Bekijk de Rondreis Nieuw-Zeeland, 25 dagen van Djoser

Rondreis Nieuw-Zeeland 25 dagen

Aotearoa, 'Land van de Lange Witte Wolk'

Vanaf € 5.895,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Nieuw-Zeeland is één van de mooiste landen ter wereld. Volgens sommigen staat het land zelfs met stip op nummer één. Met deze reis bezoek je zowel het Noorder- als het Zuidereiland en wisselen verrassende landschappen zich af met gezellige steden. In het noorden bezoek je onder andere de indrukwekkende metropool Auckland, het paradijselijke Bay of Islands, de dampende modderpoelen van Rotorua en het vulkaanrijke Tongariro nationaal park. In het zuiden maken vooral de bergen, de vele schapen en de helderblauwe meren een diepe indruk. Vanuit het gezellige Wanaka kun je vele outdoor activiteiten ondernemen. Uiteraard verlaat je Nieuw-Zeeland niet zonder de vriendelijkheid van de Kiwi’s te ervaren en kennis gemaakt te hebben met de authentieke cultuur van de oorspronkelijke bewoners van dit unieke land, de Maori.

Daarom Djoser

 • Goede balans tussen het Noorder- en Zuidereiland
 • Twee nachten in de schitterende Bay of Islands
 • Unieke kennismaking met de Maori-cultuur bij Rotorua
 • Twee nachten in vulkanisch Tongariro, het oudste nationale park en UNESCO Werelderfgoed
 • Fantastische ferryovertocht door de grillige Marlborough Sounds
 • Optionele excursie naar het mooie Abel Tasman nationaal park
 • Bezoek aan de fotogenieke Pancake Rocks in Punakaiki
 • Overnachtingen in goede middenklasse accommodaties
 • Comfortabele vluchten
 • Enthousiaste Nederlandse reisbegeleiding
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Nieuw-Zeeland, 25 dagen
 1. Amsterdam - Auckland
 2. vlucht
 3. aankomst Auckland
 4. Auckland
 5. Auckland - Parry Kauri Park - Bay of Islands
 6. Bay of Islands
 7. Bay of Islands - Rotorua
 8. Rotorua
 9. Rotorua - Taupo - Tongariro nationaal park
 10. Tongariro NP
 11. Tongariro NP - Napier
 12. Napier
 13. Napier - Wellington
 14. Wellington - ferry naar Picton - Nelson
 15. Nelson
 16. Nelson - Pancake Rocks - Greymouth
 17. Greymouth - Franz Josef
 18. Franz Josef - Wanaka
 19. Wanaka
 20. Wanaka - Queenstown - Te Anau
 21. Te Anau
 22. Te Anau - Lake Tekapo - Christchurch
 23. Christchurch
 24. Christchurch - Amsterdam
 25. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Struinen door de metropool Auckland

Dag 1  Amsterdam - Auckland
Dag 2  vlucht
Dag 3  aankomst Auckland
Dag 4  Auckland

Nieuw-Zeeland AucklandDe eerste bestemming van de reis door Nieuw-Zeeland is met ruim 1,5 miljoen inwoners de grootste stad in Polynesië, Auckland. Door de uitgestrektheid en de ontspannen sfeer heeft het echter niet het massale gevoel van een grote stad. Auckland wordt ook wel de 'Stad der Zeilen' genoemd, vanwege haar ligging aan twee baaien waarin altijd een groot aantal zeilboten ligt.

De stad heeft veel interessante musea, mooie uitzichtpunten en een prachtig aquarium. Steek iets op over de Nieuw-Zeelandse geschiedenis in het Auckland Museum, bezoek de 328 meter hoge Sky Tower voor een fantastische blik op de skyline of struin door de gezellige wijken American Cup Village, Ponsonby en Parnell. In de vele restaurants en cafeetjes van de stad kun je heerlijk bijkomen van de eerste indrukken en alvast wennen aan de relaxte levensstijl van de ‘Kiwi’s’. Ook de stranden, die op korte afstand van de stad liggen, zijn zeker een bezoek waard.

Bay of Islands & Maori-cultuur

Dag 5  Auckland - Parry Kauri Park - Bay of Islands
Dag 6  Bay of Islands
Dag 7  Bay of Islands - Rotorua

Nieuw-Zeeland Bay of IslandsVanuit Auckland rijden we in noordelijke richting zo'n 3,5 uur door het glooiende en dunbevolkte landschap naar het prachtige Bay of Islands. Onderweg stoppen we bij het Parry Kauri Park waar de enorme kauribomen te bewonderen zijn en de ruim 800 jaar oude McKinneyboom staat. De kauribomen kunnen ruim 60 meter hoog worden en werden door de Maori gebruikt voor het maken van boten, houtbewerking en het verkrijgen van kauri hars. We vervolgen onze weg naar Paihia, waar we overnachten. Paihia is een plaatsje middenin de Bay of Islands en met een prachtig uitzicht over de baai. De Bay of Islands is een subtropische baai met meer dan 150 eilandjes en prachtige stranden.

