Bekijk de Rondreis Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 21 dagen kampeerreis of hotel/lodgereis van Djoser

Rondreis Namibië, Botswana & Victoriawatervallen 21 dagen kampeerreis of hotel/lodgereis

Safari langs de mooiste nationale parken

Vanaf € 3.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

De prachtige natuur van Namibië en Botswana is beschermd binnen de grenzen van de grote nationale parken. Beklim tijdens deze groepsrondreis de hoogste zandduinen ter wereld in Namib-Naukluft nationaal park, ervaar de spray van de machtige Victoriawatervallen, ga op zoek naar de Big Five in Chobe- en Etosha nationaal park en peddel in de Okavangodelta in een kano langs nijlpaarden.

Daarom Djoser

 • Unieke keuze uit accommodatie- of kampeervariant
 • Entreegelden nationale parken inclusief
 • Boottocht en 'gamedrive' in Chobe NP inbegrepen
 • Veel maaltijden inbegrepen
 • Enthousiaste crew die je het echte Afrika laten zien!
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 21 dagen kampeerreis of hotel/lodgereis
 1. Amsterdam - Windhoek
 2. aankomst Windhoek
 3. Windhoek - Ghanzi, wandeling met Khoisan
 4. Ghanzi - Maun
 5. Maun, excursie Okavangodelta (boottocht per mokoro)
 6. Maun - Nata
 7. Nata - Chobe nationaal park, 'gamecruise'
 8. Chobe NP, ochtend gamedrive - Victoriawatervallen
 9. Victoriawatervallen
 10. Victoriawatervallen - Katima Mulilo
 11. Katima Mulilo - Rundu
 12. Rundu - Grootfontein, bezoek Hoba-meteoriet
 13. Grootfontein - Etosha nationaal park, gamedrive
 14. Etosha NP, gamedrive
 15. Etosha NP - Twyfelfontein
 16. Twyfelfontein - Swakopmund
 17. Swakopmund
 18. Swakopmund - Solitaire - Sesriem
 19. Sesriem - Sossusvlei & Deadvlei - Windhoek
 20. Windhoek - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Koloniale en moderne architectuur in Windhoek

Dag 1 Amsterdam - Windhoek
Dag 2 aankomst Windhoek

Kerk Windhoek NamibiëWe vliegen naar Windhoek, de kleine hoofdstad van Namibië. ’s Middags ben je in de gelegenheid om het overzichtelijke kleine centrum te verkennen. Dit bestaat uit een mengeling van koloniale Duitse gebouwen en moderne architectuur. De Lutherse kerk aan de Peter Mullerstrasse is zeker een bezoekje waard en een handig oriëntatiepunt bij je wandeling. Achter deze kerk tref je het Tintenpalast, waar tegenwoordig het parlement zetelt. Op de Independence Avenue vind je winkels, restaurants en vlakbij in de Post Street Mall de Meteorieten-fontein, waarin brokstukken van de bekende Gibeon meteoriet prijken op een moderne stalen constructie. Strijk hier neer op een terrasje en geniet van een kop koffie met een Duitse apfelstrudel en laat de inwoners van Windhoek aan je voorbij trekken.


Kennismaken met de Khoisan, de Bosjesmannen

Dag 3 Windhoek - Ghanzi, wandeling met Khoisan
Dag 4 Ghanzi - Maun

Khoisan Bosjesmannen BotswanaWe verlaten de Namibische hoofdstad en rijden oostwaarts naar de grens met Botswana. In Ghanzi maken we kennis met de Khoisan, Bosjesmannen, de oorspronkelijke bewoners van deze regio. We maken hier een wandeling (1,5 uur) waarbij we kennismaken met de levensstijl van deze nog traditioneel levende bevolkingsgroep. Deze ervaren jagers en verzamelaars zijn meesterlijke spoorzoekers en attenderen je op sporen, uitwerpselen en pootafdrukken van dieren in de omgeving. Vrouwen verzamelen eetbare vruchten en insecten. Zij vertellen je graag wat wel en niet eetbaar is in de schijnbaar barre omgeving van de Kalahari-woestijn.


Per mokoro de Okavangodelta verkennen

Dag 5 Maun, excursie in de Okavangodelta (boottocht per mokoro)
Dag 6 Maun - Nata

Okavangodelta BotswanaDe volgende dag overnachten we in Maun, onze uitvalsbasis voor de Okavangodelta. De Okavango-rivier, die zijn oorsprong vindt in de hooglanden van Angola, verzandt hier in de Kalahari-woestijn. Een fijn vertakt labyrint van riviertjes, stroompjes en eilanden vormt het leefgebied van nijlpaarden, olifanten, verschillende antilopen en honderden vogelsoorten. De Okavango is een waar vogelparadijs en je hoort zeker de indringende roep van de vele visarenden. De volgende dag rijden we verder de delta in. We verkennen vervolgens de smalle waterwegen, waar waterlelies, hyacinten, papyrus en soms een nijlpaard de doorgang bemoeilijken, per mokoro, een uitgeholde boomstam. Lokaal ingehuurde vissers loodsen ons behendig door het doolhof van waterwegen en wijzen je op het aanwezige wild.

