Bekijk de Rondreis Australië & Nieuw-Zeeland, 30 dagen van Djoser

Rondreis Australië & Nieuw-Zeeland 30 dagen

Hoogtepunten van 'Down Under'

Vanaf € 6.795,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

De eerste Nederlanders die in de 17e-eeuw Australië bereikten schrokken van het droge, ruige land en voeren verder naar Nieuw-Zeeland. Pas later bleek wat een prachtige natuur ‘Nieuw Holland’ te bieden heeft. Van tropische gebieden in het noorden en droge woestijngebieden in het centrum tot ruige kustlijnen in het zuiden. Australië is één van de mooiste landen ter wereld. In Nieuw-Zeeland bezoeken we het Noorder- en het Zuidereiland. Hier kun je bijvoorbeeld een excursie maken naar het prachtige Abel Tasman nationaal park. Het park heeft goudgele stranden, zandige riviermondingen, dichtbegroeide bossen, kloven, watervallen en grotten omgeven door een azuurblauwe zee met eilanden en riffen.

Daarom Djoser

 • Unieke combinatie Australië en Nieuw-Zeeland
 • Bezoek aan Grampians nationaal park en de Blue Mountains
 • Fantastische rit over de Great Ocean Road
 • Prachtige ferryovertocht door de grillige Marlborough Sounds
 • Twee nachten in vulkanisch Tongariro, het oudste nationale park en UNESCO Werelderfgoed
 • Optionele excursie naar het mooie Abel Tasman nationaal park
 • Bezoek aan de fotogenieke Pancake Rocks in Punakaiki
 • Overnachtingen in goede middenklasse accommodaties
 • Comfortabele vluchten met Emirates, o.a. met de Airbus A380-800
 • Engelssprekende reisbegeleider in Australië
 • Nederlandse reisbegeleider in Nieuw-Zeeland
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Australië & Nieuw-Zeeland, 30 dagen
 1. Amsterdam - Melbourne
 2. aankomst Melbourne
 3. Melbourne
 4. Melbourne - Great Ocean Road - Warrnambool
 5. Warrnambool - Grampians nationaal park - Ararat
 6. Ararat - Bendigo
 7. Bendigo - bezoek wijnmakerij - Beechworth
 8. Beechworth - Canberra
 9. Canberra - Bathurst
 10. Bathurst - Blue Mountains nationaal park - Sydney
 11. Sydney
 12. Sydney
 13. Sydney - vlucht naar Auckland
 14. Auckland
 15. Auckland - Rotorua
 16. Rotorua - Tongariro nationaal park
 17. Tongariro NP
 18. Tongariro NP - Napier
 19. Napier - Wellington
 20. Wellington - ferry naar Picton - Nelson
 21. Nelson
 22. Nelson - Pancake Rocks - Greymouth
 23. Greymouth - Franz Josef
 24. Franz Josef - Wanaka
 25. Wanaka
 26. Wanaka - Queenstown - Te Anau
 27. Te Anau
 28. Te Anau - Christchurch
 29. Christchurch - Amsterdam
 30. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Artistiek Melbourne & Great Ocean Road

Dag 1 Amsterdam - Melbourne
Dag 2 aankomst Melbourne
Dag 3 Melbourne
Dag 4 Melbourne - Great Ocean Road - Warrnambool

Australië MelbourneDe reis begint in de stad Melbourne, het artistiekste hart van Australië. Hier vind je vele kunstgaleries, musea en ‘graffiti street art’. Breng hiervoor een bezoek aan Hosier Lane of AC/DC lane en zet de waanzinnige graffiti kunstwerken op de foto. Melbourne kent ook een echte koffiecultuur. Er zijn veel hippe koffietentjes waar je een heerlijke espresso, cappuccino of ‘flat white’ kunt nemen. Een aanrader is een bezoek aan de beroemde botanische tuinen, met mooie aangelegde tuinen en waterpartijen. Strandliefhebbers komen na een kort tramritje in de bohémien-wijk St. Kilda, waar ze lekker kunnen uitwaaien aan zee.

Australie Great Ocean RoadVanuit Melbourne rijden we één van de mooiste autoroutes ter wereld, de Great Ocean Road. De Great Ocean Road is 243 kilometer lang. Dit gebied dankt zijn naam aan de schitterende uitzichten op de ruige Australische kust. Door het voortdurende geweld van het water zijn er indrukwekkende rotsformaties, bestaande uit kalksteen en zandsteen, ontstaan. De bekendste rotsformaties zijn de Loch Ard Gorge, The Grotto, London Arch (voorheen London Bridge) en de Twelve Apostles. De laatste hebben overigens niets te maken met het aantal rotsen dat uit het water opdoemt. Momenteel zijn het er nog acht en een half, de rest is door jarenlange erosie uiteen gevallen. We overnachten in het plaatsje Warrnambool.

Grampians nationaal park & Australische goudhistorie

Dag 5 Warrnambool - Grampians nationaal park - Ararat
Dag 6 Ararat - Bendigo
Dag 7 Bendigo - bezoek wijnmakerij - Beechworth
Dag 8 Beechworth - Canberra
Dag 9 Canberra - Bathurst

Australie Grampians national parkVanuit Warrnambool rijden we in zo’n 2 uur naar Grampians nationaal park. Hier vind je zandsteenbergen, bergbossen, wilde bloemen en indrukwekkende watervallen. De meest spectaculaire waterval is de MacKenzie waterval, die 25 meter hoog en breed is. Daarnaast is de kans groot dat je verschillende soorten dieren tegenkomt. Je pad kan worden gekruist door kangoeroes, wallaby’s en emoes. Het park kent bovendien veel bijzondere inheemse vogels, dus houd je verrekijker in de aanslag! Ook vind je hier rotsschilderingen van de oorspronkelijke bewoners van Australië, de Aboriginals.

Australie BendigoWe rijden verder het binnenland in en komen langs dorpen met een echte goudhistorie, zoals Ararat, Bendigo en Beechworth. In 1851 werd in de staat Victoria voor het eerst goud gevonden en daarna kwam de goudkoorts op gang. In de Central Deborah goudmijn in Bendigo werd tussen 1939 en 1954 maar liefst 929 kilo aan goud gewonnen door met name Chinese arbeiders. Tijdens een optionele ondergrondse rondleiding ontdek je het tunnelstelsel en besef je onder welke zware omstandigheden hier werd gewerkt. Onderweg naar Beechworth bezoeken we een wijnmakerij. Als de groep het wil, is er gelegenheid om wijn te proeven.

