Overzicht Honduras rondreizen van Djoser

Rondreis Honduras

Op de reis Van Guatemala-stad naar San Jose maak je kennis met het weinig bezochte Honduras. Hier vind je de eeuwenoude Mayastad Copán met zijn bijzondere ruïnes en Valle de Angeles, dat bekend staat om zijn ambachtslieden.

Reviews Honduras reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Reis opzicht is best zwaar. De natuur en omgeving is wel mooi, veel te zien en ook veel te doen. Maar de temperatuur is erg warm, 42c. De mensen zeggen dat nog nooit zo warm is geweest.

  8,0

  Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras, 24 dagen

 • Hele fijne reisbegeleidster, Sophie! Beschikbare tijd bij excursies was krap. In Djoser gids staat verouderde info (het bezoeken van bepaalde sites wat niet gebeurt, dat je tempels kan beklimmen wat niet kan) wat zorgde voor teleurstelling. Genoten van de boottochten, apen, vogels, cenotes, opgravingen!

  7,0

  Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras, 24 dagen

 • Een prachtige, intense reis langs de highlights van Mexico, Guatemala en Honduras. Kleurrijke steden, indrukwekkende ruïnes en prachtige, gevarieerde natuur (bergen, jungle, meren, rivieren, vulkanen). Elke dag keek ik mijn ogen uit! Ook heel veel dank aan onze fantastische reisbegeleidster Sophie.

  9,0

  Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras, 24 dagen

 • Ik vond de reis uitermate interessant omdat het de mogelijkheid bood de vele aspecten van verschillende delen, steden en bevolkingsgroepen van zowel Mexico als Guatemala te bekijken. Daar ik vele jaren in Spanje heb gewoond kon ik ook met de bevolking communiceren. Zo werd het nog leuker !!

  10,0

  Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras, 24 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Honduras

Het weinig bezochte Honduras komt aan bod tijdens de indrukwekkende 21-daagse rondreis Van Guatemala-stad naar San Jose. In Honduras vind je de bijzondere ruïnes van de eeuwenoude Mayastad Copán en de Valle de Angeles, dat bekend staat om zijn ambachtslieden.

Goed verzorgde rondreizen
We overnachten in middenklasse hotels. Indien we in een stad of dorp overnachten, dan ligt het hotel centraal. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een eigen badkamer. Bij de keuze van de hotels is tevens gelet op het karakter en uitstraling.

Waarom Djoser?

De rondreis door Midden Amerika is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Midden Amerika te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een rondreis Midden Amerika laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Landinformatie Honduras

 • Hoofdstad: Tegucigalpa
 • Andere bekende plaats: Copán
 • Inwoners: 8,7 miljoen
 • Taal: Spaans
 • Munteenheid: Hondurese lempira
 • Beste reistijd: februari tot en met mei
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Honduras 7 uur vroeger dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 8 uur later.
 • Oppervlakte: 112.500 km²
 • Geografie: Honduras is het grootste land van Centraal-Amerika. Het land is over het algemeen bergachtig, maar langs de kusten van de Caribische Zee en de Stille Oceaan liggen ook laagvlaktes. Honduras heeft een aantal eilandjes, die in vroegere tijden door Engeland zijn gekoloniseerd. De inwoners van deze eilandjes spreken daardoor vaak nog steeds Engels.

Beste reistijd Honduras

In het tropische Midden-Amerika komen de verschillen in klimaat voornamelijk voort uit de hoogteverschillen. De temperaturen wisselen op zichzelf door het jaar heen weinig. In de laaggelegen gebieden is de gemiddelde dagtemperatuur 30°C en nachttemperatuur 21°C. In de berggebieden liggen de temperaturen iets lager en lijken op het Europees voorjaar. In de avonden kan het frisjes zijn. Temperaturen komen echter nauwelijks onder de 15°C.

Midden-Amerika kent geen echte winter en zomer. Wanneer men het heeft over de winter duidt men de regenperiode aan die van april tot november loopt. De zomer is de droge periode van eind december tot midden april. In de regentijd regent het in fikse maar voorspelbare buien. Dagen zonder zonneschijn zijn echter het gehele jaar schaars. Tijdens de natte maanden is de natuur op zijn mooist! In Midden-Amerika kan het gehele jaar door gereisd worden.

Bezienswaardigheden Honduras

Honduras en El Salvador zijn gelegen tussen Guatemala en Nicaragua. Beide landen zijn tot 1821 kolonies geweest van Spanje, om vervolgens een aantal jaar deel uit te maken van de Verenigde Staten. Honduras was als ‘bananenrepubliek’ in de jaren ’20 de grootste bananenexporteur ter wereld, maar is inmiddels één van de armste landen van Midden- en Zuid-Amerika. Allebei de landen zijn nog geen drukke toeristische bestemming en staan met name bekend om de mooie natuur, vriendelijke mensen en mooie stadjes. Er is dus genoeg te ontdekken in deze relatief onbekende landen!

Mayastad Copán

djoser rondreizen honduras copanCopán is gelegen in een spectaculair heuvellandschap vlakbij de grens met Guatemala en was vroeger een stad binnen de Mayabeschaving. De overblijfselen van deze stad liggen op ongeveer een kilometer van het huidige stadje en laten de ruïnes van één van de machtigste Mayasteden in het gebied zien. Met name de unieke hiërogliefentrap en de indrukwekkende stellae – of stenen pilaren – zijn een bijzondere bezienswaardigheid. Deze trap bevat ruim 2000 hiërogliefen, verdeeld over de 30 meter hoge trap, die de geschiedenis van de dynastie beschrijft. Deze stad is pas in de 19e eeuw herontdekt, omdat het volledig overwoekerd was door jungle. Het huidige Copán is voornamelijk een rustig bergdorpje, met een karakteristiek centrum. Vanuit Copán heb je ook de mogelijkheid om enkele andere excursies te ondernemen. Het gebied is uitermate geschikt voor wandelingen en daarnaast kun je excursies maken naar de Aguas Calientes – de warmwaterrivier – of naar Macaw Mountain, waar een koffieplantage en vogelpark bij gelegen zijn.

Koloniaal Suchitoto en Lago Suchitlán

Djoser rondreizen honduras el salvador suchitotoIn contrast met deze Maya-overblijfselen, staat het prachtige Spaanse koloniale stadje Suchitoto bekend om de wit gepleisterde kerk op het plein, dat centraal in de stad gelegen is. Het stadje bestaat grotendeels uit hobbelige keienstraatjes, die het stadje met haar koloniale gebouwen extra sfeer geven. Aan het plein tegenover de kathedraal tref je ’s middags vaak vrouwen die er het nationale gerecht van El Salvador – de pupusa, een gevulde tortilla – klaarmaken. Suchitoto heeft een fantastisch uitzicht over het Lago Suchitlán en is dan ook onze uitvalsbasis voor een excursie naar dit stuwmeer. De afmetingen van het meer zijn sterk afhankelijk van het seizoen, als gevolg van de wisselende regenval. Het meer staat bekend om de vele trekvogels die er ieder jaar passeren en tijdens een boottocht over het meer heb je de mogelijkheid om de verschillende soorten vogels te spotten. Daarnaast kun je ook kiezen voor een hike door de jungle, om vervolgens bij de nabij gelegen watervallen heerlijk te zwemmen.