Bekijk de Wandelreis Azoren - Portugal, 14 dagen van Djoser

Wandelreis Azoren - Portugal 14 dagen

Wandelen op de mooiste plekjes van de Azoren

Vanaf € 1.995,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

We vliegen naar het eiland Sao Miguel en vertrekken twee weken later vanaf het eiland Faial. Tussen de eilanden verplaatsen we ons met een binnenlandse vlucht of met de boot. We maken eenvoudige wandelingen op deze nog weinig bezochte eilanden, die tot de mooiste en minst bedorven ter wereld behoren. Aan het einde van een wandeldag geniet je van de gezellige sfeer in de havenplaatsjes. Vanuit Horta op Faial kun je een boottocht maken op zoek naar potvissen of dolfijnen.

Daarom Djoser

 • Unieke wandelreis over 5 verschillende eilanden
 • Overnachtingen in comfortabele hotels inclusief ontbijt
 • Indrukwekkend vulkanisch landschap
 • Wandeling naar het 'Vuurmeer'
 • Wandeling over de rand van een krater
 • Genieten van de kust
 • Optionele beklimming Pico Alto
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Wandelreis Azoren - Portugal, 14 dagen
 1. Amsterdam - Ponta Delgada (Sao Miguel)
 2. Ponta Delgada, wandeling Lagoa das Furnas
 3. Ponta Delgada, wandeling Lagoa do Fogo
 4. Ponta Delgada, wandeling Sete Cidades kratermeren
 5. Ponta Delgada - vlucht naar Praia da Vitoria (Terceira)
 6. Praia da Vitoria, wandeling Serreta
 7. Praia da Vitoria - vlucht naar Velas (Sao Jorge), wandeling Ponta dos Rosais
 8. Velas
 9. Velas, wandeling Caldeira de Cima
 10. Velas - ferry naar Madalena (Pico), wandeling Furnas Frei Matias
 11. Madalena, optionele beklimming Pico Alto of wandeling Calhau
 12. Madalena - ferry naar Horta (Faial)
 13. Horta
 14. Horta - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf schoentjes, waarbij één schoentje eenvoudig is en vijf zwaar, voor de ervaren wandelaar. Drie schoentjes is voor iedereen met een goede conditie, die regelmatig wandelt, goed te doen. Deze reis krijgt drie schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.


Het ongerepte en onstpannen Sao Miguel

Dag 1 Amsterdam - Ponta Delgada (Sao Miguel)
Djoser Azoren Ponta Delgada Sao Miguel Na onze vlucht via Lissabon arriveren we op Sao Miguel, het ongerepte en ontspannen eiland wat beroemd is om zijn uitbundige natuur en schitterende kratermeren. Het is het grootste vulkanische eiland van de Azoren. We nemen onze intrek in het comfortabele hotel in Ponta Delgada, de hoofdstad van het eiland. Ponta Delgada is een bruisende mix van oud en nieuw. Het heeft een gezellige boulevard met veel terrasjes en restaurantjes waar je heerlijk kunt eten, groene parken, leuke winkeltjes en oude monumenten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de prachtige kerk Igreja Matriz de Sao Sebastiao, het schitterende plein Praca Goncalo Velho Cabral of de 18-eeuwse poorten met sierlijke bogen, genaamd Portas da Cidada.
 

De botanische tuinen van Furnas

Dag 2 Ponta Delgada, wandeling Lagoa das Furnas
We rijden naar het binnenland om enkele uren rond kratermeer Lagoa das Furnas te wandelen. Tijdens het wandelen zie je rookslierten de grond uitkomen. De gaten langs de oevers fungeren als stoomoven voor de smakelijke ovenschotel 'Cozido das Furnas’. ’s Middags heb je de tijd om de botanische tuinen van Furnas te bekijken voordat we terugrijden naar Ponta Delgada. De botanische tuin werd in de 18e/19e eeuw aangelegd en is een van de meest populaire locaties op het eiland. De tuin is prachtige gelegen en heeft een verscheidenheid aan exotische planten.