We vervolgen onze reis naar Canberra, wat op zo’n 5 uur rijden van Beechworth ligt. Canberra is de hoofdstad van Australië en heeft veel brede lanen, groene parken en mooie monumentale gebouwen. Het bekendste bouwwerk is het hooggelegen Parliament House. Je kunt ook een bezoek brengen aan het National Museum of Australia, de botanische tuinen, het Australian War Memorial of aan de National Gallery. Na ons verblijf in Canberra rijden we in 4 uur naar Bathurst. Hier vind je een leuk centrum met prachtige straten en gezellige restaurantjes.

Sydney de grootste stad van Australië

Dag 10 Bathurst - Blue Mountains nationaal park - Sydney
Dag 11 Sydney
Dag 12 Sydney
Dag 13 Sydney - vlucht naar Auckland

Blue mountains AustraliëVanuit Bathurst rijden we in zo'n 1,5 uur naar Blue Mountains nationaal park. Dit gebied dankt zijn naam aan de vele eucalyptusbossen die een blauwe gloed afscheiden. In totaal groeien er zo'n 92 verschillende soorten eucalyptus in dit gebied. Het uitzicht over diepe ravijnen, watervallen en onontgonnen struikgewas is adembenemend. Bij Echo Point bezoeken we één van de belangrijkste rotsformaties van dit gebied, de Three Sisters. De Aboriginals geloven dat hier drie zussen, genaamd Meehni, Wimlah en Gunnedoo versteend zijn. We rijden nog 2 uur verder naar de bruisende metropool Sydney. 

Sydney Opera House AustraliëWe verblijven drie nachten in de grootste stad van het land. Sydney is met ruim 5 miljoen inwoners de grootste stad op het continent. Het bekendste symbool van de stad en van Australië is natuurlijk het Opera House. Met zijn blinkende, zeilachtige daken en de prachtige ligging aan het felblauwe water van de haven, is het een van de opvallendste en indrukwekkendste bouwwerken ter wereld. Vanaf het Opera House heb je een schitterend uitzicht op de befaamde Harbour Bridge. Hou je wel van een beetje avontuur? Dan is het leuk om de brug te beklimmen. In een zogenoemd 'brugpak' - camouflage om het verkeer beneden niet af te leiden - geniet je vastgeknoopt aan een kabel van een adembenemend uitzicht over de haven en de stad.

Vanaf het Opera House en de Harbour Bridge loop je gemakkelijk naar de wijk The Rocks. Deze buurt is het hart van het historische stadsdeel in Sydney. De wijk dankt zijn naam aan de grote rotsen die aan de voorkant van de buurt liggen. Er hangt een relaxte en fijne sfeer, die je moet ervaren. In The Rocks zijn veel plekken met belangrijke historische waarde. Veel authentieke winkels zitten in oude pakhuizen.

Australie Sydney Darling HarbourOok Darling Harbour is een bezoekje waard. Aan het rustige water van de Cockle Bay vind je talloze restaurants, tuinen, parken en cafés. Een leuke plek om je dag af te sluiten, terwijl je geniet van de ondergaande zon die de skyline verlicht. Een indrukwekkend gezicht. Vanaf de 305 meter hoge Sydney Tower heb je een fantastisch uitzicht op de stad. Als het heel helder is zie je zelfs de Blue Mountains liggen.

Je kunt het stadsleven onderbreken met een bezoekje aan Taronga Zoo, waar je kennismaakt met inheemse en exotische dieren. Of maak een mooie wandeling langs de kust van Bondi Beach naar Coogee Beach, of andersom. De route is zo'n 6 kilometer lang en loopt langs de meest populaire stranden van de oostkust. Onderweg passeer je mooi gelegen parken, kliffen, baaitjes en zwembaden. De hele route lang geniet je van een prachtig uitzicht.

Vanuit Sydney vliegen we naar Auckland in Nieuw-Zeeland. 

Auckland, de 'Stad der Zeilen'

Dag 14 Auckland
Dag 15 Auckland - Rotorua

Kiwi Vogel Nieuw Zeeland Djoser Bij aankomst in Nieuw-Zeeland valt meteen op dat het vliegtuig met een spuitbus wordt behandeld. Het land heeft zeer weinig planten- en dierziektes en wil dat zo houden. De natuur is schoon en er zijn zeer strenge regels op het gebied van natuurbehoud. De Nieuw-Zeelanders zijn namelijk heel trots op de unieke flora en fauna die het land dankt aan de geïsoleerde ligging. Nationale symbolen zijn de (boom)varen en de kiwi, een vogel die alleen in Nieuw-Zeeland voorkomt.

Auckland is met ruim 1,5 miljoen inwoners de grootste Polynesische stad ter wereld. Doordat het heel uitgestrekt is ademt het echter niet de sfeer van een grote stad. Door haar ligging aan twee baaien, waar altijd grote zeilboten liggen, wordt Auckland ook wel de 'Stad der Zeilen' genoemd.

Nieuw-Zeeland AucklandDe stad heeft veel interessante musea, mooie uitzichtpunten en een prachtig aquarium. In het Auckland Museum kom je meer te weten over de Nieuw-Zeelandse geschiedenis. Als je de 328 meter meter hoge Sky Tower beklimt, heb je een fantastisch uitzicht op de skyline. Het is ook leuk om door de gezellige wijken American Cup Village, Ponsonby en Parnell te slenteren. In de vele restaurants en cafeetjes van de stad kun je heerlijk bijkomen van de eerste indrukken en alvast wennen aan de relaxte levensstijl van de ‘Kiwi’s’. Ook de stranden, die op korte afstand van de stad liggen, zijn zeker een bezoek waard. 

De volgende dag rijden we naar Rotorua. Vanuit Rotorua bezoeken we optioneel het kleurrijke thermale park Wai-O-Tapu, wat ‘heilige wateren’ betekent in het Maori. Volgens kenners is dit het mooiste park bij Rotorua. Het park kent vulkanische activiteit en heeft een aantal bijzondere bezienswaardigheden, zoals de kleurrijke ‘Champagnepoel’, de gitzwarte ‘Inktpot van de Duivel’ en de Lady Knox geiser. 

