Bekijk de Rondreis India, 40 dagen van Djoser

Rondreis India 40 dagen

Van noord naar zuid

Vanaf € 4.795,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens deze jubileumreis leer je in 40 dagen het fascinerende India kennen. Je ontdekt maharadjapaleizen, forten, het kleurrijke Rajasthan en natuurlijk de Taj Mahal. In Gujarat leer je meer over het roerige leven van Ghandi en in de prachtige natuur ga je op zoek naar wilde dieren, zoals luipaarden, hyena’s, tijgers en zelfs leeuwen! We sluiten de reis af in het karakteristieke zuiden.

Daarom Djoser

 • Alle hoogtepunten van Noord-India en Zuid-India
 • Uitgebreid bezoek aan de kleurrijke deelstaat Rajasthan
 • Ontdek Fascinerend Gujarat
 • In Jaipur overnachten in een sfeervol paleis
 • Interessante excursie naar het Amber-fort in Jaipur
 • Inclusief boottocht op de Ganges in Varanasi
 • Backwatertocht op rijstboot met maaltijden inclusief
 • Inclusief lokale treinervaring
 • Alle binnenlandse vluchten inbegrepen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis India, 40 dagen
 1. Amsterdam - Delhi
 2. Delhi
 3. Delhi - vlucht naar Varanasi
 4. Varanasi
 5. Varanasi - nachttrein naar Agra
 6. aankomst Agra
 7. Agra - Ranthambore
 8. Ranthambore, safari
 9. Ranthambore - Jaipur
 10. Jaipur
 11. Jaipur - Mandawa
 12. Mandawa - Bikaner
 13. Bikaner - Jaisalmer
 14. Jaisalmer
 15. Jaisalmer - Jodhpur
 16. Jodhpur - Udaipur
 17. Udaipur
 18. Udaipur - Dasada
 19. Dasada, Safari
 20. Dasada - Bhuj
 21. Bhuj
 22. Bhuj - Gondal - Sasangir
 23. Sasangir, Safari
 24. Sasangir - Junagarh - Rajkot
 25. Rajkot - Ahmedabad
 26. Ahmedabad
 27. Ahmedabad - trein naar Mumbai
 28. Mumbai
 29. Mumbai - vlucht naar Cochin
 30. Cochin - boottocht backwaters
 31. Boottocht backwaters - Kovalam
 32. Kovalam
 33. Kovalam - Madurai
 34. Madurai
 35. Madurai - Thanjavur
 36. Thanjavur - Pondicherry
 37. Pondicherry - Mahabalipuram
 38. Mahabalipuram
 39. Mahabalipuram - Chennai - vlucht naar Delhi
 40. Delhi - Amsterdam

Reisbeschrijving

Delhi, een stad vol bezienswaardigheden

Dag 1 Amsterdam - Delhi
Dag 2 Delhi
Dag 3 Delhi - vlucht naar Varanasi
Dag 4 Varanasi, boottocht
Dag 5 Varanasi - nachttrein naar Agra

Delhi India Rode Fort DjoserDe reis begint in Delhi. De hoofdstad is verdeeld in een oud en nieuw gedeelte. In de oude stad maak je kennis met de chaotische wirwar aan straten, waar toeterende riksja's, ossenkarren, bussen en auto's zich een weg banen door de menigte. Terwijl in het nieuwe Delhi een mate van rust heerst, door de groene parken, brede lanen en koloniale overheidsgebieden. Door de grote hoeveelheid bezienswaardigheden hoef je je in deze metropool niet te vervelen.

Een kleine greep uit de mogelijkheden: het imposante Rode Fort uit het Mogoul tijdperk, de Jama Mashid-moskee (de grootste in India), met de riksja door oud delhi, verschillende overheidsgebouwen en officiële residenties die doen denken aan de Britse koloniale tijd architectuur. Het moderne kantoor- en winkelcentrum ligt rond Connaught Place in New Delhi, waar zich ook het parlement en de India Gate bevinden. Buiten het centrum zijn het graf van Humayun, de enorme minaret Qutab Minar en de hypermoderne Bahai-tempel, gebouwd in de vorm van een lotusbloem. Omdat de tijd in Delhi kort is, biedt Djoser een stadstour aan om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken.

India Varanasi Ganges DjoserOp de derde dag nemen we een vlucht naar Varanasi. Varanasi is één van de meest indrukwekkende en oudste nog steeds bewoonde steden ter wereld. Je komt er ogen en oren tekort. Pelgrims baden zich in de heilige Ganges om zich te vrijwaren van hun zonden. Op de ghats (riviertrappen) worden de doden verbrand. Hindoes geloven namelijk dat wie sterft in Varanasi verlost wordt van de cyclus van wedergeboorte. Wij maken vroeg in de ochtend een boottocht over de rivier, een prachtige plek om de ochtendrituelen te bekijken.

