Rondreis Namibië, Botswana & Victoriawatervallen 21 dagen kampeerreis of hotel/lodgereis
Safari langs de mooiste nationale parken
Vanaf € 3.295,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
De prachtige natuur van Namibië en Botswana is beschermd binnen de grenzen van de grote nationale parken. Beklim tijdens deze groepsrondreis de hoogste zandduinen ter wereld in Namib-Naukluft nationaal park, ervaar de spray van de machtige Victoriawatervallen, ga op zoek naar de Big Five in Chobe- en Etosha nationaal park en peddel in de Okavangodelta in een kano langs nijlpaarden.
Daarom Djoser
- Unieke keuze uit accommodatie- of kampeervariant
- Entreegelden nationale parken inclusief
- Boottocht en 'gamedrive' in Chobe NP inbegrepen
- Veel maaltijden inbegrepen
- Enthousiaste crew die je het echte Afrika laten zien!
- Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol
Alle reisinformatie
Route en kaart
- Amsterdam - Windhoek
- aankomst Windhoek
- Windhoek - Ghanzi, wandeling met Khoisan
- Ghanzi - Maun
- Maun, excursie Okavangodelta (boottocht per mokoro)
- Maun - Nata
- Nata - Chobe nationaal park, 'gamecruise'
- Chobe NP, ochtend gamedrive - Victoriawatervallen
- Victoriawatervallen
- Victoriawatervallen - Katima Mulilo
- Katima Mulilo - Rundu
- Rundu - Grootfontein, bezoek Hoba-meteoriet
- Grootfontein - Etosha nationaal park, gamedrive
- Etosha NP, gamedrive
- Etosha NP - Twyfelfontein
- Twyfelfontein - Swakopmund
- Swakopmund
- Swakopmund - Solitaire - Sesriem
- Sesriem - Sossusvlei & Deadvlei - Windhoek
- Windhoek - Amsterdam
- aankomst Amsterdam
Reisbeschrijving
Koloniale en moderne architectuur in Windhoek
Dag 1 Amsterdam - Windhoek
Dag 2 aankomst Windhoek
We vliegen naar Windhoek, de kleine hoofdstad van Namibië. ’s Middags ben je in de gelegenheid om het overzichtelijke kleine centrum te verkennen. Dit bestaat uit een mengeling van koloniale Duitse gebouwen en moderne architectuur. De Lutherse kerk aan de Peter Mullerstrasse is zeker een bezoekje waard en een handig oriëntatiepunt bij je wandeling. Achter deze kerk tref je het Tintenpalast, waar tegenwoordig het parlement zetelt. Op de Independence Avenue vind je winkels, restaurants en vlakbij in de Post Street Mall de Meteorieten-fontein, waarin brokstukken van de bekende Gibeon meteoriet prijken op een moderne stalen constructie. Strijk hier neer op een terrasje en geniet van een kop koffie met een Duitse apfelstrudel en laat de inwoners van Windhoek aan je voorbij trekken.
Kennismaken met de Khoisan, de Bosjesmannen
Dag 3 Windhoek - Ghanzi, wandeling met Khoisan
Dag 4 Ghanzi - Maun
We verlaten de Namibische hoofdstad en rijden oostwaarts naar de grens met Botswana. In Ghanzi maken we kennis met de Khoisan, Bosjesmannen, de oorspronkelijke bewoners van deze regio. We maken hier een wandeling (1,5 uur) waarbij we kennismaken met de levensstijl van deze nog traditioneel levende bevolkingsgroep. Deze ervaren jagers en verzamelaars zijn meesterlijke spoorzoekers en attenderen je op sporen, uitwerpselen en pootafdrukken van dieren in de omgeving. Vrouwen verzamelen eetbare vruchten en insecten. Zij vertellen je graag wat wel en niet eetbaar is in de schijnbaar barre omgeving van de Kalahari-woestijn.
Per mokoro de Okavangodelta verkennen
Dag 5 Maun, excursie in de Okavangodelta (boottocht per mokoro)
Dag 6 Maun - Nata
De volgende dag overnachten we in Maun, onze uitvalsbasis voor de Okavangodelta. De Okavango-rivier, die zijn oorsprong vindt in de hooglanden van Angola, verzandt hier in de Kalahari-woestijn. Een fijn vertakt labyrint van riviertjes, stroompjes en eilanden vormt het leefgebied van nijlpaarden, olifanten, verschillende antilopen en honderden vogelsoorten. De Okavango is een waar vogelparadijs en je hoort zeker de indringende roep van de vele visarenden. De volgende dag rijden we verder de delta in. We verkennen vervolgens de smalle waterwegen, waar waterlelies, hyacinten, papyrus en soms een nijlpaard de doorgang bemoeilijken, per mokoro, een uitgeholde boomstam. Lokaal ingehuurde vissers loodsen ons behendig door het doolhof van waterwegen en wijzen je op het aanwezige wild.
Na ons bezoek aan de spectaculaire Okavangodelta verblijven we ten noorden van Nata op een plek waar olifanten de regels bepalen. Nabij de lodge wordt de drinkwaterplaats frequent door deze reuzen bezocht en enkelen zijn zeer vertrouwd met de eigenaren van de lodge en hun bezoekers. Wie wil kan deelnemen aan een optionele 'gamedrive' (minimaal 4 deelnemers nodig) op de Makgadikgadi zoutpannen. We genieten van de mooie zonsondergang onder het genot van een drankje op een prachtige locatie.
Op zoek naar de Big Five in Chobe nationaal park
Dag 7 Nata - Chobe nationaal park, 'gamecruise'
Het is kort rijden naar onze volgende bestemming, het Chobe nationaal park. We maken hier in de namiddag een mooie 'gamecruise' op de rivier, zodat je in de gelegenheid bent om het wild dat aan de oevers komt te observeren en te fotograferen. Vaak zien we olifanten, nijlpaarden en verschillende antilopen. De volgende ochtend vertrekken we vroeg voor een gamedrive met een open safarivoertuig. We gaan hierbij dieper het park in om zijn bewoners op te sporen. Het Chobe nationaal park is vooral bekend van beroemde natuurfilms, die hier gemaakt werden in opdracht van de National Geograpic Society. Met name de film Eternal Enemies, die vertelt over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena’s, geniet internationale faam. Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. In het najaar en de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Chobe-rivier.