Waitangi Treaty House Nieuw-ZeelandDeze schitterende omgeving is het eerste gebied in Nieuw-Zeeland dat bezet werd door Europeanen. De roemruchte geschiedenis wordt uitvoerig beschreven in het kleine museum in Russell, een plaats dat onder de zeelui bekend stond als de 'Hellhole of the Pacific'. Op ongeveer 45 minuten lopen van ons motel bevindt zich bovendien het Waitangi Treaty House, waar op 6 februari 1840 het Waitangi Verdrag werd gesloten tussen de Maori’s en de Engelsen. Deze overeenkomst wordt beschouwd als het geboortedocument van de huidige staat Nieuw-Zeeland. Je kunt er ook een typisch Maori-dorpshuis en een imposante oorlogskano bezichtigen die maar liefst 150 Maori-krijgers kon vervoeren. Met dit type kano meerde ook de bekende Maori-leider Kupe rond het jaar 1000 in Nieuw-Zeeland aan.

Naast een bezoek aan deze musea is het ook zeker de moeite waard om een rondvaart te maken langs de vele eilandjes in de baai bij Paihia met een grote kans dat je onderweg dolfijnen ziet. Je kunt er ook voor kiezen om een dagtour naar Cape Reinga te boeken, het noordelijkste punt van Nieuw-Zeeland én de plek waar de Tasmanzee en de Stille Oceaan samenkomen.

De volgende dag rijden we met een aantal stops vanuit de Bay of Islands door naar Rotorua.

Vulkanisch Rotorua & Taupo

Dag 8  Rotorua
Dag 9  Rotorua - Taupo - Tongariro nationaal park

Nieuw-Zeeland maori cultuurRotorua ligt in één van de grootste thermale gebieden van Nieuw-Zeeland en staat bekend om de vulkanische activiteiten in en rondom het plaatsje. Bovendien is Rotorua het culturele centrum van de authentieke Maori-cultuur. Het heeft een interessant cultureel nijverheidscentrum waar jonge Maori’s leren over hun cultuur. Je kunt hier een authentieke marae bezoeken en een zang- en dansvoorstelling bijwonen. Tevens is er de mogelijkheid om deel te nemen aan traditioneel bereide hangi-maaltijd. 

Ons hotel ligt in een prachtige omgeving op zo’n 20 minuten lopen van het centrum. In en om het meer bij Rotorua kun je prachtig wandelen. In de Polynesian Spa kun je heerlijk bijkomen van alle indrukken en relaxen in de natuurlijke warmwaterbronnen.

Nieuw-Zeeland Rotorua Wai-O-Tapu geiserOnderweg naar onze volgende bestemming rijden we dwars door het Kaiangoroabos en stoppen we bij het kleurrijke geothermische park Wai-O-Tapu, wat ‘heilige wateren’ betekent in het Maori. Volgens kenners is dit het mooiste park bij Rotorua. Je kunt het optioneel bezoeken. Het park kent vulkanische activiteiten en heeft een aantal bijzondere bezienswaardigheden, zoals de kleurrijke ‘Champagnepoel’, de gitzwarte ‘Inktpot van de Duivel’ en de Lady Knox geiser.

Na een korte rit bezichtigen we de spectaculaire Hukawatervallen en kun je een korte wandeling langs de Waikatorivier maken, de langste rivier van Nieuw-Zeeland. We passeren Taupo, een rustig stadje aan het grootste kratermeer van Nieuw-Zeeland, met de toppen van de drie indrukwekkende vulkanen van Tongariro nationaal park op de achtergrond. Het donkerblauwe heldere Taupomeer is ontstaan rond het begin van de jaartelling door een gigantische vulkaanuitbarsting. Langs het meer vervolgen we onze route richting het Tongariro nationaal park, waar we vanaf Taupo zo'n 1,5 uur over doen.

Indrukwekkende toppen van vulkanen in Tongariro nationaal park

Dag 10  Tongariro nationaal park
Dag 11  Tongariro nationaal park - Napier
Dag 12  Napier

Nieuw-Zeeland Tongariro nationaal parkTongariro is het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het park staat bekend om de drie enorme vulkanen Ruapehu, Ngauruhoe en Tongariro, die bovendien nog steeds actief zijn. Indien de omstandigheden het toelaten, kun je een wandeling of trekking maken in het park. De imponerende omgeving van het oudste beschermde gebied van Nieuw-Zeeland heeft iedere natuurliefhebber iets te bieden, van een wandeling van een uur tot een spectaculaire dagtocht, de Tongariro Crossing. Deze geweldige tocht is ruim 19 kilometer lang en duurt zo'n 6 tot 8 uur. Je wandelt langs diepe kraters en turquoiseblauwe kratermeren. Voor deze dagtocht dien je wel een geoefende wandelaar te zijn.

Nieuw-Zeeland Napier Cape KidnappersVanuit Tongariro nationaal park rijden we in ruim 3,5 uur door een bosrijk gebied oostwaarts naar Napier, gelegen aan de oostkust. Deze stad staat ook bekend als de kunststad van Nieuw-Zeeland. Nadat een aardbeving en brand in 1931 vrijwel het gehele centrum platlegden, werd besloten de stad volledig in Art Deco stijl te herbouwen. Dit geeft de stad een aangename sfeer, hetgeen wordt versterkt door het heerlijke mediterrane klimaat in de Hawke’s Bay. Je kunt er een stadswandeling langs de Art Deco gebouwen maken of meer over de geschiedenis van het gebied te weten komen in het stadsmuseum. Na de aardbeving werden op de vruchtbare grond grote wijngaarden aangelegd waar tegenwoordig heerlijke proeverijen gehouden worden. Ook een bezoek aan de schitterende kliffen van Cape Kidnappers, waar je een grote Jan-van-gent-kolonie treft, is zeker de moeite waard! Deze naam dankt het schiereiland aan het bezoek van Captain Cook in 1769. Zijn scheepsjongen werd hier ontvoerd door Maori omdat zij dachten dat hij er tegen zijn wil werd vastgehouden. De scheepsjongen wist echter te ontsnappen en zo kreeg het schiereiland zijn naam. 

