Bekijk de Rondreis India & Nepal, 22 dagen van Djoser

Rondreis India & Nepal 22 dagen

Groot contrast tussen natuur en cultuur

Vanaf € 2.395,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

De hoogtepunten van Noord-India worden op deze intrigerende reis gecombineerd met de meest interessante plaatsen van Nepal. Een beeld van Rajasthan krijg je tijdens je bezoek aan de hoofdstad van deze regio, Jaipur. Bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen zijn de Taj Mahal, wellicht het meest bekende bouwwerk ter wereld, de beroemde erotische tempels van Khajuraho en de fascinerende oude en heilige stad Varanasi gelegen aan de Ganges. Het natuurschoon van Nepal vormt een interessant contrast met de culturele bezienswaardigheden van India.

Daarom Djoser

 • Combinatie van cultureel India en natuur in Nepal
 • Interessante wandeling tussen het Amber-fort en het Jaigarh-fort in Jaipur
 • Bezoek aan Fatehpur Sikri
 • Voldoende tijd voor een bezoek aan de Taj Mahal
 • Inclusief boottocht op de Ganges in Varanasi
 • Bezoek aan fascinerend Orccha & Khajuraho
 • Voldoende tijd om Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha te bezoeken
 • Jeepsafari 20.000 meren inclusief
 • Bezoek aan de koningsstad Bhaktapur
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamerprijs
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis India & Nepal, 22 dagen
 1. Amsterdam - Delhi
 2. aankomst Delhi, stadstour
 3. Delhi - Jaipur
 4. Jaipur, wandeling tussen Amber- en Jaigarh-fort
 5. Jaipur - Chand Baori (waterput) - Fatehpur Sikri - Agra
 6. Agra, bezoek Taj Mahal & optionele kookworkshop
 7. Agra - trein Jhansi (Orccha)
 8. Orccha - Khajuraho
 9. Khajuraho, optionele fietstocht langs tempels en platteland
 10. Khajuraho - Varanasi
 11. Varanasi, boottocht Ganges
 12. Varanasi
 13. Varanasi - bus naar Sonauli (grens Nepal) - Lumbini
 14. Lumbini, wandeling langs tempels - Chitwan nationaal park
 15. Chitwan NP, jeepsafari 20.000 meren
 16. Chitwan NP
 17. Chitwan NP - Pokhara
 18. Pokhara
 19. Pokhara - Kathmandu
 20. Kathmandu, excursie koningsstad Bhaktapur
 21. Kathmandu
 22. Kathmandu - Amsterdam

Reisbeschrijving

Kijk je ogen uit in chaotisch Delhi

Dag 1 Amsterdam - Delhi
Dag 2 aankomst Delhi, stadstour

Straatbeeld Delhi India DjoserWe beginnen de reis in de hoofdstad Delhi. Het straatleven in het oude centrum is indrukwekkend: rinkelende riksjabellen en ontelbare straatverkopers maken hier van de koopjesjacht een onvergetelijke ervaring. In en om het centrum ligt een groot aantal bezienswaardigheden. Een kleine greep uit de mogelijkheden: het imposante Rode Fort uit het Mogol-tijdperk, de Jama Mashid-moskee (de grootste in India), de Raj Ghat, de plaats waar Mahatma Ghandi is gecremeerd en Chandni Chowk, de grote bazaarstraat in het oude deel van Delhi. Het moderne kantoor- en winkelcentrum ligt rond Connaught Place in New Delhi waar zich ook het parlement en de India Gate bevinden.

Buiten het centrum zijn het graf van Humayun, de enorme minaret Qutab Minar en de hypermoderne Bahai-tempel gebouwd in de vorm van een lotusbloem, de belangrijkste bezienswaardigheden. Omdat de tijd in Delhi kort is, biedt Djoser een stadstour aan om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken.

Wil je er zelf op uit in het uitgestrekte Delhi dan is de metro, autoriksja of de ouderwetse taxi het handigste vervoermiddel. Spreek van tevoren de prijs af als je niet voor verrassingen wilt komen te staan. Ons hotel ligt in de gezellige wijk Karol Bagh waar de lokale bevolking graag komt winkelen.


