Overzicht Cambodja rondreizen van Djoser

Rondreis Cambodja

De hoogtepunten van de reis door Cambodja zijn de tempels van Angkor in de omgeving van het gezellige dorpje Siem Reap. Maar ook de hoofdstad Phnom Penh is zeker de moeite waard in contrast  met de kleine, rustige dopjes in de landelijke omgeving.

Tijdens de rondreis door Laos en Cambodja bezoeken we in Laos onder meer Luang Prabang, Vang Vieng en de Vlakte der Kruiken. In Cambodja bezichtigen we het tempelcomplex van Angkor Wat en bezoeken de hoofdstad Phnom Penh. Wanneer je van plaats tot plaats reist zul je zeker en vast merken dat de machtige Mekongrivier een zeer belangrijke plaats inneemt in het uitzicht. Maak kennis met de vriendelijke bevolking in deze authentieke landen.

Reviews Cambodja reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Het is een waanzinnige reis. De start met twee dagen op een slowboat over de Mekong is magisch en een goed ding voor de groepsvorming. Laos is een heerlijk relaxt land om in te reizen, Cambodja is prachtig, maar ook heftig met de Killing Fields etc. Wel een paar lange reisdagen met slechte wegen.

  9,0

  Rondreis Laos & Cambodja, 22 dagen

 • Na 20 jaar voor de 2e keer deze rondreis. Eerst in Chiang Mai het geweldige lampionenfestival en daarna op een slowboat over de Mekong rivier naar Luang Prabang. Onderweg zagen we badende olifanten, kleine dorpjes met enthousiast zwaaiende kinderen en heel veel groen. Dan die prachtige tempels...

  9,0

  Rondreis Laos & Cambodja, 22 dagen

 • De leidraad van deze vakantie vormt de Mekong die je meemaakt door er twee dagen over te varen door het karstgebergte in Noord-Laos tot de brede traagstromende rivier in Phnom Penh. Voor natuur en cultuur voor ieder wat wils, van de 7,5 km lange grot van Kong Lor tot het fraai tempels van Angkor.

  9,0

  Rondreis Laos & Cambodja, 22 dagen

 • Een geweldige reis veel gezien en zeker de moeite waard kan hem iedereen aanraden. We hadden ook een super leuke groep. De reisbegeleidster Deborah was ook super niets was haar te veel.

  9,0

  Rondreis Laos & Cambodja, 22 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Cambodja

Met Djoser kun je een mooie rondreis door Cambodja maken. Diverse reizen door Cambodja zijn bij ons mogelijk. Je kunt Cambodja combineren met bijvoorbeeld Vietnam, Laos of Thailand. Voor de actieveling is een fietsreis Vietnam & Cambodja een sportieve manier om het land te ontdekken.

Goed verzorgde rondreizen
Reis Cambodja door per comfortabele bus. We overnachten in centraal gelegen hotels. De kamers beschikken over airconditioning. Bovendien is er Nederlandse reisbegeleiding aanwezig en ook worden lokale gidsen ingezet om je het echte Cambodja te laten zien.

Waarom Djoser?
De Cambodja rondreis is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Cambodja te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Cambodja reis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Landinformatie Cambodja

 • Hoofdstad: Phnom-Penh
 • Andere bekende steden in Cambodja: Sihanoukville, Siem Reap en Battambang
 • Inwoners: 15 miljoen
 • Taal: Khmer
 • Munteenheid: Riel
 • Beste reistijd: tussen november en april
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Japan 6 uur later, tijdens onze wintertijd 5 uur.
 • Oppervlakte: 181.035 km2
 • Geografie: Het hart van het Cambodjaanse landschap wordt gevormd door vruchtbare alluviale laaglanden die twee derde van de oppervlakte van het land uitmaken. Deze laaglanden worden in het noorden omringd door de laatste uitlopers van de Himalaya.

Beste reistijd Cambodja

Cambodja heeft een tropisch klimaat. De regentijd loopt van juni tot en met september. Vaak duren deze buien niet lang, maar zijn het één of twee pittige buien per dag. Meestal vinden deze hoosbuien aan het eind van de dag of ’s nachts plaats. Het voordeel hiervan is dat de natuur daarna mooi groen is en dat het voor wat verkoeling zorgt. Vanaf maart begint de temperatuur op te lopen. Cambodja beschikt over een jungle, daardoor kan het nog wel wat bewolkt zijn in deze maanden.

Bezienswaardigheden Cambodja

Cambodja kent een bewogen geschiedenis als onderdeel van voormalig Indochina en het bewind van de Rode Khmer. Ondanks dat al deze historische momenten hun sporen hebben nagelaten in het land, is het authentieke Cambodja bij uitstek geschikt om het zuidoosten van Azië op een rustige manier te ontdekken. Het land kent vele hoogtepunten met haar indrukwekkende tempels, charmante dorpjes, het idyllische platteland, mooie stranden en uiterst vriendelijke bevolking. Een reis Cambodja heeft dus zowel de ervaren als de onervaren reiziger veel te bieden!