Maori's, thermale baden en nog veel meer in Rotorua en Tongariro

Dag 16 Rotorua - Tongariro nationaal park
Dag 17 Tongariro NP

Nieuw-Zeeland RotoruaRotorua ligt in één van de grootste thermale gebieden van Nieuw-Zeeland en staat bekend om de vulkanische activiteit in en rondom het plaatsje. Rotorua is ook het culturele centrum van de authentieke Maori-cultuur. Het heeft een interessant cultureel nijverheidscentrum waar jonge Maori’s leren over hun cultuur. Je kunt hier een authentieke marae bezoeken en een zang- en dansvoorstelling bijwonen. Ook kun je genieten van een traditioneel bereide hangi-maaltijd. Rotorua heeft ook een prachtig meer waar je heerlijk kunt wandelen. In de Polynesian Spa kun je heerlijk bijkomen van alle indrukken en relaxen in de natuurlijke warmwaterbronnen. Ons hotel ligt in een prachtige omgeving op zo’n 20 minuten lopen van het centrum. 

Nieuw-Zeeland Tongariro nationaal parkOp weg naar het Tongariro nationaal park bezoeken de spectaculaire Hukawatervallen. Tongariro is het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het park staat bekend om de drie nog actieve vulkanen,  Ruapehu, Ngauruhoe en Tongariro. Als de omstandigheden het toelaten, kun je een wandeling of trekking maken in het park. De imponerende omgeving van het oudste beschermde gebied van Nieuw-Zeeland heeft voor ieder wat wils. Je kunt bijvoorbeeld een korte wandeling maken van een uur of je juist wagen aan de Tongariro Crossing. Deze geweldige tocht is ruim 19 kilometer lang en duurt zo'n 6 tot 8 uur. Je wandelt langs diepe kraters en turquoiseblauwe kratermeren. Voor deze dagtocht dien je wel een geoefende wandelaar te zijn en een goede conditie te hebben.

Art Deco in Napier

Dag 18 Tongariro NP - Napier
Dag 19 Napier - Wellington

Napier Nieuw-Zeeland DjoserVanuit het Tongariro nationaal park rijden we in ruim 3,5 uur door een bosrijk gebied oostwaarts naar Napier, dat aan de oostkust ligt. Deze stad staat bekend als de kunststad van Nieuw-Zeeland. Nadat een aardbeving en brand in 1931 vrijwel het gehele centrum platlegden, werd besloten de stad volledig in Art Deco stijl te herbouwen. Hierdoor heeft de stad een unieke uitstraling. Je kunt een stadswandeling langs de Art Deco gebouwen maken of meer over de geschiedenis van het gebied te weten komen in het stadsmuseum. Na de aardbeving was de grond vruchtbaar en daarom werden er grote wijngaarden aangelegd. Hier kun je deelnemen aan een wijnproeverij. Ook een bezoek aan de schitterende kliffen van Cape Kidnappers, waar je een grote Jan-van-gent-kolonie treft, is zeker de moeite waard! Het schiereiland dankt haar naam aan het bezoek van Captain Cook in 1769. Zijn scheepsjongen werd hier ontvoerd door Maori, omdat zij dachten dat hij er tegen zijn wil werd vastgehouden. De scheepsjongen wist echter te ontsnappen en zo kreeg het schiereiland zijn naam.

Overtocht naar het Zuidereiland

Dag 20 Wellington - ferry naar Picton - Nelson
Dag 21 Nelson
Dag 22 Nelson - Pancake Rocks - Greymouth

Marlborough sounds Nieuw-ZeelandIn ongeveer 4,5 rijden we van Napier naar Wellington, dat in het zuidelijkste puntje van het Noordereiland ligt. Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en ligt ingeklemd tussen de heuvels. Vanaf deze heuvels heb je bij mooi weer een prachtig uitzicht en kun je zelfs het Zuidereiland zien liggen. Als je met de kabelbaan naar de botanische tuinen gaat, heb je ook een mooi uitzicht over de baai en de omgeving van Wellington. De stad ligt bij de monding van de nauwe Cookstraat en dat zorgt af en toe voor een krachtige wind. Hierdoor kreeg de stad de bijnaam Windy Wellington. Wellington is een leuke stad met een overzichtelijk centrum, interessante museu – zoals het nationale museum Te Papa Tongarewa, dat onder andere over de Maori-cultuur gaat – het ‘Beehive’ parlementsgebouw, een leuk uitgaansgebied en een zeer uitgebreide keuze aan internationale restaurants.

In Wellington nemen we de veerboot die ons in ongeveer 3,5 uur naar het Zuidereiland brengt. Als we halverwege de prachtige kust van de Marlborough Sounds naderen, krijg je alvast een voorproefje van de schoonheid van het Zuidereiland. We leggen aan in Picton en rijden langs de ruige kust in ruim 2 uur naar Nelson. Dit is de oudste stad van het Zuidereiland met volgens de bewoners het fijnste klimaat van Nieuw-Zeeland. 

Nieuw-Zeeland Abel Tasman nationaal parkNelson is onze uitvalsbasis voor een optionele dagexcursie naar het Abel Tasman nationaal park. Het park is vernoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger, die er in 1642 als eerste Europeaan aanmeerde. Het gebied staat bekend om de talloze azuurblauwe baaitjes, goudgele stranden en dichtbegroeide bossen met de bekende Nieuw-Zeeland flora en fauna. Je kunt hier heerlijk wandelen langs de ongerepte stranden en door subtropisch regenwoud of kajakken langs de wonderschone baaien. De vele wandelroutes lopen over delen van de bekende Abel Tasman Coast Track, één van de bekende Great Walks van Nieuw-Zeeland. ’s Avonds kun je in een van de sfeervolle restaurants of cafés in Nelson genieten van een heerlijke maaltijd.

Nieuw-Zeeland Punakaiki Pancake RocksWe vervolgen onze weg zuidwaarts, langs de westkust en door de pracht van de Zuidelijke Alpen, de hoogste bergketen op het Zuidereiland. De natuur is hier ongerept en prachtig. We stoppen bij de zeerobbenkolonie van Cape Foulwin. Ook komen we langs - deels - verlaten goedzoekersstadjes. Aan de westkust werd eind 19e eeuw namelijk veel goud gevonden. Even ten noorden van Greymouth, onze eindbestemming van vandaag, ligt het plaatsje Punakaiki. Deze plaats is beroemd vanwege de bijzondere tropische begroeiing en de ‘Pannenkoekrotsen’ bij Dolomite Point. Dit zijn sterk verweerde en gelaagde kalksteenrotsen, die het water van de harde en vaak zeer hoge golven met grote kracht als een soort geiser de lucht in spuiten. Greymouth is een rustig stadje met mijnwerkers, vissers en bierbrouwers en ademt een sfeer die in de afgelopen 100 jaar nauwelijks is veranderd.

