Overzicht Myanmar rondreizen van Djoser

Rondreis Myanmar

Tijdens de rondreis in Myanmar bezoeken we de hoofstad Yangon, Mandalay, de oude tempelstad Bago of breng een bezoek aan een boeddhistische tempel, ruïne of stoepa in Bagan. Op de 21-daagse reis gaan we naar het Inlemeer en sluiten we de rondreis af met enkele dagen aan het strand. Beleef een stukje authentiek Azië in Myanmar.

Reviews Myanmar reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • De Myanmar reis was een geweldige ervaring. Perfect georganiseerd, gids en reisleider konden veel informatie geven en er werd geluisterd maar de groep. Voldoende vrijheid als je zelf er op uit wilde. Heel veel mooie bijzondere tempels, stoepa’s en boeddha’s mogen bewonderen. Een leuke groep!

  8,0

  Rondreis Myanmar, 21 dagen

 • Het was een zeer mooie en een interessante reis. Veel gezien, vriendelijke mensen, en een mooi land. De plaatselijke gids was en is prima. Zeker een aanrader. En ja er waren wat min punten voor ons, maar je kunt niet voor een ieder 100% naar zijn zin maken. Maar toch, TOP.

  8,0

  Rondreis Myanmar, 21 dagen

 • Wat een geweldig land! Zeer vriendelijke bevolking, vele highlights die in 3 weken te zien zijn, bezocht. Door twee binnenlandse vluchten te nemen, veel lange dagen in bus vermeden! Prima gidsen, mooie wandelingen. Kom zeker nog eens in Myanmar.

  10,0

  Rondreis Myanmar, 21 dagen

 • Rustige reis in een mooi en tempelrijk, boeddhistisch land met een zeer vriendelijke bevolking, heerlijk eten en soms lange reisdagen.

  8,0

  Rondreis Myanmar, 21 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Myanmar

Djoser biedt georganiseerde reizen naar Myanmar aan voor 21 dagen. De 21-daagse reis start in Mandalay en eindigt in Yangon.

Goed verzorgde rondreizen
We overnachten tijdens de groepsreizen door Myanmar in comfortabele en sfeervolle accommodaties. De meeste hotels zijn voorzien van airconditioning. Onderweg maken we gebruik van eigen bussen. Naast een Nederlandse reisbegeleider is er ook een lokale gids aanwezig om je het echte Myanmar te laten zien.

Waarom Djoser?
De rondreizen naar Myanmar laten je optimaal genieten en je leert het echte Myanmar kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Tijdens een rondreis door Myanmar zie je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur. Uiteraard bepaal jezelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. 

Landinformatie Myanmar

 • Hoofdstad: Naypyidaw
 • Andere bekende steden: Yangon, Mandalay en Bagan
 • Inwoners: 42,9 miljoen
 • Taal: Birmees
 • Munteenheid: Myanmarese kyat
 • Beste reistijd: half maart tot half april en oktober tot half december
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Myanmar 4,5 uur later. Tijdens onze wintertijd is het er 5,5 uur later.
 • Oppervlakte: 678.500 km²
 • Geografie: In 2005 is de hoofdstad van het land verplaatst van Yangon in het zuiden naar Naypyidaw, omdat die stad centraler in het land ligt. Veel landen erkennen echter nog altijd enkel Yangon als de officiële hoofdstad van Myanmar.

Beste reistijd Myanmar

Als je van lekker weer houdt is de beste reisperiode van februari tot eind april. Vanaf begin mei begint het tropisch warm te worden. In de bergen kun je verkoeling zoeken. De regentijd (moesson) begint in mei. In deze periode kan in de namiddag een flinke bui vallen. De regen maakt de natuur fris groen en boeren zijn hard aan het werk op de rijstvelden. Het koele en droge seizoen valt tussen november en februari. De temperatuur is zeer aangenaam (25 à 30°C). In de bergen kan het ’s nachts wel afkoelen.

Bezienswaardigheden Myanmar

Reizigers naar Myanmar wanen zich in een verloren tijdperk. Het is een land waar u bij uitstek kunt ervaren hoe de mensen in Zuidoost-Azië een aantal eeuwen geleden leefden. Myanmar, dat ook bekend staat als Birma, is ongeveer zestien keer groter dan Nederland en kent vele bijzondere bezienswaardigheden. Enkele hoogtepunten die u tijdens een reis door Myanmar niet mag missen, zijn het archeologische complex van Bagan met haar duizenden tempels, het rustgevende Inlemeer, de koloniale steden Mandalay en Yangon en de prachtige stranden aan de Golf van Bengalen.


