Overzicht Australië rondreizen van Djoser

Rondreis Australië

Tijdens deze reis kun je kennis maken met het prachtige Australië en je laten verrassen door de bijzondere cultuur van de Aboriginals en de veelzijdige natuur. Je zult heel veel hoogtepunten beleven tijdens deze afwisselende rondreis. Zo zul je zeker het Opera House in Sydney, het Great Barrier Reef, Kakadu National Park en Ayers Rock in de Outback bezoeken.

Reviews Australië reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Vanaf dag 1 een geweldige ervaring gehad op onze rondreis door Australië met Djoser. Onze gidsen waren een lopende Wikipedia en wisten ons zoveel te vertellen over de steden, stops, historie, bewoners en wildlife. Net thuis maar wil snel weer terug naar dit geweldig mooie land. Love Australia

  10,0

  Rondreis Australië, 28 dagen

 • Australie is beautifull. Van het snorkelen over het Great Barrier Reef, het tropisch regenwoud, de wetlands, de outback, de Great Ocean Road op 1e kerstdag, de fantastische Blue Mountains en tot slot het vuurwerk op de Harbour Bridge + later die dag de beklimming ervan. Ik had een fantastische reis.

  10,0

  Rondreis Australië, 28 dagen

 • Prachtige reis waarin je de gezellige grote steden afwisselt met the Outback. je overbrugt grote afstanden per bus en vliegtuig, maar dit geeft je wel een goed beeld van dit immense land. Je hebt wel een grote zelfstandigheid nodig, aangezien er nergens excursies worden aangeboden. Zelf regelen dus.

  8,0

  Rondreis Australië, 28 dagen

 • Een complete reis waarbij je veel moois ontdekt. Prachtige natuur, veel cultuur en gezellige steden. Wel een pittig reisschema waarbij we soms vroeg op moesten met lange reisdagen maar dat is logisch als je zoveel van dit prachtige land wilt zien. Deze reis is een aanrader!

  10,0

  Rondreis Australië, 28 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Australië

Tijdens de rondreis Australië bezoek je o.a. Sydney, Melbourne, Adelaide, Kings Canyon, Uluru, Darwin en Cairns. In 4 weken tijd maak je kennis met de meest uiteenlopende Australische landschappen waaronder Kakadu nationaal park en Flinders Ranges nationaal park. Vanwege de grote afstanden vliegen we van Alice Springs naar Darwin en van Darwin naar Cairns. Ook kun je bij Djoser kiezen voor een 30-daagse Australië & Nieuw-Zeeland reis. Je bezoekt dan naast de zuidoostkust van Australië ook het Noorder- en Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

Goed verzorgde Australië rondreis
We overnachten in verschillende accommodaties. Wanneer we in de steden zijn overnachten we in middenklasse hotels. Daarnaast slapen we in een hotel dat in de rotsen is uitgehouwen. In de outback logeren we in eenvoudige motels.

Onze ervaren en enthousiaste Engelssprekende reisbegeleider/chauffeur begeleidt deze Australië rondreis. In de grote steden staat een lokale vertegenwoordiger voor je klaar.

Waarom met Djoser naar Australië?
Een groepsreis Australië laat je optimaal genieten van de veelzijdigheid van het land. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Tijdens de groepsreizen Australië zie je mooie steden en fantastische natuur. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken.

Landinformatie Australië

 • Hoofdstad: Canberra
 • Andere bekende steden in Australië: Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth en Adelaide
 • Inwoners: ruim 26 miljoen
 • Taal: Engels
 • Munteenheid: Australische Dollar
 • Tijdsverschil: Australië kent drie verschillende tijdzones. Gedurende onze wintertijd is het verschil 10 uur met Sydney en 8,5 uur met Darwin.
 • Oppervlakte: 7.692.024 km2
 • Geografie: Australië is het grootste eiland van het continent Oceanië. Naast de lange kustlijn van 25.670 km, vind je er voornamelijk woestijn, in het noordoosten regenwouden en in de binnenlanden steppe- en savanneachtige gebieden en scrublands. Naast de prachtige gevarieerde natuur, vind je ook unieke diersoorten in Australië, zoals koala’s en kangoeroes.Beste reistijd Australië

Net als Nederland, kent Australië 4 seizoenen. Australië ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor het in onze winter daar zomer is en andersom. Zomers kan het er ruim 40 graden worden, terwijl het in de nacht flink af kan koelen. Australië heeft verschillende klimaatsoorten. In het noorden is het tropisch en in het zuiden kennen ze koude winters met sneeuw in de bergen en zomers die warm en droog zijn. Centraal Australië heeft een woestijnklimaat. Van mei t/m oktober is er de grootste kans op droog weer en van december t/m april valt er af en toe een bui. Reis Australië met Djoser door in de beste maanden, van september t/m februari.

