Overzicht Nieuw-Zeeland rondreizen van Djoser

Rondreis Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land met een verrassende variatie aan landschappen die zich in sneltempo afwisselen: tropisch aandoende baaien, kleurrijke vulkanen, gletsjers, spuitende geisers, besneeuwde bergen, enorme fjorden… geen wonder dat Nieuw-Zeeland ook wel ‘de wereld in het klein’ genoemd wordt! Tijdens onze reizen bezoek je o.a. Auckland, Abel Tasman Nationaal Park, Wanaka, Rotorua, Franz Josef en Christchurch.

Er is ook een 30-daagse reis waarbij je ook Australië bezoekt.

Reviews Nieuw-Zeeland reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Wij hebben in februari 2024 een geweldige rondreis gehad. Wat een prachtig land. Alles zat ook mee: een leuke groep, mooi weer en Frederieke is een heel goede reisleidster. Wat een natuur. En een ruimte. Van het respect dat de Maori's voor de natuur hebben kunnen we nog veel leren. Een aanrader.

  10,0

  Rondreis Nieuw-Zeeland, 25 dagen

 • Een geweldige rondreis gehad met een fantastische reisleidster Wieke! Zij heeft er mede voor gezorgd dat wij deze reis nooit meer vergeten. (Wel 1 kritische noot waar Djoser iets mee kan: het eerste onderkomen in Auckland was ondermaats. Verder waren de verblijven goed, tot zeer goed!)

  9,0

  Rondreis Nieuw-Zeeland, 25 dagen

 • Prachtige reisbestemming, Nieuw-Zeeland. Mooie balans tussen Noorder- en Zuidereiland. Goede hotels en vervoer. Prima begeleiding door reisbegeleider Daniel, gaf veel uitleg over mogelijke excursies waardoor je de juiste keuzes kon maken. Niets was hem teveel om ons een mooie reis te bezorgen.

  10,0

  Rondreis Nieuw-Zeeland, 25 dagen

 • Nieuw-Zeeland is een prachtig land met van alles om te zien. Het is zeker een aanrader om deze reis te boeken als je van prachtige natuur houd. Het vliegen is wel een dingetje omdat het aan de andere kant van de wereld is maar dat neem je al snel op de koop toe. Ik zeg boeken mensen!!

  8,0

  Rondreis Nieuw-Zeeland, 25 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Nieuw-Zeeland

Tijdens onze groepsreis door Nieuw-Zeeland bezoek je o.a. de metropool Auckland, het thermale gebied van Rotorua, nationaal park Abel Tasman, Franz Josef, Wanaka en Christchurch. De landschappen van Nieuw-Zeeland zijn ongelooflijk divers: lieflijke, tropisch aandoende baaien, spuitende geisers, kleurrijke vulkanen, gletsjers, besneeuwde bergen en immense fjorden, Nieuw-Zeeland is eigenlijk de wereld in het klein! Op onze 25-daagse reis Nieuw-Zeeland word je verrast door de verschillende landschappen van zowel het Noorder- als het Zuidereiland. Je kunt ook een 30-daagse combinatiereis Australië & Nieuw-Zeeland boeken.

Goed verzorgde rondreizen
Reis Nieuw-Zeeland door met een comfortabele bus en overnacht in verschillende middenklasse accommodaties zoals in hotels, lodges en motels. De kamers zijn voorzien van douche en toilet. Onze ervaren en enthousiaste Nederlandssprekende reisbegeleiders zullen de Nieuw-Zeeland rondreizen begeleiden en je onderweg van alles vertellen over dit prachtige land.

Waarom Djoser
Een Nieuw-Zeeland rondreis is erop gericht je optimaal te laten genieten en je het echte Nieuw-Zeeland te laten zien. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Nieuw-Zeeland rondreis brengt je langs alle hoogtepunten met een fantastische natuur als decor. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Landinformatie Nieuw-Zeeland

 • Hoofdstad: Wellington
 • Andere bekende steden in Nieuw-Zeeland: Auckland, Christchurch en Dunedin
 • Inwoners: ca. 5 miljoen
 • Taal: Engels, Maori
 • Munteenheid: Nieuw-Zeelandse Dollar
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Nieuw-Zeeland 12 uur later, tijdens onze zomertijd is het in Nieuw-Zeeland 10 uur later
 • Oppervlakte: 275.042 km2
 • Geografie: Nieuw-Zeeland bestaat uit twee eilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland. Deze twee eilanden worden door de Straat van Cook van elkaar gescheiden. Het Zuidereiland wordt van noord naar zuid gescheiden door de Nieuw-Zeelandse Alpen. Het Noordereiland is minder bergachtig maar kent wel vulkanisme.