Laat je betoveren door de 'Pink City' Jaipur

Dag 3 Delhi - Jaipur
Dag 4 Jaipur, wandeling tussen Amber- en Jaigarh-fort

Galta Ji apentempel JaipurJaipur, is de hoofdstad van de kleurrijke deelstaat Rajasthan. Ter ere van de prins van Wales liet maharadja Ram Singh II alle huizen en gebouwen in het centrum roze verven. Toentertijd was roze namelijk de kleur van de gastvrijheid. Hieraan dankt Jaipur haar bijnaam 'Pink City'. In het hart van de stad liggen het koninklijk paleis, nu een museum, en het goed bewaard gebleven observatorium uit de 18e eeuw. De Hawa Mahal, oftewel het Paleis der Winden, is met zijn 1000 rijkelijk versierde vensters het meest karakteristieke gebouw van Jaipur. Dit bouwwerk dient zeker op je lijst van bezienswaardigheden te staan.

We maken een interessante excursie naar het 11 km buiten de stad gelegen Amber-fort. Onder leiding van een gids wandelen we naar het nabij gelegen Jaigarh-fort.


De Chand Baori waterput lijkt een kunstwerk van Escher

Dag 5 Jaipur - Chand Baori (waterput) - Fatehpur Sikri - Agra
Dag 6 Agra, bezoek Taj Mahal & optionele kookworkshop

Chand Baori (waterput) Abhaneri Step Well India DjoserOp weg naar Agra brengen we een bezoek aan de Chand Baori waterput. Deze plek wordt ook wel de Abhaneri step well genoemd vanwege de bijzondere trappen, welke op een kunstwerk van Escher lijken. Uiteraard stoppen we ook bij Fatehpur Sikri, de voormalige hoofdstad van het Mogol-rijk.

Eén van de hoogtepunten tijdens deze reis is het bezoek aan de Taj Mahal in Agra. Dit schitterende uit marmer opgetrokken mausoleum werd gebouwd door de Mogol-heerser Shah Jahan als eerbetoon aan zijn derde vrouw, Mumtaz Mahal. Het bouwwerk wordt dan ook gezien als het symbool van de liefde. Rondom ligt een prachtige tuin met vijvers en fonteinen. Een bezoek aan de Taj bij zonsopkomst is een unieke ervaring. Vlakbij het levendige oude centrum ligt het Agra-fort waar je verschillende paleizen en moskeeën van zuiver marmer kunt vinden. Ook hier is de riksja een uitstekend vervoermiddel. In het plaatsje Sikandra vind je de graftombe van de voormalige vorst Akbar. Wie het leuk vindt kan optioneel een kookworkshop doen bij een Indiase familie thuis.

Wil je een bijzonder project steunen tijdens je bezoek aan Agra. Ga dan een kopje koffie drinken bij 'Sheroes Hangout'. Dit hippe café wordt gerund door slachtoffers van zuuraanvallen.


Bezoek de door jungle overwoekerde tempels van Khajuraho

Dag 7 Agra - trein Jhansi (Orccha)
Dag 8 Orccha - Khajuraho
Dag 9 Khajuraho, optionele fietstocht langs tempels en platteland

Tempel Khajuraho DjoserWe arriveren met een typisch Indiase dagtrein, waarin zitplaatsen in de airconditioned klasse zijn gereserveerd, in Orccha, ooit één van de machtigste koninkrijken van India. Op een eiland in de Bawra-rivier ligt het indrukwekkende fort van de voormalige heerser.

We rijden door naar het rustige en landelijk gelegen Khajuraho, een lange maar boeiende rit over het platteland. Een absolute must zijn de eeuwenlang door jungle overwoekerde tempels van de middeleeuwse Chandella-dynastie. De prachtig gebeeldhouwde erotische taferelen maken dit tempelcomplex wereldberoemd. Met de fiets rijd je snel en gemakkelijk van de ene tempel naar de andere en naar de dorpjes eromheen. Wie wil kan een optioneel bezoek brengen aan het nabijgelegen Panna nationaal park waar een grote verscheidenheid aan wild leeft.

