Overzicht Brazilië rondreizen van Djoser

Rondreis Brazilië

Op de rondreis door Brazilië bezoek je o.a. de miljoenenstad São Paulo, het natuurgebied de Pantanal, de beroemde Foz do Iguaçu-watervallen, het paradijselijke eiland Ilha Grande en het koloniale Paraty. Natuurlijk kunnen we de bruisende stad Rio de Janeiro niet overslaan, we sluiten hier onze reis dan in schoonheid af. Rio wordt beschouwd als de mooist gelegen stad ter wereld. Deze stad staat bekend voor zijn vele gezichten: je vindt er zowel krottenwijken, ook wel favela’s genoemd als een ultramoderne skyline.

Reviews Brazilië reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • De Brazilië-Amazone reis is een leuke, relaxte reis met veel variatie. Bijzonder om de Amazone zo van verschillende kanten te kunnen ervaren. Verwacht niet al te veel hoogtepunten en dieren. Dankzij een leuke groep, prima reisbegeleider Linda en goede lokale gidsen hebben we ons goed vermaakt.

  7,0

  Rondreis Brazilië Amazone, 16 dagen

 • Erg mooie reis met veel afwisseling en activiteiten en zeer gemotiveerde reisleidster.

  9,0

  Rondreis Brazilië Amazone, 16 dagen

 • Zeer afwisselende reis waarbij mooie en leuke plaatsen worden bezocht van jungle tot een hotel in grotere steden. Zeer leuke en mooie excursies tijdens de reis!

  10,0

  Rondreis Brazilië Amazone, 16 dagen

 • Mooie reis met veel afwisseling tussen natuur en cultuur. Aardige mensen, mooie natuur en leuke verrassingen. De verschillende bootreizen op de Amazone en andere rivieren zijn geweldig. Enige verbeterpunt: begin van de reis is vermoeiend door meerdere reisdagen op ongunstige tijden

  8,0

  Rondreis Brazilië Amazone, 16 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Brazilië


Goed verzorgde rondreizen

Tijdens je rondreis door Brazilië overnacht je in middenklasse hotels inclusief maaltijden. Maar ook overnachten we in de Pantanal op een typisch Braziliaanse fazenda en in authentieke pousadas op andere verblijven. Vaak omgeven door een mooie natuur en prachtige tuinen. Onderweg maken we gebruik van eigen bussen. Er is enthousiaste Nederlandse reisbegeleiding aanwezig en ook worden lokale gidsen ingezet om je het echte Brazilië te laten zien.

Waarom Djoser? 
De Brazilië rondreizen zijn erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Brazilië te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Brazilië rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.

 Landinformatie Brazilië

 • Hoofdstad: Brasilia
 • Andere bekende steden: Rio De Janeiro, São Paulo en Manaus
 • Inwoners: 204,2 miljoen
 • Taal: Portugees
 • Munteenheid: Braziliaanse real
 • Beste reistijd: verschilt per regio, door de vele verschillende klimaten
 • Tijdsverschil: Brazilië heeft verschillende tijdzones. In het oosten is het 3 uur vroeger dan in Nederland, maar in het westen kan het 6 uur vroeger zijn.
 • Oppervlakte: 8,5 miljoen km²
 • Geografie: Door het tropisch regenwoud van Brazilië stroomt de Amazone. Deze rivier is, samen met de Nijl in Afrika, de langste rivier ter wereld. Hij is ongeveer 6530 kilometer lang, afhankelijk van de bron die als beginpunt wordt genomen. Het regenwoud waardoor hij stroomt, verdwijnt echter snel. Per jaar wordt een gebied van 8,8 miljoen hectare, twee keer zo groot als Nederland, gekapt.

Beste reistijd Brazilië

Brazilië is een erg groot land, zo groot dat er verschillende klimaten zijn. Brazilië ligt op het zuidelijk halfrond. Tijdens onze wintermaanden is het daar zomer en andersom. In het zuiden valt van juni tot augustus de meeste regen. Van december tot maart kan de temperatuur boven de 30 graden uitkomen. Van juni tot september moet je er rekening mee houden dat het in de avond erg af kan koelen.

Bezienswaardigheden Brazilië

Brazilië is met zijn 8,5 miljoen km2 het grootste land van Zuid-Amerika en het op vier na grootste land ter wereld. De bekende rivier de Amazone loopt voor een groot gedeelte door Brazilië en heeft de grootste biodiversiteit ter wereld.

Er zijn veel bezienswaardigheden tijdens onze Brazilië rondreizen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Doordat Brazilië immens groot is, is er heel veel te bezichtigen. Vooral wereldstad Rio de Janeiro zal een indrukwekkende indruk achterlaten. Hieronder vind je een overzicht van een aantal bezienswaardigheden die tijdens een reis naar Brazilië niet gemist mogen worden!