Windy Wellington

Dag 13  Napier - Wellington
Dag 14  Wellington - ferry naar Picton - Nelson

Nieuw-Zeeland Wellington We rijden van Napier in ca. 4,5 uur naar het zuidelijkste puntje van het Noordereiland. Wellington, de gezellige hoofdstad van Nieuw-Zeeland, ligt ingeklemd tussen de heuvels. Vanaf deze heuvels heb je bij mooi weer een prachtig uitzicht en kun je zelfs het Zuidereiland zien liggen. Ook wanneer je met een kabelbaan naar de botanische tuinen gaat, word je getrakteerd op een mooi uitzicht over de baai en de omgeving van Wellington. De ligging van de stad bij de monding van de nauwe Cookstraat zorgt af en toe voor sterke winden en leidde tot de bijnaam van de stad: Windy Wellington. Ook als het hard waait is het overzichtelijke centrum van deze moderne, culturele stad erg aantrekkelijk. Zo zijn er vele interessante musea – zoals het nationale museum Te Papa Tongarewa, dat onder andere over de Maori-cultuur gaat – het ‘Beehive’ parlementsgebouw, een gezellig uitgaanscentrum en een zeer uitgebreide keuze aan internationale restaurants.

In Wellington nemen we de veerboot die ons in ongeveer 3,5 uur naar het Zuidereiland brengt. Als we halverwege de prachtige kust van de Marlborough Sounds naderen, krijg je alvast een voorproefje op de schoonheid van het Zuidereiland. We leggen aan in Picton en rijden langs de ruige kust in ruim 2 uur naar Nelson. Het is de oudste stad van het Zuidereiland en volgens de bewoners heeft dit rustige stadje het prettigste klimaat van Nieuw-Zeeland.

Azuurblauwe baaien in Abel Tasman nationaal park

Dag 15  Nelson
Dag 16  Nelson - Pancake Rocks - Greymouth

Abel Tasman kano Nieuw-Zeeland DjoserNelson is onze uitvalsbasis voor een optionele dagexcursie naar het Abel Tasman nationaal park, genoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger die er in 1642 als eerste Europeaan aanmeerde. Het gebied staat bekend om de talloze azuurblauwe baaitjes, goudgele stranden en dichtbegroeide bossen met een voor Nieuw-Zeeland typische flora en fauna. Je kunt hier heerlijk wandelen langs de ongerepte stranden en door subtropisch regenwoud of kajakken langs de wonderschone baaien. De vele wandelroutes lopen over delen van de bekende Abel Tasman Coast Track, één van de bekende Great Walks van Nieuw-Zeeland. ’s Avonds kun je in een van de sfeervolle restaurants of cafés in Nelson genieten van een heerlijke maaltijd.

We vervolgen onze weg zuidwaarts, langs de westkust en door de pracht van de Zuidelijke Alpen, de hoogste bergketen van het Zuidereiland. De ongerepte natuur en vaak schitterende luchten vormen het decor voor een aantal geslaagde fotostops.

Punakaiki pancake Nieuw-ZeelandOnderweg stoppen we bij de zeerobbenkolonie bij Cape Foulwind en komen we langs verschillende oude en deels verlaten goudzoekersstadjes. Aan het einde van de 19e eeuw werd er in dit gebied aan de westkust veel goud gevonden. Even ten noorden van Greymouth, onze eindbestemming van vandaag, ligt het plaatsje Punakaiki. Deze plaats is beroemd vanwege de bijzondere tropische begroeiing en de ‘Pannenkoekrotsen’ bij Dolomite Point, sterk verweerde en gelaagde kalksteenrotsen die het water van de harde en vaak zeer hoge golven met grote kracht als een soort geiser de lucht in sproeien. Greymouth zelf is een rustig stadje van mijnwerkers, vissers en bierbrouwers en ademt een sfeer die in de afgelopen 100 jaar nauwelijks is veranderd.

Advancing gletsjers bij Franz Josef

Dag 17  Greymouth - Franz Josef
Dag 18  Franz Josef - Wanaka

Franz Josef Nieuw-ZeelandBochtige wegen door de ruige natuur, langs hoge bergtoppen en heldere meren, brengen ons in iets meer dan 2 uur naar Franz Josef, een klein dorp aan de voet van de gelijknamige gletsjer. Onderweg word je getrakteerd op spectaculaire vergezichten. De Franz Josef gletsjer en Fox Glacier gletsjer zijn zogenaamde advancing gletsjers en groeien nog steeds. De gigantische ijsklompen rijzen bovendien op uit het dichtbegroeide subtropische regenwoud, een fascinerend gezicht! Je kunt een helikoptervlucht maken om de prachtige gletsjer vanuit de lucht te bewonderen. Optioneel maakt de helikopter een korte stop op de sneeuw. Wie het liever rustiger aan doet kan ook een korte wandeling maken door Franz Josef.