Dompel je onder in spiritueel Varanasi

Dag 10 Khajuraho - Varanasi
Dag 11 Varanasi, boottocht Ganges
Dag 12 Varanasi

Ritueel bad Varanasi IndiaEen lange reisdag over het Indiaase platteland brengt ons naar de volgende bestemming. Varanasi is één van de meest indrukwekkende en oudste nog steeds bewoonde steden ter wereld. Je komt er ogen en oren tekort. Pelgrims baden zich in de heilige Ganges om zich te vrijwaren van hun zonden. Op de ghats (riviertrappen) worden de doden verbrand. Hindoes geloven namelijk dat wie sterft in Varanasi verlost wordt van de cyclus van wedergeboorte. Djoser verzorgd in de ochtend een boottocht over de rivier, een prachtige plek om de ochtendrituelen te bekijken.

Achter de ghats kom je terecht in kleine straatjes met winkeltjes waar zijde wordt verhandeld in alle denkbare kleuren. De oude stad met een wirwar van steegjes, waar je soms de weg wordt versperd door een heilige koe, is erg fascinerend. Ook kun je je toekomst laten voorspellen door een heuse goeroe of een hoofdmassage ondergaan op één van de ghats.

Lumbini, treed in de voetsporen van Boeddha

Dag 13 Varanasi - bus naar Sonauli (grens Nepal) - Lumbini
Dag 14 Lumbini - Chitwan nationaal park
Dag 15 Chitwan NP, jeepsafari 20.000 meren
Dag 16 Chitwan NP

We vervolgen onze route per bus naar Nepal. Een onvergetelijke tocht door de landelijke omgeving brengt ons naar de geboorteplaats van Boeddha, Lumbini.  Het is de belangrijkste archeologische vindplaats van Nepal en staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Witte neushoorn Chitwan DjoserDe natuur in Nepal verandert ten opzichte van India en wordt meteen heuvelachtiger. Het Chitwan nationaal park is het thuisfront van verschillende dieren zoals herten, apen, neushoorns en tijgers. De omgeving kun je verkennen per ossenkar of fiets. Onder begeleiding van een lokale gids kun je een jeepsafari maken door de jungle. Ga op zoek naar de meest beroemde bewoner van het nationale park: de eenhoornige neushoorn. De kans is groot dat je oog in oog komt te staan met zo’n indrukwekkend beest. Een jeepsafari naar de 20.000 meren - Bishazari Tal - brengt je naar een geheel ander deel van het park. In dit moerasgebied is een grote verscheidenheid aan interessante flora en fauna. Zo zie je met een beetje geluk de Bengaalse tijger en de Gaviaal (krokodil met lange smalle snuit).

Geniet in Pokhara van adembenemende uitzichten op de Annapurna

Dag 17 Chitwan NP - Pokhara
Dag 18 Pokhara

Tibetaanse vrouwen Phokara Nepal DjoserVanaf Chitwan is het ongeveer vijf uur rijden naar Pokhara, gelegen aan het mooie Phewa-meer, waar je een boottochtje kunt maken of de Peace Pagoda kunt bezoeken. Ook kun je een flinke bergwandeling maken naar of in de omgeving van het dorpje Sarangkot. Bij helder weer heb je een fantastisch uitzicht op de majestueuze pieken van het 8.000 meter hoge Annapurna-massief.

De echte sportieveling kan een mountainbike huren voor een tocht in de omgeving of naar een dorpje, zoals Tashiling of Hyengja, waar Tibetaanse vluchtelingen zich hebben gevestigd. Wellicht ben je getuige van een indrukwekkende gebedsdienst in één van de kloosters.