Achter de ghats kom je terecht in kleine straatjes met winkeltjes waar zijde wordt verhandeld in alle denkbare kleuren. De oude stad met een wirwar van steegjes, waar je soms de weg wordt versperd door een heilige koe, is erg fascinerend. Ook kun je je toekomst laten voorspellen door een heuse goeroe of een hoofdmassage ondergaan op één van de ghats. Per nachttrein, waarin slaapcoupés zijn gereserveerd, reizen we vervolgens naar Agra.  

Speuren naar tijgers in Ranthambore nationaal park

Dag 6 aankomst Agra
Dag 7 Agra - Ranthambore
Dag 8 Ranthambore, safari
Dag 9 Ranthambore - Jaipur
Dag 10 Jaipur

Taj Mahal zonsondergang India DjoserAangekomen in Agra, wereldberoemd vanwege de Taj Mahal, bezoeken we eerst het Agra-fort. Het ligt vlakbij het levendige oude centrum, waar je verschillende paleizen en moskeeën van zuiver marmer kunt vinden.

Sjah Jahan bouwde de Taj Mahal tussen 1631 en 1648 uit liefde voor zijn overleden vrouw. Het marmeren bouwwerk is nog steeds één van de meest indrukwekkende bouwwerken ter wereld. We zijn er met zonsondergang, een unieke ervaring die je niet zal vergeten.

India Tijger safari DjoserIndia staat bekend om de grootste tijgerpopulatie ter wereld. In Ranthambore nationaal park kan dit majestueuze dier het best worden gespot, maar het blijft natuurlijk altijd een kwestie van geluk. Om het park in al z’n glorie te bekijken maken we een safari per jeep of truck. Breng zeker een bezoek aan het op een heuvel gelegen Ranthambore-fort uit de 10e eeuw dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat.

Vanuit Ranthambore bezoeken we de Chand Baori waterput. Deze plek wordt ook wel de Abhaneri step well genoemd vanwege de bijzondere trappen, welke op een kunstwerk van Escher lijken.

In Jaipur bezoeken we de Hawa Mahal, het Paleis der Winden. De gevel van het paleis bestaat uit meer dan negenhonderd ramen, balkons en nissen en is gebouwd voor de Maharani, de haremvrouwen van de maharadja's. De vrouwen mochten naar buiten kijken, maar niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld. We maken een interessante excursie naar het buiten de stad gelegen Amber-fort.

Geniet 's avonds van een wandeling door de oude stad. Rondslenteren door de smalle straatjes van Jaipur, door de drukte van de Oude Bazaar (markt). De oude stad is verrassend goed ingedeeld, met zijn brede, rechte straten lopen in een raster dat een reeks bazaars vormt.

Reizen door het kleurrijke en sprookjesachtige Rajasthan

Dag 11 Jaipur - Mandawa
Dag 12 Mandawa - Bikaner
Dag 13 Bikaner - Jaisalmer
Dag 14 Jaisalmer
Dag 15 Jaisalmer- Jodhpur

India Djoser kleurrijke vrouwen sariVanuit Jaipur reizen we met onze eigen bus naar de deelstaat Rajasthan. Het is één van de kleurrijkste en meest sprookjesachtige streken in India. De Rajasthaanse mannen herken je aan hun reusachtige tulband en de vrouwen aan hun opvallende zilveren sieraden en sari’s in sprekende kleuren. Veel van de indrukwekkende forten en paleizen van de Rajputs, die tien eeuwen lang heersten in Rajasthan, zijn bewaard gebleven, al zijn deze nu vaak omgetoverd tot hotels of musea. In de Rajasthaanse provincie Shekawati is elke plaats een feest voor het oog. De haveli’s, die we onder meer kunnen bezoeken in Mandawa, zijn opgetrokken uit goudgele zandsteen en voorzien van rijk beeldhouwwerk.

Onze volgende stop is Bikaner, vroeger een handelscentrum op de route tussen Centraal-Azië en Noord-India. Je kunt hier het Junagarh-fort bezoeken. Dit fort is uniek in Rajasthan, omdat de inrichting nog volledig uit de tijd van de voormalige maharadja’s is.

India poort fort DjoserZo´n 30 kilometer verderop ligt het plaatsje Deshnoke waar je de Karni Mata-tempel kunt bekijken, deze wordt bevolkt door een enorme hoeveelheid heilige ratten, in het hindoeïsme omschreven als 'het rijdier van de populaire god Ganesha'.

De busrit van Bikaner naar Jaisalmer gaat dwars door de Thar-woestijn.  Jaisalmer is één van de meest indrukwekkende steden van India, gelegen midden in de woestijn, waar heden en verleden letterlijk samenkomen. Lopend door de nauwe straatjes van het fort waan je je in een wereld, waar rajputs en maharadja's het voor het zeggen hebben. In de oude stad ben je weer helemaal terug in het drukke Indiase leven.