Adembenemend landschap in Wanaka

Dag 19  Wanaka
Dag 20  Wanaka - Queenstown - Te Anau
Dag 21  Te Anau

Lake Wanaka Nieuw-ZeelandDoor het uitgestrekte regenwoud en langs snelstromende rivieren, grote gletsjermeren en besneeuwde toppen rijden we verder naar het zuiden. Onderweg maken we verschillende mooie stops, zoals een stop bij de waterval Thunder Creek Falls. Gelegen in de spectaculaire alpen van het Zuidereiland, trekken bezoekers van over de hele wereld naar de regio Wanaka vanwege haar buitengewone schoonheid. De prachtige bergen, de oevers van het meer en de nabijheid van het Mount Aspiring nationaal park, een Werelderfgoed gebied van UNESCO, maken het de ultieme uitvalsbasis voor buitenactiviteiten. Zo kun je er bijvoorbeeld varen, wandelen, fietsen, raften, paardrijden, vissen en kajakken. Niet alleen buitenenthousiastelingen hebben genoeg te doen, flaneren door de straten en je laten inspireren door galerijen, stijlvolle winkels en verwend worden met een geweldige selectie van cafés, uitstekende restaurants, ambachtelijke brouwerijen, bekroonde wijnhuizen en een ambachtelijke distilleerderij zijn ook mogelijkheden.

Nieuw-Zeeland QueenstownVanuit Wanaka rijden we via Queenstown, waar we stoppen, in zo'n 3,5 uur naar Te Anau. Queenstown is een mooi gelegen stadje in het zuiden van het Zuidereiland en ook hier kun je verschillende (buitensport)activiteiten ondernemen. Je kunt er varen, wandelen, wijn proeven, raften, paardrijden, parapenten of een tocht in een speedboot over de snelstromende Shotoverrivier maken. Het is ook leuk om met de kabelbaan naar de top van Queenstown Hill te gaan voor een prachtig uitzicht over de stad en het nabij gelegen Lake Wakapitu. 

Milfor Sound Nieuw ZeelandHet stadje Te Anau is gelegen aan de rand van het Fiordland nationaal park, dat met ruim 1.2 miljoen hectare het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland én UNESCO Werelderfgoed is. Het park staat bekend om de vele watervallen en fjorden, waarvan Milford Sound en Doubtful Sound de bekendste zijn. Deze adembenemende fjorden huizen unieke flora, omdat ze tot de natste gebieden op aarde behoren. Milford Sound is beroemd vanwege de spectaculaire hoogteverschillen en als eindpunt van de bekende Milford Track. Doubtful Sound is de diepste fjord en bekend vanwege het waterkrachtstation en de overweldigende stilte. Fiordland nationaal park is ook indrukwekkend vanwege de fauna en wordt onder andere bewoond door pinguïns, zeehonden en dolfijnen die regelmatig vrolijk met de boten meevaren. Je kunt een optionele excursie boeken om per boot Milford Sound of Doubtful Sound van dichtbij te bekijken. Ook is het mogelijk om in Te Anau een grot vol gloeiwormen te bezoeken of om een wandeling te maken door dit prachtige natuurgebied. 

Gemoedelijk Christchurch en walvissen spotten vanuit Kaikoura

Dag 22  Te Anau - Lake Tekapo - Christchurch
Dag 23  Christchurch
Dag 24  Christchurch - Amsterdam
Dag 25  aankomst Amsterdam

Bultrug walvis Kaikoura Nieuw-Zeeland DjoserNa de overweldigende natuur van Fiordland nationaal park rijden we vandaag veel kilometers via de Lindispas naar het oostelijk gelegen Christchurch. Onderweg hebben we hopelijk uitzicht op Mount Cook, de hoogste piek van Nieuw-Zeeland, en passeren we het prachtige Lake Tekapo. Christchurch zelf doet behoorlijk Engels aan. Haar bijnaam ‘the Garden City’ dankt de stad aan de vele tuinen en parken die je er kunt bezoeken. Vanuit de stad kun je een dagexcursie maken naar Kaikoura. Vanuit dit rustige vissersstadje kun je, als de weersomstandigheden het toelaten, een boottocht op zee maken om walvissen te spotten. We vliegen vanuit Christchurch via Dubai terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser
Bij onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt (waar mogelijk) het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Nieuw-Zeeland biedt een keur aan verschillende mogelijkheden en activiteiten. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je Nieuw-Zeeland tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers en de maximale groepsgrootte is bij de meeste vertrekdata 22 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
12 okt - 05 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.095,-

Start - einde
26 okt - 19 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.995,-

Start - einde
01 nov - 25 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.195,-

Start - einde
09 nov - 03 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.995,-

Start - einde
16 nov - 10 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.995,-

Start - einde
23 nov - 17 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.095,-

Start - einde
29 nov - 23 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.995,-

Start - einde
06 dec - 30 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.195,-

Start - einde
14 dec - 07 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.895,-

Start - einde
21 dec - 14 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.695,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
02 jan - 26 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.895,-

Start - einde
10 jan - 03 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.195,-

Start - einde
18 jan - 11 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.895,-

Start - einde
25 jan - 18 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 5.995,-

Start - einde
02 feb - 26 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 5.995,-

Start - einde
08 feb - 04 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.195,-

Start - einde
15 feb - 11 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.195,-

Start - einde
24 feb - 20 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 5.895,-

Inclusief

 • Comfortabele vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Overnachtingen in middenklasse accommodaties
 • Verblijf in Tongariro nationaal park 
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Fantastische ferryovertocht door de grillige Marlborough Sounds
 • Bezoek aan Parry Kauri Park
 • Bezichtiging van de spectaculaire Hukawatervallen
 • Bezoek aan Taupo, gelegen aan het prachtige Taupomeer
 • Bezoek aan de zeerobbenkolonie bij Cape Foulwind
 • Fotostop bij de fotogenieke Pancake Rocks in Punakaiki
 • Bezoek aan de waterval Thunder Creek Falls
 • Bezoek aan de stad Queenstown
 • Een stop bij het bijzondere meer Tekapo

Exclusief

Maaltijden, e-visum, toeristenbelasting, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc. Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 1.095,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in Christchurch te verlengen en eventueel accommodatie bij te boeken via Djoser. De prijs van het hotel in Christchurch is vanaf € 50,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.