Victoria watervallen; oorverdovend geraas van vallend water
Dag 8 Chobe NP, ochtend gamedrive - Victoriawatervallen (Zimbabwe)
Dag 9 Victoria watervallen (Zimbabwe)
Na de gamedrive rijden we naar de grens met Zimbabwe. In dit grensgebied wemelt het van de olifanten, getuige de vele bruine vlekken op de weg. De opstijgende fijne nevel van de indrukwekkende Victoriawatervallen kunnen we vanuit onze verblijfplaats al van ver waarnemen. 's Middags ben je al in de gelegenheid om letterlijk in de voetsporen van David Livingstone te treden, door een kijkje te nemen bij deze grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'. Je hebt een volledige dag tot je beschikking om de watervallen te bekijken of deel te nemen aan diverse optionele excursies. Wanneer je je letterlijk onder wilt dompelen in de Zambezi kun je hier een rafttrip maken, of als je dat te wild vindt, een tocht per kano of tegen de avond een 'sundowner' trip op de Zambezi. Om een goed beeld van de watervallen te krijgen kun je hier ook een rondvlucht maken, de 'Flight of the Angels'.
Kwando; per boot op zoek naar nijlpaarden
Dag 10 Victoria Falls - Katima Mulilo
Dag 11 Katima Mulilo - Rundu
Na het ontbijt verlaten we Zimbabwe en rijden we via Botswana de smalle Caprivi-strook binnen. Dit vreemde uitsteeksel van Namibië is het waterrijkste gebied van het land. We overnachten aan de oevers van de Kwando-rivier ten zuiden van Kongola. De rivier ontspringt in Angola en meandert via Zambia zuidwaarts. Uiteindelijk vormt zij de grens tussen Namibië en Botswana. Het Kwando-gebied staat bekend vanwege haar wildleven en de gebieden aan beide oeverkanten hebben een beschermde status. Vanuit de accommodatie worden er boottochten aangeboden om de rijke vogelpopulatie, nijlpaarden, krokodillen en ander wildleven gade te slaan.
We vervolgen onze reis westwaarts door de Caprivi-strip. We overnachten in het plaatsje Rundu dat op de grens met Angola ligt. Hier kan je deelnemen aan een dorpswandeling of een boottocht maken op de rivier.
Wild zoeken op de zoutpan van het Etosha park
Dag 12 Rundu - Grootfontein, bezoek Hoba-meteoriet
Dag 13 Grootfontein - Etosha nationaal park, gamedrive
Dag 14 Etosha nationaal park, gamedrives
Niet ver van Grootfontein bezoeken we op een farm de Hoba-meteoriet. De steen met een omvang van 2,9 bij 1,2 meter heeft een geschatte zwaarte van 60 ton en kwam waarschijnlijk 80.000 jaar geleden op de aarde terecht. In het Oude Fort uit 1896 vind je een tentoonstelling over de lokale geschiedenis van Grootfontein.
Etosha is ongetwijfeld één van de beste wildparken in Zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier volop de tijd om gamedrives met onze eigen truck te houden. De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek’ van droog water. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op afkomen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zien we dan ook de kuddes zebra's en gnoes. Meer inspanning vergt het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala. Met wat geluk zie je de hele Big Five. Bij alle restcamps kun je ook plaatsnemen bij een drinkwaterplaats. Van verre zie je hier kuddes olifanten aankomen om hun dorst te lessen.
Bijzondere rotsgravures bij Twyfelfontijn
Dag 15 Etosha NP - Twyfelfontein
In de omgeving van Twyfelfontijn zijn meer dan 2000 rotsgravures van de Bosjesmannen gevonden. Onder leiding van een lokale gids kunnen we een korte wandeling hiernaartoe maken. Afbeeldingen van giraffen, olifanten en ander wild zijn de stille getuigen van een periode dat deze streek vruchtbaarder was dan tegenwoordig het geval is. Als er nog tijd is kunnen we een kijkje nemen bij enkele geologische curiositeiten als de 'verbrande berg' en de 'orgelpijpen'. Bij de orgelpijpen tref je door erosie gevormde zuilen aan van 150 miljoen jaar oud vulkanische gesteente.
Duitse straatnamen in Swakopmund
Dag 16 Twyfelfontein - Cape Cross - Swakopmund
Dag 17 Swakopmund
Dag 18 Swakopmunnd - Kuiseb Canyon - Solitaire - Sesriem
We verlaten het binnenland en bereiken de Atlantische kust ten noorden van Swakopmund. Onze volgende stop is bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. Op deze locatie vind je een replica van het kruis dat hij hier oprichtte. Naast een historisch belangrijke plaats is Cape Cross vooral bekend vanwege de grote pelsrobbenkolonie. Naar schatting 75.000 robben tref je hier op de kust of in zee aan. De aanblik, het kabaal, maar vooral de penetrante visgeur, blijven je zeker enkele dagen bij.
Swakopmund wordt beschouwd als een badplaats, hoewel het zeewater hier meestal ijzig koud is. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. Verder bezit Swakopmund een mooi aquarium en een museum dat een beeld schetst van haar geschiedenis en de bijzondere flora en fauna van het land. 's Avonds kan je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart.
In de omgeving van de stad zijn veel leuke (optionele) activiteiten te ondernemen, zoals 'quadbiken' door de zandduinen of een tocht waarbij je op de bijzondere woestijnbewoners wordt geattendeerd. Ook is het mogelijk om vluchten boven de Skeleton Coast te boeken of een boottocht op zee te maken. Tijdens deze tocht vanuit Walvisbaai maak je kennis met pelsrobben, pelikanen, dolfijnen en proef je, onder het genot van een drankje, heerlijke oesters.
We verlaten Swakopmund in zuidelijke richting. In Walvisbaai stoppen we kort bij de boulevard om uit te kijken naar flamingo’s die zich vaak in de baai ophouden. We passeren de machtige Kuiseb Canyon, de plek waar de Duitse geoloog Henno Martin zich in de tweede wereldoorlog schuilhield.