Kathmandu, stad van tempels en koningssteden

Dag 19 Pokhara - Kathmandu
Dag 20 Kathmandu, excursie koningsstad Bhaktapur
Dag 21 Kathmandu
Dag 22 Kathmandu - Amsterdam

Bodnath stoepa Kathmandu NepalDe reis eindigt in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Een fascinerende stad waar je stoepa’s, tempels, pagodes en andere heiligdommen vindt. Rond Durbar Square, het middelpunt van de stad, vind je verschillende bezienswaardigheden. De wijk Thamel is een lustoord voor shoppers waar je in de gezellige barretjes en restaurants kunt genieten van live muziek. Ook bezoeken we de koningsstad Bhaktapur, 'stad van de gouden tempels'. De Swayambunath, ook wel de 'apentempel' genoemd, biedt naast een combinatie van boeddhistische en hindoeïstische cultuur, een mooi uitzicht over de stad en de vallei.

Rondom de Bodnath-tempel hebben zich veel Tibetanen gevestigd sinds de Chinese inval in hun land. In de vroege avonduren komen ze samen voor hun dagelijkse pelgrimsrondjes om de stoepa. Tempelcomplex Pashupathinath ligt aan de heilige Bagmati-rivier waar regelmatig lijkverbrandingen plaatsvinden. Op de laatste dag vertrek je vol nieuwe indrukken terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
20 jul - 11 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

23-daagse reis

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
22 sep - 13 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
6 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
10 okt - 31 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
17 okt - 07 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
31 okt - 21 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
21 nov - 12 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
12 dec - 02 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
09 jan - 30 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.545,-

Start - einde
30 jan - 20 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.545,-

Start - einde
20 feb - 13 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
20 mrt - 10 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Lufthansa, retour Delhi

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Inclusief

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Trein Agra - Jhansi (Orccha)
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting in Jaipur in 18de eeuws paleisje
 • Excursie Amber-fort
 • Wandeling van Amber- naar Jaigarh-fort
 • Bezoek Chand Baori (waterput)
 • Excursie Fatehpur Sikri
 • Bezoek Taj Mahal
 • Boottocht Ganges
 • Jeepsafari 20.000 meren
 • Excursie koningsstad Bhaktapur
 • Stadstour Delhi

Exclusief

Ontbijt, lunch & diner, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen etc.
Reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 45,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagtvanaf €1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews India & Nepal, 22 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Een prachtige en afwisselende reis met een uiterst deskundige en zorgzame reisleider. Een ieder aan te raden!

  9,0

 • Het was een super reis. Speciaal voor deze reis gekozen. En was boven verwachting. Mijn 1ste x buiten Europa. Specifiek voor gekozen die 1ste x met een groepsreis te gaan. En dit als heel prettig ervaren; begeleiding en vervoer. Aanrader.

  8,0

 • Deze reis stond al lange tijd op mijn bucketlist en ik heb er van genoten. Heerlijk de chaos, de hectiek, de geuren en kleuren van India en de rust van Nepal. Mede dankzij onze reisleider Patrick is het een onvergetelijke reis geworden. Patrick heeft alles ontzettend goed geregeld. Topper!

  10,0

 • Een prachtige veelzijdige reis met onvergetelijke hoogtepunten. Het drukke maar kleurrijke India met arme hardwerkende inwoners. Een eyeopener! Het veel rustigere Nepal op weg naar ontwikkeling. Verrassende ontmoetingen met neushoorns, apen, koeien en geiten in de steden. Acceptatie, Verwondering.

  7,0

Praktische informatie

Accommodatie

Onze accommodaties vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels op kamers met airconditioning, douche en toilet. Vaak is er een goed restaurant aanwezig. Enkele hotels in Noord-India hebben een zwembad, voor een verkoelende duik of een ontspannen middag.