Bij een vlucht met Emirates is het ook mogelijk om te verlengen in Dubai. Je moet dan zelf een hotel regelen.

Bij een vlucht met Singapore Airlines is het ook mogelijk om te vervroegen of te verlengen in Singapore. Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Nieuw-Zeeland, 25 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Wij hebben in februari 2024 een geweldige rondreis gehad. Wat een prachtig land. Alles zat ook mee: een leuke groep, mooi weer en Frederieke is een heel goede reisleidster. Wat een natuur. En een ruimte. Van het respect dat de Maori's voor de natuur hebben kunnen we nog veel leren. Een aanrader.

  10,0

 • Een geweldige rondreis gehad met een fantastische reisleidster Wieke! Zij heeft er mede voor gezorgd dat wij deze reis nooit meer vergeten. (Wel 1 kritische noot waar Djoser iets mee kan: het eerste onderkomen in Auckland was ondermaats. Verder waren de verblijven goed, tot zeer goed!)

  9,0

 • Prachtige reisbestemming, Nieuw-Zeeland. Mooie balans tussen Noorder- en Zuidereiland. Goede hotels en vervoer. Prima begeleiding door reisbegeleider Daniel, gaf veel uitleg over mogelijke excursies waardoor je de juiste keuzes kon maken. Niets was hem teveel om ons een mooie reis te bezorgen.

  10,0

 • Nieuw-Zeeland is een prachtig land met van alles om te zien. Het is zeker een aanrader om deze reis te boeken als je van prachtige natuur houd. Het vliegen is wel een dingetje omdat het aan de andere kant van de wereld is maar dat neem je al snel op de koop toe. Ik zeg boeken mensen!!

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

Wanaka Hotel Nieuw-ZeelandWe overnachten in afwisselende types accommodaties in de middenklasse categorie: hotels, motels en lodges. De kamers zijn voorzien van douche en toilet. Vaak kun je op de kamer koffie en/of thee zetten. Veel van de accommodaties liggen op loopafstand van het centrum, restaurants of bezienswaardigheden. Een enkele keer is er ook een zwembad aanwezig. 

De lodge bij het Tongariro nationaal park ligt op een fantastische locatie middenin de natuur.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Auckland Ibis Auckland
Paihia Bounty Motel
Rotorua Devonwood Motel
Tongariro Discovery Lodge
Napier Kennedy Park Resort
Wellington Ibis Wellington
Nelson The Beachcomber Hotel
Greymouth Recreation Hotel
Franz Josef Franz Josef Top 10 Holiday Park
Wanaka Wanaka Hotel
Te Anau Te Anau Top 10 Holiday Park
Christchurch Hotel Give

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 1.095,-.

 • Southern Comfort Motel kamer Christchurch Nieuw-Zeeland
 • Discovery Lodge Tongariro Nieuw-Zeeland

  In Tongariro overnachten we middenin de natuur

 • Nieuw-Zeeland Auckland Ibis Hotel kamer
 • Bay Plaza Hotel uitzicht Wellington Nieuw-Zeeland
 • Edelweiss Motel zwembad Paihia Nieuw-Zeeland

  Enkele accommodaties hebben een heerlijk zwembad

 • Nieuw-Zeeland Wellington Hotel Ibis restaurant
 • Wanaka Hotel uitzicht Nieuw-Zeeland
 • Bay Plaza Hotel kamer Wellington Nieuw-Zeeland

  Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Wanaka Hotel kamer Nieuw-Zeeland
 • Oakridge Resort zwembad Wanaka Nieuw-Zeeland
 • Southern Comfort Motel Christchurch Nieuw-Zeeand
 • Nieuw-Zeeland Te Anau Top 10 Holiday Park
 • Edelweiss Motel kamer Paihia Nieuw-Zeeland

Vliegreis

Singapore Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  21:50 - 06:30*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Auckland

  Vertrek

  10:05 - 10:50*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Christchurch - Dubai

  Vertrek

  18:20 - 05:15*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  08:10 - 12:40

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ‘s zomers is het in Nieuw-Zeeland tien uur later, in de winter twaalf uur.

Singapore Airlines staat al jaren bekend als één van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, als het gaat om service en kwaliteit. Het is een vooruitstrevende, vernieuwende airline met een zeer moderne vloot. Een uitgebreid inflight entertainment systeem kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Singapore airlines behoort tot de exclusieve selectie van '5-Star Airlines'. Wil je nog meer luxe dan kun je tegen een toeslag kiezen voor 'economy premium'. De luchthaven van Singapore heeft diverse malen prijzen gewonnen. Je kunt er naar de bioscoop of een prachtige vlindertuin gaan.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We beschikken zowel op het Noordereiland als op het Zuidereiland over een eigen bus met chauffeur. Tijdens de reisdagen kunnen we onderweg stoppen bij de vele mooie uitzichtpunten. De afstanden op de reisdagen zijn niet bijzonder groot en de wegen zijn goed; we hoeven ons over het algemeen niet te haasten.

