Rondreis Suriname, Guyana & Frans Guyana 21 dagen
Hoogtepunten van de Guyana's
Vanaf € 3.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Het onbekende en ongerepte uiterste noordoosten van Zuid-Amerika heeft veel moois te bieden. Suriname en de twee Guyana's zijn alle drie lang onder invloed geweest van Europese machten, maar hebben desondanks een geheel eigen karakter weten te behouden. De natuur is puur en indrukwekkend en namen als Duivelseiland, Pikin Slee en Pepper Pot spreken eenieder tot de verbeelding. En de cayennepeper? Die dankt zijn naam aan de hoofdstad van Frans Guyana: Cayenne.
Daarom Djoser
- Unieke Djoser-route
- Verblijf in het ongerepte Amazonewoud van Suriname
- Maaltijden op Galibi
- Optionele excursie naar de Kaieteur-watervallen
- Optionele boottocht naar de Duivelseilanden
- Caribische maaltijden, muziek en sfeer in Georgetown
- Bezoek aan de Bagno Saint Laurent
- Nederlandstalige lokale reisbegeleiding
- Vluchten met KLM/Air France
- Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol
Alle reisinformatie
Route en kaart
- Amsterdam - Paramaribo
- Paramaribo, stadswandeling
- Paramaribo - Boven Suriname
- Boven Suriname, boottocht traditionele dorpen Pikin Slee
- Boven Suriname - Ston Eiland
- Ston Eiland, dagexcursie naar Brownsberg
- Ston Eiland - Nickerie
- Nickerie - Georgetown
- Georgetown, optionele excursie Kaieteur-watervallen
- Georgetown
- Georgetown - Nickerie
- Nickerie, excursie Bigi Pan - Paramaribo
- Paramaribo, optionele fietstocht Commewijne
- Paramaribo - Galibi
- Galibi
- Galibi - Bagne Saint Laurent - Kourou
- Kourou, optionele boottocht naar Duivelseilanden
- Kourou - Cayenne
- Cayenne
- Cayenne - Amsterdam
- aankomst Amsterdam
Reisbeschrijving
Paramaribo, wandeling door de hoofdstad van Suriname
Dag 1 Amsterdam - Paramaribo
Dag 2 Paramaribo
Met een rechtstreekse vlucht van KLM komen we op dag één aan in de Surinaamse hoofdstad. Paramaribo is een levendige stad waar we het Nederlands erfgoed nog in de huizen kunnen zien. Aan het Onafhankelijkheidsplein tref je achter het standbeeld van Johan Pengel het ministerie van financiën aan. Aan de andere kant van het plein glinstert de witte gevel van het presidentieel paleis, versierd met een mooie fries. Vanaf hier is het niet ver lopen naar de Kleine Waterstraat met het statige Fort Zeelandia. In dit fort huist tegenwoordig het Surinaams Museum. Binnen krijg je een goed beeld van het Suriname van vroeger én vandaag, zeker de moeite waard.
Dit land, waar Nederland en België samen 2,5 keer in passen, telt slechts 550.000 inwoners. De bevolking bestaat uit een gemêleerde verzameling van voornamelijk Hindoestanen, Javanen, Marrons en Creolen. De voorouders van de laatste twee groepen zijn Afrikanen. De Marrons zijn de vrijgevochten tot slaaf gemaakten die zich in het binnenland hebben gevestigd tijdens de slavernij. De Creolen zijn de nakomelingen van de vrijgekomen slaven na de afschaffing van de slavernij. Het is mogelijk om het district Commewijne te bezoeken, vroeger de thuisbasis van vele plantages in de regio. Je kunt dan ook één van deze plantages bezoeken.
Kennis maken met de cultuur van de Marrons
Dag 3 Paramaribo - Boven Suriname
Dag 4 Boven Suriname, boottocht traditionele dorpen Pikin Slee
Dag 5 Boven Suriname - Ston Eiland
Dag 6 Ston Eiland, dagexcursie naar Brownsberg
Dag 7 Ston Eiland - Nickerie
De volgende ochtend vertrekken we per bus naar het binnenland, richting Boven Suriname, een streek vernoemd naar de gelijknamige rivier. Vanaf Atjoni, stappen we over op boten (korjalen) die ons naar onze accommodatie brengen. We maken een wandeling bij de zogenaamde kostgrondjes: land dat door de Marrons geschikt is gemaakt voor bebouwing voor eigen gebruik. De levendige en fascinerende cultuur van de Marrons zal ons de komende dagen vergezellen. We bezoeken verschillende Marrondorpen, waaronder het dorp Pikin Slee.