Jodhpur is evenals Jaisalmer, historisch gezien een handelscentrum. De stad is er echter in geslaagd deze functie in modern India te behouden. Tegenwoordig is het dan ook, na Jaipur, de grootste stad van Rajasthan. In Jodhpur kun je, naast het indrukwekkende Mehrangarh-fort, diverse tempels en paleizen bezoeken. Vanaf het fort heb je een mooi uitzicht op de blauwe wijk, waar de Brahmanen wonen. De ommuurde oude stad met de aan de klokkentoren herkenbare markt is ook zeker een bezoek waard. In de talloze, vaak piepkleine donkere winkeltjes en ateliertjes worden de aantrekkelijke Rajasthaanse handwerkproducten op traditionele wijze vervaardigd.

Geniet van het wild en vogels in little Rann of Kutch

Dag 16 Jodhpur - Udaipur
Dag 17 Udaipur
Dag 18 Udaipur - Dasada
Dag 19 Dasada, safari
Dag 20 Dasada- Bhuj

India Tempel Udaipur DjoserNa een schitterende busrit, door bergachtig gebied, komen we aan in Udaipur de 'stad van de meren'. Het is een ware schatkamer vol elegante paleizen, fraaie tempels en haveli’s. In deze stad kom je ogen tekort; de oude stad met ontelbare kleine straatjes, tempels, kleurrijke markten en winkeltjes is interessant om te bekijken.

Vanaf de eilandjes in het Pichola-meer, waar je naartoe kunt roeien als het water hoog genoeg staat, heb je een mooi uitzicht over de plaats. De belangrijkste attracties zijn het adembenemende City Palace en het sprookjesachtige Lake Palace, nu een exclusief hotel, dat midden in het Pichola-meer staat. Filmkenners herkennen het gebouw zeker van de James Bond film Octopussy.

Onderweg richting Dasada bezoek je Modhera, de Zonnetempel, een van de mooiste voorbeelden van de Indiase architectuur van zijn tijd. Gebouwd in 1026 Baucharaji (godin Bachuccharaji) is de tempel gewijd aan de zonnegod Surya en staat op een sokkel met uitzicht op een diepe, met stenen doordrenkte tank.

Geniet in de ochtend van de safari in de little Rann of Kutch, een uniek natuurreservaat bestaande uit een uitgestrekte woestijnwildernis afgewisseld met zoutpannen, grasvlaktes en moerassen. Hier leven wilde ezels, wolven, hyena’s en civetkatten. Het park is een rustpunt voor veel trekvogels zoals, flamingo’s, pelikanen en ooievaars. Halverwege onze avontuurlijke reis rijden we verder door de deelstaat Gujarat naar het plaatsje Bhuj.

Fascinerend Gujarat

Dag 21 Bhuj
Dag 22 Bhuj - Gondal - Sasangir
Dag 23 Sasangir, safari
Dag 24 Sasangir - Junagadh - Rajkot
Dag 25 Rajkot - Ahmedabad

Bhuj werd in 1510 gesticht en heeft eeuwenoude gebouwen. Buiten Bhuj liggen de authentieke Banni dorpen. De bevolking leeft hier in ronde huizen van modder met beschilderde muren (Bhungas). We bezoeken enkele dorpen, waar we het traditionele handwerk van de bewoners kunnen bewonderen.

Gondal een stad gelegen aan de rivier de Gondali, waarnaar het vernoemd is, was ooit de hoofdstad van een prinselijke staat en werd het bestuurd door de Jadeja Rajputs. Later overgenomen door de Mughals en opnieuw teruggewonnen door de oorspronkelijke heersers. Dwaal hier door het 17e-eeuwse Navlakha Paleis-complex, een van de oudste en mooiste monumenten van Gondal.

In het Sasan Gir nationaal park, welke bestaat uit droge woestijnvegetatie, gaan we op zoek naar leeuwen. Het is een van de laatste plekken in Azië en de enige plek buiten Afrika waar ze voorkomen. Ook leven er luipaarden, gazelles, antilopen en krokodillen. We maken in de ochtend en middag een gamedrive.

Vanuit Sasangir rijden we richting Rajkot, waar we onderweg Junagadh bezoeken. De stad staat bekendom zijn vele exotische oude gebouwen.                                         Junagadh is op verschillende tijdstippen inde geschiedenis beïnvloed door alle vier de grote religies van dit gebied: hindoeïstisch, boeddhistisch, jainistisch en islamitisch. Een van de belangrijkste hoogtepunten hier zijn de fortmuren die de stad en Uparkotin in het westen omringen. In Gujarati, ‘Junagadh’ betekent letterlijk een oud fort.

Ahmedabad biedt een unieke architectuurstijl, een mix van hindoeïstische en islamitische stijlen. De monumenten dateren voornamelijk uit de 15e eeuw. Ahmedabad staat al sinds de middeleeuwen bekend om zijn industrie. Momenteel is het beroemd om zijn textielfabrieken, het wordt ook wel vaak het ‘Manchester van het Oosten’ genoemd.