Na ons bezoek aan de spectaculaire Okavangodelta verblijven we ten noorden van Nata op een plek waar olifanten de regels bepalen. Nabij de lodge wordt de drinkwaterplaats frequent door deze reuzen bezocht en enkelen zijn zeer vertrouwd met de eigenaren van de lodge en hun bezoekers. Wie wil kan deelnemen aan een 'gamedrive' op de Makgadikgadi zoutpannen. We genieten van de mooie zonsondergang onder het genot van een drankje op een prachtige locatie.


Op zoek naar de Big Five in Chobe nationaal park

Dag 7 Nata - Chobe nationaal park, 'gamecruise'

Cheeta Chobe nationaal park BotswanaHet is kort rijden naar onze volgende bestemming, het Chobe nationaal park. We maken hier in de namiddag een mooie 'gamecruise' op de rivier, zodat je in de gelegenheid bent om het wild dat aan de oevers komt te observeren en te fotograferen. Vaak zien we olifanten, nijlpaarden en verschillende antilopen. De volgende ochtend vertrekken we vroeg voor een gamedrive met een open safarivoertuig. We gaan hierbij dieper het park in om zijn bewoners op te sporen. Het Chobe nationaal park is vooral bekend van beroemde natuurfilms, die hier gemaakt werden in opdracht van de National Geograpic Society. Met name de film Eternal Enemies, die vertelt over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena’s, geniet internationale faam. Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. In het najaar en de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Chobe-rivier.

Victoria watervallen; oorverdovend geraas van vallend water

Dag 8 Chobe NP, ochtend gamedrive - Victoriawatervallen (Zimbabwe)
Dag 9 Victoria watervallen (Zimbabwe)

Victoria Watervallen BotswanaNa de gamedrive rijden we naar de grens met Zimbabwe. In dit grensgebied wemelt het van de olifanten, getuige de vele bruine vlekken op de weg. De opstijgende fijne nevel van de indrukwekkende Victoriawatervallen kunnen we vanuit onze verblijfplaats al van ver waarnemen. 's Middags ben je al in de gelegenheid om letterlijk in de voetsporen van David Livingstone te treden, door een kijkje te nemen bij deze grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'. Je hebt een volledige dag tot je beschikking om de watervallen te bekijken of deel te nemen aan diverse optionele excursies. Wanneer je je letterlijk onder wilt dompelen in de Zambezi kun je hier een rafttrip maken, of als je dat te wild vindt, een tocht per kano of tegen de avond een 'sundowner' trip op de Zambezi. Om een goed beeld van de watervallen te krijgen kun je hier ook een rondvlucht maken, de 'Flight of the Angels'.


Kwando; per boot op zoek naar nijlpaarden

Dag 10 Victoria Falls - Katima Mulilo
Dag 11 Katima Mulilo - Rundu

Nijlpaard NamibiëNa het ontbijt verlaten we Zimbabwe en rijden we via Botswana de smalle Caprivi-strook binnen. Dit vreemde uitsteeksel van Namibië is het waterrijkste gebied van het land. We overnachten aan de oevers van de Kwando-rivier ten zuiden van Kongola. De rivier ontspringt in Angola en meandert via Zambia zuidwaarts. Uiteindelijk vormt zij de grens tussen Namibië en Botswana. Het Kwando-gebied staat bekend vanwege haar wildleven en de gebieden aan beide oeverkanten hebben een beschermde status. Vanuit de accommodatie worden er boottochten aangeboden om de rijke vogelpopulatie, nijlpaarden, krokodillen en ander wildleven gade te slaan.

We vervolgen onze reis westwaarts door de Caprivi-strip. We overnachten in het plaatsje Rundu dat op de grens met Angola ligt. Hier kan je deelnemen aan een dorpswandeling.


Wild zoeken op de zoutpan van het Etosha park

Dag 12 Rundu - Grootfontein, bezoek Hoba-meteoriet
Dag 13 Grootfontein - Etosha nationaal park, gamedrive
Dag 14 Etosha nationaal park, gamedrives

Niet ver van Grootfontein bezoeken we op een farm de Hoba-meteoriet. De steen met een omvang van 2,9 bij 1,2 meter heeft een geschatte zwaarte van 60 ton en kwam waarschijnlijk 80.000 jaar geleden op de aarde terecht. In het Oude Fort uit 1896 vind je een tentoonstelling over de lokale geschiedenis van Grootfontein.

