Overzicht Balkan rondreizen van Djoser

Rondreis Balkan

Op de grens van Europa: de bergen van de Balkan zitten vol verrassingen. Van hippe steden als Belgrado en Sarajevo tot prachtige dorpjes, berglandschappen en idyllische stranden. Overal waar je komt ontmoet je een ontzettend gastvrije bevolking.

Reviews Balkan reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Mooie combinatie tussen natuur ( in Bosnië-Herzegovina en vooral Montenegro) en geschiedenis in bijvoorbeeld Sarajevo (bunker Tito) en wandelen over de stadsmuren van Dubrovnik (Kroatië). Om een paar onderdelen te noemen van deze veelzijdige reis door de Balkan.

  8,0

  Rondreis Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro & Kosovo, 15 dagen

 • Een mooie reis door landen die voor een groot deel nog authentiek zijn. Alles was goed geregeld en de reisbegeleiding en chauffeur waren ontzettend enthousiast en flexibel.

  9,0

  Rondreis Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro & Kosovo, 15 dagen

 • Hoewel deze reis een vrij hoog reistempo heeft, kan ik hem wel van harte aanbevelen. Servië, Bosnië & Herzegovina, Montenegro en Kosovo? Het zijn (nog) onbekende reisbestemmingen, en dat is jammer want deze landen hebben ontzettend veel te bieden qua natuur, cultuur en historie!

  8,0

  Rondreis Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro & Kosovo, 15 dagen

 • Het was een geweldige, interessante en indrukwekkende reis. Veel afwisseling, leuke groep, super reisleidster. Kortom zeer goed.

  10,0

  Rondreis Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro & Kosovo, 15 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van de Balkan

Wie graag een rondreis naar de Balkan wil maken heeft bij Djoser verschillende opties. Zo kan je tijdens een reis Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro & Kosovo bezoeken maar kan je ook kiezen voor een reis waarbij je Albanië en Noord-Macedonië of Griekenland aan doet.

Ook een familiereis naar de Balkan is een optie.

Goed verzorgde rondreizen
We verblijven gedurende de rondreizen door de Balkan in comfortabele, veelal centraal gelegen, hotels. De nette kamers beschikken over een eigen douche en toilet. in goede middenklasse hotels waarvan de tweepersoonskamers voorzien zijn van eigen sanitair. De meeste hotels liggen centraal ten opzichte van de bezienswaardigheden en/of zijn karakteristiek voor deze regio. De groepsreis Balkan wordt begeleid door enthousiaste en ervaren, Nederlandse reisbegeleiders die je de echte Balkan laten zien.

Waarom Djoser
De reizen naar de Balkan zijn erop gericht je optimaal te laten genieten en de echte Balkan te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een groepsreis Balkan laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken


Regio informatie Balkan

 • Landen: Albanië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Bulgarije, Montenegro, Noord-Macedonië, Servië, Slovenië, Kosovo
 • Bekende steden in de Balkan: Belgrado, Sarajevo, Tirana, Sofia, Zagreb
 • Geografie: De Balkan vormt het oostelijkste schiereiland van Zuid-Europa. In het noorden wordt het begrensd door de rivieren Sava en Donau en in het noordwesten door de lijn Triëst – Ljubljana. Er zijn verschillende definities van het begrip Balkan te geven. Zo kan het verwijzen naar het Balkangebergte, het Balkanschiereiland, een politiek bepaald gebied of een Zuidoost-Europees cultureel begrip. Het is daarom niet exact aan te geven waar de Balkan begint of eindigt.

Beste reistijd Balkan

De Balkanlanden kennen een aangenaam mild, door Adriatische zee, beïnvloedt mediterraan klimaat. Droge warme zomers en zachte winters. Hoe verder weg van de kust en met name in de bergen hoe lager de temperaturen. Hier heerst een typisch landklimaat. In juli en augustus kan het in de kuststreek warm worden, met temperaturen rond de 30 graden, terwijl het in het binnenland nog steeds aangenaam weer is. Van mei tot en met oktober zijn de temperaturen lekker, dit is de beste tijd voor een Balkan rondreis.


