Suriname

Rondreis Suriname

Op de rondreis door Suriname maak je kennis met het enorme, ongerepte tropische regenwoud dat 80 procent van het grondgebied bedekt. Ontmoetingen met verschillende inheemse bevolkingsgroepen vormen een belangrijk onderdeel tijdens de rondreis. We slapen in bungalows en kunnen in eigen taal spreken. We bezoeken o.a. Brownsberg, Boven-Suriname, het Brokopondo-meer en de hoofdstad Paramaribo, waar de reis zowel begint als eindigt.

Lees meer

Hoogtepunten Suriname

Ontdek de hoogtepunten van Suriname

Rondreis door Suriname
Suriname is bijzonder voor Nederland en dat is tijdens de rondreis duidelijk zichtbaar. Het protsige koloniale verleden is nog goed zichtbaar, maar wordt gesierd door een kleurrijke mix van culturen. De mensen zijn gastvrij en spreken Nederlands. Dat maakt dat je je direct thuis voelt. De groepsreis door Suriname begint en eindigt in de hoofdstad Paramaribo. We verkennen de omgeving en zakken af naar het zuiden. Na een overnachting aan het Brokopondomeer en een wandeltocht naar de watervallen van Brownsberg, varen per korjaal stroomopwaarts naar de ongerepte regenwouden van Boven-Suriname.

Groepsreis in Suriname
Suriname bestaat voor 80 procent uit oerbos. Tijdens de groepsreis door de binnenlanden van Suriname verblijven we bij de lokale bevolking en overnachten we in bungalows. Je kunt de omgeving verkennen en heerlijk relaxen in je hangmat. Suriname kent geen strandcultuur, langs de brede rivieren zijn luxe resorts ingericht voor een ontspannen vakantie. We gaan op schildpaddensafari bij de Indianen en bezoeken voormalige plantages. De rondreis door Suriname is uitermate geschikt voor het reizen met kinderen.

De Surinaamse keuken
Lekker eten is belangrijk in Suriname, de keuken is divers en bestaat uit een mengelmoes van gerechten uit de verschillende culturen. Schuif aan bij de vele kleine restaurants die je passeert op je rondreis door Suriname en geniet van de smakelijk maaltijden. Het drinkwater in Suriname is goed. Je kunt op de meeste plaatsen gewoon uit de kraan drinken.

Geen strak schema tijdens de Suriname rondreis
Bij onze reizen is over het algemeen geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Houd er rekening mee dat je individuele vrijheid op je vakantie in Suriname minder groot is dan je gewend bent.

Reisbegeleiding op groepsreizen door Suriname
De rondreizen door Suriname worden begeleid door een ervaren Nederlandssprekende, lokale reisbegeleider die al jaren reizen begeleidt. Reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de groepsreizen in Suriname. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geven een meerwaarde aan de rondreizen van Djoser.

Terug naar boven

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Goed

  9,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  9,0
 • Mooi uitgebalanseerde reis. Prettig om n paar keer terug te komen in Paramaribo. Superaardige mensen aldaar en fijn om veel vd (Nederlandse) historie te zien/horen.

  9,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  9,0
 • Een heel mooie reis naar prachtig land met mooie natuur en hoofdstad. In Nederland is volgens mij niet echt bekend wat voor mooi land Suriname is. Een land ook met aardige, opgewekte en positief ingestelde mensen.

  9,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  9,0
 • Onze reis naar Suriname was onvergetelijk, mede dankzij de leuke groep die mee was en onze reisleider Kenneth. Een man die ons zoveel heeft verteld van de flora en fauna van Suriname, waarbij je ook voelde hoeveel hij van Suriname houdt, alles regelde hij voor ons. Suriname, echt een aanrader.

  9,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  9,0
 • Suriname overtrof mijn verwachtingen. Veel ongerepte natuur, dieren in vrijheid en bijzonder, de vijf bevolkingsgroepen (standbeeld mama Sranan met haar symbolische vijf kinderen in Paramaribo). Een groot voorrecht dat de reisleiders een Marron en een Indiaan waren, beter kun je het niet treffen!

  8,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  8,0
 • Onvergetelijke natuurreis. Te veel om in woorden te vertellen.

  9,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  9,0
 • Een mooie reis en daarbij veel gezien. Leuk programma en goede gids. Goed hotel in Paramaribo. Wel hadden de locaties in het binnen land hier en daar kwalitatief wel wat beter gemogen. Soms wel erg primitief.

  7,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  7,0
 • Mooie reis in prachtig land met leuke mensen. Goede afwisseling tussen activiteiten/ relaxen en stad/natuur. Fredberg super alternatief voor Voltzberg. Locaties in binnenland simpel. Hotel Paramaribo prima. Gids leuk, veel kennis. Communicatie liet vaak te wensen over. Eten binnenland eentonig.

  8,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  8,0
 • Leuke, gevarieerde reis. Prachtige natuur. De schildpadden in Galibi, apen, kaaimannen, en we zijn "getrakteerd' op vliegende vissen (Bigi Pan), waarvan er een paar bij ons aan boord landde. De plaatselijke bevolking is erg aardig. Onze gids sprak alle local talen.

  8,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  8,0
 • De reis naar Suriname was een geweldige ervaring, ook voor ervaren reizigers. Je herkent veel van Azië en Afrika waardoor de oorsprong van de vele bevolkingsgroepen goed te zien is, en de jungle is overweldigend. Wie dan ook spreekt correct Nederlands en IEDEREEN IS AARDIG in Suriname!

  8,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  8,0
 • Het was een goede reis! We hadden een uitstekende gids uit Suriname, die alle local talen sprak.

  8,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  8,0
 • Een intensieve en prima georganiseerde reis. Met een plaatselijke gids hors categorie, grote klasse. Met negen dagen in het binnenland, grandioos. Een buitenkans voor onze kleine groep, 8 personen. Dank Djoser!

  10,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  10,0
 • In 20 dagen is een prima overzicht gegeven wat voor moois Suriname heeft te bieden aan natuurschoon, jungle en interessante steden; de gids was van alles op de hoogte en schuwde een pittige discussie over zijn land niet. Er was een prima mix van bezoek aan de binnenlanden, Paramaribo en Galibi.

  8,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  8,0
 • Paar kleine minpuntjes, maar vooral een fantastische vakantie in een fantastisch mooi land vol aardige mensen en heerlijk eten. De rondreis was heel afwisselend, we hadden een geweldige gids en een leuk groepje mensen. Kortom: een geweldige kennismaking met Suriname en we komen absoluut terug!

  9,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  9,0
 • De reis was Prachtig en zeer interessant. Goede leiding ter plaatse door Jane, heeft de touwtjes goed in handen, Onze gids Rudy was perfect en hield er de stemming goed in, tevens kan hij boeiend vertellen over zijn land.

  10,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Terug naar boven