Angkor: een hindoeïstisch meesterwerk

Panorama Angor Wat Cambodja DjoserHet absolute hoogtepunt van een Cambodja reis is een bezoek aan het tempelcomplex Angkor, in de buurt van Siem Reap. Het complex is een overblijfsel uit de hoogtijdagen van het Khmer-rijk en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De bekendste tempel is de Angkor Wat, de hoofdtempel van het complex. Deze tempel is het mausoleum van koning Suryavarman II en wat versieringen betreft de mooiste van allemaal. Behalve de Angkor Wat zijn er echter nog meer tempels die de moeite waard zijn. Zo maken de mystieke Bayon tempel en de zandgroene Ta Keo tempel deel uit van de ommuurde stad Angkor Thom, die ook het Koninklijk Paleis huisvest. De hindoeïstisch-boeddhistische Preah Khan tempel en de Ta Prohm tempel laten bovendien goed zien hoe de jungle langzaam vergroeit met deze tempelruïnes. Het is een aanrader om deze tempels zeker ook eens in alle vroegte bij zonsopkomst te bekijken.

Een bijzondere delicatesse

Cambodjaans spinnen gerecht Cambodja (internet)Skun is de naam van een klein dorpje in de buurt van Kompong Cham dat bekend staat om de spinnenmarkt. Op deze lokale markt worden allerlei bijzondere snacks verkocht, zoals gefrituurde sprinkhanen, gebakken kikkers en vooral veel gefrituurde wolfspinnen. De spinnen werden voor het eerst gegeten tijdens het bewind van de Rode Khmer, toen eiwitrijk voedsel schaars was. Om te voorkomen dat men het gif binnen kreeg, werden de angels verwijderd en werden de dieren gefrituurd. Inmiddels zijn deze spinnen een echte delicatesse en vormt de markt een bijzondere toeristische trekpleister. Tijdens de reis van Siem Reap naar Phnom Penh heeft u ook de mogelijkheid om deze bijzondere, plaatselijke delicatesse te proberen.

Killing Fields

Killing Fields Cambodja (internet)Eén van de meest indrukwekkende en tegelijkertijd huiveringwekkende bezienswaardigheden in Cambodja zijn de zogenaamde ‘Killing Fields’. Killing Fields is de verzamelnaam voor de 400 velden waarop tijdens het regime van de Rode Khmer en dictator Pol Pot ruim anderhalf miljoen mensen zijn vermoord en begraven. De meeste slachtoffers werden ervan verdacht om banden te hebben met het vorige regime. Om kogels te besparen, werden de meest gruwelijke manieren toegepast om de executies uit te voeren. Het bekendste massagraf heet Choeung Ek en ligt in een herdenkingspark in de buurt van Phnom Penh. In totaal zijn in Choeung Ek bijna 9000 lichamen opgegraven, waarvan de meeste gevangenen van de Tuol Sleng gevangenis waren.

Phnom Penh

Koninklijk palaies Phnom Penh Cambodja DjoserPhnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en wordt gekenmerkt door de Wat Phnom, de op een heuvel gelegen tempel die is gebouwd ter herdenking van de stichting van de stad. Vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht over de stad. Andere bekende bezienswaardigheden in Phnom Penh zijn het Koninklijk Paleis, de troonhal, de zilveren pagode met haar ruim 5000 zilveren tegels en het nationaal museum, waarin veel archeologische vondsten uit de Khmer tijd te zien zijn. In de verschillende wijken van de stad vind je kleurrijke marktjes, boeddhistische kloosters, Franse koloniale gebouwen en een Chinese enclave. Het charmantste stuk van de stad ligt echter bij de boulevard langs de Mekong rivier, waar je ’s avonds kunt flaneren met de Cambodjaanse bevolking.

De stranden van Sihanoukville

Strand Sihanoukville Cambodja DjoserBehalve cultureel en historisch interessante plaatsen, heeft Cambodja ook een mooie kustlijn. De badplaats Sihanoukville staat ook wel bekend als Kompong Som en ligt aan de Golf van Thailand. Het stadje is ontstaan als zeehaven en heeft verschillende mooie witte zandstranden. Het is ook mogelijk om naar één van de onbewoonde eilandjes voor de kust te varen en daar te genieten van een rustig strand. Sihanoukville biedt behalve strand echter nog meer vermaak. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om vanuit het stadje een boottocht te maken door de mangrovebossen van het Ream Nationaal Park, waar je apen, dolfijnen en verschillende soorten vogels kunt spotten. De perfecte plek om je Cambodja reis te eindigen. 

Reisblog Cambodja

Bekijk alle reisblogs over Cambodja