Bezienswaardigheden in Australië

Australië staat bekend om de machtige ‘rode’ bergen, uitgestrekte woestijnen, indrukwekkende watervallen, regenwouden en witte stranden waar veel surfers te vinden zijn. Er zijn maar weinig landen die zo tot de verbeelding spreken als dit immense land. Deze bijzondere Australië reis heeft dan ook genoeg te bieden. Door de veelzijdigheid van het land zijn er tal van bezienswaardigheden, zoals het Opera House in Sydney, het nationaal park Blue Mountains en veelzijdige steden, zoals Melbourne.

Opera House 

The Opera House Sydney Australie DjoserTegen de achtergrond van de haven van Sydney staat het beroemde Opera House, het bloeiend centrum van kunst, cultuur en muziek. Het is één van 's werelds meest karakteristieke gebouwen met zijn blinkende zeilachtige daken en prachtige ligging. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht op de Harbour Bridge. Jaarlijks trekt het Opera House vele miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Ervaar alles wat het Opera House te bieden heeft: een rondleiding onder begeleiding, indrukwekkende shows of geniet van een drankje aan de Opera Bar als de zon ondergaat.
 

Indrukwekkende Blue Mountains

Blue Mountains Australie DjoserTijdens de reis door Australië bezoeken we de Blue Mountains. Het nationaal park Blue Mountains behoort tot de ‘Great Dividing Range’, die gevormd is uit gigantische zandstenen plateaus waar ruim 600 verschillende eucalyptusbomen voorkomen. Het nationaal park heeft zijn naam te danken aan de blauwe gloed die vaak boven het gebied hangt. Deze blauwe gloed ontstaat op warme dagen waardoor de eucalyptusoliën van de bomen verdampen. Door de veelzijdigheid van dit gebied staat het niet voor niets op de Werelderfgoedlijst. Bezoek de verscholen watervallen in het regenwoud of geniet van het immense uitzicht met steile rotswanden en ravijnen.

Adelaide

Straat Adelaid Australie DjoserAdelaide is de hoofdstad van de staat Zuid-Australië. De stad telt zo'n 1,4 miljoen inwoners en is daarmee de vijfde grootste stad in Australië. Adelaide heeft een groot aantal kerken en staat daarom bekend als de 'City of Churches'. De vroegere bewoners waren vluchtelingen uit Duitsland. Hun invloed is nog steeds terug te zien in bijvoorbeeld de muziek en het eten. Ook bepalen oude trams nog het straatbeeld. De Torrens rivier is omringd door parken en stroomt dwars door Adelaide. Deze rivier stroomt 85 kilometer van de bron in Adelaide Hills, over de Adelaide Plains, dwars door het centrum van de stad en mondt uit tussen Henley Beach South en West Beach. Een leuke manier om de omgeving van Adelaide te verkennen is met de fiets.

Veelzijdig Melbourne

Melbourn straatbeeld Australie DjoserMelbourne staat bekend om haar veelzijdigheid; van kunst, natuur en cultuur, tot de geschiedenis van de Aboriginals. De stad is een mix van Victoriaanse huizen, oude koloniale panden en strakke woontorens en kantoorpanden. In Melbourne hoef je je geen moment te vervelen, alles is op loopafstand te bereiken. Luna Park is een ideale plek voor kinderen om zich uit te leven. Melbourne heeft een indrukwekkende en kleurrijke skyline die je 's avonds vanaf de twee hoogste uitkijktorens kunt bewonderen. Een sensationeel uitzicht dat je absoluut niet mag missen. Deze stad staat in het programma van alle groepsreizen door Australië.

De Australische keuken

Lange tijd kende Australië geen eigen keuken, behalve de Aboriginal bushtucker, die voornamelijk in de outback genuttigd wordt. Een bekend bushfood item dat wij ook in Nederland kennen zijn de macadamianoten.

Als we tegenwoordig spreken over de traditionele Australische keuken, weten we dat de wortels in de Engelse keuken liggen. De culinaire invloeden komen vooral van de naoorlogse immigranten. Hierdoor is de traditionele Australische keuken een boeiende mix van smaken en culturen vanuit de hele wereld. Deze mix bestaat vooral uit Aziatische kruiden en typisch Europese gerechten.

Een bekend ingrediënt in vele gerechten is kangoeroe biefstuk. Gelukkig wordt de kangoeroe hierdoor niet met uitsterven bedreigd. Er zijn namelijk wel vijftig verschillende soorten kangoeroes en op maar vier soorten mag worden gejaagd. Het vlees van de kangoeroe is puur scharrelvlees, omdat het dier zijn hele leven in de vrije natuur heeft doorgebracht. Gelukkig zijn er ook nog genoeg andere lekkernijen die tijdens deze Australië rondreis gegeten kunnen worden!

Australië reis je met Djoser door om te genieten van al dit moois!

Reisblog Australië

Bekijk alle reisblogs over Australië