Pikin Slee is een van de grootste dorpen van de Marrons, een logische plek dus voor het Saamaka-museum. De collectie geeft een mooi beeld van de lokale geschiedenis, maar ook van de huidige Marron-maatschappij. Je ziet ook veel van de voorwerpen uit het dagelijks leven. Houtsnijwerk bijvoorbeeld, maar ook kalebassen, gebruikt om uit te drinken, zijn vaak prachtig bewerkt. De muren zijn vaak gemaakt van gewoven palmbladeren. In de woongemeenschap van de Samarakaners leven de mannen en vrouwen apart. Het museum is ook zo ingericht: we kunnen de huizen van de mannen en die van de vrouwen bekijken. De Saamaka behoren tot een van de zes stammen van Marrons.
Het kan warm worden in het binnenland, en het is dan ook heerlijk verfrissend om in de stroomversnellingen aan de voorzijde van het hotel te duiken. Daarnaast kunnen we ook een wandeling maken door de jungle, vissen of ’s avonds de glinsterende ogen van de kaaimannen spotten.
We reizen door naar onze volgende overnachtingsplek: Ston-eiland. Dit schiereiland ligt in het Brokopondo-meer. De locatie aan het meer is schitterend, met mooie uitzichten over dit enorme wateroppervlak dat ongeveer even groot is als de provincie Utrecht. Vanuit onze basis op Ston maken we een dagtocht naar Brownsberg. De wandeling naar het 400 meter hoge plateau loopt door weelderig groene begroeiing. Dit tropische regenwoud is onderdeel van het grootste regenwoud op aarde, de Amazone. We komen langs verschillende watervallen, waaronder de Leo- en Irene-vallen. De verscholen Leo-val draagt de naam van de ontdekker van de waterval, oom Leo, een bekend medewerker van het natuurpark. Irene is vernoemd naar de Nederlandse prinses Irene. Naast de enorme woudreuzen, horen we brulapen in de bomen en kunnen we misschien toekans, trompetvogels en papegaaien spotten.
Engels Guyana; Britse invloeden in Georgetown
Dag 8 Nickerie - Georgetown
Dag 9 Georgetown
De volgende dag gaan wij door naar het slaperige stadje Nieuw Nickerie, dat in de buurt van de grens met Guyana ligt. Het stadje heeft een bevolking van ongeveer 13.000 inwoners en is daarmee de tweede stad van Suriname. We komen hier na het verblijf in Guyana nog wat langer terug. Na een korte rondleiding door het centrum van de stad sluiten we de avond af met een koel drankje en kijken uit naar het volgende land van onze reis: Guyana. We varen er de volgende dag met een boot naartoe.
Georgetown is de hoofdstad van Guyana, voorheen Brits Guyana, onderdeel van het Britse Gemenebest van Naties sinds 1966. Guyana telt zo’n 750.000 inwoners en is daarmee anderhalf keer zo groot als Suriname. De landen delen veel geschiedenis en dat zie je terug in de gelaatstrekken van mensen en in de architectuur. Tot aan het begin van de 19e eeuw was dit deel van Zuid-Amerika in Nederlands bezit.
Spectaculaire Kaieteur watervallen in het oerwoud
Dag 10 Georgetown
Dag 11 Georgetown - Nickerie
De grootste stad van het land heeft een koloniaal hart en ademt een relaxte, Caribische sfeer. Het heeft niets weg van de chaotische miljoenensteden zoals we die kennen uit veel andere landen in Zuid-Amerika. Ook in Georgetown herkennen we de Nederlandse invloed in de namen van pleinen en straten. De huizen zijn daarentegen voornamelijk van Britse makelaardij, waarbij je de gotische Saint George-kathedraal niet kan overslaan. De ruim 100 jaar oude kathedraal is van binnen spierwit en prachtig afgewerkt met donkerbruin hout.
In de lokale Botanische tuinen is ook een dierentuin gevestigd: deze geven een mooie kijk in de overdadige groene wereld van het binnenland van Guyana. De Stabroeck markt is ook zeker een bezoek waard! De markt vindt zijn oorsprong in de 18e eeuw en is al jarenlang een samenkomstplek van locals uit de stad en van het platteland.
Nog een van de hoogtepunten van de Guyana: de keuken. Dankzij de vele immigranten uit Azië, Afrika en Europa is het hier een melting pot geworden van keukens en gerechten. Uiteraard vinden we ook de typisch Caribische keuken terug met verse vis, rijst en bakbanaan. Het nationale gerecht van Guyana is “Pepper Pot”, een stoofpotje van verschillende soorten vlees, veel kaneel, pepers en cassave.
Een van de grootste trekpleisters van Guyana zijn de Kaieteur-watervallen. Het is mogelijk om hier optioneel een excursie naartoe te maken tijdens de volle dag in Georgetown.
Zeeschildpadden spotten op de stranden bij Galibi
Dag 12 Nickerie, excursie Bigi Pan - Paramaribo
Dag 13 Paramaribo, optionele fietstocht Commewijne district
Dag 14 Paramaribo - Galibi
Dag 15 Galibi
We reizen weer terug naar Suriname, waar we in Nickerie overnachten. Dit geeft ons de tijd om de Lagune van Bigi Pan te bezoeken. Aan de Atlantische kust liggen een aantal meren en mangrovebossen waar zout en zoet water mengen. Dit maakt het gebied een tropisch paradijs voor vogels en dus ook voor de vogelaars onder ons. Het staat onder andere bekend om de diversiteit en hoeveelheid vogels, waaronder sierlijke roze flamingo’s en de rode ibissen. Ook reigers, steltlopers en spechten noemen Bigi Pan hun thuis.
