Overzicht Ecuador rondreizen van Djoser

Rondreis Ecuador

Op de rondreis door Ecuador maak je kennis met de afwisselende natuur: De Andes, de Amazone, het laagland in de Costa en de tropische stranden. De combinatie met Galapagos is ook mogelijk. De lokale bevolking kleuren de lokale markten en steden zoals in Quito, Cuenca en Otavalo.

Reviews Ecuador reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Een boordevolle, gevarieerde reis door Ecuador. Zowel het landschap, klimaat, eten, de mensen als de natuur en dieren zijn erg divers. Een complete reis, alsof je meerdere vakanties in een beleeft. Net na de coronapandemie nog weinig toerisme, maar echt de moeite waard, dus ga naar Ecuador! ;)

  9,0

  Rondreis Ecuador, 19 dagen

 • Deze reis bezat alles wat ik wou. Samen met een leuke groep, een goeie buschauffeur en een wijze ervaren begeleider" heb ik een land mogen ervaren die alles te bieden heeft en weinig terugvraagt. Thx voor het waarmaken van droomreizen.

  9,0

  Rondreis Ecuador, 19 dagen

 • Mooie reis, goed verzorgd en de reisbegeleider en chauffeur waren een superteam. Marc en Cesar bedankt voor deze bijzondere ervaring, jullie hebben er alles aan gedaan om er een onvergetelijke reis van te maken.

  9,0

  Rondreis Ecuador, 19 dagen

 • Afwisselende prachtige rondreis. Ecuador overtreft alle verwachtingen, een reis die u niet mag missen. Met Marc P. als reisleider geniet u nog meer. Marc is top, weet alles van het land en doet zoveel meer; de liefde en passie voor Ecuador komt uit alle poriën. Djoser mag trots op hem zijn!

  9,0

  Rondreis Ecuador, 19 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Ecuador

Djoser organiseert verschillende rondreizen naar Ecuador. Zo kun je kiezen voor een 21-daagse Ecuador rondreis. Een 21-daagse Ecuador reis met Galapagos behoort ook tot de mogelijkheden. Tijdens de rondreizen van Djoser bezoek je diverse hoogtepunten. Door de veelzijdigheid van de rondreizen is Ecuador ook geschikt voor gezinnen. Wij bieden dan ook Djoser Family-reizen in Ecuador aan.

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens je Ecuador rondreis overnacht je in comfortabele, sfeervolle en centraal gelegen hotels. Onderweg maken we gebruik van eigen bussen. Er is enthousiaste Nederlandse reisbegeleiding aanwezig en ook worden lokale gidsen ingezet om je het echte Ecuador te laten zien.

Waarom Djoser?
Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken. De Ecuador rondreis is erop gericht je optimaal te laten genieten en je het echte Ecuador te laten ontdekken. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Ecuador reis laat je zowel de fascinerende cultuur als de fantastische natuur zien.

Landinformatie Ecuador

 • Hoofdstad: Quito
 • Andere bekende steden in Ecuador: Cuenca, Guayaquil en Baños
 • Inwoners: 15,9 miljoen
 • Taal: Spaans
 • Munteenheid: Amerikaanse dollar
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Ecuador 6 uur vroeger dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 7 uur vroeger.
 • Oppervlakte: 257.000 km2
 • Geografie: Ecuador ligt in het westen van Zuid-Amerika. Midden door het land heen loopt de evenaar; hiernaar is het land ook vernoemd. Ecuador grenst aan Colombia en Peru. De Chimborazo in de Andes is een 6.310 meter hoge (dode) vulkaan en is het hoogste punt van het land.

Beste reistijd Ecuador

Ecuador ligt in Zuid-Amerika en heeft verschillende klimaten. Het zuidwesten kent een subtropisch klimaat in lager gelegen gebieden. Het noordwesten heeft een tropisch klimaat. Landinwaarts is er een zeeklimaat. Aan de kust is de temperatuur gemiddeld 25 graden. De meeste regen valt tussen oktober en april en in de jungle het hele jaar door. Het klimaat, de ligging, de hoogteverschillen en de vulkanische gebieden maken van Ecuador een uniek land met verschillende landschappen. Tijdens je Ecuador reis moet je wel rekening houden met wisselvallig weer.

Bezienswaardigheden in Ecuador

Ecuador is een republiek in het zuiden van Amerika, ruim zes keer zo groot als Nederland en het meest westelijk gelegen land van Zuid-Amerika. Ruim de helft van Ecuador bestaat uit jungle en mede hierdoor is de grens tussen Peru en Ecuador niet goed vast te stellen. Tot Ecuador behoren de Galapagos Eilanden, een groep van tientallen eilanden waarvan maar vijf eilanden bewoond zijn. Niet alleen de Galapagoseilanden zijn prachtige eilanden om een bezoekje aan te brengen, maar ook de natuur van reis Ecuador is een bezienswaardigheid op zich.