Ruige prachtige natuur bij Franz Josef en Wanaka

Dag 23 Greymouth - Franz Josef
Dag 24 Franz Josef - Wanaka
Dag 25 Wanaka

Franz Josef Glacier Nieuw-ZeelandOver bochtige wegen door ruige natuur en langs hoge bergtoppen en heldere meren, rijden we in iets meer dan twee uur naar Franz Josef, een klein dorp aan de voet van de gelijknamige gletsjer. Onderweg word je getrakteerd op spectaculaire vergezichten. De Franz Josef gletsjer en Fox Glacier gletsjer zijn zogenaamde advancing gletsjers en groeien nog steeds. De gigantische ijsklompen rijzen op uit het dichtbegroeide subtropische regenwoud, een fascinerend gezicht! Je kunt een helikoptervlucht maken om de prachtige gletsjer vanuit de lucht te bewonderen. Optioneel maakt de helikopter een korte stop op de sneeuw. Wie het liever rustiger aan doet kan ook een korte wandeling maken door Franz Josef.

Nieuw-Zeeland WanakaDoor het uitgestrekte regenwoud en langs snelstromende rivieren, grote gletsjermeren en besneeuwde toppen, rijden we verder naar het zuiden. Onderweg maken we verschillende mooie stops, bijvoorbeeld bij de waterval Thunder Creek Falls. Wanaka ligt in de spectaculaire alpen. Bezoekers van over de hele wereld trekken naar deze regio vanwege de buitengewone schoonheid. De prachtige bergen, de oevers van het meer en het Mount Aspiring nationaal park, een Werelderfgoedgebied van UNESCO, maken het de ultieme uitvalsbasis voor buitenactiviteiten. Zo kun je er bijvoorbeeld varen, wandelen, fietsen, raften, paardrijden, vissen en kajakken. Niet alleen voor buitenenthousiastelingen is er genoeg te doen. Je kunt ook flaneren door de straten en je laten inspireren door galerijen en stijlvolle winkels. Of neem een hapje en een drankje in een cafe of restaurant. Je kunt ook een bezoek brengen aan een ambachtelijke brouwerij of distilleerderij of een bekroond wijnhuis. 

Fiordland nationaal park, het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland

Dag 26 Wanaka - Queenstown - Te Anau
Dag 27 Te Anau
Dag 28 Te Anau - Christchurch
Dag 29 Christchurch - Amsterdam
Dag 30 Aankomst Amsterdam

Nieuw-Zeeland QueenstownVanuit Wanaka rijden we via een stop in Queenstown in zo'n 3,5 uur naar Te Anau. Queenstown is een mooi gelegen stadje in het zuiden. Ook hier kun je je vermaken met verschillende (buitensport)activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld varen, wandelen, wijn proeven, raften, paardrijden, parapenten of een tocht maken in een speedboot over de snelstromende Shotoverrivier. Het is ook leuk om met de kabelbaan naar de top van Queenstown Hill te gaan voor een prachtig uitzicht over de stad en het nabij gelegen Lake Wakapitu.  

Doubtful Sound Nieuw-Zeeland (internet)Het stadje Te Anau ligt aan de rand van het Fiordland nationaal park, dat met ruim 1.2 miljoen hectare het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland én UNESCO Werelderfgoed is. Het park staat bekend om de vele watervallen en fjorden, waarvan Milford Sound en Doubtful Sound de bekendste zijn. Deze adembenemende fjorden hebben unieke flora, doordat ze tot de natste gebieden op aarde behoren. Milford Sound is beroemd vanwege de spectaculaire hoogteverschillen en het eindpunt van de bekende Milford Track. Doubtful Sound is de diepste fjord en bekend door het waterkrachtstation en de overweldigende stilte. Het Fiordland nationaal park is ook indrukwekkend vanwege de fauna. Bekende bewoners zijn pinguïns, zeehonden en dolfijnen. Zij zwemmen regelmatig vrolijk mee met de boten, dus grote kans dat je ze ziet! Je kunt een optionele excursie boeken om per boot Milford Sound of Doubtful Sound van dichtbij te bekijken. Ook is het mogelijk om in Te Anau een grot met gloeiwormen te bezoeken of om een wandeling te maken door dit prachtige natuurgebied. 

Na de overweldigende natuur van het Fiordland nationaal park rijden we vandaag naar het oostelijk gelegen Christchurch, de stad waar we onze reis eindigen. Onderweg hebben we hopelijk uitzicht op Mount Cook, de hoogste piek van Nieuw-Zeeland, en passeren we het prachtige Lake Tekapo. Christchurch zelf doet behoorlijk Engels aan. Haar bijnaam ‘the Garden City’ dankt de stad aan de vele mooie tuinen en parken die je er kunt bezoeken. Vanuit Christchurch vliegen we via Dubai terug naar Amsterdam. 

Vanwege het grote aantal evenementen dat in Australië plaatsvindt, kan het zijn dat we soms in een andere plaats overnachten dan in bovenstaande tekst staat aangegeven.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar het programma wordt (waar mogelijk) ter plaatse in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt meestal wel een programma aan, maar je bent niet verplicht daaraan deel te nemen. Je wordt opgewacht door een lokale reisbegeleider in Australie en in Nieuw-Zeeland heeft u een Nederlandse reisbegeleider. Hij/zij geeft je tips en advies over de bezienswaardigheden en mogelijke activiteiten ter plaatse. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
15 okt - 13 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 7.395,-

Start - einde
22 okt - 20 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 7.395,-

Start - einde
29 okt - 27 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 7.395,-

Start - einde
03 nov - 02 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 7.295,-

Start - einde
10 nov - 09 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 7.595,-

Start - einde
26 nov - 25 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten worden uitgevoerd door Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 7.095,-

Start - einde
03 dec - 01 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten worden uitgevoerd door Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 7.195,-

Start - einde
10 dec - 08 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten worden uitgevoerd door Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 7.395,-

Start - einde
17 dec - 15 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten worden uitgevoerd door Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 7.595,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
08 jan - 06 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 7.295,-

Start - einde
14 jan - 12 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 7.295,-

Start - einde
21 jan - 19 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten worden uitgevoerd door Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.795,-

Start - einde
11 feb - 12 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 7.095,-

Start - einde
18 feb - 19 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 7.095,-