(Omdat het Bigi Pan reservaat droog ligt, zullen wij een boottocht maken over de Nickerie rivier die grenst aan het Bigi Pan reservaat.
Na twee nachten te hebben doorgebracht in het ons inmiddels vertrouwde Paramaribo reizen we door richting Frans Guyana. We overnachten eerst nog in Galibi: uitvalsbasis voor een bezoek aan de schildpaddenstranden van Suriname. In Galibi liggen twee traditionele dorpjes die een goed beeld geven van de inheemse cultuur van dit gebied. Daarnaast is Galibi ook een heerlijke strandbestemming. In het broedseizoen bezoeken we ’s nachts de stranden om te kijken of we zwoegende schilpadden kunnen spotten.
Frans Guyana; Duivelseilanden en Bagne Saint Laurent
Dag 16 Galibi - Kourou
Dag 17 Kourou
Dag 18 Kourou - Cayenne
Bienvenue au Guyana! We steken de grens over naar het derde land van deze reis en komen aan in Frans Guyana. Frans Guyana is een zogenaamd Departement d’outre-mer, oftewel: gewoon een van de 102 departementen die Frankrijk rijk is. De voertaal is Frans en er wordt hier met de Euro betaald. Frans Guyana is in het verleden gebruikt als strafkolonie van Frankrijk. We brengen een bezoek aan de Bagne Saint Laurent, gelegen aan de Marowijnerivier. Deze strafkolonie werd geopend aan het einde van de achttiende eeuw en sloot zijn deuren pas in 1946. Hier werden de veelal politieke gevangen vastgehouden.
We reizen door naar Kourou waar je optioneel een boottocht kunt maken naar de Duivelseilanden vlak voor de kust. Hier werden mensen tijdens de Franse Revolutie en Napoleontische oorlogen heen verbannen. Zo’n 80.000 politieke gevangenen, criminelen en moordenaars werden hierheen gestuurd: de zogenaamde ‘droge guillotine’. De film Papillon speelt zich hier af, waardoor het eiland bekend is geworden.
In Kourou bevindt zich ook het Centre Spatial Guyanais, het lanceercentrum van de ESA. Er vinden hier veel raket- en satellietlanceringen plaats, zoals ook van de bekende Arianeraketten. Vanwege de ligging dichtbij de evenaar is de locatie van deze basis de meest gunstige ter wereld.
Mediterrane sfeer in de hoofdstad Cayenne
Dag 19 Cayenne
Dag 20 Cayenne - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam
We eindigen onze reis in de hoofdstad Cayenne. De stad is prachtig gelegen op een schiereiland tussen de Cayenne- en Mabury-rivier. Dankzij het klimaat en de huizen, voelt het hier een beetje mediterraan aan: een perfecte afsluiter van deze bijzondere reis. De markt ligt vol met fruit uit de regio en het straatbeeld wordt bepaald door een mix van bevolkingsgroepen uit Afrika, Europa en Azië. De inheemse bevolking is hier veel minder vertegenwoordigd in vergelijking met Suriname en Guyana. Op de markt krijgen we een goed idee van de Frans-Guyaanse keuken: wist je bijvoorbeeld dat de cayennepeper zijn naam dankt aan deze stad? Op een van de vele terrassen in de stad kunnen we heerlijk genieten van een echte Franse café au lait.
Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaat de groep uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.
Vertrekdata 2024
Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.195,-
Vertrekdata 2025
Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
Korting
Incl. € 100,- korting
3.095,-
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.295,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.895,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.595,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.595,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.595,-
Vertrekdata 2026
Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.295,-
Inclusief
- Vliegreis met KLM en Air France
- Alle vluchttoeslagen
- Vervoer per bus
- Vervoer per korjaal in het binnenland van Suriname
- Vervoer per boot naar Guyana en Frans Guyana
- Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
- Kaaimannen tocht per korjaal
- Maaltijden tijdens verblijf op Galibi
- Dagexcursie Bigipan
- Stadswandeling Paramaribo olv gids
- Wandeling Brownsberg naar uitkijkpunten en watervallen (inclusief entree)
- Bezoek Marronsdorpjes in het binnenland en kostgrond
- Boottocht op Boven Suriname
- Boottocht naar Galibi (dorpswandeling en culturele avond)
- Entree voor Ston Eiland
- Boottocht op het Brokopondo stuwmeer
- Entree voor Boven Suriname
- Bezoek aan het bagno (gevangenis) in St Laurent du Maroni
- Nachtelijk bezoek (per boot) schildpaddenlegstranden (in seizoen)
- Bezoek markt en centrum Georgetown en seawall
- Nederlandssprekende lokale reisbegeleiding
Exclusief
Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, visa etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
Eenpersoonskamer
Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden op een kamer met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag van € 845,-.