Op naar Bollywood

Dag 26 Ahmedabad
Dag 27 Ahmedabad - trein naar Mumbai
Dag 28 Mumbai

India meisje poort grasveld DjoserIn Ahmedabad kun je het Calico Museum of Textile bezoeken, ongetwijfeld een van de belangrijkste textielmusea in India. De opmerkelijke collectie stoffen die uiteenlopende en afgelegen gebieden beslaat in India is een voorbeeld van handwerktextiel in vijf eeuwen.  Bekijk ook de prachtige Jama Masjid (vrijdagmoskee), gebouwd in 1423. Terwijl rondom de moskee de hectische waanzin van het centrum van de oude stad ligt, stap je door de poorten en de stedelijke chaos valt achter je weg, waardoor je in een toevluchtsoord van diepe sereniteit, alleen vergezeld door mensen die in rustig gebed zijn, en vogels die op de kolommen zitten.

Een treinreis brengt ons naar Mumbai, één van de dichtstbevolkte steden ter wereld met maar liefst 14 miljoen inwoners. Hier vind je de Bollywood studio's en steenrijke filmsterren, maar ook Dharavi, de grootste sloppenwijk van Azië. Je komt ogen en oren tekort in de chaotische hectiek van de stad vol met interessante plekken en bezienswaardigheden zoals de ‘Colaba Causeway’, het commerciële hart van Mumbai, de 'gateway of India' en 'elephanta caves' welke liggen op een eiland voor de stad. In het Kamala Nehru-park heb je een prachtig uitzicht over de Arabische Zee en de stad. 

Dag 29 Mumbai - vlucht naar Cochin
Dag 30 Cochin – boottocht door de ''backwaters'"

India Masker DjoserVanuit Mumbai vliegen we naar Cochin. In het centrum van deze oude stad vind je nog veel sporen uit de koloniale periode toen de VOC hier de heerschappij had. Het oude havengedeelte met Fort Cochin, de karakteristieke Chinese visnetten, de oude synagoge en het Dutch Palace vormen de hoogtepunten van deze plaats. Verder zijn er in de oude stad vele leuke antiekwinkeltjes. Cochin is ook beroemd om de Kathakali-dans welke zich kenmerkt door groteske gebaren en een zeer uitgebreide make-up. Het is mogelijk om zo’n voorstelling bij te wonen.

India Zuid-India Rijstboot Backwaters Djoser Begin van de middag komen we aan in Aleppey. We beginnen aan een schitterende boottocht over de backwaters, een gebied van lagunes, kanalen, rivieren en meren met waterplanten, afgewisseld door smalle, groene eilanden. Rijstvelden, palmen en kleine dorpjes bieden een onvergetelijke indruk van het Indiase plattelandsleven. Op een traditionele rijstboot, de zogenaamde kettuvallam, maken we een onvergetelijke trip door deze mooie omgeving. Een kok verzorgt de drie maaltijden aan boord, deze zijn inbegrepen in de reissom.

Stranden en tempels

Dag 31 Boottocht backwaters - Kovalam
Dag 32 Kovalam
Dag 33 Kovalam - Madurai
Dag 34 Madurai
Dag 35 Madurai -Trichy - Thanjavur

India strand vissers DjoserNa het ontbijt stappen we van de boot en rijden we naar een van de bekendste badplaatsen aan de Arabische zee: Kovalam. Om heerlijk tot rust te komen en alle indrukken tot dusver op een rijtje zetten. De vrijetijdsmogelijkheden op dit strand zijn talrijk en divers. De stranden liggen rond een rots, waarop een voormalig paleis staat van een van de koningen van Travancore. Tegenwoordig een zeer luxueus hotel. Het is ook dé plaats om een traditionele Ayurveda-behandeling te ondergaan, een massagetherapie waarbij ze kruidige oliën gebruiken.

Vanuit Kovalam bezoeken we verschillende interessante plekken in Trivandrum; de Padhamanabha Swami-tempel, Napier Museum, Paard Paleis en kunstgalerie. De rest van de dag is ter vrije besteding.

India tempel kleurrijk DjoserWe rijden verder naar Madurai, volgens sommige wetenschappers de oudste stad van Zuid-India. Deze levendige stad vol pelgrims en een drukke handel, is een grote bazaar volgepakt met winkels, straatkraampjes en heiligdommen.

M
adurai doet heel 'middeleeuws' aan, verschillende reizigers vinden dit de meest spectaculaire stad van het zuiden. Onbetwist hoogtepunt, en kern van alle activiteiten, is de Shree Meenakshi-tempel. Onder begeleiding van oude Tamil-hymnen en tromgeroffel wordt Shiva iedere avond naar de slaapkamer van Parvati gebracht en iedere ochtend weer terug. Gelovigen, sadhoe’s en vele priesters maken dit ritueel dagelijks mee.

