Overzicht Azoren rondreizen van Djoser

Rondreis Azoren

Tijdens onze reis naar de Azoren bezoek je de eilanden São Jorge, São Miguel en Faial. Deze Portugese eilandengroep hebben dankzij vulkanische activiteit een heel aangenaam subtropisch klimaat met diepe heldere kratermeren, heetwaterbronnen en begroeide kraters.

Reviews Azoren reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Een hele mooie reis en een hele leuke ervaring om het vaker te doen :) Je bent vrij om zelf activiteiten te doen maar ze bieden heel vaak rondreizen aan met een tourbus. Zeker aan te raden aan mensen die alleen willen reizen en niet helemaal alleen willen zijn.

  8,0

  Rondreis Azoren, 10 dagen

 • Hier vind je natuur zoals je die altijd al had willen zien: oneindige zeegezichten, groene velden en bossen en zwarte kliffen van lavastenen. Ga de zee op voor een walvistocht of wandel door het ruige landschap. Djoser brengt je naar 4 eilanden per veerboot en vliegtuig. Er is genoeg te beleven!

  8,0

  Rondreis Azoren, 10 dagen

 • Het was een heerlijke reis en een prachtige bestemming. Echter waren er wat mindere punten. Hadden we een lange overstaptijd op Lissabon zowel heen- en terugreis. Het ontbijten in een tijdsblok zorgt voor stress. Misten in hotel Neat een zwembad waar je kan relaxen na lange dag sightseeing.

  7,0

  Rondreis Azoren, 10 dagen

 • Mooie reis, wat een prachtige eilanden. De overstap in Lissabon duurde wel een beetje lang, het was een lange dag. De bedden van hotel 2 vond ik te hard. Verder verliep de reis wel goed, vele keuze opties die niet altijd even duidelijk werden uitgelegd maar de reisbegeleidster pikte alles goed op.

  7,0

  Rondreis Azoren, 10 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van de Azoren

Goed verzorgde rondreizen
Gedurende de Azoren rondreis overnachten we in goede hotels. De tweepersoonskamer is voorzien van eigen sanitair. Ook kun je tijdens je verblijf verkoeling zoeken in het zwembad van het hotel. De hotels zijn centraal gelegen met diverse bezienswaardigheden op loopafstand. We verplaatsen ons tijdens de Azoren reizen met onze eigen bus. Er is een aantal excursies bij het reisprogramma inbegrepen. Zo bezoeken we Caldeira en de Capelinhosvulkaan. Er reist een ervaren en enthousiaste reisbegeleider met ons mee tijdens de 10-daagse reis Azoren.

Waarom Djoser
De groepsreis met Djoser naar de Azoren is erop gericht je optimaal te laten genieten en je de eilanden groepen te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Azoren rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden op de Azoren je de moeite waard vindt om te bezoeken. De rondreis is inclusief een mooie ferry overtocht en een binnenlandse vlucht.

Landinformatie Azoren

 • Hoofdstad: Ponta Delgada
 • Andere bekende steden in de Azoren: São Miguel, Faial en Pico
 • Inwoners: 250.000 inwoners
 • Taal: Portugees
 • Munteenheid: Euro
 • Tijdsverschil: Het is op de Azoren 1 uur vroeger dan in Nederland.
 • Oppervlakte:2.300 km2
 • Geografie: De Azoren liggen midden in de Atlantische oceaan, in een gebergte dat de Mid-Atlantische Rug wordt genoemd. Dit gebergte ligt grotendeels onder water, en hier en daar steekt er een top bovenuit, die dus als een eilandje wordt gezien. De Azoren zijn zulk soort eilandjes, maar bijvoorbeeld IJsland ook.

Beste reistijd Azoren

Met Djoser kun je in de periode van juni tot en met september een Azoren rondreis maken. De temperatuur is aangenaam en ligt overdag rond de 24 graden. Dit kan afgewisseld worden met een enkele stevige bui. Hierdoor is het eiland prachtig groen. In de Azoren kun je ook erg goed wandelen. Met Djoser kun je ook een wandelreis in de Azoren én een wandel- en fietsreis boeken. Of je een nou een reguliere reis Azoren doet of een actievere wandel (en fietsreis), je geniet tijdens onze vertrekdata altijd van het beste dat de Azoren te bieden heeft.

Bezienswaardigheden in de Azoren

Alle eilanden van de Azoren zijn van vulkanische oorsprong. Dit heeft ervoor gezorgd dat de eilanden bergachtig zijn en dat je er gedurende de Azoren reis nog vele vulkanen, kraters en geisers tegenkomt. Op het eiland Pico vind je de hoogste berg van heel Portugal. Dit is de gelijknamige Picovulkaan met een hoogte van 2351 meter. In het water rondom de Azoren, de Atlantische oceaan, kan men duiken en walvissen en/of dolfijnen spotten. De kustlijn van de Azoren bestaat deels uit zandstranden en deels uit steile rotswanden. De eilanden worden vooral bezocht voor de natuur. Er zijn veel kleurrijke bloem- en plantensoorten, watervallen, ravijnen, grotten, lagunes en veel mooie vergezichten over land en water. Maar ook de rustige, traditionele stadjes en ook zeker de charmante kleurrijke dorpjes mogen er zijn.