Rio de Janeiro
Panorama Rio de Janeiro BraziliëRio staat bekend als de stad van de bossanova en de samba en om zijn drukbezochte stranden, zoals Ipanema en Copacabana. In Rio de Janeiro zijn zeven grote granieten rotsblokken te vinden, waarvan de Suikerbroodberg de bekendste is. De berg heeft een kegelvormige vorm, wat een karakteristiek aanzien geeft en mede daarom één van de populairste bezienswaardigheden van Rio is. De Suikerbroodberg is gemakkelijk te bereiken door middel van een kabelbaan.

Vele van ons kennen het beroemde beeld van Jezus de Verlosser. Dit beeld staat op de beroemde berg de Corcovado en staat symbool voor de wereldwijde verspreiding van de Christelijke boodschap. In 2007 is het beeld zelfs verkozen tot één van de zeven moderne wereldwonderen.

Het Amazonegebied

Bewoners van de Amazone BraziliëHet Amazonegebied wordt niet voor niets ‘de longen van de wereld’ genoemd. In dit immens grote gebied, ruim zeven miljoen km2, leven tienduizenden soorten planten, vogels en zoogdieren. Het is het grootste en meest intacte regenwoud ter wereld. De biodiversiteit is zeer uitgebreid en daarom zo fascinerend. Wetenschappers hebben berekend dat deze biodiversiteit 30 procent van de biodiversiteit van de wereld bevat en dat ruim 50 procent nog ontdekt moet worden. 

Door de dichte bebossing van het gebied zijn grote delen nauwelijks te bereiken en zullen dieren zich weinig laten zien, omdat ze zich goed verscholen houden. Maar er zijn voldoende locaties te vinden die een prachtige inkijk geven van dit eindeloze natuurgebied.

Dwars door het Amazonegebied stroomt de tweede langste rivier van de wereld, de Amazone. Vanuit Peru baant de rivier een weg door het Amazonegebied tot aan de kust van Brazilië. Dankzij deze rivier is het Amazonegebied ongelooflijk groen, omdat het water opgenomen wordt door de bomen en het er regelmatig regent. De rivier is één van de redenen dat het Amazonegebied zo groot is. Er is water genoeg!

Belém en Ilha de Marajó

Markt Vero Peso BraziliëDe mooie stad Belém is de toegangspoort tot de Amazone. Belém staat bekend als de stad van de mangobomen en historische gebouwen als de stadsmarkt en de ijzeren markt. Op de Ver-o-Peso markt komen dagelijks lokale bewoners met hun vissersbootjes producten uit de Amazone lossen. Voor de kust van Belém liggen onbewoonbare, schitterende, witte stranden. Een heerlijke plek om even te relaxen. Aan de overkant van Baia de Marajó ligt Ilha de Marajó. Ilha de Marajó is een eiland dat ongeveer even groot is als Nederland en ligt vlak voor de monding van de Amazone rivier. In het regenseizoen staat de helft van Ilha de Marajó minstens één meter onder water, waardoor bijna alle huizen op palen zijn gebouwd. In het tropische klimaat verblijven veel uiteenlopende flora en fauna’s. Het Noorden van het eiland bestaat uit palmmoerassen waar veel waterbuffels te vinden zijn. Dankzij de lage begroeiing is de kans om wilde dieren te spotten enorm groot en levert vele unieke ervaringen op.

Pantanal
Capibaras Pantanal BraziliëHet grootste draslandgebied ter wereld ligt voor een groot deel in Brazilië en bestrijkt ook delen van Bolivia en Paraguay. De naam is afgeleid van het Portugese woord ‘Pântano’, wat moeras betekend. Dit grootste moeras- en junglegebied ter wereld heeft het meest uitgebreide en geconcentreerde dierenleven van het Amerikaanse continent, van diverse plant- en vogelsoorten tot aan bijzondere zoogdieren en reptielen. In het Pantanal leven ongekend veel wilde dieren.

De Pantanal wordt vaak overschaduwd door het Amazonegebied, maar is een absolute aanrader als bezienswaardigheid. Pantanal is in vergelijking met het Amazonegebied veel opener waardoor het gemakkelijker is om wilde dieren te spotten en activiteiten te ondernemen.

Iguaçú watervallen
Iguacu watervallen BraziliëDe Iguaçú watervallen zijn één van de grootste natuurlijke wereldwonderen, bestaande uit 275 watervallen en ligt op de grens tussen Argentinië en Brazilië. Het bekendste deel van de watervallen is de ‘Garganta do Diabo’ (de keel van de duivel). Dit is een U-vormige waterval van 82 meter hoog. Het gebied waarin de watervallen liggen is een beschermd nationaal park vol met bijzondere dieren en planten. Het aanzien van dit natuurgeweld is indrukwekkend en daarmee zeker de moeite waard om te bezichtigen!

Reisblog Brazilië

Bekijk alle reisblogs over Brazilië