Van Wellington, het zuidelijkste puntje van het Noordereiland, varen we over de Cook Strait naar Picton op het Zuidereiland. Deze soms wat hobbelige maar prachtige tocht, geregeld in gezelschap van dolfijnen, vaart door het prachtige natuurgebied Marlborough Sounds.

 • We vliegen met Singapore Airlines

 • Bus Nieuw-Zeeland buitenkant
 • Bus Nieuw-Zeeland binnenkant
 • Nieuw-Zeeland boot ferry Picton Djoser

  Ferryovertocht door de prachtige Marlborough Sounds

Bij de reis inbegrepen

 • Comfortabele vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Overnachtingen in middenklasse accommodaties
 • Verblijf in Tongariro nationaal park 
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Fantastische ferryovertocht door de grillige Marlborough Sounds
 • Bezoek aan Parry Kauri Park
 • Bezichtiging van de spectaculaire Hukawatervallen
 • Bezoek aan Taupo, gelegen aan het prachtige Taupomeer
 • Bezoek aan de zeerobbenkolonie bij Cape Foulwind
 • Fotostop bij de fotogenieke Pancake Rocks in Punakaiki
 • Bezoek aan de waterval Thunder Creek Falls
 • Bezoek aan de stad Queenstown
 • Een stop bij het bijzondere meer Tekapo

Excursies

Nieuw-Zeeland Lake TekapoBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint door de straten van Auckland of Rotorua, de ander wil op zijn gemak wandelen door de prachtige natuur die Nieuw-Zeeland biedt. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Nieuw-Zeeland zijn de volgende bezienswaardigheden of excursies inbegrepen, exclusief eventuele entreegelden:

 • Vanuit Auckland rijden we naar de Bay of Islands. Onderweg stoppen we bij het Parry Kauri Park, waar de enorme kauribomen te bewonderen zijn en de ruim 800 jaar oude McKinneyboom staat.
 • We brengen een bezoek aan de spectaculaire Hukawatervallen.
 • Onderweg naar Tongariro nationaal park stoppen we in Taupo, een rustig stadje aan het grootste kratermeer van Nieuw-Zeeland; het Taupomeer.
 • Geniet van de prachtige overtocht van het Noorder- naar het Zuidereiland. Op heldere dagen zie je hier met geluk dolfijnen met de boeg van het schip mee zwemmen. De ferry vaart door de prachtige Marlborough Sounds.
 • Wanneer we Nelson verlaten rijden we via de ruige westkust langs Cape Foulwind. Hier stoppen we om een zeerobbenkolonie te bekijken.
 • In Punakaiki bezoeken we de Pancake Rocks. Deze rotsen doen je inderdaad denken aan enorme stapels versteende pannenkoeken.
 • En route naar Wanaka bezoeken we de waterval Thunder Creek Falls.
 • We bezoeken Queenstown, een mooi gelegen stadje in het zuiden van het Zuidereiland.
 • We maken een fotostop bij het bijzondere meer Tekapo. Door de kenmerkende helder blauwe kleur van het water in combinatie met de (besneeuwde) bergen op de achtergrond is een bezoek aan Lake Tekapo een hoogtepunt van je dag.


Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies:

 • In Auckland kun je een bezoek brengen aan de 328 meter hoge Sky Tower of één van de vele musea bezichtigen. In het Auckland Museum steek je iets op over de Nieuw-Zeelandse geschiedenis. Of werp een blik op Auckland vanaf het water op een ferry.
 • Geniet van de Bay of Islands per boot of kano. Ook kun je ervoor kiezen om een dagtour te boeken naar Cape Reinga, het noordelijkste punt van Nieuw-Zeeland én de plek waar de Tasmanzee en de Stille Oceaan samenkomen.
 • In en om het meer bij Rotorua kun je prachtig wandelen. Je kunt hier ook meer te weten komen over de maori-cultuur. Daarnaast staat Rotorua natuurlijk bekend om de hete mineraalbaden en geisers. Bezoek de Polynesian Spa om heerlijk te relaxen in de warmwaterbronnen.
 • Bezoek het geothermische park Wai-O-Tapu. Ook dit park kent vulkanische activiteiten en heeft een aantal bijzondere bezienswaardigheden, zoals de kleurrijke ‘Champagnepoel’, de gitzwarte ‘Inktpot van de Duivel’ en de Lady Knox geiser. 
 • Nieuw-Zeeland Tongariro nationaal parkMaak een wandeling in Tongariro nationaal park. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk, van een wandeling van een uur tot één van de spectaculairste dagtochten ter wereld, de Tongariro Crossing. Deze tocht is ruim 19 kilometer lang en duurt zo'n 6 tot 8 uur. Je wandelt langs diepe kraters en turquoiseblauwe kratermeren. Voor deze dagtocht dien je wel een geoefende wandelaar te zijn.
 • Vanuit Napier kun je een excursie maken naar de schitterende kliffen van Cape Kidnappers, waar je een grote Jan-van-gent-kolonie treft.
 • Ga in Wellington met een kabelbaan naar de botanische tuinen, bezoek een museum of loop de 'Wellington Waterfront Walk', een wandeling langs het water.
 • Maak een excursie naar Abel Tasman nationaal park. Het gebied staat bekend om de talloze azuurblauwe baaitjes, goudgele stranden en dichtbegroeide bossen met een voor Nieuw-Zeeland typische flora en fauna. Je kunt hier heerlijk wandelen langs de ongerepte stranden en door subtropisch regenwoud of kajakken langs de prachtige baaien.
 • Maak een wandeling door Franz Josef of maak een helikoptervlucht om de prachtige gletsjer vanuit de lucht te bewonderen.
 • In Wanaka en Queenstown kun je buitensportactiviteiten ondernemen, zoals varen, wandelen, fietsen, raften, paardrijden, vissen en kajakken.
 • Maak vanuit Te Anau een excursie naar Fiordland nationaal park en breng per boot een bezoek aan Milford of Doubtful Sound. Ook is het mogelijk om in Te Anau een grot vol gloeiwormen te bezoeken.
 • Vanuit Christchurch kun je een dagexcursie maken naar Kaikoura. Vanuit dit rustige vissersstadje kun je, als de weersomstandigheden het toelaten, een boottocht op zee maken om walvissen te spotten. 