 • Afstand: 7 kilometer
 • Wandelduur: ca. 2 uur
 • Hoogteverschil: 100 meter stijgen en dalen


Dag 3 Ponta Delgada, wandeling Lagoa do Fogo
Djoser Azoren Ponta Delgada vuurmeer Lagoa do FogoDe volgende dag reizen we naar het verlaten vulkanische landschap in het noorden. We maken een wandeling vanuit Aqua de Alto en stijgen naar het Lagoa do Fogo, het Vuurmeer. Het meer is in de 16e eeuw ontstaan als gevolg van een uitbarsting van de vulkaan. Tijdens het wandelen geniet je van de prachtige natuur en het uitzicht over het meer. Bij minder goed weer kiezen we een alternatieve route naar de kraterrand van het meer. Ondanks de naam is het meer helder en fris.

 • Afstand: 11 kilometer
 • Wandelduur: ca. 4/5 uur
 • Hoogteverschil: 500 meter dalen en stijgen


Visto do Rei: uitzicht over het kratermeer

Dag 4 Ponta Delgada, wandeling Sete Cidades kratermeren
Djoser Azoren Ponta Delgada Sete CidadesDe laatste dag rijden we naar het westen, naar het uitzichtpunt Visto do Rei (uitzicht van de Koning). De naam verwijst naar koning Karel I en koningin Amalia van Portugal. Zij bezochten dit uitzichtpunt in 1901, toen Portugal nog een monarchie was. Vanaf het uitzichtpunt kijk je uit over het kratermeer. Het kratermeer bestaat uit twee meren die door middel van een brug van elkaar worden gescheiden. Het ene meer is groen (Lagoa Verde), het andere meer is blauw (Lagoa Azul). We rijden verder naar Sete Cidades van waaruit onze wandeling van ongeveer vier uur start. De groene en blauwe kratermeren van Sete Cidades zijn schitterend.

 • Afstand: 9 kilometer
 • Wandelduur: ca. 4 uur
 • Hoogteverschil: 200 meter stijgen en 350 meter dalen


Op naar het eiland Terceira

Dag 5 Ponta Delgada, vlucht naar Praia da Vitoria (Terceira)
Azoren Terceira Angra do HeroismoEen korte vlucht brengt je naar het eiland Terceira waar we verblijven in de kleine vissersnederzetting Praia da Vitoria. Je kunt in de middag een lokale bus nemen naar Angra do Heroismo, in 1543 de eerste officiële stad op de Azoren. Door de gunstige ligging aan een natuurlijke baai werd Angra do Heroismo een belangrijk handelscentrum. Vanwege de talrijke monumenten en het stadsplan uit de Renaissance heeft UNESCO de oude stad op de werelderfgoedlijst geplaatst. Hier kun je op je gemak door de nauwe sfeervolle straatjes slenteren. De stad is bijzonder mooi door het contrast tussen de weelderige natuur en het in de gebouwen gebruikte donkere gesteente, waaruit de vulkanische oorsprong van de eilanden blijkt.

Dag 6 Praia da Vitoria, wandeling Serreta
Vandaag gaan we met de bus via verschillende kleine plaatsjes met bijzondere architectuur naar Serreta. Hier staat een wandeling van ongeveer drie uur op het programma. Deze voert door oorspronkelijk bos en over een pad hoog langs de kust. Het laatste stuk biedt prachtige uitzichten over de oceaan. Op de terugweg naar ons hotel stoppen we in Biscoitos. Bij goed weer kun je zwemmen in de lavarotsen. We brengen een bezoek aan de grotten van Algar do Carvao.

 • Afstand: 10 kilometer
 • Wandelduur: ca. 3,5 uur
 • Hoogteverschil: 350 meter stijgen en dalen
   

Wandelen op vulkaneneiland Sao Jorge

Dag 7 Praia da Vitoria - vlucht naar Velas (Sao Jorge), wandeling Ponta dos Rosais
Azoren Djoser Sao Jorge Sete FontesEen korte vlucht brengt ons naar het volgende eiland, Sao Jorge. Dit eiland is ontstaan uit een reeks vulkaanuitbarstingen en eeuwenlang geïsoleerd gebleven. In de middag maken we een wandeling vanuit Sete Fontes naar de vuurtoren bij Ponta dos Rosais. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten op zee en het heuvelachtige gebied. Sete Fontes is een bosgebied, waarbij de vegetatie bestaat uit azalea’s, reuzenvarens en Japanse ceders naast andere planten- en bomensoorten. 