Tempelstad Bagan

Bagan tempels Myanmar DjoserEén van de bekendste bezienswaardigheden van Myanmar is de tempelstad Bagan, één van de voormalige hoofdsteden van het land. Het tempelcomplex, dat zo’n 104 km² beslaat, is genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bagan heeft duizenden tempels, stoepa’s en pagodes uit de hoogtijdagen van de Birmese geschiedenis, die duurde van de 10e tot en met de 13e eeuw. Het tempelcomplex is het beste te verkennen per fiets. Op die manier kunnen bijvoorbeeld de goud gespitste Anandatempel en de hoogste tempel van Bagan – de Thatbyinnyu – worden bezichtigd. Een andere bijzondere bezienswaardigheid in Bagan is de gouden stoepa Tan Kyi Paya, die je tijdens de zonsondergang vanaf de berg tegemoet schittert.

Koloniaal Mandalay en Yangon

Yangon Myanmar DjoserDe oud-koloniale invloeden van de Britten zijn in Myanmar nog goed zichtbaar. Zo was Mandalay de hoofdstad van Birma ten tijde van de Britse overheersing. Momenteel is Mandalay het culturele en religieuze centrum van het land. Dit wordt gesymboliseerd door de imposante zittende boeddha van Kyauktawgyi aan de zuidzijde van de Mandalayheuvel.

In Yangon is de Britse koloniale invloed beter zichtbaar, met name in de brede wegen en de architectuur. Echter, de grootste bezienswaardigheid in deze stad en tevens het belangrijkste religieuze bouwwerk van Myanmar is de gouden pagode Shwedagon Paya, ofwel de 'gouden draak'. Deze 100 meter hoge koepel schittert je vanuit de gehele stad tegemoet. Vlakbij Yangon ligt bovendien de vergulde rots Kyaiktiyo, die volgens de legende haar perfecte balans boven de afgrond behoudt door een zorgvuldig geplaatste haar van boeddha.

Het authentieke Inlemeer

Inlemeer Myanmar DjoserHet Inlemeer heeft een oppervlakte van ruim 116 km² en wordt omringd door gebergten. Het meer staat bekend om haar drijvende boomgaarden, de Intha-dorpjes op palen en met name de unieke manier van roeien van de vissers. Net als gondeliers staan de vissers op hun bootjes.

In tegenstelling tot de Venetianen omklemmen de vissers op het meer de roeispaan met hun been. Afhankelijk van de waterstand kunnen de Shwe Indein ruïnes bezocht worden, vanaf waar er een prachtig uitzicht is over de stoepa’s, de vallei en het meer. Tijdens een boottocht kunnen reizigers zelf tussen de drijvende akkers door varen naar het plaatsje Ywama. Bovendien kunt u ook voor een mooi souvenir goed terecht bij het Inlemeer: er is een vijfdaagse markt, die dagelijks wisselt tussen vijf verschillende dorpjes langs het meer.

De boeddha’s van Pindaya

Boeddha’s van Pindaya Myanmar DjoserEen bijzonder hoogtepunt tijdens de reis naar Myanmar zijn de Pindayagrotten, die gelegen zijn in het Shan-gebergte. Sinds de 18e eeuw zijn er in deze kalksteengrotten bijna achtduizend Boeddhabeelden met verschillende afmetingen en stijlen geplaatst. Twee van deze beelden zijn extra bijzonder, omdat deze beelden zouden ‘zweten’.

Pelgrims die erin slagen de transpiratie van de beelden af te vegen, hebben volgens de legende het geluk dat hun wensen sneller vervuld worden. De grotten zijn dan ook een waar bedevaartsoord.

De stranden bij Ngwe Saung

Ngwe Saung strand Myanmar DjoserNaast de vele religieuze bouwwerken en authentieke landschappen, heeft Myanmar ook een kustlijn van ruim 1.930 kilometer lang. Het aan de Golf van Bengalen gelegen Ngwe Saung staat bekend om haar lange witte zandstranden met palmbomen en het heldere water. Behalve ultiem relaxen, is er nog meer te doen rondom het strand van Ngwe Saung.

Zo is er een authentiek vissersdorpje ten zuiden van het strand, zitten er volop vogels om te spotten en biedt het heldere zeewater de mogelijkheid om op mooie plekken te snorkelen. Het is dus een prachtige plaats om bij te komen van een indrukwekkende reis door Myanmar. 

Reisblog Myanmar

Bekijk alle reisblogs over Myanmar