Overzicht Kazachstan rondreizen van Djoser

Rondreis Kazachstan

Langs de eeuwenoude Zijderoute, bezoeken we Kazachstan. De hoofstad Almaty bevindt zich op een prachtige plaats: aan de voet van het Alatau gebergte. Deze fascinerende stad draagt nog steeds een typische Sovjetstempel. Zo kun je er classicistische architectuur, vele parken en boulevards op paradebreedte terugvinden. Maar ook de tsarentijd heeft vele mooie bezienswaardigheden achtergelaten. Zoals de Nikolaaskathedraal maar ook de Zenkov-kathedraal in het Panfilow park is zeker een bezoekje waard. Dit is namelijk één van de enige bouwwerken die de aardbeving van 1911 overleeft heeft, misschien wel omdat hij helemaal uit hout gebouwd is.

Reviews Kazachstan reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Was een mooie reis, maar er waren wel een paar lange reisdagen in. Ik vond Turkmenistan in verhouding van prijs kwaliteit wel erg duur nl visa en corona test (130 dollar). En de reisbegeleidster was goed maar iemand die de reis vaker had gedaan zou een pre zijn

  8,0

  Zijderoute, 22 dagen

 • Een succesvolle reis, veel moois gezien, prachtige indrukken gekregen. En dat allemaal onder "leiding" van Karin, een geweldige gids. Niets was haar te veel en ze loste problemen op voordat het echte problemen zouden worden. Door het mooie programma en Karin is het een geweldige reis geworden.

  9,0

  Zijderoute, 22 dagen

 • Grandioze culturele steden die je vol bewondering laten staan en indrukwekkende landschappen van droge woestijnen, golvende steppes tot aan groene alpine landschappen, wisselen elkaar in deze reis af. Je maakt bovendien kennis met eeuwenoude wereldgeschiedenissen. Een reis die je nog lang bijblijft.

  8,0

  Zijderoute, 22 dagen

 • Voor alle twijfelaars: gaan! Het doemscenario van woestijnen en vervuild water bestaat niet. Wat een prachtig land met elke dag een avontuur. De grootste twijfelaar was ik! Uren lopen door woestijnen, uren in de bus, wat een onzin! Land met oude steden, prachtige natuur. Kazachstan is compleet!

  9,0

  Zijderoute, 22 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Kazachstan

Kazachstan bezoeken we op de Zijderoute. De oude hoofdstad Almaty is prachtig gelegen aan de voet van het Alatau gebergte. Almaty draagt nog een typische Sovjetstempel uit: boulevards op paradebreedte, classicistische architectuur en veel parken. Uit de tsarentijd dateert de Nikolaaskathedraal en de Zenkov-kathedraal in het Panfilow-park, een van de weinige bouwwerken die de aardbeving van 1911 hebben overleefd, misschien wel omdat hij volledig van hout is gebouwd.

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens de Kazachstan groepsreis overnachten we in goede middenklasse hotels, waar kamers geboekt zijn met een badkamer. In de meeste steden maken we gebruik van centraal gelegen hotels, waardoor je makkelijk naar de bezienswaardigheden loopt. In de meer afgelegen gebieden verblijven we op bijzondere locaties, waarbij je in een aantal gevallen kunt genieten van een mooie fruittuin.

Een enkele keer overnachten we in authentieke Sovjet stijl. In Djeti Oghuz slapen we zoals echte Kirgiezen slapen, in een traditionele yurt. Je overnacht samen met een deel van de groep en deelt de sanitaire voorzieningen. Ook in Tamga is er gedeeld sanitair.