Je beschikt dan over een eenpersoonskamer tijdens de overnachtingen in Paramaribo, Georgetown, Kourou en Cayenne. De overige dagen deel je de accommodatie met medereizigers en is een eenpersoonskamer niet mogelijk.
Vluchttoeslagen (inbegrepen)
Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.
Hotelverlenging
Verlenging met accommodatie is in Cayenne bij te boeken, het hotel ligt centraal gelegen. De prijs voor het hotel, op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is vanaf € 60,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
Landarrangement
Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.345,-.
Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.
Groepssamenstelling en groepsgrootte
Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.
Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.
Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.
De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.
Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.
Vertrek informatie
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.
Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.
Vertrek gegarandeerd
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.
Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.
Reviews Suriname, Guyana & Frans Guyana, 21 dagen
-
Een fantastische reis, vooral qua natuur, maar ook qua geschiedenis (kolonisatie, slavernij verleden, gevangenissen) en vanwege de technologische ontwikkeling van de ruimtevaart van ESA in Frans Guyana. Een fijne groep met humor, die elkaar hielp bij het in- en uitstappen bij de vele boottochtjes.
-
Een afwisselende reis.
-
Een leerzame, boeiende en indrukwekkende reis. Lokale gidsen die vertellen over de geschiedenis van het land. Prachtige landen die helaas te weinig onder de aandacht worden gebracht maar die zeker een bezoek waard zijn.
-
Een rustige en voortkabbelende reis, die de hoogtepunten van de Guyana's' laat zien. Met als hoogtepunten Paramaribo, Boven Suriname, Kaieteur-waterval en de Duivelseilanden. Zodoende krijgt men een vrij compleet beeld van de verschillende landen. Enig improvisatievermogen is evenwel gewenst!
Praktische informatie
Accommodatie
In de meeste steden overnachten we in comfortabele hotels. De kamers zijn dan voorzien van eigen douche en toilet. Je slaapt in het binnenland (Boven Suriname, Ston Eiland, Galibi) met 2, 4 of 6 personen in een hut, afhankelijk van de beschikbaarheid. Reis je alleen dan deel je dus altijd de hut met je reisgenoten. In Boven Suriname en Galibi slapen we in karakteristieke 2- en 4-persoons hutten, het sanitair deel je hier met je reisgenoten en is in een apart gebouw op de locatie.
De accommodatie in onder andere Boven Suriname is in het beheer van Stinasu, een natuurbeschermingsorganisatie die zich naast natuurbehoud bezighoudt met voorlichting aan de Surinaamse gemeenschap. Deze accommodatie ligt dan ook op bijzonder mooie plekken middenin de natuur en dat maakt het verblijf hier uniek.
In Guyana en Frans Guyana verblijven we in goede middenklasse hotels die centraal gelegen zijn. Alle hotels zijn voorzien van airco.
Bekijk hotelreviews op
Paramaribo | Eco Torarica |
Georgetown | Opus Hotel |
Kourou | Hotel Atlantis |
Cayenne | Central Hotel |
Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
Eenpersoonskamer
Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden op een kamer met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag van € 845,-.
Je beschikt dan over een eenpersoonskamer tijdens de overnachtingen in Paramaribo, Georgetown, Kourou en Cayenne. De overige dagen deel je de accommodatie met medereizigers en is een eenpersoonskamer niet mogelijk.
Vliegreis
Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Vlucht met
KLM
Traject
Amsterdam - Paramaribo
Vertrek
11:05 - 16:20
Vlucht met
Air France
Traject
Cayenne - Parijs Ch. de Gaulle
Vertrek
17:25 - 06:55
Vlucht met
Air France
Traject
Parijs Ch. de Gaulle - Amsterdam
Vertrek
11:40 - 13:05
In Suriname is het in de zomer 5 uur vroeger dan bij ons.
KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10 voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.
Landarrangement
Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.345,-.
Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.
Hotelovernachting Schiphol
Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.
Vervoer
Tijdens de reis maken wij gebruik van onze eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen in een dorpje en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een klein lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het busvervoer is het gehele jaar voorzien van airconditioning.
Tijdens deze reis maken we in het binnenland gebruik van korjalen. Dit zijn typische houten kano’s voorzien van buitenboordmotoren. De oversteek naar Duivelseiland maken we per catamaran. De overtocht van Albina- Galibi gaat per boot. Ook is het mogelijk een optionele boottocht te maken vanuit Kourou. We varen dan per catamaran van Ill Royal naar St Jozef.
Vanwege het vervoer met de bus en korjalen in het binnenland is het niet mogelijk te reizen met een koffer.