Etosha NamibiëEtosha is ongetwijfeld één van de beste wildparken in Zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier volop de tijd om gamedrives met onze eigen truck te houden. De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek’ van droog water. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op afkomen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zien we dan ook de kuddes zebra's en gnoes. Meer inspanning vergt het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala. Met wat geluk zie je de hele Big Five. Bij alle restcamps kun je ook plaatsnemen bij een drinkwaterplaats. Van verre zie je hier kuddes olifanten aankomen om hun dorst te lessen.


Bijzondere rotsgravures bij Twyfelfontijn

Dag 15 Etosha NP - Twyfelfontein

Twijfelfontijn NamibiëIn de omgeving van Twyfelfontijn zijn meer dan 2000 rotsgravures van de Bosjesmannen gevonden. Onder leiding van een lokale gids kunnen we een korte wandeling hiernaartoe maken. Afbeeldingen van giraffen, olifanten en ander wild zijn de stille getuigen van een periode dat deze streek vruchtbaarder was dan tegenwoordig het geval is. Als er nog tijd is kunnen we een kijkje nemen bij enkele geologische curiositeiten als de 'verbrande berg' en de 'orgelpijpen'. Bij de orgelpijpen tref je door erosie gevormde zuilen aan van 150 miljoen jaar oud vulkanische gesteente. Met enig geluk vang je in deze omgeving een glimp op van de bijzondere woestijnolifanten


Duitse straatnamen in Swakopmund

Dag 16 Twyfelfontein - Cape Cross - Swakopmund
Dag 17 Swakopmund
Dag 18 Swakopmunnd - Kuiseb Canyon - Solitaire - Sesriem

Swakopmund NamibiëWe verlaten het binnenland en bereiken de Atlantische kust ten noorden van Swakopmund. Onze volgende stop is bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. Op deze locatie vind je een replica van het kruis dat hij hier oprichtte. Naast een historisch belangrijke plaats is Cape Cross vooral bekend vanwege de grote pelsrobbenkolonie. Naar schatting 75.000 robben tref je hier op de kust of in zee aan. De aanblik, het kabaal, maar vooral de penetrante visgeur, blijven je zeker enkele dagen bij.  

Swakopmund wordt beschouwd als een badplaats, hoewel het zeewater hier meestal ijzig koud is. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. Verder bezit Swakopmund een mooi aquarium en een museum dat een beeld schetst van haar geschiedenis en de bijzondere flora en fauna van het land. 's Avonds kan je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart.

In de omgeving van de stad zijn veel leuke (optionele) activiteiten te ondernemen, zoals 'quadbiken' door de zandduinen of een tocht waarbij je op de bijzondere woestijnbewoners wordt geattendeerd. Ook is het mogelijk om vluchten boven de Skeleton Coast te boeken of een boottocht op zee te maken. Tijdens deze tocht vanuit Walvisbaai maak je kennis met pelsrobben, pelikanen, dolfijnen en proef je, onder het genot van een drankje, heerlijke oesters.

Solitaire NamibiëWe verlaten Swakopmund in zuidelijke richting. In Walvisbaai stoppen we kort bij de boulevard om uit te kijken naar flamingo’s die zich vaak in de baai ophouden. We passeren de machtige Kuiseb Canyon, de plek waar de Duitse geoloog Henno Martin zich in de tweede wereldoorlog schuilhield.

Het gehucht Solitaire, vroeger (en nog steeds) niet meer dan een pompstation en winkel, kreeg wereldwijde bekendheid door het boek van de Nederlandse schrijver Ton van der Lee. Fameus was de appeltaart van wijlen Moose. In de namiddag bereiken we onze accommodatie in de omgeving van Sesriem.


Namib-Naukluft; fotogenieke dode bomen in de Deadvlei

Dag 19 Sesriem, bezoek Sossusvlei en Deadvlei - Windhoek
Dag 20 Windhoek - Amsterdam
Dag 21 Aankomst Amsterdam

Sossusvlei duinen NamibiëDe volgende ochtend staan we, om de hitte te vermijden, vroeg op voor een bezoek aan de Sossusvlei, een indrukwekkende duinpan die wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen. We rijden hiervoor het Namib-Naukluft nationaal park binnen. Aan weerszijden van de weg zien we de immense zandduinen. Het uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of het zand aan je voeten in het licht gloeit. We stoppen bij 'dune 45', een van de hoogste duinen. Het kost veel inspanning om deze 200 meter hoge duin te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke omliggende maanlandschap loont de moeite.