Voor we naar Thanjavur rijden stoppen we in Trichy. De skyline van deze stad wordt gedomineerd door het Rock-fort. Het fort ligt op een 83 meter hoge 'heilige' rots van 3.800 miljoen jaar oud en alleen toegankelijk voor Hindoes. We brengen een bezoek aan de Sri Ranganatha swamy tempel, de grootste Hindoetempel ter wereld.

Het ontspannen Zuiden

Dag 36 Thanjavur - Pondicherry
Dag 37 Pondicherry - Mahabalipuram
Dag 38 Mahabalipuram
Dag 39 Mahabalipuram - Chennai - vlucht naar Delhi
Dag 40 Delhi - Amsterdam

Thanjavur, vroeger bekend als Tanjore, ligt in een gebied welke zeer vruchtbaar is vanwege de Kauvery-rivier die er doorheen stroomt. Deze rivier wordt door de Tamils beschouwd als de zuidelijke Ganges. De 10e-eeuwse Brihadishvara-tempel, gewijd aan Shiva, is de belangrijkste van de stad. De poorten worden bewaakt door twee demonisch ogende tempelwachters. Op het tempelterrein staat een enorm beeld van Nandi, de stier waarop Shiva rijdt. De top van de tempel wordt gevormd door een blok steen van ongeveer 80 ton. In het centrum van de stad kun je het 17e-eeuwse paleis van de Nayaka-dynastie bezoeken.

India vriendelijke man DjoserWe reizen noordwaarts naar het voormalige Franse koloniale stadje Pondicherry waar ze nog altijd Franse straatnamen hebben. De brede boulevards, de agenten met Franse kepies en de vele eethuisjes doen hier denken aan een plaatsje aan de Rivièra. Er is een optioneel bezoek mogelijk aan Auroville, beschreven als “de stad van morgen”. Auroville was voorgesteld als een universele stad, waar mensen van verschillende nationaliteiten, geloofsovertuigingen en overtuigingen zouden kunnen leven vrede en harmonie in de attracties van Auroville.

india relief olifant Djoser Pondicherry is ook bekend vanwege de Aurobindo Ashram, een meditatiecentrum, dat vooral veel westerlingen naar deze streek trekt. We rijden door naar het ontspannen Mahabalipuram. Dit havenplaatsje is vooral bekend vanwege het beroemde vijfentwintig meter lange reliëf Arjuna’s boetedoening, met uitgehouwen afbeeldingen van goden en olifanten. De uit de 7e-eeuw stammende Jalasayana-tempel, 'hij die op de golven rust', ligt op het strand. Bijzonder is ook de grote ronde rots die bovenop een heuvel balanceert, beter bekend als Krishna's boterbal.

In Chennai, voorheen Madras genoemd, is een weelderige groene stad die beroemd is om zijn tempels, zijde, muziek en dans, geeft een gevoel van rust. Je kunt deelnemen aan een stadstour die je naar het volgende zal brengen: het slangenpark met een grote verscheidenheid aan reptielen, het 13km lange Marina strand, de grootste gest-tempel in Chennai kapaleeswarar en enkele musea. We nemen een binnenlandse vlucht naar Delhi, waar we de volgende dag weer terugvliegen naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 
KLM

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
04 okt - 12 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
01 nov - 10 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.895,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus in India
 • Drie binnenlandse vluchten
 • Nachttrein Agra - Varanasi
 • Trein Ahmedabad - Mumbai
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting op een rijstboot
 • Boottocht Ganges
 • Stadstour Delhi
 • Ontbijt hotel Ranthambore, Bhuj, Rajkot en Cochin
 • Lunch, diner en ontbijt in Dasada, Sasangir en rijstboot
 • Gamedrive Ranthambore nationaal park
 • Gamedrive Little run of Kutch
 • Ochtend- en namiddag gamedrive Sasangir
 • Entreeprijzen nationale parken gamedrives inclusief
 • Stadstour avond Jaipur
 • Avondceremonie Shree Meenakshi-tempel
 • Excursie Mehrangarh-fort
 • Excursie Amber-fort
 • Bezoek Chand Baori (waterput)Exclusief

Overige maaltijden, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.495,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze accommodaties vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. Vaak is er een goed restaurant aanwezig. Enkele hotels hebben een zwembad, voor een verkoelende duik of een ontspannen middag.

