer hoge bergen. De hoogste berg is waarschijnlijk de Gangkhar Puensum, met 7570 meter. Dit is echter niet goed te controleren; sinds 2003 is het beklimmen van bergen in Bhutan uit religieuze overwegingen verboden.

Beste reistijd Bhutan

Je kunt met Djoser Bhutan reizen maken in de periode maart tot en met november. In de koude wintermaanden zijn de passen vaak onbegaanbaar.
Tijdens de reis zijn er grote klimaatverschillen te merken. In Calcutta komt de temperatuur over het algemeen niet onder 30°C. In de bergen is het vaak een stuk koeler, vooral in de avond kan de temperatuur flink dalen. De beste reisperiode is in het voor- en najaar.

Bezienswaardigheden Bhutan

Bhutan is een prachtig land midden in de Himalaya, ingeklemd tussen India en China. Het is een geweldige bestemming met een unieke cultuur en omgeving. Maak een trektocht door de bergen, bezoek de adembenemende valleien of loop door de sfeervolle steden. Dit land vergeet je nooit!

Tempels en Dzong’s

Tempel Bhutan (dzong)Bhutan is overwegend Boeddhistisch en dat zie je terug in de opvallende architectuur. Hierdoor zijn er veel prachtige en unieke tempels, zogenaamde Dzong’s, te vinden. Deze bouwwerken kenmerken zich door hoge hellende muren met versieringen aan de bovenrand en prachtig gedecoreerde daken. Dzong's zijn kenmerkend voor dit land en door hun lange historie niet meer weg te denken uit het landschap. Vroeger deden ze dienst als verdedigingsforten, maar tegenwoordig worden ze voornamelijk gebruikt als sociale centra of voor religieuze feesten. Hierdoor zijn Dzong's vaak het hart van de lokale samenleving. Deze zijn natuurlijk niet te missen tijdens de Bhutan groepsreis. 

Bumthangvallei

Achter de stad Jakar ligt de spectaculaire Bumthangvallei. Het Boeddhisme in Bhutan is ontstaan tussen deze bergen waardoor de vallei ongelooflijk belangrijk is voor de Bhutanen. Er gelden zelfs een paar aparte wetten in dit gebied. Deze spirituele plek is bekend om zijn plaatselijke delicatessen, zoals verschillende zoete vruchtenwijnen. Bovendien staat er de machtige, ruim 7500 meter hoge, Gangkhar Punsum; het hoogste punt in Bhutan.

Sfeervolle stadjes

bhutan reizenTijdens de reis door Bhutan komen we langs verschillende bruisende stadjes, groot en klein. We beginnen in Thimpu dat sinds 1955 de enige hoofdstad van Bhutan is. Daarvoor had Bhutan in de winter een andere hoofdstad. Omdat het in de winter veel te koud was in het hooggelegen Thimpu, verplaatste de hele regering en uitvoerende macht twee keer per jaar naar het  80 kilometer verderop gelegen Punakha. Thimpu bloeit steeds meer op sinds Bhutan zich heeft opengesteld voor de rest van de wereld. Het land focust zich steeds meer op toerisme wat je terug ziet in de Norzim Lam. Deze hoofdstraat is door de jaren heen uitgegroeid tot een volwaardige toeristische bestemming met musea, cafés, hotels en restaurants met heerlijke lokale cuisine.

Het Tijgernest

Tijgernest Paro Bhutan DjoserHet Tijgernest is een prachtig tempelcomplex, opgebouwd tegen de rotswanden boven de Paro-vallei. Deze ongelooflijke constructie is volgens de overleveringen gebouwd op de plaats waar de grondlegger van het Bhutaanse Boeddhisme op een vliegende tijger zou zijn geland. De tempel is alleen te voet te bereiken, maar onderweg word je beloond met adembenemende uitzichten. Langs de route staan meerdere door water aangedreven gebedsmolens, die de tocht een spirituele, bijna magische lading geven.

Cultuur en levensstijl

Festival monikken met maskers Bhutan DjoserDoordat het land zo lang in een zelf opgelegd isolement heeft geleefd, is er een zeer eigen cultuur ontstaan. Zo is het dragen van traditionele kledij in veel situaties verplicht en heeft het land geen werkende verkeerslichten. Tv en internet werden pas geïntroduceerd in 1999 en mobiel bellen in 2003. Het meest opvallende aspect in de Bhutanese samenleving is dat, behalve de koning, niemand een achternaam heeft. Ook zijn er maar een handjevol voornamen die door de lokale religieuze leiders goedgekeurd worden. Duizenden mensen hebben hierdoor dezelfde voornamen. Om zichzelf te onderscheiden voegen ze bijvoorbeeld woon- of geboorteplaats, namen van familieleden of beroep aan hun eigen naam toe. Het wordt nog ingewikkelder als je weet dat de meeste voornamen ook nog eens gebruikt kunnen worden door zowel jongens als meisjes!

Reisblog Bhutan

Bekijk alle reisblogs over Bhutan