Bekijk de Rondreis Brazilië Amazone, 16 dagen van Djoser

Rondreis Brazilië Amazone 16 dagen

Ontdek de Amazone per rivierboot

Vanaf € 3.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

De Amazone is met haar 6500 kilometer één van de langste rivieren op aarde. Het omringende oerwoud bevat een duizelingwekkende hoeveelheid planten- en diersoorten en biedt onderdak aan maar liefst 350 inheemse bevolkingsgroepen verdeeld over negen landen. Tijdens deze reis vaar je door mangrovebossen en door smalle kreken met veel natuurschoon, waar je het leven langs de rivier ziet: vrouwen die de was doen, kinderen in kano’s en typische caboclohuizen. Je komt op de onvoorstelbaar brede Amazone-rivier, ontmoet de lokale bevolking in afgelegen dorpjes en je ziet tropische vogels, apen en roze rivierdolfijnen.

Daarom Djoser

 • Unieke bootreis over de machtige Amazone
 • 2 tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Verblijf in het idyllische Alter do Chão
 • Ontmoeting met roze rivierdolfijnen
 • Verblijf aan boord rivierboten, maaltijden inbegrepen
 • Een reis waarbij je de Amazone én haar bewoners écht beleeft!
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Brazilië Amazone, 16 dagen
 1. Amsterdam - Belém
 2. Belém
 3. Boot naar Ilha do Marajó
 4. Ilha do Marajó
 5. Amazoneboot naar Santarém
 6. Amazoneboot naar Santarém
 7. Amazoneboot naar Santarém
 8. aankomst Santarém - transfer naar Alter do Chao
 9. Alter do Chao
 10. Alter do Chao
 11. Alter do Chao - Santarém - vlucht naar Manaus, start Amazonecruise
 12. Encontro das águas (Amazonecruise)
 13. Novo Airão en de Anavilhanas archipel (Amazonecruise)
 14. Manaus, einde Amazonecruise
 15. Manaus - vlucht naar Belém - Amsterdam
 16. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Belém, stad gerezen uit de rubbereconomie

Dag 1  Amsterdam - Belém
Dag 2  Belém

BelémBelém is een bruisende havenstad aan de monding van de Amazone. Belém, de hoofdstad van de staat Pará, werd gesticht in 1616 door de Portugees Castelo Branco en vernoemd naar de wijk Belém in Lissabon. Eind 19e eeuw was Belém een rijke stad als gevolg van de opbrengsten uit de rubberwinning. Uit deze tijd resteert een aantal fraaie monumentale panden. Na het instorten van de rubbereconomie is het een levendige handelsstad geworden.

	BelémJe kunt in Belém rondslenteren over de markten langs de waterkant zoals de Ver-o-Peso of de Feira do Açai, waar ’s ochtends de verse producten in bootjes worden aangeleverd. In dit deel van de stad vind je nog typisch Portugese gevels, bekleed met tegeltjes om het vocht te weren. Op het centrale plein van de stad en langs vele avenidas staan mangobomen die in oktober prachtig bloeien.

Belém - MarajóIn Belém staat het wereldberoemde museum Emilio Goeldi. In een stuk echt oerwoud midden in de stad kun je hier alle dieren zien die in de Amazone leven, prachtige collecties vlinders, insecten en indianenkunst. Een betere introductie op wat ons nog te wachten staat, kun je je niet voorstellen.

Het grootste riviereiland ter wereld

Dag 3  Boot naar Ilha do Marajó
Dag 4  Ilha do Marajó

Brazilie Marajo riviereiland Djoser Vanuit Belém nemen we vandaag de passagiersboot naar Marajó, het grootste riviereiland ter wereld en bijna net zo groot als Nederland. Alleen de boot erheen al is een belevenis, vanwege de weelderig begroeide oevers en de apen in de bomen. Het eiland is een paradijs voor natuurliefhebbers, vanwege het unieke landschap dat is ontstaan door de invloed van het zoete water van de Amazone en het zoute water van de Atlantische Oceaan. Het landschap is dan ook zeer afwisselend: met tropisch regenwoud, savannes, weidegronden, waterrijk gebied, stranden, palmen en mangrovebossen. Er komen allerlei soorten vogels voor, zoals de rode ibis, ara’s en papegaaien en in de riviertjes leven kaaimannen.