Het gehucht Solitaire, vroeger (en nog steeds) niet meer dan een pompstation en winkel, kreeg wereldwijde bekendheid door het boek van de Nederlandse schrijver Ton van der Lee. Fameus was de appeltaart van wijlen Moose. In de namiddag bereiken we onze accommodatie in de omgeving van Sesriem.
Namib-Naukluft; fotogenieke dode bomen in de Deadvlei
Dag 19 Sesriem, bezoek Sossusvlei en Deadvlei - Windhoek
Dag 20 Windhoek - Amsterdam
Dag 21 Aankomst Amsterdam
De volgende ochtend staan we, om de hitte te vermijden, vroeg op voor een bezoek aan de Sossusvlei, een indrukwekkende duinpan die wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen. We rijden hiervoor het Namib-Naukluft nationaal park binnen. Aan weerszijden van de weg zien we de immense zandduinen. Het uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of het zand aan je voeten in het licht gloeit. We stoppen bij 'dune 45', een van de hoogste duinen. Het kost veel inspanning om deze 200 meter hoge duin te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke omliggende maanlandschap loont de moeite.
We rijden verder het park in en stappen over op terreinwagens, die ons door het mulle zand naar de Sossusvlei brengen. We maken in deze bizarre omgeving een wandeling en ontdekken hoe taaie plantjes als de inara en verschillende diersoorten hier dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn. Indrukwekkend is de 'Deadvlei', waar 900 jaar dode bomen op een dunne zoutkorst een vreemd contrast vormen. In het ochtendlicht levert dit fotogenieke beelden op. We rijden vervolgens terug naar Windhoek voor de terugvlucht naar Nederland.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Voor reizen die starten en eindigen in Victoria Falls geldt onderstaande reisbeschrijving.
Victoria watervallen; oorverdovend geraas van vallend water
Dag 1 Amsterdam - Victoria watervallen
Dag 2 Aankomst Victoria watervallen
Dag 3 Victoria watervallen - Chobe nationaal park, ‘gamecruise’
Dag 4 Chobe nationaal park - Nata (omgeving)
We vliegen naar de Victoria watervallen, gelegen op de grens van Zimbabwe en Zambia. In de middag is er tijd om deze indrukwekkende omgeving te verkennen voordat we naar het Chobe nationaal park rijden. Aan het einde van de reis hebben we meer tijd om de watervallen uitgebreid te bezoeken en deel te nemen aan een tal van (optionele) activiteiten.
Het is kort rijden naar onze volgende bestemming, het Chobe nationaal park, onze eerste locatie in Botswana. We maken hier in de namiddag een mooie 'gamecruise' op de rivier, zodat je in de gelegenheid bent om het wild dat aan de oevers komt te observeren en te fotograferen. Vaak zien we olifanten, nijlpaarden en verschillende antilopen. In het najaar en de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Chobe-rivier. We genieten van de mooie zonsondergang onder genot van een drankje op een prachtige locatie.
Het Chobe nationaal park is vooral bekend van beroemde natuurfilms, die hier gemaakt werden in opdracht van de National Geograpic Society. Met name de film Eternal Enemies, die vertelt over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena’s, geniet internationale faam. Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. Wie wil kan in de ochtend deelnemen aan een optionele ‘gamedrive’ per terreinwagen. We reizen vervolgens zuidwaarts en verblijven ten noorden van Nata op een plek waar olifanten de regels bepalen. Nabij de lodge wordt de drinkwaterplaats frequent door deze reuzen bezocht en enkelen zijn zeer vertrouwd met de eigenaren van de lodge en hun bezoekers.
Per mokoro de Okavangodelta verkennen
Dag 5 Nata – Maun
Dag 6 Maun, excursie Okavango delta
We reizen vervolgens naar Maun, onze uitvalsbasis voor de Okavangodelta. De Okavango-rivier, die zijn oorsprong vindt in de hooglanden van Angola, verzandt hier in de Kalahari-woestijn. Een fijn vertakt labyrint van riviertjes, stroompjes en eilanden vormt het leefgebied van nijlpaarden, olifanten, verschillende antilopen en honderden vogelsoorten. De Okavango is een waar vogelparadijs en je hoort zeker de indringende roep van de vele visarenden. Na een overnachting rijden we de volgende dag verder de delta in. We verkennen vervolgens de smalle waterwegen, waar waterlelies, hyacinten, papyrus en soms een nijlpaard de doorgang bemoeilijken, per mokoro, een uitgeholde boomstam. Lokaal ingehuurde vissers loodsen ons behendig door het doolhof van waterwegen en wijzen je op het aanwezige wild. Na ons bezoek aan de spectaculaire Okavangodelta rijden we verder naar Ghanzi, nabij de grens van Namibië. Bereid je voor op een lange reisdag.
Kennismaken met de Khoisan, de Bosjesmannen
Dag 7 Maun - Ghanzi, wandeling Khoisan
In Ghanzi maken we kennis met de Khoisan, Bosjesmannen, de oorspronkelijke bewoners van deze regio. We maken hier een wandeling (1,5 uur) waarbij we kennismaken met de levensstijl van deze nog traditioneel levende bevolkingsgroep. Deze ervaren jagers en verzamelaars zijn meesterlijke spoorzoekers en attenderen je op sporen, uitwerpselen en pootafdrukken van dieren in de omgeving. Vrouwen verzamelen eetbare vruchten en insecten. Ze vertellen je graag wat wel en niet eetbaar is in de schijnbaar barre omgeving van de Kalahari-woestijn.
Wij verlaten de woestijn en rijden richting het westen naar Windhoek, de kleine hoofdstad van Namibië.
