Kazachstan

Rondreis Kazachstan

Langs de eeuwenoude Zijderoute, bezoeken we Kazachstan. De hoofstad Almaty bevindt zich op een prachtige plaats: aan de voet van het Alatau gebergte. Deze fascinerende stad draagt nog steeds een typische Sovjetstempel. Zo kun je er classicistische architectuur, vele parken en boulevards op paradebreedte terugvinden. Maar ook de tsarentijd heeft vele mooie bezienswaardigheden achtergelaten. Zoals de Nikolaaskathedraal maar ook de Zenkov-kathedraal in het Panfilow park is zeker een bezoekje waard. Dit is namelijk één van de enige bouwwerken die de aardbeving van 1911 overleeft heeft, misschien wel omdat hij helemaal uit hout gebouwd is.

Lees meer

Meer over Kazachstan

Alle hoogtepunten van Kazachstan

Bekijk alle hoogtepunten van Kazachstan

Kazachstan bezoeken we op de Zijderoute. De oude hoofdstad Almaty is prachtig gelegen aan de voet van het Alatau gebergte. Almaty draagt nog een typische Sovjetstempel uit: boulevards op paradebreedte, classicistische architectuur en veel parken. Uit de tsarentijd dateert de Nikolaaskathedraal en de Zenkov-kathedraal in het Panfilow-park, een van de weinige bouwwerken die de aardbeving van 1911 hebben overleefd, misschien wel omdat hij volledig van hout is gebouwd.

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens de reis overnachten we in goede middenklasse hotels, waar kamers geboekt zijn met een badkamer. In de meeste steden maken we gebruik van centraal gelegen hotels, waardoor je makkelijk naar de bezienswaardigheden loopt. In de meer afgelegen gebieden verblijven we op bijzondere locaties, waarbij je in een aantal gevallen kunt genieten van een mooie fruittuin.
Een enkele keer overnachten we in authentieke Sovjet stijl. In Djeti Oghuz slapen we zoals echte Kirgiezen slapen, in een traditionele yurt. Je overnacht samen met een deel van de groep en deelt de sanitaire voorzieningen. Ook in Tamga is er gedeeld sanitair.

Waarom Djoser?
De rondreis langs de zijde route is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Centrale Azië te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een rondreis langs de zijderoute laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.
 

Terug naar boven

Landinformatie Kazachstan

Landinformatie Kazachstan

  • Hoofdstad: Astana
  • Andere bekende steden / gebieden: Almaty, Charyn Canyon en Kolsai
  • Inwoners: 18,1 miljoen
  • Taal: Kazachs en Russisch
  • Munteenheid: Kazachstaanse tenge
  • Beste reistijd: mei, juni, september en oktober
  • Tijdsverschil: Kazachstan ligt in verschillende tijdzones. Het is in Kazachstan 4 tot 5 uur later dan in Nederland.
  • Oppervlakte: 2,7 miljoen km²
  • Geografie: Kazachstan is het grootste land van Centraal-Azië, en door zijn grootte is het een zeer divers land. Er is woestijn te vinden, grasland, maar ook hooggebergte. In het oosten van het land ligt de Charyn Canyon. Dit is na de Grand Canyon in de Verenigde Staten de grootste in zijn soort.


 

Terug naar boven

Beste reistijd Kazachstan

Beste reistijd Kazachstan

De landen van Centraal-Azië kennen een landklimaat met enorme temperatuurverschillen tussen de zomer- en wintermaanden. Daarnaast zijn er uiteraard ook grote verschillen in klimaat tussen de woestijn- en berggebieden. ’s Zomers kunnen de temperaturen in alle landen oplopen tot boven de 35°C. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid in de meeste gebieden. Voornamelijk in Kirgizië en Kazachstan hangen de temperaturen af van de hoogte waar je verblijft. In de hoger gelegen gebieden zijn de temperaturen in de zomer bijzonder aangenaam, rond 25°C.
De beste periode om Centraal-Azië te bezoeken is het voorjaar en de maand september. De zomermaanden zijn gunstig om in de berggebieden wandelingen te maken.
Zonder dat er sprake is van een regenperiode valt in het voor- en najaar de meeste neerslag, maar ook in de zomermaanden kun je hier en daar op een bui rekenen. De regen kan invloed hebben op de gesteldheid van de wegen. Het kan betekenen dat wegen tijdelijk geblokkeerd kunnen zijn. Vanwege de koude temperaturen en de onbegaanbare passen wordt de reis niet in de wintermaanden uitgevoerd.

Terug naar boven

Klantwaardering

8,8

Een bijzondere ervaring enerzijds om de prachtige blauwe teg...
Een bijzondere ervaring enerzijds om de prachtige blauwe tegelmozaieken van moskeeen, koranscholen en mausoleum te aanschouwen en anderzijds het leven in de Turkmeense hoofdstad met zijn pronkerige luxe en onvrijheid en het leven en de natuur in Kirgizië en Kazachstan.

Josanne G. - 9,0
Terug naar boven
Chat met Djoser