Op de Backwaters slapen we een nacht op een rijstboot die is omgebouwd tot een sfeervolle houseboat met 3 of 4 kamers. Voel je als een Maharadja in het sfeervolle paleisje waarin we overnachten in Jaipur.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Delhi Surya International
Varanasi Hotel Broadway
Agra Hotel Amar
Ranthambore Ankur Resort
Jaipur Bissau palace
Mandawa Hotel Heritage
Bikaner Bhairon Vilas
Jaisalmer Kalyan Bhawan
Jodhpur Truly Rudransh
Udaipur Vishnu Priya
Dasada Royal Safari Camp
Bhuj Hotel Ilark
Sasangir Daksh Resort
Rajkot Patria Suites
Ahmedabad Lemon Tree Premier
Mumbai Hotel Sahil
Cochin Abad Atrium
Kovalam Sagara Beach resort
Madurai Germanus
Tanjore Laxmi Hotel
Pondicherry Green Palace
Mahabalipuram Mammalla Heritage
Chennai Turya

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.495,-.

 • Slaapkamer Bissau Palace Jaipur India Djoser

  In Jaipur voel je je als een maharadja in het sfeervolle paleisje uit de 18de eeuw

 • Bissau Palace in Jaipur India Djoser
 • Jagat Palace Pushkar India Djoser
 • Hotel Broadway restaurant Varanasi India Djoser

  Ons hotel in Varanasi heeft een goed restaurant waar de locals graag komen eten

 • Zuid India rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser

  In het havenplaatsje Mahabalipuram kun je heerlijk relaxen aan het zwembad van ons hotel

 • Kamer Mamalla Heritage Mahabalipuram Zuid-India Djoser
 • Zuid India hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser

  Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven.

 • Chrissies kamer Periyar Zuid-India Djoser
 • Zuid India rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser

  Tijdens een boottocht op de backwaters van Kerala overnachten we op een sfeervolle rijstboot.

 • Rijstboot kamer Backwaters Zuid-India Djoser
 • Abad Hotel restaurant Cochin Zuid-India Djoser

  De meeste hotels in Zuid-India hebben een goed restaurant.

 • Abad Fort Hotel Cochin Zuid-India Djoser

Vliegreis

KLM

Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus die voorzien is van airconditioning. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Houd er rekening mee dat India een groot land is en dat de af te leggen afstanden soms behoorlijk groot zijn. Bepaalde trajecten nemen, inclusief de stops, een hele dag in beslag. De infrastructuur is anders dan je gewend bent in het westen.

Het traject van Varanasi naar Agra overbruggen we met een nachttrein waarin we gereserveerde plaatsen hebben in slaapcoupés met airconditioning. Lakens en kussens zijn aanwezig.

Het traject Ahmedabad-Mumbai overbruggen we met een dagtrein waarin we gereserveerde zitplaatsen hebben in tweedeklas coupés.

De steden kun je vaak het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de wat langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.

 • Rondreis india rajashtan en nepal Turskish airlines luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Bus India Djoser

  We beschikken over een eigen bus met airconditioning

 • India, Nepal en Rajasthan binnenkant bus vervoersmiddel Djoser
 • Trein India Djoser