Bezienswaardigheden in de Balkan

De Balkan regio is een uniek gebied, gevuld met landen die allemaal hun eigen charmes hebben. Lees hier meer over wat je van de verschillende bestemmingen kan verwachten tijdens een Balkan reis.

Servië

Servië is het grootste land van de Balkan en het thuis van de hoofdstad van voormalig Joegoslavië, Belgrado. Deze stad heeft haar wat stoffige communistische verleden achter zich gelaten en ingeruild voor aantrekkelijke winkels en leuke terrasjes. Verder vind je in Servië statige kastelen, uitgestrekte natuur en vele historische stadjes.

 

 

Bosnië en Herzegovina

In Bosnië en Herzegovina komt Oost en West samen, het is het enige Islamitische land van Europa. In de hoofdstad Sarajevo zie je naast elkaar moskeeën en Orthodoxe kerken. In de historische stad Mostar wordt de ene oever bewoond door katholieke Kroaten en de andere door Bosnische moslims. De rivier tussen de twee delen van de stad wordt overspannen door de 'Stari Most', een spectaculaire stenen boogbrug, die de Ottomaanse heerser Süleyman de Grote in de 16e-eeuw liet bouwen. De brug wordt vaak symbolisch gezien als de verbintenis tussen de beide bevolkingsgroepen en de eenheid van het land.

Kroatië

Kroatië wordt gekenmerkt door haar lange kustlijn en de vele, langs deze kustlijn verspreide, eilanden. Je kan hier slenteren door pittoreske stadjes en onder de warme zon van de Adriatische zee genieten. Highlights van een bezoek aan Kroatië zijn het sprookjesachtig mooie, historische Dubrovnik en unieke natuurgebieden zoals het Plitvice Nationaal Park, waar je prachtige helder blauw-groen-turquouise meren en watervallen kan bewonderen.

Montenegro

Montenegro staat bekend om haar ruige berglandschap en heldere meren, deze komen vooral prachtig tot uiting in het Nationaal Park Durmitor, waar je een echte natuuroase tegenkomt. Montenegro beschikt ook over een mooie kustlijn, daar vind je onder andere, spectaculair gelegen aan een fjord, de pittoreske oude havenstad Kotor. Een ander natuur hoogtepuntje in Montenegro is het Skadarmeer, het grootste meer van Europa! Wie hier een boottocht maakt, ziet afhankelijk van het seizoen, veel soorten vogels. Het meer heeft namelijk een belangrijke functie voor migrerende vogels.


Kosovo

Kosovo is het jongste land van de Balkan én van heel Europa. Het land riep in 2008 de onafhankelijkheid uit van Servië en is op dit moment gedeeltelijk erkend door de Verenigde Naties. Op reis door Kosovo ben je echt even op avontuur. Van de vrolijke chaos van de hoofdstad Pristina, tot de orthodoxe kerken en klooster op het platteland. Waar je ook gaat: in dit bergachtige land kun je prachtig wandelen.

 

Albanië

Albanië is een fascinerend land, met onaangetast natuurschoon en een rijke, fascinerende cultuur. De hoogtepunten van het natuurschoon kom je tegen bij de Kelcyrakloof, en de Blue Eye bron. De geschiedenis en rijke cultuur van Albanië zie je terug in charmante bergstadjes als Korca, Berat en Gjirokastra. Voeg daarbij resten van oude beschavingen in Butrinti en Apollonia en je hebt een bijzondere culturele bestemming.

Noord-Macedonië

Noord-Macedonië is een land vol historie en culturele bezienswaardigheden. De hoofdstad Skopje heeft een geschiedenis van meer dan 2500 jaar en in de buurt van de grens van Albanië ligt Ohrid. Dit stadje heeft een lange, turbulente geschiedenis als een van de oudste nederzettingen van Europa. Hier is het Cyrillisch schrift ontstaan, wat nu nog in de hele Slavische wereld gebruikt wordt. Het gelijknamige Ohrid meer is het diepste meer van Europa en slechts één van alle prachtige meren die je in de bossen en bergen van Noord-Macedonië tegen komt.