Veel excursies zijn weersafhankelijk. De reisbegeleider informeert je ter plaatse over excursies en de bijbehorende prijzen.

Reisdocumenten

 • E-ticket: ongeveer een week voor vertrek ontvang je je e-ticket.
 • Internationale reispas: je internationale reispas dient na vertrek uit Nieuw-Zeeland nog minimaal drie maanden geldig te zijn.
 • Visum: voor Nieuw-Zeeland dien je zelf voor vertrek online een elektronisch visum (NZeTA) aan te vragen. Dit e-visum kost NZD 17,- voor een aanvraag via de NZeTA-app of NZD 23,- voor een aanvraag via een browser (wijzigingen voorbehouden).
 • Toeristenbelasting: alle toeristen die Nieuw-Zeeland bezoeken moeten een toeristenbelasting betalen. Deze belasting dient direct bij het aanvragen van het e-visum te worden voldaan en kost NZD 35,-.

Geldzaken

In Nieuw-Zeeland wordt er betaald met de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: in vrijwel alle plaatsen zijn bankautomaten aanwezig.
Contant: euro's kun je ter plaatse op verschillende plekken omwisselen naar de Nieuw-Zeelandse dollar.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 450,- per persoon per week. Wanneer je aan optionele activiteiten zoals een helikoptervlucht, walvis spotten, kanovaren e.d. wilt deelnemen, raden we je aan je budget aan te passen. Deze activiteiten zijn namelijk vrij prijzig, maar wel erg de moeite waard.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 45,-.

Maaltijden

De maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen wat en waar je gaat eten. Je hebt in elke plaats een ruime keuze aan eetgelegenheden.

Nieuw-Zeeland eten maaltijdHet eten in Nieuw-Zeeland weerspiegelt de multiculturele samenleving van het land. Zo vind je er de oer-Engelse 'fish and chips', de Indiase, Chinese en Vietnamese keukens, maar ook poffertjes. De nationale keuken wordt ook wel de ‘Pacific Rim’ genoemd. Door de ligging van Nieuw-Zeeland zijn veel gerechten met vis, zoals snapper, terahiki, hoki, forel en tonijn. Door de hoofdgerechten te combineren met diverse fruitsoorten en frisse salades zien de gerechten er heerlijk uit. Probeer ook zeker eens een lamsvleesgerecht of ander wild: een betere kwaliteit vind je nergens. Een ding is zeker: je lijdt geen honger, want de porties zijn behoorlijk groot.

Ook is er op elke plek in Nieuw-Zeeland goede koffie te krijgen. Er wordt daarom ook gezegd dat er een echte koffiecultuur in het land heerst. Koffie nemen de inwoners erg serieus en het is dan ook geen toeval dat de koffiebarretjes en proeverijen overal uit de grond worden gestampt. Zelfs bij een tankstation of wegrestaurant is er baristakoffie te verkrijgen. De meest gedronken koffie is Long Black, een dubbele Espresso met wat heet water eraan toegevoegd.

Gezondheid

Voor Nieuw-Zeeland heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden in Nieuw-Zeeland zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België en er is dus geen sprake van een verhoogd risico. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine reisapotheek met wat pleisters, pijnstillers, betadine/jodium, zonnebrand, muggenspray etc. in te pakken.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in Christchurch te verlengen en eventueel accommodatie bij te boeken via Djoser. De prijs van het hotel in Christchurch is vanaf € 50,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.

Bij een vlucht met Emirates is het ook mogelijk om te verlengen in Dubai. Je moet dan zelf een hotel regelen.

Bij een vlucht met Singapore Airlines is het ook mogelijk om te vervroegen of te verlengen in Singapore. Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Nieuw-Zeeland Milford SoundNieuw-Zeeland ligt op het zuidelijk halfrond, wat betekent dat de zomer loopt van november tot maart en dat het in juli hartje winter is. Daardoor wordt het ook warmer naarmate je noordelijker komt. De gemiddelde temperatuur in Nieuw- Zeeland ligt op het Noordereiland net wat hoger dan op het Zuidereiland. In de steden liggen de temperaturen in de zomer meestal tussen de 17°C en 25°C. De kans op neerslag is het grootst in juli, maar van een vaste regentijd is geen sprake. We komen ook in hoger gelegen gebieden, waar het vanzelfsprekend kouder is. Houd het hele jaar door rekening met verschillende weertypes. In Nieuw-Zeeland kan het weer binnen korte tijd omslaan en gezien de grote hoogteverschillen komt het wel voor dat je in de ochtend op een gletsjer staat en 's middags in de zon op een terrasje zit!

Nieuw-Zeeland heeft zeer weinig planten- en dierziektes en wil dat zo houden. De natuur is schoon, er zijn zeer strenge regels op het gebied van natuurbehoud en de Nieuw-Zeelanders zijn trots op de unieke flora en fauna, die het land dankt aan de geïsoleerde positie. Nationale symbolen zijn de (boom)varen en de kiwi, de vogel die alleen in Nieuw-Zeeland voorkomt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt de reis begeleid?