  Tijdens een treinrit kom je makkelijk in contact met de lokale bevolking

 • Gemotoriseerde riksja India

  De riksja is het perfecte vervoersmiddel om de stad te verkennen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus in India
 • Drie binnenlandse vluchten
 • Nachttrein Agra - Varanasi
 • Trein Ahmedabad - Mumbai
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting op een rijstboot
 • Boottocht Ganges
 • Stadstour Delhi
 • Ontbijt hotel Ranthambore, Bhuj, Rajkot en Cochin
 • Lunch, diner en ontbijt in Dasada, Sasangir en rijstboot
 • Gamedrive Ranthambore nationaal park
 • Gamedrive Little run of Kutch
 • Ochtend- en namiddag gamedrive Sasangir
 • Entreeprijzen nationale parken gamedrives inclusief
 • Stadstour avond Jaipur
 • Avondceremonie Shree Meenakshi-tempel
 • Excursie Mehrangarh-fort
 • Excursie Amber-fort
 • Bezoek Chand Baori (waterput)Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Delhi op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of bekijkt vanaf een (dak)terras het leven op straat. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Tijdens een stadstour in Delhi bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden.
 • Boottocht over de Ganges; bekijk het fascinerende schouwspel aan de riviertrappen – ghats – vanaf het water.
 • Excursie Mehrangarh-fort. Het indrukwekkende fort torent hoog boven Jodhpur uit en ligt aan een belangrijke handelsroute uit de 15e en 16e-eeuw.
 • Excursie Amber-fort. Het fort is de vroegere residentie van de Mogol-heerser Jai Singh I en heeft 4 binnenplaatsen, op verschillende niveaus.
 • Chand Baori, de trappen van deze waterput, lijken een kunstwerk van Escher.
 • Bezoek in Agra één van de hoogtepunten van deze reis: de Taj Mahal.
 • Gamedrive Ranthambore nationaal park om tijgers en andere dieren, die dit park rijk is, te spotten.
 • Gamedrive Little run of Kutch waar o.a. de grootste antilope van India, Indische wolf en woestijnvossen leven. Daarnaast een echt vogelparadijs. 
 • Ochtend- en namiddag gamedrive Sasangir welke bekend staat om de Aziatische leeuwen
 • Excursie Mehrangarh-fort. Het indrukwekkende fort torent hoog boven Jodhpur uit en ligt aan een belangrijke handelsroute uit de 15e en 16e-eeuw.
 • Excursie Amber-fort. Het fort is de vroegere residentie van de Mogol-heerser Jai Singh I en heeft 4 binnenplaatsen, op verschillende niveaus. 
 • Chand Baori, de trappen van deze waterput, lijken een kunstwerk van Escher.
 • Avond wandeling in Jaipur door de oude stad, rondslenteren door de smalle straatjes en de drukte van de oude bazaar (markt).
 • Op weg naar Tanjore stoppen we in Trichy. Sri Ranganathaswamy tempel is waarschijnlijk de grootste tempel in India. Blikvanger van de stad is het Rock-fort gelegen op een 83 meter hoge 'heilige' rots.
 • Backwatertocht, vanaf onze eigen rijstboot verkennen we de Backwaters van Zuid-India. Al varend krijg je een beeld van het dagelijks leven, dat zich hier volledig op en rondom het water afspeelt. De maaltijden zijn inbegrepen.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Een bezoek aan een Bollywoodfilm in Jaipur is een hele belevenis. 
 • Ga een kijkje nemen bij de Hawa Mahal, het Paleis der Winden. De vrouwen van de Maharadja konden vanachter de duizenden versierde ramen ongezien kijken naar het leven op straat.
 • Het op een heuvel gelegen Ranthambore Fort staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Tijdens het verblijf bij Ranthambore nationaal park kan optioneel een extra jeepsafari in de middag worden geboekt om tijgers en andere dieren, die dit park rijk is, te spotten.
 • Vanuit Mahabalipuram kun je Kanchipuram, één van de 'zeven heilige steden van India' bezoeken.
 • Struin door de straten van Pondicherry en ontdek hetgeen de Fransen hebben nagelaten zoals Franse straatnamen en agenten met Franse kepies.
 • Zuid-India is dé plek voor een Ajurveda-behandeling. In Kovalam is hier voldoende tijd voor.
 • Ga in Cochin naar een Kathakali dansvoorstelling. Deze kunstvorm kenmerkt zich door groteske gebaren en uitgebreide make-up.
 • Bezoek in Madurai de avondceremonie bij de Shree Meenakshi-tempel, een unieke processie met oude Tamil-hy-mnen en tromgeroffel.
 • Stadstour in Chennai, waar stad en strand worden aangedaan.
 • Op de fiets kun je de belangrijkste bezienswaardigheden van de charmante wijk Fort Cochin bekijken, zoals de Chinese vissersnetten en het Dutch Palace.
   

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij aankomst in India 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • Visum India: e-Tourist Visa India Dit is een online procedure, waarbij je een visum voor 365 dagen krijgt.

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in vrijwel alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 60,-.

Maaltijden

De maaltijden zijn in India niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen. De reisbegeleiding kan natuurlijk tips over de leukste en smakelijkste restaurants geven.

Ontbijt in het hotel van Ranthambore, Bhuj, Rajkot en Cochin zijn inbegrepen. Lunch,diner en ontbijt in Dasada, Sasangir en aan boord van de rijstboot zijn inbegrepen.

Zuid India rondreis curries restaurant Djoser De Indiase keuken, met tal van verschillende curries, is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje, dat soms gemengd is met fruit.


Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: 

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • eventueel malariatabletten

De hygiënische omstandigheden in India zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel en reinig de handen. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, maar mineraalwater is voor een klein bedrag overal te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) is het overdag warm, terwijl het 's avonds en 's nachts behoorlijk af kan afkoelen. De zomer kan vrij warm zijn in heel India, met temperaturen tot boven de 35°C.

In Zuid-India is het eigenlijk het hele jaar door stabiel warm weer. Het is met name landinwaarts een droge warmte. Aan de kuststroken is het vaak wat vochtiger. Het is verstandig om er in de ochtend en aan het eind van de middag op uit te gaan en het tussen de middag rustig aan te doen. In de winter (december en januari) is het overdag aangenaam warm terwijl het 's avonds en 's nachts kan afkoelen. De zomer kan behoorlijk warm zijn in heel India.

De moesson valt in heel India ongeveer van juli t/m eind augustus, precies is dit niet te voorspellen. In oktober en november is er een kleine moesson. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op, het landschap ziet er in deze periode groener uit dan in de andere perioden.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar overnachten we?

Je overnacht in India in goede, schone middenklasse hotels met airconditioning. De kamers hebben douche en toilet en in alle hotels kun je je was laten doen. Onder hetzelfde dak vind je altijd een goed restaurant met een uitgebreide kaart. In de Indiase steden zijn onze hotels vaak een oase van rust. Enkele hotels hebben een zwembad waar je na een drukke dag een verfrissende duik kunt nemen.

