Rondreis Tibet
In Tibet kom je terecht in een wereld van boeddhisme, wedergeboorte, karma, monniken in eeuwenoude kloosters en verlaten vlaktes met besneeuwde bergkammen aan de horizon. De ervaringen die je hier meemaakt worden kracht bijgezet door de Himalayapassen van ruim 5000 meter hoog. Het bezoek aan het Tibetaans Plateau is dan ook letterlijk en figuurlijk één van de hoogtepunten van deze reis. Je bezoekt ook de prachtige steden Kathmandu, Lhasa en Bhaktapur tijdens jouw rondreis door Tibet en Nepal.
Van Beijing naar Delhi 30 dagen Bezoek de Chinese Muur, Mount Everest en de Taj Mahal
China, Tibet, Nepal en India
Reviews Tibet reizen
-
Wat een ervaring is deze reis geworden. Helaas moesten we wegens weersomstandigheden Nepal overslaan, maar evengoed heb ik enorm genoten. Mede door de zeer goede reisleiding, René! Wel vermoeiend door de lengte vd reis, de hoogte, treinen, hitte, drukte, enz. Als je echt wilt reizen is dit de reis!!
Van Beijing naar Delhi, 30 dagen
-
Enorm zware reis welke tot de nek toe was gevuld met geweldige excursies & ervaringen. Je zal passen bereiken boven de 5200+ meter hoogte (zuurstof gebrek!) in Tibet en last krijgen van je maag in India, maar dit is het uiteindelijk allemaal waard. Prachtige landen met magnifieke cultuur.
Van Beijing naar Delhi, 30 dagen
-
Een prachtig avontuur door 4 verschillende culturen met een vleugje Boeddhisme als okergele leidraad. Ook een avontuur op grote hoogte met de Hemelse trein van Xi’an naar Lhasa. De verkiezing van premier Modi aan de Ganges in Varanassi ging niet ongemerkt voorbij. Dankzij reisbegeleider Jeroen een bijzondere reis.
Van Beijing naar Delhi, 30 dagen
-
Hele pittige reis maar heel interessant en gaaf. Mede door Jeroen, wat een fantastische reisleider is, enorm genoten, want het was niet altijd even makkelijk voor hem.
Van Beijing naar Delhi, 30 dagen
Boek en reis met zekerheid
- ANVR- en SGR garantie
- 100% terugbetaling bij annulering
- 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
- Goede lokale vertegenwoordiging
- Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
- Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
- Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
- Meer dan 40 jaar ervaring
Bekijk alle hoogtepunten van Tibet
Goed verzorgde rondreizen
Gedurende de groepsreis Tibet reist er een enthousiaste, ervaren en deskundige Nederlandse reisbegeleider met ons mee. Een absolute meerwaarde aan de Djoser reizen. Daarnaast zal er een lokale gids meereizen die ons tijdens de rondreis van alles kan vertellen over Tibet. We overnachten in China in goede middenklasse hotels, voorzien van eigen sanitaire voorzieningen. In de Tibetaanse steden verblijven we in een wat eenvoudigere hotels. Ook deze zijn voorzien van eigen sanitair.
Waarom Djoser
De Tibet groepsreis is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Tibet te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een groepsreis door Tibet laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Tibet je de moeite waard vindt om te bezoeken.
Landinformatie Tibet
- Hoofdstad: Lhasa
- Andere bekende plaatsen: Shigatse, Gyantse en Zhangmu
- Inwoners: 3,2 miljoen
- Taal: Chinees en Tibetaans
- Munteenheid: Chinese yuan
- Beste reistijd: mei, juni en september
- Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Tibet 7 uur later dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 6 uur later.
- Oppervlakte: 1,25 miljoen km²
- Geografie: Tibet is een autonome regio in het zuidwesten van China. Dit houdt in dat het wel onderdeel is van China, maar een zekere mate van zelfbestuur heeft. Een groot gedeelte van het land is bezaaid met enorme bergen. De hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, bevindt zich op de grens van Tibet en Nepal. Deze berg is ongeveer 8850 meter hoog.
Reistijd Tibet
Tibet kent een koud klimaat. Het ligt op het Himalaya gebergte en hierdoor komt er weinig warme lucht. Ondanks dat je dichtbij de zon bent, voelt het nooit echt warm aan. In de winter, vooral in december en januari daalt de temperatuur ver onder het vriespunt. Ook in de zomer blijft het koud. Het is er dan ongeveer 17-21 graden. Van mei t/m oktober kan het er regenen. Neem daarom ook warme en waterdichte kleding mee.