 • Afstand: 12 kilometer
 • Wandelduur: ca. 4 uur
 • Hoogteverschil: 300 meter stijgen en dalen


Dag 8 Velas

De tweede dag op het eiland is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld vanaf de Pico da Esperanca genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende eilanden. Daarnaast zijn er ook een aantal interesseante bezienswaardigheden in Velas, zoals de kerk Matriz de Sao Jorge en een aantal mooie herenhuizen. In de omgeving van Velas zijn verschillende wandelmogelijkheden, of gebruik deze dag om op een terrasje of op het strand van Velas te genieten van een rustdag.

Dag 9 Velas, wandeling Caldeira de Cima
Azoren Wandelpad Kust Djoser Op de laatste dag op Sao Jorge maken we een schitterende wandeltocht die ons door de ruige kloof van de Caldeira de Cima naar de lage kuststreek leidt. We beginnen de tocht op 900 meter hoogte en dalen steeds verder af. Kenmerkend hier zijn de ‘fajãs’. Dit zijn kleine vlakke landtongen, ontstaan door grondverzakkingen of lava. Omdat er op het eiland meer dan 40 te vinden zijn, wordt Sao Jorge ook wel het 'eiland van de fajãs' genoemd. Bij mooi weer kunnen we een verfrissende duik in zee nemen.

 • Afstand: 11 kilometer
 • Wandelduur: ca. 4 uur
 • Hoogteverschil: 150 meter stijgen en 750 meter dalen


Pico Alto, hoogste berg van Portugal

Dag 10 Velas - ferry naar Madalena (Pico), wandeling Furnas Frei Matias
Vanaf Sao Jorge nemen we de boot naar het eiland Pico. Van ver zie je de Pico Alto al boven de horizon uittorenen. De Pico Alto is de hoogste berg van Portugal. De top ligt op 2.351 meter hoogte. Aan de zuidkust van het eiland vinden we in vissersplaatsjes sporen van de vroegere walvisvangst. We gaan met de bus naar Furnas Frei Matias voor een wandeling terug naar Madalena, de hoofdstad van het eiland.

 • Afstand: 11 kilometer
 • Wandelduur: ca. 3 uur
 • Hoogteverschil: 700 meter dalen


Dag 11 Madalena, optionele beklimming Pico Alto of wandeling Calhau
Azoren Groepsfoto Djoser Top VolkaanDeze dag kunnen sportievelingen zich opmaken voor de optionele beklimming naar de top van de Pico Alto. Je begint dan halverwege de Pico, vanaf hier heb je mooi uitzicht op de Straat van Faial, terwijl achter je de piek van de vulkaan in de wolken is gehuld. Aan de voet van de vulkaan zijn verschillende oude vulkaankegels, kleine kraters en grotten ontstaan door de lavastroom. Heb je geen puf meer om de pittige klim te maken, dan is het ook mogelijk om een wandeling te maken vanuit Calhau. Je neemt de bus of een taxi naar Calhau en volgt een mooie route langs de kust terug naar Madalena.

 • Optionele beklimming Pico Alto
  • Afstand: 8,5 kilometer
  • Wandelduur: ca. 8 uur
  • Hoogteverschil: ca. 1100 meter stijgen en dalen
  • Zwaarte: 4 schoentjes

 • Wandeling Calhau
  • Wandelduur: ca. 3 uur
  • Hoogteverschil: ca. 50 meter stijgen en 100 meter dalen
  • Zwaarte: 2 schoentjes