Koloniale en moderne architectuur in Windhoek
Dag 8 Ghanzi - Windhoek
Zodra we ‘s middags aangekomen zijn in Windhoek, ben je in de gelegenheid om het overzichtelijke kleine centrum zelf te verkennen. Dit bestaat uit een mengeling van koloniale Duitse gebouwen en moderne architectuur. De Lutherse kerk aan de Peter Mullerstrasse is zeker een bezoekje waard en een handig oriëntatiepunt bij je wandeling. Achter deze kerk tref je het Tintenpalast, waar tegenwoordig het parlement zetelt. Op de Independence Avenue vind je winkels, restaurants en vlakbij in de Post Street Mall de Meteorieten-fontein, waarin brokstukken van de bekende Gibeon meteoriet prijken op een moderne stalen constructie. Strijk hier neer op een terrasje en geniet van een kop koffie met een Duitse apfelstrudel en laat de inwoners van Windhoek aan je voorbij trekken.
Namib-Naukluft; fotogenieke dode bomen in de Deadvlei
Dag 9 Windhoek - Sesriem, bezoek Sossusvlei
De volgende ochtend reizen we naar Sesriem voor een bezoek aan de Sossusvlei, een indrukwekkende duinpan die wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen. We rijden hiervoor het Namib-Naukluft nationaal park binnen. Aan weerszijden van de weg zien we de immense zandduinen. Het uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of het zand aan je voeten in het licht gloeit. We stoppen bij 'dune 45', een van de hoogste duinen. Het kost veel inspanning om deze 200 meter hoge duin te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke omliggende maanlandschap loont de moeite.
We rijden verder het park in en stappen over op terreinwagens, die ons door het mulle zand naar de Sossusvlei brengen. We maken in deze bizarre omgeving een wandeling en ontdekken hoe taaie plantjes als de inara en verschillende diersoorten hier dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn. Indrukwekkend is de 'Deadvlei', waar 900 jaar dode bomen op een dunne zoutkorst een vreemd contrast vormen.
We bereiken vervolgens de Atlantische kust ten noorden van Swakopmund.
Duitse straatnamen in Swakopmund
Dag 10 Sesriem - Solitaire - Swakopmund
Dag 11 Swakopmund
Het gehucht Solitaire, vroeger (en nog steeds) niet meer dan een pompstation en winkel, kreeg wereldwijde bekendheid door het boek van de Nederlandse schrijver Ton van der Lee. Fameus was de appeltaart van wijlen Moose. We passeren vervolgens de machtige Kuiseb Canyon, de plek waar de Duitse geoloog Henno Martin zich in de Tweede Wereldoorlog schuilhield. In Walvisbaai stoppen we kort bij de boulevard om uit te kijken naar flamingo’s die zich vaak in de baai ophouden. We bereiken vanuit het zuiden Swakopmund.
Swakopmund wordt beschouwd als een badplaats, hoewel het zeewater hier meestal ijzig koud is. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. Verder bezit Swakopmund een mooi aquarium en een museum dat een beeld schetst van haar geschiedenis en de bijzondere flora en fauna van het land. 's Avonds kan je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart.
In de omgeving van de stad zijn veel leuke (optionele) activiteiten te ondernemen, zoals als 'quadbiken' door de zandduinen of een tocht waarbij je op de bijzondere woestijnbewoners wordt geattendeerd. Ook is het mogelijk om vluchten boven de Skeleton Coast te boeken of een boottocht op zee te maken. Tijdens deze tocht vanuit Walvisbaai maak je kennis met pelsrobben, pelikanen, dolfijnen en proef je, onder het genot van een drankje, heerlijke oesters.
Bijzondere rotsgravures bij Twyfelfontijn
Dag 12 Swakopmund -Twyfelfontein
Onderweg naar onze volgende bestemming stoppen we bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. Op deze locatie vind je een replica van het kruis dat hij hier oprichtte. Naast een historisch belangrijke plaats is Cape Cross vooral bekend vanwege de grote pelsrobbenkolonie. Naar schatting 75.000 robben tref je hier op de kust of in zee aan. De aanblik, het kabaal, maar vooral de penetrante visgeur, blijft je zeker enkele dagen bij.
In de omgeving van Twyfelfontijn zijn meer dan 2000 rotsgravures van de Bosjesmannen gevonden. Onder leiding van een lokale gids kunnen we een korte wandeling hiernaartoe maken. Afbeeldingen van giraffen, olifanten en ander wild zijn de stille getuigen van een periode dat deze streek vruchtbaarder was dan tegenwoordig het geval is. Als er nog tijd is kunnen we een kijkje nemen bij enkele geologische curiositeiten als de 'verbrande berg' en de 'orgelpijpen'. Bij de orgelpijpen tref je door erosie gevormde zuilen aan van 150 miljoen jaar oud vulkanische gesteente.
Wild zoeken op de zoutpan van het Etosha park
Dag 13 Twyfelfontein - Etosha nationaal park, 'gamedrive'
Dag 14 Etosha nationaal park, 'gamedrives'
Dag 15 Etosha nationaal park - Grootfontein
Etosha is ongetwijfeld één van de beste wildparken in Zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier volop de tijd om gamedrives met onze eigen truck te houden. De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek’ van droog water. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op afkomen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zien we dan ook de kuddes zebra's en gnoes. Meer inspanning vergt het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala. Met wat geluk zie je de hele Big Five. Bij alle restcamps kun je ook plaatsnemen bij een drinkwaterplaats. Van verre zie je hier kuddes olifanten aankomen om hun dorst te lessen.
Niet ver van Grootfontein bezoeken we op een farm de Hoba-meteoriet. De steen met een omvang van 2,9 bij 1,2 meter heeft een geschatte zwaarte van 60 ton en kwam waarschijnlijk 80.000 jaar geleden op de aarde terecht. In het Oude Fort uit 1896 vind je een tentoonstelling over de lokale geschiedenis van Grootfontein.
Kwando; per boot op zoek naar nijlpaarden
Dag 16 Grootfontein - Rundu
Dag 17 Rundu - Katima Mulilo
Dag 18 Katima Mulilo - Victoria watervallen
We vervolgen onze reis oostwaarts door de Caprivi-strip. We overnachten in het plaatsje Rundu dat op de grens met Angola ligt. Hier kan je deelnemen aan een dorpswandeling.