Bij Chitwan NP slapen we in een lodge met een weelderige tuin, waarin je heerlijk kunt zitten. De kamers zijn voorzien van een klamboe. Vanuit het hotel in Pokhara kun je heerlijke wandelingen maken in de omgeving. De accommodatie in Kathmandu is simpel, maar de locatie midden in de wijk Thamel en het gezellige dakterras, maken dit meer dan goed.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Delhi Metro Heights
Jaipur Bissau Palace
Agra Hotel Amar
Orccha The Orccha Resort
Khajuraho Radisson Jass
Varanasi Broadway Hotel
Chitwan NP Rhino Lodge
Pokhara Crown Himalayas
Kathmandu Hotel Thamel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

 • Metro Heigts kamer Delhi India Djoser

  Ons hotel in Delhi ligt in de gezellige wijk Karol Bagh waar de lokale bevolking graag komt winkelen

 • Voorkant Bissau Palace Jaipur India Djoser
 • Slaapkamer Bissau Palace Jaipur India Djoser

  In Jaipur voel je je als een maharadja in het sfeervolle paleisje uit de 18de eeuw

 • Bissau Palace in Jaipur India Djoser
 • Radisson Jass Khajuraho India Djoser

  Het hotel in Khajuraho is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde tempels

 • Zwembad Hotel Radisson Jass Khajuraho India Djoser
 • Hotel Broadway restaurant Varanasi India Djoser

  Ons hotel in Varanasi heeft een goed restaurant waar de locals graag komen eten

 • Rhino Lodge Chitwan Nepal Djoser

  In de weelderige tuin in ons hotel in Chitwan kom je helemaal tot rust na het indrukwekkende India

 • Rhino Lodge in Chitwan Nepal Djoser
 • Hotel Thamel Kathmandu Nepal Djoser

  Vanuit ons hotel in Kathmandu wandel je de gezellige wijk Thamel in, een paradijs voor shoppers

 • Hotel Thamel in Kathmandu Nepal Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  12:00 - 17:20

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Delhi

  Vertrek

  20:50 - 05:15*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Kathmandu - Istanbul

  Vertrek

  07:40 - 12:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:50 - 17:30

* aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. In Nepal is het één kwartier later dan in India. Gedurende onze wintertijd komt er in beide landen één uur verschil bij.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagtvanaf €1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus die voorzien is van airconditioning. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Houd er rekening mee dat India een groot land is en dat de af te leggen afstanden soms behoorlijk groot zijn. Bepaalde trajecten nemen, inclusief de stops, een hele dag in beslag.

De infrastructuur is anders dan je gewend bent in het westen.

Het traject Agra - Janshi (Orccha) overbruggen we met een dagtrein waarin we gereserveerde zitplaatsen hebben in tweedeklas coupés.

De steden kun je vaak het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de wat langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.

 • Turkish Ailines india en nepal luchtvaartmaatschappij Djosr
 • Bus India Djoser

  We beschikken over een eigen bus met airconditioning

 • Bus interieur India Djoser
 • Trein India Djoser

  Tijdens een treinrit kom je makkelijk in contact met de lokale bevolking

 • Gemotoriseerde riksja India

  De riksja is het perfecte vervoersmiddel om de stad te verkennen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Trein Agra - Jhansi (Orccha)
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting in Jaipur in 18de eeuws paleisje
 • Excursie Amber-fort
 • Wandeling van Amber- naar Jaigarh-fort
 • Bezoek Chand Baori (waterput)
 • Excursie Fatehpur Sikri
 • Bezoek Taj Mahal
 • Boottocht Ganges
 • Jeepsafari 20.000 meren
 • Excursie koningsstad Bhaktapur
 • Stadstour Delhi