Bij de reis inbegrepen
- Vliegreis met KLM en Air France
- Alle vluchttoeslagen
- Vervoer per bus
- Vervoer per korjaal in het binnenland van Suriname
- Vervoer per boot naar Guyana en Frans Guyana
- Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
- Kaaimannen tocht per korjaal
- Maaltijden tijdens verblijf op Galibi
- Dagexcursie Bigipan
- Stadswandeling Paramaribo olv gids
- Wandeling Brownsberg naar uitkijkpunten en watervallen (inclusief entree)
- Bezoek Marronsdorpjes in het binnenland en kostgrond
- Boottocht op Boven Suriname
- Boottocht naar Galibi (dorpswandeling en culturele avond)
- Entree voor Ston Eiland
- Boottocht op het Brokopondo stuwmeer
- Entree voor Boven Suriname
- Bezoek aan het bagno (gevangenis) in St Laurent du Maroni
- Nachtelijk bezoek (per boot) schildpaddenlegstranden (in seizoen)
- Bezoek markt en centrum Georgetown en seawall
- Nederlandssprekende lokale reisbegeleiding
Excursies
Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of lekker op een terrasje gaan zitten met uitzicht op de Suriname-rivier. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.
Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.
Tijdens deze reis door Suriname en de Guayana's zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
- Stadswandeling onder leiding van onze lokale gids door Paramaribo, we bezoeken hier het historisch gedeelte van de stad en de lokale markt.
- In het binnenland maken we per korjaal een tocht en gaan we opzoek naar kaaimannen.
- We maken een dagtocht naar natuurpark Brownsberg en bezoeken de Irene of Leo val.
- We stoppen bij de ruïne van de oude rijstpellerij in Wageningen.
- In het legseizoen (feb-aug) maken we een nachtelijk strandbezoek om schildpadden te bekijken.
- Voor de vogelliefhebbers maken wij een tocht door het Bigi Pan reservaat. Dit is een bijzonder beschermd natuurgebied, dat gevormd wordt door kreken en mangroves. Er zijn z'n 120 verschillende vogelsoorten zoals de bekende rode ibis waar te nemen. Maar ook wijst de gids je op kaaimannen en aapjes.
- We bezoeken het beruchte Bagno of Camp de la Transportation in Saint-Laurant-du- Maroni.
Vooraf te boeken excursies
Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.
-
Engels Guyana - Kaieteur waterval
In Engels Guyana bevindt zich één van de grootste ‘one drop’ watervallen ter wereld: de Kaieteur Falls. De waterval is spectaculair gelegen in national park Kaieteur midden in het Amazone regenwoud. De waterval wordt gevormd door de Potatorivier en heeft een hoogte van maar liefst 251 meter. Vanuit Ogle vlieg je in een uur naar de Kaieteur waterval. Wandel je door het regenwoud en heb je voldoende tijd om de immense waterval vanuit drie verschillende viewpoints te bekijken. Ontdek op deze excursie de schoonheid van de natuur!
Inbegrepen: transport van/naar luchthaven/hotel, retourvlucht naar de waterval, Engelse lokale gids, snacks en water tijdens de tour, entreegeld nationaal park.
Duur: hele dag
Bijzonderheden: Neem je paspoort, verrekijker, stevige wandelschoenen en uiteraard je fotocamera mee! LET OP, hiervoor is een minimum van 7 deelnemers nodig. Geef dit bij boeking op zodat we direct dit kunnen boeken bij de lokale agent. Hiervoor zijn de paspoortgegevens nodig.
Prijs € 275,- p.p.
-
Kouro – per catamaran naar de Duivelseilanden
Per catamaran naar de Duivelseilanden voor de kust van Frans Guyana. Hier werden tijdens de Franse Revolutie en Napoleontische oorlogen zo’n 80.000 politieke gevangenen en criminelen naar toe gestuurd. De bekendste gevangene was Henri Charrière, ook wel Papillion genoemd die uiteindelijk weet te ontsnappen. Tijdens de excursie bekijk je de overwoekerde ruïnes van de gevangenis, de begraafplaats en Ile Royal, het eiland waar de gevangenisbewakers een luxueus leven leidden. De mooie eilanden, begroeid met palmbomen en omringd door turquoise blauw water, vormen het decor van een gruwelijke geschiedenis.
Duur: hele dag, van 7.45 – 17.30
Inbegrepen: Vervoer hotel/haven v.v. , zeiltocht per catamaran, koffie/thee op heenreis, rum en frisdrank op terugtocht, bezoek aan Ile Royal en Ile Saint Jozef olv. gids en voldoende tijd om ook zelf rond te kijken.
Bijzonderheden: Neem zonnebrand, hoofddeksel en badkleding mee. Op Ile Royal is een restaurant waar je kunt lunchen. Overtocht vanuit Kouro naar de eilanden is een uur afhankelijk van de weersomstandigheden. Geef dit bij boeking op zodat we direct dit kunnen boeken bij de lokale agent. Hiervoor zijn de paspoortgegevens nodig.
Prijs € 95,- p.p.
Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt
- Tijdens de stadswandeling door Paramaribo eindigen we bij Fort Zeelandia, dat je vervolgens op eigen gelegenheid kan bezoeken.