Het opvallendste dier van het eiland is de waterbuffel. Die wordt hier gefokt en dat is de belangrijkste economische activiteit. Er zijn wilde en tamme waterbuffels. Op de tamme kun je zelfs rijden en een leuk uitstapje is het bezoek aan een waterbuffelranch. Rond de waterpoelen in de weilanden leven opvallend veel dieren, zoals wilde zwijnen, capibara’s, wurgslangen, kaaimannen en een oneindige variëteit aan vogels, waaronder hele zeldzame. Op het eiland logeren we in een kleine pousada in het gehuchtje Joanes, waar de straten van gras zijn en het fraaie zeestrand met branding zoet water blijkt te hebben, vanwege de invloed van de monding van de Amazone.

Santarém en Amazone-boottocht

Dag 5  Belém - Amazoneboot naar Santarém
Dag 6  Amazoneboot naar Santarém
Dag 7  Amazoneboot naar Santarém

We varen van Belém naar Santarém. Het is een lijnboot, waarop eenvoudige hutten voorzien van airconditioning en stapelbedden zijn gereserveerd. Er zijn gemeenschappelijke toiletten en douchecabines aanwezig. Op het bovendek is een panoramaterras met bar. Gedurende twee dagen en nachten varen we over de machtige Rio Amazonas. Op de rivier voel je je echt opgenomen in het immense woud en de prachtige natuur om je heen. Met wat geluk zie je typische Amazonedieren zoals opspringende roze of grijze rivierdolfijnen, apen en allerlei vogels.

Amazone Brazilië kanoLangs de rivieroevers wonen de ‘caboclos’, afstammelingen van blanke gelukzoekers, zoals rubbertappers en goudzoekers die trouwden met indiaanse vrouwen. Zij bewonen houten huisjes op palen in kleine nederzettingen en verbouwen maïs en maniok in het woud. De eerste dag steekt de boot af door wat smalle kreken. De tweede dag zijn beide oevers slechts in de verte waar te nemen. Zo breed is hier de machtige Amazone! We leggen aan in enkele kleine plaatsjes om vracht te laden en lossen, een kleurig schouwspel. Je zult even moeten wennen aan het nietsdoen, maar als je eenmaal de eerste contacten met je Braziliaanse medereizigers hebt gelegd vliegt de rest van de tocht al pratend, feestend, observerend, lezend en schommelend voorbij. Een onvergetelijke belevenis, vooral als je elke late namiddag de tijd neemt om van de zonsondergang te genieten of van een opkomende maan.

Witte stranden midden in de Amazone

Dag 8   Aankomst Santarém - transfer naar Alter do Chao
Dag 9   Alter do Chao
Dag 10 Alter do Chao - Floresta Nacional do Tapajós

Vandaag nemen wij afscheid van de rivierboot en de mensen die wij aan boord hebben ontmoet. We zetten voet aan land in Santarém. Al voor de komst van de Portugezen woonden hier indianen, zoals de Tapajós. De rivier waar de stad aan ligt, is naar deze oorspronkelijke bewoners genoemd, de Rio Tapajós. Eind 19e eeuw kwamen veel Amerikanen naar de stad, op de vlucht voor de burgeroorlog in de VS. Dit gebied maakte met name grote groei door dankzij de rubbercultuur, die veel Brazilianen trok op zoek naar rijkdom.

Brazillie Santarem haven Djoser Santarém heeft een lange boulevard bij de haven, waar het elke dag een drukte van belang is; honderden boten komen aan met allerlei soorten vracht en met passagiers. De producten worden op het strand verkocht bij vele kraampjes. Na een kijkje in de haven, vertrekken we naar het paradijselijk en gezellige Alter do Chão waar we overnachten. Alter do Chão is een levendig badplaatsje en heeft unieke witte stranden midden in de Amazone, een blauwe lagune en een weelderig groene omgeving.