Deadvlei Sossusvlei NamibiaWe rijden verder het park in en stappen over op terreinwagens, die ons door het mulle zand naar de Sossusvlei brengen. We maken in deze bizarre omgeving een wandeling en ontdekken hoe taaie plantjes als de inara en verschillende diersoorten hier dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn. Indrukwekkend is de 'Deadvlei', waar 900 jaar dode bomen op een dunne zoutkorst een vreemd contrast vormen. In het ochtendlicht levert dit fotogenieke beelden op. We rijden vervolgens terug naar Windhoek voor de terugvlucht naar Nederland.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor reizen die starten en eindigen in Victoria Falls geldt onderstaande reisbeschrijving.

 

Victoria watervallen; oorverdovend geraas van vallend water

Dag 1 Amsterdam - Victoria watervallen
Dag 2 Aankomst Victoria watervallen
Dag 3 Victoria watervallen - Chobe nationaal park, ‘gamecruise’
Dag 4 Chobe nationaal park - Nata (omgeving)

Victoriia watervallenWe vliegen naar de Victoria watervallen, gelegen op de grens van Zimbabwe en Zambia. In de middag is er tijd om deze indrukwekkende omgeving te verkennen voordat we naar het Chobe nationaal park rijden. Aan het einde van de reis hebben we meer tijd om de watervallen uitgebreid te bezoeken en deel te nemen aan een tal van (optionele) activiteiten.

Het is kort rijden naar onze volgende bestemming, het Chobe nationaal park, onze eerste locatie in Botswana. We maken hier in de namiddag een mooie 'gamecruise' op de rivier, zodat je in de gelegenheid bent om het wild dat aan de oevers komt te observeren en te fotograferen. Vaak zien we olifanten, nijlpaarden en verschillende antilopen. In het najaar en de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Chobe-rivier. We genieten van de mooie zonsondergang onder genot van een drankje op een prachtige locatie.

Chobe gamedriveHet Chobe nationaal park is vooral bekend van beroemde natuurfilms, die hier gemaakt werden in opdracht van de National Geograpic Society. Met name de film Eternal Enemies, die vertelt over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena’s, geniet internationale faam. Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. Wie wil kan in de ochtend deelnemen aan een optionele ‘gamedrive’ per terreinwagen. We reizen vervolgens zuidwaarts en verblijven ten noorden van Nata op een plek waar olifanten de regels bepalen. Nabij de lodge wordt de drinkwaterplaats frequent door deze reuzen bezocht en enkelen zijn zeer vertrouwd met de eigenaren van de lodge en hun bezoekers.

Per mokoro de Okavangodelta verkennen

Dag 5 Nata – Maun
Dag 6 Maun, excursie Okavango delta

OkavangodeltaWe reizen vervolgens naar Maun, onze uitvalsbasis voor de Okavangodelta. De Okavango-rivier, die zijn oorsprong vindt in de hooglanden van Angola, verzandt hier in de Kalahari-woestijn. Een fijn vertakt labyrint van riviertjes, stroompjes en eilanden vormt het leefgebied van nijlpaarden, olifanten, verschillende antilopen en honderden vogelsoorten. De Okavango is een waar vogelparadijs en je hoort zeker de indringende roep van de vele visarenden. Na een overnachting rijden we de volgende dag verder de delta in. We verkennen vervolgens de smalle waterwegen, waar waterlelies, hyacinten, papyrus en soms een nijlpaard de doorgang bemoeilijken, per mokoro, een uitgeholde boomstam. Lokaal ingehuurde vissers loodsen ons behendig door het doolhof van waterwegen en wijzen je op het aanwezige wild. Na ons bezoek aan de spectaculaire Okavangodelta rijden we verder naar Ghanzi, nabij de grens van Namibië. Bereid je voor op een lange reisdag.

Kennismaken met de Khoisan, de Bosjesmannen

Dag 7 Maun - Ghanzi, wandeling Khoisan

In Ghanzi maken we kennis met de Khoisan, Bosjesmannen, de oorspronkelijke bewoners van deze regio. We maken hier een wandeling (1,5 uur) waarbij we kennismaken met de levensstijl van deze nog traditioneel levende bevolkingsgroep. Deze ervaren jagers en verzamelaars zijn meesterlijke spoorzoekers en attenderen je op sporen, uitwerpselen en pootafdrukken van dieren in de omgeving. Vrouwen verzamelen eetbare vruchten en insecten. Ze vertellen je graag wat wel en niet eetbaar is in de schijnbaar barre omgeving van de Kalahari-woestijn.
Wij verlaten de woestijn en rijden richting het westen naar Windhoek, de kleine hoofdstad van Namibië.

