Noorwegen

Rondreis Noorwegen

Het landschap van Noorwegen is uniek in Europa. In het noorden beukt de zee op de Noordkaap en kun je verdwalen in de enorme naaldbossen. In de rest van het land vindt je uitgestrekte landschappen, enorme hoogvlaktes en diepe fjorden. In de baaien tussen de kale heuvels van de eilandengroep Vesterålen ontdek je kleine dorpjes met rode houten huisjes. De vissers vertrekken nog steeds 's morgens vroeg uit hun dorp om ’s avonds van hun vangst stokvis te maken die dan te drogen wordt gehangen op enorme stellages.

Lees meer

Meer over Noorwegen

Beste reistijd Rusland, Noorwegen en Finland?
Dankzij de Warme Golfstroom is het klimaat voor de gebieden die we boven de poolcirkel bezoeken toch vrij mild. Zeker als je bedenkt dat dit gebied op dezelfde hoogte ligt als Groenland en Alaska. Vergeleken met Nederland is het echter een stuk frisser en wisselvalliger. Neem daarom warme kleding en een regenjas mee. De Scandinavische dagen zijn in de zomer lang! Dit komt door de middernachtzon, een natuurverschijnsel waarbij de zon gedurende 24 uur of meer niet onder gaat in het gebied boven de poolcirkel. Daarom is de zomer ook de beste reistijd. In de winter is het een groot gedeelte van het seizoen ook overdag onder het vriespunt.

Goed verzorgde rondreizen
We overnachten meestal in comfortabele middenklasse accommodaties met eigen douche en toilet. Sommige hotels hebben een sauna. We reizen door Scandinavië met een eigen bus, aangepast aan de groepsgrootte. Omdat de bus tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken. Op de trajecten van Sint Petersburg naar Petrozavodsk en van Kem naar Moermansk reizen we met de nachttrein. Naar en van Solovetski reizen we met de boot. Deze reis wordt begeleid door een ervaren Nederlandssprekende reisbegeleider om je het echte Noorwegen te laten zien.

Waarom Djoser?
De rondreis door Rusland, Noorwegen en Finland is erop gericht je optimaal te laten genieten van je vakantie. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Scandinavië rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Klantwaardering

9,0

Een prachtige reis en uitstekende combinatie van natuur en c...
Een prachtige reis en uitstekende combinatie van natuur en cultuur

Liesbeth H. - 9,0
Terug naar boven
Chat met Djoser