Overzicht Oezbekistan rondreizen van Djoser

Rondreis Oezbekistan

Op rondreis door Oezbekistan wordt je verrast door de prachtige overblijfselen van de schitterende architectuur uit de eeuwenoude geschiedenis. Ideaal als je van historie en avontuur houdt.

In het verleden vormde Oezbekistan het hart van de Zijderoute tussen de Middellandse Zee en China, de steden waren de echte schatkamers van de wereld omdat ze zich aan deze legendarische handelsweg bevonden. De culturele rijkdom van Oezbekistan is echter pas na het einde van de Sovjetoverheersing langzaam uit de vergetelheid gekomen.

Reviews Oezbekistan reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Was een mooie reis, maar er waren wel een paar lange reisdagen in. Ik vond Turkmenistan in verhouding van prijs kwaliteit wel erg duur nl visa en corona test (130 dollar). En de reisbegeleidster was goed maar iemand die de reis vaker had gedaan zou een pre zijn

  8,0

  Zijderoute, 22 dagen

 • Een succesvolle reis, veel moois gezien, prachtige indrukken gekregen. En dat allemaal onder "leiding" van Karin, een geweldige gids. Niets was haar te veel en ze loste problemen op voordat het echte problemen zouden worden. Door het mooie programma en Karin is het een geweldige reis geworden.

  9,0

  Zijderoute, 22 dagen

 • Grandioze culturele steden die je vol bewondering laten staan en indrukwekkende landschappen van droge woestijnen, golvende steppes tot aan groene alpine landschappen, wisselen elkaar in deze reis af. Je maakt bovendien kennis met eeuwenoude wereldgeschiedenissen. Een reis die je nog lang bijblijft.

  8,0

  Zijderoute, 22 dagen

 • Voor alle twijfelaars: gaan! Het doemscenario van woestijnen en vervuild water bestaat niet. Wat een prachtig land met elke dag een avontuur. De grootste twijfelaar was ik! Uren lopen door woestijnen, uren in de bus, wat een onzin! Land met oude steden, prachtige natuur. Kazachstan is compleet!

  9,0

  Zijderoute, 22 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Oezbekistan

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens de Oezbekistan groepreis overnachten we in middenklasse hotels. De tweepersoonskamers zijn voorzien van eigen sanitair. We verblijven op de Zijderoute o.a. in een yurtkamp in de woestijn. Een unieke ervaring! Tijdens de Oezbekistan reis brengen we ook een bezoek aan het romantische Samarkand, de ‘parel van de Zijderoute’.

Waarom Djoser
Een Oezbekistan groepsreis is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Oezbekistan te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Oezbekistan reis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je op de rondreizen Oezbekistan de moeite waard vindt om te bezoeken.

Landinformatie Oezbekistan

 • Hoofdstad: Tasjkent
 • Andere bekende steden in Oezbekistan: Boechara, Samarkand en Nukus
 • Inwoners: 29,2 miljoen
 • Taal: Oezbeeks
 • Munteenheid: Oezbeekse sum
 • Tijdsverschil: In de winter is het in Oezbekistan 4 uur later dan in Nederland, in de zomer is het er 3 uur later.
 • Oppervlakte: 447.500 km2
 • Geografie: Het Centraal-Aziatische land Oezbekistan is, samen met Liechtenstein, een van de enige twee landen ter wereld waarvandaan men twee grenzen moet oversteken om een zee te bereiken.

Beste reistijd Oezbekistan

In Oezbekistan vind je voornamelijk woestijn met enkele oases. Een woestijnklimaat kenmerkt zicht door de koude winters en hete zomers. De temperatuur kan in de zomer flink oplopen. In de winter en lente kan er wat regen vallen. De beste periode om een groepsreis Oezbekistan te maken is het voorjaar en de maand september

Bezienswaardigheden in Oezbekistan

Oezbekistan is dé perfect mix. Er zijn moderne steden met oude binnensteden zoals Samarkand en ervaar totale rust en stilte in de immense woestijn. Oezbekistan is een prachtig land dat alle ingrediënten heeft voor een avontuurlijk en indrukwekkende reis.

Boechara

oezbekistan reisBoechara was vroeger de heilige plaats van Centraal-Azië. De stad kent een ruig verleden van oorlogen en bezettingen van alle kanten. Toch is er veel in stand gebleven van toen. In de stad kun je talloze religieuze gebouwen bezoeken, maar één van de meest indrukwekkende plekken om te bezoeken is toch wel het beklimmen van de Kalyanminaret, ofwel de ‘toren des doods’. De toren is 45 meter hoog en overal vanuit de stad te zien. De Kalyanminaret roept de moslims op tot bidden. Na het beklimmen van de wenteltrap met 104 treden heb je een prachtig uitzicht over de blauwe ronde daken van de stad. Dit is niet te missen tijdens je Oezbekistan groepsreis.

Samarkand

Samarkand staat bekend als een van de hoogte punten van de rondreizen Oezbekistan. Het is een van de mooiste steden van Oezbekistan. De stad is rijk aan prachtig versierde koepels en minaretten belegd met mozaïek. Ga zeker even kijken op het Registanplein. Het plein wordt omring door grote madrassa’s, zeer indrukwekkend. Het klinkt misschien wat tegenstrijdig maar een zeer romantisch plekje van de stad is de begraafplaats Sjahi-Zinda. De begraafplaats beslaat een groot gebied en telt vele kleurrijke koepeltjes.

Landschap

Het grootste deel van het land bestaat uit woestijn. Nu zie je misschien één grote zandberg voor je, maar er is meer dan dat. In Oezbekistan zijn er verschillende soorten zand. In de Kyzylkumwoestijn, in het westen, vind je bijvoorbeeld rood zand. De twee grootste rivieren in het land zijn de Amu Darja en de Syr Darja lopen over de hele lengte van het land. Ze beginnen op de hoge toppen in het oosten. Tijdens de groepsreis Oezbekistan zie je ook de grootste vallei van heel Centraal-Azië: de Ferganavallei. Deze is 170 kilometer breed en 300 kilometer lang. Er is meer dan alleen zand te zien tijdens je Oezbekistan reis.

Mannen en vrouwen

Ieder land heeft zijn eigen gewoontes, zo ook Oezbekistan. Wanneer mannen elkaar bijvoorbeeld begroeten brengen zij hun hand naar hun hart na het schudden van elkaars hand. Vrouwen daarin tegen geven elkaar een vriendelijk klopje op de rug. Wat betreft kleding zijn vrouwen vaak gekleed in bonte zijde jurken met een kleurige broek. Hun hoofd bedekken ze meestal met een gebloemde hoofddoek. De traditionele kleding voor mannen zijn lange, kleurige jassen met daaronder wijde broeken waarvan de onderkant is wegstopt in hun hoge laarzen. 

Reisblog Oezbekistan

Bekijk alle reisblogs over Oezbekistan