Na het ontbijt rijden we de smalle Caprivi-strook binnen. Dit vreemde uitsteeksel van Namibië is het waterrijkste gebied van het land. We overnachten aan de oevers van de Kwando-rivier ten zuiden van Kongola. De rivier ontspringt in Angola en meandert via Zambia zuidwaarts. Uiteindelijk vormt ze de grens tussen Namibië en Botswana. Het Kwando-gebied staat bekend vanwege haar wildleven en de gebieden aan beide oeverkanten hebben een beschermde status. Vanuit de accommodatie worden er boottochten aangeboden om de rijke vogelpopulatie, nijlpaarden, krokodillen en ander wildleven gade te slaan.
Victoria watervallen; Moshi-oa-Tunya
Dag 19 Victoria watervallen
Dag 20 Victoria watervallen - vlucht naar Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam
Na de vele onvergetelijke ervaringen komen we terug bij de Victoria watervallen, op de grens van Namibië en Zimbabwe. In dit grensgebied wemelt het van de olifanten, getuige de vele bruine vlekken op de weg. De opstijgende fijne nevel van de indrukwekkende Victoria watervallen kunnen we vanuit onze verblijfplaats al van ver waarnemen. 's Middags ben je al in de gelegenheid om letterlijk in de voetsporen van David Livingstone te treden, door een kijkje te nemen bij deze grootste watervallen van het Afrikaanse continent.
Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'. Je hebt een volledige dag tot je beschikking om de watervallen te bekijken of deel te nemen aan diverse optionele excursies. Wanneer je je letterlijk onder wilt dompelen in de Zambezi kun je hier een rafttrip maken, of als je dat te wild vindt, een tocht per kano of tegen de avond een 'sundowner' trip op de Zambezi. Om een goed beeld van de watervallen te krijgen kun je hier ook een rondvlucht maken, de 'Flight of the Angels'.
Op weg met Djoser
Hoewel de reisdagen tijdens onze reizen vaststaan en ook de accommodaties natuurlijk geregeld zijn, is iedereen vrij om te doen en te laten wat hij of zij wil als we eenmaal op de bestemming zijn gearriveerd. Onze reisbegeleiders hebben altijd ideeën en bieden ook een programma aan, maar voor zowel de vaste als de facultatieve excursies geldt dat je nooit verplicht bent om hieraan deel te nemen. Uiteraard zijn er uit veiligheid wel beperkingen aan je vrijheid, als we in een wildpark zijn. Als je besluit er zelf op uit te gaan, kan de reisbegeleiding je handige tips geven. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.
Vertrekdata 2024
Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.595,-
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.695,-
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.895,-
Vertrekdata 2025
Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
Korting
Incl. € 100,- korting
3.395,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.295,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.395,-
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.595,-
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.695,-
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.595,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.495,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.795,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.795,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.795,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.795,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.795,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.695,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.695,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.595,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.595,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.595,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 3.495,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.495,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.495,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.495,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.495,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.495,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.995,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.495,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.495,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.495,-
Vertrekdata 2026
Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.495,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.495,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.495,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.495,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.795,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.795,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.795,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 3.695,-
Inclusief
Bij kampeerreis:
- Internationale vliegreis
- Alle vluchttoeslagen
- Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
- 3 overnachtingen in hotels & 15 tentovernachtingen
- Maaltijden; 18 x ontbijt, 13 x lunch & 13 x diner
- Gebruik kampeeruitrusting
- Diensten meereizende campcourier
- Engelssprekende chauffeur/gids
- Wandeling met Khoisan bushmen
- Excursie in de Okavangodelta
- Gamecruise op de Chobe-rivier
- Ochtend gamedrive in Chobe nationaal park
- Bezoek aan Hoba-meteoriet
- Gamedrives met onze truck in Etosha nationaal park
- Entreegelden nationale parken inbegrepen
Bij hotelreis (upgrade met toeslag van €995,-):
- Internationale vliegreis
- Alle vluchttoeslagen
- Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
- Overnachtingen in sfeervolle hotels/ lodges en tented camps
- 18 x ontbijt & 13 x lunch
- Diensten meereizende campcourier
- Engelssprekende chauffeur/gids
- Wandeling met Khoisan bushmen
- Excursie in de Okavangodelta
- Gamecruise op de Chobe-rivier
- Ochtend gamedrive in Chobe nationaal park
- Bezoek aan Hoba-meteoriet
- Gamedrives met onze truck in Etosha nationaal park
- Entreegelden nationale parken inbegrepen
Exclusief
Overige maaltijden, visa, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
Vluchttoeslagen (inbegrepen)
Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.
Groepssamenstelling en groepsgrootte
Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.
Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.
Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20 of 22.
De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.
Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.
Vertrek informatie
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.
Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.
Vertrek gegarandeerd
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.
Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.
Reviews Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 21 dagen kampeerreis of hotel/lodgereis
-
Een reis vol hoogtepunten! De Sossusvlei, Deadvlei en Vic Falls zijn adembenemend mooi. En dan de wildparken, de big five hebben we met gemak gespot. We hebben ongelooflijk veel wild gezien. En onvergetelijk is de overnachting in Elephants Sands midden tussen de olifanten! Het was fantastisch!
-
Fantastische reis! Wel lange reisdagen, maar het was de moeite waard.
-
Wat een superbelevenis was deze reis! Heel veel verschillende landschappen. Zoveel dieren gezien, zelfs de cheeta's en luipaarden. Elke dag werd er een heerlijke lunch gemaakt door Moses, onze chauffeur en Nyika onze gids. Woorden schieten tekort om dit adventure te beschrijven.
-
Schitterende rondreis door prachtige landschappen. Heel veel wilde dieren gespot. Vroege ochtenden, lange dagen, maar zeker geen spijt van en zeer de moeite waard. Een reis voor in de boeken!
Praktische informatie
Accommodatie
Bij boeking kan de keuze worden gemaakt om tijdens deze reis te overnachten in tenten of te overnachten in comfortabele hotels, chalets, lodges of tented camps. Op alle plekken overnachten de kampeerders op dezelfde locatie als de deelnemers die voor de accommodatievariant hebben gekozen.
Deelnemers die kiezen voor de hotel/lodgevariant overnachten voornamelijk in middenklasse hotels, chalets, lodges en enkele keren in comfortabele tented camps. De toeslag voor de accommodatievariant bedraagt € 995,- en dient in het boekingsformulier bij stap 4 <extra opties> te worden aangevinkt.