Hoe is het vervoer geregeld?

We beschikken over een eigen bus die is voorzien van airconditioning. We kunnen stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een markt onderweg. In de steden hebben we de bus vaak niet tot onze beschikking. Je kunt deze vaak te voet verkennen en voor langere afstanden een fiets- of motorriksja nemen. In enkele plaatsen is het ook mogelijk om een fiets te huren.
Het traject Varanasi - Agra overbruggen we met een nachttrein en Ahmedabad - Mumbai met een dagtrein waarin we gereserveerde zitplaatsen hebben in tweedeklas coupés. Ook maken we 3 binnenlandse vluchten.  

Wat is de zwaarte van de reis?

Vanwege het 'vrijheid blijheid'-principe kun je de reis zo zwaar maken als je zelf wilt. Omdat India een chaotisch en druk land is waar je heel veel verschillende indrukken opdoet, kan de reis vermoeiend zijn. In de grote steden is het stoffig en gedurende zomermaanden drukkend warm. Als je last hebt van de luchtwegen kan dit problemen geven. Neem bij twijfel contact op met de huisarts.

Kan ik mobiel bellen en is er WiFi in India?

De meeste hotels in India hebben WiFi (voornamelijk in de lobby en soms ook op de kamer). Het netwerk is vaak wel een stuk trager dan in Nederland. In de grotere plaatsen kun je vaak goedkope internationale gesprekken voeren vanuit belkantoortjes. Of koop een lokale simkaart op de luchthaven.

Heb ik een klamboe nodig?

Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen. De meeste hotels hebben airconditioning of een ventilator. Waar nodig zijn klamboes aanwezig.

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van onze hotels. Je kunt ze meestal ook gemakkelijk en goedkoop op eigen gelegenheid bereiken met een riksja of taxi. Voor bezienswaardigheden die wat verder weg liggen, kan de reisbegeleider op verzoek transport regelen voor de groep.

Zijn er kledingvoorschriften?

In India is het niet gebruikelijk om schaars gekleed de straat op te gaan. Zowel mannen als vrouwen dienen hun schouders en bovenbenen tot over de knie te bedekken. Tijdens het bezoek aan een heiligdom zijn er strenge kledingsvoorschriften. Schoenen moet je achterlaten bij de ingang, in een Jain-tempel mag niets van leer mee naar binnen, bij een moskee moet een vrouw het haar bedekken en in een Sikh-tempel moeten mannen dit ook doen. Vraag bij twijfel advies aan de reisbegeleider.

Hoe is het eten in India?

India vraagt van de reiziger wel wat aanpassingsvermogen. Een groot deel van het dagelijks leven speelt zich af op straat, waardoor de hygiëne wel eens te wensen overlaat. Het is dan ook zaak goed te letten op wat je eet en waar. Het is meestal niet verstandig om bij eettentjes op straat te eten, maar verder zijn er volop mogelijkheden om veilig en lekker te eten. De reisbegeleider kan je daarin adviseren en uiteraard kun je ook goed eten in de hotels waar we overnachten. Omdat een groot deel van de bevolking vanwege het geloof geen vlees eet, kun je hier als vegetariër ook goed terecht.

Wie begeleidt de reis?

De reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider. Deze zorgt voor een soepel verloop van de reis en geeft je praktische informatie over de te bezoeken bezienswaardigheden en de leukste restaurants. Wil je meer weten over de cultuur of de verschillende goden dan kun je een gids inhuren bij bijvoorbeeld een tempel of bezienswaardigheid.

Hoe is de Backwatertocht?

In de Backwaters vormen de waterwegen de voornaamste verkeersaders. We varen hier een groot deel van de dag op een 'kettuvalam', een traditionele rijstboot, door lagunes, meertjes, rivieren en kanalen. Je ziet hoe het dagelijks leven zich hier op en langs het water afspeelt. We brengen een nacht aan boord door, waar je de rust van dit gebied nog sterker ervaart. De scheepskok verzorgt de maaltijden, deze veelal lokale specialiteiten zijn bij de reissom inbegrepen.
Op de Backwaters slapen we een nacht op een rijstboot die is omgebouwd tot een sfeervolle houseboat met 3 of 4 kamers. Douche en toilet deel je met de medereizigers.

Hoe zit het met elektriciteit?

De netspanning in India is 220 volt. Een wereldstekker kan handig zijn want men gebruikt, naast Europese stekkers, ook types met drie ronde poten of twee platte poten. Bekijk voor een afbeelding op werelstopcontacten.nl.

Is er voor India een visum nodig?

Ja er is een visum nodig voor deze reis. Je kunt het visum online aanvragen. Meer informatie ontvang je op Mijn Djoser.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog India

Bekijk alle reisblogs over India