Overzicht Botswana rondreizen van Djoser

Rondreis Botswana

De Victoriawatervallen, de Okavangodelta en Chobe Nationaal Park… Dit zijn slechts een paar van de hoogtepunten op de Botswana rondreis. Tijdens de safari tussen woestijn en moeras zal je ook kennis maken met de uitgestrekte Afrikaanse wildernis, kuddes olifanten, de ‘big five’ en knapperende kampvuren.

Reviews Botswana reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Aangekondigd als een avontuur en dat was niet gelogen! Het programma zit tjokvol maar het enige wat je moet doen is je overgeven aan de prachtige natuur en genieten. Rots in de branding zijn Manda en Mojo die alles voor je regelen en je veilig op je bestemming brengen.Een must do !!

  9,0

  Rondreis Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 21 dagen kampeerreis of hotel/lodgereis

 • Prachtige reis! Lange reisdagen maar wat een mooie dingen gezien en gedaan. O.a. de Okavango Delta heeft ons de dieren zo dichtbij laten zien. Lodges op bijzondere plekken, goede bedden. Begeleiding kan niet beter, team Manda en Moyo are the best!

  9,0

  Rondreis Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 21 dagen kampeerreis of hotel/lodgereis

 • Een schitterende reis gehad! Het waren veel kilometers en veel hotels, maar het ene hoogtepunt volgde na het andere. Mede door de goede begeleiding van Manda en Moyo, wat een geweldig team zijn zij! Ik heb er intens van genoten.

  9,0

  Rondreis Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 21 dagen kampeerreis of hotel/lodgereis

 • Prachtige reis, wel flinke afstanden die afgelegd moeten worden, maar wat een afwisselend landschap. Onze reisleiders Manda en Moyo zijn een echt team, weten ontzettend veel te vertellen over van alles in zuidelijk Afrika, mede dankzij hen een onvergetelijke reis.

  8,0

  Rondreis Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 21 dagen kampeerreis of hotel/lodgereis

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Botswana

Goed verzorgde rondreizen
Boek je een rondreis bij Djoser, dan logeer je in goede middenklasse hotels. Overnachten we in de stad, dan ligt de accommodatie vaak centraal. Maar we zullen ook verblijven in een tent tijdens de kampeerreis. Wij zoeken de mooiste plekjes om te overnachten voor je uit, zo beleef je samen met ons een unieke ervaring! Diverse maaltijden zijn op deze reis inbegrepen. Er reist een ervaren reisbegeleider met ons mee.

Waarom Djoser
Tijdens de Botswana reis maken we onder andere een excursie naar Kaap de Goed Hoop. De entreegelden van de nationale parken zijn inclusief. Wij zoeken de mooiste routes voor je uit en regelen goede verzorging onderweg. Je bent vrij te bepalen welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Landinformatie Botswana

 • Hoofdstad: Gaborone
 • Andere bekende steden in Botswana: Maun en Francistown
 • Inwoners: 2,2 miljoen
 • Taal: Engels en Tswana
 • Munteenheid: Botswaanse pula
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil met Botswana. Tijdens onze wintertijd is het in Botswana 1 uur vroeger dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 582.000 km2
 • Geografie: In Botswana eindigt de rivier de Okavango, op een zeer bijzondere manier. Deze rivier eindigt namelijk niet in een andere rivier, een meer of een zee, zoals gebruikelijk is, maar midden in de woestijn; een zogenaamde binnendelta. Het is de grootste binnendelta ter wereld.

Beste reistijd Botswana

Botswana ligt in Zuid-Afrika, op het zuidelijk halfrond. Het is daarom het gehele jaar aangenaam om een Botswana rondreis te maken. Januari is daar de warmste dag van het jaar en juli de koudste. Precies het tegengestelde van het Nederlandse klimaat. In de winter is de temperatuur nog aangenaam, namelijk tussen de 15-20 graden. In de zomer ligt de temperatuur rond de 30 graden. Tussen de periode november en maart is het regenseizoen in Botswana. Ga je in de winterperiode een groepsreis door Botswana maken, neem dan ook wat warme kleding mee!

Bezienswaardigheden in Botswana

Gelegen in Afrika en omgeven door de landen Zimbabwe, Zuid-Afrika, Zambia en Namibië, ligt het land Botswana. In het oosten van het land zijn de savannes en steppes te vinden en het overige deel van het land wordt ingenomen door de Kalahari woestijn. Botswana biedt ongelooflijk veel safarimogelijkheden en een prachtige flora en fauna. Veel bezienswaardigheden mogen absoluut niet gemist worden tijdens je Botswana reis! Hieronder volgt een overzicht van de bezienswaardigheden.

Stad Maun: mix van moderniteit en traditie

De toerisme hoofdstad van Botswana is een mengeling van moderniteit en traditie. Aan de ene kant van de straat staan allerlei kleine, traditionele hutjes, maar daar tegenover staan grote moderne gebouwen. De laatste jaren is Maun uitgegroeid tot een toeristisch centrum met veel kleine winkelcentra, lodges en hotels. Maar daarnaast is een eeuwenoude traditie van de stammenbevolking terug te zien: de lokale bevolking komt met hun vee naar de stad om deze vervolgens te verkopen. Een leuke gewaarwording om te zien!

Chobe Nationaal Park

Chobe nationaal park BotswanaEén van de grootste concentraties wild van het continent Afrika wordt vertegenwoordigt in het Chobe Nationaal Park, met een aantal uitzonderingen zoals de neushoorn. Vooral olifanten zijn er veelvuldig aanwezig. Het enorme gebied is niet omheind, waardoor de wilde dieren genoeg bewegingsruimte hebben. Daarnaast is het Chobe Nationaal Park de beste plek om vogels te kijken, vooral in de omgeving van de rivieren in het park.

Moerasgebied Okavango Delta

De Okavango Delta is met 15.000 km2 het grootste moerasgebied ter wereld en bestaat onder andere uit savanne, grasvlaktes, rivieren, bebossing en riet-, papyrus en lelievelden. De Okavango Delta is erg belangrijk voor de bewoners van Botswana, want het is de enige watervoorziening in de Kalahari woestijn. Het gebied bestaat uit een gigantische dierenwereld. Je kunt er schildpadden, giraffen, krokodillen, nijlpaarden, olifanten, buffels, leeuwen en nog veel meer wilde dieren spotten! Vooral de wilde sitatoenga en lechwe antilopen zijn zeer zeldzaam. Een must tijdens je Botswana reis!

Traditionele eetgewoontes

Pap is één van de meest voorkomende hoofdbestanddelen van de maaltijd. Pap wordt traditioneel gemaakt van gierst of sorghumgierst, maar steeds vaker wordt het vervangen door geïmporteerde maismaaltijden. De lokale bewoners van de afgelegen gebieden verbouwen hun eigen gewassen. Zij vullen hun maaltijden aan met onder andere moroma, een ondergrondse knol en wilde paddenstoelen.