De hoofdstad Quito en koloniaal Cuenca

Historisch centrum Quito EcuadorDe hoofdstad van Ecuador werd in de 16e eeuw gebouwd op de ruïnes van een Inca stad. Quito is het best bewaarde historische centrum van Latijns-Amerika, ondanks de aardbeving in 1917. In 1978 werd het centrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Quito is een aangrijpende stad met klassieke koloniale architectuur en moderne gebouwen die omringd worden met bossen en vulkanen. Vanuit Quito zie je niet alleen de sneeuwtoppen van de Antizana, Cayambe en de Cotopaxi, maar ook de sluimerende vulkaan Pichincha. Quito is het kloppend hart van Ecuador en biedt mooie bezienswaardigheden die absoluut niet gemist mogen worden tijdens een Ecuador rondreis!

Koloniaal Cuenca wordt gezien als culturele hoofdstad van Ecuador. Het historische centrum met zijn nauwe steegjes, kerken en koloniale woningen heeft een aangrijpende uitstraling. In het centrum zijn vele musea en galerieën te bezichtigen en je kunt bijna overal originele en kwalitatief goede souvenirs vinden, zoals de Panamahoeden waar Ceunca bekend om staat. Cuenca is de ideale stad als je geïnteresseerd bent in historie en cultuur!

Papallacta hooglanden

berglandschap EcuadorPapallacta is een ideale plaats om heerlijk te relaxen. Vanuit het kleine dorpje zijn er goede mogelijkheden om het nabijgelegen natuurreservaat Cayambe-Coca te leren kennen. Overdag kun je hier prachtig wandelen door het deels begroeide bergland en ’s avonds kun je relaxen in de warmwater bronnen tegen de berghelling, waar je kunt genieten van de sterrenhemel. Zelfs als het weer niet meezit, is het zeer aangenaam in het warme water dat langs de berg naar beneden stroomt.

Baños de Aqua Santa

regenwoud Baños EcuadorDe toeristische stad Baños ligt in het dal van de Pastaza-rivier. De weg vanuit Baños door het Pastaza-dal naar Puyo is een bekende route naar het Amazonegebied. Daarom staat de stad ook wel bekend als de ‘Toegang tot de Amazone’. Baños kent vele namen, zoals ‘Baden van het Heilige Water’. Hiermee wordt verwezen naar de vulkanische warmwaterbronnen die rondom Baños liggen.  Baños ligt aan de voet van de actieve vulkaan Tungurahua. Volgens de bewoners zal deze vulkaan nooit de stad treffen, omdat zij beschermd worden door beschermheilige Nuestra Seora del Rosario de Aqua Santa (Onze Vrouwe van de Rozenkrans van het Heilige Water). Zij beschermt de bewoners van Baños en de reizigers tegen onheil.

El Cajas Nationaal Park

El Cajas nationaal park Ecuador DjoserHet ooit beschermde gebied heeft sinds 1996 de status van een nationaal park. De naam ‘Cajas’ is afgeleid van het woord ‘cassa’, wat ‘toegangspoort tot de besneeuwde bergen’ betekend. Op het eerste gezicht lijkt dit nationale park misschien een ‘saai’ landschap te hebben, maar degene die goed kijken zien de schoonheid van het gebied. Één van de interessantste bergplanten is de ‘puya bromeliads’. Deze plant heeft stekels die groeien tot 3 meter hoogte en vele kleurrijke bloemen. Laag bij de grond groeien verschillende bloemen, die vaak verscholen zitten tussen het hoge gras. Niet alleen de bloemen zitten verscholen tussen het gras, maar ook de vele vogeltjes. Het gebied kan het beste ontdekt worden met een gids, hij laat je de fraaiheid van het nationaal park zien.

De Galapagos Eilanden

Leguaan Galapasgos EcuadorDe eilandengroep, gelegen in de Stille Oceaan, maakt deel uit van Ecuador en ligt op circa 1000 kilometer afstand van het vasteland af. Op en rond de Galapagos Eilanden komen veel dier- en plantsoorten voor die nergens anders ter wereld te vinden zijn. De meeste dieren zijn erg tam, omdat ze nooit natuurlijke vijanden hebben gekend. Je kunt hierdoor dichtbij de dieren komen. Veel toeristen komen om die reden op het eiland af óf om te duiken naar het rijke onderwaterleven.

Charles Darwin, de man die de evolutieleer ontwikkelde, zette in 1835 voet aan wal op één van de Galapagos Eilanden. Hij verbaasde zich over de diversiteit van de dieren die hij nog nooit eerder had gezien. De dieren hadden iets weg van de soorten van het Zuid-Amerikaanse continent, maar toch zagen de dieren er anders uit. Vele dieren zien er natuurlijker, levendiger en vrijer uit, omdat zij geen ontwikkelingen van het vaste land meekrijgen. De uniekheid van deze eilandengroep mag absoluut niet overgeslagen worden als je een bezoek brengt aan Ecuador!

Reis Ecuador door voor een enorme diversiteit aan cultuur, natuur en leuke activiteiten.

Reisblog Ecuador

Bekijk alle reisblogs over Ecuador