Excursies

Bhaktapur NepalBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Delhi of Kathmandu op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, het Rode Fort, de tempels van Khajuraho of bekijkt vanaf een (dak)terras het leven op straat. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India & Nepal zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Djoser biedt een stadstour aan om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken.
 • Excursie Amber-fort. Het fort is de vroegere residentie van de Mogol-heerser Jai Singh I en heeft 4 binnenplaatsen, op verschillende niveaus.
 • Wandeling onder begeleiding van een gids van Amber- naar Jaigarh-fort.
 • Chand Baori, de trappen van deze waterput, lijken een kunstwerk van Escher.
 • Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16de eeuwse hoofdstad van het Mogol-rijk, bezoeken we op weg naar Agra.
 • Bezoek in Agra één van de hoogtepunten van deze reis: de Taj Mahal.
 • Boottocht over de Ganges; bekijk vanaf het water de fascinerende rituelen aan de ghats,  riviertrappen.
 • Jeepsafari 20.000 meren; in dit moerasgebied is een grote verscheidenheid aan interessante flora en fauna.
 • Excursie koningsstad Bhaktapur. Eén van de 3 koningssteden opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De verschillende monumentale gebouwen, zijn gebouwd in de karakteristieke Newar-architectuur met terracotta en hout gesneden ornamenten, rijk bewerkte paleizen en tempels, vergulde tempeldaken en intieme binnenplaatsen.
   

Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Een bezoek aan een Bollywoodfilm in Jaipur is een hele belevenis. 
 • Ga een kijkje nemen bij de Hawa Mahal, het Paleis der Winden. De vrouwen van de Maharadja konden vanachter de duizenden versierde ramen ongezien kijken naar het leven op straat.
 • Wie het leuk vindt kan in Agra een kookworkshop volgen bij een Indiase familie thuis.
 • In het sfeervolle plaatsje Orccha heb je voldoende tijd om de Ram Raja-tempel, het Orccha-paleis en de Jahangir Mahal te bekijken.
 • Tijdens het verblijf in Khajuraho kan optioneel een jeepsafari worden geboekt in het nabijgelegen Panna nationaal park om wild te spotten.
 • In Khajuraho zijn de met jungle overwoekerde tempels uit de Chandella-dynastie zeker een bezichtiging waard.
 • Maak kennis met het platteland van Khajuraho tijdens een fietstocht.
 • Tijdens een jeepsafari in Chitwan nationaal park kun je op zoek gaan naar neushoorns, olifanten, lippenberen en een grote varieteit aan vogels. Je kunt ook een kanotocht maken op de Rapti rivier.
 • Wandel vanuit je hotel in Pokhara de bergen in en bewonder de spectaculaire vergezichten.
 • Kathmandu heeft een grote hoeveelheid bezienswaardigheden. Durbar square, Swayambunath en Bodnath zijn zeker een bezoek waard.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die na vertrek uit Nepal nog minimaal zes maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • Visum India: e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een visum voor 30 dagen krijgt.
 • Visum Nepal: kosten bedragen € 75,- (wijzigingen voorbehouden). Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij de ambassade, maar je kunt het ook laten regelen door een visumbureau, zoals de VisumCentrale. Naast de visumkosten betaal je dan ook bemiddelingskosten en BTW. Meer informatie over het visum vind je op je Mijn Djoser-pagina.
 • Het invullen van het Self Declaration formulier is niet langer noodzakelijk voor India.

Geldzaken

In India en Nepal wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: is mogelijk in veel steden, zowel in India als in Nepal.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week. 
 
Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.
 

Maaltijden

De maaltijden zijn in India en Nepal niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase of Nepalese maaltijd krijgen. In beide landen kun je als vegetariër ook goed terecht. De reisbegeleiding kan natuurlijk tips over de leukste en smakelijkste restaurants geven.

Thali India DjoserDe Indiase keuken, met tal van verschillende curries is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje dat soms gemengd is met fruit.

In Nepal kun je heerlijk eten en de diversiteit in gerechten is groot. De variatie aan westerse en oosterse maaltijden onuitputtelijk. Naast de eenvoudige lokale dhal bhat, rijst met linzen, vind je hier moussaka, hamburgers en lasagne op de menukaarten.

NB Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in India & Nepal zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel en reinig de handen. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in beide landen niet veilig om te drinken, maar mineraalwater is voor een klein bedrag overal te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 45,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) kan het koud zijn met name 's avonds en 's nachts koelt het behoorlijk af. De zomer is vrij warm in heel India, met temperaturen tot boven de 35°C. In Nepal is het vrijwel altijd koeler dan in India, behalve in de Terai, het laagland.