- In Kourou is een bezoek aan de raketbasis, het Centre Spatial Cuyanais, mogelijk. We maken een tour langs de plek waar de raketlanceringen worden uitgevoerd.
- Maak een fietstocht door het plantagegebied aan de Commewijnerivier.
- Bezoek aan de Botanische tuinen in Georgetown.
Reisdocumenten
- E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
- Internationale reispas die bij aankomst in Suriname en Guyana nog minstens 6 maanden geldig is.
- Frans Guyana is een departement van Frankrijk en vereist een reispas of identiteitskaart.
- Voor een bezoek aan Suriname heb je een entry fee nodig. Deze kun je online vooraf aanschaffen. De kosten zijn $ 50 of € 50 + € 8 servicekosten. Je dient de aanvraag zelf online aan te vragen bij vfsglobal.com, meer informatie volgt na boeking. Je hebt geen multiple entry nodig. Ter plaatse zal er opnieuw een entry fee betaald moeten worden, op het moment dat je het land opnieuw binnenkomt.
- Voor de aanvraag is het van belang dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst in Suriname.
Geldzaken
In Suriname wordt er betaald met de Surinaamse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com. In Guyana wordt met de Guyaanse dollar betaald en Frans Guyana hanteert de euro.
Maaltijden
De maaltijden tijdens het verblijf op Galibi zijn bij de prijs inbegrepen. Ook het ontbijt voor deze reis is verzorgd in Paramaribo, Nickerie, Guyana en Frans Guyana. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen zodat je zoveel mogelijk zelf kan bepalen waar en wanneer je eet.
Surinaamse Roti restaurantjes hebben inmiddels in Nederland vaste voet aan de grond gekregen. Doorsnee Surinaamse gerechten bestaan echter voornamelijk uit rijst geserveerd met kip of vis. Veelal worden deze gerechten begeleid met lokale bladgroenten of kool.
Fruit is in Suriname overal verkrijgbaar. Mango’s, bananen, passievruchten (markoesa) en citrusvruchten zoals reusachtige pompelmoezen worden overal op straat verkocht. Lekkere snacks zijn bakbananen met pindasaus of teloh, als frieten gebakken cassave.
Naast verschillende verse vruchtensappen vind je in Suriname de bekende frisdrankmerken als Coca Cola, Sprite en Fanta. In sommige gevallen wordt dit vanuit het flesje overgeheveld naar een plastic zak. Mineraalwater, afkomstig uit bronnen uit het Amazonebekken, is in de meeste winkels te koop. Populair is het onder andere in literflessen verkrijgbare Parbobier. Borgoe, een lokale bruine rum vormt een goede begeleider van een kopje koffie in de avonduren.
In Guyana vinden we veel overheerlijke kruidige curry's en ook roti is hier volop verkrijgbaar. Caribische gerechten met veel verse vis zijn ook zeker aan te raden. Dat geldt ook voor Frans Guyana waar we naast de roti's ook van de traditionele Franse keuken kunnen genieten.
Gezondheid
Voor deze reis wordt aangeraden:
- vaccinaties tegen DTP, hepatitis A
- Gele koorts (verplicht voor Frans Guyana)
- malariatabletten
Neem altijd je vaccinatie boekje mee waarin de stempel staat dat je bent ingeënt tegen gele koorts. Als je deze niet mee hebt op de reis kan je geweigerd worden op de vlucht. Ook voor een bezoek aan Frans Guyana is dit verplicht. Check altijd voor je de reis boekt of je deze vaccinatie kan laten zetten.
Hoewel de hygiënische omstandigheden in Suriname, Guyana en Frans Guyana redelijk zijn, is het wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Om je tegen muskieten te beschermen raden we je aan een antimuggen-middel met het bestanddeel DEET mee te nemen. Een klamboe is zeker ook aan te raden. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. paracetamol en middelen tegen darmstoornissen.
Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.
Hotelverlenging
Verlenging met accommodatie is in Cayenne bij te boeken, het hotel ligt centraal gelegen. De prijs voor het hotel, op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is vanaf € 60,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
Klimaat en geografie
Suriname, Guyana en Frans Guyana liggen even ten noorden van de evenaar en hebben derhalve een tropisch klimaat. Dit betekent dat het in grote delen van de landen het gehele jaar door warm is met dagtemperaturen tussen 30º en 35º C. 's Nachts koelt het af tot ongeveer 16 à 18º C.
De regentijd valt in de periode van begin december tot en met eind januari en in de periode van eind april tot half augustus. In het regenseizoen kan je rekenen op hevige korte buien en bewolkt weer. De droge tijd beslaat de rest van het jaar. Het wordt in deze tijd overdag echter nooit koeler dan 24º C.
Reisbegeleiding en gidsen
De groep wordt begeleid door een enthousiaste, lokale Nederlandssprekende reisbegeleider. Hij of zij wacht je bij aankomst in het hotel in Paramaribo op samen met onze lokale agent Jane en gaat met de groep mee het binnenland in. In Galibi maken we gebruik van de diensten van een lokale inheemse gids.