Inclusief

 • Comfortabele vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vlucht Sydney - Auckland
 • Engelssprekende gids/chauffeur in Australië
 • Nederlandse reisbegeleider in Nieuw-Zeeland
 • Overnachtingen in middenklasse accommodaties
 • Verblijf in Tongariro nationaal park
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Fantastische ferryovertocht van Wellington naar Picton
 • Rit over de Great Ocean Road
 • Bezoek aan Grampians nationaal park
 • Bezoek aan een wijnmakerij
 • Bezoek aan de Blue Mountains
 • Bezichtiging van de spectaculaire Hukawatervallen
 • Bezoek aan de zeerobbenkolonie bij Cape Foulwind
 • Fotostop bij de fotogenieke Pancake Rocks in Punakaiki
 • Bezoek aan de waterval Thunder Creek Falls
 • Bezoek aan de stad Queenstown

Exclusief

Maaltijden, e-visa, toeristenbelasting Nieuw-Zeeland, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc. Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 1.595,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in Christchurch te verlengen en eventueel accommodatie bij te boeken via Djoser. De prijs van het hotel in Christchurch is vanaf € 50,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.

Bij een vlucht met Emirates is het ook mogelijk om te verlengen in Dubai. Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Australië & Nieuw-Zeeland, 30 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Er is maar een woord wat in mij opkomt als ik terugblik op deze reis: "onvergetelijk!". Bijna niet te beschrijven; de landschappen, zo mooi, de ene highlight na de andere. Alles goed verzorgd, maar ook avontuurlijk. Voor wat betreft het programma is er voor elk wat wils. En de reisbegeleiding = top!

  9,0

 • Dit was mijn verste en langste reis die ik ooit heb gemaakt. Het was mijn droom om naar Australië en Nieuw-Zeeland te gaan en deze reis heeft mijn verwachtingen overtroffen. De afwisseling qua natuur en steden en de vluchten waren top. Reisleiding en bus en ferry prima. Een fantastische groepsreis!

  10,0

 • De mooiste reis die wij ooit in ons leven gemaakt hebben. Van de geweldige fauna in Australië tot de adembenemende flora in Nieuw-Zeeland. De reis zat goed in elkaar met zeer veel afwisseling. We hadden een leuke groep en de begeleiding was voortreffelijk. Deze reis is onvergetelijk.

  9,0

 • Heel indrukwekkende reis. Verrassend mooi, ruig Australië, goede reisleider Ralph en groen New Zealand met reisbegeleider Roeland. Leuke groep van 20 personen. Ontzettend veel gezien en gedaan. Denk nog met veel plezier terug aan deze reis

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

Nieuw-Zeeland Christchurch Southern Comfort MotelWe overnachten in afwisselende types accommodaties in de middenklasse categorie: hotels, motels en lodges. De kamers zijn voorzien van douche en toilet. Vaak kun je op de kamer koffie en/of thee zetten. Een enkele keer is er ook een zwembad aanwezig.  

De lodge bij het Tongariro nationaal park ligt op een fantastische locatie middenin de natuur.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Melbourne Atlantis Hotel
Warrnambool Mahogany Motel
Ararat Statesman Motor Inn
Bendigo Best Western Cathedral Motor Inn
Beechworth Armour Motor Inn
Canberra Pavilion on Northbourne
Bathurst Explorers Motel
Sydney Mariners Court Hotel
Auckland Ibis Auckland
Rotorua Devonwood Motel
Tongariro Discovery Lodge
Napier Kennedy Park Resort
Wellington Ibis Wellington
Nelson The Beachcomber Hotel
Greymouth Recreation Hotel
Franz Josef Franz Josef Top 10 Holiday Park
Wanaka Wanaka Hotel
Te Anau Te Anau Top 10 Holiday Park
Christchurch Hotel Give


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven. Vanwege het grote aantal evenementen dat in Australië plaatsvindt, kan het zijn dat we soms in een andere plaats overnachten.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 1.595,-.

 • Armour Motor Inn tuin Beechworth Australie
 • Nieuw-Zeeland Auckland Ibis Hotel

  De hotelkamers hebben een eigen badkamer met douche en toilet

 • Wanaka Hotel Nieuw-Zeeland
 • Armour Motor Inn kamer Beechworth Australie
 • Armour Motor Inn zwembad Beechworth Australie

  Enkele accommodaties hebben een zwembad

 • Bayview on the Park Melbourne Australie
 • Bay Plaza Hotel uitzicht Wellington Nieuw-Zeeland
 • Bay Plaza Hotel kamer Wellington Nieuw-Zeeland
 • Nieuw-Zeeland Tongariro Discovery Lodge

  De accommodatie in Tongariro is prachtig gelegen

 • Nieuw-Zeeland Wellington Ibis Hotel
 • Wanaka Hotel uitzicht Nieuw-Zeeland
 • Wanaka Hotel kamer Nieuw-Zeeland
 • Southern Comfort Motel Christchurch Nieuw-Zeeand
 • Oakridge Resort zwembad Wanaka Nieuw-Zeeland
 • Nieuw-Zeeland Te Anau Top 10 Holiday Park

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  14:30 - 00:10*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Melbourne

  Vertrek

  02:55 - 23:23*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Christchurch - Dubai

  Vertrek

  18:20 - 05:15*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  08:10 - 12:40

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: Australië kent drie verschillende tijdzones. Gedurende onze wintertijd is het verschil 10 uur met Sydney en 8,5 uur met Darwin. ‘s Zomers is het in Nieuw-Zeeland 10 uur later, in de winter 12 uur.

Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. De luchtvaartmaatschappij beschikt over een zeer moderne vloot van ruim 200 toestellen en is de grootste gebruiker van ‘s werelds grootste passagierstoestel: de Airbus A380. De toestellen van Emirates zijn in alle klassen standaard voorzien van zeer comfortabele stoelen, zodat je ook in economy class genoeg beenruimte hebt. Alles stoelen zijn ook voorzien van een gerenommeerd entertainmentsysteem (Emirates won meerdere jaren op rij prijzen voor beste inflight entertainment). WiFi hoef je niet te missen aan boord, dat kan je namelijk aanschaffen. De catering aan boord is uitstekend met voldoende keuze uit maaltijden en drankjes. Kortom, bij Emirates is een comfortabele reis verzekerd.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We reizen door Australië per bus met airconditioning. Met hun bescheiden afmetingen zijn ze zeer geschikt om over de vaak onverharde wegen te rijden. Omdat de bus geheel tot onze beschikking staat kunnen we onderweg stoppen bij de vele mooie uitzichtpunten.

