Libanon

Rondreis Libanon

Tijdens een rondreis door Libanon bezoek je het land van de cederbomen, witte bergtoppen, schitterende stranden, eeuwenoude cultuur, historische steden en het bruisende Beiroet. Maar ook op culinair gebied is Libanon een walhalla voor fijnproevers. De alom geroemde Libanese keuken en exquise wijnen vormen de basisingrediënten voor een onvergetelijke rondreis!

Lees meer

Wat leuke feitjes over Libanon

Wat leuke feitjes over Libanon

  • De ceder, een boom, die afgebeeld is op de Libanese vlag vertegenwoordigd het beroemdste export product van het land: cederhout. Al in de Romeinse tijd was deze houtsoort een begrip. In Libanon en omliggende landen is deze boomsoort inmiddels uitsluitend nog te vinden in beschermde gebieden.
  • Libanon is het op één na kleinste land in het Midden-Oosten, het zou 206 keer in het grootste land van het Midden-Oosten passen, Saudi Arabië.
  • Het is sinds 1945 illegaal om in Libanon een buitenlandse vlag te hijsen.
  • In Libanon kan een stuk land twee legale eigenaren hebben. Zo kan het land van de één is en het gewas wat er groeit van een ander. Als je dus een stuk land wilt kopen, moet je beide partijen betalen.
  • In Libanon drukken de wetten en regelgeving van maar liefst 18 verschillende geloven nog steeds hun stempel op de samenleving.
  • Presentator Danny Ghosen is opgegroeid in Libanon en laat middels zijn programma 'Danny in Arabistan’ een goed beeld zien van zijn geboorteland.
     

Terug naar boven

Terug naar boven