We varen per boot het beschermde natuurgebied, Floresta Nacional do Tapajós in. Hier bevindt zich ongeveer 650.000 hectare dicht subtropisch bos, oerbos en maken wij kennis met een traditionele bevolkingsgroep. Hier maken we ook een mooie wandeling over een junglepad om onder andere een grote verscheidenheid aan geneeskrachtige planten te ontdekken. Na de lunch bezoeken we een rubberverwerkingsfabriek waar we de traditionele technieken leren die in het proces worden gebruikt. Hierna keren we terug naar Alter do Chao.

In het nabijgelegen dorp Santa Luzia kun je de manier van leven van de cablocogemeenschap in een typisch Amazonedorp leren kennen. Ook een kanotocht of een wandeling door het omringend woud, eventueel onder leiding van een lokale gids, behoort tot de mogelijkheden.                                                                                               

Manaus en start Amazonecruise over de Rio Negro

Dag 11  Alter do Chao - Santarém - vlucht naar Manaus, start Amazonecruise
Dag 12  Encontro das águas (Amazonecruise)
Dag 13  Novo Airão en de Anavilhanas archipel (Amazonecruise)
Dag 14  Manaus, einde Amazonecruise

We vliegen naar Manaus. Met bijna anderhalf miljoen inwoners is dit de grootste stad van het Amazonegebied. De stad groeide eind 19e eeuw vanwege de rubberproductie uit tot een van de belangrijkste steden ter wereld. Tijdens deze bijzonder welvarende periode werd het Teatro Amazonas gebouwd, een prachtig bouwwerk in renaissancestijl. In dit excentrieke theater, waar nog steeds operavoorstellingen plaatsvinden, traden Europese sterren op om de steenrijke rubberbaronnen te vermaken. Tegenwoordig is Manaus, vanwege zijn vrijhandelszone, een bedrijvige industriestad. Het is altijd een drukte van belang op de markt, waar veel typische Amazoneproducten als hennep en guaranà worden verhandeld. Na een bezoek aan de stad gaan we door naar de haven waar we inschepen en de Amazone op gaan.

Vlakbij de stad ligt de ‘Encontro das águas’, het punt waar de zwarte Rio Negro en de bruine Solimões samenkomen en vanaf hier, onder de nieuwe naam Amazonas, hun lange weg naar de kust vervolgen. De eerste kilometers stromen ze naast elkaar zonder zich te vermengen. Drie dagen zijn we aan boord van onze eigen Amazoneboot. Aan boord is er een kombuis, een kleine bar en eenvoudige sanitaire voorzieningen. Het vriendelijke Braziliaanse personeel, zoals de kok en de kapitein, zullen hun best doen om je te verwennen. Alle maaltijden tijdens verblijf aan boord zijn inbegrepen. ‘s Nachts slapen we op de boot in hangmatten, een bijzondere ervaring!

We nemen gemotoriseerde kano’s mee om het gebied te verkennen. Via de ontmoeting van de twee rivieren varen we de Rio Negro op. Aan boord en tijdens de kanotochten vertelt een meevarende gids je alles over wat je onderweg tegenkomt. Via de Anavilhanas-archipel varen we verder de rivier op. Met kano’s en te voet gaan we het woud in om bijzondere planten, bomen en dieren waar te nemen en kleine watervallen te vinden. Onderweg kunnen we, afhankelijk van de weersomstandigheden en vaartijden, bezoekjes brengen aan onder meer een handwerkcoöperatie, een slangeninstituut, een caboclo-nederzetting, een meer waar veel kaaimannen op de loer liggen en een rivierarm waar we piranha's kunnen vissen. Je krijgt een echt expeditiegevoel.

Uit het water zullen af en toe de mooie roze rivierdolfijnen opspringen! Onderweg kunnen we al staande in het water de dolfijnen voeren! Ook ’s avonds kunnen we op pad gaan om in het donker kaaimannen te gaan spotten of we kunnen ons eigen avondmaal vangen bij het piranha-vissen.