Vanuit Sydney vliegen we naar Auckland. Deze vlucht wordt meestal uitgevoerd door Qantas Airways of Air New Zealand.

In Nieuw-Zeeland beschikken we ook op zowel het Noordereiland als op het Zuidereiland over een eigen bus met chauffeur. Ook deze bus heeft airconditioning. De afstanden op de reisdagen zijn niet bijzonder groot en de wegen zijn goed.

Van Wellington, het zuidelijkste puntje van het Noordereiland, varen we per ferry naar Picton op het Zuidereiland. Deze soms wat hobbelige maar prachtige tocht, geregeld in gezelschap van dolfijnen, gaat door het prachtige natuurgebied Marlborough Sounds.

 • Emirates A380 vliegtuig Djoser

  Meestal vliegen we met Emirates, o.a. met de Airbus A380-800

 • Bus Australië Djoser
 • Binnenkant bus Australie Djoser
 • Bus Nieuw-Zeeland buitenkant

  De bussen beschikken over airconditioning

 • Bus Nieuw-Zeeland binnenkant
 • Ferry Picton Nieuw-Zeeland Djoser

  Ferryovertocht door de prachtige Marlborough Sounds

Bij de reis inbegrepen

 • Comfortabele vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vlucht Sydney - Auckland
 • Engelssprekende gids/chauffeur in Australië
 • Nederlandse reisbegeleider in Nieuw-Zeeland
 • Overnachtingen in middenklasse accommodaties
 • Verblijf in Tongariro nationaal park
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Fantastische ferryovertocht van Wellington naar Picton
 • Rit over de Great Ocean Road
 • Bezoek aan Grampians nationaal park
 • Bezoek aan een wijnmakerij
 • Bezoek aan de Blue Mountains
 • Bezichtiging van de spectaculaire Hukawatervallen
 • Bezoek aan de zeerobbenkolonie bij Cape Foulwind
 • Fotostop bij de fotogenieke Pancake Rocks in Punakaiki
 • Bezoek aan de waterval Thunder Creek Falls
 • Bezoek aan de stad Queenstown

Excursies

Nieuw-Zeeland Punakaiki Pancake RocksBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een snuift graag de sfeer van bijvoorbeeld Melbourne of Sydney op door zelf op pad te gaan, terwijl de ander liever een een urenlange wandeling maakt in Tongariro nationaal park. Afhankelijk van de locatie zijn er altijd activiteiten te ondernemen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Australië en Nieuw-Zeeland zijn de volgende bezienswaardigheden of excursies inbegrepen, exclusief eventuele entreegelden:

 • Uiteraard mag de prachtige route over de Great Ocean Road niet ontbreken. We bezoeken o.a. de Twelve Apostles, de beroemdste rotsformaties van de Great Ocean Road.
 • We bezoeken Grampians nationaal park. Met zijn imposante rotspartijen, majestueuze bergen, eindeloze wandelpaden en diepgroene bossen kun je hier volop genieten van de prachtige natuur.
 • Op de route van Bendigo naar Beechworth bezoeken we een wijnmakerij.
 • In Blue Mountains nationaal park wordt je omgeven door prachtig natuurschoon met o.a. talloze eucalyptusbomen waarvan de oliën verdampen en daardoor een prachtige blauwe mist over de bergen hangt.
 • We brengen een bezoek aan de spectaculaire Hukawatervallen.
 • Geniet van de prachtige overtocht van het Noorder- naar het Zuidereiland. Op heldere dagen zie je hier met geluk dolfijnen met de boeg van het schip mee zwemmen. De ferry vaart door de prachtige Marlborough Sounds.
 • Wanneer we Nelson verlaten rijden we via de ruige westkust langs Cape Foulwind. Hier stoppen we om een zeerobbenkolonie te bekijken.
 • In Punakaiki bezoeken we de Pancake Rocks. Deze rotsen doen je inderdaad denken aan enorme stapels versteende pannenkoeken.
 • En route naar Wanaka bezoeken we de waterval Thunder Creek Falls.
 • We bezoeken Queenstown, een mooi gelegen stadje in het zuiden van het Zuidereiland.


Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies:

 • In Melbourne hoef je je geen moment te vervelen, er zijn talloze musea, restaurants en parken. Tevens kun je ook naar het strand, bijvoorbeeld het strand van St. Kilda, of naar de Royal Botanic Gardens. Melbourne staat ook bekend om zijn straatkunst en wordt beschouwd als een van de beste steden ter wereld om street art te bekijken. 
 • In Canberra kun je het Parliament House bezoeken, het National Museum of Australia, de botanische tuinen, het Australian War Memorial en de National Gallery.
 • Australie Sydney Harbour BridgeSydney heeft veel te bieden. Uiteraard moet je zeker een bezoek brengen aan het Sydney Opera House en de Harbour Bridge. Vanaf daar loop je gemakkelijk naar de gezellige wijk The Rocks. Deze buurt is het hart van het historische stadsdeel in Sydney. Het is ook leuk om Darling Harbour te bezoeken. Hier vind je talloze restaurants, tuinen, parken en cafés. Vanaf de ruim 300 meter hoge Sydney Tower Eye heb je een fantastisch uitzicht op de stad en als het heel helder is zie je zelfs de Blue Mountains liggen. Zin in een mooie kustwandeling? Wandel dan van Bondi Beach naar Coogee Beach, of andersom. De route is zo'n zes kilometer lang en loopt langs de meest populaire stranden van de oostkust. Onderweg passeer je mooi gelegen parken, kliffen, baaitjes en zwembaden. 
 • In Auckland kun je een bezoek brengen aan de 328 meter hoge Sky Tower of één van de vele musea bezichtigen. In het Auckland Museum steek je iets op over de Nieuw-Zeelandse geschiedenis. Of werp een blik op Auckland vanaf het water op een ferry.
 • Bezoek het geothermische park Wai-O-Tapu. Ook dit park kent vulkanische activiteiten en heeft een aantal bijzondere bezienswaardigheden, zoals de kleurrijke ‘Champagnepoel’, de gitzwarte ‘Inktpot van de Duivel’ en de Lady Knox geiser.
 • In en om het meer bij Rotorua kun je prachtig wandelen. Je kunt hier ook meer te weten komen over de maori-cultuur. Daarnaast staat Rotorua natuurlijk bekend om de hete mineraalbaden en geisers. Bezoek de Polynesian Spa om heerlijk te relaxen in de warmwaterbronnen.
 • Maak een wandeling in Tongariro nationaal park. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk, van een wandeling van een uur tot één van de spectaculairste dagtochten ter wereld, de Tongariro Crossing. Deze tocht is ruim 19 kilometer lang en duurt zo'n 6 tot 8 uur. Je wandelt langs diepe kraters en turquoiseblauwe kratermeren. Voor deze dagtocht dien je wel een geoefende wandelaar te zijn.
 • Vanuit Napier kun je een excursie maken naar de schitterende kliffen van Cape Kidnappers, waar je een grote Jan-van-gent-kolonie treft.
 • Ga in Wellington met een kabelbaan naar de botanische tuinen, bezoek een museum of loop de 'Wellington Waterfront Walk', een wandeling langs het water.
 • Maak een excursie naar Abel Tasman nationaal park. Het gebied staat bekend om de talloze azuurblauwe baaitjes, goudgele stranden en dichtbegroeide bossen met een voor Nieuw-Zeeland typische flora en fauna. Je kunt hier heerlijk wandelen langs de ongerepte stranden en door subtropisch regenwoud of kajakken langs de prachtige baaien.
 • Maak een wandeling door Franz Josef of maak een helikoptervlucht om de prachtige gletsjer vanuit de lucht te bewonderen.
 • In Wanaka en Queenstown kun je buitensportactiviteiten ondernemen, zoals varen, wandelen, fietsen, raften, paardrijden, vissen en kajakken.
 • Maak vanuit Te Anau een excursie naar Fiordland nationaal park en breng per boot een bezoek aan Milford of Doubtful Sound. Ook is het mogelijk om in Te Anau een grot vol gloeiwormen te bezoeken.