Bezienswaardigheden Tibet
Tibet is het ‘hoogste’ land ter wereld en is omringt met alleen maar bergen, zoals de torenhoge Himalaya. Tempels, kloosters en bijzondere gebruiken kenmerken het land. De prachtige hoogvlaktes en de adembenemende uitzichten waar je geen genoeg van zult krijgen blijven je een leven lang bij.
Het dak van de wereld
Tibet is ongeveer twee keer zo groot als Frankrijk en grenst aan India, Nepal, Myanmar en Bhutan, maar voor het grootste deel grenst het aan China. Het meest kenmerkende van het land zijn natuurlijk de hoogste toppen van de wereld, het Himalayagebergte. Ook in het Noorden liggen hoogvlaktes van wel 5000 meter hoogte. Tibet wordt daarom ook wel het ‘dak van de wereld’ genoemd.
Het Tashilhunpo klooster
Het Tashilhunpo klooster werd in 1447 gebouwd in Shigatse, een stad in het zuiden van Tibet. Het klooster staat op een heuvel midden in de stad Tashilhunpo en betekend “alle geluk en voorspoed worden hier verzameld”. Het klooster is een van de belangrijkste bestemmingen voor pelgrims. Het bezoek aan het klooster vergt enige conditie, drie steile trappen moeten beklommen worden voor je voet kunt zetten in het klooster. Drie verschillende trappen leiden naar de tempel, de linker trap is om het klooster in te komen, de middelste trap is voor de pänchen lama en dalai lama, twee spirituele leiders, en via de rechter trap verlaat je het klooster.
Lhasa
Op 3650 meter hoogte, midden in de Himalaya ligt de hoofdstad van Tibet: Lhasa. Doordat de stad zo hoog ligt zul je zeker even moeten wennen aan de hoogte. De ijle lucht zorgt ervoor dat je snel buiten adem raakt omdat je minder zuurstof in je lichaam kunt opnemen. Dit heeft echter niks te maken met de conditie van de reiziger. Ben je eenmaal gewend is een bezoek aan deze stad op een andere manier adembenemend. Overal waar je kijkt zie je fantastische uitzichten. Een bezoek aan het indrukwekkende Potala Paleis mag niet ontbreken. Vroeger woonde hier de Dalai Lama, de spirituele leider van de Tibetanen. Het paleis heeft prachtige kamers en kapellen, neem dan ook even de tijd om dit alles tot je te laten doordringen. Als je helemaal boven bent aangekomen weet je niet waar je moet kijken, zoveel mooie uitzichten. Naast het Potala Paleis is ook de Jokhang Tempel, de heiligste Boeddhistische tempel, de moeite waard.
Tsampa
Door de ruige natuur en vaak beperkte mogelijkheden om gewassen te verbouwen is het menu in Tibet wat beperkt. Het basisvoedsel in de Tibetaanse keuken is tsampa, dit is gemaakt van gerstmeel met jakvlees, jakkaas en jakboter, allemaal gemaakt van de jaks, een runder soort. Naast deze basismaaltijd worden er ook veel noedels gegeten. Een populair drankje onder de bevolking is boterthee, gemaakt van theebladeren, zout en boter van de jak. Ook Chang is geliefd, dit is gerstbier met een lichte kleur en een wat zurige smaak. De Tibetaanse keuken is minder uitgebreid dan die van China, maar nog steeds kun je erg lekker eten en genieten van authentieke maaltijden. In de grotere steden wonen veel Han-Chinezen die restaurants zijn begonnen. Chinese gerechten zijn dus ook volop aanwezig.
Links lopen en driemaal nee zeggen
Het geloof staat centraal bij de Tibetanen. Tempels en heiligdommen zijn er in overvloed. Wanneer je voet zet op heilig grond word je geacht je respectvol te gedragen. Links lopen bijvoorbeeld is erg belangrijk. Zorg dat het heiligdom zich aan jouw rechterhand bevindt. Dit is uit respect voor de goden. Bedekkende kleding is een must als je een tempel in wilt. Geen korte broeken en hemdjes, je schoenen uittrekken en vooral niet je onderkant van je voeten naar de Boeddha richten. Voeten worden als onrein beschouwd. Mocht je een Tibetaan iets willen aanbieden, accepteer dan dat zij eerst driemaal nee zullen zeggen. Blijf overigens wel volhouden want na driemaal nee mogen zij het geschenk pas aannemen.
Reisblog Tibet
-
Museum Volkenkunde: Het verhaal achter jouw souvenir
Ik ga op reis en ik neem mee terug... In ons voorjaarsnummer deden we een oproep aan reizigers om ee...
-
-
-