Koloniale en moderne architectuur in Windhoek

Dag 8 Ghanzi - Windhoek

Windhoek - Lutherse kerkZodra we ‘s middags aangekomen zijn in Windhoek, ben je in de gelegenheid om het overzichtelijke kleine centrum zelf te verkennen. Dit bestaat uit een mengeling van koloniale Duitse gebouwen en moderne architectuur. De Lutherse kerk aan de Peter Mullerstrasse is zeker een bezoekje waard en een handig oriëntatiepunt bij je wandeling. Achter deze kerk tref je het Tintenpalast, waar tegenwoordig het parlement zetelt. Op de Independence Avenue vind je winkels, restaurants en vlakbij in de Post Street Mall de Meteorieten-fontein, waarin brokstukken van de bekende Gibeon meteoriet prijken op een moderne stalen constructie. Strijk hier neer op een terrasje en geniet van een kop koffie met een Duitse apfelstrudel en laat de inwoners van Windhoek aan je voorbij trekken.

Namib-Naukluft; fotogenieke dode bomen in de Deadvlei

Dag 9 Windhoek - Sesriem, bezoek Sossusvlei

Namib Naukluft - DeadvleiDe volgende ochtend reizen we naar Sesriem voor een bezoek aan de Sossusvlei, een indrukwekkende duinpan die wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen. We rijden hiervoor het Namib-Naukluft nationaal park binnen. Aan weerszijden van de weg zien we de immense zandduinen. Het uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of het zand aan je voeten in het licht gloeit. We stoppen bij 'dune 45', een van de hoogste duinen. Het kost veel inspanning om deze 200 meter hoge duin te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke omliggende maanlandschap loont de moeite.

We rijden verder het park in en stappen over op terreinwagens, die ons door het mulle zand naar de Sossusvlei brengen. We maken in deze bizarre omgeving een wandeling en ontdekken hoe taaie plantjes als de inara en verschillende diersoorten hier dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn. Indrukwekkend is de 'Deadvlei', waar 900 jaar dode bomen op een dunne zoutkorst een vreemd contrast vormen.
We bereiken vervolgens de Atlantische kust ten noorden van Swakopmund.

Duitse straatnamen in Swakopmund

Dag 10 Sesriem - Solitaire - Swakopmund
Dag 11 Swakopmund

Het gehucht Solitaire, vroeger (en nog steeds) niet meer dan een pompstation en winkel, kreeg wereldwijde bekendheid door het boek van de Nederlandse schrijver Ton van der Lee. Fameus was de appeltaart van wijlen Moose. We passeren vervolgens de machtige Kuiseb Canyon, de plek waar de Duitse geoloog Henno Martin zich in de Tweede Wereldoorlog schuilhield. In Walvisbaai stoppen we kort bij de boulevard om uit te kijken naar flamingo’s die zich vaak in de baai ophouden. We bereiken vanuit het zuiden Swakopmund.

Djoser - SwakopmundSwakopmund wordt beschouwd als een badplaats, hoewel het zeewater hier meestal ijzig koud is. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. Verder bezit Swakopmund een mooi aquarium en een museum dat een beeld schetst van haar geschiedenis en de bijzondere flora en fauna van het land. 's Avonds kan je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart.

In de omgeving van de stad zijn veel leuke (optionele) activiteiten te ondernemen, zoals als 'quadbiken' door de zandduinen of een tocht waarbij je op de bijzondere woestijnbewoners wordt geattendeerd. Ook is het mogelijk om vluchten boven de Skeleton Coast te boeken of een boottocht op zee te maken. Tijdens deze tocht vanuit Walvisbaai maak je kennis met pelsrobben, pelikanen, dolfijnen en proef je, onder het genot van een drankje, heerlijke oesters.


Bijzondere rotsgravures bij Twyfelfontijn

Dag 12 Swakopmund -Twyfelfontein

Onderweg naar onze volgende bestemming stoppen we bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. Op deze locatie vind je een replica van het kruis dat hij hier oprichtte. Naast een historisch belangrijke plaats is Cape Cross vooral bekend vanwege de grote pelsrobbenkolonie. Naar schatting 75.000 robben tref je hier op de kust of in zee aan. De aanblik, het kabaal, maar vooral de penetrante visgeur, blijft je zeker enkele dagen bij.