Veel excursies zijn weersafhankelijk. De reisbegeleider informeert je ter plaatse over alle excursies en de bijbehorende prijzen.

Reisdocumenten

 • E-ticket: ongeveer een week voor vertrek ontvang je je e-ticket.
 • Internationale reispas: je reispas dient na vertrek uit Nieuw-Zeeland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Visum Australië: voor Australië dien je zelf voor vertrek online een elektronisch visum (eVisitor) aan te vragen. Dit e-visum is gratis en vraag je aan via deze website.
 • Visum Nieuw-Zeeland: voor Nieuw-Zeeland dien je zelf voor vertrek online een elektronisch visum (NZeTA) aan te vragen. Dit e-visum kost NZD 17,- voor een aanvraag via de NZeTA-app of NZD 23,- voor een aanvraag via een browser (wijzigingen voorbehouden).
 • Toeristenbelasting Nieuw-Zeeland: alle toeristen die Nieuw-Zeeland bezoeken moeten een toeristenbelasting betalen. Deze belasting dient direct bij het aanvragen van het e-visum te worden voldaan en kost NZD 35,-.

Geldzaken

In Australië wordt er betaald met de Australische dollar en in Nieuw-Zeeland met de Nieuw-Zeelandse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: in Australië zijn in de grotere plaatsen veel geldautomaten aanwezig en in Nieuw-Zeeland in vrijwel alle plaatsen waar we komen.
Contant: euro's kun je ter plaatse op verschillende plekken omwisselen naar de lokale valuta. 
Creditcards: worden op de meeste plaatsen geaccepteerd. Daarnaast betaal je bijvoorbeeld in Sydney ook in het openbaar vervoer met een creditcard.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 450,- per persoon per week. Wanneer je aan optionele activiteiten zoals een helikoptervlucht, walvis spotten, kanovaren e.d. wilt deelnemen, raden we je aan je budget aan te passen. Deze activiteiten zijn namelijk vrij prijzig, maar wel erg de moeite waard. 

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt voor Australië € 25,- en voor Nieuw-Zeeland € 35,-.

Maaltijden

De maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Tijdens de reis kun je dan ook zelf bepalen waar en wat je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. Op de vlucht van Australië naar Nieuw-Zeeland is geen maaltijd inbegrepen.

Australie eten seafood maaltijdDe reisbegeleiding kan je vaak tips geven voor een goed restaurant of een leuk café. Bijna alle internationale keukens zijn vertegenwoordigd, zodat je altijd wel een ruime keuze hebt aan restaurantjes. Houd je van vis dan moet je in Australië zeker de 'seafood platter' proberen. Meestal word je dan verrast met een enorme schaal, die rijkelijk is gevuld met allerlei lekkernijen uit de oceaan. Vleesliefhebbers kunnen de smakelijke kangoeroe biefstuk eens proeven.

Het eten in Nieuw-Zeeland weerspiegelt de multiculturele samenstelling van het land. Zo vind je er de oer-Engelse 'fish and chips', de Indiase, Chinese en Vietnamese keukens, maar ook poffertjes. Natuurlijk zijn ook de Amerikaanse hamburgergiganten rijk vertegenwoordigd. Maar probeer in ieder geval eens een lamsvleesgerecht of ander wild: een betere kwaliteit vind je nergens. Eén ding is zeker: je lijdt geen honger, want de porties zijn behoorlijk groot.

Gezondheid

Voor een rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden in deze landen zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België en er is dus geen verhoogd risico. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine reisapotheek met wat pleisters, paracetamol, betadine/jodium, zonnebrand, muggenspray etc. in te pakken.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in Christchurch te verlengen en eventueel accommodatie bij te boeken via Djoser. De prijs van het hotel in Christchurch is vanaf € 50,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.

Bij een vlucht met Emirates is het ook mogelijk om te verlengen in Dubai. Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Australie Great Ocean RoadHet klimaat in Australië kent evenals in Europa vier seizoenen. De verdeling van de jaargetijden is tegengesteld aan die van ons. In onze zomermaanden is het dus winter in Australië. Binnen het land zijn grote klimatologische verschillen te onderscheiden tussen het noorden, midden en zuiden van Australië. Het klimaat in het zuiden wat wij gedurende deze rondreis bezoeken kent relatief koude winters met sneeuw in de Snowy Mountains en warme, droge zomers. Maar ook binnen dit gebied zijn er regionale verschillen. In Melbourne ligt de temperatuur in de zomer meestal tussen de 11°C en 26°C en in Sydney meestal tussen de 17°C en 27°C.