Waarom Djoser?
De rondreis langs de zijde route is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Centrale Azië te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een groepsreis Kazachstan langs de zijderoute laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Landinformatie Kazachstan

 • Hoofdstad: Astana
 • Andere bekende steden / gebieden: Almaty, Charyn Canyon en Kolsai
 • Inwoners: 18,1 miljoen
 • Taal: Kazachs en Russisch
 • Munteenheid: Kazachstaanse tenge
 • Beste reistijd: mei, juni, september en oktober
 • Tijdsverschil: Kazachstan ligt in verschillende tijdzones. Het is in Kazachstan 4 tot 5 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 2,7 miljoen km²
 • Geografie: Kazachstan is het grootste land van Centraal-Azië, en door zijn grootte is het een zeer divers land. Er is woestijn te vinden, grasland, maar ook hooggebergte. In het oosten van het land ligt de Charyn Canyon. Dit is na de Grand Canyon in de Verenigde Staten de grootste in zijn soort.

Beste reistijd Kazachstan

De landen van Centraal-Azië kennen een landklimaat met enorme temperatuurverschillen tussen de zomer- en wintermaanden. Daarnaast zijn er uiteraard ook grote verschillen in klimaat tussen de woestijn- en berggebieden. ’s Zomers kunnen de temperaturen in alle landen oplopen tot boven de 35°C. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid in de meeste gebieden. Voornamelijk in Kirgizië en Kazachstan hangen de temperaturen af van de hoogte waar je verblijft. In de hoger gelegen gebieden zijn de temperaturen in de zomer bijzonder aangenaam, rond 25°C.

De beste periode om Centraal-Azië te bezoeken is het voorjaar en de maand september. De zomermaanden zijn gunstig om in de berggebieden wandelingen te maken.

Zonder dat er sprake is van een regenperiode valt in het voor- en najaar de meeste neerslag, maar ook in de zomermaanden kun je hier en daar op een bui rekenen. De regen kan invloed hebben op de gesteldheid van de wegen. Het kan betekenen dat wegen tijdelijk geblokkeerd kunnen zijn. Vanwege de koude temperaturen en de onbegaanbare passen wordt de reis niet in de wintermaanden uitgevoerd.

Bezienswaardigheden Kazachstan

In Kazachstan ontdek je prachtige natuurgebieden en steden met een unieke sfeer. Alvast lekker in de stemming komen? Lees hier enkele bezienswaardigheden van een reis door Kazachstan.


Aksu Zhabagly

groepsreis kazachstanIn Kazachstan vinden we het oudste natuurreservaat van Centraal-Azië: Aksu Zhabagly. De naam is te danken aan de rivier Aksu en de bergketen Zhabagly, die zich beiden in het gebied bevinden. Wandelend door de mooie omgeving kom je naast uitzichten op de groene bergen en indrukwekkende watervallen ook tal van vogels tegen. Het reservaat is namelijk het thuis van maar liefst 130 verschillende vogelsoorten, waarvan er 11 bedreigd zijn.

 


Charyn Canyon

De Charyn Canyon is een van de grootste canyons ter wereld en wordt daarom ook wel het kleine broertje van de Grand Canyon genoemd. Tijdens een Kazachstan reis, stoppen we hier om te genieten van het indrukwekkende uitzicht op door erosie uitgesleten rotsformaties.


Kolsai-meren

In het indrukwekkende Tien Shan-gebergte vinden we een prachtig stuk natuur, de Kolsai meren. De meren bevinden zich op verschillende hoogtes en zijn verbonden door de Kolsai rivier. Het water is hier zo helder, dat je in de meren een adembenemende weerspiegeling van de heuvels, groene bossen en de besneeuwde bergtoppen in het gebied kan zien.


Almaty

Almaty, de voormalige hoofdstad van Kazachstan, is een stad met een typische Sovjetstempel. Je vindt er boulevards op paradebreedte, classicistische architectuur en veel parken. Uit de tsarentijd worden een aantal mooie kathedralen over gehouden, de hemelsblauwe Nikolaaskathedraal met een indrukwekkende verzameling relikwieën is zeker een bezoek waard. Vanuit Almaty kan er met een kabelbaan naar de heuvel Köktjube worden gegaan. Eenmaal boven kan je genieten van een mooi uitzicht over stad en de bergen aan de zuidkant.