Dag 15  Manaus - vlucht naar Belem - Amsterdam
Dag 16  aankomst Amsterdam

Op weg met Djoser


Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar het programma wordt ter plaatse ingevuld in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding. Een aantal excursies is inbegrepen en de reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
21 sep - 06 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde
26 okt - 10 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.895,-

Start - einde
23 nov - 08 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.895,-

Start - einde
07 dec - 22 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
24 mei - 08 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.695,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Santarém - Manaus
 • Binnenlandse vlucht Manaus - Belem
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • 4-daagse excursie met rivierboot inclusief maaltijden en gids
 • Vervoer per lijnboot van Belém naar Santarém
 • Ferry van Belém naar Ilha Marajó en retour
 • Vervoer per bus overige trajecten
 • Excursies volgens programma

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je op deze reis een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 545,-.

Tijdens de bootreis van naar Santarém is een eenpersoonshut niet mogelijk. Je deelt een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging mét accommodatie is in een centraal gelegen hotel in Belém bij te boeken. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Brazilië Amazone, 16 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • De Brazilië-Amazone reis is een leuke, relaxte reis met veel variatie. Bijzonder om de Amazone zo van verschillende kanten te kunnen ervaren. Verwacht niet al te veel hoogtepunten en dieren. Dankzij een leuke groep, prima reisbegeleider Linda en goede lokale gidsen hebben we ons goed vermaakt.

  7,0

 • Erg mooie reis met veel afwisseling en activiteiten en zeer gemotiveerde reisleidster.

  9,0

 • Zeer afwisselende reis waarbij mooie en leuke plaatsen worden bezocht van jungle tot een hotel in grotere steden. Zeer leuke en mooie excursies tijdens de reis!

  10,0

 • Mooie reis met veel afwisseling tussen natuur en cultuur. Aardige mensen, mooie natuur en leuke verrassingen. De verschillende bootreizen op de Amazone en andere rivieren zijn geweldig. Enige verbeterpunt: begin van de reis is vermoeiend door meerdere reisdagen op ongunstige tijden

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten grotendeels in kleinschalige familiehotels en op rivierboten. Op de eigen boot op de Rio Negro breng je de nachten door in Braziliaanse stijl: in een hangmat aan dek. Vanuit je hangmat maak je kennis met het authentieke hart van Brazilië. De sanitaire voorziening zijn op de boot gedeeld.

Op de lijnboot van Santarém naar Belém overnacht je in eenvoudige kajuiten die voorzien zijn van een stapelbed en airconditioning. Enkele cabines hebben eigen sanitaire voorzieningen, maar over het algemeen deel je het sanitair met de medereizigers.

In Belém en Manaus overnachten we in middenklasse hotels. Op het eiland Marajó verblijven we in een leuke, eenvoudige pousada.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Manaus Hotel Saint Paul
Alter do Chão Pousada Agualinda
Belem Grão Pará
Ilha Marajó Pousada Ventania


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je op deze reis een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 545,-.

Tijdens de bootreis van naar Santarém is een eenpersoonshut niet mogelijk. Je deelt een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht.

 • Hotel Grão Pará in Belem beschikt over comfortabele kamers.

 • Costa rica amazone overnachting accommodatie Djoser
 • Eten Amazone Brazilië
 • Costa rica amazone overnachting accommodatie Djoser
 • Costa rica amazone overnachting accommodatie Djoser

  Overnacht zoals de locals doen; in een hangmat.

 • Costa rica amazone overnachting accommodatie Djoser

  De openbare lijnboten over de Amazone beschikken over hutten voorzien van stapelbedden.

 • Pousada Ventania heeft kamers met comfortabele bedden. Op de veranda kan je luieren in je eigen hangmat.

 • Costa rica amazone overnachting accommodatie Djoser

Vliegreis

Tap Air Portugal

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Amsterdam - Lissabon

  Vertrek

  13:55 - 16:00

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Belem

  Vertrek

  17:10 - 21:30

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Belem - Lissabon

  Vertrek

  23:20 - 10:20*

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Amsterdam

  Vertrek

  13:00 - 17:00

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ’s zomers is het in Belém vier uur vroeger, dieper in het Amazonegebied is het vijf uur vroeger.