Het verblijf voor de hotel/lodgevariant is op basis van ontbijt en lunch. De contrasten tussen de accommodaties zijn soms groot. De meeste accommodaties zijn karakteristiek voor de regio en liggen veelal midden in de natuur op de mooiste plekjes. Chalets hebben meestal een eigen terras, een ingebouwde keuken en barbecuefaciliteiten buiten. Sommige accommodaties zijn voorzien van een zwembad.
Deelnemers die kiezen voor de kampeervariant overnachten uitsluitend in Windhoek en Swakopmund in een hotel. Op alle andere locaties wordt overnacht in ruime, makkelijk zelf op te zetten koepeltentjes, die bij de ingang voorzien zijn van muskietengaas. Wij zorgen voor alle kampeerspullen, behalve voor je (warme) slaapzak, ook slaapmatjes zijn aanwezig. Het meenemen van je eigen tent is niet toegestaan.
De sanitaire voorzieningen op de kampeerterreinen in Namibië, Botswana en Zimbabwe zijn van goede kwaliteit. Af en toe zijn er zelfs heerlijk warme douches en kun je een verkoelende duik nemen in het zwembad! Vaak tref je er ook een kleine kampwinkel aan en een bar met koude drankjes.
Bekijk hotelreviews op
Windhoek | Safari Hotel |
Ghanzi | Tautona lodge of Palm Afrique |
Maun | Sitatunga Camp |
Nata | Elephant Sands of Nata lodge |
Chobe | Thebe River Lodge |
Victoria Watervallen | Explorer Village |
Katima Mulilo | Sharwimbo River Camp |
Rundu | Nkwazi River Lodge |
Swakopmund | Hansa Hotel |
Swakopmund | Plaza hotel |
Sossusvlei | Desert Camp |
Sossusvlei | Hammerstein lodge |
Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven. Onder voorbehoud van wijzigingen.
Eenpersoonskamer/tent
Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht, zowel bij de kampeerreis als bij de upgrade naar hotel/lodge.
Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer in de hotels/lodges boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.
Deelnemers aan de kampeerreis kunnen beschikken over een eigen tent en een eenpersoonskamer in Windhoek. De toeslag hiervoor bedraagt vanaf € 275,-. Het meenemen van een eigen tent is niet toegestaan.
Vliegreis
Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Vlucht met
Lufthansa
Traject
Amsterdam - Frankfurt
Vertrek
19:30 - 20:40
Vlucht met
Lufthansa
Traject
Frankfurt - Windhoek
Vertrek
21:55 - 08:20
Vlucht met
Lufthansa
Traject
Windhoek - München
Vertrek
20:40 - 06:45
Vlucht met
Lufthansa
Traject
München - Amsterdam
Vertrek
09:00 - 10:35
Tijdsverschil: in de zomer is er geen verschil, in onze winter is het in zuidelijk Afrika een uur later. In Namibië is het zowel zomer als winter 1 uur later.
Hotelovernachting Schiphol
Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.
Vervoer
Tijdens de reis maken we gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste voertuigen. Je reist per safaritruck met bergruimte voor bagage, kampeeruitrusting en voorraden. Onze trucks zijn voorzien van comfortabele in de rijrichting geplaatste stoelen en glazen schuiframen. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen.
De doorgaande wegen in Namibië en Botswana zijn doorgaans van goede kwaliteit en geasfalteerd. Sommige stukken weg zijn echter onverhard, met name in de wildparken en in het noordwest- Namibië tref je geen asfalt aan.
In Windhoek, Swakopmund en bij de Victoria watervallen staat geen vervoer tot je beschikking; het is ook veel leuker om daar je eigen tijd in te delen en deze steden lopend of met een (goedkope) taxi te verkennen.
Bij de reis inbegrepen
Bij kampeerreis:
- Internationale vliegreis
- Alle vluchttoeslagen
- Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
- 3 overnachtingen in hotels & 15 tentovernachtingen
- Maaltijden; 18 x ontbijt, 13 x lunch & 13 x diner
- Gebruik kampeeruitrusting
- Diensten meereizende campcourier
- Engelssprekende chauffeur/gids
- Wandeling met Khoisan bushmen
- Excursie in de Okavangodelta
- Gamecruise op de Chobe-rivier
- Ochtend gamedrive in Chobe nationaal park
- Bezoek aan Hoba-meteoriet
- Gamedrives met onze truck in Etosha nationaal park
- Entreegelden nationale parken inbegrepen
Bij hotelreis (upgrade met toeslag van €995,-):
- Internationale vliegreis
- Alle vluchttoeslagen
- Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
- Overnachtingen in sfeervolle hotels/ lodges en tented camps
- 18 x ontbijt & 13 x lunch
- Diensten meereizende campcourier
- Engelssprekende chauffeur/gids
- Wandeling met Khoisan bushmen
- Excursie in de Okavangodelta
- Gamecruise op de Chobe-rivier
- Ochtend gamedrive in Chobe nationaal park
- Bezoek aan Hoba-meteoriet
- Gamedrives met onze truck in Etosha nationaal park
- Entreegelden nationale parken inbegrepen
Excursies
Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken of welke activiteiten je onderneemt. De een verkent het centrum van Windhoek te voet of maakt kennis met de bewoners van een 'township'. Een ander observeert wild bij een poel of leest een boek. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.
Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.
Tijdens deze reis zijn de volgende excursies én de entreegelden in het reisprogramma inbegrepen:
- Ghanzi, een wandeling van 1,5 uur met de Khoisan waarbij je alles leert over spoorzoeken en eten zoeken in de Kalahari-woestijn.
- Maun, we maken een dag excursie in de Okavangodelta. We rijden diep de Okavangodelta in en maken hier een boottocht met een mokoro, door het labyrint van waterwegen.
- Chobe nationaal park, we maken een boottocht op de rivier om het wild te observeren.
- Chobe nationaal park, 'gamedrive' met open voertuig in het park.
- Etosha nationaal park; we maken met onze eigen safaritrucks twee 'gamedrives' per dag om het wild te observeren/fotograferen.