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Hoe reizen we naar Nieuw-Zeeland?

Bij de meeste vertrekdata worden de vluchten uitgevoerd door Emirates, met een overstap in Dubai. Soms vliegen we met een andere luchtvaartmaatschappij, zoals bijvoorbeeld Singapore Airlines. Dan is er een overstap in Singapore.

Hoe reizen we in Nieuw-Zeeland?

We beschikken op beide eilanden over een eigen bus met chauffeur. De oversteek van het Noordereiland naar het Zuidereiland maken we met de lokale ferry. Deze boottocht duurt ongeveer 3,5 uur.

Waar overnacht je met Djoser?

We overnachten in afwisselende types accommodaties in de middenklasse categorie: hotels, motels en lodges. De kamers zijn voorzien van douche en toilet. Vaak kun je op de kamer koffie en/of thee zetten. Een enkele keer is er ook een zwembad aanwezig. De lodge bij het Tongariro nationaal park ligt op een fantastische locatie middenin de natuur.

Wat is de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland?

De beste reistijd is van oktober tot april. In onze herfst en winter is het in Nieuw-Zeeland lente en zomer. De gemiddelde temperatuur in Nieuw- Zeeland ligt op het Noordereiland net wat hoger dan op het Zuidereiland. In de steden liggen de temperaturen in de zomer meestal tussen de 17°C en 25°C. Je hebt in Nieuw-Zeeland het gehele jaar kans op een bui of een regenachtig dagdeel en het is hier altijd frisser en natter dan in Australië.

Heb ik een visum nodig voor Nieuw-Zeeland?

Voor Nieuw-Zeeland dien je zelf voor vertrek online een elektronisch visum (NZeTA) aan te vragen. Dit e-visum kost NZD 17,- voor een aanvraag via de NZeTA-app of NZD 23,- voor een aanvraag via een browser (wijzigingen voorbehouden). Je kunt de betaling voor deze aanvraag alleen met creditcard voldoen. Alle toeristen die Nieuw-Zeeland bezoeken moeten tevens toeristenbelasting betalen. Deze belasting dient direct bij het aanvragen van het e-visum te worden voldaan en kost NZD 35,-.

Reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit, moeten zelf bij de Nieuw-Zeelandse ambassade (070-3469324) nagaan of andere regels van toepassing zijn.

Kan ik pinnen in Nieuw-Zeeland?

In bijna elke plaats waar we verblijven, zijn mogelijkheden om te pinnen. Ook een creditcard kan handig zijn in Nieuw-Zeeland. Je kunt daar bijvoorbeeld verschillende excursies mee betalen.

Zijn er veel wandelmogelijkheden tijdens deze reis?

Met zijn dertien nationale parken en diverse beschermde bossen en natuurgebieden, biedt Nieuw-Zeeland geweldige mogelijkheden voor wandelingen op ieder niveau. Ook tijdens deze reis zijn er verschillende wandelmogelijkheden, variërend van een kwartiertje in een mooi bos tot een dagwandeling in een vulkanisch gebied. Goede wandelgebieden zijn te vinden in de omgeving van Rotorua, in de nationale parken Tongariro en Abel Tasman en in de omgeving van Wanaka en Te Anau. Omdat we met onze eigen bus reizen kunnen we ook onderweg stoppen voor een korte wandeling.

Welke facultatieve excursies zijn mogelijk?

De mogelijkheden voor interessante en actieve excursies zijn ontelbaar in Nieuw-Zeeland. Ze lopen uiteen van het bezoeken van een Jan-van-gent-kolonie tot een boottocht door Fiordland nationaal park en van relaxen in een Polynesian Spa tot het wandelen van de Tongariro Crossing. Houd er rekening mee dat de extra uitgaven kunnen oplopen wanneer je verschillende van deze excursies wilt maken, want ze kunnen prijzig zijn. Veel excursies zijn weersafhankelijk. De reisbegeleider informeert je ter plaatse over de facultatieve excursies en de bijbehorende prijzen.

Kan ik walvissen zien in Nieuw-Zeeland?

Vanuit Christchurch is een excursie mogelijk naar Kaikoura om walvissen te bekijken. Daar vertrek je (onder voorbehoud van weersomstandigheden) voor een tocht van ongeveer twee uur op zoek naar walvissen. Houd er rekening mee dat deze excursie een volle dag in beslag neemt. Deze excursie kun je ter plaatse via de reisbegeleider boeken.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Nieuw-Zeeland?

De netspanning in Nieuw-Zeeland is hetzelfde als in Nederland. In de Nieuw-Zeelandse stopcontacten passen alleen stekkers met drie platte poten. Bekijk een afbeelding van de stekkers op wereldstopcontacten.nl.

Kan ik de reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië combineren?

Ja, dat is mogelijk. Je boekt dan de complete reis naar Australië en het landarrangement voor Nieuw-Zeeland. Daarnaast reserveren we de extra vluchten tussen Australië en Nieuw-Zeeland voor je; de kosten hiervan zijn op aanvraag. Voor het noodzakelijke aanpassen van de oorspronkelijke intercontinentale vluchten berekenen we géén extra kosten.

Bekijk ook onze 30-daagse reis naar Australië en Nieuw-Zeeland.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Nieuw-Zeeland

Bekijk alle reisblogs over Nieuw-Zeeland