In de omgeving van Twyfelfontijn zijn meer dan 2000 rotsgravures van de Bosjesmannen gevonden. Onder leiding van een lokale gids kunnen we een korte wandeling hiernaartoe maken. Afbeeldingen van giraffen, olifanten en ander wild zijn de stille getuigen van een periode dat deze streek vruchtbaarder was dan tegenwoordig het geval is. Als er nog tijd is kunnen we een kijkje nemen bij enkele geologische curiositeiten als de 'verbrande berg' en de 'orgelpijpen'. Bij de orgelpijpen tref je door erosie gevormde zuilen aan van 150 miljoen jaar oud vulkanische gesteente.


Wild zoeken op de zoutpan van het Etosha park

Dag 13 Twyfelfontein - Etosha nationaal park, 'gamedrive'
Dag 14 Etosha nationaal park, 'gamedrives'
Dag 15 Etosha nationaal park - Grootfontein

Djoser - Etosha leeuwEtosha is ongetwijfeld één van de beste wildparken in Zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier volop de tijd om gamedrives met onze eigen truck te houden. De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek’ van droog water. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op afkomen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zien we dan ook de kuddes zebra's en gnoes. Meer inspanning vergt het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala. Met wat geluk zie je de hele Big Five. Bij alle restcamps kun je ook plaatsnemen bij een drinkwaterplaats. Van verre zie je hier kuddes olifanten aankomen om hun dorst te lessen.

Niet ver van Grootfontein bezoeken we op een farm de Hoba-meteoriet. De steen met een omvang van 2,9 bij 1,2 meter heeft een geschatte zwaarte van 60 ton en kwam waarschijnlijk 80.000 jaar geleden op de aarde terecht. In het Oude Fort uit 1896 vind je een tentoonstelling over de lokale geschiedenis van Grootfontein.

Kwando; per boot op zoek naar nijlpaarden

Dag 16 Grootfontein - Rundu
Dag 17 Rundu - Katima Mulilo
Dag 18 Katima Mulilo - Victoria watervallen

Djoser NijlpaardWe vervolgen onze reis oostwaarts door de Caprivi-strip. We overnachten in het plaatsje Rundu dat op de grens met Angola ligt. Hier kan je deelnemen aan een dorpswandeling.
Na het ontbijt rijden we de smalle Caprivi-strook binnen. Dit vreemde uitsteeksel van Namibië is het waterrijkste gebied van het land. We overnachten aan de oevers van de Kwando-rivier ten zuiden van Kongola. De rivier ontspringt in Angola en meandert via Zambia zuidwaarts. Uiteindelijk vormt ze de grens tussen Namibië en Botswana. Het Kwando-gebied staat bekend vanwege haar wildleven en de gebieden aan beide oeverkanten hebben een beschermde status. Vanuit de accommodatie worden er boottochten aangeboden om de rijke vogelpopulatie, nijlpaarden, krokodillen en ander wildleven gade te slaan.

Victoria watervallen; Moshi-oa-Tunya

Dag 19 Victoria watervallen
Dag 20 Victoria watervallen - vlucht naar Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Zimbabwe - Victoria watervallenNa de vele onvergetelijke ervaringen komen we terug bij de Victoria watervallen, op de grens van Namibië en Zimbabwe. In dit grensgebied wemelt het van de olifanten, getuige de vele bruine vlekken op de weg. De opstijgende fijne nevel van de indrukwekkende Victoria watervallen kunnen we vanuit onze verblijfplaats al van ver waarnemen. 's Middags ben je al in de gelegenheid om letterlijk in de voetsporen van David Livingstone te treden, door een kijkje te nemen bij deze grootste watervallen van het Afrikaanse continent.

Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'. Je hebt een volledige dag tot je beschikking om de watervallen te bekijken of deel te nemen aan diverse optionele excursies. Wanneer je je letterlijk onder wilt dompelen in de Zambezi kun je hier een rafttrip maken, of als je dat te wild vindt, een tocht per kano of tegen de avond een 'sundowner' trip op de Zambezi. Om een goed beeld van de watervallen te krijgen kun je hier ook een rondvlucht maken, de 'Flight of the Angels'.

Op weg met Djoser

Hoewel de reisdagen tijdens onze reizen vaststaan en ook de accommodaties natuurlijk geregeld zijn, is iedereen vrij om te doen en te laten wat hij of zij wil als we eenmaal op de bestemming zijn gearriveerd. Onze reisbegeleiders hebben altijd ideeën en bieden ook een programma aan, maar voor zowel de vaste als de facultatieve excursies geldt dat je nooit verplicht bent om hieraan deel te nemen. Uiteraard zijn er uit veiligheid wel beperkingen aan je vrijheid, als we in een wildpark zijn. Als je besluit er zelf op uit te gaan, kan de reisbegeleiding je handige tips geven. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2023

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
01 dec - 21 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 200,- korting