Nieuw-Zeeland ligt ook op het zuidelijk halfrond, wat betekent dat de zomer loopt van november tot maart en dat het in juli hartje winter is. Daardoor wordt het ook warmer naarmate je noordelijker komt. De gemiddelde temperatuur in Nieuw-Zeeland ligt op het Noordereiland net wat hoger dan op het Zuidereiland. In de steden liggen de temperaturen in de zomer meestal tussen de 17°C en 25°C. De kans op neerslag is het grootst in juli, maar van een vaste regentijd is geen sprake. We komen ook in hoger gelegen gebieden, waar het vanzelfsprekend kouder is. Houd het hele jaar door rekening met verschillende weertypes. In Nieuw-Zeeland kan het weer binnen korte tijd omslaan en gezien de grote hoogteverschillen komt het wel voor dat je in de ochtend op een gletsjer staat en 's middags in de zon op een terrasje zit!

Reisbegeleiding en gidsen

In Australië wordt de reis begeleid door een Engelssprekende reisbegeleider/chauffeur die verantwoordelijk is voor de organisatorische aspecten van de reis en je ook uitgebreid vertelt over lokale gebruiken en culturele achtergronden van Australië. In Sydney zal een lokale vertegenwoordiger voor je klaar staan.

Een Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis in Nieuw-Zeeland. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we naar en door Australië en Nieuw-Zeeland?

We vliegen meestal met Emirates, via Dubai, naar Australië. In Australië beschikken we over een eigen bus. Vanwege de beperkte bagageruimte verzoeken we je om geen grote harde koffers mee te nemen. De voorkeur gaat uit naar een backpack, tas op wieltjes of een zachtschalige koffer. Van Australië naar Nieuw-Zeeland vliegen we meestal met Qantas Airways of Air New Zealand. Op deze vlucht is geen maaltijd inbegrepen.

We beschikken in Nieuw-Zeeland over eigen bussen met chauffeur. De oversteek van het Noordereiland naar het Zuidereiland maken we met de lokale ferry. Deze boottocht duurt ongeveer 3,5 uur. Vanuit Christchurch vliegen we via Dubai terug naar Nederland.

Waar overnachten we?

We overnachten in afwisselende types accommodaties in de middenklasse categorie: hotels, motels en lodges. De kamers zijn voorzien van douche en toilet. Vaak kun je op de kamer koffie en/of thee zetten. Een enkele keer is er ook een zwembad aanwezig. De lodge bij het Tongariro nationaal park ligt op een fantastische locatie middenin de natuur.

Hoe groot zijn de afstanden tijdens de reis?

Australië is een prachtig, maar ook een groot land. Daardoor zijn langere reisdagen niet altijd te vermijden. Om een idee te krijgen: de route van Melbourne naar Sydney is ongeveer 1.800 kilometer (rijden we in 7 dagen). Soms moeten we dan ook vroeg opstaan. We maken gebruik van onze eigen bus, dus er zullen onderweg meerdere stops gemaakt worden voor een wandeling, lunch of gewoon een mooie foto.

In Nieuw-Zeeland zijn de wegen prima bereisbaar en de afstanden niet al te groot.

Hoe is de begeleiding in Australië en Nieuw-Zeeland?

In Australië wordt de reis begeleid door een Engelssprekende gids/chauffeur die verantwoordelijk is voor de organisatorische aspecten van de reis en je ook uitgebreid vertelt over lokale gebruiken en culturele achtergronden van Australië. In Sydney zal een lokale vertegenwoordiger voor je klaar staan.

Een Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis in Nieuw-Zeeland. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen.

Hoe is het klimaat?

Het klimaat in Australië kent evenals in Europa vier seizoenen. De verdeling van de jaargetijden is tegengesteld aan die van ons. In onze zomermaanden is het dus winter in Australië. Binnen het land zijn grote klimatologische verschillen te onderscheiden tussen het noorden, midden en zuiden van Australië. Het klimaat in het zuiden wat wij gedurende deze rondreis bezoeken kent relatief koude winters met sneeuw in de Snowy Mountains en warme, droge zomers. Maar ook binnen dit gebied zijn er regionale verschillen. In Melbourne ligt de temperatuur in de zomer meestal tussen de 11°C en 26°C en in Sydney meestal tussen de 17°C en 27°C.

Nieuw-Zeeland ligt ook op het zuidelijk halfrond, wat betekent dat de zomer loopt van november tot maart en dat het in juli hartje winter is. Daardoor wordt het ook warmer naarmate je noordelijker komt. De gemiddelde temperatuur in Nieuw-Zeeland ligt op het Noordereiland net wat hoger dan op het Zuidereiland. In de steden liggen de temperaturen in de zomer meestal tussen de 17°C en 25°C. De kans op neerslag is het grootst in juli, maar van een vaste regentijd is geen sprake. We komen ook in hoger gelegen gebieden, waar het vanzelfsprekend kouder is. Houd het hele jaar door rekening met verschillende weertypes. In Nieuw-Zeeland kan het weer binnen korte tijd omslaan en gezien de grote hoogteverschillen komt het wel voor dat je in de ochtend op een gletsjer staat en 's middags in de zon op een terrasje zit!

Heb ik een visum nodig voor Australië en Nieuw-Zeeland?

Ja, voor beide landen heb je een e-visum nodig. Deze dien je zelf voor vertrek online aan te vragen. Meer informatie hierover vind je na boeking op de Mijn Djoser-pagina.

Reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit moeten zelf bij de Australische ambassade (070-3108200) en Nieuw-Zeelandse ambassade (070-3469324) nagaan of andere regels van toepassing zijn.

Kan ik pinnen in Australië en Nieuw-Zeeland?

In bijna elke plaats waar we verblijven, zijn mogelijkheden om te pinnen bij geldautomaten. In winkels en restaurants worden Europese bankpassen vaak niet geaccepteerd. Een creditcard is handig om mee te nemen.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening?

De netspanning is hetzelfde als in Nederland. In de stopcontacten in Australië en Nieuw-Zeeland passen alleen stekkers met drie platte poten. Bekijk een afbeelding van de stekkers op wereldstopcontacten.nl.

Kan ik alleen het landarrangement boeken?

Nee, bij deze reis is het niet mogelijk om een landarrangement te boeken.

Kan ik de reis vervroegen en/of verlengen?

Het is alleen mogelijk om de reis te verlengen in Christchurch of Dubai. In Christchurch kun je accommodatie via Djoser bijboeken, in Dubai dien je zelf accommodatie te regelen.

Het is niet mogelijk om de reis te vervroegen in Dubai of Australië.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Australië & Nieuw-Zeeland

Bekijk alle reisblogs over Australië & Nieuw-Zeeland