Overzicht Suriname rondreizen van Djoser

Rondreis Suriname

Op de rondreis door Suriname maak je kennis met het enorme, ongerepte tropische regenwoud dat 80 procent van het grondgebied bedekt. Ontmoetingen met verschillende inheemse bevolkingsgroepen vormen een belangrijk onderdeel tijdens de rondreis. We slapen in bungalows en kunnen in eigen taal spreken. We bezoeken o.a. Brownsberg, Boven-Suriname, het Brokopondo-meer en de hoofdstad Paramaribo, waar de reis zowel begint als eindigt.

Reviews Suriname reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Een hele mooie maar ook wel pittige reis. Veel reizen en indrukken, locaties soms erg basic. Maar Suriname heeft je veel te bieden en de Surinames zijn warm, hartelijk en relaxed. Als je over een goede conditie beschikt en open staat voor een avontuurlijke reis, moet je zeker gaan.

  8,0

  Rondreis Suriname, 20 dagen

 • Geweldige reis gehad! De prachtige natuur, de geschiedenis van het land, een super lokale gids en een gezellige groep zorgden voor mooie belevenissen en herinneringen!

  9,0

  Rondreis Suriname, 20 dagen

 • Ik wilde Suriname leren kennen en dat is gelukt met onze gidsen (Kenneth/Jeffrey) die heel veel kennis hebben. Het is een fysiek pittige reis en verwacht geen luxe (behalve in Paramaribo) maar je ziet wel veel v.h. binnenland/jungle, je ontmoet de mensen en maakt prachtige wandel/fiets/boottochten.

  8,0

  Rondreis Suriname, 20 dagen

 • Suriname is een land met contrasten. Overweldigend oerwoud, dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. Maar ook mensen die moeten overleven, vanwege het klimaat en de geschiedenis. Houd je van avontuur en ben je fit genoeg om in een korjaal te stappen, ga erheen. Je krijgt er de zeer goede gids Kenneth bij.

  8,0

  Rondreis Suriname, 20 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Suriname

Rondreis door Suriname
Suriname is bijzonder voor Nederland en dat is tijdens de rondreis duidelijk zichtbaar. Het protsige koloniale verleden is nog goed zichtbaar, maar wordt gesierd door een kleurrijke mix van culturen. De mensen zijn gastvrij en spreken Nederlands. Dat maakt dat je je direct thuis voelt. De Suriname reis begint en eindigt in de hoofdstad Paramaribo. We verkennen de omgeving en zakken af naar het zuiden. Na een overnachting aan het Brokopondomeer en een wandeltocht naar de watervallen van Brownsberg, varen per korjaal stroomopwaarts naar de ongerepte regenwouden van Boven-Suriname.

Groepsreis in Suriname
Suriname bestaat voor 80 procent uit oerbos. Tijdens de groepsreis door de binnenlanden van Suriname verblijven we bij de lokale bevolking en overnachten we in bungalows. Je kunt de omgeving verkennen en heerlijk relaxen in je hangmat. Suriname kent geen strandcultuur, langs de brede rivieren zijn luxe resorts ingericht voor een ontspannen vakantie. We gaan op schildpaddensafari en bezoeken voormalige plantages. De Suriname rondreis is uitermate geschikt voor het reizen met kinderen.

De Surinaamse keuken
Lekker eten is belangrijk in Suriname, de keuken is divers en bestaat uit een mengelmoes van gerechten uit de verschillende culturen. Schuif aan bij de vele kleine restaurants die je passeert op je rondreis door Suriname en geniet van de smakelijk maaltijden. Het drinkwater in Suriname is goed. Je kunt op de meeste plaatsen gewoon uit de kraan drinken.

Geen strak schema tijdens de Suriname rondreis
Bij onze reizen is over het algemeen geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Houd er rekening mee dat je individuele vrijheid op je vakantie in Suriname minder groot is dan je gewend bent.

Reisbegeleiding op groepsreizen door Suriname
De rondreizen door Suriname worden begeleid door een ervaren Nederlandssprekende, lokale reisbegeleider die al jaren reizen begeleidt. Reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de Suriname reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geven een meerwaarde aan de rondreizen van Djoser.

Landinformatie Suriname

 • Hoofdstad: Paramaribo
 • Andere bekende steden in Suriname: Nieuw-Nickerie, Galibi en Onverwacht
 • Inwoners: 580.000
 • Taal: Nederlands
 • Munteenheid: Surinaamse dollar
 • Tijdsverschil: In onze wintertijd is het in Suriname 4 uur vroeger dan in Nederland, en in onze zomertijd is het er 5 uur vroeger.
 • Oppervlakte: 163.000 km2
 • Geografie: 90 procent van de oppervlakte van Suriname bestaat uit tropisch regenwoud. Hier komen vele bijzondere en soms ook beschermde dier- en plantensoorten voor, waaronder de jaguar en de luiaard. Aan de kust in het noordoosten van het land zijn een aantal bijzondere schildpaddensoorten te vinden.

Beste reistijd Suriname

Suriname ligt ten noorden van de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Het is het hele jaar door warm met dagtemperaturen tussen 25º en 30º C. De regentijd valt in Suriname in de periode van november t/m januari en van mei t/m juli. Tijdens je Suriname reis kun je in het regenseizoen rekenen op flinke, maar korte buien. De droge tijd beslaat de rest van het jaar. Het legseizoen van de schildpadden is van februari tot september.

