Rondreis Malawi

Wanneer je aanschuift bij de hartelijke bevolking op een houten bankje in een klein lokaal restaurantje om te proeven van nshima of zoete aardappelen, zul je merken waarom Malawi ‘the warm heart of Africa’ genoemd wordt. In de wildparken die bekend zijn omwille van de diversiteit aan wild en natuurschoon kun je onder andere sabelantilopen, luipaarden, nijlpaarden, krokodillen, olifanten en vele watervogels tegenkomen.

Lees meer

Meer over Malawi

Alle hoogtepunten van Malawi

Bekijk alle hoogtepunten van Malawi

Malawi's hartelijke bevolking doet haar bijnaam 'the Warm heart of Africa' eer aan. Schuif eens aan op een houten bankje in een klein lokaal restaurantje om te proeven van nshima of zoete aardappelen. De wildparken zijn bekend om de diversiteit aan wild en natuurschoon. Je kunt hier onder andere sabelantilopen, luipaarden, vele watervogels, nijlpaarden, krokodillen en olifanten zien.

Terug naar boven

Landinformatie Malawi

Landinformatie Malawi

  • Hoofdstad: Lilongwe
  • Inwoners: 18 miljoen
  • Taal: Engels en Chichewa
  • Munteenheid: Malawische kwacha
  • Beste reistijd: mei tot en met augustus
  • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil met Malawi, maar tijdens onze wintertijd is het er 1 uur later.
  • Oppervlakte: 118.500 km²
  • Geografie: Malawi is een klein land in het zuiden van Afrika, en grenst aan Zambia, Tanzania en Mozambique. In het oosten van het land ligt het Malawimeer, een van de grootste meren van Afrika. Dit is het op vijf na diepste meer ter wereld: het meer is 706 meter diep.
     

Terug naar boven

Beste reistijd Malawi

Beste reistijd Malawi

Zambia en Malawi hebben een gelijkwaardig klimaat met een regenseizoen dat van november tot april loopt. Regen in deze periode valt in korte maar zeer hevige buien, waarna de zon weer doorbreekt. De rest van het jaar is het droog en liggen de temperaturen, met name in Malawi, constant tussen 25° en 30°C. In de maanden oktober en november stijgt de temperatuur hier tot 40°C.

Terug naar boven

Klantwaardering

9,0

Wat een prachtige reis is dit, een ongelofelijke verscheiden...
Wat een prachtige reis is dit, een ongelofelijke verscheidenheid aan natuurpracht. Ik wist niet dat kamperen zo comfortabel kan zijn, de campsites zijn prachtig en het vervoer is prima. Het internationale gezelschap maakt het nog boeiender. Kortom genoten van het begin tot het einde.

Liesbeth S. - 9,0
Terug naar boven
Chat met Djoser