Kazachstan

Rondreis Kazachstan

Langs de eeuwenoude Zijderoute, bezoeken we Kazachstan. De hoofstad Almaty bevindt zich op een prachtige plaats: aan de voet van het Alatau gebergte. Deze fascinerende stad draagt nog steeds een typische Sovjetstempel. Zo kun je er classicistische architectuur, vele parken en boulevards op paradebreedte terugvinden. Maar ook de tsarentijd heeft vele mooie bezienswaardigheden achtergelaten. Zoals de Nikolaaskathedraal maar ook de Zenkov-kathedraal in het Panfilow park is zeker een bezoekje waard. Dit is namelijk één van de enige bouwwerken die de aardbeving van 1911 overleeft heeft, misschien wel omdat hij helemaal uit hout gebouwd is.

Lees meer

Alle hoogtepunten van Kazachstan

Bekijk alle hoogtepunten van Kazachstan

Kazachstan bezoeken we op de Zijderoute. De oude hoofdstad Almaty is prachtig gelegen aan de voet van het Alatau gebergte. Almaty draagt nog een typische Sovjetstempel uit: boulevards op paradebreedte, classicistische architectuur en veel parken. Uit de tsarentijd dateert de Nikolaaskathedraal en de Zenkov-kathedraal in het Panfilow-park, een van de weinige bouwwerken die de aardbeving van 1911 hebben overleefd, misschien wel omdat hij volledig van hout is gebouwd.

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens de reis overnachten we in goede middenklasse hotels, waar kamers geboekt zijn met een badkamer. In de meeste steden maken we gebruik van centraal gelegen hotels, waardoor je makkelijk naar de bezienswaardigheden loopt. In de meer afgelegen gebieden verblijven we op bijzondere locaties, waarbij je in een aantal gevallen kunt genieten van een mooie fruittuin.

Een enkele keer overnachten we in authentieke Sovjet stijl. In Djeti Oghuz slapen we zoals echte Kirgiezen slapen, in een traditionele yurt. Je overnacht samen met een deel van de groep en deelt de sanitaire voorzieningen. Ook in Tamga is er gedeeld sanitair.

Waarom Djoser?
De rondreis langs de zijde route is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Centrale Azië te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een rondreis langs de zijderoute laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Terug naar boven

Klantwaardering

8,8

De landschappen in centraal-Azië zijn werkelijk prachtig. Go...
De landschappen in centraal-Azië zijn werkelijk prachtig. Goede reisbegeleider die Frederik.

Sylvia A. - 8,0
Terug naar boven