TAP Portugal is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal en heeft haar basis in Lissabon. De vloot is modern en innovatief, met onder andere de nieuwe Airbus A330 Neo. Afhankelijk van de vluchtduur ontvang je een voortreffelijke snack of warme maaltijd met een drankje naar keuze. Het cabinepersoneel zorgt ervoor dat je je volkomen thuis voelt aan boord. In andere woorden: je vakantie begint goed met TAP.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We reizen in dit gebied vooral per boot. De tocht op de Rio Negro maken we met een eigen gecharterde boot. De omstandigheden zijn eenvoudig, maar de prachtige omgeving en de sfeer op de typische Amazoneboten maken je reis onvergetelijk. Van Belém naar Santarém varen we op een openbare lijnboot.

De trajecten over land leggen we af in lokaal gehuurde bussen, hou er rekening mee dat de wegen in dit gebied niet altijd van de beste kwaliteit zijn. In de reis is een tijdbesparende binnenlandse vlucht inbegrepen. We vliegen van Santarém naar Manaus.

 • Brazilie Tap Air luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Boot Amazone Brazilië
 • Brazilie amazone boot Djoser
 • Brazilie amazone boot Djoser

  Openbare rivierboten zijn het vervoermiddel op de Amazone.

 • Brazilie amazone boot Djoser
 • Brazilie amazone boot Djoser
 • Brazilie amazone boot Djoser

  Met kano's verkennen we de kleinere zijrivieren van de Amazone

 • Brazilie amazone boot Djoser

  Onderleiding van een gids verkennen we de omgeving.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Santarém - Manaus
 • Binnenlandse vlucht Manaus - Belem
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • 4-daagse excursie met rivierboot inclusief maaltijden en gids
 • Vervoer per lijnboot van Belém naar Santarém
 • Ferry van Belém naar Ilha Marajó en retour
 • Vervoer per bus overige trajecten
 • Excursies volgens programma

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de Ver-o-Peso markt op zoek naar koopjes terwijl de ander liever de mooie Catedral da Se gaat bezoeken in Belém. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt.

Tijdens deze reis door Brazilië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Wandeling door het mooie centrum van de stad Belém met Portugees koloniaal verleden en de levendige markt aan de haven
 • Verschillende excursies tijdens de boottocht over de immense Rio Negro, zo zijn er tijdens de boottocht volop mogelijkheden om te genieten van het observeren van vogels, het spotten van de Victoria Regia reuzenwaterlelie en met wat geluk de roze Amazonedolfijn. Ook wordt er gebruik gemaakt van gemotoriseerde kano's voor het verkennen van de oevers van de rivieren en de kustlijnen. Daarnaast worden er ook wandelingen door het bos te voet gedaan en bezoeken gebracht aan riviergemeenschappen van de 'caboclo's' en inheemse gemeenschappen. Met de kano’s wordt ook de Anavilhanas-archipel verkent. Hier zijn apen, luiaards, kaaimannen en dolfijnen te spotten. Op een avond worden de hangmatten van de boot gehaald en wordt er een kampeerervaring beleeft in de Amazone.

 • Excursie naar het beschermde natuurgebied, Floresta Nacional do Tapajós


Optionele excursies die ter plaatse nog geboekt kunnen worden:

 • Boottocht naar het papagaaien eiland bij Belém
 • Excursie naar een waterbuffelfarm en de mogelijkheid om de indrukwekkende rode ibissen te bewonderen
 • Boottochtje door de magroves van Ilha Marajó dat bijzonder is door een diverse flora en fauna. De Amazonerivier en de Atlantische Oceaan omringen dit immense eiland

Reisdocumenten

 • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket. Deze dien je uit te printen en mee te nemen in je handbagage.
 • Je internationale reispas dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit Brazilië.
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Brazilië wordt er betaald met de real. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: kan in de grote steden en op de meeste luchthavens.
Contant: euro’s zijn ter plekke makkelijk om te wisselen naar de Braziliaanse real.
Creditcard: wordt op veel plaatsen geaccepteerd en bij sommige banken kun je er geld mee opnemen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 350,- per persoon per week.