3.695,-

Start - einde
22 dec - 11 jan
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
12 jan - 01 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

3.695,-

Start - einde
02 feb - 22 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

3.695,-

Start - einde
17 feb - 08 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
09 mrt - 29 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

3.095,-

Start - einde
05 apr - 25 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
03 mei - 23 mei
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde
24 mei - 13 jun
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
14 jun - 04 jul
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
6 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
09 jul - 29 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start en eindigt bij Victoriawatervallen.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde
14 jul - 03 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start en eindigt bij Victoriawatervallen met een vlucht via Johannesburg.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
26 jul - 15 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
30 jul - 19 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start en eindigt bij Victoriawatervallen.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
06 aug - 26 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start en eindigt bij Victoriawatervallen.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
20 aug - 09 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start en eindigt bij Victoriawatervallen.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
06 sep - 26 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde
13 sep - 03 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.545,-

Start - einde
20 sep - 10 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
nog 2 deelnemers nodig

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde
27 sep - 17 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde
11 okt - 31 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde
18 okt - 07 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.545,-

Start - einde
08 nov - 28 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.545,-

Start - einde
29 nov - 19 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.545,-

Start - einde
20 dec - 09 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.695,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
10 jan - 30 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
31 jan - 20 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
07 feb - 27 feb
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
28 feb - 20 mrt
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
21 mrt - 10 apr
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
04 apr - 24 apr
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
11 apr - 01 mei
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
02 mei - 22 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
23 mei - 12 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
13 jun - 03 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Inclusief

Bij kampeerreis:

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
 • 3 overnachtingen in hotels & 15 tentovernachtingen
 • Maaltijden; 18 x ontbijt, 13 x lunch & 13 x diner
 • Gebruik kampeeruitrusting
 • Diensten meereizende campcourier
 • Engelssprekende chauffeur/gids
 • Wandeling met Khoisan bushmen
 • Excursie in de Okavangodelta
 • Gamecruise op de Chobe-rivier
 • Ochtend gamedrive in Chobe nationaal park
 • Bezoek aan Hoba-meteoriet
 • Gamedrives met onze truck in Etosha nationaal park
 • Entreegelden nationale parken inbegrepen


Bij hotelreis (upgrade met toeslag van €595,-):

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels/ lodges en tented camps
 • 18 x ontbijt & 13 x lunch
 • Diensten meereizende campcourier
 • Engelssprekende chauffeur/gids
 • Wandeling met Khoisan bushmen
 • Excursie in de Okavangodelta
 • Gamecruise op de Chobe-rivier
 • Ochtend gamedrive in Chobe nationaal park
 • Bezoek aan Hoba-meteoriet
 • Gamedrives met onze truck in Etosha nationaal park
 • Entreegelden nationale parken inbegrepen

Exclusief

Overige maaltijden, visa, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Opmerkingen

De reis kan worden geboekt als een kampeerreis of een variant waarbij in hotels, lodges of tented camps kan worden overnacht. Deelnemers van beide varianten overnachten op dezelfde lokaties. Getoonde verkoopprijzen zijn op basis van kamperen in een gedeelde tent. In het boekingsformulier kan een ‘upgrade’ naar de hotel/lodge variant worden aangevinkt. De meerprijs hiervoor bedraagt € 595,- per persoon. Binnen een boeking kunnen deelnemers individueel kiezen voor kamperen of hotels/lodges.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 21 dagen kampeerreis of hotel/lodgereis

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Bij aankomst in Windhoek zei de gids:” This is not a holiday. This is an adventure”. Een avontuur is het geworden. Wat hebben we met elkaar genoten van de natuur, de dieren, het eten en de prachtige locaties waar we verbleven. Een rechtstreeks vlucht op Windhoek maakt deze reis zeker een 10.

  8,0

 • Prachtige reis, zeer afwisselend wat betreft natuur en cultuur waarbij je kan observeren en ervaren. Een aanrader voor iedere reiziger die gevarieerd geïnspireerd en geprikkeld wil worden!

  9,0

 • Het was een prachtige reis naar prachtige landen. Een avontuur. We hadden een fantastische reisleider en een hele goeie chauffeur. Een reis om nooit te vergeten

  8,0

 • Een onvergetelijke, fantastische en afwisselende reis langs vele highlights van Namibië, Botswana en Zimbabwe (Victoria Falls). Een gezellig en enthousiast reisgezelschap. Onze begeleiders, Manda en Mojo, waren top. Een overweldigende natuur. Een super vakantie!

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

Bij boeking kan de keuze worden gemaakt om tijdens deze reis te overnachten in tenten of te overnachten in comfortabele hotels, chalets, lodges of tented camps. Op alle plekken overnachten de kampeerders op dezelfde locatie als de deelnemers die voor de accommodatievariant hebben gekozen.