We maken dus gebruik van een lokale reisbegeleider. Per reis zijn er dus meerdere reisbegeleiders verantwoordelijk voor de reis. Dat heeft als voordeel dat zij veel meer over het land, de natuur, de gewoontes en over het dagelijkse leven kunnen vertellen. Ze weten wat er leeft in de jungle, waar dieren te spotten zijn en laten je kennis maken met de lokale bevolking. De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Per gebied is er dus een andere reisbegeleider.
De chauffeur die op de luchthaven de groepen afhaalt is Benito en is te herkennen aan een Djoser bord.
Veelgestelde vragen
Hoe zijn de overnachtingen geregeld tijdens deze reis?
In Paramaribo overnacht je in een centraal gelegen middenklasse hotel. In Nieuw Nickerie, Kourou en Georgetown overnacht je eveneens in een middenklasse hotel. De kamers zijn hier voorzien van douche en toilet.
De overige overnachtingen in het binnenland Boven Suriname, Stone eiland en Galibi zijn in eenvoudige maar in lokale stijl gebouwde groepaccommodaties, waarbij je de kamer en het sanitair deelt met meerdere reisgenoten. Tijdens de trip naar Joden-savanne slaap je in een bungalow. Vanwege de aard van de accommodatie is het tijdens deze reis voor alleenreizenden niet mogelijk om een eigen kamer te boeken dan alleen in Paramaribo, Georgetown, Kourou en Cayenne. Meer informatie over de eepersoonskamer kan je terugvinden onder het kopje "praktische informatie".
De accommodaties in het binnenland zijn eenvoudig.
Hoe wordt er gereisd en zitten er lange reisdagen tussen?
Bij deze reis vlieg je rechtstreeks met de KLM van Amsterdam naar Paramaribo op de terugreis vliegen we met Air France en maak je een overstap van Orly naar Charles de Gaulle. We maken gebruik van onze eigen bus, zodat we kunnen stoppen waar we willen. Houd er rekening mee dat de meeste wegen in Suriname niet geasfalteerd zijn, wat de gemiddelde reisduur langer maakt. We maken in het binnenland gebruik van korjalen, typisch Surinaamse houten kano’s, voorzien van buitenboordmotor. De tochten per boot zijn ongeveer 1,5 uur tot 2 uur en zijn voorzien van rugleuningen. De oversteek naar de Duivelseilanden gaat per zeilschip. Zwemvesten zijn aanwezig. Vanuit Paramaribo kan je een fietstocht maken naar het plantagegebied aan de Commewijnerivier.
Het vervoer naar Georgetown is per bus en veerboot.
Wie begeleidt de reis?
Djoser werkt samen met een efficiënt team met goed geïnstrueerde en enthousiaste lokale nederlands sprekende reisbegeleiders. Zij weten veel van hun eigen land en kunnen je het echte Suriname laten zien! Ook voor Guyana en Frans Guyana gaat er een lokale nederlands sprekende reisbegeleider mee. Tijdens de reis zal er per gebied een andere reisbegeleider zijn.
Kan ik pinnen tijdens de reis?
Alleen in Paramaribo kun je pinnen. Wel kun je met Visa en Mastercard bij banken geld opnemen. Je kunt voor je persoonlijke uitgaven het beste contante euro’s meenemen. In wisselkantoortjes kun je hiermee ook ’s avonds en in het weekend eenvoudig wisselen. In Frans Guyana kan er in Kourou en St. Laurent gepind worden. In Guyana is het af te raden om te pinnen ivm hele hoge kosten, als u bij de grens 50 a 75 euro wisselt is dit voldoende.
Kan ik snorkelen?
Zowel het zee- als het rivierwater is in overvloed aanwezig, maar niet overal even helder. Snorkelen is dan ook niet mogelijk.
Kan ik de batterijen van mijn digitale camera opladen?
In Paramaribo, Cayenne, Kourou en Georgetown is er de hele dag elektriciteit. In het binnenland van Suriname is er elektriciteit van 7 uur in de avond tot 11 uur in de ochtend, in deze tijd kan je dan alles opladen.
Welke bagage is handig om mee te nemen?
Suriname kent het hele jaar door temperaturen tussen 20° en 35°C. De regentijd valt in de periode november tot en met januari en in de maanden mei, juni en juli. De droge tijd beslaat de rest van het jaar. We adviseren om luchtige katoenen kleding en goede wandelschoenen, waterschoenen of slippers (handig tijdens boottochtjes) mee te nemen. Het is handig een dagrugzakje mee te nemen voor onderweg om water, camera en eventueel een verrekijker in op te bergen. Pak ook wat warme kleding (trui, spijkerbroek) in.