Het eiland Faial

Dag 12 Madalena - ferry naar Horta (Faial)
Dag 13 Horta
Dag 14 Horta - Amsterdam

Azoren Djoser Faial HortaWe steken per boot over naar het eiland Faial. De haven van Horta, halverwege de Trans-Atlantische oversteek, ligt meestal vol jachten. De volgende dag is ter vrije besteding. Je kunt een optionele boottocht maken op zoek naar potvissen en dolfijnen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een taxi te nemen naar de meestal in wolken gehulde en weelderig begroeide krater Caldeira voor een wandeling of om naar het nieuwe vulkaangebied bij Capelinho te gaan. De gezellige restaurants in Horta lenen zich uitstekend voor een terugblik op je interessante bezoek aan deze afgelegen, mooie eilandengroep. Na een laatste blik op de Capelhinos-vulkaan vlieg je vanuit Horta terug naar Amsterdam.

Dag 13 wandeling Capelo - Capelinhos (optioneel)

 • Afstand: 9 kilometer
 • Wandelduur: ca. 3,5 uur
 • Hoogteverschil: 400 meter stijgen en 500 meter dalen

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
19 jul - 01 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
26 jul - 08 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
02 aug - 15 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
23 aug - 05 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
30 aug - 12 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
06 sep - 19 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
13 sep - 26 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 50,- korting

2.345,-

Start - einde
20 sep - 03 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 50,- korting

2.395,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
08 mrt - 21 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
18 apr - 01 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
25 apr - 08 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
02 mei - 15 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
16 mei - 29 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
30 mei - 12 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
06 jun - 19 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
13 jun - 26 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Inclusief

 • Vliegreis met Tap Air
 • Ruimbagage voor alle vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Sao Miguel - Terceira
 • Binnenlandse vlucht Terceira - Sao Jorge
 • Ferry Sao Jorge - Pico
 • Ferry Pico - Faial
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandeling rond het Lagoa das Furnas
 • Prachtig uitzicht op het Vuurmeer
 • Wandeling over een indrukwekkende kraterrand
 • Wandeling door bosrijk gebied
 • Bezoek aan Biscoitos
 • Wandeling naar de vuurtoren van Ponta dos Rosais
 • Wandeling door de Caldeira de Cima 
 • Wandeling van Furnas Frei Matias naar Madalena

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 445,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Ponta Delgada (Sao Miguel). De prijs is vanaf € 86,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 160,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Horta (Faial). In Horta is de prijs vanaf € 86,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 165,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 7.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Azoren - Portugal, 14 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Fantastische reis gehad! Met een heel goede en fijne reisleidster (Kristel). Ze heeft een aanstekelijke energie en niets was haar te veel. Ze heeft erg veel voor de groep gedaan. De wandelingen vond ik 2 keer wat zwaarder dan in de beschrijving was aangegeven. Maar wat waren de wandelingen mooi!

  9,0

 • Zeer leuke reis met een enorm goede reisbegeleider. Accommodaties waren top, wandelingen goed te doen en het programma heel divers. Speciale complimenten aan Elise, de reisbegeleider. Zonder haar was het een stuk minder leuk geweest. Ze had steeds ideeën en alternatieven als het niet ging.

  9,0

 • Gevarieerde reis met mooie natuur en goede hotels. Betrokken reisbegeleidster die goede tips heeft gegeven en zeer behulpzaam was. Optionele excursie naar mooie grot was zeer de moeite waard en tijdens optionele boottocht in Horta paar walvissen en veel dolfijnen gezien.Een aanrader.

  9,0

 • Ik heb genoten van een fantastische wandelvakantie.Heerlijk gewandeld in een prachtige omgeving. Overnacht in goede accommodaties bij mooie locaties. De reis werd begeleid door een enthousiaste actieve reisbegeleider. Ook was de groep mensen die mee was enthousiast en gezellig. Een aanrader!

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in goede hotels die centraal gelegen zijn. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. De hotels liggen meestal op loopafstand van de binnensteden, zodat je eenvoudig een terrasje of restaurantje opzoekt, of ze zijn gunstig gelegen ten opzichte van de wandelroutes of ferry's die we tijdens deze reis meermaals nemen. Meerdere hotels hebben een zwembad voor een verfrissende duik: heerlijk na een inspannende wandeldag! Het Faial Garden Resort Hotel bijvoorbeeld ligt op loopafstand van het centrum van Horta en vanuit het hotel kijk je uit over de jachthaven en de Atlantische Oceaan! 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Ponta Delgada Hotel Neat Avenida
Praia da Vitoria Hotel Teresinha
Velas Hotel Sao Jorge Garden
Madalena Hotel Caravelas
Horta Faial Garden Resort Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 445,-.