Bezienswaardigheden in Suriname

Suriname wordt voor ongeveer 80% overdekt door ongerept tropisch regenwoud. Het land werd oorspronkelijk bewoond door verschillende groepen, maar inmiddels wonen er vooral hindoestanen, creolen, marrons en Javanen. In het noorden van Suriname vind je met name moerasgebied, terwijl in het zuiden meerdere bergketens van het Hoogland van Guyana liggen. Het oerwoud, dat onderdeel is van het Amazoneregenwoud, vormt het leefgebied van vele soorten zoogdieren, reptielen en vogels. Enkele hoogtepunten tijdens de reis zijn een bezoek aan Paramaribo, Nieuw Nickerie, Brownsberg, de Duivelseilanden van Frans Guyana en Galibi. Maak kennis met de veelzijdigheid van reis Suriname!

Kleurrijk Paramaribo

Paramaribo presidentieel paleisParamaribo is de hoofdstad van Suriname en het bestuurlijke centrum van het district Paramaribo. Het historische centrum van de stad, dat sinds 2002 is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, bestaat vrijwel volledig uit houten gebouwen en kent als gevolg van de verschillende culturen een unieke architectuur. De bekendste bezienswaardigheid is het Fort Zeelandia, met de ernaast gelegen koloniale woningen. Aan het Onafhankelijkheidsplein zijn ook enkele bezienswaardigheden gelegen, die erg de moeite waard zijn: het Presidentieel Paleis met de Palmentuinen, de Nationale Assemblée, het Ministerie van Financiën en het standbeeld van Johan Pengel. Bezoek daarnaast ook zeker de Keizerstraat, waar een moskee en synagoge naast elkaar gelegen zijn. Sluit je bezoek aan Paramaribo af met een boottocht over de Surinamerivier of een bustocht, met stops bij de aluinaardefabriek van Paranam en in Domburg.

‘Smokkelstad’ Nieuw Nickerie

Nieuw Nickerie is na Paramaribo de grootste stad van Suriname en gelegen aan het west einde van de oost-westverbinding. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de getolereerde smokkelhaven ‘Back Track’, van waaruit snelle boten naar de Springlands in Guyana varen. Bovendien is er een busverbinding tussen Nieuw-Nickerie en de Guyanese hoofdstad Georgetown, die als smokkelroute wordt gebruikt voor sigaretten en kleding. Ook de Zeedijk bij Back Track is een toeristische trekpleister. Hier ligt onder andere een hindoeïstische tempel, waar hindoes bidden voor een succesvolle oversteek van de Corantijnrivier. Nieuw Nickerie is bovendien ook het uitgangspunt voor een boottocht door het moerasachtige natuurgebied Bigi Pan, ofwel ‘het Grote Meer’. Het gebied staat met name bekend om de ruim honderd verschillende vogelsoorten die er leven, waaronder de rode ibis. Daarnaast kun je er ook grotere dieren spotten, zoals kaaimannen.

Excursie naar Frans Guyana

Duivelseiland Frans GuyanaEen alternatief voor het verblijf in Nickerie is een optionele excursie naar Frans Guyana. Tijdens dit verblijf bezoek je onder andere Kourou, dat bestaat uit een oud gedeelte met traditionele woningen en een moderner stadsgedeelte. Bij Kourou bevindt zich ook de lanceerbasis Centre Spatial Guyanais. Voor de kust van Kourou ligt de voormalige strafkolonie, die ook bekend staan als de Duivelseilanden. Je hebt de mogelijkheid om Île Royale en Île Saint-Joseph te bezoeken, welke gebruikt werden om gevaarlijke Franse krijgsgevangen op te sluiten. Bovendien kun je bij in Saint Laurent du Maroni de beruchte gevangenis ‘Camp de la Transportation’ bezoeken, van waaruit de gevangen over de rest van de kolonie werden verspreid. Deze excursie is een waardevolle aanvulling op de reis en biedt een groot contrast met Suriname!

Ongerept Brownsberg

Brownsberg SurinameBrownsberg is één van de bekendste natuurparken van Suriname en is gelegen in het Brokopondodistrict. Het gebied is bij uitstek geschikt om de Surinaamse jungle te ontdekken en wordt gedomineerd door de Brownsberg en het Brokopondostuwmeer. Je kunt verschillende wandelingen maken in het Brownsberg natuurpark. Zo zijn een stevige klim naar de Ireneval en de Leoval erg de moeite waard en moet je een bezoek aan het stuwmeer en de Wetikreek ook zeker niet overslaan! Tijdens de wandelingen kun je je vergapen aan de woudreuzen en de fascinerende fauna. De kans is groot dat je brulapen hoort en misschien zelfs ziet, en je ontelbaar veel kleurrijke vogels ziet vliegen: er leven er ruim 300 verschillende soorten! Het Brokopondomeer is ongeveer zo groot als de provincie Utrecht, maar erg ondiep. Je kunt er zelfs boomtoppen boven het water uit zien steken.

De schildpadden van Galibi

Schildpadden Galibi SurinameGalibi is een dorpje aan de monding van de Marowijnerivier en wordt omgeven door de oceaan, de rivier en mangrovewouden. Het dorp bestaat uit het gedeelte Christiaankondre en Langemankondre en is het beste te bereiken per boot. Onderweg heb je een behoorlijke kans om zoetwaterdolfijnen te spotten. Het gebied staat er met name om bekend dat er tussen februari en augustus zeeschildpadden hun eieren leggen op het strand van het Galibi natuurreservaat. Op het strand broeden zowel groene soepschildpadden, als warana-, karet- en lederschildpadden. Buiten het broedseizoen is het schildpaddeninformatiecentrum te bezoeken en is het erg goed vertoeven op het strand. Galibi is met haar witte stranden en prachtige palmbomen namelijk een van de mooiste strandbestemmingen van Suriname!

Reis Suriname door voor een unieke ervaring vol natuur, cultuur en geschiedenis.

Reisblog Suriname

Bekijk alle reisblogs over Suriname