De moesson valt in heel India & Nepal ongeveer van juli t/m eind augustus, precies is dit niet te voorspellen. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op, het landschap ziet er in deze tijd groener uit dan in de andere perioden. Wel is in Nepal vaak meer bewolking en kunnen in India de nationale parken (deels) gesloten zijn met zware regenval waardoor een safari in deze periode niet altijd mogelijk is.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van onze hotels. Je kunt ze meestal ook gemakkelijk en goedkoop op eigen gelegenheid bereiken met een riksja of taxi. Voor bezienswaardigheden die wat verder weg liggen, kan de reisbegeleider op verzoek transport regelen voor de groep.

Wat zijn de kledingvoorschriften

In zowel India & Nepal is het niet gebruikelijk om schaars gekleed de straat op te gaan. Zowel mannen als vrouwen dienen hun schouders en bovenbenen tot over de knie te bedekken. Tijdens het bezoek aan een heiligdom zijn er strenge kledingsvoorschriften. Schoenen moet je achterlaten bij de ingang, in een Jain-tempel mag niets van leer mee naar binnen, bij een moskee moet een vrouw het haar bedekken en in een Sikh-tempel moeten mannen dit ook doen. Vraag bij twijfel advies aan de reisbegeleider.

Is het mogelijk twee reizen met elkaar te combineren?

Combineren van meerder reizen is mogelijk. Het is dan aan te raden om eerst de reis door India & Nepal te maken tot in Kathmandu, waar zowel de Tibet- als de Nepalreis begint en eindigt. Je kunt dan na afloop vanuit Kathmandu, zonder de groep, terugvliegen naar Amsterdam. Je betaalt in dit geval de volledige reissom voor de India & Nepalreis en voor de andere reis het landarrangement. Komt de gewijzigde terugvlucht akkoord dan worden hiervoor wijzigingskosten per persoon berekend.

Waar overnachten we?

Je overnacht in India en Nepal in goede, schone middenklasse hotels met airconditioning. De kamers hebben douche en toilet en in alle hotels kun je je was laten doen. Onder hetzelfde dak vind je altijd een goed restaurant met een uitgebreide kaart. In de Indiase steden zijn onze hotels vaak een oase van rust. Enkele hotels in Noord-India hebben een zwembad waar je na een drukke dag een verfrissende duik kunt nemen.

Voel je als een Maharadja in onze accommodatie in Jaipur, een paleisje uit de 18de eeuw. Vanuit ons hotel in Varanasi kun je dwalen door de smalle straatjes en binnen 5 minuten naar de ghats lopen.

Bij Chitwan NP slapen we in een lodge met een weelderige tuin, waarin je heerlijk kunt zitten. De kamers zijn voorzien van een klamboe. Vanuit het hotel in Pokhara kun je heerlijke wandelingen maken in de omgeving. De accommodatie in Kathmandu is simpel, maar de locatie midden in de wijk Thamel en het gezellige dakterras, maken dit meer dan goed.

Heb ik een klamboe nodig?

Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen. De meeste hotels hebben airconditioning of een ventilator. Waar nodig zijn klamboes aanwezig.

Wat is de beste reistijd?

Noord-India en Nepal zijn het gehele jaar te bereizen. Van september t/m november en februari t/m april tref je de aangenaamste temperaturen en weinig tot geen neerslag. In de winter (december en januari) kan het koud zijn met name 's avonds en 's nachts. Van mei t/m september loopt de temperatuur op tot rond en boven de 35°C. De regentijd, in juli en augustus, zorgt in deze warme periode voor korte, zeer verfrissende buien, waar ook de kleuren in de natuur van opknappen.

Hoe is het eten in India & Nepal?