We adviseren u niet meer dan ongeveer 12 á 14 kilo bagage mee te nemen in een reistas. Het is NIET mogelijk een koffer mee te nemen op deze reis ivm het vervoer. Tijdens de jungletocht in het binnenland laat u een deel van de bagage in het hotel in Paramaribo achter, omdat u slechts beperkt bagage mee kunt nemen. Dit heeft te maken met het maximum toegestane gewicht tijdens het vervoer per korjaal (traditionele boot). Neem daarom voor het binnenland (vanaf Boven Suriname t/m Nickerie 11 dagen een extra kleinere rugzak of reistas/ weekendtas + dagrugzak mee op reis. We raden u tevens aan om een waterdichte hoes of plasticzakken mee te nemen zodat de spullen die droog moeten blijven, beschermd zijn tegen het water van de rivieren. Op dag 13 komen we terug in Paramaribo en nemen wij alle bagage waarmee u uit Nederland bent gekomen mee naar Frans Guyana.
Voor de reis naar het binnenland heb je het volgende nodig, pak dit al een beetje bij elkaar in zodat je dit niet meer in Paramaribo hoeft uit te zoeken.
-1 weekend tas
-3 handdoeken
-regenjas, plasticzak(ken)voor bescherming van uw tas tegen regenwater
-badslippers, sandalen, wandelschoenen
-hoed of pet tegen de zon
-zwemkleding, zonnebrandcrème
-vrijetijdskleding (2 t-shirts, 2 korte broeken, 2 langebroeken, 2 hemden met lange mouwen
-geld 200 euro p.p. omgewisseld in Surinaamse Dollars om souvenirs, rum, etc. te kopen. In het binnenland kunt u NIET pinnen en of geld omwisselen)
-toilet artikelen(toiletpapier,tandpasta,badzeep,etc.)
-medicijnen vb malariatabletten,etc.
-zaklamp
Let op:
Je kunt de kleding tegen een kleine vergoeding in het binnenland laten wassen (op Boven Suriname en stuwmeer).
In het binnenland worden we vervoerd met een korjaal. Je kunt daarom maar een beperkte hoeveelheid bagage meenemen, circa 12kg per persoon. Tevens dien je zelf de bagage te dragen. Vanwege het vervoer per korjaal is het niet toegestaan om een koffer mee te nemen. Voor deze reis is het advies dan ook om te reizen per reistas.
Wat is het voltage?
Het voltage in Suriname is 110 volt en in Guyana ook 110 volt. In Frans Guyana is de voltage 220 volt net als in Europa. De grotere hotels hebben meestal wel 220 volt. Neem voor de zekerheid een wereldstekker mee. De stopcontacten zijn overal weer anders. In het binnenland is er niet overal elektriciteit beschikbaar. Neem in ieder geval altijd een hoofdlamp mee. De stroom valt regelmatig uit, ook in Paramaribo.
Het voltage is Guyana is 110 volt en het voltage in Frans Guyana is 220 volt.
Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen? Is er WIFI aanwezig?
Bellen is alleen mogelijk in Paramaribo, Nieuw Nickerie en in Frans Guyana. Internetcafés zijn volop aanwezig in en rond Paramaribo. Voor mobiele telefonie is er geringe dekking buiten Paramaribo. Informeer voor vertrek bij je provider. Eveneens zijn er lokale simkaarten te koop.
Tijdens de reis is er WIFI aanwezig in Paramaribo.
Wanneer begint het schildpadden seizoen
Het schildpadden seizoen start ongeveer vanaf februari t/m augustus. Tijdens deze periode zullen wij een nachtelijk bezoek brengen om dit te aanschouwen. Buiten het seizoen bezoeken wij het schildpadden museum.
Hoe werkt het met de optionele excursies?
Kaieteurfalls
Op dag 9 is het mogelijk een facultatieve excursie te maken naar de Kaieteurfalls. De tocht duurt ongeveer 4 uur en gaat per vlucht. We vliegen met de twin otter van Trans Guyana Airways. De excursie is onder begeleiding van een locale gids. Tip neem een verrekijker mee. Bij het boeken van deze reis kan je online deze excursie bijboeken, de kosten zijn € 275,- per persoon (prijswijzigingen voorbehouden). (Dit kan ter plaatse niet meer geboekt worden, wil je mee met de excursie dan dien je dit uiterlijk 4 weken voor het vertrek te laten weten. We hebben een minimum van 7 deelnemers nodig, bij het niet behalen hiervan moet de excursie geannuleerd worden.
Duivelseilanden
Tijdens de facultatieve excursie naar Frans Guyana zeilen we vanuit Kourou per catamaran naar de Duivelseilanden en bezoeken we Il Royal en St Joseph. Bij aankomst in Paramaribo kunt u zich hiervoor opgeven, de kosten voor deze excursie betaalt u ter plaatse. De kosten hiervan zijn ongeveer 95 euro per persoon (prijswijzigingen voorbehouden). (Dit kan ter plaatse niet meer geboekt worden, wil je mee met de excursie dan dien je dit uiterlijk 4 weken voor het vertrek te laten weten.
Overige excursies kun je ter plaatse boeken en betalen.
Stel je vraag
Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.