Deelnemers die kiezen voor de hotel/lodgevariant overnachten voornamelijk in middenklasse hotels, chalets, lodges en enkele keren (nabij Nata en Sossusvlei) in comfortabale tented camps. De toeslag voor de accommodatievariant bedraagt €595,- en dient in het boekingsformulier te worden aangevinkt.

Het verblijft voor de hotel/lodgevariant is op basis van ontbijt en lunch. De contrasten tussen de accommodaties zijn soms groot. De meeste accommodaties zijn karakteristiek voor de regio en liggen veelal midden in de natuur op de mooiste plekjes. Chalets hebben meestal een eigen terras, een ingebouwde keuken en barbecuefaciliteiten buiten. Sommige accommodaties zijn voorzien van een zwembad.

Deelnemers die kiezen voor de kampeervariant overnachten in Windhoek en Swakopmund in een hotel. Op alle andere locaties wordt overnacht in ruime, makkelijk op te zetten koepeltentjes, die bij de ingang voorzien zijn van muskietengaas. Wij zorgen voor alle kampeerspullen, behalve voor je (warme) slaapzak, ook slaapmatjes zijn aanwezig. Het meenemen van je eigen tent is niet toegestaan.

De sanitaire voorzieningen op de kampeerterreinen in Namibië, Botswana en Zimbabwe zijn van goede kwaliteit. Af en toe zijn er zelfs heerlijk warme douches en kun je een verkoelende duik nemen in het zwembad! Vaak tref je er ook een kleine kampwinkel aan en een bar met koude drankjes.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Windhoek Safari Hotel
Ghanzi Kalahari Arms Hotel
Maun Sitatunga Camp
Nata Elephant Sands
Chobe Thebe River Lodge
Victoria Watervallen Explorer Village
Katima Mulilo Sharwimbo River Camp
Rundu Nkwazi River Lodge
Swakopmund Hotel Gruner Kranz
Sossusvlei Desert Camp


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer/tent

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht, zowel bij de kampeerreis als bij de upgrade naar hotel/lodge.

Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer in de hotels/lodges boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Deelnemers aan de kampeerreis kunnen beschikken over een eigen tent en een eenpersoonskamer in Windhoek. De toeslag hiervoor bedraagt vanaf € 275,-.

 • Zwembad Safari Court Hotel Windhoek Namibië Djoser

  In Windhoek verblijven we met de groep in een hotel met zwembad

 • Restaurant Safari Court Hotel Windhoek Namibië Djoser

  Het ontbijt is tijdens de reis inbegrepen

 • Slaapkamer Safari Court Hotel Windhoek Namibië Djoser
 • Kamperen Botswana Djoser

  Tijdens de meerdaagse safari in Botswana kamperen we op de mooiste plekjes

 • Kalahari Arms Hotel Ghanzi Botswana Djoser
 • Kamer Kalahari Arms Hotel Botswana Djoser
 • Tented Camp Elephant Sands Nata Namibië Djoser

  We overnachten nabij Nata en de Sossusvlei in comfortabele tented camps

 • Katima Mulilo - Sharwimbo river camp
 • Nata - Elephantsands

  Bij onze accommodatie in Nata kom je oog in oog te staan met een olifant

 • Zwembad Thebe River Lodge Chobe Namibië Djoser

  Verschillende accommodaties hebben een zwembad waarin je een verfrissende duik kunt nemen

 • Kamer Thebe River Lodge Chobe Namibië Djoser
 • Een meereizende kok tovert tijdens de reis, met behulp van de reizigers, de heerlijkste maaltijden op tafel

 • Kamer Shearwater Explorer Village Vic Falls Zimbabwe Djoser
 • Victoria Falls - Explorers village

  Ons hotel in Vic Falls heeft een aangename lobby en ligt op loopafstand van de watervallen

 • Badkamer Sharwimbo River Camp Namibië Djoser

  De sanitaire voorzieningen op de kampeerterreinen zijn van goede kwaliteit

 • Huisje buitenaf Nkwazi River Lodge

  In Rundu overnachten we in een charmante lodge aan de rivier

 • Kamer Nkwazi River Lodge Rundu Namibië Djoser
 • Zitje aan de rivier van Nkwazi River Lodge Namibië Djoser

  Geniet van de relaxe sfeer aan de rivier

 • Sossusvlei - Desert camp

  Ons camp in de Sossusvlei gaat op in de omgeving

 • Kamperen Sossusvlei Namibië Djoser
 • Zwembad Desert Camp Sesriem Namibië Djoser

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.