Zowel India als Nepal vraagt van de reiziger wel wat aanpassingsvermogen. Een groot deel van het dagelijks leven speelt zich af op straat, waardoor de hygiëne wel eens te wensen overlaat. Het is dan ook zaak goed te letten op wat je eet en waar. Het is meestal niet verstandig om bij eettentjes op straat te eten, maar verder zijn er volop mogelijkheden om veilig en lekker te eten. De reisbegeleider kan je daarin adviseren en uiteraard kun je ook goed eten in de hotels waar we overnachten. Omdat een groot deel van de bevolking vanwege het geloof geen vlees eet, kun je hier als vegetariër ook goed terecht.

Wie begeleid de reis?

De reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider. Deze zorgt voor een soepel verloop van de reis en geeft je praktische informatie over de te bezoeken bezienswaardigheden en de leukste restaurants. Wil je meer weten over de cultuur of de verschillende goden dan kun je een gids inhuren bij bijvoorbeeld een tempel of bezienswaardigheid.

Is een trekking in Nepal mogelijk?

Vanuit Pokhara en Kathmandu zijn dagwandelingen mogelijk met mooie uitzichten op de Himalaya. Een meerdaagse trekking is niet in het programma in te passen, maar het is wel mogelijk om de reis te verlengen en de extra dagen vrij te maken voor een wandeltocht. De reisbegeleider en onze lokale agent kunnen je ter plaatse verder informeren over de trekking en het verblijf. De latere terugvlucht moet van tevoren worden aangevraagd en is afhankelijk van beschikbaarheid. Komt de vlucht akkoord dan worden hiervoor wijzigingskosten per persoon berekend.

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Het is mogelijk de datum van je terugvlucht te wijzigen, om langer in Kathmandu te verblijven en later dan de groep terug te vliegen. Dit dien je bij boeking op te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Zo’n verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord dan berekenen we hiervoor wijzigingskosten per persoon. Het is niet mogelijk om de heenvlucht te wijzigen. Wil je langer verblijven in Delhi dan dien je een landarrangement te boeken.

Hoe is het vervoer geregeld?

We beschikken over een eigen bus die is voorzien van airconditioning. Het materieel is, vooral in India, prima en wordt goed onderhouden. We kunnen stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een markt onderweg. In de steden hebben we de bus vaak niet tot onze beschikking. Je kunt deze vaak te voet verkennen en voor langere afstanden een fiets- of motorriksja nemen. In enkele plaatsen is het ook mogelijk om een fiets te huren.

Het traject Agra - Orccha & Varanasi - Gorakhpur, overbruggen we met een dagtrein waarin we gereserveerde zitplaatsen hebben in tweedeklas coupés.

Hoe zijn de reisafstanden

India is een groot land en de infrastructuur is minder goed dan in Nederland. Tijdens enkele trajecten (Khajuraho - Varanasi en Varanasi - Lumbini) dien je daarom rekening te houden met een reistijd van 10 tot 12 uur inclusief stops. De dag dat we naar Lumbini rijden kunnen de grensformaliteiten voor extra oponthoud zorgen.

Wat is de zwaarte van de reis?

Vanwege het 'vrijheid blijheid'-principe kun je de reis zo zwaar maken als je zelf wilt. Omdat met name India een chaotisch en druk land is waar je heel veel verschillende indrukken opdoet, kan de reis vermoeiend zijn. De combinatie met Nepal is dan ook perfect want hier komen de meeste reizigers weer helemaal tot rust. In de grote steden is het stoffig en gedurende zomermaanden drukkend warm. Als je last hebt van de luchtwegen kan dit problemen geven. Neem bij twijfel contact op met de huisarts.

Hoe regel ik het visum voor India & Nepal?

Het visum voor India kun je online aanvragen. Je ontvangt na aanvraag binnen 72 uur het e-Visum. We raden aan te kiezen voor een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen. Als je een visum voor 30 dagen aanvraagt, is de kans aanwezig dat deze is verlopen voordat je het land binnenreist.

Het visum voor Nepal kun je zelf regelen bij het Consulaat Generaal van Nepal in Amsterdam, of je kunt het ook laten regelen door een visumbureau, zoals de VisumCentrale.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog India & Nepal

Bekijk alle reisblogs over India & Nepal

/