 • Hotel Neat kamer Terceira Azoren

  Alle kamers zijn voorzien van eigen badkamer en toilet

 • Hotel Neat Terceira Azoren

  We overnachten in centraal gelegen hotels

 • Hotel Neat ontbijt Terceira Azoren
 • Hotel Teresinha Terceira Azoren
 • Hotel Sao Jorge Garden kamer Sao Jorge Azoren
 • Hotel Teresinha tuin Terceira Azoren
 • Hotel Teresinha ontbijt Terceira Azoren

  Het ontbijt biedt diverse mogelijkheden

 • Hotel Sao Jorge Garden zwembad Sao Jorge Azoren
 • Faial Garden Resort kamer Faial Azoren
 • Faial Garden Resort ontbijt Faial Azoren
 • Faial Garden Resort zwembad Faial Azoren

  Enkele hotels beschikken over een zwembad voor een verfrissende duik

Vliegreis

Tap Air Portugal

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Amsterdam - Lissabon

  Vertrek

  13:55 - 16:00

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Ponta Delgada

  Vertrek

  17:15 - 18:40

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Horta - Lissabon

  Vertrek

  10:25 - 13:55

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Amsterdam

  Vertrek

  18:20 - 22:20


Tijdsverschil: Op de Azoren is het 2 uur vroeger dan in Nederland en België.

TAP Portugal is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal en heeft haar basis in Lissabon. De vloot is modern en innovatief, met onder andere de nieuwe Airbus A330 Neo. Afhankelijk van de vluchtduur ontvang je een voortreffelijke snack of warme maaltijd met een drankje naar keuze. Het cabinepersoneel zorgt ervoor dat je je volkomen thuis voelt aan boord. In andere woorden: je vakantie begint goed met TAP.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Voor de transfer van en naar de luchthavens maken we gebruik van een bus. Op de eilanden verplaatsen we ons naar het beginpunt en vanaf het eindpunt van de wandeling met onze eigen bus. Om ons tussen de verschillende eilanden te verplaatsen maken we gebruik van binnenlandse vluchten en ferryovertochten. Er zijn op de verschillende eilanden taxi's die je naar het beginpunt van een optionele wandeling kunnen brengen en aan het einde van de wandeling weer op kunnen halen. Ook kun je gebruik maken van de lokale bus.

 

 • vliegtuig vlucht tap internationale vlucht
 • Djoser Azoren Sata luchtvaartmaatschappij vlucht
 • Djoser Azoren ferry vervoer

  We reizen per ferry naar Pico en Faial

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Tap Air
 • Ruimbagage voor alle vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Sao Miguel - Terceira
 • Binnenlandse vlucht Terceira - Sao Jorge
 • Ferry Sao Jorge - Pico
 • Ferry Pico - Faial
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandeling rond het Lagoa das Furnas
 • Prachtig uitzicht op het Vuurmeer
 • Wandeling over een indrukwekkende kraterrand
 • Wandeling door bosrijk gebied
 • Bezoek aan Biscoitos
 • Wandeling naar de vuurtoren van Ponta dos Rosais
 • Wandeling door de Caldeira de Cima 
 • Wandeling van Furnas Frei Matias naar Madalena

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een geniet graag vanaf de Pico da Esperanca van het prachtige uitzicht, terwijl de ander liever met een lokale bus Angra do Heroismo bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis op de Azoren zijn de volgende excursies en wandelingen in het reisprogramma inbegrepen:

 • Op Sao Miguel maken we een wandeling rond Lagoa das Furnas, het kratermeer Lagoa do Fogo vuurmeer Azoren Djoser
 • Tijdens de wandeling door verlaten vulkanisch landschap heb je een prachtig uitzicht op het Vuurmeer
 • Tijdens een vier uur durende wandeling lopen we een stuk over de rand van een indrukwekkende krater. Je kijkt vanaf de 18 kilometer lange kraterrand op de schitterende, groene en blauwe kratermeren van Sete Cidades
 • Vanuit het plaatsje Serreta maken we een wandeltocht door oorspronkelijk bos en langs de kust, met prachtige uitzichten op de oceaan
 • We brengen een bezoek aan Biscoitos waar je kunt zwemmen tussen de lavarotsen
 • Op het eiland Sao Jorge maken we een wandeling naar de vuurtoren bij Ponta dos Rosais
 • Een schitterende wandeltocht voert ons door de ruige kloof van Caldeira de Cima 
 • Op Pico wandelen we van Furnas Frei Matias naar Madalena


Tijdens de wandelreis op de Azoren zijn de volgende excursies of bezoeken van bezienswaardigheden optioneel:

 • Breng een bezoek aan de botanische tuinen van Furnas
 • Op het eiland Terceira kun je een bezoek brengen aan de eerste officiële stad op de Azoren, Angra do Heroismo. Vanwege de talrijke monumenten en het stadsplan uit de Renaissance staat de stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO
 • Beklim de Pico Alto met een hoogte van 2.351 meter. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op de Straat van Faial
 • Op Faial kun je een boottocht maken waarbij je op zoek gaat naar potvissen en dolfijnen
 • Het is ook mogelijk om nog een extra wandeltocht te maken. Zo kun je bijvoorbeeld nog mooie wandelingen maken rond de in wolken gehulde en weeldering begroeide krater Caldeira of naar het nieuwe vulkaangebied Capelinho

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Voor de Azoren is een identiteitskaart die minimaal 3 maanden geldig is voldoende. Reizigers met een andere nationaliteit moeten zelf bij het consulaat van Portugal nagaan of andere regels van toepassing zijn.

Geldzaken

Er wordt hier betaald met de Euro.

Geld afhalen: op alle eilanden zijn geldautomaten te vinden
Contanten: euro’s
Reischeques: eventueel in euro’s
Creditcard: wordt in groter restaurants en winkels geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is in op de Azoren gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds zelf fooien moet uitdelen, stellen we aan het begin van de reis een gemeenschappelijke fooienpot in, waaruit fooien aan hotelpersoneel en buschauffeurs worden betaald. Fooien in restaurants e.d. zijn uiteraard voor eigen rekening. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

 

Maaltijden

Het ontbijt is tijdens de reis inbegrepen, de overige maaltijden niet. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. In Ponta Delgada is een flink aantal restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keus wat beperkter. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook enkele internationale restaurants.
Cozida das Furnas Sao Miguel Azoren Djoser
Op de Azoren ziet men maaltijden als een sociale gebeurtenis, zodat het op etenstijden extra gezellig is in de restaurantjes. Casas de pasto zijn favoriete kleine eettentjes waar een beperkte kaart met vaak uitstekende gerechten aanwezig is. Natuurlijk is er vis in alle soorten en maten te krijgen. Ook is de lokale bevolking verzot op de, in onze ogen, redelijk smakeloze kaas, die pas echt lekker wordt met de heerlijke Piri Piri-saus. Op Sao Miguel wordt er gekookt in de vulkanische grond, lees er meer over in deze blog.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheidrisico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Ponta Delgada (Sao Miguel). De prijs is vanaf € 86,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 160,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Horta (Faial). In Horta is de prijs vanaf € 86,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 165,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

We voeren de reizen naar de Azoren uit van maart tot en met september. Door de ligging binnen de warme golfstroom is het klimaat redelijk stabiel. Overdag ligt de temperatuur rond de 24°C. In de avond, nacht en vroeg in de ochtend is het iets koeler. In de zomermaanden is het vrijwel elke dag zonnig, maar natuurlijk kan er ook af en toe een bui vallen. De Azoren hebben een vulkanische oorsprong en zijn landschappelijk zeer divers. Van uitgestrekte glooiende weidevelden tot lavavelden en stomende vlakten en scherpe kraterranden.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid. Klik hier voor meer informatie over zwaarte indeling van de reizen.