Faial

Faial baai van HortaFaial was vroeger kleiner. Een grote vulkanische uitbarsting in 1957, ongeveer 1 km van de kust, vormde, als gevolg van de grote hoeveelheden lava en as, een eilandje dat later met Faial verbonden werd. Dit gebied kent nu een grote ecologische waarde en is een nationaal natuurmonument. Horta, de enige gemeente op Faial, is één van de meest levendige en mooiste dorpen van de Azoren. Het heeft prachtige uitzichten naar het eiland Pico en soms zelfs naar het eiland São Jorge en een grote rijkdom aan monumentale architectuur. De beroemde haven is over het algemeen gevuld met kleurrijke jachten die hier tijdens hun reis over de Atlantische Oceaan voor anker gaan. De baai van Horta en het kanaal tussen Faial en Pico zijn unieke gebieden voor liefhebbers van zeilen, windsurfen en roeien. De gekartelde kusten, de vulkanische bodems en het rijkdom van de flora en fauna onder water maken het ook tot een prachtig duikgebied.

Pico

Vulkaan pico AzorenPico dankt zijn naam aan de berg Ponta de Pico (Pico Alto), de hoogste berg/vulkaan van Portugal en ook de hoogste top van de Mid-Atlantische rug. De vulkaan van 2351 meter hoog ligt in het zuidwesten van het eiland en wordt gekarakteriseerd door steile hellingen. De laatste uitbarsting was in 1963, de lavastromen zijn nog zichtbaar. Het eiland kende een aanzienlijke walvisvangstindustrie tot 1980. De walvisvangst is inmiddels opgehouden en vervangen door een onderzoek en observatie van walvissen, dolfijnen, en andere in de zee levende zoogdieren. Andere economische activiteiten op het eiland zijn het toerisme, de scheepsbouw en de wijnproductie (het landschap van de wijngaarden is sinds 2004 onderdeel van de UNESCO Werelderfgoed gebieden). Het eiland produceert een bijzondere eigen wijn, Vinho do Pico, een rode of witte zoete wijn. Het landschap van Pico is een combinatie van lavarotsen en exotische vegetatie in steeds wisselende landschappen. Pico heeft de beste zwembaaien van de reizen Azoren, en op sommige plekken een verborgen zandstrand. Pico is een ideaal eiland voor wandelen, bergbeklimmen, zwemmen, mountainbiken en het bekijken van vogels, walvissen en dolfijnen.

São Jorge

São Jorge huisjes azorenSão Jorge is vooral bekend om de smaakvolle kaas die op het eiland wordt geproduceerd. In het stadje Velas zijn er veel prachtige gekleurde herenhuizen te bezichtigen, die gebouwd zijn in een roemruchte periode van dit eiland, de 18de eeuw. Imposante bouwwerken zijn de kerk van São Jorge, de Nossa Senhora da Conceição, het stadshuis, Portão do Mar, en het Sacra Arte Museum. Het is een prachtig groen eiland met veel bosgebieden, ruige kusten en diepe kliffen en een must om te bezoeken tijden een een Azoren reis.

Saõ Miguel

São Miguel ponta delgada azorenSão Miguel (Heilige Michael) is een kleurrijk heuvelachtig eiland en wordt ook wel het 'Groene Eiland' genoemd. Het is het grootste (759 km2) en meest dichtbevolkte eiland van de Azoren. Het eiland heeft rond de 145.000 inwoners, waarvan er ca. 40.000 in de grootste stad Ponta Delgada wonen. Het is grotendeels bedekt met weidegebieden in de laaglanden, en laurisilva bossen in de heuvels. São Miguel telt drie vulkanen en staat daarnaast bekend om de geisers en de hete bronnen (caldeiras) die verspreid zijn over het hele eiland. São Miguel heeft als vakantiebestemming veel te bieden. Het diverse landschap bestaat uit mooie meren, zandige stranden, glooiende heuvels, hoge bergen, groene vlaktes en een intens blauwe oceaan. De dorpjes zijn verspreid over het gehele eiland. De hoofdstad Ponta Delgada biedt een mix van moderne gebouwen, historische gebouwen, monumenten, parken, een jachthaven, restaurants, winkelstraatjes, bars, clubs en een boulevard waar het dagelijks leven zich afspeelt. In de lente en zomer is het eiland bedekt met kleurrijke bloemen, met name de blauwe hortensia bedekt dit en de andere eilanden in een prachtig blauw tapijt. São Miguel is een andere wereld waar je beslist nog een keer wilt terugkomen.

We reizen Azoren eilanden over voor een bijzondere mix van natuur, cultuur en eilandleven.

Reisblog Azoren

Bekijk alle reisblogs over Azoren