- Namib-Naukluft (Sesriem), we bezoeken de zandduinen en de duinpannen Deadvlei & Sossusvlei. Je kan deze deze duinpannen te voet bereiken (5 km door mul zand) of ter plekke met een 4-vierwiel aangedreven voertuig (ter plaatse nog betalen)
Vooraf te boeken excursies
Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.
-
Walvisbaai - dolfijnentocht
Voor de kust van Walvisbaai en Swakopmund kunnen het hele jaar door dolfijnen worden waargenomen. Tijdens deze ontspannen 4,5 uur durende boottocht bezoeken we eerst de pelsrobben kolonie bij Pelican Point en gaan we vervolgens op zoek naar dolfijnen, zeeleeuwen, maanvissen en pelikanen. Enkele zeebewoners hebben een speciale band met de gids! Dit is een geweldige manier om het zeeleven voor de kust van Namibië te ervaren. Verse oesters met een glaasje champagne maken deze tocht compleet, een bijzondere ervaring!
Prijs € 70,- p.p.
Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt
Onze safaritruck staat klaar voor een aantal excursies waarvoor je nog uitsluitend het entree hoeft te betalen.
- Twyfelfontein, in de omgeving bezoeken we de berg waar meer dan 2000 gravures van Bosjesmannen zijn te bewonderen (exclusief entreegeld)
- Bezoek aan Hobameteoriet bij Grootfontein (exclusief entreegeld)
- Cape Cross, bezoek aan de pelsrobbenkolonie aan de Skeleton Coast (exclusief entreegeld)
- Victoriawatervallen, deze zijn makkelijk te voet vanuit onze accommodatie te bewonderen. Er zijn hier tevens verschillende optionele excursie mogelijkheden. (exclusief entreegeld)
- Swakopmund, boottocht op zee waarbij dolfijnen, robben en pelikanen kunnen worden waargenomen. Deze excursie kan bij boeking al worden gereserveerd. Zie voor meer details het kader hieronder.
Reisdocumenten
- E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
- Internationale reispas die na vertrek uit Namibië nog zes maanden geldig is.
- Visum voor Zimbabwe, ter plaatse aan de grens verkrijgbaar. De kosten hiervoor bedragen US$ 30,- per persoon. Indien uw reis start en eindigt In Victoria Falls heeft u een double entryvisum van USD.45,- nodig.
- Ouders die reizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) dienen in het bezit te zijn van een originele geboorteakte of een internationaal uittreksel in het Engels uit het geboorteregister van de kinderen.
Geldzaken
In Namibië wordt er betaald met de Namibische dollar. In Botswana wordt er betaald met de Pula. In Zimbabwe hanteert men de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.
Geld afhalen: alleen mogelijk in de grote steden van Namibië, Botswana en Zimbabwe.
Contant: Amerikaanse dollars.
Creditcards: te gebruiken voor geldopname en in lodges en activiteitencentra voor betaling. Visacard is de meest geaccepteerde kaart in Botswana en Zimbabwe.
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 325,- per persoon per week.
Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.
Maaltijden
Voor deelnemers, die kiezen voor de accommodatievariant, zijn tijdens alle overnachtingen het ontbijt en de lunch inbegrepen in de reissom. Het ontbijt is in het restaurant van de accommodatie. De lunch wordt verzorgd door de meereizende kok. Op sommige lange reisdagen maken we gebruik van een lunchbox of maakt de meereizend kok een lunch, die we nuttigen op een prachtig gelegen picknickplek. Uitzondering vormt het verblijf in Swakopmund en de Victoria watervallen. Hier is uitsluitend het ontbijt inbegrepen. Het diner is op alle overnachtingsplaatsen exclusief.
Voor deelnemers aan de kampeervariant zijn tijdens de reis 3 maaltijden per dag bij de prijs inbegrepen. Ook voor deze reizigers is de lunch en het diner tijdens het verblijf in Swakopmund en de Victoriawatervallen exclusief. Dit heeft als voordeel dat je op die plekken vrij bent om te bepalen waar je (al dan niet met anderen) gaat eten. Een meereizende kok/campcourier draagt zorg voor de inkopen en geeft aanwijzingen bij de bereiding. Van iedere deelnemer wordt enkele keren tijdens de reis een helpende hand verwacht bij het koken en andere huishoudelijke activiteiten zoals het in- en uitladen van de truck.
Het basisgerecht van de landen waar we doorheen reizen is maïspap. In Zuidelijk Afrika heet dit sadza. Het wordt meestal gegeten met rund- of geitenvlees of met een saus, 'relish' genaamd. Het smaakt het lekkerst wanneer je dit met je handen eet. Een lokale specialiteit in Namibië is mahango, een soort gierst waar men pap van maakt. In wat betere restaurants, in de hotels en lodges en restaurants in de wildparken waar we verblijven, kun je vooral westers georiënteerde gerechten krijgen. Frites, pasta's, steaks en andere vleessoorten zijn voorhanden. In de grotere plaatsen vind je bovendien takeaway restaurants.
Op de meest plaatsen wordt frisdrank als Cola, Fanta en Sprite verkocht. Ook mineraalwater is overal, al dan niet gekoeld, verkrijgbaar. Wat betreft alcohol zijn niet alleen de lokale biersoorten zeker aan te raden, ook de meestal uit Zuid-Afrika geïmporteerde wijnen zijn van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar.
Gezondheid
Voor deze reis wordt aangeraden:
• Vaccinaties tegen DTP & hepatitis A
• Malariatabletten
Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.
Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.
Klimaat en geografie
Het hele jaar kun je prima rondreizen door Namibië. In het algemeen zijn de seizoenen tegengesteld aangezien dit land op het zuidelijk halfrond ligt. Juli en augustus zijn de koelste maanden met aangename dagtemperaturen van rond de 25° C. Vanaf september stijgt het kwik overdag. Januari en februari zijn de warmste maanden. Het kan dan makkelijk overdag 35° C worden.