Laagste punt wandeltocht: 15 meter
Hoogste punt wandeltocht:
750 meter
Maximaal stijgen:
350 meter
Maximaal dalen:
750 meter
Totaal aantal km wandelen:
74 kilometer
Gemiddelde wandelduur:
ca. 3,5 uur

Voor meer informatie over lengte, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving op deze website.

Vanuit Ponta Delgada maken we verschillende wandelingen. Twee eenvoudige wandelingen van ongeveer 3 à 4 uur en een iets pittigere wandeling naar het Lagao do fogo. Bij Serreta op Terceira maken we een wandeling van ongeveer 3 uur over redelijk vlak terrein met een lichte klim. Op Sao Jorge maken we een ongeveer 4 uur durende wandeling door de kloof van de Caldeira de Cima; deze tocht gaat deels over steiler en rotsachtig gebied waarbij we vooral dalen. De facultatieve beklimming van de Pico Alto is een tocht van 7 à 8 uur. Dit is een zware wandeling waarbij een goede conditie en ervaring met wandelen in de bergen nodig is. Op Faial kun je optionele wandelingen maken en zelf de zwaarte van je wandeling bepalen. De meeste wandelingen vallen binnen de categorie 2 tot 3 schoentjes.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De duur van de wandelingen varieert van 3 tot 4 uur per dag. Eenvoudige dagwandelingen op vlak terrein met geringe hoogteverschillen, geschikt voor iedereen die beschikt over een normale conditie en gezondheid. De facultatieve beklimming van de Pico Alto is een tocht van 7 à 8 uur. Dit is een zware wandeling waarbij een goede conditie en enige ervaring met wandelen in de bergen aan te raden zijn. Op Faial kun je optionele wandelingen maken en zelf de zwaarte van je wandeling bepalen. Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel of wordt vervoerd met de bus.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen en tijdens de binnenlandse vluchten. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 15 tot 20 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Een gedeelte van de routes leggen we af met onze eigen bus of lokale taxi's, deze zet ons af op bepaalde punten, waar wij onze wandelroute beginnen, en haalt ons vervolgens aan het eind van de tocht weer op (als we niet door wandelen naar onze accommodatie).

Wat mag niet ontbreken in mijn bagage?

Artikelen die niet in je bagage mogen ontbreken zijn: goede stevige wandelschoenen, een warme fleece trui, regenkleding, warme (winddichte) jas, zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor, en een dagrugzak. We verzoeken je om de bagage te beperken en compact in te pakken.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het zwemmen in de rotspoelen, bezoek aan interessante stadjes met mooie architectuur, het informatiecentrum/museum over de walvisvaart. Ook kun je een boottocht maken op zoek naar potvissen en dolfijnen. Er is tijdens de wandelingen voldoende tijd om te genieten van de omgeving. Het is ook belangrijk om je eigen tempo aan te houden, zodat je volop kunt genieten.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens de wandelreis met Djoser?

Op de Azoren overnachten we in goede, comfortabele hotels, voorzien van alle benodigde faciliteiten. De hotels liggen op loopafstand van de binnensteden of van bezienswaardigheden. In een aantal hotels is er een zwembad aanwezig.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe is de begeleiding tijdens de wandelingen?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider die je bij aankomst in Sao Miguel opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 18 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt. Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Wat is de beste reistijd?

De beste tijd om deze reis te maken is van mei tot en met september. Door de invloed van de warme golfstroom is de temperatuur dan aangenaam en er valt relatief weinig regen, waardoor alle wandelpaden goed begaanbaar zijn.

Hoeveel eilanden bezoek ik tijdens deze wandelreis met Djoser?

Bij deze 14-daagse wandelreis bezoek je 5 van de 9 bewoonde eilanden. We maken gebruik van twee binnenlandse vluchten; tussen het grootste eiland Sao Miguel en Terceira en tussen Terceira en Sao Jorge. Tussen de andere eilanden nemen we de ferryboot waarbij je vanaf de boot geniet van de uitzichten op de eilanden.

Foto's en video