Het is in Brazilië gebruikelijk om voor verleende diensten een fooi te geven. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen wordt er aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit fooien aan de buschauffeur, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. In de hotels is er vaak een uitgebreid ontbijtbuffet inclusief fruit, verse vruchtensappen, broodjes, cake en natuurlijk sterke maar heerlijke Braziliaanse koffie.

Tijdens de meerdaagse excursie op de Rio Negro (dag 11 - 14) zijn alle maaltijden inclusief. Verder ben je vrij om te kiezen waar je wilt eten; de reisbegeleiding geeft je vanzelfsprekend graag tips. Brazilië biedt op culinair gebied voor elk wat wils: dé nationale schotel is ‘feijoada’, een gerecht van bonen met vlees en, naargelang de streek, diverse andere ingrediënten. Visliefhebbers kunnen in de jungle en aan de kust hun hart ophalen.

De maaltijden op de lijnboot van Santarém naar Belém zijn inbegrepen in de reissom. Dit zijn eenvoudige maar prima maaltijden die in de algemene kombuis worden bereid en geserveerd.

Populair zijn de vaak gezellige ‘kilo’-restaurantjes waar je zelf opschept en het gewicht van wat op je bord ligt, afrekent. Overal in Brazilië kun je pizza eten en andere gerechten uit de hele wereld. Probeer zeker ook de vele sucos (vruchtensappen), die in talloze variaties te krijgen zijn en accepteer na de maaltijden de wereldberoemde Braziliaanse koffie van de zaak. Die wordt traditioneel gedronken in kleine kopjes met veel suiker. Een bezoek aan Brazilië is niet compleet als je geen ‘caipirinha’ geproefd hebt, de nationale cocktail van cachaça (suikerrietjenever), limoen, suiker en ijs.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

- vaccinaties tegen DTP,  Hepatitis A, gele koorts
- voor de Amazone wordt malaria-profylaxe aangeraden 

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging mét accommodatie is in een centraal gelegen hotel in Belém bij te boeken. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Vanwege de enorme omvang van het land zijn er verschillende klimaten in Brazilië. Het land ligt grotendeels op het zuidelijk halfrond, waardoor de zomer er in onze winter valt en andersom.Het regenwoud heeft een zeer hoge luchtvochtigheid en het kan er behoorlijk warm worden.

Hier zijn nauwelijks seizoenen te onderscheiden en ook de temperaturen verschillen door het jaar heen niet, omdat het gebied op de evenaar ligt. ’s Nachts in de jungle of op de boot is het verrassend aangenaam slapen, dankzij de koelte van het bos, respectievelijk de bries over de open watervlakten.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe is de accommodatie in het Amazone-gebied?

Tijdens de Amazonereis overnacht je grotendeels in kleinschalige familiehotels en op rivierboten. Op de lijnboot van Belém naar Santarém overnacht je in eenvoudige kajuiten die voorzien zijn van een stapelbed en airconditioning. Enkele cabines hebben eigen sanitaire voorzieningen, maar over het algemeen deel je het sanitair met de medereizigers. Op de eigen boot op de Rio Negro slaap je in hangmatten aan dek. De voorzieningen erg eenvoudig. Bereid je tijdens dit traject voor op het gebrek aan privacy.

Buiten de boot verblijven we in Belém en Manaus in goede middenklasse hotels en in de kleinere plaatsen verblijven we in sfeervolle, kleine pousadas, allemaal prachtig gelegen in de natuur.
 

Hoe is het vervoer tijdens de reis geregeld?

We maken in het Amazonegebied voornamelijk gebruik van boten. Het eerste deel van de reis reizen we op een openbare boot, voor de verkenning van de Rio Negro maken we gebruik van onze eigen Amazoneboot. Van Santarém naar Manaus maken we een binnenlandse vlucht. Met wat geluk vliegen we laag, dan heb je bij mooi weer een prachtig uitzicht over het immense woud. Voor de korte ritten en de transfers maken we gebruik van busjes.

Kan ik in Brazilië pinnen?

In alle grote steden in Brazilië staan pinautomaten waar je met je Nederlandse pinpas kunt pinnen.
Neem verder cash euro’s mee om te wisselen.
Een goede plaats om te pinnen is bij aankomst op het vliegveld. In Belém en Manaus is er gelegenheid te pinnen en in Santarém staat ook een pinautomaat, maar deze kan nog wel eens buiten werking. Wel kun je daar geld wisselen.