Beste reistijd Nieuw-Zeeland

De Nieuw-Zeelandse zomer loopt van november tot maart en in onze zomermaanden is het daar winter. De zomers zijn aangenaam warm, maar in de bergen kan het wat koeler zijn. Zorg er wel altijd voor dat je ook warme kleding bij je hebt. De meeste kans op neerslag is in juli.


Bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is het land van de ongerepte natuur, het Noorder- en Zuidereiland en de cultuur van de Maori’s. Het land biedt veel variatie van prachtige natuurgebieden en drukke sfeervolle steden als Auckland. De volgende bezienswaardigheden zijn onmisbaar tijdens een Nieuw-Zeeland reis:

Noordereiland

landschap noorder eiland nieuw zeelandNieuw-Zeeland bestaat uit twee grote en meerdere kleine eilanden. Eén van de grote eilanden is het Noordereiland. Op het Noordereiland wonen drie keer zo veel mensen dan op het Zuidereiland. Het Noordereiland telt bijna 4 miljoen inwoners waarvan de meesten in en rondom de stad Auckland wonen. Van noord naar zuid strekt het eiland zich uit over 800 kilometer. Wanneer je van het noorden naar het zuiden reist ervaar je goed de overgang van de verschillende natuurgebieden. Van het tropische noorden met de tropische baai Bay of Islands kom je terecht op vulkanische vlaktes in het midden van het land, zoals het nationale park Tongariro.

Auckland ‘City of Sails’

Auckland nieuw zeelandAuckland, het dichtstbevolkte stedelijk gebied van het Noordereiland. De stad ligt in het noorden van het eiland in de regio Auckland en telt ruim 1,6 miljoen inwoners. In de stad zijn veel verschillende nationaliteiten te vinden wat je goed kunt merken wanneer je door de stad loopt. Van alle culturen proef je een beetje. De stad staat bekend als de ‘City of Sails’, omdat in de haven van Auckland bijna 135.000 jachten liggen. Er worden vaak grote evenementen gehouden waaronder ook de 2000 America’s Cup en de 2003 America’s Cup. Na het zien van de indrukwekkende haven zijn er rondom de haven of in de stad genoeg gezellige cafés en restaurants.

Tongariro nationaal park

Tongariro nationaal park Nieuw ZeelandTongariro nationaal park is het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland en bevindt zich op het Noordereiland. In het park zijn nog steeds enkele enorme actieve vulkanen. Mits de weersomstandigheden goed genoeg zijn kun je hier prachtige wandelingen maken. Eén van de spectaculairste wandelingen is de Tongariro Crossing. Hoewel de wandeling niet ontzettend moeilijk is, is een goede conditie wel vereist. De wandeling duurt ongeveer 7 uur, maar het is zeker de moeite waard. Tijdens de wandeling loop je dwars over vulkanisch gebied dat ontstaan is door uitbarstingen van Mount Tongariro en Mount Ngarahoe. Het uitzicht over het uitgestrekte vulkaangebied is adembenemend.

Zuidereiland

Gletsjer Zuider eiland nieuw zeelandHet Zuidereiland staat bekend om de eindeloze hoeveelheid ongerepte natuur. Hoewel heel Nieuw-Zeeland bekend staat om de mooie natuur, steekt het Zuidereiland hier toch wel met kop en schouders bovenuit. Plaatsen zoals Nelson zijn gevormd door de ruige kuststreek. Het eiland is ongeveer 800 kilometer lang en wat betreft de natuurgebieden val je van de ene verbazing in de andere. Eindeloze landschappen waar druiven groeien worden afgewisseld door gletsjers als Fox Glacier en Franz Josef, fjorden en witte zandstranden zoals je ze alleen kent van de foto’s. Een waar paradijs voor de natuurliefhebber.

Maori cultuur

Maori Nieuw ZeelandDe oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland zijn de Maori’s. Duizend jaar geleden kwamen zij aan land in Nieuw-Zeeland en bouwden zij een leven op in hun stammen. Toen aan het eind van de achttiende eeuw Nieuw-Zeeland werd gekoloniseerd werden de Maori’s niet meer geaccepteerd. Delen van hun land werden afgepakt en hun cultuur werd ondergewaardeerd. Nu is ongeveer 14% van de bevolking Maori. In de cultuur van de Maori staat het geloof in goden centraal. De goden vertegenwoordigen de hemel, zee, bergen en oorlog. Ook de geest (wairua), de spirituele kracht (mana) en de levenskracht (mairu) zijn belangrijk voor de Maori’s. De Maori-taal is naast het Engels als officiële taal erkend in Nieuw-Zeeland.

Reisblog Nieuw-Zeeland

Bekijk alle reisblogs over Nieuw-Zeeland