Botswana bestaat grotendeels uit de immense Kalahari-woestijn. Er zijn hier nauwelijks bergen. In het noorden met de grens van Angola heeft de Okavango-rivier een groene oase gecreëerd. De spectaculaire Okavangodelta en het gebied rond de Kwando kent een rijke flora en fauna en is de plek waar we ons tijdens deze reis op focussen. De beste periode om hier te reizen zijn van april tot november. Deze maanden vallen in de droge periode, geschikt voor het houden van safari’s. Het regenseizoen, van november tot en met maart, kenmerkt zich door hoge temperaturen en kans op regen.
In januari en februari valt de meeste regen met spectaculaire onweersbuien. De natuur is weelderig groen in deze periode en veel (trek) vogels worden waargenomen. Dieren werpen hun jongen en de luchten laten soms een dramatisch kleurenspel zien.
Reisbegeleiding en gidsen
De reis wordt begeleid door een ervaren Engelssprekende reisbegeleider/chauffeur die al jaren reizen door Afrika begeleidt. Hij of zij weet veel te vertellen over de natuur en cultuur van Namibië en Botswana. De reisbegeleider wordt geassisteerd door een campcourier die verantwoordelijk is voor de inkoop en bereiding van de maaltijden.
Veelgestelde vragen
Waarom met Djoser deze reis maken?
- Djoser biedt al meer dan 35 jaar avontuurlijke reizen aan wereldwijd.
- Deze reis is boekbaar zowel als een kampeerreis als een accommodatievariant. Je kan zelf je comfortlevel bepalen.
- We innen ter plekke geen betalingen voor maaltijd - of kookpotten. Voor deelnemers aan de kampeervariant zijn drie maaltijden per dag in de reissom inbegrepen. Boek je de accommodatie variant dan is het ontbijt en de lunch in de reissom opgenomen. Zie voor de details <maaltijden. Bij <praktische zaken>
Wat is de beste reistijd voor Namibie en Botswana?
Het hele jaar kun je prima rondreizen door Namibië. In het algemeen zijn de seizoenen tegengesteld aangezien dit land op het zuidelijk halfrond ligt. Juli en augustus zijn de koelste maanden met aangename dagtemperaturen van rond de 25° C. Vanaf september stijgt het kwik overdag. Januari en februari zijn de warmste maanden. Het kan dan makkelijk overdag 35° C worden.
Botswana bestaat grotendeels uit de immense Kalahariwoestijn. Er zijn hier nauwelijks bergen. In het noorden met de grens van Angola heeft de Okavangorivier een groene oase gecreëerd. De spectaculaire Okavangodelta en het gebied rond de Kwando kent een rijke flora en fauna en is de plek waar we ons tijdens deze reis op focussen. De beste periode om hier te reizen zijn van april tot november. Deze maanden vallen in de droge periode, geschikt voor het houden van safari’s. Het regenseizoen, van november tot en met maart, kenmerkt zich door hoe temperaturen en kans op regen. In januari en februari valt de meeste regen met spectaculaire onweersbuien. De natuur is weelderig groen in deze periode en veel (trek) vogels worden waargenomen. Dieren werpen hun jongen en de luchten laten soms een dramatisch kleurenspel zien
Hoe groot zijn de groepen?
De groepen bestaan uit gemiddeld 15 personen. De maximale groepsgrootte is 20 personen.
Wie begeleidt de reis?
De Engelssprekende crew bestaat uit een ervaren chauffeur/reisbegeleider en een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt.
Welk bedrag moet er worden gestort in de etenspot?
Djoser hanteert geen etenspotten, die ter plekke nog door de deelnemers extra moeten worden betaald. Conform de ANVR voorwaarden zijn deze onvermijdelijke uitgaven bij ons reeds opgenomen in de reissom.
Kan ik een landarrangement boeken?
Het is bij deze reis helaas niet mogelijk om een landarrangement te boeken. Je kunt alleen de reis boeken inclusief vluchten.
Is het mogelijk om binnen een reservering te kiezen voor zowel de kampeerreis als hotel/lodge variant?
Ja dit is mogelijk. Per deelnemer kan binnen de boekingmodule worden gekozen voor kamperen of hotel/lodge. Dit kan binnen een reservering. Hiervoor hoeven geen aparte boekingen worden gemaakt.
Stel je vraag
Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.
Foto's en video
Reisblog Namibië, Botswana & Victoria watervallen
-
Reisverslag Djoser Family rondreis Namibië, Botswana en Victoria Falls
Djoser reiziger Irene maakte de Djoser Family rondreis naar Namibië, Botswana en Victoria Falls.
-
Bezoek aan de Sossusvlei in Namibië
Vandaag staat een van de hoogtepunten van de rondreis door Namibië op het programma...
-
Op safari: zo moet het (niet)
Mijn eerste safari-ervaring was in Noord-Nepal. We gingen op wandelsafari en een bloednerveuze gids ...
-
De drie hoogtepunten van Namibië
Een reis door Namibië kent vele verschillende hoogtepunten: dit bijzondere land in Zuidelijk Afrika ...
-
Heb je een omvormer of reisstekker nodig in Namibië?
Het voltage in Namibië is 220 volt, wat iets ander is dan de 230 volt die in Nederland gebruikt word...
-
De Skeleton Coast
Namibië staat bekend om zijn eindeloze woestijnvlaktes. Een land waar het voornamelijk warm en kurkd...
-
-
De Afrikaanse kokerboom
Vraag eens aan mensen die al in Zuid-Afrika en Namibië zijn geweest, of ze tijdens hun reis kokerbom...
-
Fish River Canyon in Namibië
Fish River Canyon in Namibië is met een lengte van 160 kilometer en een diepte van 150 meter, de op ...
-
Bekijk alle reisblogs over Namibië, Botswana & Victoria watervallen
Opmerkingen
De reis kan worden geboekt als een kampeerreis of een variant waarbij in hotels, lodges of tented camps kan worden overnacht. Deelnemers van beide varianten overnachten op dezelfde lokaties. Getoonde verkoopprijzen zijn op basis van kamperen in een gedeelde tent. In het boekingsformulier kan een ‘upgrade’ naar de hotel/lodge variant worden aangevinkt. De meerprijs hiervoor bedraagt € 995,- per persoon. Binnen een boeking kunnen deelnemers individueel kiezen voor kamperen of hotels/lodges.