Heeft het klimaat invloed op de reis door de Amazone?

Het Braziliaanse regenwoud heeft een hoge luchtvochtigheid en het kan behoorlijk warm worden. Er zijn nauwelijks seizoenen te onderscheiden en ook de temperaturen verschillen in de loop van het jaar niet. ’s Nachts in de jungle of op de boot slaapt het aangenaam, dankzij de koelte van het bos of de bries over de open watervlakten. De echte regenperiode loopt van januari tot maart, in deze periode zijn ook geen reizen georganiseerd. Gedurende het gehele jaar komen echter wel typische hevige tropische hoosbuien voor.

Is er voor de reis door de Amazone een klamboe nodig?

Voor de reis door de Amazone hoef je niet zelf een klamboe mee te nemen. Daar waar een klamboe nodig is, zal die aanwezig zijn. Voor een aantal plaatsen geldt dat er geen muggen voorkomen, zo houden muggen niet van varende boten, van de airco in de hotels en op de Rio Negro heerst een hoge zuurgraad, waardoor de muggen zich niet goed kunnen voortplanten. Wel dien je er natuurlijk rekening mee houden dat je overnacht in het regenwoud, waar allerlei insecten en ongedierte leven. Als je voor jezelf zoveel mogelijk insecten buiten de deur wilt houden, dan kan het toch wel handig zijn om een eigen klamboe mee te nemen om onder te slapen. In Belem zou je voor weinig geld eenvoudig een muskietennet kunnen kopen.

Welke kleding is aan te raden voor de Amazone?

Omdat het erg warm kan worden in de Amazone en de luchtvochtigheid erg hoog is, raden we aan dunne, makkelijk zittende kleding mee te nemen, die het lichaam bedekt. Neem dus naast korte broeken en t-shirts zeker ook lange (dunne) broeken en luchtige shirts met lange mouwen mee.

Regenkleding moet vanwege de hoge luchtvochtigheid goed ventilerend zijn, maar een paraplu is eventueel ook handig. Neem tevens dichte schoenen mee met een goed profiel.
Denk bij de bagage ook zeker aan een zaklamp en een verrekijker. Een laken of lakenzak voor de overnachtingen in de hangmat kan ook prettig zijn.

Kan ik mijn digitale camera in het Amazone-gebied opladen?

Ondanks het feit dat je je in afgelegen gebied bevindt, kun je elektrische apparaten en batterijen in de meeste plaatsen opladen (110V). De boot heeft een generator en als de motor loopt kun je aan boord ook apparaten opladen.

Wat is het voltage in Brazilië?

In Brazilië komt zowel 110 als 220 volt netspanning voor. Bij 220 V hebben de stopcontacten hetzelfde model als de Nederlandse, bij 110 V hebben de stekkers twee platte poten (Amerikaanse stekker). In de hotels en pousada’s is het mogelijk om film- en fotoapparatuur opladen; de Amazoneboot heeft een generator en als de motor loopt kan er aan boord ook opgeladen worden.

Kan ik tijdens de reis contact houden met het thuisfront?

Bellen is op veel plaatsen mogelijk, er zijn verschillende systemen met hun eigen telefoonkaarten.
Internetcafés zijn in de grotere plaatsen aanwezig.
Mobiel bellen kan in de grote steden, maar is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, dus informeer daar even naar hun contracten. Tijdens de Amazonereis ben je op de boten moeilijk bereikbaar, maar voor noodgevallen kunnen we gebruik maken van de scheepsradio.

Is er Nederlandstalige reisbegeleiding tijdens de reis?

De reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider. Op onze eigen Djoser-boot reist er ook een lokale gids mee. Met hem gaan we met de eigen gemotoriseerde kano’s of te voet op ontdekkingstocht. Ook reizen er een kapitein, matroos en een kok mee, die elke dag weer heerlijke maaltijden op tafel toveren.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Brazilië

Bekijk alle reisblogs over Brazilië